Manchester Utd. – Liverpool 2:1 (kon.) | Everton – Brighton 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Swansea 0:0 (kon.)
Newcastle – Southampton 3:0 (kon.) | West Brom – Leicester 1:4 (kon.) | West Ham – Burnley 0:3 (kon.)
Chelsea – Crystal Palace 2:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:1 (2:0)
Crystal Palace FC
Sobota 10.03.2018, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání na Stamford Bridge sledovalo 40 800 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu zase někdy příště těšit na počtenou. (20:36:47)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:9.
     
    Je dobojováno, tři body si z dnešního utkání odnáší fotbalisté Chelsea, kteří poráží Crystal Palace 2:1, a ukončují tak dvouzápasovou šňůru porážek. Sledovali jsme velice atraktivní londýnské derby, příznivci ofenzivního fotbalu si dnes opravdu přišli na své. Po poněkud opatrnějším začátku se začali ofenzivně osmělovat především domácí, největší šanci si ale ve třinácté minutě vypracoval Townsend, jehož ráně mnoho nechybělo. Po tomto momentu ale Blues začali dominovat, svou převahu zúročili v pětadvacáté minutě, když se prosadil ve výtečné formě hrající Willian. Zanedlouho nato měl Antonio Conte další důvod k radosti, po Zappacostově centru a nešťastné teči Martina Kellyho vedli jeho svěřenci už o dvě branky. V samotném závěru první půle ještě Hennesseyho překonal Giroud, na brankové čáře ale skvěle zasáhl Tomkins.

    Do druhého poločasu poslal Roy Hodgson na hřiště Wilfrieda Zahu, s jehož příchodem hra Eagles pořádně ožila. Krátce po návratu ze šaten se sám na Courtoise řítil Sörloth, vzájemný souboj ale vyzněl lépe pro belgického gólmana. O svou první trefu v novém působišti dnes hodně stál francouzský kanonýr Giroud, ovšem ani jeho druhá tutovka neskončila úspěchem, důvodem byl opět na poslední chvíli zasahující James Tomkins. V sedmašedesáté minutě mohl bývalý útočník Arsenalu pojistit výhru svého celku, po Alonsově nabídce ale trefil tyč. A v samotném závěru tak přišly drobné komplikace, když na rozdíl jediné branky snížil Patrick van Aanholt. Na víc už se ale Orli nezmohli, jejich čekání na ligové vítězství se tak protáhlo už na sedm utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zatím tomu nic nenasvědčuje. Blues totiž vybojovali rohový kop a na obranné polovině soupeře si počínají velice zkušeně, když drží míč u postranní čáry a získávají pro sebe velice cenné vteřinky.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Podaří se Orlům na Stamford Bridge vyrovnat?
    90. Patrick van Aanholt - 2:1
     
    90
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr dnešního utkání právě dostává naprosto novou zápletku, hostům se totiž krátce před vypršením základní hrací doby podařilo snížit. Výborně to udělal Wilfried Zaha, jenž si chystal míč na střelu, a natáhl tak na sebe několik bránících protivníků. Poté ale všechny překvapil přihrávkou na PATRICKA VAN AANHOLTA, který zaskočil vybíhajícího Courtoise přesnou ranou mezi nohy.
     
    89
    Wilfried Zaha se díky šikovnému a hlavně neuvěřitelně rychlému zaseknutí zbavil svého strážce, na jeho centr si pak u zadní tyče sbíhali Sörloth s McArthurem, ovšem ani jeden z nich na balon před poloprázdnou brankou nedosáhl.
     
    88
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas, přichází Pedro.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Tiemoué Bakayoko.
     
    86
    James Tomkins se pustil do další výměny názory, tentokráte s Álvarem Moratou. Sudí Taylor už neměl na vybranou, oba kohouti jsou potrestáni žlutou kartou.
     
    86
    Míč je za zády Thibauta Courtoise, radost ze snížení v podání hostí je ale zbytečná. Sörlothově přesnému zakončení totiž předcházel jasný faul, Riedewald totiž v souboji s Cahillem zvedl svou kopačku až příliš vysoko.
     
    85
    Orli budou rozehrávat další přímý kop. Ještě před touto situací se ale v pokutovém území Blues rozpoutala menší strkanice, v níž si nejaktivněji počínali Alonso s Tomkinsem. Sudí Taylor ale k udělení karetního trestu nesáhl.
     
    84
    Azpilicuetova rozehrávka postrádala razanci, což byla voda na mlýn pro pozorného Zahu. Záložník z Pobřeží slonoviny si po vniknutí do šestnáctky narazil se Sörlothem, nakonec ale z jejich snahy nic zajímavého nevzešlo.
     
    83
    Po Fàbregasově faulu na Zahu rozehráli hosté velmi rychle přímý kop. Míč se od van Aanholta dostal až k Wan-Bissakovi, na jehož nabídku sice nikdo nedosáhl, Courtois byl ale i tak pořádně zaskočen a zasáhnout stihl až na poslední chvíli.
     
    82
    Eden Hazard je při chuti a chce dnešní utkání opustit se vstřelenou brankou na svém kontě. Tentokráte levý záložník Blues pálil zpoza šestnáctky, zamířil ale pár decimetrů nad horní tyč Hennesseyho branky.
     
    81
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází Lee Čung-Jong.
     
    80
    Patrick van Aanholt si hodlal narazit se Zahou, ten mu ale balon vrátil pouze na paty. Další protiakci Chelsea měl na svědomí Willian, jenž neuvěřitelně přesně přenesl míč k Moratovi, jeho ránu ale na roh stačil tečovat James Tomkins.
     
    79
    Na druhé straně táhl rychlý brejk svého týmu Eden Hazard. Belgický šikula si tentokráte počínal trochu sobecky, když místo nahrávky na některého z volných spoluhráčů šel do střely, která ale Hennesseyho příliš neprověřila.
     
    78
    Wilfried Zaha to udělal parádně, když se díky rychlé kličce směrem ke středu hřiště zbavil Christensena a poté hledal ve vápně Sörlotha, tomu ale k dosažení na míč ještě jeden krok navíc scházel.
     
    77
    Hosté kombinují na útočné polovině a nadechují se k závěrečnému tlaku. Povede se jim s nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat, nebo si Chelsea dvoubrankové vedení pohlídá?
     
    76
    Na pravém kraji pokutového území se znovu zjevil úplně zapomenutý Willian, po jehož přihrávce pálil Kanté. Jeho nepovedená rána se ukázala býti ideálním pasem pro Zappacostu, ten si ale s míčem tentokráte nepotykal.
     
    75
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Jaïro Riedewald.
     
    74
    Townsend se u postranní lajny ocitl proti dvojnásobné přesile, ovšem i tak zvládl předložit míč pro Wan-Bissaka, do jeho jedovatého pokusu ale obětavě padl Kanté.
     
    72
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Álvaro Morata.
     
    71
    Zappacostův prudký centr se opět stáčel do prostoru, kde se pohyboval Olivier Giroud, těsně před ním ale míč na rohový kop odvrátil Tomkins. Také s následnou standardní situací si hosté poradili bez problému.
     
    70
    Eden Hazard si pokryl míč tak šikovně, že byl zezadu faulován napadajícím McArthurem. K přímému ohrožení branky se domácí tentokráte neodhodlali, místo toho chtěli soupeřovu defenzivu překonat kombinací, úspěšní ale nebyli.
     
    69
    Momentálně sledujeme klidnější pasáž hry, během níž si domácí zadáci vyměňují balon na polovině hřiště. Mezitím poslal Antonio Conte rozcvičovat Álvara Moratu, v blízké době bychom se tedy mohli dočkat prvního střídání na straně domácích.
    67.
     
    67
    Ne, Olivieru Giroudovi dnes zřejmě není přáno! Blues rozjeli další neuvěřitelně rychlý protiútok, na jehož konci vyzval francouzského útočníka ke skórování Alonso, Hennesseyho ale zachránila pravá tyč.
     
    66
    Rozehrávka přímého kopu ale Chelsea tentokráte nevyšla. O chvíli později dostali stejnou šanci i hosté, van Aanholt svůj centr přetáhl na zadní tyč, kde na skákající míč jen těsně nedosáhl úplně zapomenutý Andros Townsend.
     
    65
    Poslední minuty nám nabízejí opravdu parádní fotbalové představení. Hosté promrhali další gólem zavánějící příležitost, v níž Milivojević znovu prováhal ideální moment pro střelu, rychlou protiakci Chelsea zastavil van Aanholt jen díky jasnému faulu na Williana.
     
    64
    O chvíli později dostali hosté k dispozici rohový kop. Z něj ještě nic světoborného nevytvořili, o chvíli později ale Townsend přesnou nahrávkou oslovil ve vápně se uvolňujícího Sörlotha, norský útočník ale kvůli Cahillovi Courtoise neprověřil.
     
    63
    Wilfried Zaha se hnal do zajímavé šance po přihrávce od McArthura, v dalším postupu jej ale zastavil zdvižený praporek pomezního sudího, který správně viděl ofsajdové postavení.
     
    62
    Marcos Alonso předvedl divákům svou vytříbenou kopací techniku, když milimetrově přesným pasem přenesl hru k Willianovi. Ten nijak neváhal a poslal míč před bránu, kde se k hlavičce natlačil Olivier Giroud, ani tentokráte ale nezamířil přesně.
     
    61
    Cesc Fàbregas si počkal na ideální moment a poté poslal míč na kraj šestnáctky, kde číhal Willian. Ten si z obránců soupeře opět udělal tréninkové kužely a poté nachystal míč do střelecké pozice Zappacostovi, jeho pokus ale zablokoval Wan-Bissaka.
     
    60
    Po van Aanholtově faulu na Hazarda byla standardní situace k vidění i na opačném konci travnaté plochy. Také Hennessey se musel činit, střelou přes zeď jej prověřil Willian, hostující brankář ale předvedl solidní zákrok.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Patrick van Aanholt (Crystal Palace FC).
     
    58
    K rozehrávce přímého kopu se postavili Townsend s Milivojevićem. Volba exekuce nakonec padla na hostujícího kapitána, jeho rána ale mířila pouze do zdi. Od ní se však balon odrazil příhodně pro van Aanholta, který pořádně prověřil Courtoise, ten ale podržel svůj tým.
     
    57
    Podle očekávání jde většina ofenzivních akcí hostujícího týmu před Wilfrieda Zahu. Ten opět motal hlavy soupeřově obraně a nakonec těsně vedle šestnáctky vybojoval faul od Zappacosty.
     
    56
    Patrick van Aanholt v dnešním utkání potvrzuje, že je spíše ofenzivním typem krajního beka. Tentokráte si udělal dobrý den z napadajícího Zappacosty a odcentroval na Sörlotha, ten ale nevyskočil dostatečně vysoko.
    55.
     
    55
    Další zajímavá možnost fotbalistů Blues! Po ukázkovém prodloužení míče od Girouda se z ostrého úhlu sám na Hennesseyho řítil Eden Hazard, se střelou mezi nohy soupeřova brankáře ale nepochodil.
     
    53
    Patrick van Aanholt si hned dvakrát během krátkého časového sledu nepočínal optimálně ve snaze odkopnout míč do bezpečí. Nejprve své pochybí napravil, když zastavil Zappacostu, poté mu pomohl pozorně bránící Kelly.
     
    52
    Wilfried Zaha svou rychlostí a šikovností dělá obraně soupeře velké problémy. Nyní se díky brilantnímu manévru dostal přes Azpilicuetu s Christensenem, ideální moment pro střelu ale posléze prováhal.
    51.
     
    51
    Svěřenci Antonia Conteho se poprvé v druhém poločase vydali směrem vpřed a hned to stálo za to! Celou akci opět táhl Willian, který těsně před šestnáctkou nahrál Giroudovi a ten je poté vyzval ke vstřelení další branky, hosty ale znovu zachránil blokující Tomkins.
     
    50
    Sérii nepřesností ve středu hřiště ukončil až Gary Cahill, který se vydal k nečekanému individuálnímu průniku. Na jeho konci anglický obránce vypálil ke vzdálenější tyči, tu ale přeci jen o nějaký ten metr minul.
     
    49
    Domácí nezastihl začátek druhého poločasu v úplně optimálním tempu, fotbalistů Crystal Palace je najednou plné hřiště. Chelsea se snaží jejich aktivitu přibrzdit poklidnou kombinací na vlastní polovině.
    48.
     
    48
    No vida, Orli se málem dočkali snížení! Obrana Blues si vybrala slabší okamžik, konkrétně to byl Christensen, který pustil do samostatného úniku Alexandera Sörlotha, ten ale v souboji tváří v tvář s Courtoisem neuspěl.
     
    47
    Druhý poločas svou rozehrávkou odstartovali hosté, pojďme na to! Výkon Crystal Palace v dosavadním průběhu utkání byl hodně špatný, sáhnutí ke změně v sestavě je tak pochopitelným krokem, Wilfried Zaha by mohl hru hostů oživit.
     
    46
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Christian Benteke, přichází Wilfried Zaha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, ke tříbodovému zisku má po jeho skončení daleko blíže Chelsea, která vede 2:0. Začátek zápasu byl z obou stran poměrně nevýrazný, Blues se ale postupem času rozehráli a nutno poznamenat, že zatím podávají fantastický výkon. Gólově svou převahu zúročili v pětadvacáté minutě, když se prosadil Williana, pro kterého to byla už dvanáctá branka v posledních osmnácti zápasech. Nedlouhou nato Conteho svěřenci svůj náskok zdvojnásobili, přízemní centr od Zappacosty si do vlastní sítě nešťastně srazil Martin Kelly.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Míč je v hostující síti, radost fanoušků a hráčů Chelsea je ale zbytečná. Zappacostovu přízemní pumelici vyrazil Wayne Hennessey pouze do míst, kde číhal Eden Hazard, jenž s uklizením míče do branky neměl problém, zakončoval ale z ofsajdu.
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty.
    45.
     
    45
    Obrovská šance domácího celku, který málem vedl už o tři branky! Eden Hazard se ocitl ve střelecké pozici, ještě ale přenechával míč lépe postavenému Giroudovi. Francouzský útočník sice překonal Hennesseyho, první trefy v novém působišti se ale nedočkal, na brankové čáře totiž skvěle zasáhl Tomkins.
     
    45
    Eden Hazard byl faulován Wan-Bissakou, následovala tak standardní situace Conteho družiny. Tu domácí podle očekávání znovu rozehráli na krátko, poté do prostoru před brankou centroval Fàbregas, obrana soupeře ale tentokráte nezaváhala.
     
    44
    Tak přeci jen Blues ještě zkusili ohrozit Hennesseyho svatyni. Ten ale zasahovat nemusel, po přihrávce od Hazarda se sice ke střele zkoušel propracovat Giroud, byl ale zpacifikován Kellym.
     
    43
    Vše nasvědčuje tomu, že zbytek prvního poločasu se dohraje v poklidném tempu. Chelsea sice kombinuje na útočné polovině, k žádnému ohrožení branky soupeře se ale, zdá se, už nemá.
     
    41
    Defenziva Crystal Palace opět zaspala a poskytla až příliš času a volného prostoru Willianovi. Ten nejspíše chtěl jít do střely, další komplikaci pro Eagles ale nepřipustil James Tomkins.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo si Chelsea do šaten odnese velmi komfortní dvoubrankové vedení?
     
    39
    Po několikaminutové odmlce se kupředu mohli vydat i svěřenci velezkušeného Roye Hodgsona. Patrick van Aanholt vyslal podél postranní čáry skákavý pas pro Bentekeho, ten byl ale odstaven Cahillem.
     
    38
    Willianův pokus o zakroucení míče do malého vápna nevyšel, proti byl pozorně bránící Tomkins. K odraženému balonu se sice dostal Zappacosta, levačkou ale zamířil o kousek vedle levé tyče Hennesseyho pokladnice.
     
    37
    Alonsův centr byl sice přetažený a moc se nepovedl, na opačném kraji pokutového území se ale míče ujal Zappacosta. Jeho nabídka už vypadala o poznání lépe, Fàbregas o chvíli později vybojoval pro Blues další roh.
     
    36
    Willian si počíná naprosto neuvěřitelně, na jeho hru je radost pohledět. Z jeho nahrávky mohl těžit Zappacosta, po jehož centru sklepával Giroud na z druhé vlny si nabíhajícího Fàbregase, tomu ale doslova za pět minut dvanáct zakončení znemožnil McArthur.
     
    35
    Willian se obtočil okolo Tomkinse, načež nahrál na hranici šestnáctky neobsazenému Alonsovi. Ten nejprve trefil před sebou stojícího Wan-Bissaka, poté se pokoušel prosadit individuálně, v souboji jeden proti jednomu ale nepřešel přes Townsenda.
     
    34
    Hosté působí velmi opařeným dojmem, londýnské derby se zatím nevyvíjí podle jejich představ. Benteke velmi lehce přišel o balon, Chelsea tak na obranné polovině Orlů může rozjet další přihrávkový kolotoč.
    32. Martin KELLY - 2:0
     
    32
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Domácí se v posledních minutách rozehráli a svého soupeře naprosto drtí, což potvrzují druhou vstřelenou brankou. Jejich další smrtící protiakce započala u Marcose Alonsa, po jehož přihrávce pustil Willian balon až k volnému Hazardovi. Ten jej poslal do kopačky Zappacostovi, jehož přízemní centr si v malém vápně do vlastní branky nešťastně srazil MARTIN KELLY.
     
    31
    Až příliš volného prostoru dostal u postranní lajny Davide Zappacosta. Italský zadák si počkal na ideální moment a poté odcentroval k Giroudovi, jeho nepovedená hlavička se ale stala snadnou kořistí pro Hennesseyho.
     
    30
    Máme za sebou třicet minut, ve vedení se zatím drží fotbalisté londýnské Chelsea. Aktuální skóre odpovídá hernímu projevu obou celků, Blues svého soupeře přehrávají ve všech ohledech a s výjimkou jedné příležitosti jej k ničemu nepouští.
     
    29
    Kanté zvedl hlavu a zkusil vyslat dlouhatánský pas pro Zappacostu, míč ale ve vzduchu spolehlivě zachytil Patrick van Aanholt. Nizozemský obránce už pár okamžiků znovu běhá po trávníku, vše by mělo být v pořádku.
     
    28
    Crystal Palace bylo díky aktivnímu napadání ze strany svého soupeře nuceno sáhnout ke zpětné přihrávce na Hennesseyho, po jehož výkopu se míč dostal k Sörlothovi, ten jej ale zpracovával v ofsajdu.
     
    27
    Hosté se pokusili přispěchat s okamžitou odpovědí. Andros Townsend vyslal do vápna skákavý balon, který Benteke z první sklepl pro Sörlotha, jeho zakončení ale mezi ty zdařilé nepatřilo.
    25. WILLIAN - 1:0
     
    25
    Chelsea právě vstřelila branku!
    O pár okamžiků později se Conteho svěřenci vydali do další rychlé akce a tentokráte už byli úspěšní, zcela zaslouženě se tak ujímají vedení! Po Kantého sklepnutí se k parádní individuální akci odhodlal aktivní WILLIAN, který potvrdil vynikající formu, když přesprintoval několik protivníků, nachystal si míč na pravačku a přízemní ranou k bližší tyči překonal marně se natahujícího Hennesseyho.
     
    24
    Mezitím měli Blues k dispozici další rohový kop. Jejich kombinace vyústila až v přihrávku na Williana, ten ale pověst obávaného střelce ze střední vzdálenosti nepotvrdil a zamířil vysoko nad branku soupeře.
     
    23
    Dost možná to byl ale poslední moment, se kterým byl Patrick van Aanholt spojen. Nizozemský obránce se totiž nezvedá z trávníku, na který jsou přivoláni zdravotníci. Vypadá to na nějaký problém s pravým kotníkem.
     
    22
    Patrick van Aanholt je asi nejvytíženějším hráčem dosavadního průběhu utkání, drtivá většina akcí Blues totiž chodí přes jeho stranu hřiště. Nizozemský zadák si ale vede na výbornou, nyní předvedl skvělý skluz proti Zappacostovi.
     
    21
    Patrick van Aanholt to udělal velmi chytře, když si narazil s na ose hřiště číhajícím McArthurem, poté si míč okolo Zappacosty přehodil míč na levačku a odcentroval, v šestnáctce ale skvěle zasáhl Azpilicueta.
     
    20
    Kromě příležitosti Androse Townsenda, která ale zároveň byla tou zatím nejvážnější v tomto utkání, o sobě hosté směrem dopředu moc vědět nedávají. Změní se po této akci, kterou táhne van Aanholt?
     
    19
    S tímto typem standardních situací si ale domácí zatím nevědí rady. Potvrdili to i nyní, když Eden Hazard svůj centr nasměroval přesně do náruče připraveného gólmana Hennesseyho.
     
    18
    Chelsea i nadále určuje tempo zápasu, zatím jí ale chybí klid a přesnost v závěrečné fázi svých akcí. Hazardovu ránu zablokoval Milivojević, o chvíli později alespoň rohový kop vybojoval Marcos Alonso.
     
    17
    Willian opět potvrzuje, že poslední dobou disponuje opravdu fantastickou formou. Nyní se brazilský rychlík dokázal vymotat z obležení tří protivníků, navíc si míč stihl přehodit na levačku, jeho přízemní pokus ale mířil pouze doprostřed branky.
     
    16
    Domácí se na několik okamžiků usadili v Hennesseyho bezprostřední blízkosti. Kanté naznačil střelu, poté ale ještě nahrával Willianovi, který hodlal sklepnout pro lépe postaveného Hazarda, záměr mu ale překazil Tomkins.
     
    15
    Máme za sebou úvodních patnáct minut tohoto zápasu. Začátek byl z obou stran hodně vlažný, v posledních okamžicích ale na place sledujeme velice atraktivní partii, ve které není o ofenzivní akce nouze.
     
    14
    I další kop od rohového praporku rozehrála Chelsea na krátko. Opět z toho nic zajímavého nevzešlo, celá akce skončila po Zappacostově nepovedeném centru, který skončil přesně v Hennesseyho náruči.
     
    13
    V posledních minutách byli aktivnější domácí fotbalisté, doposud největší možnost si ale vypracovali Orli. Po autovém vhazování se balon dostal na hranici vápna, odkud jen kousek nad břevno pálil Andros Townsend.
     
    12
    Další práce pro velšského brankáře v dresu Eagles. Domácí zatím hrozí výhradně z pravé strany a nejinak tomu bylo i nyní, ranou na přední tyč své štěstí zkoušel Willian, Wayne Hennessey ale předvedl pohotový zásah.
     
    11
    Conteho družina je ofenzivně při chuti. Davide Zappacosta si tentokráte počínal o poznání lépe než před pár okamžiky, když si ve vápně přehodil míč na levačku a vyslal přízemní střelu, s včasným blokem ale přispěchal Kelly.
     
    10
    Z něho samotného ještě Blues nic zajímavého nevytěžili, poté ale míč do pokutového území vracel Kanté. Jeho střílený centr těsně před Hennesseym lehce tečoval Giroud, hostující gólman ale stačil zareagovat.
     
    9
    Willian tentokráte na pravé straně přenechal kulatý nesmysl rozběhnutému Zappacostovi, ten se ale přes poctivě bránícího van Aanholta k ničemu zajímavějšímu neprobojoval. Chelsea ale bude zahrávat rohový kop.
     
    8
    Úvodní minuty tohoto utkání se nesou v duchu opatrnosti a řady nepřesností z obou stran. Názorným příkladem budiž počínání Wan-Bissaky, jehož pas místo ke spoluhráčům zamířil do země nikoho.
     
    7
    Zásluhou van Aanholta získali hosté k dispozici rohový kop. Nenaložili s ním vůbec zle, přetažený centr se snesl k trestuhodně neobsazenému Bentekemu, ten ale hlavičkoval v záklonu, Courtois tak neměl se zákrokem problém.
     
    6
    Tentokráte už se Olivier Giroud k hlavičce v pokutovém území dokázal probojovat. Opět to bylo po nabídce od Williana, zakončení bývalého útočníka Arsenalu ale nemělo gólové parametry.
     
    5
    Patrick van Aanholt nezastihl rychlý náběh Williana, který se se balonem přilepeným u nohy propracoval až do pozice pro centr. Nakonec brazilský šikula hledal Girouda, tomu ale zakončení znemožnil zasahující Tomkins.
     
    4
    Nakonec hosté zahrozili z levého křídla. Konkrétně to byl Jeffrey Schlupp, jehož přízemní centr směřoval do prostoru, kde se nacházel Benteke, útočníka Crystal Palace ale do zakončení nepustil Christensen.
     
    3
    Domácí se i tak ještě pár okamžiků drželi na soupeřově obranné polovině, jejich nápor ukončil až výborně defenzivě pracující Alexander Sörloth. Po jeho nahrávce může založit protiakci Andros Townsend.
     
    2
    Davide Zappacosta vyslal dlouhý balon přes celou šíři hrací plochy, adresátem jeho nahrávky byl Eden Hazard. Belgickému šikulovi ale nevyšlo zpracování, čehož využil Wan-Bissaka.
     
    1
    Anthony Taylor právě foukl do píšťalky, dnešní londýnské derby mezi Chelsea a Crystal Palace tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v modrých dresech, naopak Eagles budou hrát v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta, Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Giroud, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Ampadu, Bakayoko, Emerson, Moses, Morata, Pedro.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Townsend, McArthur, Milivojević (C), Schlupp – Ch. Benteke, Sörloth.
    Náhradníci: Cavalieri – M. Sakho, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Zaha.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Adam Nunn, Daniel Cook.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední vzájemné utkání

    14.10.2017 – Crystal Palace FC – Chelsea FC 2:1

    Branky: 11. Azpilicueta (vla.), 45. Zaha (Sakho) – 18. Bakayoko (Fàbregas)

    Crystal Palace FC: Speroni – Ward, Sakho (C), Dann, van Aanholt – Cabaye (86. Riedewald), Milivojević, McArthur (85. Fosu-Mensah) – Zaha, Townsend, Schlupp (76. Puncheon)

    Chelsea FC: Courtois – Luiz, Azpilicueta, Cahill (C) – Moses (40. Zappacosta), Fàbregas, Bakayoko, Alonso – Willian (65. Musonda), Batshuayi (58. Pedro), Hazard
    Orly trápí rozsáhlá marodka, z různých důvodů je mimo sestavu hned deset hráčů. Dobrou zprávou před derby je, že by se do sestavy po problémech s kolenem mohl vrátit Wilfried Zaha, o jehož startu se bude rozhodovat až těsně před začátkem zápasu.

     
    Crystal Palace FC

    Fotbalisté Crystal Palace vstoupili do tohoto ročníku katastrofálně. V úvodních sedmi kolech totiž nezískali ani jeden bod, navíc nevstřelili ani jednu branku. Nizozemský experiment v podobě jmenování bývalého skvělého fotbalisty, ale zatím neprověřeného trenéra tedy nevyšel, hororový začátek sezony odnesl Frank de Boer, kterého na lavičce vystřídal zkušenostmi ostřílený Roy Hodgson. Pod jeho taktovkou se nastoupili Orli v roce 2017 k sedmnácti zápasům anglické nejvyšší soutěže, přičemž ve čtyřech z nich zvítězili a z dalších sedmi si odnesli alespoň bod za nerozhodný výsledek. Eagles začali šplhat tabulkou směrem vzhůru a vypadalo to, že se v klidu zachrání, v tomto kalendářním roce se jim ale opět nedaří.

    Na výhru čekají svěřenci kouče Hodgsona už šest zápasů, na jejich obranu ale musíme zmínit, že v této části soutěže jim los přidělil hned několik silnějších soupeřů. Alespoň bod si Crystal Palace odneslo ze soubojů proti Newcastlu a West Hamu, s prázdnou naopak odešlo z měření sil s Arsenalem, Evertonem, Tottenhamem a naposledy i s Manchesterem United. Duel s Rudými ďábly měli Orli velmi dobře rozehraný, dvoubrankový náskok ale promrhali a nakonec prohráli kvůli gólu z nastaveného času, o který se postaral Nemanja Matić. Sečteno a podtrženo, Eagles se vrátili do sestupových vod. Momentálně jsou osmnáctí, kupříkladu na třináctou pozici, kterou hájí Swansea, ztrácí jen tři body, po tomto víkendu tak vše může být zase jinak.
    Chelsea se může spolehnout na Brazilce Williana, který disponuje fantastickou formou. V posledních sedmnácti zápasech měl totiž devětadvacetiletý křídelník prsty v šestnácti brankách svého týmu, jedenáct z nich sám dal a na dalších pět přihrál.

     
    Chelsea FC

    Londýňané v minulém ročníku anglické nejvyšší fotbalové soutěže dominovali a s přehledem si dokráčeli pro ligový titul. Letos to ale v jejich podání není ono a hrozba v podobě neúčasti v Lize mistrů začíná nabývat stále reálnějších obrysů. Chelsea se totiž devět utkání před koncem soutěže drží až na pátém místě, které by jí zajistilo pouze postup do skupinové fáze Evropské ligy. Níže už se svěřenci trenéra Conteho s největší pravděpodobností nepropadnou, šestý Arsenal je totiž zpět už o osm bodů, naopak čtvrtý Tottenham má k dispozici pětibodový náskok, a Blues tak musí v závěru sezony začít vítězit. Přelom ledna s únorem a začátek března mu vůbec nevyšel, celek z hlavního města Anglie totiž prohrál čtyři s pěti utkání.

    Nejprve musel skousnout dvě vysoké porážky od papírově slabších soupeřů, Bournemouthu před vlastními fanoušky podlehl 0:3, týden nato si odvezl z Watfordu výprask 1:4. Proti poslednímu West Bromu Chelsea nezaváhala a s přehledem vyhrála 3:0, v posledních dvou mačích ale nestačila na oba rivaly z Manchesteru, hodně se mluvilo především o jejich nepovedeném výkonu proti Citizens, kteří úřadující šampiony doslova vymazali a k ničemu je nepustili. Dnes si budou Blues chtít zvýšit sebevědomí ze dvou důvodů. Zaprvé potřebují začít atakovat v tabulce čtvrtý Tottenham a zadruhé se potřebují naladit na středu, kdy je čeká odveta v rámci osmifinále Champions League proti Barceloně. První utkání na Stamford Brige skončilo nerozhodně 1:1, kdo se nakonec bude radovat z postupu mezi nejlepší osmičku?
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější evropské kopané! Anglická Premier League dnes pokračuje hned sedmi zápasy v rámci třicátého kola, my se v tomto online přenosu společně zaměříme na londýnské derby, ve kterém Chelsea FC vyzve Crystal Palace FC. První vzájemný souboj překvapivě ovládli Eagles, nechme se překvapit, kdo se bude z vítězství radovat tentokráte – začínáme v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. Willian (Kanté), 32. Kelly (vla.) – 90. van Aanholt (Zaha)

    Karty:   86. Morata (CHE) – 59. van Aanholt (CRP), 86. Tomkins (CRP)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:9.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta, Fàbregas (88. Pedro), Kanté, Alonso – Willian, Giroud (72. Morata), E. Hazard (88. Bakayoko).
    Náhradníci: Caballero – Ampadu, Bakayoko, Emerson, Moses, Morata, Pedro.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Townsend (81. Čung-Jong), McArthur, Milivojević (C), Schlupp (75. Riedewald) – Ch. Benteke (46. Zaha), Sörloth.
    Náhradníci: Cavalieri – M. Sakho, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Zaha.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Adam Nunn, Daniel Cook

    Diváci: 40 800
    thejrc.org