Švýcarsko – Rakousko 3:2 (po pr.) | Norsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francie – Bělorusko 6:2 (kon.)
Finsko – J. Korea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
konec
Finsko
8:1 (2:0, 3:1, 3:0)
Jižní Korea
Sobota 05.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen (Herning) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:51 Janne PESONEN - 8:1
     
    53:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové ještě navyšují už tak vysoký náskok. JANNE PESONEN vystřelil z nulového úhlu, přesto kotouč skončil za Daltonovými zády, kam ho nešťastně srazil holí jeden z korejských hráčů – 8:1. Asistence: Saku Mäenalanen a Marko Anttila.
    47:16 Kasperi KAPANEN - 7:1
     
    47:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Mikko Rantanen prostrčil kotouč na volného KASPERIHO KAPANENA, který poté z prostoru mezi kruhy svou střelou opět překonává Matta Daltona – 7:1. Ten tak musí lovit puk ze své sítě dnes už posedmé. Asistence: Mikko Rantanen.
    46:01 Saku MÄENALANEN - 6:1
     
    46:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další gól v síti Daltona. SAKU MÄENALANEN se těsně před ním dostal k odraženému kotouči a poté ho nekompromisně zavěsil pod víko korejské branky, která byla úplně odkrytá – 6:1. Asistence: Janne Pesonen a Marko Anttila.
    38:52 Markus NUTIVAARA - 5:1
     
    38:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Třetí branka Finů ve vlastním oslabení. Dalton nahazoval puk od branky do středního pásma, ten ale zachytil Janne Pesonen, zajel s ním do útočné třetiny, kde přihrávkou našel na levém kruhu volného MARKUSE NUTIVAARU, jenž trefil prostor u jeho pravé tyčky – 5:1. Asistence: Janne Pesonen.
    33:00 Michael SWIFT - 4:1
     
    33:00
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Korejci ale bleskově snižují a dávají tak vůbec první brankou mezi elitou. Po chybě ve finské obraně se do samostatného úniku dostal MICHAEL SWIFT a zblízka poté prostřelil Säteriho mezi jeho betony – 4:1. Asistence: Brock Radunske.
    32:21 Veli-Matti SAVINAINEN - 4:0
     
    32:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové jdou do čtyřbrankového trháku. A znovu u toho byl dnes hodně aktivní Sebastian Aho, který v těsné blízkosti Daltona poslal přihrávku do mezikruží, kde VELI-MATTI SAVINAINEN trefuje znovu korejskou branku – 4:0. Asistence: Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen.
    28:46 Sebastian AHO - 3:0
     
    28:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A přesilová hra Finů je využita. Po pěkné souhře dostal na pravý kruh přihrávku od Rantanena SEBASTIAN AHO, který už mel jednoduchou úlohu, a sice trefit odkrytou Daltonovu klec – 3:0. Asistence: Mikko Rantanen a Teuvo Teräväinen.
    05:55 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:0
     
    05:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale ano a je z toho další branka ve vlastním oslabení. Sebastian Aho našel zadovkou volného TEUVA TERÄVÄINENA, který si sjel na levý kruh a odtud pak nedal Daltonovi sebemenší šanci – 2:0. Asistence: Sebastian Aho.
    03:41 Sebastian AHO - 1:0
     
    03:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A poté se k puku za modrou čárou dostal agilní SEBASTIAN AHO, který přebruslil celé hřiště a poté zblízka mezi betony překonává Daltona – 1:0. Finové se tak v oslabení prosazují a jdou do vedení. Asistence: Teuvo Teräväinen a Juuso Riikola.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Aho (T. Teräväinen, Riikola), 6. T. Teräväinen (Aho), 29. Aho (Rantanen, T. Teräväinen), 33. Savinainen (Aho, T. Teräväinen), 39. Nutivaara (Pesonen), 47. Mäenalanen (Pesonen, Anttila), 48. Kapanen (Rantanen), 54. Pesonen (Mäenalanen, Anttila) – 33. Swift (Radunske)


    Finsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Kapanen, Mikael Granlund (C), Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Manninen, Jormakka, Suomela – Anttila, Mäenalanen, Pesonen.
    Jižní Korea: Dalton (Song-če Pak) – Young, Won-čon Kim, Regan, Ton-ko I, Hjon-ho O, Plante, Jong-čon Seo – Ki-song Kim, Sang-uk Kim, Jin-Hui Ahn – Swift, Radunske, Min-Ho Čo – Čong-u Čon, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Won-čong Kim, U-sang Pak, Čin-kjo Pak – Sang-u Šin.

    Rozhodčí: Jeřábek (Česko), Reneau (USA) – Jensen (Dánsko), Oliver (USA)

    Diváci: 8 930
    bahis siteleri