TJ Ostrava – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
TJ Ostrava
0
19 17 20  
VK UP Olomouc
3
25 25 25  
Pondělí 05.03.2018, 18:00 • Hala míčových sportů, Ostrava • Uniqa extraliga žen • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Olomouc si až překvapivě snadno odváží z Ostravy všechny tři body za výhru 3:0.

    Úvod prvního setu byl dlouho vyrovnaný, Olomoučanky ale postupem času získávaly menší náskok, který ale domácí volejbalistky ještě dokázaly před druhým technickým oddechovým časem téměř smazat. Po něm se ale olomoucká mašina znovu rozjela a závěr už byl zcela v režii hostujícího týmu. Mrzet může Ostravu především druhá sada, domácí hráčky vedly v úvodu 5:0 i 6:1, ale svůj náskok neudržely ani do desátého bodu. Druhá část setu už šla jasně ve prospěch druhého týmu extraligové tabulky. Ve třetí sadě se dlouho bojovalo o každý bod, ani jeden z týmů se nemohl odtrhnout, ale po druhém technickém oddechovém čase znovu přišla série Olomouce, která ukončila celý zápas. (19:29:01)
     
    20:25
    Třetí set skončil.
     
    20:25
    Je konec! Jana Napolitano-Šenková znovu dokonale rozhodila domácí libero Adélu Chevalierovou servisem, následně ještě měla dobře připravenou pozici pro útok z hlavního kůlu Karin Žolnerčíková, ale míč jde z její ruky jen do autu.
     
    20:24
    Čtyři mečboly! Jana Napolitano-Šenková přitlačila na servisu, Chevalierová nepřihrála přesně a domácí hráčky musely jen odevzdat balon. Poslední slovo měla z pipu Helena Kojdová, ale její smeč vyletěla do zámezí.
     
    20:23
    Čuboňová se vrací na podání. Ale Olomouc má zatím vše pod kontrolou. Další bod přidala technickým útokem přes blok Napolitano-Šenková.
     
    20:22
    Místo Čutukové přišla na podání Nikol Sajdová. Ale Ostrava ještě bojuje. Diatková přidává povedenou smeč kolem jednobloku Olomouce.
     
    19:22
    Olomoučanky si jdou i pro třetí sadu. Zemanová na podání našla Sainovou, poté smečuje středem Čutuková.
     
    19:21
    Diatková se dostává do hry místo Čuboňové. Košická nyní chybuje servisem do sítě.
     
    18:21
    Olomouc se dostává do trháku. Po dalším plachtícím servisu Dariny Košické chybovala na přihrávce Chevalierová a Žolnerčíková poté smečuje jen kolem anténky.
     
    18:20
    Darina Košická za koncovou lajnou. Olomouc odskakuje na dva body, Žolnerčíková byla na hlavním kůlu zablokována Napolitano-Šenkovou. Ostrava si bere oddechový čas.
     
    18:19
    Helena Kojdová na podání. I ona ale napálila plachtící servis do autu.
     
    18:18
    Katarína Dudová ale poté přetahuje své plachtící podání do autu.
     
    17:18
    Olomouc jde do vedení. Po servisu Dudové domácí volejbalistky smečují jen do zámezí, konkrétně Čuboňová.
     
    17:17
    Přetahovaná o každý bod pokračuje. Olomouc srovnává stav díky smeči Čutukové.
     
    17:16
    A právě Veronika Strušková je na podání. Zemanová našla smečí jen Dedíkovou, ale ta odrazila balon jen pod ruku Kojdové.
     
    16:16
    Iva Nachmilnerová na servisu. Dudová nebyla úspěšná na druhou přes, ale výměna ještě pokračovala. Čuboňová neuspěla proti jednobloku, poté dokonce Kojdová byla zablokována, ale poslední slovo měla až Strušková, která vytloukla blok.
     
    16:15
    Ostrava přece jen ještě při druhém technickém oddechovém čase vede o bod. Kojdová sice na první pokus neuspěla, ale poté proti rozhozené obraně smečuje tvrdě do diagonály.
     
    15:15
    Srovnáno. Po servisu Dedíkové přišel nedůrazný útok Nachmilnerové středem sítě. Následně neuspěla vysoká blokařka ani další smečí a to už trestá Napolitano-Šenková.
     
    15:14
    Karin Žolnerčíková na podání. Olomouc přidává bod, ale Kojdová měla k dispozici bodovku, tu napálila do bloku Dudové.

    Vít Schück

    TJ Ostrava: Šípová, Valková (C) – Faltínová, Kojdová, Makauskaiteová, Žolnerčíková – Nachmilnerová, Sedláčková, Zemanová – Čuboňová, Diatková – Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    VK UP Olomouc: Dudová (C), Kubínová – Košická, Michalíková, Dedíková – Čutuková, Sajdová, Strušková – Napolitano-Šenková – Sainová
    Trenér: Jiří Teplý

    Rozhodčí: Vlastimil Kovář – Luboš Pecháček
    bahis siteleri