Juventus – Atalanta BC 2:0 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (1:0)
Atalanta Bergamo
Středa 14.03.2018, 18:00 • Allianz Stadium • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:23. (19:51:23)
     
    Je konec! Fotbalisté Juventusu nezaváhali ani v dnešním zápase a po zásluze berou všechny tři body. Velký podíl na vítězství má vyloučení hostujícího Manciniho, načež se po necelé minutě dokázal prosadit Matuidi, čímž zpečetil vítězství svého celku v poměru 2:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Utkání se spíše už jen dohrává, k vidění je nespočet krátkých přihrávek v blízkosti pokutového území Juventusu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    87
    Laxní rozehrávka Atalanty věnovala hrací předmět Higuaínovi. Jeden ze dvou úspěšných střelců dnešního mače pouze pozdržel cenné vteřinky.
     
    86
    Ani fotbalisté Juventusu se nikam příliš neženou, což je pochopitelné. Dvoubrankový náskok se zdá být dostačující, soupeř navíc hraje v početní nevýhodě.
     
    85
    Další ukázkový obranný zákrok vytasil dnes velmi dobře hrající Chiellini, jenž i tentokráte zahrál na jistotu za postranní čáru.
     
    84
    Hosté ale nevěsí zbraně a místo toho se snaží alespoň o čestný úspěch v podobě kontaktní branky. Těžiště hry je u středového kruhu.
     
    83
    S velkou pravděpodobností můžeme říct, že o vítězi dnešního zápasu je rozhodnuto. Atalanta totiž musí dohnat už dvoubrankovou ztrátu.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Marten de Roon (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    82
    Žlutou kartu dostává Mehdi Benatia (Juventus FC).
    81. Blaise MATUIDI - 2:0
     
    81
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí přímý kop sice nevyužili, z následne akce se už ale prosazují! Higuaín se zjevil v pokutovém území, kde ještě přeposlal míč na lépe postaveného BLAISE MATUIDIHO. Francouzský středopolař následně zamířil přesně k tyči.
     
    80
    Navíc se bude konat velmi zajímavý přímý kop. U balónu stojí hned trojice domácích hráčů, očekávat se dá ale rozehrávka od Pjaniče.
    79. Červená karta po 2. žluté
     
    79
    Tak pozor! Mancini musel před pokutovým území zatáhnout za záchrannou brzdu, což znamená, že mu hlavní sudí udělil druhou žlutou a tedy červenou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Douglas Costa, přichází Andrea Barzagli.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Gianluca Mancini (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    74
    Dybala byl u středového kruhu v obležení snad šestice protihráčů, která pochopitelně slavila úspěch. Atalanta se ale nemůže udržet na míči.
     
    73
    Higuaín se přetahoval s Mancinim u rohového praporku a úspěšnější z tohoto souboje nakonec vyšel hostující zadák. Bergamo bude vhazovat.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Aléx Sandro (Juventus FC).
     
    71
    Zároveň se nám utkání dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Nápor Atalanty hodně otupil, naopak je čím dál více reálnější druhá branka domácích.
     
    70
    Hra je momentálně přerušena. Gómez se totiž po jemném kontaktu do obličeje skácel k zemi, načež tento pád hodně těžce nesou domácí fandové.
     
    69
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Andreas Cornelius.
     
    68
    Nejdříve se Dybala pokoušel proháčkovat až do vyložené šance, tu mu ale na poslední chvíli zablokoval de Roon. Následně pálil těsně nad břevno Pjanič.
     
    67
    A právě pressing v podání domácích přinesl kýžené ovoce v podobě zisku míče. Navíc si Higuaín došel pro nedovolený zákrok na svojí osobu.
     
    66
    Bergamo se rozhodlo raději uklidnit hru, přičemž se do pomalé kombinace zapojil také Beriša. Stará dám ale vzorně napadá rozehrávku.
     
    65
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Andrea Petagna.
    65. Costa mířil těsně vedle.
     
    65
    V ochozech to pouze zahučelo! Costa pláchl obraně, avšak při zakončení byl ve velkém úhlu. I tak poslal svojí ránu těsně vedle.
     
    65
    Teď si museli domácí oddechnout. Iličič byl totiž trefen do ruky, čímž se tak zastavil nadějný brejk Atalanty. Místo toho bude Juventus rozehrávat volný kop.
     
    64
    Hostující tábor si stěžoval na Buffonovu dlouhou prodlevu při výkopu. Nakonec se to obešlo bez žlutého napomínání a hrát tak bude Juventus.
     
    63
    Máme za sebou hodinu hry a nutno dodat, že následující minuty budou mít určitě velký náboj. Atalanta je totiž aktivnější a stále jí stačí pouze jeden gól.
     
    62
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Aléx Sandro.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Bryan Cristante (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    60
    Benatia se vydal na útočný výlet, který skončil těsně před velkým vápnem. Jeho nabídka totiž nedorazila na místo činu, naopak skvěle zasáhl Palomino.
     
    59
    Costa se zmocnil míče, který následně přeposlal na Matuidiho. Ten uviděl před sebou hradbu protihráčů a míč poslal pouze k autové čáře.
     
    58
    Dybala si možná až příliš ochotným pádem pokoušel vybojovat faul, což mu hlavní sudí nezbaštil. Naopak je odpískán ostrý zákrok na Gómeze.
     
    57
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Nicolas Haas, přichází Leonardo Spinazzola.
     
    57
    Atalanta výrazně přidala a najednou má domácí celek velké starosti. Před malým momentem jen těsně Iličič nedosáhl na prudký centr.
     
    56
    Několik metrů za pokutovým územím se Hateboerovi absolutně nezdařila střela, kterou navíc své spoluhráče vystavil do ofsajdového postavení.
     
    55
    K rozehrávce volného kopu se postavil Iličič, jehož pokus směřoval přímo na bránu. Na přední tyči nakonec zažehnal nebezpečí Higuaín.
     
    54
    Po jednom ze soubojů se nedovoleného zákroku dožadoval Iličič. Jeho prosba nebyla vyslyšena, o několik vteřinek později už ale uspěl.
     
    53
    Zmatky na hranici šestnáctky razantně ukončil Chiellini, který poslal míč až k Berišovi. Hosté to znovu zkusí právě od svého strážce tyčí.
     
    52
    Ou! Na rohový kop si naskočil Mancini, po jehož hlavičce zůstali všichni hráči stát. Míč se nakonec snesl kousek vedle tyče.
     
    51
    Na druhé straně práce pro Berišu. Dybalovi bylo věnováno příliš prostoru, což mohlo mít fatální následky. Hostující brankář ale prudkou ránu zkrotil.
     
    50
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stephan Lichtsteiner, přichází Mattia De Sciglio.
     
    50
    Zatím nejaktivnější hostující hráč Gómez stáčel nebezpečný centr směrem do branky, avšak na malém vápně ho stačil akrobaticky odkopnout Chiellini.
     
    49
    Snad poprvé se s kulatým nesmyslem seznámil také Juventus. Faulovaný byl totiž Asamoah, načež jeho kolegové s rozehrávkou nikam nepospíchali.
     
    48
    Ihned v úvodních vteřinách se Atalanta dostala k dlouhému držení míče. Balón se postupně přesouval z kopačky na kopačku, až skončil v autu.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Hans Hateboer (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo celkem nezáživnou podívanou. O něco více ze hry měli přeci jenom domácí, jenž si přichystali doposud jedinou přesnou trefu prvního poločasu. Rozdíl ve skóre mohl být i vyšší, avšak Juventus nemířil zrovna přesně.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Higuaín se ukázkově obtočil kolem protihráče a krátce na to se rozhodl zamířit ke vzdálenější tyči. Při zakončení ale podklouzl a míč skončil metr vedle.
     
    42
    O pár vteřinek později je hra opět přerušena. Nejdříve skončil na zemi Matuidi, následně ho napodobil také Asamoah.
     
    41
    De Roon tak dlouho zpracovával Dybalu, až hlavní sudí musel písknout do píšťalky. Je pískáno ve prospěch domácích, jenž budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    40
    Velká šance Juventusu! Dybala si pohlídal ofsajdovou lini a po přihrávce od Higuaína stál proti Berišovi. Jeho ránu ale stačil hostující brankář vykopnout.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Netrvalo dlouho a po jemném kontaktu se skácel k zemi Gómez. Atalanta ihned rozehrála nabízenou standardku, o míč ale záhy přišla.
     
    37
    Lichtsteiner si navedl míč do středu hrací plochy, načež chtěl oslovit Higuaína. Střelec jediné branky nyní nedokázal vymíchat Palomina.
     
    36
    Mancini byl v souboji s Higuaínem pozdě u balónu, avšak hlavní sudí jeho zákrok posoudil jako dovolený. Pokračuje se tedy ve hře.
     
    35
    Situaci v pokutovém území nakonec musel hasit Lichtsteiner, a to za cenu dalšího rohu. Iličičova rozehrávka nebyla špatná, Cristane na míč ale těsně nedosáhl.
     
    34
    Po vstřelené brance se Atalanta konečně trochu probudila. Ihned z toho byl zisk rohového kopu, který ani tentokráte nepřinesl nic nebezpečného.
    29. Gonzalo HIGUAÍN - 1:0
     
    29
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí si ale předchozí slova vzali k srdce a ihned skórují! Velký podíl na úvodní brance má GONZALO HIGUAÍN. Zkušený Argentinec nejdříve odtlačil v souboji protihráče, čímž nastartoval do třicetimetrového driblinku s míčem Costu. Ten následně oslovil právě Higuaína, který se v těchto situacích nemýlí.
     
    29
    V tuto chvíli jsme svědky hodně nezáživné pasáže, která nenabízí nic moc zajímavého. Naopak začíná přibývat nedovolených zákroků.
     
    28
    Dybala si hodně zbytečně zahrával s míčem u vlastní šestnáctky, což vedlo k zakončení Haase. Naštěstí pro domácí byla střela sražena nad branku.
     
    27
    De Roon se sice jako první dostal k míči, při zpracování kulatého nesmyslu si ale pomohl rukou. Hlavní sudí celou situaci uviděl.
     
    26
    Dybala to myslel moc dobře, avšak patička, která by poslala Higuaína do samostatného úniku narazila do posledního bránícího hráče.
     
    25
    Chiellini dlouho nevěděl, kudy rozject další útočný výpad, načež se sám pokusil o vyvezení míče. Atalanta ale skvěle zhušťuje prostor ve středu hřiště.
     
    24
    Nyní se centrovaný balón konečně dostal na malé vápno, kde si ale naskakující Mancini pomohl nedovoleně. Je pískán útočný faul.
     
    23
    Také fotbalisté Atalanty zahrávali svůj úvodní rohový kop, která byl rozehrán nakrátko. Nakonec se po teči jednoho z domácích bude konat další.
     
    22
    De Roon byl díky příkladnému napadání Juventusu obrán o balón. Následná Matuidiho kolmice ale skončila pouze na kopačce Palomina.
     
    21
    Vzápětí měl domácí celek k dispozici třetí roh. Po něm se do šestnáctky snesl ještě jeden centr, avšak Beriša slabé zakončení v poklidu kontroloval.
    20. Matuidi pálil do protihráče.
     
    20
    Nakonec se díky Lichsteinerově aktivitě konal další rohový kop. Míč se dostal k zcela osamocenému Matuidimu, který trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    19
    Po nakopávaném míči se rozhodl na jistotu zahrát Gosens, jehož odvrácení míče směřovalo za autovou čáru. Juventus bude vhazovat.
     
    18
    Buffon se rozhodl rozehrán nakrátko, načež jeho obranní kolegové rozjeli zdlouhavou kombinaci od vlastního pokutového území.
     
    17
    Domácí středopolař Pjanič byl pozdě v souboji s de Roonem, který po lehkém zasažené do dolní končetiny upadl na zelený pažit.
     
    16
    Momentálně sledujeme vyrovnanou podívanou. Těžiště hry je víceméně ve středu hrací plochy, kde se oba celky snaží projít přes hustinu těl.
     
    15
    Benatia si v rychlostím souboji proti Gómezovi vzorově poradil s protihráčem, načež si vyslech i ovace poloprázdného stadionu.
     
    14
    Bergamo ještě měli k dispozici autové vhazování, po kterém následovala hodně krátká kombinace. Buffon se zmocní míče, který odkopne od branky.
     
    13
    Gómez operoval na levém křídle, kde si navedl míč pravou nohu a vzápětí hledal naběhnuvšího Hateboera. Před druhým jmenovaným zakročil Chiellini.
     
    12
    Dybala sváděl souboj jeden na jednoho proti Haasovi, přičemž právě hostující hráč slavil úspěch. Stará dáma ale vzorně napadá rozehrávku.
     
    11
    Juventus začíná stupňovat svůj nápor a soupeř je čím dál více pasivnější. Asamoah se před malým momentem neprobil k zakončení.
     
    10
    Stará dáma se chopila rozehrávky rohového kopu, který ale nepřinesl nic závratného. Naopak bude Beriša odkopávat od své svatyně.
     
    9
    Už, už se zdálo, že si Higuaín dokáže najít správný prostor ke střeleckému zakončení, na poslední chvíli ale zakročila obrana Atalanty.
     
    8
    Vcelku zbytečná ztráta míče přinesla soupeři autové vhazování. Toho se chopil Hateboer, jehož hod se snesl pouze k Dybalovi.
     
    7
    Asamoah vyvezl hrací předmět ke středovému kruhu, kde ho pouze přeposlal vedle stojícímu Pjaničovi. Domácí nikam nespěchají.
     
    6
    Tóloi si nechtěl komplikovat život a míč před napadajícím Mandžukičem poslal na pravou stranu na Hatoboera. Hosté to zkouší po pravém křídle.
     
    5
    Nejdříve to byl Higuaín, kdo si rovnal balón ke střele, následně nepochodil ani Dybala. Domácí se dožadovali penalty, avšak zcela marně.
     
    4
    V úvodních vteřinách se s kulatým nesmyslem seznámila také Atalanta, avšak jednalo se o krátký časový úsek. Hrát bude Juventus.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil také domácí brankář Buffon, jenž po chvilkovém váhání přeposlal balón na levou stranu hrací plochy.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon (C) – Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah – Pjanić, Matuidi – Costa, Dybala, Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Del Favero, Szczęsny – Sandro, Barzagli, Bentancur, De Sciglio, S. Khedira, Marchisio, Rugani, Sturaro.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Beriša – Tolói (C), Mancini, Palomino – Hateboer, de Roon, Haas, Gosens – Cristante, Iličić – A. Gómez.
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Barrow, Caldara, Castagne, Cornelius, Freuler, Melegoni, Petagna, A. Masiello, Spinazzola.

    Rozhodčí: Mariani – Ranghetti, Passeri.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Na druhé straně stojí hodně sympatický hrající Atalanta, jenž patří mezi příjemná překvapení letošního ročníku italské nejvyšší soutěže. Atalanta se zatím okupuje osmou pozici a jasným cílem je dosažení pohárových míst. Bergamo se konečně i po nezdarech z minulých zápasů herně zvedlo a v tuto chvíli je bez ligové porážky už pět zápasů. Atalanta ale ztrácí na první pohárovou pozici už šest bodů a každý následující zápas bude velmi důležitý.
     
    Juventus FC

    Fotbalisté Juventusu dali zapomenout na nepovedený start do letošního ročníku a momentálně se nacházejí v úctyhodné formě. Stará dáma totiž konečně dokázala předskočit vedoucí Neapol, která zaváhala v posledních dvou zápasech. Domácí celek dnešního utkání byl naposledy připraven o ligové body před více než třemi měsíci. Poslední porážka je navíc stará necelé čtyři měsíce, přičemž od té doby následuje čtrnáctizápasová šňůra bez porážky. Zároveň Juventus zvládl klíčový zápas v rámci Ligy mistrů. V minulém týdnu se totiž hrála odveta proti Tottenhamu, který nakonec nedokázal udržet hubené vedení a z milionářské soutěže tak odešel se vztyčenou hlavou.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Juventus FC a Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 29. Higuaín (Costa), 81. Matuidi (Higuaín)

    Karty:   72. Sandro (JUV), 82. Benatia (JUV) – 47. Hateboer (ABC), 61. Cristante (ABC), 78. Mancini (ABC), 82. de Roon (ABC)   79. Mancini (ABC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:23.
    Juventus FC: Buffon (C) – Lichtsteiner (50. De Sciglio), Benatia, Chiellini, Asamoah – Pjanić, Matuidi – Costa (78. Barzagli), Dybala, Mandžukić (62. Sandro) – Higuaín.
    Náhradníci: Del Favero, Szczęsny – Sandro, Barzagli, Bentancur, De Sciglio, S. Khedira, Marchisio, Rugani, Sturaro.

    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói (C), Mancini, Palomino – Hateboer (69. Cornelius), de Roon, Haas (57. Spinazzola), Gosens (65. Petagna) – Cristante, Iličić – A. Gómez.
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Barrow, Caldara, Castagne, Cornelius, Freuler, Melegoni, Petagna, A. Masiello, Spinazzola.

    Rozhodčí: Mariani – Ranghetti, Passeri
    thejrc.org