NY Islanders – Toronto 4:5 (kon.) | NY Rangers – Tampa 3:7 (kon.) | Washington – Carolina 1:4 (kon.)
Colorado – Chicago 5:0 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Vegas – St. Louis 4:3 (po pr.)
Boston – Florida 5:1 (kon.) | Detroit – Ottawa 2:0 (kon.) | Vancouver – Columbus 5:4 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 31.03.2018, 03:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Colorado Avalanche a Chicago Blackhawks.
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada balancují nad pomyslnou hranou postupu a nepostupu, v tuto chvíli jim patří devátá pozice své konference. Avalanche se nacházejí v hodně kolísavé formě, neboť z posledních čtyř ligových zápasů prohráli hned třikrát. Rozdíl mezi šestým a právě devátým Coloradem je pouze jednobodový, a tak každý nadcházející zápas bude nesmírně důležitý. Domácí tým dnešního utkání se opírá o skvělé výkony na vlastním stadionu, přičemž v tabulce domácích celků mu patří pátá pozice. Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň pátým v celé soutěži je Nathan MacKinnon, jenž zatím nastřádal dvaadevadesát kanadských bodů.
     
    Chicago Blackhawks

    Na opačné straně stojí trápící se Chicago, které patří k největším zklamáním letošního ročníku. Chicagu totiž patří až třináctá příčka své konference a o účasti ve vyřazovacích bojích tak nemůže být řeč. Hostující tým dnešního klání letos prohrál hned šestatřicet zápasů, což je vskutku nevídaný počin na tento dříve velmi dobře hrající celek. Chicago se rovněž neopírá o dobře fungující defenzívu, která je vůbec nejvíce propustná ve své konferenci. Nejproduktivnějším hráčem je Američan Patrick Kane, který má zatím na kontě dvaasedmdesát kanadských bodů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Zadorov, Girard, Alt – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Kerfoot, Compher, Jost – Comeau, Söderberg, Nieto – Jakupov, Grimaldi, G. Bourque.

    Chicago Blackhawks: Delia (Bérubé) – Seabrook, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Rutta, Oesterle – P. Kane (A), Schmaltz, Saad – DeBrincat, Ejdsell, Sikura – Martinsen, Anisimov, Jurčo – Hinostroza, Kämpf, Sharp.

    Rozhodčí: Morton, Peel – Nowak, Mills.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Odstartoval nám dnešní zápas, jehož úvodní vhazování vyznělo lépe pro Chicago. Ke kotouči se poprvé dostali také domácí.
     
    01:21
    MacKinnon pouze nahodil kotouč za branku, následně měl Delia velké množství práce. Na druhé straně byla posunutá brána.
     
    02:33
    Kerfoot byl vykázán na vhazování a na scénu se stěhoval jeho kolega Compher. Nicméně ani on neuspěl na buly v obranné třetině.
     
    03:41
    Murphy se s pukem dostal za modrou čáru, tam ale nedokázal předat kulatý nesmysl Ejdsellovi. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    04:03
    Gustafsson nahazoval na branku od levého mantinelu, jeho rána se ale nesetkala s úspěchem. Chicago ale zůstává u kotouče.
     
    05:29
    Další střelecký pokus vyprodukoval Schmaltz, který pálil od prostoru modré čáry. Varlamov se ale stihl přemístit, na druhé straně byla zablokována střela MacKinnona.
     
    06:08
    DeBrincat měl na pravém křídle hodně prostoru na zakončení, Varlamov jeho střelu zápěstím dokázal vyrazit vyrážečkou.
     
    07:13
    Neskutečný Varlamov! Brankář Colorada se musel činit hned proti několika velkým šancím, třetí formace hostů může litovat zahozených šancí.
     
    08:22
    Seabrook našel na druhé straně hrací plochy Schmaltze, který jen tak nahodil kotouč do třetiny. Na led se dostávají třetí formace.
     
    09:04
    Chicago je i nadále aktivnější. Tentokráte Varlamov celou dobu kontroloval střelu zápěstím Murphyho. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    10:31
    Čtvrtá lajna domácích nyní neodehrála vůbec špatné střídání. Aktivní byl zejména Andrighetto, který vyprodukoval hned dva střelecké pokusy.
     
    11:17
    Anisimov dostal nabito k levému kruhu, svojí dělovku golfákem poslal do rukavice připraveného Varlamova. Následovat bude vhazování.
     
    12:03
    Saad se na malý moment zjevil zcela osamocený před Varlamovem. Přihrávku zkoušel zakončit z první, branku ale úplně minul.
     
    13:59
    Na ledovou plochu zavítal také český forvard Kampf, který se pokoušel nastartovat Hinostrozu. Na druhé straně se Delia pouze ohlédl za kotoučem.
     
    14:32
    Po nahození se puk jako první dostal k Seabrookovi, který z bezprostřední blízkosti pouze napálil Varlamova. V ochozech to pouze zahučelo.
     
    15:13
    Na druhé straně zaúřadoval Delia, který se musel betonem činit proti pokusu MacKinnona. První lajna domácích odjela střídat.
     
    16:17
    Tak tohle už byla velká šance! Zadorov obdržel přihrávku mezi kruhy, svojí následnou střelu zápěstím poslal vedle tyče.
     
    17:24
    Hinestroza měl co dělat, aby se s pukem dostal alespoň za červenou čáru. Následovalo nahození do pásma a střídání formací.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Collin Delia – 2 min., sekání). Trest odpyká Patrick Kane.
     
    18:23
    Úvodní přesilová hra zápasu začala úspěšným vhazováním domácích. Následně si Barrie sjel blíže k bráně, přihrávka ale neprošla na zadní tyč.
     
    18:33
    Netrvalo dlouho a Chicago znovu vyhodilo kotouč přes všechny čáry. Rantanen sice opět zavezl kotouč za branku, tam ale o něj rychle přišel.
     
    18:54
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! SVEN ANDRIGHETTO se nadechl k parádnímu individuálnímu průniku, po kterém se dostal až před brankáře, kterému nedal sebemenší šanci. Parádní branka domácích!
    Asistence: Samuel Girard.
    18:54 Sven ANDRIGHETTO - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní periodu, která nám nabídla jedinou přesnou trefu. O tu se až před samotným koncem postaral Andrighetto, jenž využil přesilovou hru. Jinak sledujeme velice ofenzívní podívanou, ve které mají oba brankář velké množství práce.
     
    Střely po první třetině: 10 – 15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Bylo zahájeno prostřední dějství, do kterého vstupují s jednobrankovým náskokem domácí. Úvodní vhazování dopadlo lépe pro Chicago.
     
    21:31
    MacKinnon nahazoval kotouč na Deliu od pravého mantinelu, hostující brankář vyrazil puk pod sebe, kde se k němu už nedostal Rantanen.
     
    22:35
    Hillman stačil jako první odehrát puk z vlastní třetiny, načež jeho kolegové konečně dojeli do opačného pásma. Tam se ale moc dlouho nezdrželi.
     
    23:02
    Nepříjemnou ránu vyprodukoval Gustafsson, proti jehož projektilu měl Varlamov dobrý výhled. Následovat bude vhazování v útočném pásmu Blackhawks.
     
    24:26
    Zadorov si sjel do lepší palebné pozice, odkud ještě spíše nahazoval na teč. O pár vteřinek později pálil nebezpečně Comeau.
     
    25:34
    MacKinnon se snažil vydolovat kotouč v souboji proti přesile, jeho kolega Landeskog se už k němu nedostal. V tuto chvíli je hra plná nepřesností.
     
    26:48
    Delia znovu v akci. Hostující brankář se musel činit proti střele Bourquea, který trefil pouze vyrážečku. Domácí jsou o něco aktivnější
     
    26:49
    Na ledě se přiostřilo, k vidění byla bitka mezi Compherem a Murphym.
     
    26:49
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (J. T. Compher – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Connor Murphy – 2 min., hrubost).
     
    27:29
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (David Kämpf – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilovka Avalanche! Landeskog dlouho váhal co udělat s pukem, nakonec ho nabil proti hokejce TYSONU BARRIEMU, jehož okamžitá rána proplula za Deliu.
    Asistence: Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen.
    28:14 Tyson BARRIE - 2:0
     
    29:33
    V tuto chvíli to budou mít hráči Chicaga hodně složité. Prohrávají už o dvě branky a navíc je soupeř i nadále aktivnější.
     
    30:01
    Jedinou příležitost na kontaktní branku měl hostující Seabrook, který se zjevil sám před Varlamovem. Prudká střela ale skončila ve výstroji.
     
    31:13
    Warsofsky trochu kostrbatě propasíroval puk na Nieta, jehož rána jen těsně minula klec. Chicagu se konečně podařilo vyhodit alespoň do středního pásma.
     
    32:15
    Kane ještě stačil odehrát kotouč před modrou čárou, jenomže hra se přestěhovala na druhou stranu. Tam jeden z domácích těsně minul branku,
     
    33:06
    Girard přejel s pukem střední pásmo, odkud vyzkoušel pozornost brankáře. Delia se překvapit nenechal a navíc ještě stihl rozehrát.
     
    34:02
    Hinostroza se probíjel mezi dvojicí protihráčů, která v konečném znění slavila úspěch. Chicago se nemůže dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    34:20
    Obrovská šance Blackhawsks! Puk zřejmě poskakoval po brankové čáře, načež hlavní sudí rozpažil. Kotouč se za čáru nedostal.
     
    35:23
    Keith na nic nečekal a okamžitě poslal puk na branku. Varlamov jeho zakončení celou dobu viděl a lapačkou přerušil hru.
     
    36:12
    Keith přiťukl Seabrookovi, který překvapivě nevolil zakončení. Místo toho poslal puk podél mantinelu, načež soupeř vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    37:09
    Formace vedená Comeauem se moc dlouho neohřála v útočném pásmu, po tomto nezdaru okamžitě vybojovala puk zpět a odjela střídat.
     
    38:09
    Slovenský forvard Jurčo si bruslí přikopl hrací předmět a poté zkoušel vystrašit zatím stoprocentního Varlamova. Střele ale scházela větší přesnost.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé periody.
     
    39:11
    V zajímavé příležitosti se ocitl domácí Andrighetto, který golfákem vyprášil betony. Chicago je sevřené ve vlastní třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhé dějství, které nám nabídlo opět ofenzivní choutky obou celků. Gólově se ale prosadil opět pouze domácí celek, který využil svojí druhou přesilovou hru. Také Chicago bylo blízko první brance, v největší šanci se puk jen těsně nedostal za brankovou čáru.
     
    Střely ve druhé třetině: 12 – 10.
    Střely celkem: 22 – 25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Byla zahájena třetí třetina, ve které by měli hostující hráči výrazně přidat na aktivitě. Úvodní vhazování dopadlo lépe pro Chicago.
     
    41:11
    Hned v úvodu třetí periody se do zajímavé šance dostal Nieto, který zřejmě vůbec netrefil branku. I tak slibná střelecká pozice.
     
    42:23
    DeBrincat se vyřítil ke středovému kruhu, kde se chystal k předávce puku na Sikuru. Druhý jmenovaný ale neposedný kotouč nezpracoval.
     
    43:01
    Dnes velmi dobře hrající Andrighetto si sjel na přihrávku od Josta, jenomže poté se zjevil příliš blízko brankáři Deliovi.
     
    44:06
    Comeau zkoušel z první oslovit Nieta, kterého v nejméně vhodnou dobu zradilo zpracování. V opačném případě by uháněl sám na bránu.
     
    44:43
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Andreas Martinsen – 2 min., držení).
     
    45:30
    Coloradu se opět povedlo zvítězit na prvním důležitém vhazování. Posléze se na levém kruhu ujal puku Nemeth, jeho přihrávku ale zachytil soupeř.
     
    46:02
    Chicagu brání toto oslabení zatím velmi dobře. Colorado se nemůže dostat k souvislejší práci s pukem v útočné třetině.
     
    46:25
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Neskutečná, třetí využitá přesilová hra domácích! Dlouhé obléhání branky soupeře nakonec vyústilo v přihrávku MacKinnona na MIKKA RANTANENA, který z první prostřelil Deliu.
    Asistence: Nathan MacKinnon, Tyson Barrie.
    46:25 Mikko RANTANEN - 3:0
     
    47:12
    Chicago se dostává ještě do složitější situace. V tuto chvíli bude muset skórovat minimálně třikrát, což není zrovna lehký úkol.
     
    48:25
    Hillman si za vlastní bránou počínal důrazným způsobem, čímž odtlačil Landeskoga od kotouče. Chicago je ale zaskočené třetí brankou.
     
    48:39
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Parádní protiútok přináší další branku domácích! Nadějné přečíslení táhl Kerfoot, který nejprve přihrál pod sebe na Barrieho, jenž ihned našel u tyče volného TYSONA JOSTA. Delia se nestihl přesunout k tyči a domácí opět slaví.
    Asistence: Tyson Barrie, Alexander Kerfoot.
    48:39 Tyson JOST - 4:0
     
    49:42
    Blackhawks určitě neprožívají povedený vstup do třetí třetiny, v tuto chvíli musí dotahovat čtyřbrankové manko. Colorado ale pokračuje v aktivitě.
     
    50:13
    Další branku měl na holi Soderberg, který ale nepřehodil už ležícího Deliu. Chicago se soustředí pouze na útok, naopak domácí hrozí z rychlých kontrů.
     
    51:22
    S pukem si pohrál také Varlamov, který ho dokázal zastavit za svojí bránou a následně ho v poklidu rozehrál do strany.
     
    52:05
    Kane přejel celkem snadným způsobem modrou čáru a poté se jeho kolegové usadili v pásmu. Seabrookova střela ale byla rutinní prací pro brankáře.
     
    53:03
    Nedůrazná zakončení v podání Soderberga nepřinutila Deliu k zákroku. O opak se ale postaral Nemeth, který vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    53:35
    Jurčo se fantastickým způsobem dostal za posledního hráče, následně ale při snaze zakončit narazil do Varlamova. Ten má menší zdravotní problémy.
     
    53:35
    Střídání v týmu Colorado Avalanche: ze hřiště odchází Semjon Varlamov, přichází Jonathan Bernier.
     
    54:02
    S vážností zranění to nakonec nebylo vůbec dobré a Varlamov nakonec odkulhal do útrob stadionu. Do branky se dostává jeho náhradník.
     
    55:55
    Poslední vteřiny se nesou v hodně nepřesném duchu. Ani jeden z celků není schopen rozvinout kloudnější kombinaci.
     
    56:23
    Kane ještě vyšperkoval akci přihrávkou na Seabrooka, který ani v tomto případě nemířil přesně. Bernier se za pukem pouze ohlédl.
     
    57:12
    Druhé formaci Colorada se podařilo držet puk v útočné třetině, kde Delia nakonec vytasil důležitý zákrok. Na opačné straně pálil vysoko nad Hinostroza.
     
    57:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka! SVEN ANDRIGHETTO se vydal z vlastní třetiny do útočného pásma odkud z pravého kruhu propálil Deliu popáté. Švýcarský forvard tak téměř zopakoval svojí první branku.
    Bez asistence.
    57:51 Sven ANDRIGHETTO - 5:0
     
    58:45
    Utkání se spíše už jen dohrává, tři body poputují do Colorada. O osudu utkání rozhodly přesilové hry, které Chicago nedokázalo bránit vůbec dobře.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí periody.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Colorado si nakonec v poklidu pohlídalo svůj náskok a navíc ve třetí třetině přidalo další tři trefy. Chicagu se nakonec nepodařilo ani jednou udeřit, což na vítězství rozhodně stačit nemohlo. Vítězství Colorada má jeden menší zádrhel, těsně před koncem utkání se totiž zranil Varlamov. Jeho místo musel zaujmout náhradník, kterým byl Bernier.
     
    Statistiky utkání
    Střely na bránu: 36:33
    Vyloučení: 1:4
    Hity: 27:20
    Buly: 25:28
     
    Československá stopa v utkání
    David Kämpf (CHI), 0+0, 1 střela, ice time 13:40
    Tomáš Jurčo (CHI), 0+0, 2 střely, ice time 12:57
     
    1. hvězda utkání – Semjon Varlamov (COL) – 0 OG, střídání 53:35
    2. hvězda utkání – Sven Andrighetto (COL) – 2+0
    3. hvězda utkání – Tyson Barrie (COL) – 2+1 (05:43:03)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 19. Andrighetto (Girard), 29. Barrie (Landeskog, Rantanen), 47. Rantanen (MacKinnon, Barrie), 49. Jost (Barrie, Jost), 58. Andrighetto


    Colorado Avalanche: Varlamov (54. J. Bernier) – E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Zadorov, Girard, Alt – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Kerfoot, Compher, Jost – Comeau, Söderberg, Nieto – Jakupov, Andrighetto, G. Bourque.
    Chicago Blackhawks: Delia (Bérubé) – Seabrook, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Rutta, Oesterle – P. Kane (A), Schmaltz, Saad – DeBrincat, Ejdsell, Sikura – Martinsen, Anisimov, Jurčo – Hinostroza, Kämpf, Sharp.

    Rozhodčí: Morton, Peel – Nowak, Mills
    bahis siteleri