Přehled událostí na Paralympiádě 2018 - 9. den (kon.)
konec
Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 9. den

Sobota 17.03.2018, 01:30Paralympijské hry
     
    To je z dnešního programu všechno, děkujeme za pozornost a budeme se těšit zítra, kdy vyvrcholí například sledge hokejový turnaj. Devátým dnem vás provázel Jakub Kudláč. (10:49:12)
    Čína má zlato z curlingu

     
    Dlouho očekávaná zpráva je zde! Ve finále curlingového turnaje zvítězila Čína těsně 6:5 a na Norsko zbylo jen stříbro! Jak už jsme psali dříve, bronz patří po vítězství 5:3 nad Jižní Koreou Kanadě.
    Slovensko má stříbro ze slalomu zrakově postižených

     
    Mužský slalom zrakově postižených ovládl Ital Giacomo Bertagnolli, ovšem pozor, na druhé pozici se umístil Slovák JAKUB KRAKA s trasérem Branislavem Brozmanem. Bronz patří neutrální paralympijské sportovkyni Valerii Redkozubové.
    Slalomu stojících mužů vládl Novozélanďan

     
    A také Nový Zéland slaví zlatou placku! Ve slalomu stojících mužů vyhrál o 0,39 sekundy Adam Hall před Artem Bauchetem z Francie. Třetí skončil zástupce USA Jamie Stantion.
    Chorvatský zástupce zvítězil ve slalomu sedících

     
    První zlatá medaile z letošních her přišla pro Chorvatsko, neboť mužský slalom sedících ovládl Dino Sokolovic. Stříbro bral Tyler Walker z USA a bronz Frederic Francois z Francie.


     
    Dnes byli v akci zároveň i čtyři čeští zástupci!

    Mladý talent TADEÁŠ KŘÍŽ v kategorii zrakově hendikepovaných bohužel nedokončil první kolo slalomu, v prvním kole zradila trať i jediného českého závodníka na moniski PAVLA BAMBOUSKA.

    Zrakově postižený PATRIK HETMER obsadil s trasérem Miroslavou Máčalou ve slalomu osmé místo, což je velmi slušný výsledek. Na 23. místě se umístil MIROSLAV LIDINSKÝ v prvním kole slalomu.
    Zlato pro Oksanu Mastersovou

     
    Oksana Mastersová jakožto sedící žena v závodě na pět kilometrů brala zlato, Andrea Eskauová z Německa dojela těsně před bronzovou neutrální paralympijskou závodnicí Martou Zainullinovou.
    Zlato pro Jižní Koreu

     
    A pozor, Jižní Korea do třetice! Eui Hyun Sin v kategorii sedících mužů na 7,5 kilometru získal zlatou medaili, která je pro zemi historicky první na paralympijských hrách! Druhé místo obsadil se ztrátou pěti sekund Američan Daniel Cnossen, třetí byl Ukrajinec Maksym Yarovyi.
    Curlingový tým Kanady natáhl šňůru medailí, která se táhne od paralympiády z roku 2006

     
    Naopak boj o bronz nezvládli jihokorejští hráči curlingu. Ti nestačili poměrem 3:5 na Kanadu.
    Bronz pro sledge hokejisty domácí Jižní Koreje

    Jakub Kudláč

    bahis siteleri