TJ Ostrava – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
TJ Ostrava
0
19 17 20  
VK UP Olomouc
3
25 25 25  
Pondělí 05.03.2018, 18:00 • Hala míčových sportů, Ostrava • Uniqa extraliga žen • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    20:25
    Je konec! Jana Napolitano-Šenková znovu dokonale rozhodila domácí libero Adélu Chevalierovou servisem, následně ještě měla dobře připravenou pozici pro útok z hlavního kůlu Karin Žolnerčíková, ale míč jde z její ruky jen do autu.
     
    20:24
    Čtyři mečboly! Jana Napolitano-Šenková přitlačila na servisu, Chevalierová nepřihrála přesně a domácí hráčky musely jen odevzdat balon. Poslední slovo měla z pipu Helena Kojdová, ale její smeč vyletěla do zámezí.
     
    18:20
    Darina Košická za koncovou lajnou. Olomouc odskakuje na dva body, Žolnerčíková byla na hlavním kůlu zablokována Napolitano-Šenkovou. Ostrava si bere oddechový čas.
     
    16:15
    Ostrava přece jen ještě při druhém technickém oddechovém čase vede o bod. Kojdová sice na první pokus neuspěla, ale poté proti rozhozené obraně smečuje tvrdě do diagonály.
     
    7:8
    Olomouc vede při prvním technickém oddechovém čase o bod. Postarala se o to osmadvacetiletá smečařka Darina Košická, která protlačila balon skrz blok.
     
    0:3
    A už to je o tři body. Dudová zatlačila servisem, poté sice útočila Nachmilnerová, ale míč jde do autu. Hned po třech rozehrách si bere domácí trenér oddechový čas.
     
    17:25
    Také druhá sada jde na konto Olomouce. Žolnerčíková nepřihrála přesně, chtěla to napravit tvrdou smečí do diagonály, ale její útok vyhodila páska do těsného autu.
     
    17:24
    Sedm setbolů pro Olomouc. Po servisu Kateřiny Zemanové přihrávala Košická, následně se na středu sítě předvedla Čutuková.
     
    17:23
    A je tady další korekce skóre. Košická smečuje po vysoké nahrávce jen do pásky a na to už reaguje i trenér Olomouce Jiří Teplý.
     
    10:17
    Ani další oddechový čas Olomouc nezastavuje. Strušková pálí jedno podání za druhým. Nyní to odnesla Kojdová, která jen nahrála na síť Čutukové. Následně se sesunula k zemi Valková, ale po chvíli vstává a bude v pořádku. Ostrava si bere další oddechový čas.
     
    10:16
    Žolnerčíková střídá Makauskaiteovou. Ostravě ale ani změna smečařky nepomáhá. Dedíková se prosazuje z hlavního kůlu a posílá oba týmy k druhému technickému oddechovému času.
     
    10:13
    A právě Veronika Strušková je na podání. Kojdová skvěle přihrála, ale poté je na hlavním kůlu zablokována Makauskaiteová. Ostrava si bere oddechový čas.
     
    7:8
    A další přímý bod ze servisu posílá Olomouc do vedení. Následuje první technický oddechový čas.
     
    7:7
    Ostrava vyhazuje další útok do autu a je srovnáno.
     
    19:25
    Valková s Diatkovou se ještě vrátily do hry. Druhý setbol je ale už využit. Po servisu Valkové přihrála Košická a středem sítě ukončila první dějství chorvatská blokařka ve službách Olomouce Bernarda Čutuková.
     
    18:24
    Po servisu Veroniky Struškové je tady šest setbolů! Žolnerčíková nepřihrála přesně a střídající Šípová již balon nad zemí nedostihla.
     
    18:22
    A hned tady je také druhý bod v řadě. Zemanová servisem zatlačila Sainovou a celou situaci si již pohlídala na síti Nachmilnerová. Také Olomouc si bere oddechový čas.
     
    16:18
    Monika Dedíková na servisu. A už to je o dva body. Diatková nedostala dobrou nahrávku, musela míč jen odevzdat a to trestá středem sítě Strušková. Ostrava si bere oddechový čas.
     
    15:16
    Při druhém technickém oddechovém čase ale vede o bod Olomouc. Po servisu Diatkové se dostala do útoku Strušková a česká reprezentační blokařka s přehledem umístila balon do zadní části kurtu.
     
    8:12
    Hostující kapitánka Dudová na servisu. Makauskaiteová smečuje jen do bloku a už to je o čtyři body. Ostravský trenér Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    6:8
    Olomouc vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body. Po servisu Dedíkové si Ostravanky nepřipravily útok dokonale a Makauskaiteová smečuje jen do připraveného dvojbloku.

    Vít Schück

    TJ Ostrava: Šípová, Valková (C) – Faltínová, Kojdová, Makauskaiteová, Žolnerčíková – Nachmilnerová, Sedláčková, Zemanová – Čuboňová, Diatková – Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    VK UP Olomouc: Dudová (C), Kubínová – Košická, Michalíková, Dedíková – Čutuková, Sajdová, Strušková – Napolitano-Šenková – Sainová
    Trenér: Jiří Teplý

    Rozhodčí: Vlastimil Kovář – Luboš Pecháček
    bahis siteleri