Karlovarsko – Jihostroj 3:1 (kon.) | Kladno – Liberec 3:0 (kon.)
konec
VK ČEZ Karlovarsko
3
25 20 27 25  
VK Jihostroj Č. Budějovice
1
19 25 25 20  
Pátek 06.04.2018, 16:30 • Hala míčových sportů, Karlovy Vary • Play-off extraligy mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Karlovarsko vítězí i ve druhém utkání série a už je jen krok od historického postupu do finále! Naopak Jihostroj bude muset v cestě za desátým titulem otáčet sérii ze stavu 0:2 na zápasy.

    Karlovarský tým unikl hned v úvodu první sady ve skóre na pět bodů, Jihostroji se ale podařilo manko mírně stáhnout, ale ve střední části znovu domácí celek zabral a došel si jasně pro úvodní dějství. Ve druhém setu se naopak dařilo v koncovce více českobudějovickým hráčům a Jihostroj tak slavil zisk prvního setu v semifinálové sérii. Ve třetí sadě se týmy přetahovaly o každý bod, v koncovce ale Jihočeši nadělali o něco více chyb než domácí a důležitý koncovka šla pro svěřence Jiřího Nováka. Také čtvrtá sada byla v režii Karlovarska, domácí odskočili na několik bodů a svůj luxusní náskok si dovezli až do konce.

    Semifinálová série se nyní přesouvá do Českých Budějovic, kde půjde v pondělí již o všechno. Karlovarsko si může zajistit postup do finále, o prodloužení série bude usilovat Jihostroj. (18:45:00)
     
    25:20
    Čtvrtý set skončil.
     
    25:20
    Filip Kupilík se představil po svém příchodu také na servisu. Hudeček skvěle přihrál, následně Palgut uvolnil Rejlka proti jednobloku Michálka a to již nebylo nic pro domácího univerzála. Smečí po lajně ukončuje druhé semifinálové střetnutí.
     
    24:20
    Kupilík přichází do hry místo Palguta. Karlovarský univerzál je stále na servisu. A míč jde jen do autu.
     
    24:19
    Filip Rejlek stále na podání. Palgut nenahrál dobře na Šotolu, ten musel jen odevzdat balon a vše ukončuje Rejlek dělovkou do diagonály. Pět mečbolů!
     
    23:19
    Filip Rejlek je na podání. Po vysoké nahrávce to měl Michálek na hlavním kůlu těžké, ani Šotola se útokem neprosadil a poté boduje Zmrhal. O dnešním zápase je nejspíše rozhodnuto.
     
    22:19
    Fila přichází do hry místo Michálka. Mach je na podání. Palgut znovu výborně uvolnil Širokého a ten na bezblok přibližuje konec zápasu.
     
    21:19
    Henri Treial za koncovou lajnou. Michálek trefil svou smečí jen Zmrhala, poté ale Treial vracel míč na stranu soupeře nepřesně a toho využívá Palgut na první přes.
     
    21:18
    Pawel Halaba se představil na servisu. Polský smečař Jihostroje našel Pfeffera. Následně boduje po parádní nahrávce Ropreta Zmrhal.
     
    20:18
    Domácí kapitán Ondřej Hudeček je na servisu. Mach byl skvěle ubráněn v poli Pfefferem. Následně ale vytlouká blok Halaba.
     
    20:17
    Marek Šotola se opřel do servisu. Hudeček po vysoké nahrávce smečoval jen do připravené obrany. Poté dostal ještě jednu šanci a tu již ránou využil.
     
    19:17
    Ropretův servis míří jen do sítě a Jihostroj stále žije.
     
    19:16
    Jiří Kraffer pokračuje na servisu. Rejlek trefil jen blok, ale výměna ještě pokračovala. Šotola mohl dostat Jihostroj zpět do hry, ale bodovku vyhodil metr do autu.
     
    18:16
    Jiří Kraffer se dostává poprvé v zápase do hry a hned je na servisu. Halaba měl na ruce bodovku a tu také využívá úderem po lajně. Jiří Novák si bere oddechový čas.
     
    18:15
    Místo Hudečka přichází na blok Prešinský. Široký je na servisu. Šotola ale vytlouká právě Prešinského.
     
    18:14
    Petr Michálek je na podání. Rejlek nedostal dobrou nahrávku, poté co ale hosté zpracovali balon se nedohodli na dalším úderu a balon padá na zem.
     
    17:14
    Todua smečuje středem sítě přesně k boční lajně.
     
    17:13
    Nyní ale už Palgut přepálil své podání daleko do autu.
     
    16:13
    Filip Palgut je na servisu. Zmrhal ztroskotal na pevném bloku Šotoly s Toduou.

    Vít Schück

    VK ČEZ Karlovarsko: Štefko, Ropret – Hudeček (C), Hukel, Zmrhal – Treial, Prešinský, Široký – Kriško, Rejlek – Petrák, Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua, Polák – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Rozhodčí: Petr Kvarda – Emil Velinov
    Karlovarsko 3 0 Jihostroj
    #1 Úterý 03.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Karlovarsko 0:3
    #2 Pátek 06.04.2018 • 16:30
    Karlovarsko - Jihostroj 3:1
    #3 Pondělí 09.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Karlovarsko 2:3
    bahis siteleri