Německo – Česko 2:8 (kon.) | Slovensko – Polsko 4:5 (kon.)
konec
Slovensko
4:5 (0:2, 2:1, 2:2)
Polsko
sk Čtvrtek 03.05.2018, 16:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen • MS juniorek
     
    Slovenské florbalistky do 19 rokov prehrali v najdôležitejšom zápase v základnej B-skupine s Poľskom tesne 4:5. Treba priznať, že zo stranymladých Sloveniek to dnes nebol ani zďaleka taký kvalitný výkon ako vo včerajšom súboji proti Švajčiarkam a k viacerým streleným gólom sa dostali aj s poriadnou dávkou šťastia. Naopak, v defenzíve im robil problémy najmä útok okolo Gabriely Pyszovej. Za najlepšie hráčky stretnutia boli vyhlásené Klára Grossová a Dominika Buczeková. Slovenky budú musieť na tento nezdar čo najrýchlejšie zabudnúť a koncentrovať sa na zajtrajší súboj so superfavoritom nielen zápasu, ale aj celého turnaja Fínskom. Aj tento zápas vám prinesieme v našom online prenose. Pre dnešok vám už však ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa! (17:50:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Slovensko dalo gól! Tak si to predstavte! Z prakticky strateného zápasu bude v posledných sekundách ešte poriadna dráma, keď štvrtý gól Slovenska strieľa na bránkovisku poriadne dôrazná SÁRA ADAMCOVÁ. Asistencia: Kristína Belicová.
     
    59:38
    Slovensko dalo gól! Aj takéto góly vo florbale padajú. LINDA PUDIŠOVÁ nastreľovala tak trochu z núdze loptičku na bránku Poľska, tá bola ešte tečovaná a na prekvapenie všetkých zapadla za chrbát poľskej brankárky. Asistencia: Michaela Lupačová.
     
    59:03
    Kristína Belicová nebola v dnešnom stretnutí takou výraznou osobnosťou, ako tomu bolo včera. Teraz síce prehrala súboj v ofenzívnom rohu, pri loptičke však zostanú slovenské florbalistky.
     
    58:18
    Pokračovala hra Sloveniek v šestici a obetavým zákrokom proti strele Zuzanny Krzywakovej sa prezentovala Lenka Lenčéšová.
     
    57:34
    Ešte sledujeme sympatickú snahu dvojice Kristína Belicová-Michaela Lupačová za poľskou bránkou, tá však k ničomu nebezpečnému neviedla.
     
    57:00
    Poľsko dalo gól! Tak bohužiaľ, dnešný zápas Slovenky do víťazného konca s najväčšou pravdepodobnosťou nedotiahnu. Pri mantineli spravila chybu Adriana Bahnová, loptičku jej zobrala Anna Osmalová, posunula ju GABRIELE PYSZOVEJ, a tá už nemala problém poslať ju do opustenej slovenskej bránky. Asistencia: Anna Osmalová.
     
    56:30
    Už skutočne nie je na čo čakať, Pavlína Farulová odchádza z bránky a Slovensko tak hrá so šiestimi hráčkami vabank!
     
    56:11
    Lenka Lenčéšová zapracovala za vlastnou bránkou, rozhodcovia hru prerušujú a prisudzujú loptičku Slovenkám.
     
    55:23
    Ďalšiu poriadnu dieru v defenzíve slovenského tímu chcela využiť na skórovanie Anna Osmalová, ani tentokrát však loptičku netrafila tak, ako by si predstavovala.
     
    54:51
    Hoci sa Radka Rennerová teraz trochu diví verdiktu rozhodcu, treba povedať, že v súboji so Zuzannou Krzywakovou si počínala nedovolene. Vylúčenie na slovenskej strane však z toho nebude.
     
    54:02
    Pavlína Farulová dnes podáva opäť mimoriadne spoľahlivý výkon, keď teraz ľavou rukou vyrážala nebezpečný projektil jednej z poľských hráčok takmer od polovice ihriska.
     
    53:32
    Slovenky si okamžite po oddychovom čase vybojovali možnosť štandardnej situácie z pomerne zaujímavej pozície, avšak previnili sa technickým priestupkom pri jej rozohrávaní, a tak o loptičku prichádzajú.
     
    53:19
    Posledné okamihy zápasu jednoznačne patria poľským florbalistkám, a tak sa tréner Sloveniek Jaroslav Marks rozhodol prerušiť ich aktivitu oddychovým časom.
     
    52:49
    Netrvalo dlho a Pavlína Farulová musela znova zasahovať po ďalšom prečíslení súperiek, Roksanu Polanskú však skvelým zákrokom vychytala.
     
    52:23
    Mladé reprezentantky Slovenska už vrhajú všetky sily do útku, a tak sa v ich defenzíve začínajú objavovať medzery. Ďalšie prečíslenie Poľska zakončovala Jutrzenka Cirocká len do Pavlíny Farulovej!
     
    51:17
    Slovenky mohli zakladať ofenzívnu akciu na polovici súperiek, avšak nerozumeli si v kombinácii, a tak odchádzajú striedať.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 30. Ryszewská (vla.), 34. Grossová, 60. Pudišová (Lupačová), 60. Adamcová (Belicová) – 10. Cirocká (Krzywaková), 20. Osmalová (Buczeková), 33. Gradzká (Szelzchenová), 45. Buczeková (Osmalová), 57. Pyszová (Osmalová)


    Slovensko: Farulová (Hlavatá) – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Mlichová, Rennerová, Vyletelková, Faktorová, Čintalanová – Švančarová, Záteková, Dulková
    Polsko: Bernacká (Michaliszynová) – Szelzchenová, Kozlowská, Cirocká, Krzywaková, Hliwová – Ryszewská, Pawlowská, Gradzká, Polanská, Sumislawská – Krzystiniaková, Pudziszová, Pyszová, Osmalová, Buczeková – Ludwiczaková, Zakojanová, Masztalerová

    Rozhodčí: Steffen Leholk, Tobias Jorgensen (obaja Dánsko)
    bahis siteleri