Nitra – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
konec
HK Nitra
1:2 (0:1, 1:1, 0:0) Stav série: 0:1
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Čtvrtek 29.03.2018, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica vstupuje do ostro sledovanej semifinálovej série víťazstvom na ľade Nitry. V záverečnej tretine nedovolila Corgoňom skórovať, a teda ani vyrovnať skóre. Domáci sa v závere odhodlali k hre bez brankára, Matej Paulovič mal gól na hokejke, no prvýkrát v tomto play off odišiel strelecky naprázdno. Nitrana aj štvrtýkrát v sezóne podľahla pred vlastnými fanúšikmi Banskej Bystrici, a tak budú mať v ďalšom priebehu série čo naprávať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (20:36:12)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Už len necelé tri sekundy zostávajú do konca zápasu. Nitra síce má buly v útočnom pásme, no to by ho musel Michal Krištof čisto vyhrať a následne pripravený Radoslav Macík páliť z prvej.
     
    59:35
    Od modrej čiary pálil Matúš Rais. Po sérii odrazov sa dostal puk na hokejku Mateja Pauloviča, ale ten z náročnej pozície nedokázal trafiť odkrytú bránu. Nitrania pokračujú vo svojej aktivite, ale čas sa im kráti.
     
    59:18
    Branislav Mezei to zobral na seba. Prenikol do útočného pásma, propagačne vystrelil a získal útočné pásmo. Následne si domáci tréner berie oddychový čas a udeľuje záverečné pokyny svojim zverencom.
     
    58:49
    Niečo viac ako minúta zostáva do konca riadneho hracieho času. Banská Bystrica vyhadzuje puk do obranného pásma Nitry a my už vidíme, že český tréner Antonín Stavjaňa stiahol z hry brankára Nathana Lawsona.
     
    58:22
    Judd Blackwater vystrelil z medzikružia, ale trafil len Jana Lukáša. Ten puk vyrazil pred Jamieho Milama, ale následná strela amerického obrancu bola zblokovaná.
     
    57:44
    Banská Bystrica sa výborné bráni a súpera k ničomu nepúšťa. O chvíľu sa začnú posledné dve minúty riadneho hracieho času, a tak sa dá očakávať odvolanie Nathana Lawsona z domácej brány.
     
    57:19
    Radoslav Macík strieľal od pravého mantinelu, ale jeho pokus nemohol ohroziť pozorného Jana Lukáša. Ten chytá puk do lapačky a radšej prerušuje hru.
     
    56:28
    Domáci hokejisti sú už v plnom počte, no v záverečnej tretine sa zatiaľ nedostali do vážnejšej šance. Teraz to individuálne skúšal Matej Paulovič, no ani v tomto prípade neuspel.
     
    55:46
    Hostia sú opäť v útočnom pásme, ale Nathan Lawson zatiaľ nemusel riešiť ani jednu nebezpečnú strelu. Navyše, každú chvíľu sa vráti na ľadovú plochu Róbert Lantoši.
     
    55:22
    Nitrania sa zatiaľ dobre bránia počas svojho oslabenia. Dostali puk do obranného pásma súpera a napádať rozohrávku sa snaží aktívnym spôsobom Marek Slovák.
     
    54:48
    Po reklamnej prestávke sa naplno rozbehla banskobystrická presilovka. Z ľavého kruhu na vhadzovanie strieľal Guillaume Asselin, ale trafil len cloniaceho Pavla Skalického.
     
    54:05
    Domáci hokejisti si komplikujú svoje šance na vyrovnanie. Symbolicky šesť minút pred koncom hrali v šestici, a tak dostávajú trest za príliš veľa hráčov na ľade. Trest si odsedí Róbert Lantoši.
     
    53:40
    Stále hráme bez prerušenia. Jan Lukáš vyrazil pred seba strelu Petra Ordzovenského, ale nikto v nitrianskom drese nebol pripravený na dorážku.
     
    52:18
    Hráme dlhšie bez prerušenia, no príliš veľa zaujímavého sa toho na nitrianskom ľade nedeje. Barani zatiaľ veľmi dobre bránia svoj tesný náskok. Ukazovateľom skóre nepohla ani strela Martina Rýgla.
     
    51:35
    Druhý domáci útok sa dokázal usadiť v útočnom pásme, ale Radoslav Macík či bratia Ručkayovci sa do koncovky nedostali. Banská Bystrica evidentne pritvrdila v súbojoch.
     
    50:19
    Ofsajd na strane domáceho tímu. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme v čase, keď sa zápas prehupol do svojej záverečnej desaťminútovky.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 34. Mikúš (Krištof, Mezei) – 20. Bubela (Brittain, Skalický), 28. Asselin (Brittain, Faille)


    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Bradley, Kutálek, Csányi – Šiška.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka, Kubka, Mihalik, Pretnar, Gélinas, Delisle, Brejčák – Lamper, Hrnka, Bortňák – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Skalický – Brittain, Češík, Gabor – Kabáč.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Peter Stano – Roman Výleta, Peter Šefčík – Dalibor Beniač
    Nitra 0 4 Banská Bystrica
    #1 Čtvrtek 29.03.2018 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 1:2
    #2 Pátek 30.03.2018 • 17:00
    Nitra - Banská Bystrica 2:4
    #3 Pondělí 02.04.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 6:3
    #4 Úterý 03.04.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 5:2
    thejrc.org