Švýcarsko – Rakousko 3:2 (po pr.) | Norsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francie – Bělorusko 6:2 (kon.)
Finsko – J. Korea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
konec
Finsko
8:1 (2:0, 3:1, 3:0)
Jižní Korea
Sobota 05.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen (Herning) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:27:26)
     
    Utkání v Herningu sledovalo 8 930 diváků.
     
    Střely na branku: 45 – 9
     
    Je dobojováno. Finové potvrdili roli favorita a nováčka soutěže porážejí vysoko 8:1. Ve třetí třetině se ještě postupně trefili Saku Mäenalanen, Kasperi Kapanen a Janne Pesonen a připisují si tak první tři body na šampionátu. Korejci se snažili, ale na silný finský tým to nestačilo. Alespoň se ale dočkali čestného úspěchu. O jedinou střelu Korejců se postaral Michael Swift.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Poslední akce Finů, Rantanen se ale do zakončení nedostal a zápas je u samého konce.
     
    59:26
    Granlund poslal do akce Rantanena, který ale svou střelou Daltona nepřekonal. Hra je přerušena.
     
    58:49
    Zápas se už pouze v poklidu dohrává. Puk mají na svých holích znovu Finové a snaží se ještě kombinovat před korejskou brankou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:03
    Korejci jsou v plném počtu.
     
    56:39
    Markus Nutivaara z levého kruhu vyslal žabku na Daltona, ten kotouč srazil za sebe. Poté se znovu jeho celek dokázal osvobodit.
     
    55:55
    Rantanen střílel zblízka na korejskou branku, ale puk poté zachytil Jong-čon Seo a vyhodil ho až před finskou klec.
     
    55:12
    Ville Pokka se snažil doklepnout kotouč za Daltonova záda, ale nakonec mu do střely vložil hůl jeden z obránců Koreje a zabránil tak dalšímu gólu.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Jižní Korea (Alex Plante – 2 min., nedovolené bránění).
    53:51 Janne PESONEN - 8:1
     
    53:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové ještě navyšují už tak vysoký náskok. JANNE PESONEN vystřelil z nulového úhlu, přesto kotouč skončil za Daltonovými zády, kam ho nešťastně srazil holí jeden z korejských hráčů – 8:1. Asistence: Saku Mäenalanen a Marko Anttila.
     
    53:19
    A znovu se musel ve svém brankovišti otáčet Dalton, jenž pokryl další střelu finského týmu. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:27
    Säteri ovšem nemusel vůbec zasahovat, jeho tým tak otáčí hru na opačnou stranu a Dalton si bude muset dávat pozor před svou klecí.
     
    51:48
    Savinainen střílel na Daltona, ale znovu korejská obrana zabodovala a jeho ránu pokryla. Hned na to pak Korejci míří do útočné akce.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Aho (T. Teräväinen, Riikola), 6. T. Teräväinen (Aho), 29. Aho (Rantanen, T. Teräväinen), 33. Savinainen (Aho, T. Teräväinen), 39. Nutivaara (Pesonen), 47. Mäenalanen (Pesonen, Anttila), 48. Kapanen (Rantanen), 54. Pesonen (Mäenalanen, Anttila) – 33. Swift (Radunske)


    Finsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Kapanen, Mikael Granlund (C), Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Manninen, Jormakka, Suomela – Anttila, Mäenalanen, Pesonen.
    Jižní Korea: Dalton (Song-če Pak) – Young, Won-čon Kim, Regan, Ton-ko I, Hjon-ho O, Plante, Jong-čon Seo – Ki-song Kim, Sang-uk Kim, Jin-Hui Ahn – Swift, Radunske, Min-Ho Čo – Čong-u Čon, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Won-čong Kim, U-sang Pak, Čin-kjo Pak – Sang-u Šin.

    Rozhodčí: Jeřábek (Česko), Reneau (USA) – Jensen (Dánsko), Oliver (USA)

    Diváci: 8 930
    bahis siteleri