Janov – Cagliari 2:1 (kon.) | Udinese – Fiorentina 0:2 (kon.) | Atalanta BC – Sampdoria 1:2 (kon.)
konec
Janov CFC
2:1 (0:0)
Cagliari Calcio
Úterý 03.04.2018, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Janov CFC
    Nechybělo mnoho a vedení Janova mohlo být pořádně nahněvané a zároveň plné starostí, co se zpackanou sezonou udělat. Několik vyhraných utkání v řadě ale znamená, že se svěřenci Davide Ballardiniho nemusí o setrvání v nejvyšší soutěži příliš strachovat.

    Celek je sice až 13., což nenapovídá nikterak velký úspěch, ba naopak, nicméně prozatimních 30 bodů drží Janov 10 bodů nad sestupovým pásmem, což je zajistě dostačující bodový polštář. Naopak 6 bodů ztrácí na 9. Turín FC a právě mezi celky, které se nachází ve středu tabulky, bude největší boj o poměrně komfortnější umístění v první polovině tabulky.

    Právě únor byl pro Ballardiniho a spol. velmi povedený. Hned v úvodu tohoto měsíce Janov překvapil Lazio na jeho horké půdě a odvezl 3 body za výhru 1:2. Diego Laxalt poté rozhodl utkání s Chievem až v 91. minutě, což tak či tak znamenalo plný počet bodů. Když už proti Janovu stál Inter Milán, čekalo se přerušení vítězné serie. To se ale nestalo! Na výhře 2:0 měl podíl vlastní gól Ranocchia ve 45. minutě, ve druhém poločasu se prosadil Goran Panděv a ponechal tak všechny tři body doma.
    Stopku vystavil válci z Janova až Bologna, na jejiž půdě vystřelil Destro a Falleti – 2:0.

    Nejlepším střelcem mančaftu je Diego Laxalt, ten se ve všech soutěžích trefil 4x. O jeden zásah méně má zkušený Goran Panděv a Andrej Galabinov.
     
    Cagliari Calcio
    O trochu větší starosti má top management Cagliari, jejich celek je totiž až 14. a na Spal, který okupuje první sestupovou pozici, má náskok pouhžch 5 bodů. Skóre 23:41 je přímo děsivé.

    Na začátku února však hráči Cagliari udělali velmi důležitý krok k záchraně. Přímého soupeře Spal porazil 2:0. Z následujících tří zápasů však vybojovali svěřenci Lopeze pouhopohý bod, který znamenala remíza na hřišti Sassuola 0:0. O kolo později byl nad jejich síly duel s Chievem, který taktéž bojuje o záchranu. V prozatím posledním ligovém kole utrpěli hráči Cagliari debakl 0:5 s Neapolí.

    Nejlepším střelcem je Leonardo Pavoletti, který se prosadil 6x, brazilský středopolař Joao Pedro zaznamenal do svých statistik o branku méně.
     
    LUKÁŠ ZIMA, český brankář Janova, se do základní sestavy svého celku v této sezoně nedostal, ostatně podobně jako v letech minulých. I přesto, že si na svém hostování v Perugii vysloužil účinkování jako jednička českého národního týmu na EURO "21", stačilo to jen a pouze k návratu na lavičku Janova.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Dnešní duel Janova s Cagliari Calcio je dohrávkou italské soutěže poté, co bylo odložené celé jedno kolo kvůli tragické smrti Davide Astoriho.
     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: Perin – Biraschi, Rossettini, E. Zukanović – Rosi, Bessa, Cofie, Hiljemark, Laxalt – I. Medeiros – Lapadula.
    Náhradníci: Lamanna, Zima – Spolli, Migliore, Panděv, Lazović, L. Rigoni, P. Pereira, Omeonga, Rossi.

    Cagliari Calcio: Cragno – Pisacane, Ceppitelli, Andreolli – Faragò, Ionita, Dessena, Barella, Lykogiannis – Pavoletti, Sau.
    Náhradníci: Rafael, Crosta – Cossu, Giannetti, Miangue, Castán, Padoin, Ceter, Deiola, Romagna.

    Rozhodčí: Maresca.
     
    Lukáš Zima se podle očekávání do základní sestavy Janova nevešel, nicméně je alespoň připraven na lavičce náhradníků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jako první se do útočení pouští hosté, kteří přijeli v bílých dresech. Úvodní nákop z kopačky stopera Ceppitelliho ale nebyl přesný.
     
    3
    Ionita si seběhl ke stoperům pro míč, byl ale tak těsně bráněn, že ho musel znovu zpět odevzdat svým spoluhráčům do obrany.
     
    4
    Do první šance domácích, kteří nastupují ve svém klasickém splitu červené a modré, se hnal Lapadula. Byl to ale Pisacane, který ho v čas odzbrojil a nepřipustil tak nebezpečí.
     
    5
    Zatím jsou to hosté, kteří jsou o něco aktivnější. O tom vypovídá i faul, kterým se prezentoval Medeiros, ten totiž vůbec nestíhal protihráče, kterým byl Sau.
     
    6
    Zukanovič vzal zodpovědnost do svých rukou a pokusil se najít Lapadulu, který si nabíhal za obranu. Tentokrát to byl Andreolli, který vystavil domácím stopku.
     
    7
    Biraschi hrubě chyboval v rozehrávce a namazal do středu přímo svému spoluhráči. Jenže ani Ionita nedokázal být dostatečně přesný a první jmenovaný svou chybu napravil.
     
    9
    Lapadula se nacházel v těsném ofsajdu, alespoň tak to naznačoval domácí útočník poté, co mu bylo odpískáno postavení za obranou linií.
     
    10
    První zajímavá šance utkání. Hiljemark si narazil s Medeirosem a pokračoval v náběhu. Druhý jmenovaný míč dloubl přes obranu, jenže u toho byl jako první Cragno.
     
    12
    Cofie sice skvěle vystihl přihrávku z kopačky Faraga, jenže z první pak nepřesně posílal míč kupředu. To je další zrtáta domácích.
     
    14
    Několik ostrých soubojů bylo k vidění na trávníku, odpískán byl hned ten první, kdy se provinil Bessa.
     
    15
    Z přímého kopu to zkusil Lykogiannis přímo na bránu. Míč letěl přímo do rukavic Perina a je také na místě podotknout, že to byla tedy uctivá vzdálenost.
     
    16
    A byl to zase Cofie, který se dopustil nedovoleného počínání v souboji. Sudí Maresca má dnes poměrně dost práce.
     
    18
    Teď už asi sudí váhal, jestli nevytáhnout žlutou kartu, Lykogiannis dohrál souboj s Rosim opravdu ostře. Je ale pravdou, že nastolený metr je trochu někde jinde.
     
    19
    Konečně se i hráči v bílém osmělili. Rychlonohý Sau odcentroval z levého křídla, Dessena se k míči však nedostal, to protože před ním včasně vyboxoval centr Perin. Ten naopak dostal od zkušeného Itala nějakou tu ránu a Maresca píská faul.
     
    20
    K delšímu nákopu za obranu se odhodlal Rosi, Ceppitelli byl však připraven nebezpečí odvrátit, a to se mu povedlo.
     
    21
    Uruguayský Laxalt na levém křídle začal hosty přece jen zlobit. Vrásky na tváři přidělal všem stoperům ve vápně, to protože z jeho kopačky mířilo do pokutového území hned několik centrů.
     
    23
    A na míči už jsou zase hosté, kteří se po krátké odmlce snaží diktovat tempo hry.
     
    24
    Hiljemark skvěle prostčil míč mezi obránci na Lapadulu, který se vůbec nerozpakoval vypálit z dobrých 25 metrů ihned z první! A byla to dobrá rána, v ochozech to jen zahučelo, Cragno ale zasahovat nemusel.
     
    26
    Perfektní Perrin vychytal Pavolettiho, kterému jeho spoluhráč zklepnul míč po tvrdém centru z levé strany. To byla velice pohledná akce, kapitán domácích ale vytáhl z rukávu skvělý zákrok!
     
    27
    Dění na hřišti dostalo spád, ten přibrzdil až faulující Pisacane. Domácí tak mají k dispozici volný kop.
     
    28
    A nebylo to vůbe špatné. Hiljemark do vápna sice napálil nízký centr, Cofie ho však tečoval dále, kde byla skrumáž hráčů. Hosté se však důraznou hlavičkou na rohový kop ubránili.
     
    29
    Ne, tak tentokrát do vápna už tak zajímavý centr nepřilétl, hráči Cagliari mohou zůstat v klidu.
     
    30
    Laxalt provedl Medeirosovi skvělý tandem, jenže ten nedokázal správně nastavit sílu, kterou vložil do přihrávky, a ani takový rychlík, jakým je první jmenovaný, tento míč nemohl zastavit na hrací ploše.
     
    31
    Penalta! Po hrubce Ceppitelliho, který nedokázal zpracovat míč, Hiljemark okamžitě poslal Lapadulu. Ten počkal na nabíhajícího Rosiho, který byl zastaven nedovoleně!
     
    32
    Nakonec se bude zkoumat video. Sudí Maresca si není svým verdiktem jistý a celou situaci tak ještě přezkoumá.
     
    35
    Poměrně dlouho trvalo, než se hlavní rozhodčí rozhodl. Video ukázalo, že to byl Rosi, který nakopl Lykogiannise, a poté se svalil k zemi. Správně tak Maresca na penaltový puntík neukázal.
     
    36
    Lapadula se do svých kliček zamotal a míč se zakutálel do zámezí.
     
    38
    Domácí teď převzali iniciativu a lehce pasivním hostům se snaží k závěru poločasu ještě nadělat nějaké ty vrásky na čele.
     
    39
    Těžký míč Lapadula vybojoval v souboji s Ceppitellim, pomezní sudí však správně mává ofsajdové postavení tohoto hráče.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Marco Sau (Cagliari Calcio).
     
    42
    Lapadula se znovu provinil vůči pravidlům svým postavením za obranou linií, teda alespoň podle sudího. Opakovaný záběr dává za pravdu domácímu forwardovi, který se nechtěl s verdiktem ztotožnit.
     
    43
    Rychlík Marco Sau si vykoledoval faul na bránícím Biraschim, kterého před pár minutami ostře faulouval.
     
    44
    Ionita natáhl ke střele z dobrých 25-ti metrů. Matteo Perin však byl naprosto připraven a míč lapil. Konečně jsme také viděli zakončení.
     
    45
    Lapadula se snažil vypíchnout přihrávku stopera hostí, která směřovala na Cragna. Velmi ostrý souboj o míč podstoupil jak hostující golman, tak i důrazný forward. Cragno musí být ošetřen.
     
    45+1
    Sudí Maresca nastaví nad rámec hrací doby 4 minuty.
     
    45+2
    Hiljemark poslal do vápna slušný centr, s jeho odvrácením měl plné nohy práce Ceppitelli, situaci však zvládl.
     
    45+4
    Ne, na změnu skóre to opravdu nevypadá, to dokumentuje i pasivní Pavoletti, který míč prakticky jen odevzal Perinovi.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První dějství nám nabídlo šanci na obou stranách, nicméně celkový dojem z průběhu utkání není příliš pozitivní.

    Ve 24. minutě se do zakončení z dálky dostal Lapadula, jeho pokus ale minul zařízení. Přesnější byl o dvě minuty později Pavoletti, ten však neprostřelil skvělého Perina. Když pak sudí správně odvolal i penaltu, nebyla k vidění již další zajímavá sitauce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Na konci poločasu už to vypadalo na střídání, Rosi ale své problémy "rozběhal" a do druhého dějství oba celky jdou s totožnými sestavami jako na začátku.
     
    48
    Dessena si nabíhal na přihrávku Faraga, ale prudký míč nemohl zastihnout na hrací ploše.
     
    49
    Ceppitelli odvrátil vysoký centr, který si hledal Lapadula.
     
    50
    Na rohový kop si naskočil aktivní Lapadula, míč však nedokázal vůbec usměrnit směrem na bránu.
     
    51
    Cofie si nebral s Pisacanem vůbec žádné servítky a podrazil mu nohy.
     
    52
    Na druhé straně se dost podobně prezentoval Ceppitelli, který zastavil nedovoleně Hiljemarka.
     
    53
    Janov právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do tlaku a byl to Hiljemark, který se najednou ocitl na pravé straně vápna úplně sám. Měl dost času na to, aby si vybral, komu naservíruje míč na hlavu. Byl to aktivní GIANLUCA LAPADULA, který si naskočil na centrovaný míč a hlavou zavěsil míč do sítě – 1:0!
    53. Gianluca LAPADULA - 1:0
     
    55
    Tak teď by se konečně mohl duel poněkud rozhýbat. Nechme se překvapit, co nám nabídnou další minuty.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Luca Ceppitelli (Cagliari Calcio).
     
    57
    Žlutou kartu dostává Marco Andreolli (Cagliari Calcio).
     
    58
    Ani jeden ze soubojů, které sudí Maresca ocenil žlutou kartou, nemohl být přehlédnut. Ceppitelli zastavil slibně se rozvíjející brejk, Marco Andreolli použil snad vše, co mohl, aby zastavil Lapadulu.
     
    59
    A Luca Ceppitelli znovu fauloval aktivního domácího útočníka. Měl by si dávat pozor, aby mu sudí nesečetl drobné prohřešky a neviděl tak druhý žlutý kartonek.
     
    60
    Z volného kopu centroval Hiljemark do vápna. Míč letěl ale příliš dlouho a Cragno neměl problém si pro něj dojít.
     
    61
    Rosi znovu volal po pokutovém kopu, i tentokrát bylo vše v pořádku.
     
    60
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Sau, přichází Damir Ceter.
     
    62
    Penalta! A tentokrát se píská na druhé straně. Nedovoleně zasahoval Zukanovič, který stáhl Faraga k zemi!
     
    62
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    NICOLO BARELLA nedal Perinovi jedinou šanci. To byl nádherně zahraný pokutový kop do horního růžku brány – 1:1!
    62. Nicoló BARELLA - 1:1
     
    64
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Ceppitelli, přichází Leandro Castán.
     
    66
    Trenér hostí moc dobře ví, proč stahuje stopera Ceppitelliho ze hřiště, každý další souboj zaváněl druhou žlutou kartou.
     
    69
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Aleandro Rosi, přichází Pedro Pereira.
     
    70
    Bessa byl v souboji s Castánem zbytečně důrazný a doslova ho zalehl za postranní čarou.
     
    71
    A tentokrát to byl Pereira, který byl příliš důrazný v souboji s obráncem hostí a sudí Maresca ihned píská do své píšťalky.
     
    72
    Lykogiannis zůstal dlouho ležet na trávníku, který je pokrápěn docela hustým deštěm. Říci, že by si bolest vymýšlel, je tak zcela nemístná.
     
    73
    A teď šel loktem dopředu Pisacane, který tak jednoznačně fauloval Lapadulu, který hlavičkový souboj i tak vyhrál. Na zem se však kácí hostující obránce.
     
    75
    Trochu smolně domácí ztratili míč a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    76
    Ani jeden ze dvou rohových kopů rozhodně neměl parametry na úspěch, to v žádném případě.
     
    78
    Tyč nastřelil hlavou Pavoletti po centru z kopačky Faraga! Tak to byla největší šance hostujícího celku v dnešním utkání.
     
    80
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Daniel Bessa, přichází Stephane Omeonga.
     
    81
    Lapadula o sobě dal vědět individuálním průnikem, když se dostal až do velkého vápna a vypálil. Jenže míč se mu svezl po nártu a zamířil mimo tři tyče.
     
    82
    Hosté se snaží zatlačit Janov, jenže kombinují příliš daleko od brány Perina, tady nejsou příliš nebezpeční.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Pedro Pereira (Janov CFC).
     
    84
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Diego Laxalt, přichází Francesco Migliore.
     
    85
    Hra je příliš rozkouskována na to, aby mohlo dojít k nějakému stálému tlaku. O to se sice snaží hlavně hosté, domácí však využívají bojovného Lapadulu, který nevynechá s obranou jediný souboj.
     
    86
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Daniele Dessena, přichází Alessandro Deiola.
     
    87
    Ze hřiště odešel Daniele Dessena, který odevzdal i svou kapitánskou pásku, kterou převzal středopolař Barella.
     
    88
    Teď jsou to domácí, kteří se dostávají do mírného tlaku. Do vápna čerstvý Migliore servíruje jeden míč za druhým.
     
    90
    Janov právě vstřelil branku!
    Tak to je opravdová senzace! I přesto, že jsme v dnešním utkání neviděli příliš šancí, tak jsme svědky již třetího gólu! O ten se postaral IURI MEDEIROS, který si zpracoval odražený míč z vápna a svoji technickou ranou umístil míč téměř do boční sítě – 2:1!
    90. Iuri MEDEIROS - 2:1
     
    90+1
    Sudí ale nastaveným časem vůbec nešetří. Nad rámec hrací doby přidá hned 6 minut! To je dost prostoru s výsledkem ještě něco udělat.
     
    90+2
    Mateo Perin stáhl míč do svých rukavic a snaží se nechat své spoluhráče trochu vydechnout.
     
    90+3
    Rychlá ztráta míče a pokus o závěrečný tlak, tak v tomto duchu se nejspíše ponese celý nastavený čas.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Iuri Medeiros (Janov CFC).
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Leandro Castán (Cagliari Calcio).
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Davide Biraschi (Janov CFC).
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní duel je u konce. A na to, že jsme v prvním dějství neviděli ani jednu branku, byl druhý poločas na góly bohatý.
    V 53. minutě poslal domácí do vedení skvělý Gianluca Lapadula. Jenže hráči Janova trochu prospali další pasáž zápasu a Nicolo Barella s přehledem proměnil pokutový kop, to když Zukanovič fauloval ve vápně Faraga. Aby toho nebylo málo, v 90. minutě rozhodl o třech bodech Iuri Medeiros nádhernou technickou střelou a hosté si tak neodváží ani bod.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 17:13.
     
    To je z mé strany vše. Doufám, že jste se bavili a strhující závěr utkání vás alespoň trochu probral z jinak poklidného průběhu.

    Dnešním utkáním vás provázel Ondřej Zoubek. (20:32:45)

    Daniel Kinc

    Ondřej Zoubek II

    Branky: 53. Lapadula (Hiljemark), 90. I. Medeiros – 62. Barella (pen.)

    Karty:   83. P. Pereira (JAN), 90+4. I. Medeiros (JAN), 90+6. Biraschi (JAN) – 41. Sau (CAG), 56. Ceppitelli (CAG), 57. Andreolli (CAG), 90+5. Castán (CAG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 17:13.
    Janov CFC: Perin (C) – Biraschi, Rossettini, E. Zukanović – Rosi (69. P. Pereira), Bessa (80. Omeonga), Cofie, Hiljemark, Laxalt (84. Migliore) – I. Medeiros – Lapadula.
    Náhradníci: Lamanna, Zima – Spolli, Migliore, Panděv, Lazović, L. Rigoni, P. Pereira, Omeonga, Rossi.

    Cagliari Calcio: Cragno – Pisacane, Ceppitelli (64. Castán), Andreolli – Faragò, Ionita, Dessena (C) (86. Deiola), Barella (C), Lykogiannis – Pavoletti, Sau (60. Ceter).
    Náhradníci: Rafael, Crosta – Cossu, Giannetti, Miangue, Castán, Padoin, Ceter, Deiola, Romagna.

    Rozhodčí: Maresca – Gori, Zappatore
    bahis siteleri