Košice – Banská Bystrica 4:5 (1:2 po s.n.) | Detva – Nitra 4:3 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:2 (kon.)
Trenčín – Žilina 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:1 (kon.)
konec
HK Detva
4:3 (0:2, 1:1, 3:0)
HK Nitra
sk Úterý 06.03.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu dohrávaného 49. kola Tipsport Ligy. Posledná Detva nastúpi na domácom ľade proti lídrovi súťaže z Nitry.

    Detva je dlhodobo na poslednom mieste tabuľky a s určitosťou bude musieť absolvovať baráž o udržanie sa v Tipsport Lige. Nováčik získal v doterajšom priebehu sezóny iba 37 bodov v 53 dueloch a má negatívne skóre 111:194. Podpoľanci sa museli vyrovnať s viacerými trénerskými zmenami a momentálne nie sú v dobrej forme. Z ostatných šiestich ligových vystúpení vydolovali iba dva body za víťazstvo 2:1 po predĺžení v Liptovskom Mikuláši. Okrem toho prehrali s Trenčínom, Košicami, Zvolenom, Popradom a Banskou Bystricou.

    Nitra sa nachádza na priebežnej prvej priečke a má veľkú šancu na to, aby do play-off vstupovala z najlepšej východiskovej pozície. Corgoni preukazujú v závere základnej časti vysokú výkonnosť a môžu sa pochváliť sériou štyroch víťazstiev za sebou bez straty jediného bodu. Po olympijskej prestávke zaznamenali tri domáce triumfy proti Trenčínu, Žiline aj Košiciam a vonku si poradili s Liptovským Mikulášom. Hokejisti spod Zobora nazbierali v tomto tipsportligovom ročníku už 109 bodov so skóre 188:139.

    Prvé tri vzájomné zápasy Nitry a Detvy mali jasný priebeh. Vicemajster postupne triumfoval 5:2, 7:0 a 4:1. V ďalších dvoch meraniach síl takisto uspeli zverenci Antonína Stavjaňu, ale iba tesne 5:4 a 3:2
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, Vyskoč, Gachulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Piačka.

    HK Nitra: Foltán (Lawson) – T. Milam, Mezei, Rais, J. Milam, Rýgl, Ordzovenský, Pupák, Korím – Paulovič, Krištof, T. Mikúš – Kutálek, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Lantoši.

    Rozhodcovia: Orolin, Snášel – M. Korba, Jobbágy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:41
    Nitra vyhrala úvodné buly, ale nedokázala prejsť cez stredné pásmo. Puk len nahodila za bránu Hacketta, kde boli úspešnejší domáci.
     
    01:30
    Domáci hokejisti dobre vykrývajú priestor v neutrálnej zóne a súpera vôbec nepúšťajú do blízkosti Matthewa Hacketta.
     
    02:03
    David Videlka si našiel puk na pravom kruhu a pohotovo vystrelil. Frederik Foltán stihol včas sklepnúť betóny.
     
    02:46
    Martin Chovan chcel zakončovať od modrej čiary, ale priamo pred ním stál jeden z nitrianskych hokejistov, ktorý puk zblokoval.
     
    03:20
    Nitra prišla o výhodu útočného pásma, pretože Milamovi preskočil puk cez hokejku a ušiel mu za modrú čiaru.
     
    04:13
    Juraj Milý nepríjemne nastreľoval puk pred bránu, kde sa tlačil Matúš Chovan. Frederik Foltán radšej zasiahol a prerušil hru.
     
    05:00
    Úvodných päť minút bolo opatrných z oboch strán. Hostia sa zatiaľ ťažko rozbiehajú a chýba im rýchlosť v prechode do útoku.
     
    05:47
    Martin Chovan vystrelil od modrej čiary. Puk mu síce nesadol ideálne na hokejku, ale práve to narobilo problémy brankárovi Foltánovi.
     
    06:11
    Henrich Ručkay nečakane vystrelil bekhendom po vhadzovaní. Matthew Hackett dobre zareagoval a schoval puk v náručí.
     
    06:45
    Detvianska defenzíva teraz zvolila jednoduché riešenie situácie. Puk smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    07:58
    Michal Krištof unikal po ľavom krídle a Edmund Piačka ho dokázal zastaviť iba za cenu hákovania a dvoch trestných minút.
     
    08:53
    Hosťom viazla kombinácia v útočnom pásme a počas necelej minúty presilovky vyslali na Hacketta jedinú strelu. Od modrej zakončoval obranca Mezei.
     
    09:34
    Presilovka hostí sa skončila predčasne. Judd Blackwater si pomohol faulom v útočnom pásme a dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    09:58
    Edmund Piačka naskočil späť na ľadovú plochu, takže domáci tím dostane výhodu skrátenej presilovky o jedného muža.
     
    10:50
    Miroslav Macejko nahodil puk od modrej čiary priamo na bránu, ale Frederik Foltán jeho pokus dobre videl a úspešne zasiahol.
     
    11:35
    Detva takisto nezužitkovala početnú výhodu a bude sa opäť brániť. Martin Belluš zamieril na trestnú lavicu, vylúčený bol za hákovanie.
     
    12:20
    Jozef Sládok získal puk pred vlastnou bránou a odpálil ho cez všetky čiary. Oba tímy môžu prestriedať.
     
    12:52
    Nitra dala gól! Corgoni využili druhú presilovku v dnešnom zápase a idú do vedenia. TOMÁŠ MIKÚŠ dostal veľa priestoru na vrchole pravého kruhu, vystrelil švihom a poslal puk presne do horného rohu brány. Hackett bol bez šance. Asistencia: Troy Milam, Branislav Mezei.
     
    14:00
    Veľká šanca hostí. Po zlej rozohrávke Detvy sa ocitol na osi klziska úplne voľný Karol Korím, ktorý vyslal na Hacketta tvrdú strelu. Kanadský brankár bol otrasený a hra musela byť prerušená.
     
    14:37
    Ďalšia tutovka Nitry. Judd Blackwater bol voľný pred bránou, mohol zasunúť puk za ležiaceho Hacketta, ale na poslednú chvíľu zasiahol jeden z domácich obrancov.
     
    15:20
    Úvodný gól hosťom pomohol. Favorit sa rozbehol, dostáva sa do šancí a domáci hokejisti na to nedokážu reagovať.
     
    16:01
    Gachulinec nenápadne nahodil puk od modrej čiary a ten sa po viacerých odrazoch dostal k Ščurkovi. Domáci útočník bol ale tiesnený, takže nedokázal zakončiť.
     
    16:59
    Henrich Ručkay sa chcel kľučkami zbaviť Maroša Surového, ale ten ho prekvapil a získal puk. Potom však nepresne prihrával dopredu.
     
    17:22
    Nitra dala gól! Hostia z ničoho nič udreli. Pohotový MAREK SLOVÁK výborne zareagoval na odrazený puk a bez váhania ho napálil na bránu. Matthew Hackett nedokázal včas spojiť betóny. Asistencie: Karol Korím, Róbert Lantoši.
     
    18:06
    Frederik Foltán nemusí riešiť žiadne bezprostredné nebezpečenstvo. Domáci hokejisti ho väčšinou skúšajú iba nahodenými pukmi z diaľky.
     
    19:12
    Branislav Mezei vystrelil švihom od modrej čiary. Jeho pokus letel nad bránu, ale Hackett ho pre istotu vyrazil až na ochrannú sieť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Nitra sa pod Poľanou ani veľmi nenadrela a vyhráva o dva góly. Favorit mal pomalší rozbeh, ale v trinástej minúte využil Tomáš Mikúš presilovku a odvtedy boli hostia aktívnejší. Z následných dvoch veľkých šancí síce neskórovali, no potom ich potešil pohotový Marek Slovák, ktorý upravil stav na súčasných 0:2.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Troy Milam posunul puk na modrej čiare svojmu kolegovi Branislavovi Mezeiovi, ktorého strela skončila na vyrážačke Hacketta.
     
    21:23
    Jozef Sládok výborne vystrelil a Frederik Foltán jeho príklep neudržal. Potom nasledovali dorážky Milého so Žilkom, no hosťujúci brankár odolal.
     
    21:44
    Nitrania predviedli rýchly protiútok, na ktorého konci bol Jakub Ručkay. Jeho jemný teč však poslal puk mimo detvianskej brány.
     
    22:26
    Michal Murček vybojoval puk na pravom kruhu, ale bol pod tlakom brániaceho hráča a nedokázal ohroziť Foltána.
     
    23:10
    Daniel Gachulinec sa oprel do puku od modrej čiary. Príklepom však trafil len Juraja Šišku, ktorý strelu zblokoval.
     
    23:55
    Sitnikov so Surovkom sa dostali aj so šťastím do prečíslenia dvoch proti jednému, ale Mezei nedovolil domácim zakončiť.
     
    24:51
    Veľká príležitosť Nitry. Blackwater z otočky výborne našiel Jakuba Ručkaya, ktorý postupoval sám na Hacketta. Švihom ale trafil len kanadského brankára.
     
    25:09
    Máme tu štvrté vylúčenie za hákovanie v dnešnom zápase. Proti pravidlám sa previnil nitriansky obranca Martin Rýgl.
     
    25:34
    Smolný moment pre hosti. Karol Korím vyhodil puk z vlastného obranného pásma až na tribúnu a dostáva dve trestné minúty. Detva bude hrať presilovku o dvoch hráčov.
     
    26:10
    Detva je usadená v útočnom pásme a drží súpera pod tlakom. Od modrej čiary dvakrát tvrdo vypálil Martin Chovan, ale ani v jednom prípade netrafil Foltána.
     
    26:44
    Miroslav Macejko urobil chybu na modrej čiare a pustil do brejku Mareka Slováka. V poslednej chvíli ho dokázal zastaviť faulom, takže rozhodcovia poskytli hosťom trestné strieľanie.
     
    26:44
    Marek Slovák nevyužil trestné strieľanie. Pri kľučke mu skĺzol puk z hokejky, a tak ani nedokázal vystreliť na Hacketta.
     
    27:34
    Dvojnásobná presilovka nedopadla pre Detvu podľa predstáv. Navyše sa domáci nepresadili ani v klasickej početnej výhode, takže stále prehrávajú o dva góly.
     
    28:37
    Detva dala gól! Ladislav Ščurko vybojoval puk v strednom pásme, pohotovo vysunul do brejku DAVIDA VIDELKU a domáci útočník presnou strelou pod brvno prekonal Frederika Foltána. Asistencia: Ladislav Ščurko.
     
    29:20
    Tibor Kutálek vystihol rozohrávku domáceho tímu, ale ocitol sa medzi dvoma brániacimi hráčmi, takže nemohol strieľať.
     
    29:36
    Domáci hokejisti sa budú musieť brániť. Martin Vyskoč putuje na trestnú lavicu za faul lakťom.
     
    30:10
    Troy Milam dostal presnú prihrávku na modrú čiaru, výborne vystrelil príklepom, ale do jeho delovky strčil korčuľu Filip Surovka.
     
    30:55
    Ladislav Ščurko potiahol rýchly protiútok Detvy, hľadal na ľavej strane voľného Michala Murčeka, ale poslal mu príliš vysokú prihrávku.
     
    31:36
    Detva prežila dvojminútové oslabenie pri vylúčení Martina Vyskoča. Matthew Hackett musel riešiť iba jednu strelu od modrej čiary z dielne Milama.
     
    32:05
    Martin Rýgl trikrát po sebe vystrelil príklepom. Jeho pokusy však zblokovala obrana Detvy a raz zasiahol Matthew Hackett.
     
    32:15
    Nitra dala gól! Rozhodcovia signalizovali prihrávku rukou v útočnom pásme, ale Frederik Fekiač sa dotkol puku ako prvý, posunul ho priamo na hokejku KAROLA CSÁNYIHO a ten presnou strelou zvýšil náskok hostí.
     
    33:10
    Marek Slovák našiel v druhej vlne pripraveného Jamieho Milama, ktorého príklep nemal potrebnú presnosť a skončil vedľa Hackettovej brány.
     
    34:41
    Detve sa nedarí prechod z obranného do útočného pásma. Jozef Sládok sa snažil upokojiť hru, no jeho tím rýchlo stratil puk.
     
    35:31
    Gachulinec takmer vyrobil hrubú chybu v rozohrávke. Na poslednú chvíľu však stihol zobrať puk Tiborovi Kutálkovi, ktorý by išiel sám na Hacketta.
     
    36:40
    Momentálne sledujeme hluchú fázu hry. Nitra dobre kontroluje stredné pásmo, neponúka domácim priestor a sústredí sa na defenzívu.
     
    37:00
    Martin Chovan musel opustiť hraciu plochu, pretože po jednom zo súbojov dostal pukom do tváre. Na ľade zostala krv, ktorú musia odstrániť domáci usporiadatelia.
     
    37:21
    Detva chybovala v rozohrávke. Puk získal Radoslav Macík, ktorého strela švihom z ľavého kruhu skončila na pozornom Hackettovi.
     
    37:52
    Juraj Šiška využil priestor na ľavom krídle, vystrelil švihom, no Miroslav Macejko puk zblokoval až na ochrannú sieť.
     
    38:24
    Tomáš Mikúš chcel vydolovať puk spomedzi korčúľ Michaila Kukleva, ale napokon podrazil ruského obrancu a odchádza na trestnú lavicu.
     
    39:28
    Obrovská šanca domácich. David Videlka sa natlačil pred bránu z ľavej strany, položil si brankára Foltána, ale jeho zakončenie skončilo na betóne nitrianskeho gólmana.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednom dejstve dokázala Detva znížiť na rozdiel jediného gólu, keď sa presadil z brejku David Videlka. Namiesto vyrovnania však opäť inkasovala. Frederik Fekiač nešťastne posunul priamo na hokejku Karola Csányiho, ktorý z medzikružia tretíkrát prekonal Matthewa Hacketta. Domáci preto stále prehrávajú o dva góly.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Detva dala gól! Domáci hokejisti zužitkovali krátky úsek presilovky, ktorý im zostal z predchádzajúcej časti hry. Gachulincovu strelu od modrej čiary Foltán iba vyrazil a VITALIJ SITNIKOV zblízka poslal puk do odkrytej siete. Asistencie: Filip Surovka, Daniel Gachulinec
     
    40:28
    Kuriózny moment na detvianskom ľade. Jeden z domácich hokejistov posielal puk z vlastného obranného pásma na bránu Nitry a zdá sa, že Frederik Foltán si ho zrazil za čiaru. Situáciu musí preveriť videorozhodca.
     
    40:28
    Detva dala gól! Líder súťaže prišiel o svoj náskok v priebehu niekoľkých sekúnd. Veľké zaváhanie Frederika Foltána prinieslo radosť FREDERIKOVI FEKIAČOVI, ktorý posielal puk spoza obrannej modrej čiary iba do stredného pásma a ten napokon prešiel až do nitrianskej brány. Asistencia: Matúš Chovan.
     
    41:45
    Po dvoch zlepených góloch domáci hokejisti ožili a tlačia sa do útoku. Naopak, hostia spod Zobora musia rozdýchať rýchle údery.
     
    43:00
    Prvá nitrianska formácia sa natlačila do útočného pásma, ale nedokázala vážnejšie ohroziť Matthewa Hacketta.
     
    43:41
    Podpoľanci zamierili do rýchleho protiútoku. Na jeho konci bol Jakub Žilka, ktorý trafil z ľavého kruhu iba Frederika Foltána.
     
    44:37
    Detva dala gól! Domáci hokejisti otáčajú skóre vo svoj prospech. David Videlka prihrával bekhendom naslepo z rohu klziska pred bránu, kde stál voľný LADISLAV ŠČURKO a zblízka bez problémov trafil odkrytú sieť. Asistencie: David Videlka, Michal Murček.
     
    45:23
    Detva teraz ovláda dianie na ľadovej ploche a pridávajú sa aj diváci, ktorí cítia šancu na cenné víťazstvo proti lídrovi súťaže.
     
    46:00
    Matthew Hackett si siahol na puk. Jamie Milam ho preveril delovkou takmer cez celé klzisko. Kanadský brankár nezaváhal.
     
    46:27
    Judd Blackwater predviedol individuálny prienik po pravej strane. Z kruhu nebezpečne vystrelil švihom, ale Matthew Hackett bol pripravený.
     
    46:44
    Hostia pridali v pohybe a získali výhodu presilovky. Ladislav Ščurko podrazil prenikajúceho Jakuba Ručkaya.
     
    47:38
    Michail Kuklev mohol vyhodiť puk cez všetky čiary, ale zamotal sa za vlastnou bránou, a tak pokračuje tlak hostí.
     
    48:44
    Ladislav Ščurko prežil nepríjemné dve minúty na trestnej lavici, pretože jeho spoluhráči sa museli brániť tlaku Nitry. Hostia však zlyhali v koncovke.
     
    49:35
    Tutovka Detvy. Prudká strela Miroslava Macejka od modrej čiary sa odrazila od Frederika Foltána pred úplne voľného Davida Videlku, ale ten netrafil odkrytú sieť.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny zostáva desať minút. Detva má na dosah historicky prvé víťazstvo proti Nitre v slovenskej najvyššej súťaži.
     
    50:35
    Jozef Sládok pod tlakom napádajúceho Tomáša Mikúša nedokázal vyhodiť puk, ale od nitrianskeho hráča smeroval mimo ľadovej plochy.
     
    51:10
    Vitalij Sitnikov zostal po tvrdom zákroku ležať za bránou Nitry, ale hra pokračovala a jeho spoluhráči sa dostali do šance. Filip Surovka z pravej strany prestrelil bránu.
     
    51:55
    Momentálne sledujeme veľmi zaujímavý hokej. Nitra chce získať pod Poľanou minimálne bod, a tak vsádza všetko do ofenzívy.
     
    52:33
    Juraj Milý vnikol do útočného pásma, ale nebolo to v súlade s pravidlami. Mladý útočník Detvy sa dostal do ofsajdu.
     
    53:23
    David Videlka sa zbavil brániaceho muža na pravom krídle, mohol prihrávať pred bránu, ale zvolil strelu, ktorú zneškodnil Foltán.
     
    54:20
    Domáci fanúšikovia tlieskajú, pretože hráči Detvy bojujú o každý puk a chcú vydrieť víťazstvo proti Nitre. Čas hrá s nimi.
     
    55:08
    Jakub Ručkay mal napriahnuté na strelu z prvej, ale Michail Kuklev k nemu rýchlo dostúpil a nedovolil mu zakončiť.
     
    56:00
    Nitranom sa kráti čas na vyrovnanie. Favorit dopláca na nevydarený úvod tretej tretiny, keď trikrát inkasoval.
     
    56:26
    Puk opustil hraciu plochu po jednom zo súbojov. Rozhodcovia nariadili vhadzovanie v strednom pásme.
     
    56:50
    Nitrania nezvládli rozohrávku z obranného pásma. Puk smeroval pomedzi viacerých hráčov až na zakázané uvoľnenie.
     
    57:28
    David Videlka výborne hľadal pred bránou korčuľujúceho Ladislava Ščurka, ktorý puk jemne tečoval, ale napokon neohrozil Frederika Foltána.
     
    58:20
    Frederik Foltán je stále v bráne, pretože jeho spoluhráči sa nedokážu usadiť v útočnom pásme.
     
    59:00
    Domáci hokejisti dlho držali súpera ďaleko od brány Hacketta. Začala plynúť posledná minúta tretej tretiny.
     
    59:20
    Martin Belluš mohol rozhodnúť zápas. Získal puk, zakončoval do prázdnej brány, ale nedokázal ju trafiť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Obrovská radosť pod Poľanou. Posledný tím tabuľky prekvapivo pokoril lídra súťaže. Nitra mala pritom všetko pod kontrolou. Po úvodnej tretine viedla o dva góly vďaka Mikúšovi so Slovákom. V druhej tretine síce prišlo zníženie Videlku, no Csányi vrátil hosťom pohodlný náskok. Zdalo sa, že Nitra nebude mať problém s tým, aby si postrážila vedenie v záverečnom dejstve, no opak bol pravdou. Sitnikov s Fekiačom vyrovnali v priebehu desiatich sekúnd a presný zásah Ščurka priniesol Detve historicky prvé víťazstvo nad Nitrou v Tipsport Lige. (20:18:13)

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 29. Videlka (Ščurko), 41. Sitnikov (Surovka, Gachulinec), 41. Fekiač (Chovan), 45. Ščurko (Videlka, Murček) – 13. Mikúš (Milam, Mezei), 18. Slovák (Korím, Lantoši), 33. Csányi


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, Vyskoč, Gachulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Piačka.
    HK Nitra: Foltán (Lawson) – T. Milam, Mezei, Rais, J. Milam, Rýgl, Ordzovenský, Pupák, Korím – Paulovič, Krištof, T. Mikúš – Kutálek, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Lantoši.

    Rozhodčí: Orolin, Snášel – M. Korba, Jobbágy.
    bahis siteleri