Čína – Austrálie 1:3 (kon.) | Belgie – Island 6:3 (kon.) | Nizozemsko – Srbsko 5:0 (kon.)
konec
Belgie
6:3 (1:0, 2:0, 3:3)
Island
Čtvrtek 26.04.2018, 16:30Mistrovství světa - II. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dobrý den, milí diváci, v dnešním utkání se střetnou hokejové týmy Belgie a Islandu. Oba týmy mají po 2 odehraných zápasech na kontě 0 bodů.

    Belgičané nejdříve prohráli s Austrálií 6:0, poté se Srbskem 4:1. Islanďané prohráli vysoko 11:1 s Nizozemím a 3:0 s Austrálií. Bude to veliká bitva a vítěz bude o krok blíže k záchraně v IIA skupině.
     
    Island na minulém MS skončil na předposledním místě se ziskem šesti bodů. Dokázali překvapivě porazit Rumunsko, které později postoupilo a také Španělsko, které sestoupilo o divizi níže. Stejně jako u Belgie je hlavním cílem záchrana, právě dnešní zápas a také zápas s Čínou napoví, jakým směrem se jejich kroky budou ubírat. Zda se ve skupině udrží, či sestoupí o divizi níže.
     
    Belgie na loňském MS se umístila na čtvrtém místě, když se jim podařilo porazit sestoupivší Španěly a právě dnešní soupeře z Islandu. V minulých sezónách byli považováni za otloukánky skupiny a záchrana byla vždy jejich hlavním cílem, pokaždé se jim to povedlo. Uvidíme zda se jim to povede i letos, tento zápas tomu hodně napoví.
     
    Posledních 5 střetnutí na předchozích MS

    07.04.17 Island Belgie 3 : 9

    09.04.16 Belgie Island 5 : 4(4 : 4)

    13.04.15 Island Belgie 3 : 0

    10.04.14 Belgie Island 3 : 6

    14.04.13 Belgie Island 4 : 1
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Legrand (Jansen) – Denis, Paulus (C), Neven, Distate (A), van Espen, Verschaeve – Milpas, Klijsen, Pellegrims – van den Bogaert, Verelst (A), de Smet – McCann-Coppens, Delbrassine, Bremner – Kolyasnikov, Roland, James – Henry.

    Island: D. Hedström (Valdimarsson) – Einarsson, Andrésson (A), Jakobsson, Jónsson (C), Pålsson (A), Thorsteinsson – Sigrunarson, Orongan, Leifsson – Sigurdsson, Johannsson, Mikaelsson – Induss, Olafsson, Kristinsson – Knutsson, Atlason, Sverrisson – B. Johannesson, E. Gudnason..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    První střelu na bránu si připusují Islanďané, konkrétně Sigrunarson, který unikl po pravé straně, lapačka Legranda byla ale připravena
     
    01:27
    Olafsson vystihl rozehrávku Belgičanů a řítil se z pravé strany sám na golmana Legranda, ten byl ale připraven a nedopustil první změnu skóre.
     
    02:09
    Islanďané jsou v úvodu utkání aktivnější, tentokrát Olafsson vyzval na teč Sigurdssona, ten ale puk k jeho smůle netečoval.
     
    02:57
    Islanďané brání pozorně útočné pásmo a všechny snahy Belgičanů končí většinou nahozenými puky, které ale sbírají islandští obránci.
     
    03:18
    Vyloučení v týmu Belgie (Axi Milpas – 2 min., faul loktem).
     
    04:00
    Zatím jsme svědky poněkud pasivní přesilovky hráčů v modrobílé kombinaci, už podruhé zbytečně ztratili kotouč, který opět končí za bránou Hedströma.
     
    04:59
    Tentokrát zahrozili belgičané, Denis vystihl laxní rozehrávku a jel sám na Hedströma, vybruslil si ale ze střeleckého úhlu a jeho střela končí vedle levé tyče.
     
    05:18
    Domácí v plném počtu.
     
    06:18
    Islanďané zamkli Belgičany ve svém obranném pásmu, nejdříve střílel z dobré pozice Kristinsson, který ale netrefil bránu, puk se odrazil se štěstím k úplně volnému Indussovi, tomu ale do střely obětavým zákrokem skočil Paulus, poté se Belgičané osvobozují za cenu zakázaného uvolnění.
     
    08:25
    Vyloučení v týmu Belgie (Virgil Delbrassine – 2 min., podražení).
     
    09:03
    Přesilová hra Islanďanům zatím nejde, zatím během 3 minut, které měli k dispozici vystřelili na Legranda pouhopouhou 1 střelu, která neměla ani gólové parametry.
     
    10:25
    Belgičané jsou v plném počtu, druhou část přesilové hry strávili Islanďané ve svém obranném pásmu, jelikož se nedokázali dostat do útočné třetiny, narazili pokaždé na dobře postavené Belgičany ve středním pásmu.
     
    11:28
    Po delší době si připsal zákrok také Hedström, ten ale střelu od modré z dílny Denise dobře viděl a neměl s ní jediný problém.
     
    12:57
    Belgie právě vstřelila branku!
    První branku zápasu střílejí Belgičané! de Smet využil zmatku v obraně Islandu a vystřelil na Hedströma, jeho střela gólem ještě neskončila, odrazila se ale k úplně volnému BENU VAN DEN BOGAERTOVI, který se již nemýlil. Asistence: Yoren de Smet a Sam Verelst.
    12:57 Ben van den BOGAERT - 1:0
     
    13:40
    Vyloučení v týmu Island (Hafthór Sigrunarson – 2 min., napadení).
     
    13:59
    Belgičané po vstřeleném gólu jsou aktivnějším týmem, momentálně Islanďani tlačí, nejdříve pálil od modré čáry Neven, poté se k odraženému puku dostal Verelst, který ale nedokázal přesně zamířit.
     
    14:32
    A další šance Belgičanů, od modré čáry pálil Denis, Hedström ale jeho střelu lapačkou chytil, belgičtí obránci jsou zatím velmi aktivní a obstarali většinu střel.
     
    15:46
    Třetí přesilovku v první třetině si zahrají Islanďané, ti budou mit tak šanci na vyrovnání výsledku. de Smet zbytečně udeřil Einarssona do obličeje ve střední třetině a rozhodčí tento zákrok trestají.
     
    17:01
    Tato přesilovka je o něco lepší, už minutu se Islanďané drží v útočné třetiny a pálí na Legrandu jednu střelu za druhou.
     
    17:43
    Tak to byla obrovská šance! K Sigurdssonovi se odrazil puk od zadního mantinelu a měl před sebou úplně prázdnou bránu, jelikož Legrandu byl u druhé tyčky. Tato šance ale gólem nekončí, jelikož Sigurdsson trestuhodně minul!
    17:43 Sigurdssonova veliká šance
     
    17:46
    Belgičané v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Před první sirénou měl ještě dobrou šanci Orongan, který dostal pěknou přihrávku od Jónssona na pravý kruh, rameno Legranda ale bylo proti a vyrovnání se tak nekoná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetině jsme byli svědky opatrného hokeje, je vidět, že oběma týmům jde o hodně a ten kdo vyhraje, se pravděpodobně udrží v IIA skupině i pro příští rok. Belgičané byli štastnějším týmem, když se ve 13.minutě trefil van den Bogaert. Islanďané měli také několik šancí, ty ale zůstaly neproměneny. Druhá třetina startuje přibližně v 17:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Nahozený puk Mkaelssona se pokusil dojet Sirgurdsson, Legrand byl ale u puku dříve a raději přikrývá. Bude se vhazovat před Legrandem.
     
    21:59
    Islanďané se ženou za vyrovnáním, v druhé třetině si připsali již 4 střelecké pokusy, Legrand je ale zatím bezchybný.
     
    22:57
    Na druhé straně měl šanci de Smet, Verelst vystihl nepochopitelnou rozehrávku Islanďanů, když se Einarsson snažil ve vlastním pásmu snažil udělal kličku, puk dostal na pravou stranu již zmiňovaný de Smet, trefil ale pouze hruď brankáře Hedströma.
     
    23:28
    Islanďané teď kupí při rozehrávce jednu chybu za druhou. Tyto chyby zatím zůstávají nepotrestány, Klijsen teď pálil z pravé strany těsně vedle levé tyče Hedströma.
     
    24:57
    Do rychlého protiútoku se hnal Jakobsson, ten se pokusil ještě přihrál lépe postavenému Jónssonovi, přihrávka byla ale zblokována jedním z obránců Belgie.
     
    26:04
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak to byla krásná individuální akce BILLYHO DENISE! Ten vystihl rozehrávku na modré čáře, obehrál si obránce Islandu Einarssona a poté zavěsil pod pravé rameno Hedströma! Bez asistence.
    26:04 Billy DENIS - 2:0
     
    27:21
    Vyloučení v týmu Belgie (Maxime Pellegrims – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest). Trest odpyká Alec James.
    Vyloučení v týmu Island (Kristjan Kristinsson – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest). Trest odpyká Solvi Atlason.
     
    28:01
    Islanďané jsou teď pod velkým tlakem a osvobozují se pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    29:39
    A další šance Belgie. Ta to sehrála ukázkově, Paulus ujel obráncům Islandu a předložil pěknou přihrávku na pravou stranu Milpasovi, přihrávku mu ale přeskočila hokejku a z nadějné šance nic nebylo.
     
    31:12
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgie vede již o 3 branky a rozdíl je nyní hodně znatelný! Zpoza brány si vyjel YOREN DE SMET, který přesně trefil skulinku mezi ramenem a tyčkou v levé částí brány! Asistence: Sam Verelst.
    31:12 Yoren de Smet - 3:0
     
    31:33
    Belgičané budou mít šanci na zvýšení skóre. Klijsen po pravé straně unikl Einarssonovi, ten ho ale zachytil hokejkou a podrazil. Následují 2 minuty pro islandského hráče.
     
    32:33
    Belgičané dlouho kombinovali a snažili se najít vhodný moment ke střele, ten přišel zhruba po minutě přesilovky, kdy na pravé straně obržel puk Verelst, který vystřelil nad rameno Hedströma, ten ho stihl ale zvednout a zabránit tak gólu.
     
    32:50
    Obrovská šance Belgie! Od modré čáry pálil Paulus, střela se odrazila na pravou stranu k volnému de Smetovi, který ale nedokázal překonat Hedströma, který situaci zachránil levým betonem. Skóre tak zůstává nezměněno!
     
    33:33
    Island je v plném počtu.
     
    34:59
    Islanďané jsou ve druhé třetině horším týmem, vypadá to, jako kdyby jim došla štáva, Belgičané bruslí mnohem rychleji, jsou lepší i v osobním soubojích.
     
    36:50
    Kiljsen prostrčil puk na levou stranu, kde si najel Paulus, který měl před sebou hodně prostoru, nakonec se rozhodl pro střelu z nápřahu, kterou ale Hedström kryje.
     
    37:46
    Belgičané teď zasypávají islandského golmana jednou střelou za druhou. Od modré pálil Denis, před bránou clonil Klijsen, Hedström si ale našel mezírku, střelu viděl a chytá jí do své lapačky.
     
    38:43
    Od modré čáry pálil Neven, Hedström vyrazil puk před sebe, tam ho dojel nejrychleji van den Bogaert, který ale z velké blízkosti Hedströma nepřekonal.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:51
    Poslední střelu v druhé třetině vyslal na Hedströma Kolyasnikov, ta ale postrádala razanci a i přesnost. Končí na mantinelu za bránou islandského golmana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přepnuli Belgičané na vyšší rychlostí stupeň a rozdíl byl markantní. Islanďané nevěděli kam dřív skočit a rozdíl mohl být vyšší než jen o 3 góly. V druhém dějství se trefil nejdříve Denis, o 5 minut později de Smet.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    V úvodu poslední třetiny jsou aktivnějším týmem Belgičané, po pravé straně unikl Verelst, jeho backhendová střela končí ale pouze na síti hedströmovi brány.
     
    41:57
    Momentálně se hra přelévá z jednoho pásma do druhého, kdy oba týmy nahazují kotouče, které následně sbírá soupeř.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu Island (Bergur Einarsson – 2 min., hákování).
     
    43:37
    V první větší šanci v třetím dějství byl Bremer, ten se pokusil překvapit islandského golmana střelou na vzálenější tyč, Hedström byl ale připraven.
     
    44:45
    Islanďané jsou v plném počtu.
     
    46:05
    Belgičané důsledně brání střední pásmo a nedovolují soupeři průniky do obranného pásma Belgie, Island to řeší nahozenými puky, u těch jsou ale většinou první Belgičtí hráči.
     
    46:50
    Island měl ve třetí třetině první větší šanci. Einarsson dobře našel v mezikruží Indusse, který pálil pod vyrážečku Legrandu, belgický brankář tuto střelu ale čekal a byl připraven.
     
    48:30
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané přidávají čtvrtou branku! Delbrassine ujel po levé straně, poté našel na pravé straně nikým nekrytého BRYANA HENRYHO, který překonal backhendovou přízemní střelou islandského golmana. Asistence: Virgil Delbrassine a Jordan Paulus.
    48:30 Bryan HENRY - 4:0
     
    49:40
    Thorsteinsson ihned po přejetí modré čáry vypálil prudkou střelu na Legranda, ten měl ale nezakrytý výhled, proto se střelou neměl jediný problém, poté ji radši přikryl a přerušil hru, protože jako první dojíždel islandský hráč.
     
    50:50
    Islanďané vypadají poněkud rezignovaně, Belgičané napadají jejich rozehrávku a zatím úspěšně, tentokrát je ale zbrzdila nepřesnost při předání puku, konkrétně na Pauluse.
     
    52:10
    Vyloučení v týmu Belgie (Frank Neven – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:25
    Island právě vstřelil branku!
    Islanďané přeci jenom korigují výsledek a střílejí první branku! Palsson dobře přenechal puk na modré čáře ROBERTU SIGURDSSONOVI, který přostřelil belgického brankáře Legranda! Asistence: Robert Pålsson.
    52:25 Robert SIGURDSSON - 4:1
     
    53:09
    Island právě vstřelil branku!
    Islanďané pár vteřím po prvním gólu přidavají ihned druhý! Kristinsson se zjevil sám před golmanem Legrandem, toho sice překonal ale zastavila ho tyč, puk se odrazil k příjíždějícímu HAFTHÓRU SIGRUNARSONOVI, který měl už jednoduchou práci. Asistence: Kristjan Kristinsson.
    53:09 Hafthór SIGRUNARSON - 4:2
     
    54:45
    Do šance se dostali po delším útlumu belgičané, Henry převzal puk od Denise, ujel po pravé straně, zadovkou našel najíždějícího Delbrassineho, který ale se svou střelou neuspěl, Hedström byl připraven.
     
    55:34
    Vypadá to, že Belgičané přečkali tlak Islandu a zase převzali nad zápasem iniciativu, tentokrát zamkli na dobrou minutu protihráče v pásmu, žádná střela vyslaná z holí obránců Belgie se ale neuchytila.
     
    56:44
    Vyloučení v týmu Belgie (Maxime Pellegrims – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Island (Robert Pålsson – 2 min., držení hole).
     
    57:30
    Island právě vstřelil branku!
    Tak tohle bude ještě hodně zajímavé! Jónsson pálil od modré, jeho střelu tečoval ROBERT SIGURDSSON, jeho teč byla úspěšná, Islanďané snižují na rozdíl jedné branky! Asistence: Ingvar Jónsson a Hafthór Sigrunarson.
    57:30 Robert SIGURDSSON - 4:3
     
    58:20
    Belgie právě vstřelila branku!
    Islanďané chybovali při rozehrávce, když namazali puk Henrymu, ten se rozhodl zakončit sám a nebyl úspěšný, odražený kotouč převzal CALLUM BREMNER, který již byl úspěšný a pravděpodobně tak rozhoduje zápas. Asistence: Bryan Henry.
    58:20 Callum BREMNER - 5:3
     
    58:37
    Islanďané hrají bez gólmana!
     
    58:59
    Belgie právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Islanďané chybovali na útočné modré čáře, puk zachytil MAXIME PELLEGRIMS, který měl už snadnou práci, jelikož ho nikdo neatakoval a střelou za modrou čárou trefuje prázdnou bránu! Asistence: Sam Verelst.
    58:59 Maxime PELLEGRIMS - 6:3
     
    Konec zápasu.
     
    V poslední třetině jsme viděli velmi útočný hokej. Islanďané nejdříve snížili na rozdíl jediné branky, když se trefili během 5 minut postupně Sigurdsson, Sigrunarson a opět Sigurdsson. Belgičané poté ale potrestali okénko v obraně Islandu a rozhodli tak zápas.

    Belgičané si tak připisují veledůležité 3 body do tabulky skupiny IIA Mistrovství světa a jsou mnohem blíže k záchraně, Island bude muset ještě bojovat. (18:46:15)

    Lumír Mistr

    Branky a nahrávky: 13. van den Bogaert (de Smet, Verelst), 27. Denis, 32. de Smet (Verelst), 49. Henry (Delbrassine, Paulus), 59. Bremner (Henry), 59. Pellegrims (Verelst) – 53. Sigurdsson (Pålsson), 54. Sigrunarson (Kristinsson), 58. Sigurdsson (Jónsson, Sigrunarson)


    Belgie: Legrand (Jansen) – Denis, Paulus (C), Neven, Distate (A), van Espen, Verschaeve – Milpas, Klijsen, Pellegrims – van den Bogaert, Verelst (A), de Smet – McCann-Coppens, Delbrassine, Bremner – Kolyasnikov, Roland, James – Henry.
    Island: D. Hedström (Valdimarsson) – Einarsson, Andrésson (A), Jakobsson, Jónsson (C), Pålsson (A), Thorsteinsson – Sigrunarson, Orongan, Leifsson – Sigurdsson, Johannsson, Mikaelsson – Induss, Olafsson, Kristinsson – Knutsson, Atlason, Sverrisson – B. Johannesson, E. Gudnason.
    bahis siteleri