Jokerit – CSKA Moskva 3:4 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
3:4 (2:1, 1:3, 0:0) Stav série: 2:4
CSKA Moskva
Sobota 24.03.2018, 15:00 • Hartwall Arena, Helsinki • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré poledne všem příznivcům nekonečného hokeje v KHL. Samozřejmě je to potřeba brát lehce s nadsázkou, nicméně se v dnešním onlajnu zaměříme na šestý zápas semifinále Západní konference. Od 15:00 se v helsinské Hartwall Areně rozhoří boj mezi Jokeritem a CSKA Moskva.
     
    Čtvrtifinálová série KHL: CSKA Moskva – Jokerit Helsinky

    1. a 2. zápas, pátek a sobota 16., 17. března 2018, CSKA Ice Palace, Moskva

    1. zápas: CSKA Moskva – Jokerit Helsinky 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
    Čtvrtfinálová série celé soutěže začala na půdě lépe postaveného týmu, tedy v hlavním městě Ruska. Domácí armádníci byli po prakticky celé utkání lepší a již v první třetině si vytvořili dvoubrankový náskok, prosadili se Scott a Grigorenko. Moskvané si udržovali stále distanc od střelců hostí, ve třetí třetině ještě přidali dvě branky a brali hladkou výhru 4:0.

    2. zápas: CSKA Moskva – Jokerit Helsinky 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
    I ve druhém utkání vyšli Finové naprázdno. Ač podali mnohem lepší výkon, než v předchozím utkání, místy i domácí přehrávali, inkasovali jako první v 26. minutě, prosadil se Grigorenko. CSKA pak ťalo podruhé v 47. minutě, když se mohl radovat Andronov. Po utkání tak zavládl v moskevském táboře optimismus, ale série se stěhovala do Finska...
     
    3. a 4. zápas, ponděli a úterý 19., 20. března 2018, Hartwall Arena, Helsinki

    3. zápas: Jokerit Helsinky – CSKA Moskva 2:1 OT (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)
    Série se stěhovala do Skandinávie, kde měl Jokerit těžkou pozici. V případě výhry CSKA by měli hosté mečbol na ukončení série, v případě výhry domácích by se fanoušci Jokeritu podívali ještě jednou do Moskvy. Od začátku se hrálo velice důrazné a tvrdé utkání, bohužel na úkor pohlednosti. Gólové mlčení prolomil v 32. minutě Palola a zároveň ukončil mlčení pětiminutových trestů, které dostali domácí dvě v rozmezí dvanácti minut, nejdříve se pakoval Kivistö, následně Jensen. Na začátku třetí třetiny srovnal Pašnin, utkání šlo do prodloužení, které rozhodl Palola a Jokerit bral výhru 2:1 v prodloužení.

    4. zápas: Jokerit Helsinky – CSKA Moskva 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
    Oproti předchozímu utkání to byla o něco nudnější podívaná, vždyť domácí poslali na branku jenom 16 střel! CSKA bylo vždy o krok napřed, na začátku druhé třetiny se prosadil Popov, jenže tým se šaškem v logu kontroval o čtyři minuty později zásluhou Mosese. Ve třetí třetině rozhodl urputné utkání 11 minut před koncem Ničuškin a Moskva mohla rozhodnout doma, neboť si po výhře 2:1 vezla vedení 3:1 na utkání.
     
    5. zápas: CSKA Moskva – Jokerit Helsinky 1:2 5OT (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)
    Představte si, že jste obyčejný fanoušek CSKA, máte rodinu a chcete navštívit toto utkání. Doma na vás čeká milující žena s večeří. Pokud to tak opravdu někde bylo, tak manželka mohla buď tu večeři vylít do záchodu, jak by bylo jídlo studené, nebo by to vařila zhruba sedm hodin, což by byl slušný kulinářský počin. Utkání opravdu svojí délkou vstoupilo do historie soutěže, neboť se s časem 142:09 stalo nejdelším v KHL. Přitom ale první dva góly padly v první třetině v rozmezí sedmi minut, první skórovali hosté. Jenže pak nastala dlouhá čekaná na platný gól. Hlavní sudí Roman Gofman s Martinem Fraňem totiž odvolali dva góly na základě coach-challenge. Když to opravdu vypadalo na konec utkání ve 128. minutě, tak kvůli nedovolenému bránění brankáři během střely domácího Ljubimova byl gól zrušen. Utkání tak rozhodl ve výše zmíněném čase nenápadnou střelou z otočky Niemi a poslal lehce před druhou ranní moskevského času všech 4056 diváků domů.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Zapolski (Ratilainen) – Lepistö (A), Andersén, Kivistö (A), Gilroy (C), J. Jensen, O. Lauridsen, Wirtanen – Joensuu, Regin, Moses – Tolvanen, O'Neill, N Jensen – Jormakka, Norman, Palola – Huhtala, Niemi, Anttila – E. Embrich.
    trenér: Jukka Jalonen

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič (A), Marčenko, Nestěrov, Blažijevskij, Pašnin, Naumenkov, Popugajev – K. Petrov, Al. Popov, Ničuškin – Kaprizov, Šalunov, Grigorenko – Scott (A), Andronov (C), Tělegin – Ljubimov, Světlakov, Kuzmenko.
    trenér: Igor Nikitin

    Rozhodčí: Olenin, Kulakov – Kuchava, Ivanov (všichni RUS).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Před utkáním zní naplněnou arénou hymny obou zemí, tedy ruské a finské.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyznělo lépe pro domácí a ti se dostávají tak do útoku.
     
    00:33
    Zatím vyčkávaná ze strany Anderséna, který stojí za svojí brankou a čeká dlouho na to, aby mohl rozehrát.
     
    01:12
    Kaprizov ale získal kotouč, pouze nahodil a odjel střídat.
     
    01:34
    CSKA se nedostalo ani ještě na delší držení kotouče, domácí zahájili aktivně utkání.
     
    02:09
    U mantinelu vybojoval puk Světlakov, ale pokračoval dále, ač byl v ofsajdu. Logicky tak přišlo přerušení hry.
     
    02:18
    Sorokin nerozehrál nejlépe, pak se musel gólman vracet do branky, neboť kotouč získali domácí, jenže nepřesná přihrávka před bránu vše ukončila.
     
    02:52
    Jokerit drží hosty v pásmu a nepouští je do velkých aktivit na své polovině.
     
    03:03
    Vhazování po levici Zapolskiho se bude opakovat, domácí díky tomu získali více času na relax a možná i díky tomu buly vyhráli.
     
    03:34
    Fanoušci ocenili tvrdý hit od domácího Joensuui, následně ocenili i ofsajd Moskvy a tím pádem přerušenou hru.
     
    03:50
    Zapolski má snad první zákrok v utkání, přikryl jednoduché nahození na jeho osobu.
     
    04:05
    Kuzmenko si vzal kotouč za brankou a postupně vyjel až na levý kruh, odkud tvrdě vystřelil, americký gólman ve službách Helsinek chytá do lapačky.
     
    04:23
    Popov zkoušel být u puku rychleji, než obránci, být ta přihrávka o půl metru kratší, tak by tam určitě byl rychleji. Takhle ne a domácí se formují do obrany.
     
    05:11
    Stále pokračuje zámek CSKA. Bylo to ale bez náznaku šance a domácí vyhazují kotouč tak, že to není icing.
     
    05:46
    Pískot se snáší na hostující hráče, kteří otálejí s rozehrávkou a celkově nepůsobí vůbec svěžím dojmem během úvodních šesti minut.
     
    06:04
    Jokerit hraje v obraně velice aktivně a znervózňuje obranu CSKA, na kterou se při jakémkoliv delším držení puku snáší pískot celé haly.
     
    06:41
    A znovu, tentokrát to je ale za signalizované vyloučení jednoho z domácích.
     
    07:06
    Světlakov dostal kotouč na pravý kruh a prozkoušel pozornost Zapolskiho, ten ale nemusel ani zasahovat. Následně se hosté dopustili ofsajdu a máme tu první komerční přestávku. Po ní se rozběhne vyloučení.
     
    07:10
    Odpykat trest si jde Tolvanen za sekání.
     
    07:24
    První pokus o kombinaci skončil ve výstroji domácího gólmana.
     
    07:44
    Grigorenko zkusil nenápadnou střelu zpoza obránce, chybělo tomu ale jakékoliv umístění. Následně pálil i Nestěrov, střela skončila v ochranné síti.
     
    08:12
    Kiselevič taktéž pálil z modré čáry, chtěl možná i využít zadního mantinelu na odraz, ale stále se nemohou dostat Moskevané k nějaké šanci.
     
    08:48
    Hosté stále zůstávají... tak už ne. Jokeriťané vyhodili kotouč ven z pásma a jeli střídat.
     
    09:10
    Domácí v plném počtu. A hned Tolvanen zahrozil, když přihrával před Sorokina na dorážku, jenže kotouč podjel dorážejícímu mezi nohami.
     
    09:51
    Hosté jsou momentálně na koni a usadili se v pásmu, kde střílejí a střílejí, ale bez výsledku.
     
    10:16
    Nevím, jestli byl dobrý nápad nechat sprintovat Jormakku přes celou šíři hřiště, když to nemělo stejně cenu, neboť ta přihrávka byla velice špatná. Jormakka nicméně odjel střídat a hostům se nabídlo lehké přečíslení, nebylo to však nic vážného.
     
    11:23
    Kiselevič pokoušel štěstí zleva, Zapolski vyráží a má asi více práce, než by si přál.
     
    11:43
    Domácí vyhazovali pouze na icing a musí tak zůstat o něco déle na ledě.
     
    11:57
    Lepistö se řítil dopředu přes jednoho z hostujících obránců, jenže byl stažen k zemi, což byl impuls pro diváky, křičet a pískat. Sudí ale nepískal a ani nekřičel, takže mohla hra pokračovat a Zapolski opět zasahoval. Komerční pauza.
     
    12:16
    Světlakov aktivně napadá rozehru a trápí domácí obranu.
     
    12:35
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Jeho forčeking ale nese ovoce a hosté vedou! Tolvanen ze změti těl nevyvezl kotouč přesvědčivě, obral ho o něj Marčenko na levém kruhu a sklepl na ANDREJE KUZMENKA, který ukázal rychlé a šikovné ruce, Zapolskiho překonal střelou nad rameno! Asistence: Alexej Marčenko.
    12:35 Andrej KUZMENKO - 0:1
     
    13:52
    Domácí publikum by chtělo další trest, ale je to vše strašně na hraně a sudí tomu nechávají volnější průběh.
     
    14:14
    Pokud by se počítalo držení puku, tak Jokerit jasně vede. Na góly je to ale trochu jinak. CSKA zakládá útok a zaměstnává domácí obranu.
     
    15:17
    Nyní neměl Pašnin jinou možnost, než čistý icing a tak i udělal. Hra se vrací před Sorokina.
     
    15:43
    Jokerit se vlivem špatné přihrávky připravil o větší tlak v pásmu a hosté vyváží ven.
     
    16:25
    Tvrdá střela od Normana z modré, Sorokin vyrazil před sebe, přímo do hradby tří těl v modrém dresu. Naštěstí pro něj to nemělo fatální následky, mohl si znovu sebrat puk a rozehrát.
     
    17:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Goal horn a radost v aréně! Tak by se daly popsat chvíle po gólu domácích. Anttila zavážel kotouč do pásma zprava a vystřelil na Sorokina, který vyrazil pouze před sebe na hůl Niemiho. Niemi nestřílel z ostrého úhlu, nýbrž šikovně posunul na TOMMIHO HUHTALU a ten z otočky způsobuje fakticky stav od nuly. Asistence: Mika Niemi, Marko Anttila.
    17:20 Tommi HUHTALA - 1:1
     
    18:11
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Vedení se CSKA rozpadlo pod holemi za necelou minutu. Domácí druhá útočná letka předvedla krásnou akci, na pravé křídlo dostal kotouč od N. Jensena O´Neill, který unikal podél pravého mantinelu, následně si všiml EELIHO TOLVANENA, kterému kotouč na osu hřiště naservíroval a na finského talenta zívala prázdná branka. Asistence: Brian O´Neill, Jesper Jensen.
    18:11 Eeli TOLVANEN - 2:1
     
    19:30
    Třetinu bude ale CSKA dohrávat v přesile. Vyloučen je Antilla za vyhození kotouče mimo mantinel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Ve zbytku třetiny si hosté žádnou šanci na gól nevytvořili a končí nám tak první třetina, která nabídla tři góly, ale nijak zvlášť záživný hokej. Hosté šli do vedení v 13. minutě, když se po nedůrazu obrany prosadil Kuzmenko. Dvě minuty před koncem ale srovnal Huhtala a za minutu otočil skóre Tolvanen. Jokerit tak vede 2:1. Zpět se vrátíme za 15 minut.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO
    Střely na branku: 7 – 12
    Vyloučení: 0 – 2, využití: 0 -0
    Blokované střely: 8 – 1
    Hity: 10 – 5
    Vhazování: 9 – 14
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Těžko říci, jaký je důvod střídání brankářů na hostující straně. Nicméně jde chytat švédský gólman Johansson.
     
    20:06
    Hosté mají ještě 90 sekund přesilovky po vyloučení domácího hráče a hned začínají druhou třetinu v útoku.
     
    20:38
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Druhá třetina začala v útoku, taky začala i gólem hostí! Velice zajímavá situace, kdy MIKHAIL GRIGORENKO zkusil polostřelu před brankoviště. Právě z tohoto prostoru se kotouč od nohy, zřejmě Lauridsenovi, doplazil do branky a nepomohl tomu ani zákrok holí Zapolského. Asistence: Kirill Kaprizov
    20:38 Michail GRIGORENKO - 2:2
     
    23:10
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A domácí jsou zpět ve hře. Teď to je opravdu pěkný hokej, třetí gól domácích padl z přečíslení. Jormakka dostal kotouč do jízdy na levém křídle a zavezl ho skoro až za branku, pak si všiml volného JOHNA NORMANA před brankou, nahrál mu a Johansson z první střely dostává první gól. Asistence: Pekka Jormakka.
    23:10 John NORMAN - 3:2
     
    24:09
    Po sérii gólů a menších zmatků se dostáváme zpět do hry. Hosté opět okupují útočné pásmo, zejména Nestěrov působí velmi aktivně.
     
    24:45
    Fakticky hrají domácí oslabení, jeden hráč je bez hole.
     
    24:54
    Hosté vyhodili na icing a právě vhazování budí kontroverze, kdy zejména O´Neill ostře vystupuje proti čárovému a dostává školení o asertivitě.
     
    25:21
    Šalunov se ukázal, když vedl kotouč dopředu a pak chtěl nahrávat na Kaprizova, jenže na něj přihrávku před bránou neprotlačil. Domácí tak otáčí hru.
     
    25:58
    Palola udržel útočné pásmo a ještě dal šanci svým spoluhráčům na další snahu.
     
    26:31
    Světlakov si chtěl zpracovat kotouč zády k brance, ale zajel do rýhy v ledu a „hodil tam záda,“ jak by nejeden člověk v Česku řekl.
     
    27:24
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Oba týmy mají po třech na kontě. Ještě ani nestačil hlasatel doříci něco v rámci komerční pauzy a už se hosté radovali. Vyhrané buly od Popova využil tvrdou ranou od modré KIRILL PETROV a hosté srovnali stav. Asistence: Alexander Popov.
    27:24 Kirill PETROV - 3:3
     
    27:55
    Rostou nám tu emoce. Po přerušení hry se strhla menší potyčka na ledě.
     
    27:55
    Rozhodčí si nedělal problémy a dva nejaktivnější rváče, tedy Joensuuu a Kiseleviče posílá ven na dvě minuty.
     
    29:13
    Jeden z domácích hráčů trefil levou tyč při hře 4 na 4 z mezikruží!
     
    29:35
    Teď se může Jokerit cítit poškozeně. Po jednom souboji zůstal viset ve vzduchu loket od moskevského hráče, což způsobilo krev na drese, ale zůstalo to nepotrestáno.
     
    30:16
    Spolu se závěrem hry 4 na 4 si Jokerit vytvořil tlak, který zakončil dvěma střelami, Johansson musel nepříjemně na zem, ale poradil si.
     
    31:09
    Jokerit v teritoriu CSKA a tvoří si zajímavé pozice ke střelám, ale vždy prováhá správnou chvíli.
     
    31:59
    I hosté ale nezůstávají pozadu a chtějí si taktéž vytvořit nějaký ten tlak, ale zatím se k tomu během druhé třetiny nedostali. Nicméně nyní přišla menší ošemetná situace, kterou vykrývá Zapolski a započal komerční pauzu.
     
    32:48
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hodně kuriózní gól a zřejmě se půjde ještě na video. Hlavně to jde celé na vrub Zapolskiho, neboť SERGEJ ANDRONOV vydoloval kotouč ze souboje a z velice ostrého úhlu nahodil na domácí branku, Zapolski ale zapadl do branky a puk s ním. Nakonec se ani video volat nebude. Bez asistence.
    32:48 Sergej ANDRONOV - 3:4
     
    33:38
    Pravdou je, že utkání chytlo neskutečné tempo a grády. Momentálně se utvořila jedna dvojička hráčů, která spolu dojela až do hostující branky, konkrétně Huhtala s Naumenkovem. Oba hráči jednak poničili kameru v brance a bude se navíc vylučovat.
     
    33:38
    Na jednu stranu se není Huhtalovi co divit. Vyloučení po souboji bylo velice sporné a zloba určitě přišla, na druhou stranu, mlácení do plexi u trestných bylo velice zbytečné a sudí Olenin ho předčasně posílá do kabin.
     
    33:38
    K tomu navíc ještě domácí špatně střídali a dostávají dvě minuty. Tak teď již vůbec nechápu, co se to na ledě děje.
     
    34:22
    Hosté tak mají přesilovku, Marčenko tvrdě střílel zleva, ale trefil jenom Zapolskiho výstroj.
     
    34:36
    Další kombinace a střela zprava, ta ani nemířila na branku.
     
    35:05
    Marčenko dostal kotouč na druhou stranu hřiště a pálil bez přípravy, trefil levou tyčku nad přesunujícím se Zapolskim!
     
    35:38
    Neskutečný tlak CSKA v útoku, Jokerit jej ale s vypětím všech sil ubránil.
     
    36:17
    Lauridsen zkoušel bez přípravy poslat jeden pozdrav Johanssonovi, kotouč tam neprošel. Kotel jménem Hartwall Arena vře opět, poté, co dostal Jormakka špičkou hole přímo mezi nohy.
     
    37:29
    Armádníci se usadili v pásmu a moc se jim nechce odjíždět ven.
     
    38:09
    Domácí nahodili puk do útočného pásma ve víře, že budou moci pracovat na gólové šanci. Realita je trochu jiná, ale přesto se bude v útočném pásmu vhazovat.
     
    38:39
    Souboj o puk za domácí brankou vyhráli hráči v modrém a vyjíždí tak naproti hostující brance.
     
    39:15
    Lauridson otálel s rozehrou, až o kotouč v první chvíli přišel a musel se hodně snažit, aby získal touš zpět.
     
    39:46
    Domácí končí třetinu v tlaku a motají hlavy obráncům. CSKA pomohl zákrok Johanssona, který raději pozdrží hru.
     
    39:55
    Petrov u mantinelu nabral jednoho z domácích hráčů, trefil ho do hlavy a je obdarován 2+10 minutami za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Sledujeme zejména ve druhé třetině vyhrocené utkání, s množstvím emocí a taktéž i určitou herní kvalitu. Jokerit byl vždy o krok napřed, až do stavu 3:2, kdy nejprve srovnal Petrov a následně otočil vývoj skóre kuriózním gólem Andronov. Domácí přišli o Huhtalu, který si neodpustil výlevy vůči sudím po vyloučení a byl odeslán do kabin. Je ale pravdou, že sudí nemají na oba týmy stejný metr a to je to, co domácí dráždí. Do třetí třetiny vstoupíme za 14 minut.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO
    Střely na branku: 16 – 26 (9 – 14)
    Vyloučení: 6 – 3, využití: 0 – 1
    Vyšší tresty: 2 – 1
    Blokované střely: 9 – 4 (1 – 3)
    Hity: 16 – 10 (6 – 5)
    Vhazování: 13 – 31 (4 – 17)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Jokerit 20 minut od konce, CSKA 20 minut od postupu. Tak uvidíme, co nám třetina nabídne. Každopádně mají domácí přesilovku po vyloučení Petrova.
     
    40:49
    Nepřesná přihrávka od Jormakky vyhazuje domácí z pásma.
     
    41:07
    Lepistö uvádí kotouč do hry a zaváží ho do útoku.
     
    41:35
    Moses potáhl puk podél buzáru a nahrával před branku, tam nikdo nebyl.
     
    41:49
    Další nahrávka již ale nebezpečnější byla, Palola ale narazil na důrazného Nestěrova, který mu ukázal cestu na střídačku.
     
    42:21
    Hra se vrací zpět před Johanssona, hosté vyhodili čistě na icing.
     
    42:39
    Kotouč se dostal na hole CSKA, které kombinuje a snaží se prolomit obranu modré čáry.
     
    43:13
    Nahození na bránu sbírá Zapolski na svoji hruď a zastavuje čas.
     
    43:26
    Domácí musí upalovat do obrany velmi rychle, obrana se nedohodla a chvíli jeli hosté 4 na 2. Nakonec vše hasili střídající hráči.
     
    43:50
    Na Jokeritu je vidět velká snaha vyrovnat, potažmo otočit, žádný náznak nějakého většího tlaku ale není k vidění.
     
    44:32
    Moskvané ještě udrželi pásmo, ale následná střela mířila přímo do ochranné sítě. Máme přerušeno, v hale panuje pěkná atmosféra.
     
    45:01
    První pětiminutovka za námi, tu zakončil střelou Nestěrov od modré, domácí brankář drží stále jednobrankový stav.
     
    45:40
    Hosté vyhodili dva puky v krátkém sledu za sebou, bez nějakého zájmu hrát dopředu.
     
    46:19
    Šalunov – Ničuškin – Kaprizov, toto byla kombinační trojka působící jako klíč k obraně. Zámek byl ale vyměněn a domácí vyhazují ven. Jejich následné dojetí puku a nahrávka dozadu bylo bráno jako ofsajd a máme tu komerční brejk.
     
    47:04
    Jensen u střídaček dojel Naumenkova takovým stylem, že hostující bek lízal sklo objektivu fotoaparátu jednoho z fotografů. Aspoň bude mít fotograf vzpomínku. Bere to ale s úsměvem.
     
    47:26
    Tělegin si počkal na efekt překvapení a poslal kotouč z pásma ven v tu nejméně čekanou chvíli. Jokerit se ale nemže usadit do tlaku.
     
    47:39
    Výklad postavení útočícího hráče v brankovišti, poněkolikáté. Toto pravidlo je natolik ohebné, že vlastně záleží na metru sudího, jak to posoudí. Wirtanenovo natlačení jako hru v brankovišti posoudil a vykazuje finský celek pryč z útoku.
     
    48:49
    Hosté se stáhli, možná až moc, do obrany a jejich aktivita v útoku se limitně blíží nule.
     
    49:27
    Lauridsen vedl kotouč středem pásma a musel se pak otáčet zpět, Světlakov ho vyjel napadat a Lauridsen stahoval aktivitu zpět za branku.
     
    50:04
    Domácí s mohutnou tleskátkovou podporou v zádech najíždí poněkolikáté do útočného pásma za účelem srovnat stav utkání. Po Wirtanenově nahození si kotouč skákal brankovištěm kousek od levé tyče, Johansson uklízel ven až později, než by asi bylo vhodné.
     
    51:33
    Zajímavě se prezentoval Regin, který původně vysokou střelou nahazoval na branku, pak ale kotouč spadl níže a hostující gólman si musel hlídat svoji pozici vůči břevnu, aby mu kotouč nezapadl nad masku.
     
    51:48
    Na druhé straně musel jistit Zapolski menší požár v obraně domácích.
     
    52:04
    Střela J. Jensena od modré měla parametry gólové střely, problémem bylo klubko tří těl, které zblokovalo pokus a bylo po šancích. CSKA kontrovalo střelou od modré, kdy ještě spolu po odpískání bojovali Lauridsen a Andronov.
     
    52:42
    Ničuškin si nebyl absolutně jist, zda má pálit, nebo obhodit obránce a poté nahrát. Nakonec volil menší riziko, tedy střelu, Zapolski vyráží.
     
    53:29
    Grigorenko narazil na mantinel svého soka, jenže při tom ztratil rovnováhu a podle výrazu to bolelo více jeho. Ze hry CSKA se vytratila přesnost, po jedné takové tu máme zakázané uvolnění.
     
    54:18
    Jakékoliv vyhození na icing od hostí značí mohutný pískot všech 12 592 fanoušků v aréně. Je téměř vyprodáno, atmosféra je parádní, ač již postupně upadá dolů spolu s blížícím se koncem.
     
    54:25
    Anttila v pádu vystřelil na modré čáře jenom za účelem udržení pásma. Střela ale mířila tak přesně, že se bude opět vhazovat v útočném pásmu Jokeritu.
     
    55:15
    Robinson mohl típnout veškerý odpor Helsinek! Vytušil totiž přihrávku, vyměnil si puk s Těleginem a z osy hřiště pálil, Zapolski podržel svůj tým!
     
    56:15
    Moskva se pouští do brejků, v obraně domácích jsou s postupným koncem třetiny chyby.
     
    56:46
    Hosté vyhazují, Jokerit mlátí do železných vrat hostujícího celku.
     
    57:22
    Po protlačení kotouče do brankoviště je hra jednak přerušena, ale také se Helsinky dostaly do pásma téměř zdarma.
     
    57:32
    Hosté osvobodili svoje pásmo, čas se krátí pro domácí.
     
    57:53
    Navíc, když musí Zapolski zasahovat a bude se vhazovat před jeho klecí.
     
    57:56
    Joensuu zavezl do pásma a začíná se poslední dvouminutovka. Navíc CSKA vyhodilo na icing.
     
    58:01
    Domácí bez brankáře!
     
    58:22
    Lepistö udržel pásmo a rozehrává dále.
     
    58:34
    Hosté pod tlakem, stále nevyhodili. Střílel Moses, vedle.
     
    58:57
    Vyhození ruského celku, pouze na zakázané uvolnění. Jdeme do poslední minuty!
     
    59:03
    Další vyhození CSKA, další icing. Bude se hrát poslední minuta zřejmě ještě dlouho...
     
    59:15
    Třetí icing, neskutečné, hosté nemohou vystřídat!
     
    59:15
    Oddechový čas pro domácí. Poměrně vítaný prostředek i pro hosty.
     
    59:23
    Kaprizov vyvezl puk ven a vystřelil, mimo branku. Nicméně musí domácí znovu zavážet a k tomu je pískán ofsajd. Těsný, ale byl. Je ale signalizován jako úmyslný.
     
    59:49
    Hosté vyhazují kotouč zase ven.
     
    Konec zápasu.
     
    Ticho v hale, je vidět ohromné zklamání na domácí straně. O osudu dnešního utkání rozhodla nejvyhrocenější část utkání, tedy druhá polovina druhé třetiny. V 28. minutě srovnal stav hostující Petrov, o pět minut později rozhodl o postupu CSKA do finále Západní konference nešťastný gól pro Jokerit, který obstaral hostující kapitán Sergej Andronov. V poslední části byla vidět touha na domácích s utkáním něco udělat, ale i přes tlak v závěrečných dvou minutách nesrovnali stav zápasu a neposlali ho do prodloužení. Stav série 2:4, dnešní výsledek 3:4. CSKA tak jde do finále konference proti svému věčnému rivalovi z Petrohradu, určitě to bude třaskavá série, bude se na co těšit. Dnes je to ode mne vše, bylo mi potěšením a ctí vás dnešním utkáním textově provázet. U dalších onlajnů z KHL se těší napočtenou Tomáš Kalas.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO
    Střely na branku: 22 – 33 (6 – 7)
    Vyloučení: 6 – 3, využití: 0 – 1
    Vyšší tresty: 2 – 1
    Blokované střely: 10 – 11 (1 – 7)
    Hity: 26 – 12 (10 – 2)
    Vhazování: 27 – 33 (14 – 13)
     
    Dnešní utkání sledovalo 12 592 diváků. (17:41:11)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. Huhtala (Niemi, Anttila), 19. Tolvanen (O'Neill, J. Jensen), 24. Norman (Jormakka) – 13. Kuzmenko (Marčenko), 21. Grigorenko (Kaprizov), 28. K. Petrov (Al. Popov), 33. Andronov


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Ratilainen) – Lepistö (A), Andersén, Kivistö (A), Gilroy (C), J. Jensen, O. Lauridsen, Wirtanen – Joensuu, Regin, Moses – Tolvanen, O'Neill, N Jensen – Jormakka, Norman, Palola – Huhtala, Niemi, Anttila – E. Embrich.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (21. L. Johansson) – M. Robinson, Kiselevič (A), Marčenko, Nestěrov, Blažijevskij, Pašnin, Naumenkov, Popugajev – K. Petrov, Al. Popov, Ničuškin – Kaprizov, Šalunov, Grigorenko – Scott (A), Andronov (C), Tělegin – Ljubimov, Světlakov, Kuzmenko.

    Rozhodčí: Olenin, Kulakov – Kuchava, Ivanov (všichni RUS)

    Diváci: 12 592
    Jokerit 2 4 CSKA Moskva
    #1 Pátek 16.03.2018 • 17:30
    CSKA Moskva - Jokerit 4:0
    #2 Sobota 17.03.2018 • 15:00
    CSKA Moskva - Jokerit 2:0
    #3 Pondělí 19.03.2018 • 17:30
    Jokerit - CSKA Moskva 2:1 po prodl.
    #4 Úterý 20.03.2018 • 17:30
    Jokerit - CSKA Moskva 1:2
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 17:30
    CSKA Moskva - Jokerit 1:2 po prodl.
    #6 Sobota 24.03.2018 • 15:00
    Jokerit - CSKA Moskva 3:4
    bahis siteleri