Třinec – Warriors Brno 4:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 5:3 (kon.)
kontumace
EC Red Bull Salzburg
0:5 (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0) Stav série: 1:1
AZ Havířov
Neděle 18.03.2018, 11:00Play-off extraligy st. dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Vítám Vás u online přenosu ze zápasu mezi celky EC Red Bull Salzburg a AZ RESIDOMO Havířov. Druhý zápas této osmifinálové série Extraligy staršího dorostu startuje 18.3. v 11:00 a favoritem jsou jednoznačně domácí. Včerejší první osmifinále se zprvu nezdálo být jasnou partií domácích a po první třetině vedl vítěz dlouhodobé části jen o gól. Druhou třetinu už ale Salzburg opanoval a šesti góly vyřadil svého soupeře z boje o zisk tohoto utkání. Ve třetí třetině došlo na straně Havířova také na výměnu gólmana, po sedmi inkasovaných brankách přenechal Štipčák branku Dufkovi a nutno podotknout, že oba havířovští brankáři podali skvělý výkon, kterým navázali na svá čísla z předkola.
     
    EC Red Bull Salzburg

    V letošní sezóně posunul Český svaz ledního hokeje spolupráci se Salzburgem o stupínek výš, když se jeden z jeho dorosteneckých týmů stal účastníkem české Extraligy staršího dorostu. Tradičním celkům přibyl nový soupeř, který ukázal, že není pouze do počtu. Již základní skupinu D vyhrál s osmnáctibodovým náskokem na druhou Jihlavu a s podobnou bodovou rezervou ukončil také skupinu „O pořadí v play-off“, čímž ze sebe dělá největšího favorita na zisk titulu.

    Na co ale hokejisté Salzburgu (zatím) nedosáhli je první místo v individuálních statistikách. Před začátkem play-off se na prvních dvou příčkách drželi Vsetínští, následováni útočníky z Havlíčkova Brodu a Kladna. Marcel Barinka (31+34) se tak zatím musí spokojit s pátým místem. Tři body na svého lídra pak ztrácí Justin Schütz (24+38). Nejproduktivnějším obránce je s dvaačtyřiceti body (10+32) Igor Alanov. O brankoviště se dělí velmi vyrovnaná dvojice gólmanů – Florian Mnich (93,09%) a Christopher Niklas Kolarz (94,12%), z nichž první jmenovaný má odehráno dvakrát více zápasů.
     
    AZ RESIDOMO Havířov

    Postup Havířova do play-off byl naopak boj do poslední chvíle. Ve skupině „O umístění na 15.–25. místě“ nastoupili Slezané na druhém místě, první Mladá Boleslav měla stejný počet bodů. Již brzy se ale ukázala síla Olomouce, jež patřila mezi nejsilnější týmy ve skupině. I kohouti si ale vybrali slabší chvilku, a to chvíli před koncem předkola. Nikomu se nepodařilo tohoto zaváhání využít, a tak bylo o prvním postupujícím jasno. Na druhou příčku si však brousily zuby Havířov a Mladá Boleslav. Bylo jasné, že čtvrtý Vsetín již šanci nemá. Týmy se utkaly hned na začátku předkola a Bruslaři vyhráli 1:0. V klíčové bitvě jim však AZ prohru vrátil se vším všudy, když v rozhodujícím utkání zvítězil 1:0 po prodloužení. V čase 60:29 se o havířovskou radost postaral Jan Bambula.

    Jan Bambula patří také mezi nejproduktivnější hráče svého celku. S třinácti góly a čtrnácti asistencemi mu patří druhé místo. Na tom prvním je Adam Hilšer (16+15). Na třetí a čtvrté příčce jsou v těsném závěsu Michal Janeček (12+14) a Lukáš Juhász (12+13). Kapitán Vojtěch Ševěček vede kanadské bodování obránců, a to s 8 brankami a 13 nahrávkami. Gólmani už jednou zmíněni byli, jejich skvělá úspěšnost však stojí za ještě jedno připomenutí. V sezóně zatím více prostotu v brankovišti dostal starší z dvojice – Michal Dufek s úspěšností 93,60 % a průměrem 1,84 inkasované branky. Úspěšnost mladšího gólmana Marka Štipčáka činí 91,60 %.
     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Menner, Zündel, Alanov, Hadamczik, Wimmer, Obu, Peskoller – Huber, Varejcka, Schütz – Rebernig, Barinka, Čermák – Schitz, Jentzsch, Hede – Vogt, Stewart, Lindner.

    AZ RESIDOMO Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Ševěček, Thiel, Uhlíř, Máca, Grygar, Pavelek – Bambula, Dufek K., Juhász – Pindel, Bochnak, Žídek – Hilšer, Janeček, Revaj – Tomeček.

    Rozhodčí: Kellner – Kainberger, Sporer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Havířovští vyhráli úvodní vhazování a hostující obránci dostali za úkol rozehrávku. Následně Janeček protečoval do útočného pásma.
     
    00:48
    Salzburg má kotouč na svých hokejkách, hraje se však v jeho obranném pásmu. Havířov začíná hned od začátku aktivně a forčekink přináší hostům ovoce. Mnich si připisuje první zákrok po střele od modré.
     
    01:58
    Domácí vyvezli kotouč z pásma, ale ne na dlouho. AZ už je zpět před Mnichem a snaží se o kombinaci.
     
    02:26
    Havířov právě vstřelil branku!
    A hosté začali tento souboj opravdu výborně! JAN BAMBULA dostal přesnou přihrávku do jízdy na levé křídlo a poslal kotouč nad pravý beton domácího brankáře. Asistence: Marek Revaj, Karel Dufek.
     
    03:41
    Havířov branka ještě více nabudila a i nadále pokračují hosté v aktivní hře v útočné třetině.
     
    04:07
    Vhazování po Dufkově pravici vyhráli hosté, kteří si jsou vědomi nebezpečnosti soupeře, a tak ihned vyhodili do středního pásma. Tam však kotouč Salzburg rychle zachytil a Stewart se snažil procpat puk mezi levou tyčku a ruku hostujícího brankáře.
     
    04:59
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Jentsch – 2 min., držení).
     
    05:21
    Po dvou havířovských střelách přišlo přečíslení Salzburgu. Útočník domácího celku nakonec sám skončil v Dufkově bráně a hra je přerušena.
     
    05:51
    Salzburg vyhodil a následná akce vyšla přívětivě pro Bochnaka, který se ještě snažil najít volného spoluhráče před brankovištěm. Jeho přihrávku ale zablokoval Obu.
     
    06:41
    Havířov při přechodu do útočného pásma zbrzdil offside a Salzburg dostává kotouč za Dufkovu branku.
     
    06:59
    Domácí v plném počtu.
     
    07:24
    Hraje se v obraném pásmu domácích, odkud se Salzburg nemůže dostat. O útočný výpad po pravém křídle se pokusil Čermák, ale obrana Havířova zatím funguje bezchybně.
     
    08:32
    Schütz vystihl ujíždějícího útočníka Havířova, přebruslil všechny hráče soupeře a ocitl se nikým nebráněn v mezikruží útočného pásma. Jeho střela proletěla těsně okolo levé tyčky.
     
    09:18
    Salzburg vyhrává vhazování, Stewartovi se však na první pokus nepovedlo dostat ze středového kruhu do útočného pásma. Byl zastaven Bambulou. Vyzkoušel to také Hede, a ten už byl úspěšný. Střelou nad vybojovali domácí vhazování po Dufkově levici.
     
    09:55
    Vhazování v útočném pásmu Salzburgu se už potřetí opakuje. Tentokrát je již vše v pořádku a Havířov rychle dostává puk z pásma.
     
    10:17
    V situaci tři na tři se ocitli domácí při přechodu do útočného pásma. Jentschovi však jedna z přihrávek nesedla a dopředu se vydávají hosté.
     
    11:01
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe se hostující obraně vysmekl ERIK ČERMÁK a mezikružím dobruslil až k Dufkovi, kterého prostřelil pokusem mezi betony. Asistence: Marcel Barinka, Maxmilian Rebernig.
    11:01 Erik ČERMÁK - 1:1
     
    11:16
    Hostující kapitán Ševěček se snažil využít valu, který vznikl před Mnichem. Domácí gólman přes zástup hráčů vůbec neviděl, střela na betony jej ale trefila.
     
    12:05
    Dufek měl při nepřehledné situaci u své pravé tyčky namále. Zachoval však chladnou hlavu a celý problém vyřešil. Následuje vhazování.
     
    12:24
    Hraje se především kolem mantinelů a bojuje se o kotouč. Brankáři si teď mohou na chvíli vydechnout.
     
    12:51
    V přečíslení dva na jednoho zakončovali Bambula s Juhászem. Druhý jmenovaný byl však po obdržené přihrávce až v příliš blízko brankoviště, a tak kotouč nedokázal zpracovat a vyslat na bránu.
     
    14:03
    Po pravém křídle to zkusil hostující obránce Uhlíř, jenž zakončil bekhendem k levé tyčce. Tu si Mnich pohlídal. V této části hry je lepší Havířov, který nepouští svého soupeře do útočného pásma.
     
    15:01
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Varejcka.
     
    15:43
    Salzburgu se daří úspěšně vyhazovat. Grygar musel pro kotouč až do hloubi obranného pásma a útočná akce Havířova nakonec končí zakázaným uvolněním.
     
    16:07
    Jentsch vyhrál vhazování a Zündel okamžitě vypálil. Střela našla své místo jen v ochranné síti a vhazování po pravici havířovského brankáře uvidíme ještě jednou.
     
    16:26
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Pavelek – 2 min., držení).
     
    16:36
    Kotouč si na své hokejky vzali hosté, přechod do útočné třetiny ale zastavil offside a po vhazování přebrali aktivitu domácí. Než se stačil Havířov rozkoukat, Huber už zakončoval před Dufkem, který byl, naštěstí pro Havířov, připraven.
     
    17:01
    Domácí v plném počtu.
     
    17:21
    Přesné přihrávky Salzburgu trápí Havířov. Čermák zavezl puk po pravém křídle do útočného pásma, kde si jej přebral Hadamczik a zakončil. Jeho pokus šel okolo levé tyčky. Domácí jsou v přesilovce aktivní a vysílají jednu střelu za druhou. Co však nezblokuje obrana, končí na skvěle chytajícím Dufkovi.
     
    18:26
    Hosté v plném počtu.
     
    18:54
    První třetina se chýlí ke konci a obrana hostů začíná být nepozorná, což hraje favoritovi do karet. Středem kluziště nabruslil Hede, jehož střela končí v náručí gólmana.
     
    19:49
    Salzburg se po havířovském osvobození ještě dostal do pásma a přemýšlí nad kombinací.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Havířov, vědom si síly soupeře, začal nejlépe jak mohl. Hosté byli od úvodního buly aktivnější a snažili se soupeři co nejvíce zatopit. Ve třetí minutě přišla první branka, a to z hokejky Bambuly, který dostal kotouč za přemisťujícího se gólmana. Havířov si vyzkoušel i přesilovku, v níž však zahrozil z přečíslení také Salzburg. Domácí se v první polovině první třetiny dostávali do šancí pouze ojediněle, což ale změnila branka Čermáka mezi Dufkovy betony. Hostující gólman měl následně čím dál tím víc práce, a to hlavně v oslabení v 18. minutě. První dějství tedy skončilo nerozhodně 1:1, což odpovídá i předváděné hře obou celků.
    Druhá třetina začne cca v 11:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí se v úvodu druhé třetiny chopili kotouče a nahodili do útočného pásma. Puk se od zadního mantinelu odrazil na pravý kruh, kde se k němu dostávají Havířovští.
     
    20:34
    U své střídačky zůstává ležet Bambula. Zvedá se však celkem bez problémů a míří na střídačku, snad se tedy nejedná o nic vážného.
     
    21:28
    Salzburg se usadil v útočném pásmu a Dufek si poradil se střelami z bezprostřední blízkosti. Od modré vypálil Alanov, jeho střela zamířila vedle.
     
    22:06
    Na druhé straně střílel od modré Pavelek, jeho střela byla zblokována a do pásma se opět dostávají domácí. K vidění je rychlý hokej s gólovými šancemi na obou stranách.
     
    22:57
    Domácí vyhráli vhazování před gólmanem soupeře. Kotouč šel ihned dozadu na Alanova, který z první vypálil. Střelu zblokoval Uhlíř svou hokejkou do rohu kluziště.
     
    23:39
    Schütz se prosmýkl kolem mantinelu a z levého křídla vypálil na přemisťujícího se Dufka. Hostující gólman se štěstím zasáhl vyrážečkou, kotouč však dostal pouze před sebe, kde už najížděl další z hráčů Salzburgu. Ten už se ale k dorážce nedostal.
     
    24:48
    Hraje se ve středním pásmu. Salzburg je aktivnější, ale nyní se mu nedaří probojovat do útočného pásma.
     
    25:25
    Havířov nakonec svému soupeři pásmo doslova daroval, když hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    25:41
    Kotouč šel na modrou na Alanova, který si všiml Hadamczika v dobré palebné pozici. Druhý jmenovaný vystřelil přes chumel hráčů a hostující brankář zasahuje levým betonem.
     
    26:09
    Do brejku se dostal Juhász a jeho neproměněním dosáhl stejné situace Salzburg. Rebernig vypálil a k dorážce se dostal Čermák. Dufek kotouč stále nezkrotil, a tak Salzburg nadále kombinuje.
     
    26:28
    Po vhazování vypálil z vrcholu levého kruhu Wimmer, jenž trefuje spojnici břevna a levé tyče.
     
    28:05
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou a tempo ji nechybí. Hráči se do útočné třetiny dostávají hlavně podél mantinelu a nevysílají žádné nebezpečné střely.
     
    28:54
    Domácí jsou ve druhé třetině jasně lepší na buly, nyní však po pár přihrávkách před Dufkem nepočítali s dotěrným Ševěčkem, který dostává puk k Mnichovi.
     
    29:39
    Barinkova střela z mezikruží končí v ochranné síti a vhazovat se bude po Dufkově levici.
     
    30:01
    Salzburg opět vyhrál vhazování. Domácímu obránci se ale nepovedlo prohodit kotouč přes Uhlíře, a tak musel Salzburg bušit na havířovskou obranu déle. Nakonec se kotouč přeci jen dostal k Dufkovi, který vyhodil na druhou stranu kluziště. Píská se icing.
     
    30:48
    Mnich má nyní také hodně práce s rozehrávkou. Rychle ujíždějícího Jentsche zpomalil Ševěček, a tak nemůže domácí útočník po přechodu do útočného pásma vystřelit.
     
    31:40
    Karel Dufek vypomohl obraně a zablokoval střelu Salzburgu od modré v momentě, kdy jeho tým střídal. Havířov se pokouší nahodit do pásma, což se mu daří. Nutno však podotknout, že hosté již nejsou tak aktivní jako v první třetině.
     
    32:42
    Bambula se pokusil překvapit Mnicha nečekaným pokusem od levé tyčky. Ve stejné situaci se na druhé straně ocitl i Wimmer. V obou případech byli lepší gólmani.
     
    33:50
    Revaj s Hilšerem se dostali do přečíslení, ve kterém druhého jmenovaného vychytal Mnich. K dorážce si dojel ještě Janeček, ale ani on hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    34:05
    Brejk také na druhé straně, kde se uvolnil Barinka. Na měnící se situaci zareagoval domácí útočník velmi dobře a stáhl se na pravý kruh, ze kterého mířil na vzdálenější tyčku. Dufek si na kotouč sáhl lapačkou a poslal jej do bezpečí.
     
    35:58
    Druhý gól Salzburgu je na spadnutí. Mezi betony se snažil prosadit Schütz, Dufek nezaváhal. Jelikož ale nepřerušil, Salzburg tlak stupňuje. Hostující gólman zasáhl také proti dorážce Barinky.
     
    36:21
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Žídek – 2 min., podražení).
     
    37:15
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Ševěček – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    37:35
    Schitzovu střelu z mezikruží zablokoval Uhlíř a Havířov se osvobozuje.
     
    38:04
    Zmatek před Dufkem hostující gólman vyřešil zalehnutím kotouče. Salzburg byl ale v nepřátelském brankovišti až příliš dotěrný, což se nelíbilo Hilšerovi, jenž začal menší potyčku.
     
    38:21
    Havířov hraje ve čtyřech.
     
    38:48
    Alanovova střela od modré zasáhla Dufka. Ten si v oslabení 3 na 5 užil opravdu perné chvíle.
     
    39:15
    Hosté v plném počtu.
     
    39:48
    Domácí v dvojnásobné přesilovce opravdu hodně tlačili a i nyní se nechtějí hnout od havířovské branky. Přemění závěrečný tlak v branku?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už je minulostí a stav utkání se v ní neměnil. Domácí těžili z velké úspěšnosti na vhazování, která jim otevřela vrátka k rychlým protiútokům. Salzburg byl aktivnější a po celou dobu druhé třetiny si vypracoval více jasných gólových šancí. Obrana Havířova však výrazně nezaváhala v krajních případech se mohla obrátit na spolehlivého Dufka v bráně. Druhá polovina třetiny přinesla rychlý hokej nahoru dolů s množstvím přečíslení a také přesilovkou 5 na 3 pro domácí, která však zůstala nevyužita.
    Třetí třetina začne cca v 12:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Karel Dufek vyhrál úvodní vhazování třetí třetiny a z vlastního pásma rozehrává.
     
    40:32
    Barinka s Čermákem se po převzetí kotouče také snažili o klidnou rozehrávku. Tu jim však Karel Dufek nepovolil, obral dvojici o kotouč a vystřelil. Vhazovat se bude po Mnichově pravici.
     
    41:06
    Havířovu se daří držet v pásmu, ale po vyhození ze strany Salzburgu to má hodně těžké, jelikož hráči domácího celku jsou opravdu výborní a rychlí bruslaři.
     
    42:03
    Vogt ihned po vhazování před Dufkem vypálil. Kotouč se odrazil od hrazení a jelikož jej nikdo nezachytil, doklouzal až do středního pásma.
     
    42:32
    Čermák těsně před Dufkem tečoval Schützovu střelu z levého kruhu. Hostující gólman zasáhl levým betonem.
     
    43:06
    Na druhou stranu prokličkoval Hilšer, který vypálil na Mnichovy betony. K dorážce se dostal ještě najíždějící Tomeček, ale i jeho pokus domácí brankář zneškodnil a Salzburg se může vydat na soupeřovu bránu, kterou střelou od modré ohrozil Obu.
     
    43:53
    Velký zmatek před havířovskou bránou uklidnila obrana. Oba týmy ví, že další gól bude velmi důležitý.
     
    44:18
    Z bezprostřední blízkosti v mezikruží vypálil Hede. Odražený kotouč se dostal k pravé tyčce, kde číhal Lindner. Jeho jemnou teč Dufek zaznamenal a kotouč ukryl v lapačce.
     
    44:34
    Bochnak byl při útočném brejku na pravém křídle faulován. Dvouminutový trest za krosček půjde odpykat Zündel.
     
    46:20
    Hra pěti proti čtyřem by se dala popsat jako z poloviny povedená přesilovka Havířova, jelikož se hosté dokázali dostat do opravdu nebezpečných šancí a svým způsobem také trochu riskovali. Z poloviny je to však také dobré oslabení Salzburgu, který několikrát vyhodil.
     
    46:34
    Domácí v plném počtu.
     
    47:25
    Domácí jsou na ledě již v plném počtu a vypadá to, že chtějí Havířovu nepříjemnosti z oslabení oplatit. Salzburg si nyní vytvořil tlak před Dufkem.
     
    48:00
    Wimmer neprošel v akci dva na dva přes Juhásze, a ten dostává puk do střední třetiny. To se ale Wimmerovi nelíbí, a tak posílá kotouč tvrdým nahozením na Dufkovu bránu.
     
    49:04
    Barinka po své střele z levého kruhu jen kroutí hlavou. Hostující gólman měl zakrytý výhled a nic neviděl, přesto dokázal zakročit. Dufek si navíc stejně počínal i při další střele a drží svůj tým nad vodou.
     
    50:01
    Bochnakovu střelu tečoval Hilšer nad bránu v momentě, kdy se Havířovští vydali střídat. Menšího nedorozumění na straně hostujícího celku mohli využít domácí, kteří se ve třech ocitli před Dufkem, který k sobě nikoho neměl. Přílišná kombinace a rychlý návrat Bochnaka do obrany ale střele zabránily.
     
    51:08
    Dufek se natáhl přes celé brankoviště a opět zabránil přechodu puku přes brankovou čáru. Stejně si vedl i proti pokusu z ostrého úhlu a Mennerově střele na betony, po které mohl Salzburg ještě od levé tyčky dorážet do odkryté brány.
     
    51:52
    Hra je opět přerušena. Od modré pálil Hadamczik a tato střela byla pro hostujícího gólmana jednoduchá. Dufek nyní raději po každé střele přerušuje.
     
    52:08
    Již dlouho dobu se Salzburg drží v pásmu a opět se bude vhazovat. Nyní kvůli tomu, že si zahrála také ochranná síť nad bránou.
     
    52:44
    Obranná dvojice Havířova po zákroku Dufka na chvíli vyhodila. Nyní už jsou však domácí opět v ofenzivní pohotovosti.
     
    53:07
    Salzburg právě vstřelil branku!
    To, o co se Salzburg již dlouhou dobu snažil, se dostavilo. Opět to byl ERIK ČERMÁK, který se bleskově prosmýkl kolem mantinelu po levém křídle střelou za jízdy poslal kotouč za brankářova záda. Díky němu vedou domácí necelých sedm minut před koncem o jednu branku. Asistence: Igor Alanov.
     
    54:10
    Alanovova střela od modré se zastavila o brankovou konstrukci a domácí obránce odjíždí zklamaně na střídačku.
     
    54:26
    Salzburg po vhazování ve středním pásmu opět nahodil před Dufkovu bránu, kde se kotouč chopil Grygar. Havířovský obránce lehkým vyhozením dostává puk těsně za modrou čáru.
     
    55:06
    Havířov právě vstřelil branku!
    A známe dalšího dvougólového střelce! JAN BAMBULA využil zaváhání Salzburgu a vydal se po pravém křídle před bránu soupeře. Do mezikruží mu najížděl ještě jeden ze spoluhráčů, Bambula to však vzal na sebe a ze střelecky nepříjemného úhlu vypálil a trefil mezírku mezi betony domácího gólmana. Asistence: Ondřej Grygar.
    55:06 Jan BAMBULA - 2:2
     
    56:58
    Janeček zavezl kotouč do bezpečí útočného pásma, neměl však nikoho k sobě, a tak proti němu uspěla hned čtveřice hráčů Salzburgu.
     
    58:09
    Hra je nyní často přerušována pro technické přestupy. Po vhazování, kterému následoval offside hostů, se do pásma dostal Havířov a snaží se rozehrát.
     
    58:46
    Ve sprinterském závodě vyhrál Grygar nad Čermákem, čímž havířovský obránce zabránil brejku soupeře a případnému hattricku domácího útočníka.
     
    59:21
    Salzburg se drží v útočné třetiny, střely domácích však nejsou přesné a kotouč končí za brankou.
     
    59:40
    V přečíslení mohl zakončovat Bambula. Byl však těsně bráněn, což mu znemožnilo zpracovat kotouč a z dobré střelecké pozice v mezikruží zakončit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Salzburg po velkou dobu třetí třetiny držel Havířov pod tlakem, vylámal si však zuby na brankáři Dufkovi, který za svá záda ve třetím dějství pustil jen jeden gól. Sedm minut před koncem a za převahy domácích se mohlo zdát, že to bude branka vítězná. O dvě minuty později ale Salzburg při rozehrávce zaváhal a Bambula upravil skóre na, opět nerozhodných, 2:2. Za tohoto stavu jdeme do prodloužení, které začne přibližně za minutu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Domácí vyhráli vhazování velmi neopatrně a již po několika sekundách byli o kotouč obráni. Dopředu se dostává Juhász.
     
    60:52
    Oba gólmani si už v prodloužení sáhli na puk a Dufek hru přerušuje.
     
    61:26
    Proti střele z vrcholu levého kruhu vytáhl hostující gólman lapačku a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    61:58
    Kotouč mají na svých hokejkách Slezané, kteří jsou nyní nuceni rozehrát zpoza vlastní brány.
     
    62:02
    Bambula se nedostal přes val čtyřech hráčů domácích. Ani Salzburgu se ale nedaří dostat do pásma.
     
    62:55
    Hadamczika zastavil u mantinelu Pavelek, i přesto však domácí zahájili pomalou kombinaci. Tempo přihrávek nahrálo spíše Havířovu, který nahazuje na Mnicha. Domácí gólman hru přerušuje.
     
    63:50
    Havířov se tlačí do pásma, ale zdá se, jako kdyby jeho hra trochu postrádala systém. Ke kotouči se totiž dostal Schitz, který v brejku pokusem na betony na Dufka nevyzrál.
     
    65:00
    Salzburg hraje v signalizované výhodě. Mnich je na střídačce.
     
    65:30
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Bochnak – 2 min., vysoká hůl).
     
    65:30
    Salzburg bude hrát přesilovku 4 na 3 a vybírá si oddechový čas. Bude toto vyloučení klíčové?
     
    65:32
    Domácí vyhráli vhazování a ihned začínají s kombinací. Havířov se snaží ze všech sil, ale v již v počátku kombinace svému soupeři nestíhá.
     
    66:08
    Alanovova střela od modré se minula účinkem a skončila na zadním mantinelu, odkud jej hosté dostávají do bezpečí.
     
    66:50
    Kamkoli se hne hráč Salzburgu, je u něj hráč Havířova. A naopak. Hosté se dostávali do brejku ale byli hned zastaveni. Následná střela Jentsche z ostrého úhlu byla zablokována.
     
    67:30
    Hosté v plném počtu.
     
    67:50
    Dufek nadvakrát krotil nebezpečný skákavý kotouč z hokejky Wimmera a měl opravdu velké štěstí.
     
    68:19
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hráči hostujícího celku nedokázali pohlídat IGORA ALANOVA, který si vybruslil k pravé tyčce a bekhendem překonal ležícího gólmana nad pravý beton. Asistence: Erik Čermák, Filip Hadamczik.
    Igor ALANOV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. V prodloužení rozhodl obránce Alanov a hráči Havířova odjíždějí z ledu zklamaní, jelikož dneska byli senzační výhře nad favoritem opravdu blízko. Po velkou část utkání to byl ale Salzburg, kdo držel svého soupeře zamčeného v obranném pásmu. Obrana Havířova a hlavně gólman Dufek však domácí doháněli k šílenství. Salzburg tedy v sérii vede 2:0 a osmifinále se stěhuje do Havířova, kde se oba celky střetnou v rámci třetího utkání série v úterý 20.3.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (13:27:53)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 12. Čermák (Barinka, Rebernig), 54. Čermák (Alanov), 69. Alanov (Čermák, Hadamczik) – 3. Bambula (Revaj, Dufek K.), 56. Bambula (Grygar)


    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Menner, Zündel, Alanov, Hadamczik, Wimmer, Obu, Peskoller – Huber, Varejcka, Schütz – Rebernig, Barinka, Čermák – Schitz, Jentzsch, Hede – Vogt, Stewart, Lindner.
    AZ Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Ševěček, Thiel, Uhlíř, Máca, Grygar, Pavelek – Bambula, Dufek K., Juhász – Pindel, Bochnak, Žídek – Hilšer, Janeček, Revaj – Tomeček.

    Rozhodčí: Kellner – Kainberger, Sporer.
    Salzburg 3 2 Havířov
    #1 Sobota 17.03.2018 • 11:00
    Salzburg - Havířov 8:2
    #2 Neděle 18.03.2018 • 11:00
    Salzburg - Havířov 0:5 kontumace
    #3 Úterý 20.03.2018 • 18:05
    Havířov - Salzburg 4:3
    #4 Středa 21.03.2018 • 18:00
    Havířov - Salzburg 1:4
    #5 Pátek 23.03.2018 • 15:00
    Havířov - Salzburg 2:3
    bahis siteleri