Utrecht – Groningen 1:1 (kon.) | Ajax – Venlo 4:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
4:1 (2:1)
VVV Venlo
Čtvrtek 19.04.2018, 20:45 • Amsterdam Arena, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto duelu je to vše, mějte se fajn. (22:40:15)
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:8.
     
    Je dobojováno! Ajax potvrdil roli favorita a porazil Venlo 4:1. Hosté sice skórovali jako první, ale i tak se dá bez nadsázky tvrdit, že domácím stačil na tříbodový zisk výkon na půl plynu. Největší měrou se o vítězství zapříčinil dvougólový Neres, po jednom gólu pak přidal Huntelaar a Ziyech. Ajax si tak polepšil na 73 bodů a znovu odskočil třetímu Alkmaaru na pět bodů, což znamená, že se s největší pravděpodobností kvalifikuje do předkol Ligy mistrů. Venlo naopak pojedenácté v řadě nevyhrálo a po dvaatřicátém kole bude třinácté.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu je nastavena propagační jedna minuta.
     
    89
    Hlasatel na stadionu oznámil, že nejlepším hráčem zápasu byl zvolen autor dvou gólů David Neres.
     
    88
    Schöne navázal na akci Nerese filigránskou patičkou, která ale nebyla účinná. Míče se po ní zmocnili fotbalisté Venla.
     
    86
    Rychlý domácí útok šesti proti pěti završil Neres přihrávkou pod sebe, nicméně van de Beek zblízka na Unnerstalla nevyzrál.
     
    84
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Noussair Mazraoui, přichází Jurgen Ekkelenkamp.
     
    83
    Korkmaz fauloval a Ajax dostal možnost zahrávat přímý kop. S úsměvem na tváři ho rozehrál Ziyech, ale levačkou tentokrát výrazně přestřelil.
     
    82
    Ziyech se tentokrát dostal s balónem až ke koncové čáře, z úhlu přihrával na vzdálenější tyč, jenže dobíhající Dolberg ho o chloupek nestihl doklepnout do sítě.
     
    81
    Venlo působí naprosto rezignovaným dojmem. Z toho teď resultovala i ztráta nedaleko od šestnáctky, ale míč nakonec skončil u Unnerstalla.
    79. Hakim ZIYECH - 4:1
     
    79
    Ajax právě vstřelil branku!
    Dvacet minut po třetím gólu přichází i ten čtvrtý! Za svůj vynikající výkon je odměněn také HAKIN ZIYECH, který si navedl míč na osu hřiště a levačkou vystřelil do tyče, od které se balón odrazil pár centimetrů za brankovou čáru.
     
    78
    Mazraouiho unáhlená střela neměla šanci na úspěch, zhruba čtvrthodinu před koncem zápasu vykopává mnohokrát zmíněný Unnerstall.
     
    77
    O pár desítek sekund později dostal Ajax další možnost, de Light hlavičkoval už lépe, ale Unnerstall jeho koníček s problémy zneškodnil.
     
    75
    Rohový kop domácího týmu nabídl centr zleva, balón letěl na Kristensena, jenž ho jenom lehce lízl a nepřesměroval do brány.
     
    74
    Držení míče. 78% – 22%.
     
    73
    Dramatizace zápasu ale nepřichází, Vito van Crooij z velké dálky výrazně minul a Onana vůbec zasahovat nemusel.
     
    72
    Jeden z naprostého minima faulů nyní předvedl Ziyech, jenž nedovoleně zastavil Ruttena. Na řadu přichází standardní situace Venla.
     
    71
    Dekker dostal míč do pokutového území, kde trefil jen clonícího obránce. Podobně dopadl i opakovaný pokus z kopačky Labylleho.
     
    70
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Jerold Promes, přichází Evren Korkmaz.
     
    69
    I naprosto nezaměstnaný Onana se zapojil do rozehrávky Ajaxu, který se jednoduše nastěhoval zpátky na útočnou polovinu.
     
    68
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Klaas-Jan Huntelaar, přichází Kasper Dolberg.
     
    67
    Huntelaar si dal balón daleko od nohy a hosté mu ho sebrali. Toť se ale stalo až po odmávaném ofsajdu.
     
    66
    Hosté hrají hodně pasivně a nyní v deseti lidech jenom postávají u pokutového území. Ajax tak má naprostý klid k dobývání.
     
    65
    Také de Ligt se vysunul do útoku, v němž ho trochu pozlobil první dotek a z úhlu centroval, ale jeden z mužů ve žlutém míči dráhu překřížil.
     
    64
    David Neres zkusil štěstí z dálky a nechybělo moc, aby znovu změnil skóre. Jeho projektil se zastavil až o pravou tyč Unnerstallovy brány.
     
    62
    Röseler potáhl míč alespoň k půlící čáře a na pár chvil ulevil defenzivě Venla, jež je nesmírně přetížená a čeká ji ještě hodně krušná půlhodina.
     
    60
    Po hodině hry je o vítězi zápasu asi rozhodnuto. Ajax v posledních minutách svého soupeře doslova drtí a čtvrtý gól pomalounku klepe na dveře.
    59. Klaas-Jan HUNTELAAR - 3:1
     
    59
    Ajax právě vstřelil branku!
    Na třetí trefu si domácí fanoušci museli počkat do devětapadesáté minuty! Roel Janssen ztratil balanc a nechal projít Ziyechův nákop k Neresovi. Ten ještě přihrál před malé vápno, odkud se z otočky snadno prosadil KLAAS-JAN HUNTELAAR.
     
    58
    Kristensen se omlouvá svým spoluhráčům za nepřesnou přihrávku, která v pokutovém území skončila až v náruči Unnerstalla.
     
    56
    Obrana hostů je teď rozložená do posledního prvočinitele. Hráči Ajaxu si naopak věří a předvádí parádní různorodé akce.
     
    55
    Teď už to byl Unnerstall, který zamezil třetímu inkasovanému gólu! Ziyech vykouzlil skvělou kolmici pro Kluiverta, jenž ale napálil jenom rychle vybíhajícího gólmana Venla.
    53. Maximilian Wöber (AJA)
     
    53
    Velká šance pro domácí celek! Lasse Schöne vnějším nártem parádně odcentroval z levého křídla a připravil loženku pro Wöbera, který z dobré pozice trefil břevno!
     
    52
    Röseler si troufl na skluz ve vlastním pokutovým územím a odrazil míč do autu, s jehož vhozením Ajax vůbec nečekal.
     
    50
    Na opačném konci hřiště úřadoval Klaas-Jan Huntellar, který dostal vynikající pas od Ziyecha, ale poté zblízka ani nadvakrát nepřekonal Unnerstalla.
     
    49
    Jeden z domácích zadáků se zapomněl vzadu a ofsajdová past tak nesklapla. De Light rozběhnutému van Crooijovi nestíhal, ale z domácího pohledu všechno vyřešil zákrok Onany.
     
    48
    Na hodně vlažném vstupu do druhého poločasu nic nezměnila ani Seuntjensova dalekonosná rána, která proletěla hodně vedla Onanovy brány.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní poločas, ve kterém Ajax herně dominoval, nicméně ve třiačtyřicáté minutě překvapivě inkasoval z povedené střely Seuntjense. Ajax to ale nezaskočilo a ještě do přestávky stihl skóre otočit, o oba góly se postaral David Neres. Nutno také dodat, že oba celky už přišly o své kapitány, Post i Veltman museli odstoupit pro zranění.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+3. David NERES - 2:1
     
    45+3
    Ajax právě vstřelil branku!
    Kdo by to byl ve třiačtyřicáté minutě řekl, že Ajax půjde do přestávky s vedením v zádech! DAVID NERES nejprve pustil přihrávku pod sebe, pak si přece jenom vzal balón od Kristensena a po nešikovném zákroku jednoho z obránců nekompromisně vypálil mimo dosah Larse Unnerstalla.
     
    45+2
    Na druhé z nich zahrozilo i Venlo, ale gól tentokrát slavit nemůže. Vito van Crooij napřáhl z delší vzdálenosti, jenže míč se stočil směrem od branky.
     
    45+1
    Nastavují se 4 minuty.
    45. David NERES - 1:1
     
    45
    Ajax právě vstřelil branku!
    Červenobílí bleskově odpovídají a srovnávají krok! De Ligt se vydal na útočný výlet a zasekávačkou na levou nohu se zbavil hned dvou obránců, nakonec přihrál k vzdálenější tyči a DAVID NERES to měl při koncovce z malého vápna jednoduché.
    43. Ralf SEUNTJENS - 0:1
     
    43
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Hosté z první šance překvapivě otevírají skóre! Vracející se Kluivert neodvrátil Promesův nákop z hloubi pole, k míči se dostal RALF SEUNTJENS a parádní ranou z dálky nedal Onanovi žádnou šanci zakročit.
     
    42
    Následoval rohový kop v provedení Ziyecha, jenž sice našel hlavu střídajícího Kristensena, ale ten míč směrem na branku neposlal.
     
    41
    Justin Kluivert se přece jenom dostal k tečované přihrávce, ve vápně si chtěl zpracovat balón v otočce a při ní jej zase ztratil.
     
    40
    Ziyechovu předávku na Kluiverta přečetl Promes a důrazně odkopl míč mimo vlastní polovinu. Tam však vydržel jen několik málo sekund.
     
    38
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Jöel Veltman, přichází Rasmus Nissen Kristensen.
     
    37
    Veltmanovo zranění kolene bude pravděpodobně vážnějšího rázu. Domácí kapitán je odnášen na nosítkách a podle jeho výrazu ve tváři se zdá, že se bude skutečně jednat o dlouhodobější problém.
     
    36
    Bohužel to vypadá, že i Ajax bude muset nechtěně sáhnout do sestavy. U pomezní čáry se už chystá Rasmus Nissen Kristensen.
     
    35
    Ralf Seuntjens si v souboji vůbec nebral servítky s domácím kapitánem Veltmanem, jehož koleno se dostalo do nepříjemné polohy. Na hřišti už probíhá ošetření.
     
    34
    Teď to Noussair Mazraoui zkusil z delší vzdálenosti, nicméně přízemní střela neměla potřebnou přesnost. Ani tentokrát se tak skóre nemění.
     
    33
    Veltmanova střílená přihrávka do nitra pokutového území zůstala u domácích hráčů nepochopena, zpět do hry pošle balón Unnerstall.
     
    32
    Úrovni zápasu nepřidávají ani fanoušci, kteří dnes vůbec nefandí. Fotbalisté nezvykle slyší každé své slovo.
     
    30
    Třetina zápasu je minulostí. Ajax herně naplňuje roli velkého favorita, ale kromě zahozené penalty si žádnou vylouženou šanci nevytvořil.
     
    29
    Dlouhý pas určený pro Kluiverta hostující obrana rovněž zvládla eliminovat, následuje pouze Unnerstallův výkop.
     
    28
    Znovu v akci Hakim Ziyech, jenž dostal čas na střelu z nějakých třiadvaceti metrů. Unnerstall zasahovat nemusel, balón letěl mimo tři tyče.
     
    27
    Huntellar ve vápně hrudí sklepával centr z pravé strany, Ziyechovu střelu však zablokoval vlastní spoluhráč a van de Beek pak v krkolomné pozici nikoho nenašel.
     
    26
    Z tohoto mráčku pršet nebude. Van Crooijův centr jen tak proletěl velkým vápnem do autu. Promes na míč hlavou nedosáhl jen o pár centimetrů.
     
    25
    Matthijs de Ligt se jako strom postavil před rozběhnutého Hunteho a byl mu odpískán faul. Hráči ve žlutém budou kopat standardku z levé strany.
     
    24
    Unnerstall šel odvážně proti Ziyechově centru z pravého křídla. Mazraoui se k hlavičce neprobil a je z toho odkop od hostující svatyně.
     
    23
    Nevýrazný Kluivert si vzal míč na levé straně a tak dlouho si jej naváděl na střed, až mu ho obrana Venla čistým způsobem odkopla od nohy.
     
    21
    Snad poprvé se míče dotkl také André Onana, ke kterému se kulatý nesmysl dostal po nezachycené přihrávce na hranici pokutového území.
     
    19
    Trávník na útočné polovině Venla je zatím naprosto nepoškozený. Ajax nadále kontroluje hru a zdá se, že je jen otázkou času, kdy se dostane do vedení.
     
    17
    Domácí si zkusili rohový kop i z pravého konce hřiště, jenže zatím bezchybný gólman Unnerstall centr vyboxoval do bezpečí.
     
    16
    Hakim Ziyech zleva poslal vysoký centr, jenž přistál přesně na kopačce nikým neobtěžovaného obránce Venla.
     
    15
    V komorní atmosféře se chystá druhý rohový kop ve prospěch Ajaxu.
     
    14
    Van de Beek to zkusil obloučkem z pravého kraje pokutového území, nicméně balón přistál jen na střeše hostující brány.
     
    13
    Ajax drží míč na útočné polovině a zatím dominuje ve statistice držení míče. Blok Venla však díky Unnerstallovi odolává.
     
    12
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Danny Post, přichází Roel Janssen.
     
    10
    Pár chvil před zmíněnou penaltou si hostující kapitán Danny Post přivodil zranění třísla a kvůli němu nemůže pokračovat ve hře.
     
    9
    Venlo sice přečkalo první klinickou smrt, ale musí řešit další komplikace. Jeden z hráčů je podle všeho zraněn a proto se bude střídat.
    8. Schöneho neproměněná penalta
     
    8
    Nebylo žádným překvapením, že si míč na penaltový bod postavil sám faulovaný Schöne. Svou šanci na otevření skóre ale promarnil a vystřelil do ideálního místa pro vyrážejícího Unnerstalla, který správně zvolil skok do pravé strany.
     
    7
    Již v sedmé minutě je tady penalta pro domácí celek! Schöne si narazil se spoluhráčem a poprvé otestoval pozornost Unnerstalla. Po jeho zákroku došlo k faulu na probíjejícího se Schöneho a hlavní sudí byl nekompromisní.
     
    6
    Schöne odcentroval až před pokutové území, Neres byl poté vytlačen do rohu a celá akce Ajaxu už se mezitím zastavila.
     
    5
    Huntelaarovo přenesení hry na pravou stranu nebylo dostatečně vysoké a k míči se dostal Promes. Ajax vzápětí přesto vybojoval první roh.
     
    4
    Začátek zápasu se odehrává v poklidném tempu, první nesmělé útočné náznaky obě defenzivy velmi rychle zpacifikovaly.
     
    2
    Ajax již přišel o možnost získat titul a to se výrazně odrazilo také na návštěvě tohoto zápasu. Tribuny rozlehlého stadionu netradičně zejí prázdnotou.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují ve žlutočerných, zatímco domácí v tradičních červenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AFC Ajax: Onana – Veltman (C), de Ligt, Wöber, Ziyech – Schöne, van de Beek, Mazraoui – Neres, Huntelaar, Kluivert.
    Náhradníci: Lamprou – Bakker, Cassierra, de Wit, Dolberg, Orejuela, Kristensen, Matusiwa, Ekkelenkamp.

    VVV Venlo: Unnerstall – Dekker, Promes, Röseler, Labylle – Rutten, Post (C), van Bruggen – V. van Crooij, R. Seuntjens, Hunte.
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Bezzat, Castelen, R. Janssen, Korkmaz, Jakobse, Linhorst.

    Rozhodčí: Kamphuis – Kleinjan, Siebert.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    27.08.2017 Venlo – Ajax 0:2
    03.02.2013 Venlo – Ajax 0:3
    17.11.2012 Ajax – Venlo 2:0
    02.05.2012 Ajax – Venlo 2:0
    21.08.2011 Venlo – Ajax 2:2.
     
    VVV Venlo

    Hostující tým čeká na oslavu vítězství od začátku února, kdy doma překvapivě porazil Feyenoord. Od té doby odehrál deset zápasů a v nich získal jen pět bodů za remízy. O minulém víkendu se Venlo představilo na domácím hřišti, kde prohrálo 0:2 s Heerenveenem. V tabulce Eredivisie se nachází na dvanáctém místě, přičemž na barážové pozice má náskok sedmi bodů.
     
    AFC Ajax

    Výrazný favorit tohoto zápasu před pár dny nezvládl šlágr kola na hřišti PSV a připravil se o poslední možnost, jak zaútočit na titul. V rozehraném dvaatřicátém kole tak Ajaxu patří druhé místo s jedenáctibodovou ztrátou na první příčku. Klub z Amsterdamu se tak musí dívat hlavně za sebe, neboť třetí Alkmaar na něj ztrácí už jen dva body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45. Neres, 45+3. Neres, 59. Huntelaar, 79. Ziyech – 43. R. Seuntjens

    Neproměněná penalta: 8. Schöne (AJA), brankář Unnerstall zneškodnil


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:8.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman (C) (38. Kristensen), de Ligt, Wöber, Ziyech – Schöne, van de Beek, Mazraoui – Neres, Huntelaar (68. Dolberg), Kluivert.
    Náhradníci: Lamprou – Bakker, Cassierra, de Wit, Dolberg, Orejuela, Kristensen, Ekkelenkamp, Matusiwa.

    VVV Venlo: Unnerstall – Dekker, Promes (70. Korkmaz), Röseler, Labylle – Rutten, Post (C) (12. R. Janssen), van Bruggen – V. van Crooij, R. Seuntjens, Hunte.
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Bezzat, Castelen, R. Janssen, Korkmaz, Jakobsen, Linhorst.

    Rozhodčí: Kamphuis – Kleinjan, Siebert
    bahis siteleri