Inter Bratislava – KFC Komárno 0:0 (kon.) | MFK Zvolen – Skalica 1:2 (kon.) | Spiš. N. Ves – Šamorín 0:2 (kon.)
L. Mikuláš – Sereď 0:0 (kon.) | Bardejov – Lok. Košice 1:3 (kon.) | Poprad – Nové Mesto n/V 2:0 (kon.)
konec
FK Poprad
2:0 (2:0)
Nové Mesto nad Váhom
sk Sobota 28.04.2018, 18:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už svedkami gólu neboli, a tak Poprad po dvoch zásahoch z prvého polčasu zvíťazil 2:0. Domáci si dokázali po dlhej dobe pripísať víťazstvo a získať všetky tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:50:02)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Nové Mesto nad Váhom: z ihriska odchádza Erik Mikeš, prichádza Oliver Hornáček.
     
    90
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu, ktorú zrejme ešte pokryje striedanie na hosťujúcej strane.
     
    90
    Rozohrávku hosťom prekazil Daško, ktorý sa na chvíľu zmocnil lopty, no potom si ju na kopačky prinavrátili hráči Nového Mesta, ktorí pomaly aj postupujú dopredu.
     
    89
    Šuľa ostal sedieť na trávniku po zákroku jedného z hostí. K rozohrávke sa dostáva Malec a stretnutie sa začína už iba viacmenej dohrávať.
     
    87
    Brankár Belic sa ešte sťažoval na nejaké okolnosti pred štandardnou situáciou. Napokon sa odohrala, Medakov center však nik z domácich nezasiahol.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Michal Horodník, prichádza Lukáš Urbanič.
     
    86
    Viktor Maťaš ťahal loptu po pravej strane. Už sa pomaly dostával do obkľúčenia dvoch hráčov. Fauloval ho napokon hosťujúci Vlado.
     
    85
    Novomešťania zahrávali štandardku. Popradskí futbalisti sa však dokázali bezproblémovo ubrániť a loptu vzal pod ochranu brankár Malec.
     
    84
    Mikeš posúval po pravej strane Lopušanovi, ktorý však bol faulovaný domácim Hatokom a získal štandardku pre svoj tím.
     
    82
    Šuľa v pokutovom území si musel až ľahnúť na trávnik, aby dokázal hlavičkou odvrátiť hrozbu v podobe centra z pravej strany.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 303 divákov.
     
    81
    Kukoľ posunul na pravú stranu Zošákovi, ktorý centroval ešte pred bránku, no Horodník bol ďaleko od lopty.
     
    80
    Štefan Zošák vyštartoval po nakopnutej lopte na hranicu šestnástky. Brankár Belic však prišiel k lopte prvý a vzal ju do rúk.
     
    79
    Mikuš sa snažil vypracovať si streleckú pozíciu spoza pokutového územia, ale veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    78
    Striedanie v tíme Nové Mesto nad Váhom: z ihriska odchádza Daniel Rapavý, prichádza Naren Stiven Solano.
     
    77
    Maťaš sa snažil pretlačiť po pravej strane cez Juricu, lenže ten ho nenechal vôbec prejsť a vybojoval od neho loptu.
     
    76
    Duje Medak poslal naozaj nebezpečnú loptu do pokutového územia, ktorú sa však jeho spoluhráčom nepodarilo nijakým spôsobom zasiahnuť.
     
    75
    Popradčania získali rohový kop, ktorý Kukoľ zahrával na bližšiu žrď, kde však nemal svojho spoluhráča.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Vladislav Palša, prichádza Erik Šuľa.
     
    73
    Jurica chcel posunúť loptu dopredu na Mikuša, ktorý sa však nestihol uvoľniť cez domáceho obrancu. Uvidíme aj striedanie na domácej strane.
     
    71
    Novomešťanom sa zatiaľ v druhom polčase nedarí stále nájsť recept na kompaktnú popradskú defenzívu a takisto nájsť kľúč, ako prekonať brankára Maleca. Poprad si chráni svoje vedenie a vytvára si aj ďalšie strelecké príležitosti.
     
    70
    Daniel Rapavý chcel zakončovať elegantnou pätičkou volejom, no podarilo sa mu nakoniec loptu iba predĺžiť na Rajmunda Mikuša, ktorý sa už do lopty poriadne oprel a vypálil. Projektil letel tesne ponad bránku.
     
    68
    Vladimír Kukoľ sa opäť rozbehol po svojej typickej pravej strane. Tentokrát to riešil individuálne, zasekol si protihráča a ľavačkou poslal na bránu takú obaľovačku. Belic si pripísal úspešný zákrok.
     
    67
    Kukoľ poslal z pravej strany šikovný center na hlavičku Štefana Holiša, ktorý síce loptu zasiahol, ale presne nezakončil.
     
    65
    Erik Mikeš odcentroval loptu do pokutového územia, v ktorom však mali prevahu popradskí futbalisti, ktorým sa podarilo poľahky ubrániť.
     
    64
    Center z pravej strany z kopačky Lopušana nenašiel adresáta v zelenom drese, a tak sa mohli Popradčania bez problémov oslobodiť.
     
    62
    Matej Kosorín zasiahol proti Maťašovi naozaj nekompromisne a nebolo to v súlade s pravidlami. Okamžite dostal žltú kartu.
     
    61
    Duje Medak napriahol svoju pravačku spoza pokutového územia a vypálil naozaj dobre. Brankár Belic však stihol včas reagovať a loptu pevne uchopiť rukami.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Štefan Holiš.
     
    59
    Rajmund Mikuš sa prebojoval do zaujímavej príležitosti, z ktorej však napokon nevyťažil. Zbavil sa síce Palšu, ale obetavo proti nemu zasiahol Horváth. Mikuš napokon dostáva žltú kartu za faul na Horvátha.
     
    58
    A Popradčania symbolicky v zmysle fair-play odovzdali loptu hosťom, ktorí začínajú rozohrávkou od vlastného brankára.
     
    57
    Na trávnik musel vybehnúť hosťujúci lekár, pretože pomoci sa domáhal Mário Lopušan. Chvíľu mu trvalo, kým sa postavil na vlastné, no vyzerá to tak, že bude v poriadku.
     
    56
    Hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Rapavý prihrával pred hranicu šestnástku práve striedajúcemu Kosorínovi, ktorý však už nedokázal predĺžiť na Mikuša.
     
    55
    Striedanie v tíme Nové Mesto nad Váhom: z ihriska odchádza Tomáš Bošanský, prichádza Matej Kosorín.
     
    54
    Mikuš preniesol hru na pravú stranu k Rapavému, ktorý sa trochu pohral s Hatokom a prenechal loptu Máriovi Lopušanovi, ktorý už nič nevymýšľal a iba nekompromisne pálil. Lopta skončila na Malecových rukách.
     
    53
    Maťaš uspel v hlavičkovom súboji s Bošanským a ihneď posunul loptu dopredu na spoluhráčov.
     
    51
    Kukoľ prenechal loptu na pravej strane Maťašovi, ktorý však už do šestnástky presne neprihral. Popradčania začínajú vyhrocovať svoj tlak a hostia sa momentálne iba bránia.
     
    50
    Kukoľ šikovne vysunul loptu do šance pre Zošáka, ktorý strieľal, no mieril iba priamo na Belica. Tomu lopta vypadla, do dorážky šiel Horodník, ale nepresadil sa.
     
    49
    Duje Medak vhodil dlhočizný aut až do pokutového územia, ktorý síce skončil na hlavičke Horvátha, no Popradčania sa nedokázali presadiť.
     
    48
    Vladimír Kukoľ zahral štandardnú situáciu naozaj s prehľadom. Priamo pálil na bránku, ktorú si však takisto pozorne postrážil Belic.
     
    47
    Maťaš z pravej strany preniesol loptu do vápna, kde však bol asi iba jeden hráč v popradskom drese. Novomešťania sa bezpečne ubránili.
     
    46
    Rozhodca fúknutím do píšťalky odštartoval druhý polčas, v ktorom mali úvodný výkop hráči Nového Mesta. K zmenám v zostavách nedošlo ani na jednej strane.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase viacmenej dominovali domáci hráči. V 24. minúte otvoril skóre Medak a v 30. minúte sa do listiny strelcov zapísal aj Šesták. Zdá sa mi, že popradský brankár Malec nemal ani zákrok.
    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Vladimír Kukoľ sa dostal k strele tesne spoza pokutového územia, no nebola to veľmi nebezpečná rana. Belic ju bez problémov zachytil. Rozhodcovia nadstavili jednu minútu asi práve kvôli ošetrovaniu Hatoka z prvej polovice polčasu.
     
    45
    Viktor Maťaš si vypýtal faul v strede poľa od protihráča. Popradčania rýchlo rozohrali, no Horodník sa už bližšie k bráne nedostal.
     
    43
    Hostia podnikli rýchly protiútok. Jurica preniesol hru na pravú stranu, kde bol Erik Mikeš, no ten sa už k strele nedostal.
     
    42
    Popradčania loptu iba odkopli na útočnú polovicu. Išiel za ňou Horodník, ktorý ju však viacmenej iba prenechal súperovi.
     
    40
    Daniel Rapavý išiel tvrdo po Daškovi a nenechal mu ani centimeter priestoru. Napokon sa však previnil nedovoleným spôsobom.
     
    39
    Popradčania na malom území zakombinovali. Po poslednej prihrávke mal loptu na kopačke Michal Horodník, ktorý sa odhodlal k strele, ktorá skončila na Belicovi.
     
    38
    Šesták pristavil pred pokutovým územím loptu Dujemu Medakovi, ktorého strela bola zblokovaná a Poprad získal rohový kop. Z rohu sa domáci tentokrát nepresadili.
     
    37
    Popradčanom sa nepodarilo úspešne zaútočiť. Lopta skončila za bránkovou čiarou a bude ju rozohrávať brankár Belic.
     
    35
    Horodník čisto odstavil od lopty hosťujúceho Tomáša Bošanského, následne však chcel práve hráč Nového Mesta oplácať, a to sa mu naozaj nevyplatilo. Previnil sa nedovoleným zákrokom.
     
    34
    Novomešťania majú stále problémy s prienikom cez stredovú zónu. Popradčania majú dokonale naštudovanú hru súpera a zatiaľ ho do vyložených šancí nepustili.
     
    33
    Videli sme teraz pár nepresností na oboch stranách, po ktorých lopty končili bezprostredne za postrannou čiarou.
     
    32
    Šesták si trochu nerozumel so Zošákom vo vzájomnej kombinácii a lopta skončila iba za krajnou čiarou.
     
    30
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti zvyšujú svoj náskok po úspešnom zahraní rohového kopu! Kukoľ poslal center klasicky do malého vápna a hlavičkou sa presadil STANISLAV ŠESTÁK.
     
    30
    Zošák dostal perfektnú loptu medzi hráčov, zasekol si brankára, no potom posunul na Šestáka, ktorý dával ešte Kukoľovi. Jeho následnú strelu Belic vytesnil na rohový kop.
     
    29
    Popradčania teraz mierne nechali iniciatívu na súperovi. Novomešťania však musia rozhodne zlepšiť prechod cez stredovú zónu.
     
    28
    Zošák poslal šikovný center z ľavej strany smerom do pokutového územia, kde si už nabiehal Kukoľ, ale k strele sa napokon nedostal.
     
    27
    K domácemu Jánovi Hatokovi pribehli lekári domáceho tímu, aby mu pomohli priamo na trávniku vyriešiť problém s ľavou rukou. Dorieši sa to za postrannou čiarou.
     
    25
    Na Mikeša síce doletela lopta, no hráč Nového Mesta si ju nedokázal lepšie spracovať a dôrazní Popradčania mu ju ihneď odobrali.
     
    24
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do vedenia v zápase! Kukoľ odcentroval zo štandardky z ľavej strany a posunul loptu priamo do šestnástky, kde ju okamžite zasiahol nechránený DUJE MEDAK.
     
    22
    Ján Hatok sa šikovne uvoľnil po ľavej strane, dostal prihrávku od Šestáka, ale nie úplne dokonale načasoval svoj pohyb. Čiarový rozhodca oprávnene odmával ofsajd.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút hry, v ktorých zatiaľ nesledujeme enormné úsilie ani jedného z tímov. Poprad je rozhodne favoritom, ale túto rolu v predchádzajúcich zápasoch potvrdiť nedokázal, a tak môžu Novomešťania takisto na pôde NTC prekvapiť.
     
    19
    Popradčania zrýchlili hru, lopta sa dostala na ľavú stranu k Horodníkovi, ktorý síce odcentroval, no veľmi nepresne.
     
    18
    Vladimír Kukoľ už zbytočne nechcel nič vymýšľať a vyskúšal to delovkou spoza pokutového územia. Jeho strelu ľavačkou si Belic odpozoroval a zachytil ju do rúk.
     
    16
    Michal Horodník sa rozbehol na hrote za nakopnutou loptou, ale napokon sa k nej nedostal. Rýchlejší totižto bol brankár Belic.
     
    15
    Ján Hatok sa rozbehol po ľavej strane, spracoval si síce loptu a okamžite ju chcel posunúť do pokutového územia, no vôbec mu to nevyšlo.
     
    14
    Medak poslal Šestákovi na hranicu šestnástky naozaj ťažký center, ktorý síce Šesták nohou zasiahol, ale nepodarilo sa mu ho poriadne spracovať.
     
    13
    Pri postrannej čiare sa odohral súboj Martina Juricu s Viktorom Maťašom. Previnil sa v ňom hráč hostí a dostal žltú kartu.
     
    12
    Domáci futbalisti si teraz loptu iba posúvajú na obrannej polovici a nikam sa do útoku nehrnú.
     
    10
    Popradčanom veľmi nevyšlo zahrávanie rohového kopu. Brankár Belic však takisto nepôsobil sebavedomo pri svojom zákroku a loptu iba jemne tečoval rukami.
     
    9
    Horváth si našiel priestor v pokutovom území a podarilo sa mu hlavičkovať loptu po centri Horodníka. Brankár Belic vyrážal.
     
    8
    Novomešťania vôbec nie zle zahrali štandardku. Šikovný center sa dostal na hlavičku Rajmunda Mikuša, ktorý loptu iba jemne posunul na bránku. Malec to riešil jednoducho.
     
    7
    Duje Medak sa zmocnil lopty v pokutovom území. Bol síce trochu z uhla, no dokázal vypáliť, ale namieril to vedľa bránky.
     
    6
    Horodník si spracoval loptu, ale v súboji proti Múdremu veľmi neobstál. Popradčania získavajú však autové vhadzovanie.
     
    5
    Medak nastrelil loptu do vnútra pokutového územia, kde síce mal spoluhráčov, ale nikto z nich sa nedokázal proti defenzíve hostí presadiť.
     
    4
    Horodníkovi sa nepodarilo prejsť cez dobre brániaceho Rapavého, ktorý popradského hráča odstavil od lopty a zabrzdil jeho pokus o útok.
     
    3
    Domáci sa dostali na útočnú polovicu a Medak sa pokúšal prihrávkou dostať loptu na Šestáka. Táto prihrávka však bola až príliš čitateľná a hostia si s ňou poradili.
     
    2
    Daška v súboji odstavil od lopty šikovný Rajmund Mikuš, no Popradčania pri lopte aj tak ostanú, keďže lopta unikla za postrannú čiaru.
     
    1
    Výkop Stanislava Šestáka odštartoval prvý polčas. Popradčania začínajú tento zápas útočením sprava doľava a hostia zľava doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už nastupujú oba celky. Popradčania v tmavomodrých dresoch a Novomešťania v zelených.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Maťaš, Horváth, Palša (C), Hatok, Zošák, Medak, Kukoľ, Šesták, Horodník, Daško
    Náhradníci: Knurovský, Kopúnek, Šašinka, Kica, Holiš, Šuľa, Urbanič

    Nové Mesto nad Váhom: Belic (C) – Vlado, Svatík, Holíček, Lopušan, Jurica, Mikeš, Mikuš, Múdry, Bošanský, Rapavý
    Náhradníci: Solano, Miklovič, Kosorín, Druxa, Hornáček

    Rozhodca: Valášek – Vorel, Ličko.
     
    Srdečne vás vítam pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 27. kola 2. ligy, v ktorom domáci FK Poprad privíta v NTC Poprad tím AFC Nové Mesto nad Váhom. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí futbalisti ešte niekoľko kôl dozadu mohli pomýšľať na jasný postup do Fortuna ligy z prvého miesta, ale začiatkom apríla ich zastihla nepríjemná herná kríza, ktorá spôsobila to, že Poprad je momentálne na 3. mieste so ziskom 46 bodov a na vedúcu Sereď stráca 10 a na druhú Skalicu 4 body. Popradčania však stále veria, že sa im podarí dostať minimálne do baráže, keďže v hre je ešte 12 bodov a Podtatranci už jednoducho musia všetky vyhrať, ak chcú hrať minimálne baráž o Fortuna ligu. Poprad v poslednom zápase 2. ligy remízoval na domácom trávniku s Komárnom 1:1. Popradu sa podarilo skórovať po viac ako 300 odohraných minútach a rozhodne to bola úľava pre kopačky domácich hráčov. Na takéto výsledky však rozhodne nie sú fanúšikovia pod Tatrami zvyknutí a očakávajú od svojich určite lepšie výkony.

    Futbalisti z Nového Mesta nad Váhom budú v závere súťaže zrejme bojovať o záchranu v druhej najvyššej futbalovej súťaži, keďže im momentálne patrí 14. miesto. Druhá liga však tento rok ukazuje, že pokojne sa to ešte môže všetko kadejako zamiešať. Tímy od piateho do 15. miesta sú mimoriadne vyrovnané. Svedčí o tam fakt, že medzi piatou Lokomotívou a pätnástym Zvolenom je rozdiel iba 12 bodov a pokojne ešte sa triasť o záchranu môže ktorýkoľvek z tímov medzi 6. až 12. miestom. Nové Mesto má na konte 29 bodov a skóre 26:46. V poslednom zápase Novomešťania uhrali bezgólovú remízu so Zvolenom , predtým triumfovali na trávniku Spišskej Novej Vsi 1:2.

    V prvom tohtosezónnom meraní síl, ktoré sa uskutočnilo 14. októbra 2017 v rámci 12. kola bol úspešnejší Poprad, ktorý na trávniku Nového Mesta zvíťazil 0:2 vďaka gólom Galloviča a Janča.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 24. Medak, 30. Šesták

    Karty:   13. Jurica (NMV), 59. Mikuš (NMV), 62. Kosorín (NMV)


    FK Poprad: Malec – Maťaš, Horváth, Palša (C), Hatok, Zošák, Medak, Kukoľ, Šesták, Horodník, Daško
    Náhradníci: Knurovský, Kopúnek, Šašinka, Kica, Holiš, Šuľa, Urbanič

    Nové Mesto nad Váhom: Belic (C) – Vlado, Svatík, Holíček, Lopušan, Jurica, Mikeš, Mikuš, Múdry, Bošanský, Rapavý
    Náhradníci: Solano, Miklovič, Kosorín, Druxa, Hornáček

    Rozhodčí: Valášek – Vorel, Ličko

    Diváci: 303
    bahis siteleri