Davos – HC Slovan 6:4 (kon.) | Třinec – Zürich 2:3 (1:2 po s.n.) | Yantar Moskva – Jungadler Mannheim 4:5 (kon.)
Eisbären – North American Select 6:3 (kon.)
konec
Eisbären Juniors Berlin
6:3 (2:2, 1:1, 3:0)
North American Select
Čtvrtek 05.04.2018, 17:30 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    V pražské Tipsport areně je dohráno, Berlín vykročil do turnaje tou správnou nohou a po výhře 6:3 nad výběrem Severní Ameriky si připisuje první tři body do tabulky. To je ode mne pro dnešek vše, budu se na vás z Prahy těšit zase zítra. Na počtenou! (19:32:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Gólman severoamerického celku Connor Shibley (ASL) dostává trest za podražení, který za něj odpyká jeho spoluhráč Anthony Lepera.
     
    59:30
    Třicet sekund před koncem se opět vylučuje, na trestnou lavici si jede zchladit hlavu Szymon Bienek (ASL), tentokrát za hákování.
     
    58:26
    Schröder se i přes jednoho dotěrného protihráče dostal ke střele, která však pouze rozduněla mantinel za Shibleyho klecí.
     
    57:10
    Za Shibleyho brankou se po přerušení odehrála další strkanice, Tipsport arenou se nesla anglická sprostá slova. Vylučovat se ale pravděpodobně nebude.
     
    55:57
    Hra je nyní přerušena pro hru vysokou holí, čtyři minuty a tři sekundy před koncem základní hrací doby se tak bude vhazovat před brankou Michala Černého.
     
    54:59
    Rána Paula Balzera od modré se neujala, připravený Connor Shibley projektil zastavil dobře umístěnou vyrážečkou. Stav je tak stále 6:3.
     
    53:47
    Hraje se hlavně v pásmu hostujícího celku, Eisbären nemají dost a snaží se svému soupeři vstřelit i sedmou branku. Zatím bezúspěšně.
     
    52:35
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Už je to o tři branky, Berlíňané směle míří vstříc první výhře na turnaji! Šestý hřebík do Americké rakve zatloukl ILJA FLEISCHMANN. Asistence: Danjo Leonhardt.
     
    52:00
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    A Němci odskakují do dvoubrankového vedení! Střelcem páté branky Eisbären je BEN BALZER. Asistence: Danjo Leonhardt, Ilja Fleischmann.
     
    50:44
    Eisbären Juniors Berlin právě vstřelili branku!
    Berlín využívá přesilovku a jde znovu do vedení! Tentokrát se prosadil aktivní TAMAS KANYA. Asistence: Julius Karrer.
     
    49:56
    A další trest pro celek ze zámoří, po sprostých protestech tentokrát na trestnou usedá Polák Szymon Bienek (ASL). Ten se provinil podražením.
     
    49:44
    Další vyloučení, tentokrát pro svěřence trenérské dvojice Christensen – Smith. Dylan Peterson (ASL) je z kluziště vykázán za sekání.
     
    47:57
    Paul Balzer (EIJ) hákoval a jeho prohřešek neunikl bystrému oku sudích. Poměr sil na ledě se tedy na nějakou dobu vyrovná.
     
    46:40
    Easton Ryan (ASL) míří na trestnou lavici za podražení, domácí čeká už čtvrtá přesilovka. Zvládnou ji opět přetavit v gól jako minule?
     
    45:46
    Kanya je nejaktivnějším hráčem na ledě, momentálně diriguje kombinaci Berlína. Connor Shibley musí být konstantně ve střehu.
     
    44:45
    Po souhře s Fleischmannem se pokusil prosadit Lasse Pattkammer, asistent kapitána Eisbären ale nezvládl zamířit přesně. Shibley nemusel zasahovat.
     
    43:47
    Caiden Royce rozehrál kotouč dopředu, ofenzivní akce severoamerického celku ale skončila už ve středním pásmu. Na pryž se vrací Berlínští.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 6. Visner (Warttig), 19. Schmidt (Balzer), 36. Schmidt (Kanya), 51. Kanya (Karrer), 52. Balzer (Leonhardt, Fleischmann), 53. Fleischmann (Leonhardt) – 9. Peterson (Sebrango), 11. Urban (Ryan, Sebrango), 40. Peterson (Baptiste, Urban)


    Eisbären Juniors Berlin: Güther (31. Černý) – Reiner, Schröder, Karrer, Heim, Sveinsson, Hochreiter, Shevyrin, Geibel, Pattkammer – Nix, Kanya, Balzer B., Warttig, Plauschin, Leonhardt, Visner, Balzer P., Schmidt, Fleischmann.
    North American Select: Shibley (Kaufman) – Smith, Sebrango, Novák, Bienek, Stansfield – Peterson, Urban, Merkovsky, Oberfuchshuber, Royce, Petras, Lepera, Baptiste, Ryan, Sanford.

    Rozhodčí: Jaroš – Sekera, Fuiz.
    ocianews.com