Prešov – Nitra 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:1 (1:0)
FC Nitra
sk Pátek 20.04.2018, 17:00 • NTC Poprad • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 6. kola Fortuna ligy – skupiny o udržanie, v ktorom 1. FC Tatran Prešov vo svojom prechodnom domácom pôsobisku v Poprade privíta FC Nitra. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. FC Tatran Prešov
    Prešovskí futbalisti sa momentálne nachádzajú v tabuľke skupiny o zotrvanie v najvyššej súťaži na predposlednom 5. mieste so ziskom 20 bodov a skóre 18:49. Prešovčania boli rozhodne vďační dve kolá dozadu, kedy dokázali zaznamenať prvé jarné víťazstvo, keďže porazili Zlaté Moravce 1:0. Tri body vôbec však nemali zaručené, pretože až v 87. minúte rozhodol o triumfe zeleno-bielych Nikola Gatarić. Prešov sa tak odlepil od dna tabuľky a pred Senicou má zatiaľ štvorbodový náskok. V poslednom kole však práve na trávniku Nitry prehral 3:2 a túto prehru bude chcieť dnes na domácej pôde odvrátiť.

    FC Nitra
    Nitrania sú v oveľa väčšej psychickej pohode, keďže tabuľku skupiny o udržanie jednoznačne vedú. Majú na konte 40 bodov a šesťbodový náskok pred druhými Michalovcami, ktoré majú 34 bodov. Nitra z posledných piatich zápasov dokázala vyhrať tri, naposledy si pripísala výhru práve nad Tatranom. Predtým remízovala doma s Podbrezovou 0:0 a podľahla michalovskému Zemplínu prekvapivo vysoko 4:0.

    Vzájomné zápasy medzi Prešovom a Nitrou boli v tejto sezóne zatiaľ jednoznačne v réžii nitrianskych futbalistov. Nitra v 3. kole základnej časti Fortuna ligy zvíťazila pod Tatrami vysoko 0:4, následne doma v 14. kole 2:0 a takisto aj v spomínanom zápase pred týždňom 3:2.

    Prešov bude chcieť rozhodne túto prehru vrátiť na prechodnom domácom pôsobisku v Poprade, kde však na Tatran veľa divákov nezavíta. Na poslednom domácom stretnutí sa ich v NTC zišlo len 167.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Lukáč – Bartek, Udeh, Prikryl, Dzurík – Grešák, Keresteš (C), Leško, Micherda – Gatarić, Hošek.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Sedlák, Kraľovič, Streňo, Haladej, Trapanovski.

    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Kuník – Fábry, Šimončič (C), Kóňa – Steinhübel, Vestenický, Fábry.
    Náhradníci: Šípoš – Niba, Ngeyitala, Valenta, Guláš, Kotrík, Macho.

    Rozhodca: Kružliak – Hrmo, Perát.
     
    Na trávnik už prichádzajú obe mužstvá. Tatran sa predstaví v bielych dresoch a Nitrania v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Tatrana, presnejšie ho zahrával Dávid Keresteš. Prešovčania si však hneď nepresne prihrali a lopta dopadla za postrannú čiaru.
     
    2
    V strede poľa bol Fábrym faulovaný domáci Leško. Ešte sa zmenila jedna skutočnosť na predzápasových zostavách, domáci Grešák sa počas predzápasovej rozcvičky zranil a na jeho miesto nastúpil Erik Streňo.
     
    3
    Prvý priamy kop Prešova v zápase zahrával Keresteš, no hostia z Nitry odvrátili hrozbu príležitosti Tatrana.
     
    4
    Leško sa snažil vysúvať dopredu Hošeka, ale hlavný rozhodca odpískal nedovolený zákrok prešovského futbalistu.
     
    5
    Micherdovi sa na hrote ukazoval Gatarić, ale nedostal od Micherdu presnú prihrávku. Dobre proti nemu zakročil aj Farkaš a Nitra získala loptu.
     
    6
    Hošek predĺžil vykopnutú loptu od Lukáča smerom na Streňa, ale Erik Streňo sa už nedokázal presadiť smerom dopredu.
     
    7
    Dzurík predlžoval loptu do pokutového územia smerom na Barteka, ktorý však v hlavičkovom súboji neuspel a Nitrania sa dokázali ubrániť.
     
    9
    Udeh trochu zahnal svojho brankára Lukáča, ktorý odkopával už z mimo územia šestnástky. Loptu nakopol dopredu, Streňo sa však v šestnástke pošmykol a lopta ušla za bránkovú čiaru.
     
    10
    Fábry presúval loptu na ľavú stranu Steinhübelovi, ktorý však bol atakovaný sklzom od Keresteša. Nitriansky futbalista sa ťažko dvíha z trávnika, no mal by to zvládnuť.
     
    11
    Fabiš autom prihral loptu do pokutového územia Fábrymu, ktorý si však strelecký pokus nevypracoval. Lopta sa však dostala k šikovnému Vestenickému, ktorý to skúsil miernou obaľovačkou a brankár Lukáč sa musel poriadne natiahnuť!
     
    13
    Hošek šikovnou narážačkou vysunul Adriána Leška, ktorý vypálil z hranice vápna, no jeho delovka bola zblokovaná a Tatran získava prvý rohový kop.
     
    14
    Z rohového kopu sa futbalisti Tatrana Prešov vôbec nepresadili, loptu si vzal do moci brankár Hroššo. Následne Nitrania vykopli, ale nikam to tiež neviedlo.
     
    15
    Delovka Andreja Fábryho bola tečovaná a letela mimo bránky. Nitra zahrávala rohový kop. Fábry poslal loptu do šestnástky, ktorú pekne odhlavičkoval Tomáš Vestenický a takmer skóroval. Lopta skončila na hornej žrdi!
     
    16
    Farkaš vysúval dlhým centrom na pravú stranu Fábryho, ktorý však nestihol dobehnúť túto dlhú loptu. Nitrania ju však znovu nejako získali.
     
    18
    Kuník nakopával loptu na hranicu šestnástky, kde si pripravoval priestor Vestenický, ale napokon sa mu center nepodarilo spracovať.
     
    19
    Dzurík posunul loptu na hranicu šestnástky Leškovi, ktorý sa otočil smerom k bránke a vystrelil ľavačkou. Lopta však letela mimo bránky.
     
    20
    Fábry šikovne získal loptu a vysunul po pravej strane Kóňu, ktorý centroval do pokutového územia, no Prešovčania loptu odrazili.
     
    21
    Center Vestenického z ľavej strany dopadol vo vápne na hlavičku Andreja Fábryho, ktorý to skúsil hlavou, no Lukáč mu loptu doslova ukradol.
     
    22
    Fabiš to skúšal po ľavej strane cez Keresteša, ale loptu sa mu nepodarilo presunúť smerom dopredu.
     
    23
    Micherda vybojoval loptu na pravej strane a presúval ju centrom do pokutového územia, no Kóňovi sa ju podarilo dostať mimo nebezpečnej zóny.
     
    24
    Gatarićov center z rohového kopu prešiel do pokutového územia, no Christopher Maduka Udeh už bol od lopty ďaleko a zakončovať nemohol.
     
    25
    Adrián Leško si pýtal pokutový kop v šestnástke, no akokoľvek to skúšal, nepodarilo sa mu to. Hlavný rozhodca odpískal faul na domácich Nitranov.
     
    26
    Hošek sa ukazoval Gatarićovi už tesne za obrannou líniou, ale napokon presnú prihrávku nedostal. Cez dvoch hráčov sa Gatarićovi nepodarilo prihrať.
     
    27
    Prešovčania si skúšali posúvať loptu nakrátko po ľavej strane, dokázali sa dostať tesne za stredovú čiaru, no potom sa už nepresadili.
     
    29
    Steinhübel sa snažil bežecky prekonať domáceho obrancu Udeha, ale napokon sa mu to nepodarilo a Prešovčania si ustrážili vlastnú šestnástku.
     
    30
    Prešov dal gól!
    Tatran sa dostáva do vedenia v stretnutí! Spoza pokutového územia ďalekonosnou strelou vypálil Micherda, ktorého strelu v šestnástke šikovne tečoval NIKOLA GATARIĆ!
     
    32
    Nitrania zahrávali rohový kop, loptu sa im podarilo dostať za pokutové územie na Christiána Steinhübela, ktorý to skúsil strelou, ale bránku minul.
     
    34
    Center Pavla Farkaša na pravú stranu rozhodne nesmeroval na nikoho zo svojich spoluhráčov a dokonca sa ani k nikomu veľmi nepriblížil. Dalo by sa konštatovať, že to bola taká odovzdaná lopta pre Prešovčanov.
     
    35
    Fábry prihral loptu na hranicu šestnástky Vestenickému, ktorý to skúšal strelou z otočky, ale bol nepresný.
     
    36
    Dzuríkov aut bol nepresný, následne chcel Kóňa ihneď otočiť hru a vysunúť Fábryho, no stál tam aj Udeh, ktorý futbalistov spod Zobora rozhodne dopredu nepustil.
     
    37
    Farkašovi sa už druhýkrát nepodarila rozohrávka. Tentokrát však iba dával prihrávku na ľavú stranu smerom na Fabiša. Lopta však letela až za postrannú čiaru.
     
    38
    Hlavný rozhodca musel vyťahovať prvú žltú kartu proti Marekovi Fábrymu, ktorý fauloval v stredovom kruhu protihráča.
     
    40
    Fabiš odcentroval z ľavej strany smerom pred bránku. Prešovčania však priestor prečíslili a nedovolil súperovi zakončovať.
     
    41
    Petr Hošek chcel získať loptu po centri od Udeha, lenže v súboji s Pavlom Farkašom nevzišiel ako úspešný hráč.
     
    42
    Micherda prihral loptu Leškovi pred pokutové územie. Leško si chcel ešte vytvoriť lepšiu pozíciu a bol od lopty odstavený. Možno mal hneď strieľať.
     
    43
    Streňo si šikovne zasekol protihráča na ľavej strane a potom sa mu v šestnástke ukázal Hošek. Posielal center, lenže Farkaš ho dokázal o niečo skôr vystihnúť.
     
    44
    Futbalisti Tatrana Prešov získali rohový kop, ktorý zahrával Gatarić. Loptu však poslal ďaleko až za úroveň vzdialenejšej žrde a odtiaľ sa už rozhodne veľmi nedalo zakončiť.
     
    45
    Prešov následne získal štandardku a priamou strelou z ľavej strany to skúšal Adrián Leško. Brankár Hroššo bol úspešný. Štandardka rezultovala kvôli faulu Vestenického, ktorý dostal aj žltú kartu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase hral Prešov naozaj výborne a mal ofenzívne chúťky. Vďaka útočnej hre sa mu podarilo skórovať v 30. minúte, keď sa presadil Gatarić. Tatranu sa tak črtá príležitosť na zisk troch bodov.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku tréneri Mišovec a Galád žiadne zmeny v zostavách nevykonali, a tak sa pokračuje v pôvodných zloženiach. Nitrania zahrávali výkop, Prešovčania však potom získali roh.
     
    47
    Prešovčania sa k hlavičkovému zakončeniu nedostali, spoza pokutového územia ešte pálil Streňo, ale mieril nepresne.
     
    48
    Hlavný rozhodca odpískal v stredovom kruhu nedovolený zákrok na nitrianskeho hráča. Nitra však zahrávala iba nakrátko a aktuálne zvádza súboje pri postrannej čiare.
     
    49
    Gatarić hľadal centrom do vnútra pokutového územia Hošeka. Hošek si však vhodne nenačasoval pohyb a loptu nezachytil.
     
    50
    A zahral si aj tréner hostí Ivan Galád, ktorý v medzistriedačkovom priestore zastavil letiacu loptu z prešovských kopačiek.
     
    52
    Udeh rozohrával po pravej strane cez Dzuríka, ktorý neuspel v súboji so Steinhübelom, ale Prešovčania aj tak získali autové vhadzovanie.
     
    53
    Domáci Jakub Bartek bol potrestaný žltou kartou za faul na nitrianskeho futbalistu.
     
    54
    Kuník vhadzoval dlhý aut do pokutového územia, za ktorým sa predieral Steinhübel, no nepodarilo sa mu ho získať. Následná delovka spoza pokutového územia od Andreja Fábryho skončila iba na Prikrylovi.
     
    56
    Lekári hosťujúceho tímu majú momentálne starosti s Christiánom Steinhübelom, ktorý musel odísť aj na ošetrenie za postrannú čiaru. Nitra zahrávala štandardku, ktorú však Udeh vyblokoval.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Marek Fábry, prichádza Róbert Valenta.
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Christián Steinhübel, prichádza Dominik Guláš.
     
    59
    Guláš bol ihneď po naskočení na ihrisko hneď zapojený do hry, prenechal loptu na ľavej strane Fabišovi, ktorý centroval do pokutového územia, ale Prešovčania sa bezpečne ubránili.
     
    60
    Prešovčania získali aut na pravej strane. Domáci sa momentálne rozhodne nemajú kam ponáhľať. Hostia sú tí, ktorí musia tvoriť, pretože potrebujú vyrovnať.
     
    62
    Domáci zahrávali rohový kop. Postaral sa o to Dávid Keresteš, ktorého lopta letela na bližšiu žrď, ale Prešovčania sa nepresadili.
     
    63
    Gatarić mierne zahnal Leška na ľavú stranu a Prešovčania si následne vybojovali aut. Po jeho zahraní pálil spoza pokutového územia práve Adrián Leško, no Hroššo si pripísal úspešný zákrok.
     
    65
    Prešovčania zvádzali súboje o loptu v rohu hracej plochy, získali tak ďalšie sekundy, ktoré Tatran rozhodne potrebuje za takéhoto priaznivého stavu.
     
    67
    Matúš Kuník si v súboji Erikom Streňom pomohol nedovoleným zákrokom. Hráča Prešova nepríjemne zozadu postrčil a Prešov získava štandardku.
     
    68
    Christopher Udeh si pripravoval pozíciu pri vzdialenejšej žrdi počas rohového kopu, no Prešovčania sa napokon nepresadili.
     
    70
    Leško kolmicou prihrával dopredu Hošekovi, ktorý sa však nakoniec k lopte nedostal a Prešovčania si streleckú možnosť nevytvorili.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 226 divákov.
     
    71
    Jakub Bartek sa zmocnil lopty na útočnej polovici a rozhodol sa vypáliť spoza pokutového územia. Jeho delovka však bola zblokovaná.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Micherda, prichádza Martin Dupkala.
     
    73
    Tomáš Kóňa nedovolil Prikrylovi presne prihrať na kopačku Bartekovi. Tatran však získal ďalšie autové vhadzovanie.
     
    74
    Gatarić posunul loptu na pravú stranu striedajúcemu Martinovi Dupkalovi, ktorý to skúsil priamou strelou na bránku, ale jeho zakončenie bolo zblokované a letelo mimo.
     
    75
    Prešov si teda vybojoval rohový kop, ktorý zahrával Prikryl. Lopta došla pred malé vápno na hlavičku Petra Hošeka, ktorého zakončenie skončilo na Hroššových rukách.
     
    77
    Hošek bol faulovaný Šimončičom na útočnej polovici. Prešovčania teda získavajú štandardku a aj ďalšie sekundy k dobru.
     
    78
    Dupkala hľadal jemným centrom do šestnástky Barteka, ktorý sa však tentokrát uvoľniť nedokázal. Loptu zachytil brankár Lukáš Hroššo.
     
    79
    Prešovčania výborne zdvojili Valentu. Do súboja proti nemu šli Bartek a Streňo. Napokon však hlavný rozhodca Kružliak odpískal faul na hosťujúceho hráča. Previnil sa Erik Streňo, ktorý dostal aj žltú kartu.
     
    81
    Lekári Nitry museli ihneď utekať na trávnik za Matúšom Kuníkom, ktorý bol nepríjemne zasiahnutý do hrude a asi mu aj vyrazilo dych.
     
    82
    Teraz to bolo naozaj nešportové od hosťujúceho kapitána Miloša Šimončiča, ktorý absolútne okato "vyťahal" za dres Nikolu Gatariću a za toto je žltá karta jasná.
     
    83
    Dupkala následne rozohrával štandardku, ale iba nakrátko smerom na Streňa, ktorý sa nevyhovol ofsajdovej línii a previnil sa.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Fábry, prichádza René Kotrík.
     
    85
    Nitrania sa ešte pokúšajú o záverečný nápor. Prešovčania však stále neúnavne bránia a protihráčov v dnešnom zápase pustili iba do minima príležitostí.
     
    85
    Nitra dala gól!
    Hosťom sa to však podarilo a Prešovu sa zisk troch bodov výrazne oddialil! Šikovná strela spoza šestnástky od TOMÁŠA VESTENICKÉHO bola nešťastne tečovaná domácim Dzuríkom.
     
    86
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Michal Kraľovič.
     
    88
    Prešovčania sa ihneď po výkope snažili dostať sa dopredu, ale aj Nitra chce rozhodne ubrániť takýto vyrovnaný výsledok.
     
    90
    Kotrík neprepasoval loptu cez Gatarića, Nitrania však ostávajú na útočnej polovici vďaka autovému vhadzovaniu.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú k druhému polčasu tri minúty.
     
    90+1
    Naozaj zaujímavá príležitosť Nitry v nadstavenom čase! Po rohovom kope sa v šestnástke k lopte dostal Richard Križan viacmenej nevýrazný v celom zápase, no teraz mohol zariadiť víťazstvo Nitry. Jeho strelu z prvej Lukáč len tak tak vyrazil!
     
    90+2
    Po nakopávanej lopte od Keresteša chcel hlavičkovať Christopher Udeh, ale nasmeroval loptu vedľa.
     
    90+2
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Adrián Leško, prichádza Tomáš Sedlák.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Prešovčania sa v druhom polčase naozaj statočne držali proti lídrovi tabuľky skupiny o udržanie, no Nitranom sa predsa len podarilo vyrovnať v 85. minúte vďaka vlastnému gólu prešovského futbalistu Dzuríka. Nitra si tak teda v hodine dvánastej zabezpečila zisk jedného bodu.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:49:51)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 30. Gatarić – 85. Vestenický

    Karty:   53. Bartek (PRE), 79. Streňo (PRE) – 38. Fábry (NIT), 45. Vestenický (NIT), 82. Šimončič (NIT)


    FC Tatran Prešov: Lukáč – Bartek, Udeh, Prikryl, Dzurík – Streňo (86. Kraľovič), Keresteš (C), Leško (90+2. Sedlák), Micherda (72. Dupkala) – Gatarić, Hošek.
    Náhradníci: Slančík – Dupkala, Sedlák, Kraľovič, Haladej, Trapanovski.

    FC Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Kuník – Fábry (84. Kotrík), Šimončič (C), Kóňa – Steinhübel (57. Guláš), Vestenický, Fábry (57. Valenta).
    Náhradníci: Šípoš – Niba, Ngeyitala, Valenta, Guláš, Kotrík, Macho.

    Rozhodčí: Kružliak – Hrmo, Perát

    Diváci: 226
    bahis siteleri