Vancouver – Columbus 5:4 (po pr.) | Toronto – Winnipeg 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 5:2 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 4:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:2 (kon.) | Nashville – Buffalo 4:7 (kon.)
Dallas – Minnesota 4:1 (kon.) | Arizona – St. Louis 6:0 (kon.) | Calgary – Edmonton 3:2 (kon.)
Vegas – San Jose 3:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 4:3 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (3:2, 0:0, 2:0)
Montreal Canadiens
Neděle 01.04.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:07 Riley SHEAHAN - 5:2
     
    49:07
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají třetí přesilovku v tomto utkání. Määttä nahodil puk od modré čáry a od chráníčů RILEYHO SHEAHANA kotouč zaplul do sítě. 5:2. Asistence: Olli Määttä a Kris Letang.
     
    48:25
    Paul Byron ujel ve vlastním oslabení obraně Pittsburghu. Nabral rychlost a v blízkosti Murrayho zvolil kličku do bekhendu. Murray vytasil parádní zákrok lapačkou.
     
    47:32
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Alex Galchenyuk – 2 min., sekání).
    47:18 Phil KESSEL - 4:2
     
    47:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí vedou o dva góly a ukázali krásnou kombinaci. Malkin přihrál Crosbymu přes celou šíři hřiště. Kapitán Pens z prvního doteku nahrál před bránu, kde stál PHIL KESSEL. Kessel chtěl ještě vracet puk před bránu, ale jeho přihrávku srazil Petry mezi nohy svého brankáře. 4:2. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    46:26
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jonathan Drouin – 2 min., hákování).
     
    40:30
    Montreal se dopustil velké chyby a nechal ujet Rusta na bránu. Útočník s číslem 17 hledal mezeru mezi betony Niemiho, ale netrefil ji přesně. Niemi si tak připisuje velmi důležitý zákrok.
     
    38:28
    Malkin si sám vytvořil šanci. Projel střední třetinou a prudce vypálil. Niemi zasáhl svou vyrážečkou velmi dobře.
     
    23:36
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Daniel Carr – 2 min., držení).
    19:49 Jonathan DROUIN - 3:2
     
    19:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    Také Montreal využívá přesilovku. JONATHAN DROUIN dostal od Galchenyuka ideální přihrávku přímo na levý kruh a vypálil do horních pater brány. Tahle třetina je velmi bohatá na góly. Asistence: Alex Galchenyuk a Brendan Gallagher.
     
    19:06
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., krosček).
     
    16:00
    Montreal měl obrovskou šanci! Byron ujel obraně domácího celku, ale Murrayho nepřekonal. Z následné dorážky trefil Gallagher tyč. Tento samostatný únik snížení nepřinesl.
    14:36 Carl HAGELIN - 3:1
     
    14:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí udeřili hned po vhazování, ale tahle branka jde za Niemim. Malkin vyhrál vhazování na CARLA HAGELINA, který vypálil, dojel si puk a zpoza brány odrazil puk o záda Niemiho mezi tři tyče. 3:1. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    11:33
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jordie Benn – 2 min., sekání).
    10:18 Patric HÖRNQVIST - 2:1
     
    10:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají bleskurychle svou početní výhodu. Střelu Schultze od modré čáry si sklepl PATRIC HÖRNQVIST a z bezprostřední blízkosti zametl puk za záda Niemiho. Tohle byl rychlý obrat! Asistence: Justin Schultz a Phil Kessel.
     
    09:57
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Michael McCarron – 2 min., hákování).
    09:41 Conor SHEARY - 1:1
     
    09:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A máme srovnáno! Vedení hostů netrvalo ani minutu. Sheahan projel s pukem střední pásmo a vystřelil na Niemiho, ten vyrazil puk do rohu kluziště. Sám Sheahan si puk dojel a přihrál ho před bránu na úplně volného CONORA SHEARYHO, který se nemýlil. 1:1 Asistence: Riley Sheahan a Matt Hunwick.
    08:42 Jeff PETRY - 0:1
     
    08:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Úvodní branku zápasu vsítil Montreal. Gallagher projel s pukem od vlastního pásma a vystřelil na Murrayho. Brankář Pens vyrazil puk k mantinelu, odkud vystřelil JEFF PETRY. Petryho pokus byl tečován a zapadl od tyče do branky. Asistence: Brendan Gallagher a Paul Byron.
     
    04:48
    Z nepřehledné situace u modré čáry Montrealu vyjel s pukem Hörnqvist a mířil si to na Niemiho. Finský brankář vytáhl povedený zákrok, po kterém ale nevěděl, kde má puk. Obránci mu museli pomoct.
     
    00:15
    Hned po patnácti vteřinách se objevil v ideální pozici Drouin. Zakončení mu však příliš nesedlo a později byla odpískána vysoká hůl.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 10. Sheary (Sheahan, Hunwick), 11. Hörnqvist (J. Schultz, Kessel), 15. Hagelin (Malkin), 48. Kessel (Crosby, Malkin), 50. Sheahan (Määttä, Letang) – 9. Petry (Gallagher, Byron), 20. Drouin (Galchenyuk, Gallagher)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Oleksiak, J. Schultz, Dumoulin, Määttä, Hunwick – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Hörnqvist, Sheahan, Sheary – Aston-Reese, Jooris, Kühnhackl.
    Montreal Canadiens: Niemi (Price) – Petry (A), Juulsen, Alzner, Lernout, Jo. Benn, Schlemko – Gallagher (A), Drouin, Byron (A) – Lehkonen, J. de La Rose, Galchenyuk – Hudon, L. Shaw, Ščerbak – Carr, McCarron, Deslauriers.

    Rozhodčí: Nicholson, Hebert – Smith, Tobias

    Diváci: 18 636
    bahis siteleri