Česko - Kanada 5:11 po 7. endu (kon.)
konec
Česko - Kanada

5:11 po 7. endu

((0:4, 0:2, 3:0, 0:4, 1:0, 0:1, 1:0, X:X, X:X, X:X))

Sobota 17.03.2018, 19:10 • Memorial Gardens, North Bay (Ontario, Kanada) • Curling - MS žen
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.
     
    Dámy a pánové, fanoušci curlingu, vítejte u sledování úvodního zápasu české reprezentace na světovém šampionátu žen v kanadském North Bay. A na úvod dostal český tým Anny Kubeškové pořádnou výzvu v rámci losu. Totiž olympijské vítězky ze Soči, tým Jennifer Jonesové. Děním na curlingové dráze vás bude provázet Jaroslav Svoboda.
     
    ČESKO

    Sestava
    Anna Kubešková (skip), Alžběta Baudyšová (viceskip), Tereza Plíšková, Klára Svatoňová a Ežen Kolčevská

    Účast na mistrovství světa
    Potřetí v historii se tým kolem dcery slavného českého curlera Karla Kubešky podívá na mistrovství světa. Při své premiéře v roce 2014, také v Kanadě, skončily české hráčky na 9. místě po základní části, po vítězstvích nad Dánskem, Lotyšskem a Ruskem.

    Další účast přišla až v roce 2017, kdy se podnik uskutečnil v čínském Pekingu. V natřískané konkurenci po boku Muirheadové, Homanové, Hasselborgové, Wangové či Rothové skončil český tým na výborném sedmém místě.

    Bilance proti Kanadě
    Na velkých akcích se Anna Kubešková střetla s kanadskými curlerkami hned sedmkrát, ani v jednom případě však s Jennifer Jonesovou.

    Jediné vítězství si připsala Anna Kubešková v roce 2011 na juniorském mistrovství světa. Tehdy 7. března porazila Trish Paulsenovou 6:4. Tento zápas však pamatuje z aktuálního kádru jen ona a Tereza Plíšková. Součástí tehdejšího výběru pak ještě byly Pavla Prokšíková, Eliška Jalovcová a Martina Strnadová.

    Bilance: 1 výhra – 6 proher
     
    KANADA

    Sestava
    Jennifer Jonesová (skip), Kaitlyn Lawesová (viceskip), Jill Officerová, Dawn McEwenová a Shannon Birchardová

    Účast na mistrovství světa
    Rodačka z Winnipegu Jennifer Jonesová se vydává na své šesté mistrovství světa. Z těch předchozích pěti účastí vytěžila tři medaile, a aby byla sbírka kompletní, tak zlato ve Vernonu (2008), stříbro Sapporu (2015) a bronz ve Swift Currentu (2010). Krom toho je Jonesová zlatou olympijskou medailistkou ze Soči, kde prakticky ve stejném složení dokráčel její tým jako první v historii ke zlatu bez jediné prohry na turnaji.

    Aby výčet úspěchů nebyl krátký, nesmíme opomenout ještě stále čerstvý olympijský triumf viceskipky tohoto týmu, Kaitlyn Lawesové, která s Johnem Morrisem opanovala premiérové klání mix doubles pod pěti kruhy.

    Bilance proti Česku
    Jennifer Jonesová se ve své kariéře pouze jedinkrát postavila českým soupeřkám, na mistrovství světa 2008 ve Vernonu, které tedy Jonesová nakonec vyhrála, se utkala ve čtvrtém kole s týmem Kateřiny Urbanové.

    Tým CC Dion Praha utrpěl porážku 4:11 a rok po premiérové účast českého curlingu na tomto klání se bohužel Češky nedočkali výhry ani v jednom zápase. CC Dion Praha tehdy nastoupil ve složení Kateřina Urbanová, Lenka Černovská, Jana Šafaříková, Sára Jahodová a Jana Šimmerová.

    Bilance: 1 výhra – 0 proher
     
    PROGRAM KOLA

    Dráha 1: Švýcarsko – Čína
    Dráha 2: Rusko – Skotsko
    Dráha 3: Česko – Kanada
    Dráha 4: Jižní Korea – Německo
    Zcela vyprodaná je hala v North Bay i na slavnostní zahájení šampionátu, fantastická atmosféra bude provázet tento turnaj

    Tým Anny Kubeškové
    Team Jennifer Jonesové
     
    V North Bay se vše chystá k zahájení programu.
     
    Ještě jednou vítejte u sledování úvodního zápasu světového šampionátu žen v curlingu v North Bay. V potemnělé hale nastupují na jednotlivé dráhy Memorial Gardens týmy, které vstoupí do turnaje. Na dráze C pak proti sobě nastoupí český celek proti kanadskému týmu, samozřejmě tento duel pro nás bude nyní stěžejní.
     
    Halou nyní dozněla česká státní hymna, v hale panuje fantastická atmosféra. Samozřejmě marně bychom v Kanadě na curlingu v rámci takové sportovní akce hledali volné místečko v hale.
     
    Výhodu posledního kamene v úvodním endu budou mít domácí reprezentantky, tedy Kanaďanky. První odhoz utkání tak je na Kláře Svatoňové, české hráčce.
     
    End 1
    Utkání právě začalo.
     
    End 1
    Svatoňová poslala český kámen do kruhů, Dawn McEwenová obratem staví před kruhy guard.
     
    End 1
    To samé nyní udělaly i Češky, Svatoňová poslala kámen přímo před kruhy, pokud možno tak, aby zastínil český kámen v kruzích.
     
    End 1
    Kanadský tým si komplikuje situaci, jejich druhý kámen totiž byl hrán se záměrem projet mezi guardy a vyrazit český umístěný v kruzích. To se ale vůbec nepodařilo a kámen jen proletěl kruhy.
     
    End 1
    Češky vzápětí zahrály take-out kanadského kamene před kruhy, svůj pak nechaly skoro na stejném místě, trošku do středu.
     
    End 1
    Kanaďanky odpovídají již správně zahraným původním záměrem, kdy projel jejich kámen mezi kruhy a vyrazil český v kruzích. Náš tým reaguje vyčištěním prostoru před kruhy. Nyní druhý kámen v podání Officerové, v pořadí tedy čtvrtý kanadský.
     
    End 1
    Officerová staví velmi povedený freeze, tedy svůj kámen poslala do těsné blízkosti toho druhého kanadského, co již byl v kruzích.
     
    End 1
    Velmi dobrá odpověď Češek, když Alžběta Baudyšová posílá double take-out kámen do kruhů a oba kanadské vyráží z kruhů ven.
     
    End 1
    Lawesová zahrává jednoduše take-out ono jediného kamene v kruzích a svůj staví naopak do kruhů.
     
    End 1
    A chybuje i Alžběta Baudyšová, její kámen jen lehce tečoval ten kanadský, který zůstal v kruzích, zatímco český tedy je mimo hru. Tohle je šance pro Kanadu zaútočit na vícenásobný bodový zisk hned v úvodu zápasu. "To bylo rychlý, pardon," omluvila se pak Baudyšová.
     
    End 1
    Precizní kámen Lawesové! Olympijská vítězka z mix doubles pár dnů nazpět zahrála přesný "freeze", tedy hned ke kanadskému, který byl již v kruzích.
     
    End 1
    Češky si komplikují situaci. Kubešková zahrála odvážný kámen, kdy přes ten na kruzích chtěla vyrážet oba kanadské z kruhů. Ale i tady jen proletěl český kámen kruhy a nyní tedy budou řešit Jonesová a spol., jak z tohoto endu vytěžit klidně i trojku.
     
    End 1
    Drobné chyby se dopouští i Jonesová, její kámen měl zarolovat za český guard před kruhy, ale nepovedlo se. Narazil totiž do onoho guardu a posunul jej mírně do strany, sám zůstal vedle něho. Na druhou stranu, Kanaďanky si mírně pohlídaly kameny v kruzích.
     
    End 1
    Jen to v hale zašumělo, znovu stejný scénář! Kubešková chtěla o kámen před kruhy zahrát promotion take-out, ale český kámen posunutý jiným minul dění v kruzích a Jonesová bude odhazovat velmi lehký kámen na zisk trojky. Hráčka těchto kvalit by tohle měla zvládnout i o půlnoci...
     
    End 1
    Tak se omlouvám, nedošla mi varianta posunutí kanadského kamene před kruhy do kruhů a přesně to Kanaďanky zahrály, posunuly tedy další dva kameny do kruhů a hle, hned v úvodu vede Jonesová 4:0!
     
    End 1
    End 1 právě skončil.
     
    Tak vstup do utkání českému týmu vůbec nevyšel. Několik chyb Jonesová tvrdě potrestala a nic nebylo výběru Anny Kubeškové platné, že i soupeřky dvakrát chybovaly. Teď tedy výhoda posledního kamene přechází na český tým.
     
    End 2
    End 2 právě začal.
     
    End 2
    Dawn McEwenová staví hned v úvodu endu kámen do kruhů.
     
    End 2
    Klára Svatoňová staví guard vysoko před kruhy, zatímco McEwenová odpovídá dalším kamenem do kruhů.
     
    End 2
    Svatoňová tentokrát již hraje do kruhů, posunuje dva kanadské kameny, jen mírně.
     
    End 2
    Officerová bez rozpaků vyráží ze hry český guard a svůj kámen také posílá do mantinelu.
     
    End 2
    Tereza Plíšková odhazuje další kámen, který míří do kraje před kruhy, na pozici corner guardu. "Jede výborně," zazněl verdikt českých hráček.
     
    End 2
    Jakmile Officerová odhodila svůj kámen, ihned začala říkat, že není dobrý! Jenže on vyrazil český guard a následně se v kruzích popasoval i s druhým českým kamenem, takže oba dostal do hry a sám se přiřadil ke dvěma kanadským, které již v kruzích byly! Výborný kámen kanadské hráčky.
     
    End 2
    Plíšková toho na druhou stranu využívá a snaží se poslat kámen hned na doraz k jednomu kanadskému. Tomu dělá přítrž Lawesová, ta znovu vyhazuje rychlým kamenem český ze hry. A znovu jsou v kruzích hned tři žluté, kanadské.
     
    End 2
    Poměrně dobrá česká odpověď, jeden kanadský kámen ze hry, druhý bohužel pro české hráčky zůstal v kruzích. Ten český se pak postavil na kraj kruhů. Lawesová ho vzápětí nahrazuje svým.
     
    End 2
    Situace je tedy taková, že na kruzích jsou tři kanadské kameny rozesety do všech stran, takže těžko by se hrál mnohonásobný take-out. A i šance na vynulování endu je malá.
     
    End 2
    A je ještě menší po chybě Baudyšové, která poslala moc rychlý kámen, který nakonec kanadské hráčky dometly až za kruhy. Tak ani tento end nevypadá nijak nadějně.
     
    End 2
    Kanaďanky staví guard před kruhy, aby trošku znepříjemnily českým hráčkám snahu o vyražení toho nejlepšího kanadského.
     
    End 2
    Tak teď se s tím musí popasovat Anna Kubešková.
     
    End 2
    "Ten je dobrej," zní od Kubeškové...
     
    End 2
    A opravdu mířil do středu kruhů, tam teď český kámen figuruje na pozici nejlepšího kamene v kruzích. Má to jeden háček, je nekrytý guardy a pro Jonesovou by tak neměl být problém si s ním poradit.
     
    End 2
    Další milimetrový kámen Jonesové, těsně projel kolem guardu a pak přímo na střed trefil český, poslal ho ze hry a sám se postavil do pozice, přes kterou bude těžko hledat Kubešková cestu k bodovému zisku!
     
    End 2
    Ne! Český kámen byl velmi dlouhý a končí až jako třetí nejlepší v kruzích! Tak tohle je černý vstup do turnaje, český celek prohrává po dvou endech již hrozivým poměrem 0:6!
     
    End 2
    End 2 právě skončil.
     
    I druhý end tedy českému týmu vůbec nevyšel, Kanaďanky přesnými kameny došly k dvojce a pokud nepoleví ve své přesnosti, tak to bude mít Anna Kubešková a spol. hodně těžké.
     
    End 3
    End 3 právě začal.
     
    End 3
    I další end začínají Kanaďanky podobně jako předchozí, postavily dva přiléhající kameny do kruhů. Češky teď o jeden guard přišly.
     
    End 3
    První kámen Terezy Plíškové v tomto endu míří do zadní části kruhů, následně jej soupeřky dostávají ze hry. Situace v kruzích je jasná, na středu je kanadský kámen, kousek před ním další a ještě před ním, téměř přiléhající, je český kámen. To samé téměř přesně na center line.
     
    End 3
    Další český guard postavený na pozici corner guardu. Vzápětí je opět vyražen ze hry.
     
    End 3
    Do kruhů chtěla poslat svůj kámen Alžběta Baudyšová, ale bohužel byl kratší než měl být. A znovu jen kanadské hráčky prostřednictvím Lawesové jednoduše kámen posílají ze hry.
     
    End 3
    Teď ale Baudyšová trefila dobřem rozhodila ony dva kanadské kameny a udělala trošku prostor pro další operace. Hodně bude záležet, jaký kámen teď zahraje Jonesová.
    Dobrý kámen Baudyšové
     
    End 3
    A pozor, i mistr tesař se utne. A Jonesová nezahrála dobrý kámen, minula český, ten nechala v kruzích a v nich jsou teď dva české a jen jediný, navíc nechráněný kanadský. To je šance!
     
    End 3
    Jenže české hráčky si nejsou nyní, jak plyne z jejich konverzace, jisté točením ledu. Tak uvidíme, jak se Kubešková se situací popere.
     
    End 3
    A zvládla to vcelku dobře! Teď jsou v kruzích tři české kameny, bohužel dva z nich jsou v pozici, kdy je ve hře případný double take-out od Jonesové!
     
    End 3
    Už se zdálo, že to Jonesová zahrála dobře, ale druhý kámen přece jen nevyjel z kruhů! A to je česká šance na trojku!
     
    End 3
    Skvělé! Tak české curlerky zvedly rukavici a zahrávají důležitou trojku, která sice neřeší chyby z předešlých dvou endů, ale rozhodně vylepšuje pozici týmu kolem Aničky Kubeškové!
    Kubešková zahrává trojku českého týmu
     
    End 3
    End 3 právě skončil.
     
    Výhodu posledního kamene v dalším endu samozřejmě přebírají kanadské hráčky, tudíž Klára Svatoňová rozehraje end.
     
    End 4
    End 4 právě začal.
     
    End 4
    Za vysoký český guard zahrávají kanadské hráčky prostřednictvím McEwenové kámen, který je postavený ve střední části kruhů.
     
    End 4
    Svatoňová reaguje kamenem, který se staví kousek vedle kanadského. K němu nejspíš bude chtít svůj kámen postavit i McEwenová.
     
    End 4
    To se jí daří, stále ale ještě mají české hráčky prostor hrát z druhé strany do kruhů, což se nyní snaží.
     
    End 4
    Kámen nejspíš měl nejprve mířit jinam, nakonec se staví na pozici nejlepšího kamene.
     
    End 4
    Kanadské hráčky likvidují prostřednictvím Officerové guard. V kruzích jsou čtyři kameny, nejlepší je český, mírně za teeline. Před ní je naopak kanadský kámen a další kameny hned opodál.
     
    End 4
    Dobře postavený guard opět miří ze hry a kanadské hráčky tedy chtějí udržet před kruhy co nejvíce volného prostoru. Alžběta Baudyšová zahrává kámen, který míří do kruhů a staví se poměrně dobře. Nakonec sice ťukl žlutý kanadský, ale je docela dobře postavený.
     
    End 4
    Lawesová má záměr pročistit kruhy a posílá rychlý kámen.
     
    End 4
    A slaví úspěch! V kruzích zůstávají tři kanadské kameny a jen jeden český, který však již není v pozici nejlepšího. Teď musí české hráčky řešit nepříjemnou situaci.
    Lawesová pročistila kruhy
     
    End 4
    Anna Kubešková a Alžběta Baudyšová nyní řeší, kudy a co zahrát. Litují teď hráčky toho, že nehrály předtím znovu guard. Tak se nechme překvapit, co Češky zahrají.
     
    End 4
    Zahrály na jeden kanadský kámen, který vyrazily ze hry. Cílem bylo poté postavit české dva kameny za sebe, což se zdánlivě podařilo. Ale šance na zahrání double take-out stále existuje a nejspíš se o tuto variantu Lawesová nyní pokusí.
     
    End 4
    Lawesová to zvládla bravurně a moc nechybělo, aby vyčistila kruhy zcela od českých kamenů. A znovu je ve vzduchu cítit velmi úspěšný end pro kanadské barvy.
    Další parádní kámen Lawesové
     
    End 4
    Kubešková zahrává vzápětí double take-out, který, jak se zdá, se vydařil. Byť jeden z kanadských kamenů je na teeline opravdu hned těsně vedle kruhů. A kdo ví, zda snad těsně není i vevnitř.
     
    End 4
    Curling v podání Jonesové vypadá jako kuličky na plácku před panelákem. Parádně zahraný double take-out a Kubešková zase musí odvracet riziko trojky soupeřek. Ideál by nyní bylo zahrát double take-out také, ale teď znovu porada českých hráček o tom, co hrát.
     
    End 4
    A variant padlo tolik, že ve hře je takřka cokoliv. Ať už zmiňovaný double take-out, tak i freeze na nejlepší kanadský kámen, tak pokus prostě zahrát jen čistý take-out.
     
    End 4
    Tak či tak, všechny varianty vypadají velmi těžce k zahrání, ale rozhodně jsou v silách české skipky.
     
    End 4
    A Kubešková se rozhodla se svými parťačkami na zahrání freeze kamene...
     
    End 4
    Jenže kámen se staví osamoceně v kruzích a Kanada je blízko další trojce. Skóre 3:9 po 4. endu už by vypadalo opravdu hrozivě.
    Kanada je blízko zisku dalšího vícebodového endu
     
    End 4
    Jonesová situaci zahrála přesně, jak jsem čekal. A je z toho trojka, načež se ještě bude měřit kámen na kraji kruhů, o kterém jsem v průběhu endu mluvil?
     
    End 4
    Nebude! České hráčky uznávají, že je v kruzích a nikoliv 3:9, ale 3:10 po čtvrtém endu... Tady už se moc na zvrat v utkání pomýšlet nedá, zvláště proti takovým ikonám jako je Jonesová a spol.
     
    End 4
    End 4 právě skončil.
     
    End 5
    End 5 právě začal.
     
    End 5
    České hráčky mají tedy výhodu posledního kamene v pátém endu, ale nyní musí znovu řešit dva kanadské kameny v kruzích, zatímco samy se české hráčky snaží stavit corner guardy vlevo i vpravo.
     
    End 5
    Jill Officer ale bez problémů jeden z českých guardů posílá ze hry.
     
    End 5
    Další český kámen před kruhy, téměř na stejném místě, jako stál ten předchozí. A Lawesová volí stejnou variantu jako Officerová.
     
    End 5
    A se stejnou přesností.
    Zapomeňte na Avengers, na české hráčky v průběhu turnaje česká parta Curlvengers

     
    End 5
    Češky tentokrát postavily guard na druhou stranu k jednomu, co tam již měly. Kanaďanky kontrují dalším guardem, na centreline.
     
    End 5
    A přes něj hraje Baudyšová poměrně povedený promotion take-out, kdy posílá z kruhů jeden kanadský kámen a byť jiný tam zase skončil, tak zůstává odkryt.
     
    End 5
    V kruzích je až moc žlutých kamenů a situaci již musí české hráčky nějakým způsobem řešit.
     
    End 5
    Kubešková trefuje svým předposledním kamenem v endu guard českého celku a odkrývá sice prostor před kruhy, v nich jsou ale seskládány kanadské tři kameny. Pro český tým bude těžké uhrát body v tomto endu. Bohužel.
     
    End 5
    Čtyři žluté kanadské kameny v kruzích, žádný český. Tohle nevypadá dobře...
    Situace před posledním kamenem endu hraným Kubeškovou
     
    End 5
    Tak aspoň tak! Český kámen proklouzl mezi žlutou hradbou a doklouzal do středu kruhů. Kubešková odvrací katastrofu a snižuje na 4:10. Nic to nemění na tom, že tenhle zápas se rozhodně nedaří z pohledu českého týmu.
     
    End 5
    End 5 právě skončil.
     
    End 6
    End 6 právě začal.
     
    End 6
    Svatoňová posílá do kruhů kámen, který staví za svůj guard z úvodního odhození. McEwenová reaguje těsným objetím kamene před kruhy a vyražením českého kamene. Tento kanadský je tak jediný v kruzích, ten první kanadský totiž jen projel kruhy.
     
    End 6
    Češky reagují kamenem kousek za teeline, za guard.
     
    End 6
    Reakce soupeřek je přesná, dobře zahraný take-out a byť se Kubešková snažila vymést kanadský kámen z kruhů, ten tam zůstal.
     
    End 6
    Následující kámen mířící na umístění v kruzích, který vyslala Plíšková, byl přesnější. A končí schován za gaurdem.
     
    End 6
    Kanaďanky reagují vyražením guardu, české hráčky zase staví kámen na přední část kruhů tak, aby zakryl ten v kruzích.
     
    End 6
    Birchardová, která nahradila do dalšího dění v zápase Lawesovou, u odhodu uklouzla! I tak se kámen činil a de fakto zahrál to, co bylo potřeba. Nyní jsou po dalších dvou odehraných kamenech ve hře dva kanadské kameny na kraji kruhů a český kámen, který je nejlepším v kruzích. Teď však budou zahrávat další kámen české curlerky.
     
    End 6
    Samozřejmě výhodu posledního kamene v tomto endu mají kanadské hráčky, Kubešková nyní zahrála kámen do zadních kruhů, kterým vyrazila kanadský a svůj tam postavila.
     
    End 6
    Jonesová zahrála take-out českého kamene a svůj následně zarolovala prakticky přesně do středu kruhů.
     
    End 6
    Kubešková kontruje velmi dobře, zahrává o ten poslední kanadský kámen také hit and roll, vyráží kanadský ze hry a svůj schovává za guardy. Jonesová bude tedy muset hrát na zisk jedničky...
     
    End 6
    To se jí lehce daří, kámen dojíždí do kruhů a je z toho zisk jedničky pro Kanadu.
     
    End 6
    End 6 právě skončil.
     
    Zatímco v tomto utkání je tedy po 6. endu stav 11:4 pro Kanadu, tak na dráze A v duelu Švýcarek s Čínou je v polovině utkání výsledek 1:0 pro Švýcarsko.
     
    End 7
    End 7 právě začal.
     
    End 7
    Kanadský tým staví hned v úvodu kámen do kruhů, Svatoňová naopak na pozici corner guardu.
     
    End 7
    I druhý kámen od McEwenové míří do kruhů, a to pokud možno co nejvíce do úkrytu za ten první, směrem na centreline před střed kruhů.
     
    End 7
    Kubešková opět volí variantu dalšího corner guardu na druhé straně, Svatoňová posílá svůj kámen přesně na místo, které bylo určené.
     
    End 7
    Officerová odpovídá skvělým double take-outem, kdy ze hry prakticky dostala oba české kameny, byť ten jeden zůstal stát kousek za teeline u mantinelu.
     
    End 7
    Teď již míří český kámen do kruhů, Officerová po něm znovu posílá další rychlý kámen.
     
    End 7
    A znovu přesně trefuje a zahrává take-out.
     
    End 7
    A český kámen měl zarollovat kolem kamene v přední části kruhů k nejlepšímu kanadskému v kruzích, ale bohužel jej trefil.
     
    End 7
    Následuje kanadský take-out a odhazovat nyní bude Baudyšová.
     
    End 7
    Shannon Birchardová si užívá šanci zahrát si na mistrovství světa. Náhradnice týmu zahrála výborný promotion takeout a odstranila z kruhů český kámen, navíc rozesázela kanadské po kruzích. Pro český tým další těžká pozice.
    Výborný kámen Birchardové
     
    End 7
    Český tým následně posílá další kámen do kruhů, posazený mezi všechny tři kanadské kameny. Jonesová bude zahrávat take-out českého kamene, pokud jsem správně pochopil záměr kanadské skipky.
     
    End 7
    Jonesová a spol. hrají skvělý zápas a znovu v kruzích čtyři kanadské kameny a žádný český. Výhodu posledního kamene mají české hráčky, ale tohle je těžká pozice, se kterou se bude muuuset Kubešková znovu popasovat. Na konci pátého endu to zvládla.
     
    End 7
    Kubešková posílá kámen na nejlepší kanadský, ten posunula více do zadní části kruhů a ten český je momentálně nejepším kamenem v kruzích. A Jonesová samozřejmě na něj obratem bude hrát.
     
    End 7
    Zvládla to skvěle, navíc v kruzích je nyní hned pět kanadských kamenů a žádný český. Teď není čas na nějakou chybu, Kubešková musí zahrát poslední kámen endu přesně.
    Přesný kámen Jonesové
     
    End 7
    A Kubešková to zvládla přesně, zahrála jedničku o nejlepší kanadský kámen, čímž ovšem také utkání končí.
     
    End 7
    Utkání právě skončilo.
     
    Kanada tedy vítězí na úvod šampionátu nad českým týmem Anny Kubeškové poměrně hladce 11:5, když o osudu zápasy rozhodly čtverky v prvním a čtvrtém endu.
    Jonesová poráží český tým na úvod turnaje 11:5 a vyprodaná hala v North Bay slaví
     
    STATISTIKY – TÝM ANNY KUBEŠKOVÉ

    Anna Kubešková – skip
    Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 79 %
    Draw: 8 kamenů, úspěšnost 84 %
    Take-out: 6 kamenů, úspěšnost 71 %

    Alžběta Baudyšová – viceskip
    Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 82 %
    Draw: 7 kamenů, úspěšnost 75 %
    Take-out: 7 kamenů, úspěšnost 89 %

    Tereza Plíšková – Second
    Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 96 %
    Draw: 12 kamenů, úspěšnost 96 %
    Take-out: 2 kameny, úspěšnost 100 %

    Klára Svatoňová – Lead
    Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 93 %
    Draw: 14 kamenů, úspěšnost 93 %
    Take-out: 0 kamenů

    Ežen Kolčevská – náhradnice
    Do utkání nezasáhla.
     
    STATISTIKY – TÝM JENNIFER JONESOVÉ

    Jennifer Jonesová – skip
    Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 89 %
    Draw: 6 kamenů, úspěšnost 83 %
    Take-out: 8 kamenů, úspěšnost 94 %

    Kaitlyn Lawesová – viceskip
    Celkem: 10 kamenů, úspěšnost 98 %
    Draw: 3 kameny, úspěšnost 100 %
    Take-out: 7 kamenů, úspěšnost 96 %

    Jill Officerová – Second
    Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 100 %
    Draw: 1 kámen, úspěšnost 100 %
    Take-out: 13 kamenů, úspěšnost 100 %

    Dawn McEwenová – Lead
    Celkem: 14 kamenů, úspěšnost 80 %
    Draw: 11 kamenů, úspěšnost 95 %
    Take-out: 3 kameny, úspěšnost 25 %

    Shannon Birchardová – náhradnice
    (od 6. endu pozice Third místo K. Lawesové)
    Celkem: 4 kameny úspěšnost 94 %
    Draw: 0 kamenů
    Take-out: 4 kameny, úspěšnost 94 %
     
    Český zápas tedy je u konce, nicméně na úvod opravdu dostala Anna Kubešková se svými spoluhráčkami nesmírně těžké soupeřky. A Jonesová ani její kolegyně takřka nechybovaly, podle oficiálních statistik pak Jill Officerová zahrála všech 14 kamenů se stoprocentní úspěšností.
     
    Ještě než se rozloučíme, tak si počkáme na konečné výsledky z ostatních drah.
     
    Další utkání čeká české hráčky zítra, od 14:00, kdy narazí na jihokorejský tým.
    A obrazem ještě podklouznutí Birchardové ze 6. endu utkání. "Nic nemám pohmožděné, jen mé ego," okomentovala po zápase nešťastné uklouznutí Birchardová
     
    Jennifer Jonesová se po utkání nechala slyšet, že byla dnes velmi překvapena, kolik lidí si našlo cestu přímo do Memorial Gardens. Zároveň polichotila domácímu publiku:"Jedno z nejhlučnějších a nejbouřlivějších obecenstev, které jsem kdy zažila."
     
    Jihokorejské olympijské medailistky slaví vítězsví na úvod turnaje, když porazily Německo 8:3! Los pro Kubeškovou a spol. opravdu milostiv nebyl, protože tyhle stříbrné curlerky z domácí olympiády v Pchjongčchangu budou dalšími soupeřkami českých hráček.
    A výhru Korejek oslavil i jejich bouřlivý fanklub...

     
    Příští program

    2. kolo (18. 3., 0:00)
    Dráha A: Švédsko – Dánsko
    Dráha B: USA – Itálie
    Dráha C: Německo – Japonsko
    Dráha D: Švýcarsko – Kanada

    3. kolo (18. 3., 14:00)
    Dráha A: Jižní Korea – Česko
    Dráha B: Švédsko – Čína
    Dráha C: Itálie – Skotsko
    Dráha D: USA – Rusko
     
    VÝSLEDKY 1. KOLA:

    Dráha A: Švýcarsko – Čína 5:6
    (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0, 0:3, 2:0, 0:2, 2:0, 0:1)

    Dráha B: Rusko – Skotsko 8:4
    (1:0, 0:2, 2:0, 0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 2:0)

    Dráha C: Česko – Kanada 5:11
    (0:4, 0:2, 3:0, 0:4, 1:0, 0:1, 1:0, X:X, X:X, X:X)

    Dráha D: Jižní Korea – Německo 8:3
    (0:0, 0:1, 2:0, 0:1, 4:0, 2:0, 0:1, X:X, X:X, X:X)
     
    Je tedy za námi kompletní první kolo programu mistrovství světa žen. To druhé začne za přibližně dvě hodiny, český tým však do dalších bojů vstoupí zase až v zítřejším programu. Našeho času od 14:00 tedy vyzve Jižní Koreu. I tento zápas vám nabídneme v přímé podrobné reportáži.

    Já se s vámi loučím, za pozornost děkuje Jaroslav Svoboda. Hezký zbytek dne. (22:03:44)

    Jaroslav Svoboda

    ČESKO - KANADA 5:11 po 7. endu
    ČESKO
    Lead: Klára Svatoňová
    Second: Tereza Plíšková
    Viceskip: Alžběta Baudyšová
    Skip: Anna Kubešková

    KANADA
    Lead: Dawn McEwenová
    Second: Jill Officerová
    Viceskip: Kaitlyn Lawesová
    Skip: Jennifer Jonesová
    Ostatní zápasy úvodního kola
    Švýcarsko - Čína
    Rusko - Skotsko
    Jižní Korea - Německo 8:3 po 7. endu
    bahis siteleri