Anaheim – Chicago 6:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 2:3 (kon.) | Carolina – Winnipeg 2:3 (kon.)
Minnesota – Detroit 4:1 (kon.) | San Jose – Columbus 2:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Detroit Red Wings
Pondělí 05.03.2018, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Zach Parise (MIN) 1+0
    2. Nick Seeler (MIN) 0+0
    3. Devan Dubnyk (MIN) 28 zák., 1 gól, 96,6% (03:45:04)

     
    Statistiky: Střely na bránu: 27-29; Zablokované střely: 12-15; Vhazování: 47%-53%; Hity: 11-17; Přesilové hry: 1/3-0/1; Trestné minuty: 11-13.

     
    Minnesota porazila v domácím Xcel Energy Center hosty z Detroitu a posunula se v Centrální divizi na třetí místo před Dallas. Justin Abdelkader sice po necelých čtyřech minutách otevřel skóre, jenže Wild ve druhé třetině zápas otočili. V přesilové hře nejprve vyrovnal Eric Staal, na jehož gól o necelé dvě minuty později navázal Zach Parise. Ve třetí třetině už se Red Wings ke vstřelení gólu nedostali, zatímco v domácím dresu zpečetil vítězství Wild dvěma góly v rychlém sledu Jason Zucker. Konečný výsledek střetnutí. Minnesota Wild 4 Detroit Red Wings 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:45
    Wild se nepodařilo rozehrát podél střídaček a pískalo se zakázané uvolnění. Hra přerušena.
    56:22 Jason ZUCKER - 4:1
     
    56:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Matt Dumba ve středovém kruhu krásně zamíchal s pukem a poté od modré čáry rozdal kotouč doleva, kde JASON ZUCKER z bodu kruhu pro vhazování zamířil střelou zápěstím do prázdné brány! Asistence: Matt Dumba.
    55:42 Jason ZUCKER - 3:1
     
    55:42
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JASON ZUCKER nejprve na levém křídle nahodil puk do útočného pásma a na pravém křídle vyhrál u hrazení důležitý souboj Mikael Granlund, po jehož nahození z ostrého úhlu jemně tečoval puk na přední tyči čepelí hole přiloženou k ledu a kotouč zamířil nad pravým betonem Jimmyho Howarda ke vzdálenější levé tyči! Minnesota vede 3:1! Asistence: Mikael Granlund a Ryan Suter.
     
    55:02
    Mike Green vypálil prudce od modré čáry a puk mířil pod horní tyč, Devan Dubnyk ho ale vestoje vyrazil mimo.

     
    54:41
    Andreas Athanasiou a Luke Glendening se z ničeho nic ocitli u pravé tyče velké šanci, ani jeden se prosadit nedokázal a Devan Dubnyk hru přerušil! Komerční přestávka.
     
    54:24
    Matt Cullen od boxu časoměřičů nahodil puk do útočného pásma a Wild ho dokázali na pravém křídle dojet, jenže jejich následná snaha žádnou příležitost nepřinesla.
     
    53:43
    Matt Dumba na pravém křídle prudce vypálil od hrazení a jeho tečovaná střela zamířila nad bránu Red Wings.
     
    52:39
    Nino Niederreiter po nahození z pravého křídla a ostrého úhlu tečoval puk před bránou vedle vzdálenější levé tyče, zatímco střela Mikka Koiva od modré čáry zamířila nad. Vyloučený Darren Helm je zpět na ledě.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. E. Staal (Spurgeon, Suter), 31. Parise (M. Koivu, Niederreiter), 56. Zucker (Mikael Granlund, Suter), 57. Zucker (Dumba) – 4. Abdelkader (Ericsson, D. Larkin)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter (A), Spurgeon, Brodin, Dumba, Seeler, Prosser – Zucker, E. Staal, Mikael Granlund – Parise (A), M. Koivu (C), Niederreiter – Winnik, J. Eriksson Ek, Kunin – Coyle, Cullen, Ennis. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    Detroit Red Wings: Howard (Coreau) – DeKeyser, Jensen, Kronwall (A), Green, Ericsson, Daley – Nyquist, Zetterberg (C), Bertuzzi – Mantha, D. Larkin, Abdelkader (A) – Athanasiou, Nielsen, Helm – Witkowski, Glendening, Booth. Jeff Blashill.

    Rozhodčí: Chris Lee, Pierre Lambert. Čároví: Kory Nagy, Brian Mach

    Diváci: 19037
    bahis siteleri