NY Islanders – Tampa 6:7 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.) | Carolina – Arizona 6:5 (kon.)
Columbus – Florida 4:0 (kon.) | Detroit – Washington 0:1 (kon.) | Ottawa – Edmonton 2:6 (kon.)
Nashville – Toronto 2:5 (kon.) | Chicago – Vancouver 2:5 (kon.) | Colorado – Los Angeles 1:7 (kon.)
San Jose – Vegas 2:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
2:1 (1:1, 0:0, 1:0) Stav série: 3:1
BK Mladá Boleslav
Pátek 23.03.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Play-off DHL extraligy juniorů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer z ČPP Arény, v níž se odehraje 4. čtvrtfinále juniorské extraligy mezi Mountfieldem HK a BK Mladá Boleslav. Hradec ve včerejším duelu prováhal první mečbol a Bruslaři snížili stav série na 1:2. Druhý pokus na ukončení čtvrfinále mají Východočeši právě dnes, naopak Boleslav musí opět vyhrát, jestliže nechce mít po sezóně.
     
    Předcházející zápasy série

    Jak už bylo naznačeno níže, Hradec vyhrál v Boleslavi oba dva zápasy a přivezl si pod Bílou věž dva mečboly, v nichž mohl sérii ukončit. První se podařil Středočechům odvrátit, uvidíme, zda se jim stejný kousek povede i podruhé a vrátí sérii do svého města na poslední rozhodující duel.

    19. března 2018 BK Mladá Boleslav – Mountfield HK 0:2

    První duel rozhodli Východočeši už v první třetině, kdy se ranou z levého kruhu prosadil Patrik Mašín. Bruslaři bojovali o vyrovnání až do konce, leč marně. První výhru Mountfieldu pojistil zásahem do prázdné brány Dominik Řepík.

    20. března 2018 BK Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3p

    Druhé utkání nabídlo zatím největší drama. Lvi šli opět do vedení již v prvním dějství, ale za pět minut po zásahu Štěpána Matějčka kontroval za Boleslav Oscar Flynn. Mountfield si vzal náskok zpět ve druhém dějství, kdy se podruhé prosadil Štěpán Matějček. Oscar Flynn se však nenechal zahanbit a souboj dvou ostrostřelců srovnal v čase 51:00 na 2:2. V základní hrací době rozhodující branka nepadla, pročež se hrálo prodloužení, jenž skončilo po necelých šesti minutách, když se ostrou střelou krátce po vhazování prosadil Jakub Hašek. Svěřenci Aleše Krátošky tak náhle disponovali dvěma mečboly v domácích utkáních.

    22. března 2018 Mountfield HK – BK Mladá Boleslav 2:3

    Jenže Středočeši nic nezabalili a pod Bílou věž přijeli bojovat zuby nehty. Ve třetím souboji šli konečně poprvé do vedení, když se Dušan Kerda v čase 26:36 nejlépe zorientoval na brankovišti a dotlačil puk do sítě. Hradec ale nedal kůži lacino a vyrovnal už za necelé tři minuty po zásahu Martina Štohanzla. O 228 sekund později Boleslav opět vedla díky gólu Matěje Krejčíka. Ale ve třetím dějství znovu srovnal Štěpán Havránek tvrdou ranou od modré čáry. Rozhodl tedy závěr zápasu, 105 vteřin před třetí sirénou se trefil po sólovém úniku Ondřej Najman, který zařídil prodloužení série a snížil stav z pohledu Středočechů na 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – Hroudný "C", Muška, Gaspar, Havránek, J. Moník, T. Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Malík, Hašek, F. Moník, Mašín, Řepík, Štohanzl, Hidveghy, Chalupa, R. Pavlík. Trenér: Aleš Krátoška

    BK Mladá Boleslav: Krofta (Špirek) – Mašek, Chujac, Marček, Hrdinka, Dotter, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Kousal, Grim, Najman, Krejčík "C", Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun. Trenér: Jan Křivohlávek.

    Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír.
     
    Do začátku zápasu zbývá přibližně deset minut, oba celky už absolvovaly rozbruslení a na ledě je aktuálně rolba, která ještě jednou před startem duelu upraví hrací plochu.
     
    Obě mužstva nastupují na ledovou plochu a řadí se na modré čáry. Utkání odstartuje za malý okamžik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování a nastřelili kotouč za bránu Krofty. V pásmu soupeře se usazují na delší dobu a kombinují podél hrazení.
     
    00:41
    Bruslaři se snažili překročit útočnou modrou, což se jim nakonec na druhý pokus podařilo, o černou pryž ale rychle přišli.
     
    01:17
    Hradečtí zavezli kotouč až do prostoru před brankářem jejich protivníka, ale tam jej rychle ztratili, kupředu může Boleslav.
     
    01:49
    O kotouč se dlouhou dobu bojovalo na zadním mantinelu za klecí Dvořáka, sudí hru nepřerušil. Touš nakonec získal Mountfield.
     
    02:20
    Dvořák vypomohl hokejkou svým spoluhráčům se zpracováním a založením útoku. Postup svěřenců Aleše Krátošky je zastaven pro přihrávku rukou.
     
    02:42
    Bruslaři získali kotouč ve středu kluziště a na chvíli se s ním stáhli k vlastní bráně. Jejich akce se poté dostala jen na půlící čáru.
     
    03:19
    Zatím stále čekáme na první střelu zápasu, na ledě jsou k vidění především ostré střety a chyby v závěrečné fázi.
     
    03:43
    Havránek udržel kotouč před napadajícími útočníky Bruslařů a předal touš spoluhráčům, kteří jej dostali do rohu hrací plochy.
     
    04:23
    Utkání chytilo hned od samého začátku rychlý spád a téměř se nepřerušuje. Dvořák zastavil nahození ze středu kluziště a pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    04:43
    Uvidíme první přesilovou hru, kterou si zahraje Boleslav. Mašín inkasuje dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    05:03
    Hradečtí se zvládli dvakrát za sebou osvobodit a Bruslaři musí rozjet svou ofenzivní akci až od brankáře Krofty.
     
    05:31
    Znovu letí kotouč od hradecké svatyně přes všechny čáry. Početní výhoda zatím Středočechům příliš nevychází.
     
    06:02
    Maršoun vydloubl puk zpod bruslí spoluhráčů i protihráčů v rohu kluziště, najel si s ním do mezikruží a prudce vystřelil, Dvořák zasáhl betonem!
     
    06:43
    Východočeši znovu vychodili přes všechny čáry a šli aktivně napadat rozehrávku protivníka. Nyní jsou již v plném počtu.
     
    07:09
    Bruslaři se snažili projít středem kluziště, jenže jejich přihrávku na modré nikdo nezpracoval. Hradec se osvobodil zakázaným uvolněním.
     
    07:42
    Boleslav teď chvilku kombinovala v prostoru před Dvořákem, ale nakonec ji z něj vyhnal další icing Mountfieldu.
     
    08:04
    Gaspar rozehrál po levém mantinelu a Mašín byl tentokrát dostatečně rychlý, takže se zakázané uvolnění nepíská. Lvi se usazují před Kroftou.
     
    08:29
    Boleslav se snažila zaútočit středem hrací plochy, jenže Hradečtí prostor zhustili a přihrávka jejich soupeře tak neprošla.
     
    08:57
    Jenže svěřenci Aleše Krátošky dnes mají problém se založením své ofenzívní akce, je jim pískáno další zakázané uvolnění.
     
    09:06
    Boleslavský Kousal se teď pěkně vytočil na levém kruhu a prudce vypálil! Mířil jen těsně vedle pravé tyče svatyně Dvořáka!
     
    09:54
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Východočeši si sami vlastní nerozvážností v rozehrávce způsobili potíže, které potrestal OSCAR FLYNN, jenž si najel na Dvořáka z pravé strany, udělal mu kličku a protlačil kotouč pod jeho betony do sítě. Bez asistence.
     
    10:14
    Hrdinka vystřelil z levé strany od modré čáry, Dvořák jeho pokus chytil do lapačky a rychle puk rozehrál ke svým spoluhráčům.
     
    10:49
    Zmatky v defenzívě teď předvedli také hráči Mladé Boleslavi, jenže Hradečtí je nenapadali, a tak z toho nic nevytěžili.
     
    11:20
    Středočeši nahodili kotouč ze středního pásma na Dvořáka, který jej vyrazil před sebe, touš sebrali jeho spoluhráči a spěchají s akcí na opačnou stranu kluziště.
     
    11:37
    Hradečtí zblokovali střelu Hrdinky od modré a spěchali kupředu, jenže útočnou modrou nepřešli v souladu s pravidly – ofsajd.
     
    12:04
    Východočeši nyní kombinují v rohu útočného pásma. Kotouč nakonec dostali na modrou k Jonášovi, jehož ránu zblokoval první bránící hráč – Maršoun.
     
    12:36
    Bruslaři vyčkávají s kotoučem na vlastních čepelích za svou svatyní. Akcí po levé straně kluziště se rychle dostávají až k bráně Mountfieldu.
     
    13:08
    Dvořák vyjel před svou bránu pomoct obráncům s rozehrávkou, před napadajícími útočníky Boleslavi nakonec odehrál puk rychle na mantinel.
     
    13:39
    Z pravé strany od modré čáry teď vypálil nepokoj, jeho rána však byla dosti nepřesná. Mountfield se opět osvobodil zakázaným uvolněním.
     
    14:02
    Hradec napadá rozehrávku svého soupeře a kotouč získává. Nakonec je černá pryž zašlápnuta v rohu hrací plochy. Sudí nechává hru plynout.
     
    14:37
    Lvi nahodili kotouč ze středního pásma za klec Krofty a šli střídat. Boleslav tohoto okamžiku využila a zakládá svou akci.
     
    15:02
    Štěpán Havránek se odhodlal ke střele od levého mantinelu, Krofta jeho pokus srazil před sebe a následně puk přikryl lapačkou!
     
    15:36
    Jonáš kontroluje kotouč za bránou Mountfieldu, ve spolupráci s Havránkem chtěl založit akci Hradeckých, ale přihrávka druhého jmenovaného byla moc prudká, znovu se píská icing.
     
    16:04
    Jonáš tentokrát sám vyvezl kotouč až na půlící čáru, kde jej však ztratil. Z protiútoku zakončoval Grim, ale Dvořák jeho pokus poslal lapačkou do rohu hrací plochy.
     
    16:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    RADOVAN PAVLÍK předvedl parádní samostatnou akci! Vybruslil si od levého mantinelu, předjel beka a bekhendem zasunul puk mezi betony Krofty, máme srovnáno – 1:1! Asistence: Patrik Hidveghy.
     
    16:59
    Bruslaři natlačili kotouč do brankoviště Mountfieldu, kde ho Dvořák okamžitě schoval pod lapačku. Buly po jeho pravici.
     
    17:17
    Muška vyhodil kotouč z obranného pásma, puk letěl přímo na bránu, takže Krofta musel zasahovat a Lvi se usazují v prostoru před jeho klecí.
     
    17:46
    Druhá přesilovka pro Středočechy. Jakub Muška si vykoledoval dvě minuty za vysokou hůl. Vezmou si Bruslaři svůj náskok zpět?
     
    18:04
    Hradeckým se podařilo rychle osvobodit a nyní kontrolují puk, jelikož je jim signalizována výhoda. Mezitím utíká čas z vyloučení Mušky.
     
    18:29
    Počet hráčů na ledě se srovnává. Najman obdržel dvě minuty za držení protihráče a už putuje na trestnou lavici.
     
    18:49
    Viděli jsme několik dalších zákroků, které byly minimálně na hraně hokejových pravidel, na ledě se řádně přiostřuje.
     
    19:12
    Gaspar kontroluje kotouč za svatyní Východočechů, následně rozjeli Hradečtí akci po pravém mantinelu a dostali se až ke Kroftovi. Střelu Mašína od pravého mantinelu zkrotil gólman Boleslavi ve své náruči.
     
    19:45
    Mountfield je kompletní, jenže s pukem se přes útočnou modrou nemůže dostat a do konce první třetiny už zbývá jen několik málo vteřin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina 4. čtvrtfinálového duelu mezi Hradcem a Boleslaví je za námi. Lépe do ní vstoupili Bruslaři, kteří šli v 10. minutě zásluhou Oscara Flynna do vedení. Mountfield ale napnul síly a podařilo se mu vyrovnat 3 a půl minuty před první sirénou, když se parádní individuální akcí prosadil Radovan Pavlík. Do druhého dějství tedy vstoupíme opět za nerozhodného stavu.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:47.
     
    Hokejisté se vrací na hrací plochu, druhá třetina odstartuje za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hradečtí vyhráli úvodní vhazování druhého dějství a středem se dostali do pásma Boleslavi, kde se však příliš dlouho neohřáli.
     
    20:31
    Brusalři se snadno ubránili ve zbývajícím čase, kdy hrál Mountfield přesilovku a nyní jsou již kompletní a míří s pukem kupředu.
     
    21:18
    Boleslav kombinovala v prostoru před Dvořákem, ale hradečtí beci útočníky Středočechů odzbrojili a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    21:37
    Havránek nahazoval kotouč do prostoru před bránou Bruslařů, tam však dobře zapracoval Nepokoj a přihrávku zastavil.
     
    22:29
    Početní výhodu si opět vyzkouší Boleslav, Kynčl vyfasoval dvě trestné minuty za podražení.
     
    22:49
    Středočeši motají svého protivníka v jeho obranném pásmu a přihrávají si podél hrazení, ke střelbě se však zatím nedostali.
     
    23:18
    Až nyní vypálil od pravého hrazení Kousal, jenže jeho pokusu scházely dva metry přesnosti.
     
    23:47
    Středočeši se znovu usadili před Dvořákem a Dotter vypálil z pravé strany od modré čáry, gólman Lvů dobře zasáhl vyrážečkou!
     
    24:23
    Boleslav nadále drží svého soupeře jako v kleštích, ale opět se nemůže dostat do palebné pozice.
     
    24:54
    Hradečtí jsou kompletní a ihned zahrozili, Hroudný dostal přihrávku do mezikruží, ale jeho ránu zastavili dva bránící hráči, kteří dobře zaklekli před svého gólmana.
     
    25:21
    Bruslaři znovu uzamkli svého protivníka v jeho pásmu a Mašek vypálil od modré, Dvořák udržel střelu ve své náruči.
     
    25:49
    Východočeši se teď usadili za bránou Krofty, kde si párkrát vyměnili kotouč, který nakonec dorazil k Matějčkovi na modrou. Útočník Lvů však pálil vysoko nad.
     
    26:27
    Svěřenci Aleše Krátošky podrželi kotouč na svých holích za vlastní bránou a umožnili oběma týmům poslat na led čerstvé síly.
     
    26:56
    Boleslav je opět v náporu a kombinuje v prostoru před Dvořákem. Nepokoj dostal nabito na pravou stranu k modré čáře, ale pálil dost nepřesně.
     
    27:24
    Středočeši opět natlačili kotouč do brankoviště Mountfieldu, kde však úřadovala hbitá lapačka Dvořáka, jenž touš přikryla.
     
    27:46
    Hradečtí nahodili kotouč do třetiny protivníka, takže Krofta vyjel za svou bránu a pomohl svým bekům s rozehrávkou. Boleslav se dostává do pásma protivníka.
     
    27:53
    Oscar Flynn si vyjel na pravý kruh a nebezpečně vypálil, Dvořák udržel jeho pokus ve své náruči jen s většími potížemi!
     
    28:07
    Hroudný rychle odehrál kotouč u zadního mantinelu, kde ho napadali dva hráči Bruslařů, Středočeši však i nadále drží třetinu a nyní mají dlouhodobě víc ze hry.
     
    28:33
    O kotouč se teď delší dobu bojovalo v rohu kluziště za svatyní Dvořáka. Beci Lvů jej nakonec vydolovali a mohou založit svůj útok.
     
    29:08
    Hroudný sbírá kotouč za klecí Mountfieldu, rozehrát se mu nepodařilo a Boleslav opět okupuje prostor před svatyní Lvů.
     
    29:39
    Východočeši se snažili vyhodit kotouč po hrazení, jenže Marček byl u mantinelu včas a kotouč zastavil.
     
    30:06
    Černou pryž zašlápla u zadního mantinelu snad pětice hokejistů, sudí chvíli opět váhal, ale po dvaceti vteřinách už hru přerušil.
     
    30:26
    Svěřenci Aleše Krátošky vyhodili kotouč z vlastního pásma a jali se důkladně napadat rozehrávku protivníka. Hidveghy získal puk a vystřelil o pravého mantinelu, Krofta připraven.
     
    31:04
    Souboj za klecí Východočechů vyhráli Hradečtí, kteří však s pukem na čepelích nepřekročili útočnou modrou.
     
    31:33
    Jonáš se nezorientoval úplně dobře za vlastní klecí a málem o kotouč přišel, rozehrávka Lvů teď povážlivě vázne.
     
    31:58
    Hrdinka vypálil tvrdě od modré, Dvořák kotouč srazil před sebe, takže se před jeho brankovištěm strhla mela. Gólman Hradce ale nakonec puk našel a přikryl lapačkou,
     
    32:12
    První celá početní výhoda pro Východočechy v tomto utkání. Marček inkasuje trest na dvě minuty za podražení.
     
    32:34
    Hroudný vypálil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus zastavil první bránící hráč – Mašek.
     
    33:05
    Východočeši teď vaří svého protivníka před jeho bránou, rána Gaspara od modré byla zblokována v předbrankovém prostoru, odkud Lvi kotouč za záda Krofty nedostali.
     
    33:46
    Mladá Boleslav se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, kotouč je u brankáře Dvořáka.
     
    34:12
    Východočeši svírali svého soupeře jako v kleštích, ale nyní jsou již Bruslaři kompletní a po zblokované střele se bude vhazovat po levici Krofty.
     
    34:36
    Souboj o černou pryž v rohu kluziště za klecí Dvořáka vyhráli Středočeši, kteří dostali puk k Najmanovi, jenž z bezprostřední blízkosti nadvakrát nepřekonal hradeckého gólmana!
     
    35:05
    Matějček teď připravil skvělou pozici pro Řepíka, jenž pálil z pravého kruhu těsně vedle pravé tyče svatyně Bruslařů!
     
    35:40
    Dotter vypálil od pravého hrazení, Dvořák ránu viděl po celou dobu letu a bez potíží ji zachytil do lapačky.
     
    36:04
    O kotouč se teď znovu bojuje v rohu kluziště, kde je černá pryž zašlápnuta pěticí hráčů. Sudí vyzývá hokejisty ke hře.
     
    36:50
    Mlčoch rozehrává zpoza vlastní svatyně. Oba celky využívají čas ke střídání. Rozehrávka se následně Boleslavi nezdařila, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat v jejím obranném pásmu.
     
    37:09
    Východočeši vyhráli buly před Kroftou, jenže ke střelbě se nedostali. Boleslav vyváží kotouč po levém mantinelu.
     
    37:44
    Na hrací ploše zůstává bezvládně ležet Zdeněk Křížek, ke kterému spěchá lékař. Doufejme, že útočník Bruslařů bude v pořádku, zatím se ale z ledu bohužel nezvedá.
     
    37:44
    Se Zdeňkem Křížkem to bohužel nevypadá vůbec dobře, na led spěchají další lékaři s nosítky.
     
    37:44
    Útočníka Boleslavi nejspíš sestřelil Kryštof Hroudný, který po konzultaci sudích inkasuje trest na 5 minut + do konce utkání za napadení. Trest odpyká Mikuláš Matouš.
     
    37:44
    Zdeněk Křížek je odvážen z ledu na nosítkách, lehké pohyby byly u útočníka Boleslavi patrné, doufejme, že bude brzy v pořádku.
     
    38:30
    Východočeši se zvládli dvakrát za sebou rychle osvobodit ze sevření Mladé Boleslavi.
     
    38:52
    Nyní Bruslaři kombinují podél hrazení a hledají vhodnou palebnou pozici ke střelbě.
     
    39:13
    Z pravé strany vypálil od hrazení Maršoun, jeho ránu vytěsnil Dvořák lapačkou do rohu hrací plochy.
     
    39:38
    Bruslaři zakládají další akci u vlastní svatyně, nyní se nemohou dostat přes útočnou modrou, touš ztratili a navíc je jim signalizován faul.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V čase 40:00 je vyloučen Oscar Flynn za hákování. Na začátku třetí třetiny se tak bude hrát dvě minuty ve čtyřech. Následně zůstane Boleslavi 43 sekund početní výhody.
     
    Druhé dějství 4. čtvrtfinále mezi Mountfieldem a Bruslaři je minulostí. Převahu měl celek z Mladé Boleslavi, jenž ji však nedokázal zužitkovat. Na ledě se však především přitvrdilo, k vidění bylo mnoho tvrdých střetů, některé z nich byly opravdu za hranou pravidel, což odnesl především Zdeněk Křížek, který opustil ledovou hrací plochu na nosítkách. Doufejme, že bude v pořádku a hra se v třetí dvacetiminutovce trochu uklidní.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:38.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, uvidíme, jak dramatický duel dopadne a zda se rozhodne již ve třetí třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Bruslaři vyhráli vhazování a s kotoučem se hrnou kupředu, usazují se v pásmu soupeře a rozjíždějí kombinaci podél hrazení.
     
    40:58
    Nyní se strhla menší rozmíška u střídačky Mladé Boleslavi, sudí ji rychle přijeli roztrhnout.
     
    41:16
    Nahození ze středního pásma ukryl Dvořák v lapačce, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    41:34
    Kerda se snažil vytočit zpoza brány Mountfieldu a zasunout kotouč u tyče, Dvořák byl připraven.
     
    42:02
    Boleslavští hrají v plném počtu, na zteč se ovšem vydal hradecký Malík, jenž však bekhendem pálil z levého kruhu nepřesně.
     
    42:42
    Sekundu před návratem Matouše z trestné lavice je tu trest pro Boleslav, Hradec bude hrát přesilovku. Najman obdržel dvě minuty za podražení.
     
    43:05
    Středočeši se osvobozují vyhozením přes všechny čáry, kotouč za bránou Lvů sbírá Havránek.
     
    43:25
    Do zakončení se po pravé straně probil Matějček, jenže bekhendem z bezprostřední blízkosti nepřehodil beton Krofty!
     
    43:42
    Svěřenci trenéra Křivohlávka opět vyhazují černou pryž přes všechny čáry a spěchají střídat.
     
    44:13
    Kynčl nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde se však nejlépe zorientovali beci Bruslařů a znovu osvobozují svůj tým.
     
    44:42
    Mladá Boleslav je kompletní a její hráči naposled odevzdávají lacino puk protivníkovi, který po levé straně proniká do jejich třetiny.
     
    45:20
    Východočeši teď zaútočili a Havránek se snažil bekhendovým pokusem z bezprostřední blízkosti pokořit Krofu, ten však betony na zemi udržel. Následně byl naražen na mantinel a svezl se na led. Nyní je u něj lékař. Havránek nakonec po svých putuje na střídačku.
     
    45:20
    Jonáš vyfasoval ještě desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    45:32
    Najman zaútočil krátce po vhazování a bekhendovým pokusem zleva se snažil prostřelit Dvořáka, ten však byl pozorný.
     
    45:54
    Po zakázaném uvolnění svěřenců Jana Křivohlávka se bude vhazovat po levé ruce Krofty.
     
    46:10
    Východočeši kontrolují kotouč ve středním pásmu, následně jej nahodili za klec Krofty a spěchají napadat beky Bruslařů.
     
    46:37
    Opět jsme byli svědky několika tvrdších střetů ve středu hřiště i u hrazení, sudí vylučovat nebude.
     
    47:06
    Hradeckým se nepodařilo přejít přes útočnou modrou, Bruslaři se ale se svou akcí nedostali o nic dá.
     
    47:40
    Kotouč je už asi dvacet sekund zašlápnutý u hrazení v pásmu Lvů pod bruslemi šesti hráčů, hra pokračuje.
     
    48:06
    Pavlík rozehrál rychle doleva na Řepíka, jenž však ideálně nezpracoval a Lvi tak o šanci přišli.
     
    48:37
    Jindra si pěkně najel z pravé strany a z ostrého úhlu prověřil pozornost Dvořáka, jenž jeho pokus vytěsnil vyrážečkou!
     
    49:08
    Bruslaři zakládají ofenzívní akci před vlastní klecí, po pravém hrazení se dostali k půlící čáře, ale ne dál.
     
    49:41
    Zrovna atraktivní hokej v těchto okamžicích nesledujeme, je zřejmé, že ani jedno mužstvo nechce udělat větší chybu.
     
    50:02
    Štohanzl přejel útočnou modrou a na vrcholu kruhů vypálil, do střely mu vložili hole dva protihráči a pokus zblokovali.
     
    50:33
    Muška vyhrál souboj o puk v rohu kluziště a Hradečtí spěchají po pravém hrazení kupředu.
     
    50:47
    Havránek rychle odehrál kotouč před napadajícími protihráči a Lvi mohou opět zaútočit.
     
    51:13
    Chujac nastřelil kotouč na klec Mountfieldu ze středního pásma, Dvořák jej pohodlně zastavil holí a rozehrál za svou bránu.
     
    51:43
    Muška napálil kotouč z půlící čáry k bráně soupeře, Krofta si povyjel, chytil jej do lapačky a rozehrál na Mlčocha.
     
    52:08
    Dvořák se snažil získat černou pryž za klecí Mountfieldu, proti dvěma bránícím hráčům však neuspěl.
     
    52:42
    Hra má velký spád, přerušuje se minimálně, do větších šancí se však ani jedno z mužstev nedostává, defenzívy hrají prim.
     
    53:11
    Mašek tvrdě vypálil z pravé strany od modré čáry, jeho ráně chyběl přibližně metr přesnosti.
     
    53:36
    Bruslaři rychle postupovali po levém hrazení, ale Kynčl předvedl dobrou práci a o puk je obral, následně se stáhl za vlastní klec a nechává svou pětku střídat.
     
    54:06
    Muška udržel kotouč před dotírajícím Kousalem a po hrazení jej posílá až do třetiny Středočechů.
     
    54:39
    Východočeši se nyní už už hnali do velké šance, jenže Malík prudkou přihrávku nedokázal dobře zpracovat.
     
    55:20
    Matějček přišel v útočné třetině o hůl, a tak fotbalově odklidil kotouč k mantinelu, kde ho předal spoluhráčům.
     
    55:57
    Ostrou ránu teď vyslal Dvořák z vrcholu kruhů, brankář Lvů skvěle zasáhl betonem!
     
    56:28
    Nahození za klec Mladé Boleslavi nezastavil ani brankář Krofta, Lvi následně natlačili puk do brankoviště, kde na černou pryž naskákali minimálně tři hokejisté.
     
    56:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otáčí skóre a ujímá se důležitého vedení! Východočeši vyhráli buly před Kroftou, Matějček posunul kotouč z pravého kruhu na osu, kde se z bezprostřední blízkosti svým druhým gólem v zápase prosadil RADOVAN PAVLÍK! Asistence: Štěpán Matějček.
     
    56:49
    Trenér Jan Křivohlávek si bere oddechový čas a svolává své svěřence k poradě před závěrečným náporem.
     
    57:13
    Středočeši ihned vlétli do třetiny soupeře, ale nepřesná přihrávka je o něj připravila.
     
    57:32
    Boleslavští kontrolují kotouč za vlastní klecí a pouštějí na led čerstvé síly.
     
    58:02
    Bruslaři dostali kotouč na zadní mantinel, odkud ho však beci Mountfieldu rychle poslali pryč po hrazení.
     
    58:31
    Kotouč je zašlápnut v rohu kluziště za bránou Krofty, sudí stejně jako většinou v tomto zápase přerušovat nebude.
     
    59:00
    Bruslaři pronikli po pravé straně do pásma a kombinují podél hrazení, Jindra následně dostal kotouč do stoprocentní šance, pálil z vrcholu brankoviště, jenže Dvořák se skvěle roztáhl na brankové čáře a tutovou příležitost chytil!
     
    59:00
    Oddechový čas si pro své mužstvo vybral také hradecký trenér Aleš Krátoška. Boleslav odvolává gólmana Kroftu a zkusí to se šesti hokejisty v poli!
     
    59:11
    Brankář Dvořák byl atakován jedním z útočníků Boleslavi a složil se v brankovišti na led, hra je přerušena.
     
    59:23
    Bruslaři vyhráli vhazování a rozjíždějí další kombinaci před bránou Lvů. Sami nakonec poslali kotouč do ochranné sítě, takže se bude vhazovat ve středním pásmu, Krofta se vrací do brány.
     
    59:35
    Hradečtí získali černou pryž a nyní ji delší dobu drželi na svých holích, nakonec ji ztratili u útočné modré a Krofta opět spěchá z brány!
     
    59:59
    Vteřinu před koncem je hra ještě jednou přerušena, v rohu kluziště se na sebe naskládalo asi pět hokejistů. Poslední buly před Dvořákem. Krofta zůstává na střídačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Vypjatý duel mezi Hradcem a Boleslaví je u konce! Východočeši zvítězili 2:1 a poprvé v historii postupují do semifinále! Na jedné straně je vidět obrovská radost, na druhé stejně veliké zklamání. Utkání rozhodla 57. minuta, kdy Matějček našel bekhendovou přihrávkou Radovana Pavlíka, jenž se svým druhým gólem postaral o postup Lvů do další části soutěže. Bruslaři se v závěru snažili srovnat, ale vyrovnávací gól se jim již vstřelit nepodařilo.
     
    Ode mne je to pro dnešek z královéhradecké ČPP Arény vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:19:27)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. R. Pavlík (Hidveghy), 57. R. Pavlík (Matějček) – 10. Flynn


    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – Hroudný "C", Muška, Gaspar, Havránek, J. Moník, T. Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Malík, Hašek, F. Moník, Mašín, Řepík, Štohanzl, Hidveghy, Chalupa, R. Pavlík. Trenér: Aleš Krátoška.
    BK Mladá Boleslav: Krofta (Špirek) – Mašek, Chujac, Marček, Hrdinka, Dotter, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, J. Dvořák, Kousal, Grim, Najman, Krejčík "C", Flynn, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun. Trenér: Jan Křivohlávek.

    Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír
    Mountfield HK 3 1 Mladá Boleslav
    #1 Pondělí 19.03.2018 • 17:30
    Mladá Boleslav - Mountfield HK 0:2
    #2 Úterý 20.03.2018 • 17:30
    Mladá Boleslav - Mountfield HK 2:3 po prodl.
    #3 Čtvrtek 22.03.2018 • 12:00
    Mountfield HK - Mladá Boleslav 2:3
    #4 Pátek 23.03.2018 • 18:00
    Mountfield HK - Mladá Boleslav 2:1
    bahis siteleri