Chelsea – Barcelona 0:3 (kon.)
konec
Chelsea FC
0:3 (0:1)
FC Barcelona
Pondělí 23.04.2018, 17:00 • Colovray Sports Centre, Nyon • UEFA Youth League • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Barcelonští mladíci mohou slavit! Čtyři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí vítězstvím španělského celku nad Chelsea 3:0.

    Obrana dlouho v prvním poločase vládla nad útokem, oba týmy se zaměřovaly na defenzivu. Zlom přišel až po půlhodině hry, kdy si španělský gigant vytvořil tlak, donutil soupeře k několika odkopům a toho mladíci z Barcelony využili k úvodní brance zápasu. Abel Ruiz si skvěle poradil s obráncem na levém kraji, následně ve vápně naservíroval parádní centr na hlavu Alejandra Marquése a pro toho už nebyl problém dostat míč do odkryté branky. V úvodu druhé půle se po chybě Guehia prosadil podruhé v zápase Marqués, Chelsea dokázala reagovat tlakem, ale k kontaktní brance to nevedlo. Brown sice hlavičkoval z blízkosti do břevna, ale Peňa byl jinak jistý. V nastaveném čase poté potvrdil vítězství Barcelony třetí brankou Abel Ruiz. (18:53:04)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Puig, přichází Garcia.
    90+4. Abel RUIZ - 0:3
     
    90+4
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Barcelona se po Moreyově vhazování dostala do rychlého útoku po pravém kraji, následně přihrával Puig na ABELA RUIZE, který si ještě kličkou připravil míč na pravačku a následně usměrnil střelu k levé tyči.
     
    90+3
    Za zdržování rozehrávky dostává žlutou kartu také Mateu Morey. To ale nyní hráčům Barcelony nemusí vadit.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Ještě jeden volný přímý kop rozehrával Callum Hudson-Odoi. Útočník londýnského celku kroutil míč před Peňu, ale velmi rychle je pískán faul Sterlinga.
     
    90
    Guillem Jaime trochu se štěstím získal míč na pravém kraji, poté se ve spolupráci s dalším střídajícím hráčem Morerem dostal do vápna, ale střela z velkého úhlu Cumminga nemohla překvapit.
     
    89
    Ignacio Peňa pomohl nyní svým spoluhráčům vyběhnutím pro balon do středu vápna. Brankář Barcelony byl navíc faulován a může tak rozehrávat z šestnáctky.
     
    88
    Miranda poslal k zemi rozběhnutého Jamese a je za to potrestán žlutou kartou. Hra se tak přesouvá na polovinu Barcelony.
     
    87
    Barcelona v klidu kombinuje, do rozehrávky se zapojil také Peňa. Po dlouhém nákopu udržel míč pro svůj celek Abel Ruiz. Grantův odkop v nouzi končí na tribuně.
     
    86
    Na druhé straně pálil po zasekávačce před vápnem Alex Collado. Po teči Dujona Sterlinga bude Barcelona rozehrávat rohový kop.
    84. Brownova hlavička snížení nepřinesla
     
    84
    Velká šance na snížení končí na břevnu! Hudson-Odoi se perfektně uvolnil na levé straně, poté levačkou oslovil střídajícího Browna, který ale ve stoprocentní šanci hlavičkoval jen do břevna!
     
    83
    Mingueza hned dvakrát vyhrál hlavičkový souboj před vlastním vápnem. Při druhém střetu byl dokonce kapitán Barcelony faulován Brownem. Peňovi následně trvala rozehrávka o něco déle a brankář Barcelony dostává žlutou kartu.
     
    82
    Hudson-Odoi měl proti sobě na levém kraji jen jediného obránce, ale namířil si to do středu, kde ztroskotal proti Brandarizovi. Akce Chelsea znovu střelou nekončí.

    Vít Schück

    Branky: 33. Marqués, 53. Marqués, 90+4. Ruiz

    Karty:   30. Sterling (CHE), 42. James (CHE) – 35. Mingueza (BAR), 60. Orellana (BAR), 83. Peňa (BAR), 88. Miranda (BAR), 90+3. Morey (BAR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:15.
    Chelsea FC: Cumming – Sterling, Guehi (59. McEachran), Grant (C) – James, St. Clair, Maddox (74. Lamptey), McCormick, Familio-Castillo – Redan (69. Brown), Hudson-Odoi
    Náhradníci: Bulka – Gallagher, Colley, McEachran, Brown, Uwakwe, Lamptey

    FC Barcelona: Peňa – Morey, Mingueza (C), Brandariz, Miranda – Puig (90+4 Garcia), Orellana (75. Morer), Collado – Ruiz, Marqués (81. Jaime), Pérez
    Náhradníci: Carevič – Jaime, Garcia, Morer, Comas, Tugarinov, Mortimer

    Rozhodčí: Ekberg – Culum, Hallberg (všichni SWE)
    bahis siteleri