Kladno – Letohrad 3:2 (1:0 po s.s.) | Rakovník – Hr. Králové 3:4 (kon.) | Pardubice – Ústí n/L 2:3 (0:2 po s.s.)
Most – Sudoměřice 1:3 (kon.) | Kert Park Praha – Kovo Praha 5:2 (kon.)
po s.s. (1:0)
HBC Kladno
3:2 (1:0, 1:0, 0:2)
SK Hokejbal Letohrad
Pátek 30.03.2018, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 18. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Kladno se sice nachází stále na druhém místě tabulky a je čtyři body za vedoucím Kertem, s nímž se mimochodem střetne v sobotu ve šlágru kola, ale s výkony v jarní části sezóny nemůže být před blížícím se play-off spokojené. Chuť si bude chtít zcela určitě spravit proti Letohradu, jenž se nachází na pomezí postupové osmičky.
     
    Po třech porážkách v roce 2018 se ALPIQ naposledy přece jenom dočkal a porazil venku Ústí nad Labem, nicméně ani v tomto zápase nepředvedl nijak oslnivý a přesvědčivý výkon, a k vítězství musel dojít až díky dobře odvedené třetí třetině. Letohrad v minulém zápase taky uspěl, v důležitém zápase porazil venku Sudoměřice, a určitě by rád na svůj výsledek navázal i na půdě středočeského favorita.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabar, Novák, Voráček, Dědič, Nosek, Haisman – D. Hnízdil, Špaček, Štěpáník, Pražák, Šíma, Šícha, Šrámek, Kohout, Barnošák, Zmeškal, Procházka, Důras

    SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Novák) – Vychytil, Anýž, Krejsa, Lajčiak, Teplý, Adamec, J. Hejtmánek, – Cvejn, Věchet, Běloušek, Halbrštát, Král, O. Lux, J. Lux, D. Hejtmánek, Faltus, Levý

    Rozhodčí: Koskuba, Volkán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Kladno začalo aktivně a usadilo se v útočném pásmu soupeře, zatím jsme však v jeho podání neviděli žádnou střelu na branku. Jinak ke sportování je ideální počasí, svítí sluníčko, teplota je pro hráče příjemná.
     
    02:20
    Pořád se Šimara v brance neohnal proti jediné střele kladenského mužstva. To samé mimochodem platí i o domácím gólmanovi Jirotkovi.
     
    03:35
    Zatím je hra z obou stran docela ospalá. Ani jednomu z týmů se nedaří založit nějakou kloudnější akci. Na hrací ploše se neudálo nic, co by stálo vyloženě za zmínku.
     
    04:00
    Před chvilkou byla vůbec poprvé přerušená hra. Poté, co se Letohrad neprosadil, se na druhé straně řítil po levé straně Špaček, nicméně o míček velmi záhy přišel.
     
    04:55
    Pražák prostrčil míček se štěstím dopředu na Šíchu, jeho pokus byl ovšem zablokovaný. Na druhé straně se řítili hosté do přečíslení dva na jednoho, jenže D. Hejtmánek si nepohlídal ofsajd.
     
    05:37
    Krejsa vyslal jen takovou navštívenku na Jirotku. Ten míček vyrazil a rychle rozehrál. Tahle střela nemohla kladenského brankáře překvapit.
     
    06:16
    Štěpáník nyní podklouzl a ve snaze dostat se k míčku nechtěně narazil do gólmana Šimary. Rozhodčí přerušili hru, vše se obešlo bez nějakého zranění či dalších extempore.
     
    06:43
    Špaček dobře zakombinoval s D. Hnízdilem, ten prostrčil míček na Štěpáníka, jenž už se chystal ke střelbě, avšak poslední jmenovaný byl nakonec čistě odstaven od míčku.
     
    06:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nakonec blue line kladenského mužstva slavila úspěch. Špaček našel svou přihrávkou zpoza branky úplně osamoceného RADIMA ŠTĚPÁNÍKA, jenž z vyložené pozice snadno prostřelil Šimaru. Na střelbu měl dostatek času a prostoru. Asistence: Martin Špaček, Daniel Hnízdil.
     
    08:10
    ALPIQ i nadále kontroluje hru. Že by však na svého soupeře vyvíjel permanentní tlak, to se říci rozhodně nedá. Letohrad se občas vydá dopředu, ale ztroskotá povětšinou na pozorném Jirotkovi.
     
    09:39
    Halbrštát se mohl řítit sám na Jirotku, už byl na levém kruhu, možná ale trochu nepochopitelně ještě přihrával. Docela škoda pro Letohrad.
     
    10:16
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Novák – 2 min., sekání).
     
    10:40
    První nával útoku Kladno přežilo. Letohrad už ale zbrojí na další akci. A už se pomalu a jistě stěhuje do pásma...
     
    11:58
    ... zatím se hosté nedokážou absolutně prosadit v této početní výhodě. Nyní Dědič poslal míček přes všechny čáry a v poklidu odjel střídat.
     
    12:16
    Domácí v plném počtu.
     
    12:31
    Šimara nyní pro jistotu schoval míček pod lapačku před dotírajícími protihráči. Letohradu předchozí přesilovka vůbec nevyšla. Jirotka si nemusel připsat jediný zákrok.
     
    13:12
    Voráček nyní tancoval na modré čáře, neměl míček vůbec pod kontrolou. A tak rozhodčí museli hru přerušit pro ofsajd. I nadále tahle třetina, tedy až na jeden gól, nenabídla nic moc zajímavého.
     
    13:29
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Adamec – 2 min., držení protihráče).
     
    14:29
    Minuta z kladenské početní výhody pryč. Dosud vystřelil jen Hrabar, jehož střela se neujala. Jinak i Letohrad působí v oslabení velmi dobře.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:30.
     
    Zatím vidíme vyrovnaný zápas. O této třetině rozhodla jedna jediná proměněná šance, o kterou se postaral Štěpáník. Letohrad nepůsobí úplně špatně, možná to chce ale z jeho strany více aktivity. Určitě je ale vše ještě otevřené.

    Střely na branku v 1. třetině: 8:5
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:29
    Hosté v plném počtu.
     
    15:43
    Špaček se nyní snažil dorážet před Šimarou, ten si ale v pohodě poradil a schoval míček pod svou lapačku. Úvodní vteřiny druhé třetiny patřily spíše kladenskému týmu, pokud se to dá takto nazvat.
     
    16:31
    Barnošák nyní vypálil tahem z pravého kruhu. A Šimara musel vytáhnout jeden ze svých zákroků. Kladno zvýšilo svou aktivitu a mačká soupeře, co to jde. Dočkáme se další branky ze strany domácího mužstva?
     
    17:19
    D. Hnízdil vypálil z levého kruhu, ovšem nepřesně. Letohrad následně vyhodil přes všechny čáry, ale hraje se dál. Icing rozhodčí neodpískali. Následná další akce ALPIQu žádnou nebezpečnou situací neskončila.
     
    18:58
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno bylo zkraje druhého dějství lepším týmem a asi se zaslouženě dočkalo své odměny. Kohout vystřelil na Šimaru, který míček vyrazil pouze k úplně volnému DOMINIKOVI BARNOŠÁKOVI, a ten snadno doklepl do odkryté brány. Asistence: Martin Kohout, Daniel Nosek.
     
    19:15
    D. Hnízdil nyní vypálil z velmi dobré pozice, před Šimarou se snažil tečovat Špaček, nicméně hostující gólman secvakl své betony včas. Domácí i nadále ve druhé třetině mají dění na hřišti plně pod svojí kontrolou.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Teplý – 2 min., držení protihráče).
     
    21:25
    Kladno drží dlouho útočné pásmo. Ale Šimaru ve finále výrazněji neohrozilo. Nyní se snažil Šícha najít své spoluhráče před brankou, ovšem marně.
     
    21:49
    Hosté v plném počtu.
     
    22:18
    Tohle byla největší šance Letohradu v dosavadním průběhu utkání! Před Jirotkou vznikl velký závar, jenž nakonec v branku nevyústil. Míček se pak dostal ke Královi, který mohl skórovat nad ležícího brankáře, ale trefil pouze jeho. Bude se každopádně vylučovat, hosté si zahrají početní výhodu.
     
    22:40
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Nosek – 2 min., držení hole).
     
    24:05
    Vychytil nyní vypálil z levé strany, měl docela dobrou pozici, ale zamířil jen vedle. I když se hosté drží v pásmu a celkem slušně kombinují, domácí se brání tomhle oslabení velmi slušně.
     
    24:40
    Domácí v plném počtu.
     
    25:26
    Šrámek si vyběhl do mezikruží a tahem vypálil, byl v docela dobré pozici, ale Šimara se nenechal nachytat na švestkách. A tuhle dobrou šanci soupeře vychytal. Míček schoval do své výstroje.
     
    26:08
    Špaček protestuje marně, rozhodnutí rozhodčích je prostě svaté. I když se domácímu útočníkovi nezdálo, že se jednalo o ofsajdovou situaci, nezměnil verdikt mužů v černém. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    26:55
    Hra vysokou holí, to byl další verdikt rozhodčích. Zatím muži v černém tohle utkání pod kontrolou. Nějakých výrazných chyb se určitě nedopouštějí.
     
    27:44
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (D. Hnízdil – 2 min., podražení).
     
    28:30
    Kladenský kapitán je nyní na trestné lavici, i když se mu tohle vyloučení vůbec nelíbilo. Každopádně může být v klidu. Zatím Letohrad v početní výhodě nepředvedl vůbec nic.
     
    29:28
    Míček skončil mimo hrací plochu, do konce kladenského oslabení zbývá šestnáct sekund. ALPIQ se ve čtyřech hráčích na hrací ploše brání velmi dobře.
     
    29:44
    Domácí v plném počtu.
     
    30:00
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Anýž – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:03.
     
    Kladno bylo v tomhle dějství lepším týmem a svůj náskok ještě navýšilo. Zatím je výsledek asi zaslouženým vyústěním celé situace na hrací ploše. Letohrad se střelecky doposud neprosadil, pokud bude chtít nějakým způsobem bodovat, v útoku bude muset zabrat.

    Střely na branku ve 2. třetině: 8:6
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:55
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Špaček – 2 min., sekání).
     
    31:00
    Halbrštát nyní pálil nad lapačku Jirotky a o pár chvil později se ocitl v další dobré pozici! Jirotka si ovšem výtečně poradil. Letohrad nastoupil do této třetiny hodně zostra.
     
    32:00
    Hosté v plném počtu.
     
    32:33
    Od Jirotkovy lapačky se míček dostal do ochranné sítě. Vhazovat se bude před jeho brankou. Hra je v posledních několika minutách o dost vyrovnanější, než tomu bylo ve třetině druhé.
     
    32:55
    Domácí v plném počtu.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Teplý – 2 min., hákování).
     
    34:18
    Pražák se snažil vypálit svou dělovku z levého kruhu, trefil ovšem jen protihráče před sebou. To samé platilo o jeho počínání i o pár chvil později.
     
    34:53
    Pražák našel u tyčky úplně volného Voráčka, jenže ten střílel z velmi těžkého úhlu. A na Šimaru tak nevyzrál. Ten postavil své tělo k brankové konstrukci a nedopustil žádné překvapení.
     
    35:05
    Hosté v plném počtu.
     
    35:53
    Tohle byl velký tlak ze strany kladenského mužstva! Šícha, Štěpáník a Barnošák pravidelně ohrožovali Šimaru. Letohrad nedokázal míček vyhodit do bezpečí. Nakonec situaci přežil, ale s velkou dávkou štěstí.
     
    36:25
    Že by zvonila tyčka? Vypadalo to tak. Kohout si naběhl do středu pole a tlačil svou střelu na bližší brankovou konstrukci, nicméně od Šimarovy lapačky se míček odrazil. Letohrad nyní čelí docela velkému tlaku.
     
    37:15
    Šrámek se řítil na bránu, byl zcela sám před Šimarou. Ale ve velké tutovce selhal. Napálil totiž jen připraveného muže ve výstroji.
     
    38:20
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Cvejn – 2 min., hákování).
     
    38:54
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Tohle je docela velká komplikace pro domácí. ALPIQ měl k dispozici přesilovku, ale překvapivě během ní inkasoval. Tohle je dramatická zápletka celého utkání. Z otočky za Jirotku zamířil ONDŘEJ LUX. Asistence: Zdeněk Král.
     
    39:55
    Anýž proběhl do útočného pásma. Kladno hraje v početní výhodě, ale hraje snad ještě hůře, než kdyby byly v počtu plném. Letohrad vstřelená branka opravdu hodně nakopla. Evidentně...
     
    40:11
    Šimara nyní hodně vyčinil rozhodčím. Ti signalizovali trest, ale nakonec po domluvě s oběma kapitány vyloučení odvolali. Ve finále byly obě strany spokojené. Situace byla vyřešená asi správně.
     
    41:10
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Poté, co Jirotka inkasoval druhý gól v rychlém sledu, vystartoval na své spoluhráče a pořádně jim vyčinil. Takhle si domácí průběh utkání nepředstavovali. DAVID HALBRŠTÁT zařídil hostům opravdu hodně nečekané vyrovnání. Asistence: Zdeněk Král, Ondřej Lux.
     
    42:15
    Kladno úplně přestalo hrát! Je po dvou inkasovaných brankách jako opařené. Teď měl dvě tutovky Král, Letohrad dokonce mohl vítězství přetáhnout na svou stranu! Domácí ale nyní podržel skvělý Jirotka.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty této třetiny.
     
    43:10
    Kladno čelí opravdu hodně nepříjemným chvílím. Vůbec neví, co hrát, Lerohrad je politý živou vodou. A nyní pořádně mačká svého soupeře v útočném pásmu.
     
    43:59
    Na druhé straně pálil zostra Barnošák! Ale Šimara si dokázal poradit. Je to opravdu hodně hektický závěr tohoto střetnutí.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Kladno si zápas úplně zbytečně pokazilo, mělo ho totiž pod kontrolou, ale vlastními chybami a laxností ztratilo pohodlný náskok. Klobouk dolů před tím, jak Letohrad dokázal vývoj zápasu otočit. Snižující gól vsítil v oslabení, následně Jirotku překonali hosté ještě jednou, a vynutili si samostatné nájezdy.

    Střely na branku ve 3. třetině: 11:7
     
    Samostatná střílení začínají.
     
    1. série
    0:0
    Špaček (KLA) zkusil zakličkovat, ale včas nevystřelil, a Šimara mu tak vypálil hokejkou míček pryč.
     
    1. série
    0:0
    Cvejn (LET) nemířil špatně, snažil se zacílit kolem Jirotkova betonu, ale trefil jen výstroj svého soupeře.
     
    2. série
    0:0
    Barnošák (KLA) si položil Šimaru na zem, ten ale v leže dokázal zastavit míček před cestou do sítě.
     
    2. série
    0:0
    Fantastický zákrok Jirotky! Král (LET) už mířil míček do prázdné brány, ale na poslední chvíli ho zastavila soupeřova lapačka.
     
    3. série
    0:0
    Šrámek (KLA) poslal svou střelu jen vedle brány.
     
    3. série
    0:0
    D. Hejtmánek (LET) trefil jen výstroj Jirotky. Pokračujeme dále...
     
    4. série
    0:0
    Vychytil (LET) nedokázal svým kličkováním vychýlit z míry Jirotku. Ten zůstal klidný a uspěl.
     
    4. série
    1:0
    Šíma (KLA) vsadil na přesnou střelu z blízkosti a propálil nakonec přesně Šimaru. Stal se jediným úspěšným střelcem tohoto rozstřelu.
     
    V samostatných stříleních zvítězil tým HBC ALPIQ Kladno.
    Autorem vítězné branky je RADEK ŠÍMA.
     
    Konec zápasu.
     
    Překvapivě až samostatné nájezdy rozhodly o vítězi tohoto duelu, který se zdál být v průběhu třetí třetiny dávno rozhodnutý. Ale Kladno nakonec o vítězství v základní hrací době přišlo. Alespoň částečně napravilo svoje selhání v samostatných nájezdech, protože Šíma byl jediným úspěšným střelcem.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:38:10)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 7. Štěpáník (Špaček, D. Hnízdil), 19. Barnošák (Kohout, Nosek), rozh. náj. Šíma – 39. O. Lux (Král), 42. Halbrštát (Král, O. Lux)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Špaček (KLA)
    0:0   Cvejn (LET)
    2. série:
    0:0   Barnošák (KLA)
    0:0   Král (LET)
    3. série:
    0:0   Šrámek (KLA)
    0:0   D. Hejtmánek (LET)
    4. série:
    0:0   Vychytil (LET)
    1:0   Šíma (KLA)


    HBC Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabar, Novák, Voráček, Dědič, Nosek, Haisman – D. Hnízdil, Špaček, Štěpáník, Pražák, Šíma, Šícha, Šrámek, Kohout, Barnošák, Zmeškal, Procházka, Důras
    SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Novák) – Vychytil, Anýž, Krejsa, Lajčiak, Teplý, Adamec, J. Hejtmánek, – Cvejn, Věchet, Běloušek, Halbrštát, Král, O. Lux, J. Lux, D. Hejtmánek, Faltus, Levý

    Rozhodčí: Koskuba, Volkán
    bahis siteleri