Genk – Standard 0:1 (po pr.)
po prodl.
KRC Genk
0:1 (0:0)
Standard Lutych
Sobota 17.03.2018, 20:45 • King Baudouin Stadium (Brusel) • Belgický pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám Vás u fotbalového finále belgického poháru, ve kterém se utkají celky KRC Genk a Standard Lutych. Úvodní výkop je na programu od 20:45 a jelikož se bude rozhodně na co dívat, buďte u toho s námi!
     
    KRC Genk postoupil do skupiny o titul v rámci belgické Jupiler League. Oproti minulému ročníku ale letos postoupil až z páté pozice a tudíž můžeme konstatovat, že sezóna příliš podařená není. Tedy alespoň ta ligová. Pohárová sezóna jede totiž v plném proudu a po čtyřech vítězstvích se Genk dostal až do finále belgického poháru.

    Poslední pohárové utkání odehráli hráči Genku na domácím hřišti, kde museli odčinit prohru z Kortrijku, kterému v první střetnutí podlehli 2:3. Na svém stadionu se jim ale podařilo vyhrát, navíc neinkasovat, tudíž na pravidlo o počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti, postoupili až do tíženého finále.
     
    Standard Lutych měl do finále poháru rozhodně snadnější cestu, ne však v porovnání soupeřů. Vždyť už v osmifinále si musel poradit s vynikajícím Anderlechtem, nebo v semifinále s Clubem Bruggy. Doma ale síla Lutychu narůstá do neuvěřitelných výšin, což poznaly i Bruggy, které tam podlehli 1:4. Následný výsledek 3:2 na stadionu v Bruggách už tak nic nezměnil na postupu Standardu.

    Lutych potvrzuje svoji domácí dominanci i v lize, jelikož tam za dosavadně odehraných patnáct utkání na svém stadionu prohrál pouze jediné. 7 jich vyhrál a stejný počet remizoval. Tento finálový zápas se ale hraje na neutrálním hřišti, tudíž zde to budou mít oba celky stejně těžké!
     
    Naposled se tyto dva týmy spolu sekali na konci listopadu minulého roku, kdy Standard celkem nečekaně porazil Genk na jeho hřišti 2:0! Genk navíc v roli favorita neproměnil pokutový kop. Což o to, Genk ale porazil svého nynějšího soupeře z Lutychu naposled v říjnu roku 2015! Od té doby odehráli tyto dva týmy spolu sedm utkání a až na dvě remízy z nich vždy vyšli jako vítězové hráči Standardu.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Vukovic – Mata Pedro Lourenco, Aidoo, Colley, Nastič – Seck, Pozuelo – Malinovsky – Buffel (C), Ndongala, Karelis.
    Náhradníci: Jackers (B), Dewaest, ingvartsen, Meahle, Samata, Schrijvers, Trossard, Uronen, Wouters.

    Standard Lutych: Gillet – Cavanda, Nekaido, Koutroubis, Fai – Junior, Marin, Carcela-Gonzalez, Cimirot, M´Poku Ebunge (C) – Emond.
    Náhradníci: Ochoa (B), Carlinhos, Čop, Djenepo, Goreux, Pocognoli, Selahi..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hráči Genku začali útočnou akci hned z úvodu utkání, ta ale nakonec vedla pouze do zámezí. Pokračovat může Standard.
     
    3
    Nyní Genk drží míč uprostřed hřiště a do žádných velkých akcí se jeho hráči neženou. Můžeme tak čekat ustrašený začátek od obou celků?
     
    5
    Malinovsky byl tvrdě atakován u rohového praporku a jen těžce se zvedal z trávníku. Vypadá to ale, že bude moci v pořádku pokračovat.
     
    7
    Modří se snaží kombinovat střídavě na své a na soupeřově polovině, zatím ale nepřichází žádný míč do vápna, tudíž ani žádná pořádná šance na úvodní gól.
     
    8
    První míč přiletěl do vápna Lutychu z pravého křídla, tam se ale ani jeden z hráčů Genku nedokázal prodrat přes obranu Standardu.
     
    9
    Fai si pomohl nedovoleným zákrokem v souboji s unikajícím Lourencem, Genk tak bude mít první zajímavou příležitost standardní situace.
     
    10
    Z ní se sice hráči v modrém pokusili poslat centr přímo do „ohně“, tam ale opět úřadovala pouze obrana Lutychu.
     
    11
    A můžeme sledovat další fauly ve středu pole, tentokrát své poznal Carcela. Hra se přitvrzuje už od prvních minut a dokazuje to také statistika faulů: 4 – 3!
     
    12
    Emond se ocitl ve vynikající pozici na vstřelení úvodní branky, pomezní sudí ale správně viděl snad centimetrový ofsajd tohoto útočníka Standardu.
     
    13
    A ofsajd zamezil další útočnou akci i Genku, pokračovat bude rozehrávkou volného kopu brankář Lutychu Gillet.
     
    15
    Hosté upustili od aktivní hry směrem dopředu a nyní pouze čelí tlaku soupeře. Ten si na jejich polovině dělá takřka co se mu zlíbí.
     
    16
    A hned z toho byla první obrovská šance utkání! Vynikající centr z pravého křídla našel ve vápně zcela volného Emonda, ten ale nakonec hlavičkou o malý kousek přestřelil Vukovičovu svatyni!
    16.
     
    17
    Na druhé straně také lítají občasné míče do vápna Lutychu, nejsou ale ani zdaleka tak nebezpečné, jako byl ten v předchozí šanci Standardu.
     
    18
    Vypadá to, že se hráči Genku budou spíše soustředit na rychlé brejky a zataženou obranu. Obraz hry tomu nasvědčuje zcela jasně.
     
    19
    Standard se toho samozřejmě snaží využít a drží míč na polovině soupeře co nejdéle to jen jde. Další možnost standardní situace, ke které se staví Marin.
     
    20
    Marin poslal centr do soupeřova vápna, míč si ale nedokázal najít žádný z jeho spoluhráčů a založit útočnou akci tak může Genk.
     
    21
    Ani těm ale příliš dlouho nevydržel míč na kopačkách a tak jsme rychle zpět na polovině právě tohoto celku.
     
    23
    Už, už se hráči Genku radovali z úvodní branky utkání, když v samostatném úniku překonal brankáře Karelis! Radost především autora „gólu“ ale překazil pomezní sudí, který odmával ofsajd!
     
    24
    Genk přidal v útočné efektivitě a nyní můžeme vidět zcela jiný obrázek hry, ve kterém právě hráči v modrém dobývají pokutové území Lutychu.
     
    25
    A další šance Genku, do které se řítil tentokrát Ndongala! Ten byl ale v souboji na hranici vápna sražen na trávník a i přes hlasitý pískot fanoušků, se sudí rozhodit nenechal a tento zákrok nevyhodnotil jako nedovolený.
     
    26
    Genk ale stále drží míč na soupeřově polovině, kde s rozvahou zakládá další kombinační akci.
     
    27
    Nyní se pokusil o střelu z větší dálky Seck, jeho rána se ale do prostoru tří tyčí nevešla. Zřejmě byla ještě tečována, tudíž modří budou zahrávat rohový kop.
     
    28
    Z něj ale také nezapršelo! Na zadní tyči se sice dobře schovával zřejmě Colley, ten ale nakonec nedokázal usměrnit míč do brány Gilleta!
    28.
    11e5641334d06ccaa9.gif
     
    29
    Po dalším rohovém kopu a vysokém centru, byl dle sudího faulován gólman Lutychu, tudíž ani z této standardní situace nebude nic.
     
    30
    A další akci Genku zastavil opět ofsajd! Hráči v modrém ale zvýšili efektivitu a jsou to nyní právě oni, kdo na trávníku diktuje tempo hry!
     
    32
    Z další standardní situace Genku přišel dlouhý centr do vápna Lutychu, přetažený míč, který nejprve vypadal, že by mohl zapadnout do brány, ji nakonec přeletěl o velký kus.
     
    33
    Sudí pouští velkou dávku zákroků, které jsou mnohdy na hraně a to zřejmě nevyhovuje Lutychu pro udržení míče na soupeřově polovině.
     
    35
    Hráči Standardu mírně přidali, stále ale mají potíže dostat se vůbec na soupeřovu polovinu, natož tam vyvinout nějaký souvislý tlak.
     
    36
    Obrana Genku je opravdu důsledná a odbourává takřka všechny náznaky soupeřova šancí, a to ještě před jejich pokutovým územím.
     
    38
    Ani Genk ale nyní příliš neútočí efektivně, spíše se snaží držet míč na svých kopačkách, což se často nejeví jako dobré počínání.
     
    39
    Zvlášť ne v tak rychlé hře, kterou nám převádí oba celky. Bezbrankový stav je tak zřejmě zatím na místě a vypovídá o útočné snaze obou celků.
     
    41
    Další útočná akce Standardu skončila pouze v zámezí, kam míč poslal v hlavičkovém souboji zřejmě Colley. Sudí ale nepochopitelně ukázal na odkop od brány.
     
    42
    Plné nohy práce měl nyní i brankář Lutychu Gillet, který musel vyběhnout daleko ze svého území, aby zneškodnil dlouhý nákop soupeře.
     
    43
    Ten bude mít ale nyní další zajímavou příležitost přímého volného kopu, přibližně z nějakých dvaadvaceti metrů od svatyně Gilleta.
     
    44
    Autor této standardní situace se pokusil ohrozit soupeřovu bránu na přímo, míč z jeho kopačky ale zřejmě letí ještě nyní.
     
    45+1
    Sudí nastavil nad rámec řádné hrací doby prvního poločasu pouze minutu a hráči Lutychu se nyní snaží aktivně napadat rozvážnou rozehrávku soupeře.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas finálového utkání belgického poháru je za námi a pětačtyřicet minut, celkem akční hry, stylem nahoru a dolů, nám nepřinesla ani jednu branku. Oba celky tak jdou do kabin za bezbrankové remízy. Největší šanci měl někdy v polovině první půle hostující Emond, který ale hlavou přestřelil Vukovičovu svatyni.

    Druhá půle začne přibližně v 21:50, zůstaňte u toho s námi!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    53
    Omlouváme se za chvilkové technické potíže, nyní už bude přenos pokračovat v pořádku.
    53.
    31415ed7b6b89da3f99.gif
     
    55
    Standard přidal ve druhé půli na efektivitě v útočné fázi a nyní obléhá polovinu soupeře.
     
    57
    Kapitán Genku fauloval ve snaze získání míče na útočné polovině, rozehrávat tak bude v blízkosti vlastní brány Vukovič.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Ndongala (KRC Genk).
     
    65
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Ndongala, přichází Trossard.
     
    67
    Žlutou kartu dostává M´Poku (KRC Genk).
     
    70
    Hráč domácího celku byl faulován a Genk měl k dispozici standardní situaci, kterou rozehrál velmi rychle. Všechno vzrušení nakonec bylo zbytečné, jelikož finální pas nebyl přesný.
     
    71
    Na druhé straně to zkoušel Lutych po levé straně, ale hráč, jenž celou akci táhl byl zastaven na hranici faulu. Píšťalka rozhodčího zůstala němá. Stejně tak i o chvilku později.
     
    72
    Záložník Genku byl faulován na polovině hřiště a domácí se opět pokusili o rychlou rozehrávku. Ovšem znovu se jim nepodařilo zakončit a o míč přišli.
     
    73
    Zajímavá akce v podání Lutychu! Ten předvedl rychlý přechod do útoku a vše měl vyšperkovat centr na Emonda. Ten však sebral domácí gólman.
     
    74
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Karelis, přichází Samata.
     
    75
    Na míči jsou rozhodně více hráči hostujícího týmu, ale mají problémy dostat se až na útočnou polovinu, kde by rozjeli nějakou zajímavou akci.
     
    75
    Už to vypadalo, že útočník Standardu poběží sám na gólmana, když skončil na zemi. Sudí ale znovu nepíská, a to se nelíbí hráči, jenž byl zfaulován.
     
    76
    Na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, ke kterému je volána také lékařská pomoc. Je otázkou zda bude moci pokračovat v utkání.
     
    78
    Vypadá to, že ošetřování Juniora je u konce. Podle záběru mu naložil něco málo od cesty Ndongala, ale hráč Lutychu bude schopen pokračovat ve hře.
     
    79
    Vzápětí se Junior ocitl v zajímavé akci! Posílal dobrý střelený centr do vápna, kde ho těsně před Emondem odpálil bránící hráč!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Fai (Standard Lutych).
     
    83
    Žlutou kartu dostává Mata (KRC Genk).
     
    84
    V závěru zápasu se hodně fauluje a nyní faul na hostujícího hráče.
     
    85
    Nyní zajímavá standardní situace z levé strany pro hostující celek.
     
    86
    Centr na branku a míč chytá do svých rukavic Vukovic.
     
    86
    Z protiútoku mohl rozhodovat zápas Samata, ale jeho střela skončila vedle pravé tyčky a bude to rohový kop.
     
    87
    A po něm pěkná hlavička, kterou Gilet vyráží!
     
    89
    Jeden z hráčů domácího celku je na zemi a probíhá jeho ošetřování.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Nastič (KRC Genk).
     
    90+1
    Standardní situaci dokázali domácí přečkat bez úhony.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Samata (KRC Genk).
     
    90
    Druhý poločas skončil.
     
    Po krátké pauze se bude pokračovat 30- ti minutovým prodloužením...
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Standard právě vstřelil branku!
    A ihned z kraje prodloužení je tu branka, kdy si RENAUD EMOND naběhl na centr z levé strany a hlavičkou poslal míč k pravé tyčce. Brankář již míč vyboxoval v době, kdy byl za brankovou čarou. .
     
    94
    Genk se svým útokem nyní neuspěl a ztrácí míč na levé straně. Hosté budou vhazovat.
     
    95
    Junior měl svalové problémy a jeho spoluhráč mu pomáhal překonat křeče. V době jeho ošetřování měl snahu jeden z domácích jej přenést za pomezní čáru, poblíž které se nacházel. A najednou byl Junior na nohou a byla z toho menší roztržka!
     
    97
    Genk bude zahrávat rohový kop...
     
    97
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Junior, přichází Čop.
     
    98
    Centr a bude z toho další rohový kop, ale z druhé strany.
     
    100
    Genk nyní více drží míč, ale příliš se do útoku nedostává a soupeř jej drží zkrátka na půlící čáře.
     
    101
    Avšak nyní se dostal do dobré pozice Nastič, ale ten asi spíše přihrával a jeho nerazantní střela skončila jen těsně vedle pravé tyče.
     
    103
    Žlutou kartu dostává Marin (Standard Lutych).
     
    103
    Střela ze střední vzdálenosti, ale Seck netrefuje prostor mezi třemi tyčemi ideálně.
     
    104
    Nyní ošetřování hostujícího hráče...
     
    105
    Již se pokračuje ve hře...Genk se dostal do další střelecké možnosti, ale hráč mířil hodně mimo.
     
    105
    Nastavují se tři minuty v první části prodloužení.
     
    105+1
    Žlutou kartu dostává Garcela (Standard Lutych).
     
    105+2
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Garcela, přichází Djenepo.
     
    105+2
    Další souboj na hřišti a opět je povoláván lékař k ošetření.
     
    105+3
    Rozhodčí si šel i daný souboj prohlédnout na videu. I nadále probíhá ošetřování hostujícího hráče.
     
    105+6
    Nekadio byl ten co byl dlouho ošetřován a nejspíše to byl on kdo fauloval a vidí nakonec ještě i žlutou kartu.
     
    105+7
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    108
    Obě mužstva jdou do soubojů na hraně rizika a nyní po jednom z nich budou domácí zahrávat standardní situaci.
     
    109
    S centrovaným míčem si hosté poradili, následně nafilmoval pád v pokutovém území Buffel a vidí za tohle žlutou kartu.
     
    111
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Malinovsky, přichází Wouters.
     
    113
    Konečně i mimo fauly je tu střela Genku, kterou pohotově chytá brankář hostů do svých rukavic.
     
    114
    Genk nyní obléhá šestnáctku svého soka a snaží se o vyrovnání!
     
    115
    Lutych se po zisku míče snaží co nejvíce zdržovat a o nějakém útočení není řeč.
     
    116
    Nyní se však po vhazování na půli hřiště dostali do útoku po pravé straně, ale nakonec zde faulují.
     
    117
    Žlutou kartu dostává Djenepo (Standard Lutych).
     
    118
    Opět tu máme vzdušný souboj a zase hráč leží na zemi. No, prodloužení tohoto zápasu opravdu nepřipomíná mnoho hru fotbalu a hráči jsou častěji na trávníku než by hráli hru.
     
    119
    Nastič fauluje a je tu další žlutá, žel pro něj druhá a musí se pakovat ze hřiště. No a zase budeme svědky delšího ošetřování, neboť hostující hráč si bezesporu poleží.
     
    120
    Tři minuty nastavení...
     
    120+2
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Emond, přichází Pocognoli.
     
    120+4
    Již se hraje čtvrtá minuta nastavení a nyní nebezpečně Genk operoval před brankou a vypadalo to tam všelijak. Nakonec míč končí vedle levé tyčky.
     
    120+5
    Odkop od branky hostů, ale asi si opět počkáme, neboť další hráč leží na trávníku a má zjevně svalové křeče.
     
    120+7
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec. Hosté vítězí brankou na začátku nastavení. Genk měl více ze hry v prodloužení, ale vyrovnání se nedočkal. V prodloužení nebyl k vidění moc fotbal, ale spíše fauly a k vidění bylo časté ošetřování aktérů. Rozhodčí ukázal celkem 12 žlutých karet a rovných šest z nich jen v prodloužení! Opravdu si oba aktéři dnešního střetnutí nedali nic zadarmo.
     
    Lutych tedy slaví pohár a je to pro něj bezesporu úspěch, neboť v minulém roce skončil ihned v prvním kole a v letošním ročníku to dotáhl až do zdárného konce! (23:35:59)

    Daniel Bertók

    Adam Dořák

    Denisa Józsová

    Branky: 92. Emond

    Karty:   62. Ndongala (GNK), 67. M´Poku (GNK), 83. Mata (GNK), 90. Nastič (GNK), 90+1. Samata (GNK), 109. Buffel (GNK) – 81. Fai (STA), 103. Marin (STA), 105+1. Garcela (STA), 105+6. Nekadio (STA), 117. Djenepo (STA)   119. Nastič (GNK)


    KRC Genk: Vukovic – Mata Pedro Lourenco, Aidoo, Colley, Nastič – Seck, Pozuelo – Malinovsky – Buffel (C), Ndongala, Karelis (74. Samata).
    Náhradníci: Jackers (B), Dewaest, Ingvartsen, Meahle, Samata, Schrijvers, Trossard, Uronen, Wouters.

    Standard Lutych: Gillet – Cavanda, Nekaido, Koutroubis, Fai – Junior, Marin, Carcela-Gonzalez, Cimirot, M´Poku Ebunge (C) – Emond.
    Náhradníci: Ochoa (B), Carlinhos, Čop, Djenepo, Goreux, Pocognoli, Selahi.
    bahis siteleri