Toronto – Florida 4:3 (kon.) | Washington – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Colorado – Philadelphia 1:2 (kon.)
Vegas – Arizona 2:3 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
4:3 (0:1, 2:2, 1:0 - 1:0) Stav série: 3:0
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Čtvrtek 29.03.2018, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítejte u on-line přenosu ze třetího semifinálového duelu 2. ligy skupin Střed + Západ, ve kterém zkříží hole mužstva BK Havlíčkův Brod a HC Moravské Budějovice 2005. Utkání začíná v 18:00.
     
    Série 11 výher v řadě: Zastaví Žihadla rozjeté Bruslaře?

    Už je to více než měsíc a půl, kdy celek BK Havlíčkův Brod naposledy prohrál. Poslední porážku utrpěl 10. února na ledě Kolína. Od té doby sbírají Bruslaři výhry jako na běžícím páse a nic na tom zatím nezměnilo ani mužstvo HC Moravské Budějovice 2005.

    Teď mají Žihadla poslední šanci. V případě porážky pro ně sezona končí, naopak soubor z Kotliny by vybojoval účast v kvalifikaci o postup do WSM ligy. Dokáží žlutočerní po dvou těsných porážkách konečně uspět?

    Předchozí zápasy v sérii:

    25.03.2018 BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

    Branky a nahrávky: 31. Endál (Kozlík, T. Semrád), 42. Voříšek (Vala), 53. Třetina (Voříšek, Endál) – 2. Krutiš (Sobotka), 46. J. Bulín (Matějka). Rozhodčí: Josef Barek, Luděk Pilný – Jan Pechánek, Aleš Roischel. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 608. Střely na branku: 42:20 (12:8, 18:7, 12:5). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Stav série: 1:0.

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Lacina, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj

    HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st. (C), Juráň, Matějka, Rytnauer (A), Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín, Sobotka

    27.03.2018 HC Moravské Budějovice 2005 – BK Havlíčkův Brod 4:5 (2:2, 1:3, 1:0)

    Branky a nahrávky: 10. Matějka (J. Bulín), 20. Sobotka (Krutiš, Rytnauer), 25. Krutiš (Rytnauer, Wasserbauer), 46. J. Bulín (Pucher st., Čermák) – 12. Přidal (Třetina, T. Semrád), 17. Třetina (Přidal, T. Semrád), 29. Endál (T. Semrád, Přidal), 30. Endál (Třetina, Kopic), 39. Přidal (Milfait, Endál). Rozhodčí: Ivan Čuňočka, Pavel Obadal – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 135. Střely na branku: 29:24 (10:7, 6:11, 13:6). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:5, 4:5. Stav série: 0:2.

    HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín, Sobotka

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj
     
    První útok Havlíčkova Brodu znovu úřaduje

    V předchozích sériích vyřazovacích bojů zazářili v havlíčkobrodském dresu hráči, od kterých se to tolik nečekalo. S blížícím se vrcholem sezony na sebe berou zodpovědnost nejvýraznější osobnosti týmu. Lukáš Endál nastřádal v semifinálových bojích nejvíce bodů ze všech a už vede i klubovou tabulku produktivity letošního play-off.

    Žihadla nastřílela Bruslařům ve dvou zápasech šest gólů a hned o čtyři z nich se rovným dílem podělili Petr Krutiš s Janem Bulínem, ke kterým oba shodně přidali také jednu finální přihrávku. Doposud nejproduktivnější hráč Moravských Budějovic ve vyřazovacích bojích Filip Matějka na svůj první semifinálový bod stále čeká.

    Nejproduktivnější hráči této série:

    1. Lukáš Endál (HBR): 3+2
    3. Patrik Přidal (HBR): 2+2
    3. Miroslav Třetina (HBR): 2+2
    4. Tomáš Semrád (HBR): 0+4
    6. Jan Bulín (MBU): 2+1
    6. Petr Krutiš (MBU): 2+1
     
    Bitva na ostří nože: Poteče krev?

    Bruslaři musí před postupem do kvalifikace učinit poslední, ten nejtěžší krok. Moravské Budějovice rozhodně nedají svoji kůži lacino a do Kotliny nepojedou prohrát. Ať už proto, že nemají co ztratit a hrozí jim konec sezony, nebo že se jedná o derby.

    Našli bychom spoustu důvodů, které dodávají zápasu šťávu. Není tak divu, že se bude jiskřit nejen na tribunách, ale i na ledě. To jsme koneckonců viděli už v posledním utkání, ve kterém trenér Žihadel při odchodu do kabin před první přestávkou roztrhl dres havlíčkobrodského kapitána.

    Podívat se můžeme i do minulosti. Ve třetím střetnutí loňského semifinále byly oba celky sice v trošku odlišné situaci než teď, za rozhodnutého stavu ovšem žlutočerní neudrželi emoce na uzdě a hlavní arbitr poslal hned pět moravskobudějovických hráčů předčasně do sprch.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis, Lacina – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kozlík, Beneš – Ludvík, Šuhaj

    HC Moravské Budějovice 2005: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st. (C), Juráň, Matějka, Rytnauer (A), Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín, Sobotka

    Rozhodčí: Tomáš Battěk, Daniel Jechoutek – Radek Špringl, Michal Tasch.
     
    Čeněk Novák přivádí Bruslaře v červených dresech na led, na něm je už i trojice delegovaných rozhodčích. Už se čeká jenom na hosty.
     
    V průchodu mezi střídačkami se v tuto chvíli objevují také Žihadla, v jejichž čele kráčí gólman Jan Brož.
     
    Tradiční rituály u obou klecí proběhly a zahajovací formace se staví kolem středového kruhu. Třetí semifinálový souboj startuje!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Peter Pucher byl na buly úspěšnější než Miroslav Třetina a do útoku míří jako první hráči Moravských Budějovic.
     
    00:37
    Hosté se ovšem ve předu k ničemu nedostali a Bruslaři otočili hru. První zákrok utkání předvedl Jan Brož po střele Tomáše Semráda z vrcholku levého kruhu.
     
    01:25
    Luboš Voříšek přihrál Davidu Valovi, jenž si na levém kruhu potáhl kotouč a vyslal ránu zápěstím, kterou Jan Brož levou rukou vytěsnil mimo tři tyče.
     
    02:08
    Filip Beneš přihrál Davidu Kozlíkovi. Ten se snažil prosmýknout mezi dvojicí bránících hráčů, Jiří Peroutka jej ale připravil o kotouč.
     
    02:58
    Lukáš Endál zavezl puk do útoku středem hřiště a rozehrál doleva na Patrika Přidala. Ten chtěl vrátit puk před brankoviště, obrana Žihadel si ale tento prostor pohlídala.
     
    03:29
    Domácí tým zatím hýří větší aktivitou. Moravské Budějovice se brání úspěšně, i když si teď musely pomoci zakázaným uvolněním.
     
    03:47
    Ladislav Rytnauer se po pravém křídle prokousával dopředu, David Vala mu ale vystavil stopku a puku jsou opět domácí.
     
    04:18
    Luboš Voříšek prošel do útočného pásma po pravém křídle a následně hledal zadovkou před branku najíždějícího Davida Michálka, k němu ale kotouč neprošel.
     
    04:56
    Moravské Budějovice zastavily rozvíjející se útok Havlíčkova Brodu, puk ale odevzdaly soupeři jen do středního pásma a míří na střídačku.
     
    05:47
    Peter Pucher starší nadělal problémy rozehrávajícímu Tomáši Semrádovi, havlíčkobrodský obránci si ale dokázal poradit a přihrál spoluhráčům do středního pásma.
     
    06:15
    První zákrok Čeňka Nováka! Jiří Wasserbauer vybídl nahozením od modré čáry Ladislava Rytnauera k teči, domácí gólman jeho pokus vyrazil špičkou betonu.
     
    06:55
    V těchto chvílích si začínají čím dál více puku užívat hosté, při pokusu o založení útočné akce je ale zastavuje ofsajd.
     
    07:13
    Vojtěch Šmíd zakopl na modré čáře, ale i v leže dokázal odehrát kotouč tak, aby se útočníci Moravských Budějovic nedostali do přečíslení.
     
    07:47
    Tomáš Semrád hledal na levém křídle rozjetého Patrika Přidala, ten byl ale u hrazení zastaven a puku se zmocňují hráči ve žlutém.
     
    08:11
    Patrik Přidal přiťukl puk na modrou čáru Jiřímu Kopicovi, jehož ránu kryje Jan Brož v náruči. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    08:47
    Luboš Voříšek chtěl využít zaváhání v hostující rozehrávce, obránci se k němu ale sjeli a nikam jej s pukem nepustili.
     
    08:57
    Ladislav Rytnauer vystřelil zápěstím z levého kruhu a Čeněk Novák jeho ránu vyrazil jenom před sebe. Brankář Havlíčkova Brodu ovšem pohotově zareagoval a skočil po puku, aby se soupeř nedostal k dorážce.
     
    09:45
    Tomáš Semrád zastavil rozehrávku Žihadel a poslal do úniku Lukáše Endála! Ten situaci řešil střelou na pravou tyč, Jan Brož ale bravurním zákrokem jeho pokus zastavil!
     
    09:59
    Bruslaři získali kotouč z buly a natlačili se před brankoviště. Před hostujícím brankovištěm vznikla trma vrma, ve které se nejlépe zorientoval brankář Jan Brož, který přikryl volný kotouč lapačkou.
     
    10:39
    Utkání je zatím velice opatrné, kromě úniku Lukáše Endála jsme neviděli žádnou větší brankovou příležitost. Tempo hry se pravděpodobně zvedne až po prvním gólu.
     
    11:40
    Peter Pucher starší obešel protihráče ve středním pásmu a rozehrál doprava na Jana Bulína, toho ale u mantinelu zastavil Tomáš Semrád.
     
    12:36
    Kotouč měli ve své moci hosté, ale nedařilo se jim projít přes střední pásmo. Michal Kliment proto nahodil puk na bránu a Čeněk Novák po zákroku lapačkou raději přerušuje hru.
     
    13:03
    Tomáš Chlubna uviděl na modré čáře volného Filipa Beneše, ten byl ale zády ke hře, navíc měl za sebou dlouhé střídání, tak jen prodloužil kotouč za moravskobudějovickou svatyni.
     
    13:56
    Petr Krutiš nahozením o mantinel obhodil Jakuba Lacinu a odražený kotouč napálil na bránu, Čeněk Novák se ale přitiskl ke své tyči a puk vyrazil.
     
    14:09
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se z čistajasna ujímají vedení! Domácí gólman neudržel střelu Jiřího Wasserbauera od modré čáry a po několika dorážkách dostrkal kotouč za brankářův natažený beton PETR KRUTIŠ! Asistence: Jan Salák, Jiří Wasserbauer.
     
    14:53
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Sobotka – 2 min., hrubost).
     
    15:43
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (T. Semrád – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    16:17
    Kryštof Kulhánek nahodil kotouč do útočného pásma a sám jej chtěl dojet, hostující obránci k němu měli ale blíže.
     
    16:29
    Po levém křídle se protáhl Jan Bulín a z kruhu vyslal jedovatou střelu, kterou Čeněk Novák levou rukou vyrazil do ochranné sítě.
     
    16:53
    Martin Sobotka je zpátky ve hře, Žihadla si zahrají zkrácenou přesilovou hru.
     
    17:02
    Bruslaři se ale stále drží v útočném pásmu a Jan brož betony vyrazil pokus Vojtěcha Šmída od modré čáry.
     
    17:33
    Teď už se hosté nastěhovali do útočného pásma a Peter Pucher starší zblízka dorážel puk, který už měl domácí brankář ve své moci. Zkušený harcovník se pak havlíčkobrodskému brankáři sportovně omluvil.
     
    17:43
    Také Tomáš Semrád se vrací na led, hra tak pokračuje ve pěti hráčích na obou stranách.
     
    18:38
    Bruslaři se nastěhovali před bránu Jana Brože a střela Jiřího Kopice od modré čáry několikrát změnila směr. Puk nakonec poskakoval na horní síti hostující klece a hra je přerušena.
     
    18:55
    Havlíčkův Brod zvládl buly v útočném pásmu a David Kozlík se pokusil hostujícího brankáře překvapit hbitou střelou, která skončila v lapačce Jan Brože.
     
    18:58
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Matějka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:23
    Bruslaři se drží v útočném pásmu, v jejich kombinaci ale chybí špetka přesnosti. To jim teď brání v zakončení.
     
    19:44
    Domácím už se podařilo zkrotit neposedný kotouč, Miroslav Třetina jej z levé strany nabízel před brankoviště, kam puk ale neprošel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetina vypadala hra z mého pohledu poměrně opatrně. Více práce měl v brankovišti Jan Brož, kromě úniku Lukáše Endála ale nemusel řešit výrazně nebezpečnější situaci. Hosté se dostali do vedení po nenápadné střele Jiřího Wasserbauera, kterou Čeněk Novák neudržel a Petr Krutiš ji mohl dorazit do odkryté části klece.

    Střely na bránu: 16:9

    Druhá perioda začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Domácí se po nahození v útočném pásmu neudrželi, naopak Jan Bulín vyslal do úniku Petera Puchera staršího, ten ale svoji prudkou střelu nezamířil mezi tři tyče.
     
    20:58
    Filip Matějka opouští trestnou lavici a Moravské Budějovice hrají v plném počtu, skóre se nezměnilo.
     
    22:35
    Jiří Kopic nabral kotouč na svoji hůl, ten se ale postavil na hranu a havlíčkobrodský obránce jej napálil jenom na zadní mantinel.
     
    23:19
    Daniel Kabelka si najel až mezi kruhy, kam také dostal přihrávku, jeho zakončení ale Čeněk Novák zastavil.
     
    24:04
    Tomáš Chlubna pomalinku postupoval na levém křídle s hlavou nahoře, nakonec ale jenom nahodil puk na bránu a Jan Brož přerušuje hru.
     
    24:35
    Miroslav Třetina se otočil mezi kruhy a našel na pravém kruhu volného Lukáše Endála, Jan Brož se proti jeho ráně ale dokázal přemístit a vyrazil ji levým betonem.
     
    25:00
    Puk zůstal po střele od modré čáry pod bruslemi klubka těl. Lukáš Endál jej dokázal vyškrábnout a zblízka se snažil zakončit, Jan Brož ale zůstal ve svém postoji pevný.
     
    25:24
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Rytnauer – 2 min., hákování).
     
    25:52
    Bruslařům se přesilový hra zatím nedaří, ani nadvakrát se do útočného pásma nedostali. Puk znovu končí za bránou Havlíčkova Brodu.
     
    26:27
    Bruslaři se natlačili až před brankoviště Žihadel, hostující obrana se ale rychle zformovala a vyhodila puk přes všechny čáry.
     
    26:56
    Moravské Budějovice se stále brání úspěšně a svého soupeře vůbec nepouští přes modrou čáru.
     
    27:24
    Ladislav Rytnauer si může oddychnout. Teď se vrací do hry, za jeho nepřítomnosti se hosté bránili poměrně v klidu.
     
    27:55
    Kryštof Kulhánek posunul kotouč na Davida Valu. Ten si sjel až na levý kruh a snažil se svoji střelu ukrýt za obránce, jenže Jan Brož si dokázal najít výhled a kotouč končí v jeho výstroji.
     
    28:32
    Miroslav Třetina našel přihrávkou přes šířku pásma Lukáše Endála, jehož ránu z první Jan Brož vyrazil a poradil si také s dorážkou havlíčkobrodského kanonýra.
     
    29:19
    Vojtěch Šmíd vyslal nebezpečné nahození od pravého hrazení, puk se naštěstí pro žlutočerné odrazil od gólmana na hole Žihadel.
     
    30:18
    Na havlíčkobrodských hokejistech je vidět obrovská snaha, domácí jsou znovu mnohem aktivnější, ale obrana Moravských Budějovic v čele s výborným Janem Brožem zatím funguje na jedničku.
     
    30:38
    Moravské Budějovice byly pod tlakem a tak jen vyhodily kotouč na zakázané uvolnění. Z následné buly získali kotouč Bruslaři, Lukáš Endál jej zblízka ale za záda Jana Brože nedorazil.
     
    30:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí si díky své aktivitě vysloužili vyrovnání. Po krásné kombinaci první útočné formace přihrál Lukáš Endál PATRIKU PŘIDALOVI, jenž se z prostoru mezi kruhy trefil přesně k levé tyči hostující klece! Asistence: Lukáš Endál, Miroslav Třetina.
     
    32:34
    Martin Sobotka přešel modrou čáru na levém křídle, navedl si kotouč na osu hřiště a vystřelil k pravé tyči domácí svatyně, kde se mihla lapačka Čeňka Nováka.
     
    33:26
    Lukáš Endál prostrčil kotouč pod hokejkou hostujícího obránce Miroslavu Třetinovi, ten se prokličkoval až před bránu, odkud se snažil zamířit pod horní tyč, Jan Brož jeho ránu ale vyrazil.
     
    33:36
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté jdou znovu do vedení. Bruslaři prohráli buly v útočném pásmu a Žihadla přešla do rychlého protiútoku. Na levém křídle měl dostatek prostoru LADISLAV RYTNAUER, jehož střela zápěstím prošla až za brankářova záda! Asistence: Marcel Juráň.
     
    34:41
    Patrik Přidal sprintoval po levém křídle za odraženým kotoučem a poslal je před brankoviště. Daniel Kabelka měl plné ruce práce, aby si jej nesrazil do vlastní sítě.
     
    35:32
    Jan Milfait měl prostor u levé tyče Brožovy brány, zblízka jej ale nepřekonal. S úspěchem se nesetkala ani následná rána Kryštofa Kulhánka od modré čáry.
     
    36:00
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Bruslařům začíná téct v tomto utkání do bot, Žihadla se ujímají dvoubrankového vedení! Domácí brankář vyrazil hostující ránu jen před sebe a JAN BULÍN dorazil odražený kotouč do odkryté části klece! Asistence: Ladislav Rytnauer, Petr Krutiš.
     
    36:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí našli bleskovou odpověď a po 32 sekundách vedou hosté už zase jenom o gól! Bruslaři tlačili puk do brány, až nakonec vyplaval k JIŘÍMU KOPICOVI, jenž se dokázal trefit z vrcholku pravého kruhu nad brankářovu lapačku! Asistence: Tomáš Semrád.
     
    38:28
    Vstřelená branka domácí celek viditelně povzbudila a Moravské Budějovice se musí bránit náporu Havlíčkova Brodu.
     
    39:07
    Jam Milfait spěchal dopředu po levé straně, vrátil se k němu ale Jiří Wasserbauer a kotouč mu z hole vypíchl.
     
    39:37
    Moravské Budějovice vyhrály buly v útočném pásmu a od modré čáry tvrdě vypálil Daniel Kabelka. Čeněk Novák jeho přízemní střelu vytěsnil vyrážečkou.
     
    39:47
    Na levém křídle se uvolnil Lukáš Endál, který v posledních sekundách uháněl dopředu, jeho tvrdá rána z kruhu ale mířila mimo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V polovině druhé dvacetiminutovky se podařilo vyrovnat Patriku Přidalovi, jenže krátce na to udeřilo také na druhé straně, a to hned dvakrát. Do střelecké listiny se zapsali Ladislav Rytnauer s Janem Bulínem. Ani odpověď Havlíčkova Brodu ovšem na sebe nenechala dlouho čekat, skóre zkorigoval Jiří Kopic. Před třetí třetinou tak hosté stále drží jednobrankové vedení.

    Střely na bránu: 33:17

    Třetí dějství se rozehraje přibližně v 19:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté byli na buly úspěšnější, před napadajícím Lukášem Endálem ale jenom vyhodili puk na druhou stranu hřiště a odevzdali jej tak Bruslařům.
     
    41:22
    Tomáš Semrád počkal, až spoluhráči vystřídají, a pak vyslal dopředu Jana Milfaita. Ten vrátil puk na modrou čáru Kryštofu Kulhánkovi, jehož ránu zastavil Jan Brož.
     
    42:27
    Domácí díky napadání v útočném pásmu vybojovali kotouč, Tomáši Chlubnovi se ale střelu Davida Kozlíka tečovat nepodařilo.
     
    43:13
    Filip Matějka si nachytal puk ke střele, ta mu ale vůbec nesedla a míří do rohu kluziště. Hostující útočník si kontroluje svoji hůl.
     
    44:04
    Filip Matějka potřeboval střídat, a tak jen nahodil kotouč na bránu. Čeněk Novák okamžitě vytřepal puk z rukavice a rozehrál.
     
    44:23
    Po ofsajdu Moravských Budějovic se domácí z buly dostali dopředu. Tomáš Chlubna přebruslil hostující obranu, jeho ránu z levé strany ale kryje Jan Brož.
     
    44:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    V Kotlině je vyrovnáno! David Kozlík se obtočil kolem brány a před hostujícím gólmanem vznikly zmatky. Nejlépe se na brankovišti zorientoval FILIP BENEŠ, který nadvakrát dorazil puk do sítě! Asistence: David Kozlík.
     
    45:26
    Luboš Voříšek se individuálně dostal až do útočného pásma, kde z osy hřiště vystřelil, jeho pokus byl ale sražen do ochranné sítě.
     
    45:58
    Hostující chybně rozehráli a Filip Beneš se zjevil sám před brankovištěm. Zamíchal pukem a položil si brankáře na led, pak ale nedokázal zvednout kotouč nad jeho natažený beton!
     
    46:39
    Lukáš Endál dostal přihrávkou na modrou čárou, jednou rukou si držel obránce na zádech a druhou se snažil zakončit, puk ale míří mimo tři tyče.
     
    48:30
    Na hokejky obou družstev se lepí nepřesnosti a sledujeme boj o kotouč. David Kozlík napálil puk od levého mantinelu, jeho rána ale neměla naději na úspěch.
     
    49:10
    Lukáš Endál přihrál přes šířku kluziště na pravý kruh Tomáši Semrádovi. Ten mířil zápěstím po zemi na vzdálenější tyč. Jan Brož jeho ránu nadvakrát zkrotil.
     
    49:21
    Po souboji před hostující bránou skončil jeden z obránců Žihadel na Janu Brožovi, který leží na ledě a drží se za hlavu. Je trošku otřesený, ale zdá se, že bude v pořádku, a znovu se postaví mezi tři tyče.
     
    49:27
    Domácí vyhráli buly a Kryštof Kulhánek okamžitě vypálil, jeho rána byla ale sražena a hra je přerušena. Vhazovat se bude znovu po levici Jana Brože.
     
    49:47
    Havlíčkovu Brodu se nepodařilo rozehrát dobře a po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před svatyni Čeňka Nováka.
     
    49:55
    Bruslaři se stále drží na kotouči, ani tentokrát ale do útočného pásma neprošli. Na modré čáře je zastavil ofsajd.
     
    50:23
    Filip Beneš hledal mezi kruhy postaveného Davida Kozlíka, k němu ale přistoupili obránci Žihadel a šanci domácích odvrátili.
     
    51:05
    Miroslav třetina postupoval po levé straně a měl před sebou jednoho protihráče. Vyhnul se mu kličkou do strany, pak ale zamířil mimo tři tyče.
     
    51:46
    Jan Milfait nabral rychlost a snažil se přejít přes Daniela Kabelku, na něj ale Milfaitovy kličky neplatily.
     
    52:27
    Hra se stále soustředí v pásmu Moravských Budějovic. hokejisté se ale do sebe zaklesli u hrazení a hra je přerušena.
     
    Na dnešní utkání si našlo do ochozů Kotliny cestu 1713 diváků.
     
    53:24
    Žihadla se ubránila dalšímu náporu Havlíčkova Brodu a poslala puk na opačnou stranu hřiště tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    53:59
    Patrik Přidal obdržel pas před hostující brankoviště, potáhl si kotouč a pak hledal skulinku mezi betony Jana Brože, ten ji ale včas utěsnil.
     
    54:15
    Po zakázaném uvolnění Moravských Budějovic se hra stále soustředí v jejich pásmu. Hosté se už pěkných pár minut nedostali s pukem na holi na útočnou polovinu hřiště.
     
    54:35
    Povedlo se jim to až teď zásluhou zakázaného uvolnění Havlíčkova Brodu. Následnou buly ale zvládli domácí a míří znovu dopředu.
     
    54:51
    Hra se kouskuje. Hosté se znovu provinili zakázaným uvolněním a vhazovat se bude po levé ruce Jana Brože.
     
    55:10
    Patrik Přidal dostal přihrávku na modrou čáru, odkud trefil jenom brusle před sebou stojícího Jana Saláka.
     
    55:47
    Bruslaři teď padali na střídačku jako Němci do krytu, protože měli strach, aby je hlavní arbitr nepotrestal za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    56:27
    Po zakázaném uvolnění Havlíčkova Brodu vyhráli buly hosté a Čeněk Novák měl s jejich zakončením plné ruce práce.
     
    57:15
    Nahození Kryštofa Kulhánka z vlastní poloviny hřiště tečoval jeden z moravskobudějovických obránců na Jana brože, který raději přerušuje hru.
     
    57:32
    Další vhazování v pásmu Žihadel, rozhodčí vhodí puk do hry po pravici Jana Brože, protože o pár momentů před tím hosté zašlápli kotouč u mantinelu.
     
    58:15
    Tomáš Semrád chyboval v rozehrávce a Jan Bulín mohl zakončovat do odkryté klece, do jeho rány ale skočil Jiří Kopic a zachránil Bruslaře od pohromy!
     
    58:42
    Tohle byly perné chvilky pro Čeňka Nováka i celou obranu Havlíčkova Brodu, teď už se ale hra zase stěhuje na opačnou stranu hřiště.
     
    59:25
    Filip Matějka obešel Kryštofa Kulhánka a hledal před brankoviště Ladislava Rytnauera, který těsně minul. Hosté si schovali své šance na samotný závěr třetího dějství.
     
    59:39
    Bruslaři vyhráli buly v útočném pásmu, po které vystřelil Vojtěch Šmíd jenom do Jana Brože. Dorážet chtěl ještě Miroslav Třetina, kterého k nelibosti fanoušků srazili hosté na zem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba vítěze nepřinesla. Ztrátu Havlíčkova Brodu smazal Filip Beneš, pak už ale žádná branka nepadla, i když se hrálo po většinu času pouze na jednu stranu. Hosté se dostali do šancí až v závěru periody, o to byly ovšem jejich příležitosti nebezpečnější.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Hosté byli na buly úspěšnější, jejich rozehrávka byla ale kostrbatá a do útočného pásma se Žihadla nedostala.
     
    61:27
    Hosté se dlouho drželi v pásmu Havlíčkova Brodu, nemohli se ale odlepit od mantinelu. Až teď na vrcholku pravého kruhu napřáhl Jiří Wasserbauer, jehož ránu Čeněk Novák kryje.
     
    61:37
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Šmíd – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    61:37
    Moravským Budějovicím se naskýtá početní převaha čtyř proti třem, hosté si před touto klíčovou chvíli berou oddechový čas.
     
    61:46
    Peter Pucher přihrál přes šířku kluziště Ladislavu Rytnauerovi, jehož ránu z první Čeněk Novák vyrazil. Domácí se následně osvobozují.
     
    62:34
    Hostům se nedařilo vytvořit střeleckou pozici. Z mezikruží to zkusil Ladislav Rytnauer, jeho rána ale zablokoval Miroslav Třetina a puk míří opět na druhou stranu kluziště.
     
    63:30
    Bruslaři se potřetí osvobodili, teď se ale musí bránit náporu Žihadel. Střelu Romana Čermáka z pravého kruhu vyrazil Čeněk Novák do ochranné sítě.
     
    63:35
    Petr Krutiš hledal před brankovištěm postaveného Ladislava Rytnauera, Kryštof Kulhánek jeho přihrávku ovšem zastavil.
     
    63:37
    Vojtěch Šmíd opouští trestnou lavici, Bruslaři tuto kritickou chvíli přežili.
     
    64:16
    Před Janem Milfaitem se otevřel prostor na levém křídle, jeho rána z nápřahu ale mířila mimo.
     
    64:44
    Kotouče se ujal Peter Pucher a krásně se prokličkoval až před branku Havlíčkova Brodu, kotouč mu domácí odebrali až v poslední chvíli a Čeněk Novák přerušuje hru.
     
    65:29
    Luboš Voříšek si neporozuměl s Davidem Michálkem, kotouče se ale ujal Tomáš Semrád a nahodil puk na Jana Brože, který přerušuje hru.
     
    65:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři postupují do kvalifikace o postup do WSM ligy! Miroslav Třetina vyhrál buly čistě na LUKÁŠE ENDÁLA, jehož rána propadla hostujícímu gólmanovi mezi rukou a tělem až do sítě! Asistence: Miroslav Třetina.
     
    Konec zápasu.
     
    Diváci v Kotlině viděli pořádné drama. Vojtěch Šmíd byl potrestán pro vyhození puku rukavicí přes plexisklo za zdržování hry a Žihadla si v přesilové hře vytvořila dobré příležitosti. Jenže domácí se s vypětím všech sil ubránili a byli dál ve hře. Nakonec se sami prosadili. Miroslav Třetina vyhrál buly na Lukáše Endála, a ten poslal Bruslaře do kvalifikace o postup do WSM ligy.
     
    Kotlina je teď ozářena červenými světlicemi a hráči si společně s fanoušky užívají děkovačku po vyhraném semifinále. Té už se náš přenos ale netýká. Dovolte mi, abych se s vámi rozloučil a popřál vám krásné velikonoční svátky. U dalších přenosů se s vámi těším na počtenou. (20:38:37)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 31. Přidal (Endál, Třetina), 37. Kopic (T. Semrád), 45. Beneš (Kozlík), 66. Endál (Třetina) – 15. Krutiš (Salák, Wasserbauer), 34. Rytnauer (Juráň), 36. J. Bulín (Rytnauer, Krutiš)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis, Lacina – Endál, Třetina (C), Přidal – Michálek, Milfait (A), Voříšek – Chlubna, Kozlík, Beneš – Ludvík, Šuhaj
    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st. (C), Juráň, Matějka, Rytnauer (A), Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín, Sobotka

    Rozhodčí: Tomáš Battěk, Daniel Jechoutek – Radek Špringl, Michal Tasch

    Diváci: 1713
    Havlíčkův Brod 3 0 Mor. Budějovice
    #1 Neděle 25.03.2018 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 3:2
    #2 Úterý 27.03.2018 • 18:00
    Mor. Budějovice - Havlíčkův Brod 4:5
    #3 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 4:3 po prodl.
    bahis siteleri