Levante – Las Palmas 2:1 (kon.) | Real Madrid – Atlético 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Girona 5:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 1:0 (kon.)
konec
Valencia CF
1:0 (1:0)
Espanyol Barcelona
Neděle 08.04.2018, 20:45 • Mestalla, Valencia • Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To by bylo z mé strany pro tuto chvíli všechno. Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek nedělního večera a u dalšího fotbalu zase někdy na počtenou. (22:39:51)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:10.
    Valencia si připsala důležité body do tabulky a předskočila o bod Real Madrid.

     
    Je dobojováno! Poslední utkání nedělního programu španělské ligy je minulostí. V tomto zápase padnula pouze jediná branky, která rozhodla o vítězství domácí Valencie. Pouze domácí Rodrigo se v 7. minutě dokázal zapsat do střelecké listiny dnešního zajímavého utkání. Na druhou stranu ani hostující Espanyol neodehrál špatný zápas. Kdyby dokázal potrestat několik zahozených šancí svého soupeře, tak by bylo o vzrušení postaráno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zřejmě poslední šance hostujícího celku vyrovnat dnešní utkání skončila u výborného Neta, který tento centr vyboxoval daleko od své branky. Tohle už bude zřejmě konec.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Geoffrey Kondogbia (Valencia CF).
     
    90+2
    Domácí tým se usadil na polovině svého soupeře, kde se bude snažit do konce zápasu kombinovat. To se ji ovšem nedaří podle představ, protože v jejich rozehrávce se opět objevují nepřesnosti.
     
    90+1
    Pan rozhodčí Gil se rozhodnul ve druhém poločase nastavit tři minuty nad rámec základní hrací doby dnešního utkání.
     
    90
    Rozběhnula se nám poslední minuta základní hrací doby tohoto zápasu. Rozhodčí za malou chvíli ukáže počet nastavených minut v tomto dějství.
     
    89
    Valencia získala svým vysunutým napadáním míč pod svou kontrolu a už se ho zřejmě jen tak nevzdá. Espanyol ovšem stále prohrává o jedinou branku.
     
    88
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Carlos Soler, přichází Ferrán Torres.
     
    87
    Valencia pochopila, že takhle to nebude. Domácí napadání vytáhnula až na hostující polovinu, kde se snaží tímto stylem hry získat míč pro svou stranu.
     
    86
    Espanyol zvyšuje obrátky na domácí polovině, Valencia se zuby nehty drží svého hubeného vedení. Navíc se jich stále drží štěstí, protože tohle už volalo po vyrovnávací brance.
     
    85
    Domácí hráči se nebezpečně stáhnuli ke vlastní brance. Tohle může tento tým v závěru mrzet. Espanyol se postupnou kombinací dostává blíž a blíž jejich brance.
     
    84
    Hostům se pomalu ale jiště krátí čas na vyrovnání. Navíc domácí napadání vyhání jejich rozehrávku až ke svému brankáři na druhé straně.
     
    83
    Jenže vzápětí se v domácí kombinaci začínají objevovat menší nepřesnosti, což dává šanci vyniknout hostujícím hráčům. To se ovšem také nedaří, protože jejich centr z levé strany končí v zámezí.
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Melendo, přichází Sergio García.
     
    81
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Gonçalo Guedes, přichází Andreas Pereira.
     
    80
    Před malou chvílí se nám rozběhnulo posledních deset minut základní hrací doby tohoto zápasu. Valencia je po dlouhé době na míči, který se snaží před napadáním svého soupeře udržet.
     
    79
    Rozhodčí na malý moment přerušil hru kvůli Mariu Hermosovi, který se ocitnul na trávníku. Hostující lavičku už posílá rozcvičovat se posledního hráče, který do dnešního zápasu může nastoupit.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Simone Zaza, přichází Santiago Mina.
     
    77
    Espanyol bude muset pomalu sázet všechny síly do útočení, což bude dávat šanci domácím, aby zaútočili do otevřené obrany svého soupeře.
     
    76
    Oscar Melendo se drží po zákroku s jedním domácím hráčem za své levé stehno. Vypadá to ovšem tak, že tento hostující hráč bude v zápase pokračovat.
     
    75
    Ani tohle nebude druhá branka v síti Espanyolu. Domácí tým trestuhodně zahazuje své gólové šance, což je v závěru utkání může mrzet.
     
    74
    José Gayá se ocitnul po souboji s hostujícím kapitánem na trávníku. Rozhodčí to neposoudil jako faul, proto hra bude pokračovat odkopem od hostující branky.
     
    73
    Simone Zaza dostal v pokutovém území nabito, ale míč vůbec netrefil. Pau Lopéz si pro tuto nepovedenou střelu v pohodě došel. Ital opět kroutí pouze hlavou.
     
    72
    Mestalla na malý moment ztichnula, jelikož domácím fanouškům se nelíbí předváděná hra jejich miláčků. Espanyol jednoduše hraje ve druhé půli prim.
     
    71
    Léo Baptistão si to mašíroval na domácí branku a když se rozhodnul pro střelu, tak se před ním ukázaly dva výborné bránící bloky domácích hráčů. Neto tedy nemusel zasahovat.
     
    70
    Zápas se nám pomalu přesouvá do své závěrečné fáze. Valencia i po sedmdesáti minutách drží vedení pouze o jedinou branku.
     
    69
    Pau López musel opět prokázat svou skvělou práci nohami při malé domů svého obránce. Simone Zaza se opět nedal odbýt, proto jeho odkop musel být rychlý.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Léo Baptistão (Espanyol Barcelona).
     
    67
    Pokud domácí celek udrží toto nadějné vedení, tak v tabulce potrestá zaváhání madridského Realu a dostane se na třetí místo. Hosté zůstanou an čtrnáctém místě.
     
    66
    Gonçalo Guedes se opět zbavil několika svých strážců a v poslední chvíli se snažil nabídnout brankovou příležitost svému spoluhráči. Míč se k Rodrigovi nedostal skrze výborně poziční zákrok levého obránce soupeře.
     
    65
    Simone Zaza si celou dobu kontroloval své postavení vůči ofsajdu a stejnak byl posléze v něm nachytán. Italský útočník pouze kroutí hlavou.
     
    64
    Valencia se snaží vstřelit pojišťovací branku, která by je ještě více přiblížila k zisku tří bodů. Jenže domácí nedokázali navázat na podařenou první polovinu zápasu.
     
    63
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Carlos Sánchez, přichází Esteban Granero.
     
    62
    Gonçalo Guedes je opravdu fotbalista budoucnosti. Tento mladičký Portugalec se dokázal prosadit přes tři soupeře a ještě konstruktivně rozehrát.
     
    61
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází José Manuel Jurado, přichází Léo Baptistão.
     
    60
    Máme za sebou úvodních patnáct minut druhého poločasu. Toto dějství zatím nedokázalo naplnit potenciál svého předchůdce, stále hrajeme bez branek.
    59. Další zajímavá akce v podání domácích.
     
    59
    Parádní a hlavně rychlou akci zakončil opět domácí Rodrigo, který si skvěle naběhnul na přední tyč hostující branky. Pro jeho smůlu míč zamířil těsně vedle brankové konstrukce.
     
    58
    José Gayá se dostal do komplikací, proto se centr nepovedl, tak jak by chtěl. Pau López si pro tento míč ve velké pohodě došel.
     
    57
    Dnešní utkání sleduje 36 296 diváků.
     
    56
    Gonçalo Guedes to v tuto chvíli přehnal s razancí svého centru, který skončil až v zámezí. Rodrigo mu ovšem za tuto myšlenku na dálku děkuje.
     
    55
    Domácí brankář musel zasáhnout proti této nebezpečné střele z volného přímého kopu. Espanyol zůstává na míči a bude rozehrávat rohový kop.
     
    54
    Geoffrey Kondogbia sklidil obrovský potlesk za jeho technické manévry na vlastní polovině, kde se dokázal zbavit dokonce tří dotěrných soupeřů.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Carlos Soler (Valencia CF).
    Žlutou kartu dostává Ezequiel Garay (Valencia CF).
     
    53
    Ve druhém poločase jsou zatím více aktivnější hosté, ale prozatím jejich aktivitu nedokázali vytěžit v nebezpečnou situaci, která by vedla k vytouženému vyrovnání.
     
    52
    Sergi Darder se na pravé straně nedostal k centru. Tedy on se k němu dostal, ale centr byl vzápětí zablokován do autu.
     
    51
    Pau López musel vyběhnout na hranici svého pokutového území, aby odkopnul míč před dotírajícím Simone Zazou. Hostující brankář to stihnul.
     
    50
    Geoffrey Kondogbia může být tvrdý chlap jak chce, ale tohle by složilo i toho největšího tvrďáka. Rozhodčí neváhal hostujícímu hráči rázně domluvit.
     
    49
    Dani Parejo dostal nabito, ale jeho střela z voleje skončila vysoko nad brankou. Pau López ve druhé půli ještě nemusel vůbec zasahovat.
     
    48
    Simone Zaza se snažil pohrát s hostujícím kapitán, ale na něj si nepřišel. Domácí hráči nemusí zoufat, protože budou rozehrávat rohový kop.
     
    47
    Valencia začala druhý poločas nepřesnou kombinací na vlastní polovině, což dává příležitost vyniknout svému soupeři. Jenže ten je zatím bezradný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
    Rodrigo je zatím jediný střelec dnešního utkání.



     
    První poločas je za námi. V tomto úvodním dějství padla pouze jediná branky, a to pouze do sítě hostů. V sedmé minutě si parádně na zadní tyč naběhnul domácí Rodrigo, který přidal svou už patnáctou branku v této sezóně. Nesmíme zapomínat ani na Gonçalo Guedes, který tuto celou akci skvěle připravil. Dnešní utkání, které završí nedělní program španělské ligy je otevřené. Ani jeden tým nemá na trávníku převahu. Rozdíl ve skóre nám dělá pouze štěstí v ofenzivní části hřiště.

    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 49% – 51%
    Střely na branku: 5 – 4
    Střely mimo branku: 2 – 4
    Rohové kopy: 3 – 1
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 8 – 5
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Valencia se v poslední minutě usadila na polovině soupeře, kde se bude snažit udržet míč. Tímpádem se také vyvaruje zbytečné obdržené brance do šatny.
     
    44
    Exekuce přímého kopu vyšla opět naprázdno. Nejprve José Manuel Jurado trefil zeď a poté Marc Navarro vyběhnuvšího domácího hráče. Stav tedy zůstává i nadále stejný.
     
    43
    Geoffrey Kondogbia zariskoval a to se nevyplatilo. Dani Parejo musel žehlit jeho chybu, ale fauloval. Espanyol má tedy před koncem poločasu zajímavou šanci na vyrovnání.
     
    42
    Gerard Moreno uspěl v souboji jeden na jednoho proti Gabrielovi, který zbytečně couval. Jenže hostující projektil byl dost čitelný, žádný problém pro Neta.
     
    41
    Přetažený centr od Pabla Piattiho dopadnul až na zadní tyč, kde byl volný Marc Navarro. Tento obránce ovšem poslal míč z voleje vysoko nad branku.
     
    40
    Právě se nám rozběhnulo posledních pět minut základní hrací doby prvního poločasu. Dočkáme se další branky nebo si budeme muset počkat na druhý poločas?
     
    39
    Gerard Moreno byl opět nachytán v ofsajdovém postavení. Sám hostující útočník se tomuto verdiktu diví. Opakované záběry potvrdily správnost výroku rozhodčího.
     
    38
    Espanyol zřejmě okoukal od svého soupeře postupnou kombinaci, která jim stále vychází. Hosté se dokázali dostat až k vápnu, kde hodlají zůstat.
     
    37
    Domácí útočná akce končí předčasně vlivem rozhodčího, který viděl na polovině soupeře útočný faul Valencie. Míč tedy putuje na hostující kopačky.
     
    36
    Pau López je v posledních minutách mužem Espanyolu. Nebýt jeho zákroků, tak Valencia v této chvíli vede snad už o tři branky.
     
    35
    Geoffrey Kondogbia vybojoval pro svůj tým výhodu rohového kopu, protože jeho přízemní střela byla zablokována do zámezí.
     
    34
    Další střelecký pokus od Gonçala Guedese končí mimo branku. Pau Lopéz se protáhne odkopem od své branky. Samozřejmě ne, že by se musel protahovat kvůli nedostatku práce, té má dost.
     
    33
    Martín Montoya se toho nebál a zhruba z třiceti metrů napřáhnul ke střele, kterou musel vykšrábnout opět hostující brankář Pau López.
    32. Gonçalo Guedes je v dnešném zápase velmi nebezpečný.
     
    32
    Gonçalo Guedes ukázal svůj obrovský talent, když při zpracování si dokázal obhodit soupeře a ještě se dostat do zakončení. To všechno musel řešit až hostující brankář, který vyrazil na rohový kop.
     
    31
    Domácí brankář Neto byl přinucen k dalšímu úspěšnému zákroku proti střele jednoho ze středových hráčů Espanyolu.
     
    30
    José Manuel Jurado utekl po levé straně k pokutovému území, kde poté následně centroval. Jeho přízemní centr byl v pokutovém území zablokován.
     
    29
    Gerard Moreno byl opět úspěšný v hlavičkovém souboji, ale ani toto jeho zakončení nenašlo cestu mezi tři tyče domácí branky.
     
    28
    José Gayá si z pozice levého beka naběhnul až do ofsajdového postavení. Asistent si toho všimnul a jeho ofsajd odmával.
     
    27
    Styl hry se nemění. Valencia je na míči a kombinuje, hosté se pouze přesouvají bez míče, což bude ve druhém poločase znát na únavě.
     
    26
    José Manuel Jurado byl ve slibné příležitosti. Nejprve mu vyšlo zpracování, kterým se zbavil svého strážce. Jenže nakonec mu nevyšla střela, která nebyla vůbec silná.
     
    25
    První poločas se před malou chvíli přetavil do své druhé části. Valencia i nadále drží od sedmé minuty své hubené vedení 1:0.
     
    24
    Rychlý postup Valencie na polovinu soupeře zastavil hvizd hlavního rozhodčího, který v tuto chvíli neprojevil cit a nenechal poskytnout výhodu ve hře.
     
    23
    V těchto minutách je hra velmi nepřehledná, jelikož se odehrává v okolí poloviny hřiště. Navíc se na trávníku množí nevynucené fauly.
     
    22
    Dani Parejo zatáhnul na polovině hřiště za záchranou brzdu, rozhodčí neváhal a odpískal zbytečný domácí faul.
     
    21
    Domácí tým se snaží držet míč na svých kopačkách. Navíc čeká na chyby svého soupeře, které vždy příjdou. Espanyol se musí jednoduše zlepšit.
     
    20
    Máme za sebou úvodních dvacet minut tohoto utkání. Domácí Valencia zatím plní roli favorita, když na svém hřišti vede o gól nad Espanyolem.
     
    19
    Domácím se podařil zahrát rohový kop přímo do hostující branky. Pau López měl velké problémy, aby tento centr dokázal vyškrábnout mimo zařízení.
     
    18
    Parádní obranný zákrok ve svém vápně ukázal hostující kapitán, když na poslední chvíli zastavil pronikajícího Simona Zazu.
     
    17
    Přímo před zraky domácího trenéra se Martín Montoya dopustil zbytečného prohřešku. Rozhodčí neváhá odpískat domácí faul.
     
    16
    Carlos Soler ukázal skvělou bojovnost a proti přesile získal autové vhazování pro svůj celek. Hosté silně protestují, protože právě Soler se podle nich dotknul míče jako poslední.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Carlos Sánchez (Espanyol Barcelona).
     
    14
    Geoffrey Kondogbia získal po své ztrátě na domácí polovině míč, potáhnul ho až k pokutovému území hostů, kde nebezpečně zakončil. Pau López vytasil parádní zákrok.
     
    13
    Zápas po úvodní brance ztratil rychlejší tempo. Oba týmy nikde nespěchají a soustředí se na vlastní hru.
     
    12
    Gerard Moreno je v úvodu utkání při velké chuti. Tentokrát opět donutil domácího Neta k důležitému zákroku.
     
    11
    Standardní situace se ovšem nepovedle podle představ, jelikož míč z toho přímého kopu letěl vysoko nad domácí branku.
     
    10
    Navíc tentokrát se jeden z domácích obránců dopustil nedovoleného zákroku před vlastním pokutovým územím. Espanyol bude rozehrávat volný přímý kop.
     
    9
    Espanyol se bude v dnešním zápase spoléhat hlavně na dlouhé nákopy, které by mohly dělat domácí obraně problémy.
    7. RODRIGO - 1:0
     
    7
    Valencia právě vstřelila branku!
    Na úvodní branku jsme tedy dlouho nemuseli čekat. RODRIGO si skvěle naběhnul na centr z levé strany a poslal míč hlavou do hostující branky. Brankář Espanyolu byl bez šance – 1:0. Asistence: Gonçalo Guedes.
     
    7
    Espanyol rozehrál svůj první rohový kop v tomto zápase, který se ovšem nepovedl. Centrovaný míč přeletěl vápno a doputoval až do zámezí.
     
    6
    Pablo Piatti neměl na útočné polovině komu přihrát, proto musel volit přihrávku zpět ke svým obráncům. Tento krajní hráč bude mít o motivaci postaráno, jelikož na Mestalle si své odehrál.
     
    5
    Postupnou kombinací to nešlo, proto Martín Montoya zvolil dlouhý nákop, který skončil až v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    4
    Domácí hráči se snaží uklidnit hru a postupnou kombinací dobývají polovinu svého dnešního soupeře. Ten ovšem skvěle vysouvá své napadání.
     
    3
    Hosté z Barcelony vstoupili do dnešního zápasu velmi aktivně. Neto si tentokrát musel připsat svůj první zákrok v zápase.
     
    2
    Už ve druhé minutě padnul gól, který byl vzápětí odvolán. Gerard Moreno si nepohlídal své postavení a byl odpískán ofsajd.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hráči Espanyolu, kteří dnes budou hrát v modré kombinaci. Domací Valencia má své typické černobílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Gabriel, Gayá – Soler, Parejo (C), Kondogbia, Guedes – Rodrigo, Zaza.
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Nemanja Maksimović, Vietto, Pereira, Torres, S. Mina.

    Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, David López (C), Hermoso, Vilà – Ca. Sánchez, Darder – Melendo, Jurado, Piatti – G. Moreno.
    Náhradníci: Molleda – Caricol, Sergio García, Baptistão, Javi López, Granero, Sergio Sánchez.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez.
    Zápas se pomalu blíží. Potvrdí Valencia roli favorita nebo Espanyol překvapí a získá nějaký bod?

     
    Vzájemné zápasy

    V prvním vzájemném utkání těchto klubů v této sezoně zvítězila Valencia na hřišti Espanyolu 2:0. Branky padaly až ve druhé půli, nejprve se prosadil v 67. minutě Kondogbia a pak v 83. minutě zvýšil Mina. Valencia vyhrála čtyři poslední vzájemná utkání nad Espanyolem. Doma s tímto barcelonským klubem neprohrála deset utkání v řadě, od roku 2007.
     
    Espanyol Barcelona

    Espanyol se pohybuje ve středu tabulky a dá se říci, že ho s velkou pravděpodobností čeká klidný konec sezóny. Na sestupové pozice má náskok třináct bodů, což je příliš mnoho na to, aby se tím stresoval. A na pohárové příčky ztrácí bodů jedenáct a i to bude nejspíš příliš mnoho na to, aby se to dalo ještě dohnat. Poslední výsledky Espanyolu v lize jsou hodně různorodé. Ze tří minulých utkání tento klub má po jedné výhře, prohře a remíze. Naposledy uhrál doma plichtu 0:0 s Alavésem. Z posledních dvanácti kol tento barcelonský celek vyhrál jen dvakrát, povedlo se mu porazit překvapivě Real Madrid a také Real Sociedad. Na stadionech soupeřů nemá Espanyol dobrou bilanci, v lize mimo domov vyhrál jen jednou ze čtrnácti pokusů. Zachraňuje to ale sedm remíz a jen šest proher. Naposledy Espanyol prohrál na hřišti Betisu jasně 0:3.
     
    Valencia CF

    Valencia má sezónu rozehranou velmi dobře, s velkou pravděpodobností si zajistí místenku pro příští ročník Ligy mistrů. V tabulce totiž Valencii patří čtvrté místo, které poprvé bude znamenat přímý postup do skupinové fáze bez nutnosti účastnit se předkola. Valencia ale může mířit ještě výš, před sebou má jen o jeden bod třetí Real Madrid. Pak už je ztráta o něco větší, druhé Atlético Madrid má o pět bodů více. Na pátý Betis má pohodlný třináctibodový náskok. Poslední čtyři zápasy tento andaluský klub vyhrál a dohromady osm kol po sobě už neprohrál, z toho jen jednou remizoval. Na domácím stadionu Valencia v lize v této sezóně z patnácti zápasů jen dvakrát prohrála a dvakrát remizovala. Čtyři poslední soupeři odjížděli z Mestally bez bodů. Poslední dva týmy, které na hřišti Valencie dokázaly zvítězit byly Real Madrid v lize a Barcelona v domácím poháru.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce španělského fotbalu u sledování utkání 31. kola La Ligy mezi týmy Valencia CF a Espanyol Barcelona. Zápas se odehraje ve Valencii na stadionu Mestalla.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Jan Mládek

    Branky: 7. Rodrigo (Guedes)

    Karty:   53. Soler (VAL), 53. Garay (VAL), 90+2. Kondogbia (VAL) – 15. Ca. Sánchez (ESB), 68. Baptistão (ESB)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 17:10.
    Valencia CF: Neto – Montoya, Garay, Gabriel, Gayá – Soler (88. Torres), Parejo (C), Kondogbia, Guedes (81. Pereira) – Rodrigo, Zaza (78. S. Mina).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Nemanja Maksimović, Vietto, Pereira, Torres, S. Mina.

    Espanyol Barcelona: Pau López – Navarro, David López (C), Hermoso, Vilà – Ca. Sánchez (63. Granero), Darder – Melendo (82. Sergio García), Jurado (61. Baptistão), Piatti – G. Moreno.
    Náhradníci: Molleda – Caricol, Sergio García, Baptistão, Javi López, Granero, Sergio Sánchez.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez

    Diváci: 36 296
    bahis siteleri