Les Herbiers – PSG 0:2 (kon.)
konec
Les Herbiers VF
0:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Úterý 08.05.2018, 21:05 • Stade de France, Paříž • Francouzský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Krásný úterní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. V letošním ročníku Francouzského poháru zbývá odehrát poslední zápas – finále. Do něj se podle očekávání probojoval největší favorit na zisk trofeje PSG, proti gigantovi z Paříže se ale postaví naprostá senzace, tým Les Herbiers až ze třetí nejvyšší soutěže.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Pařížský celek se po roce znovu vrátil na francouzský trůn, když si s velkým předstihem zaručil první příčku v Ligue 1. Dvě kola před koncem vede PSG před druhým Lyonem o propastných sedmnáct bodů a to ještě v posledních dvou zápasech tým okolo Edinsona Cavaniho jen remizoval s celky ze středu tabulky.

    Po předsezónních nákupech, kdy se do hlavního města přesunuly dvě útočné hvězdy Neymar a Kylian Mbappé, si ale francouzský gigant pomýšlel na úspěch i v Lize mistrů. V ní dokázal v základní skupině skončit na prvním místě před Bayernem Mnichov, to ale Pařížanům nezaručilo snadného soupeře pro jarní playoff. Hned v osmifinále totiž PSG vyzvalo slavný Real Madrid, se kterým dvakrát prohrálo a muselo se s nejprestižnější klubovou soutěží rozloučit.

    V pěti pohárových zápasech se vždy svěřenci Unaie Emeryho prosadili minimálně třikrát. Na úvod schytalo debakl 1:6 Rennes, následně si pařížský celek poradil s Guingampem i Sochaux. Ani Marseille si ve čtvrtfinále proti PSG neškrtlo, jasná výhra 3:0 posunula francouzského mistra již mezi nejlepší čtyřku. Další překvapivý semifinalista Caen dokázalo vzdorovat osmdesát minut, do té doby drželo nerozhodný výsledek 1:1, následně se ale prosadil Mbappé a Nkunku a o postupujícím bylo jasno.
     
    Les Herbiers VF

    Senzace letošního Francouzského poháru hraje až třetí nejvyšší soutěž a ani v ní se nijak zvlášť neprosazuje. Zápas před koncem ligy National ještě nemá zaručenou účast v soutěži i v příštím ročníku. Na jedenáctém místě má náskok jen dva body na patnácté Sannois, které znamená sestup! V posledním kole navíc zajíždí na trávník třetího Beziers, které naopak bude bojovat o přímý postup do Ligue 2.

    Ve Francouzském poháru se ale Les Herbiers dokázalo vyrovnat i mnohem silnějším týmům. Na rozdíl od PSG muselo Les Herbiers zahájit svou pouť pohárem již v prvním kole. Nejblíže vyřazení byl tým ze třetí ligy ve čtvrtfinále, kdy musel proti Lens rozhodnout až penaltový rozstřel. V semifinále si poté Les Herbiers poradilo po brankách Floriana Davida a Ambroise Gboha 2:0 s dalším překvapením Chambly.
     
    Úvodní sestavy:

    Les Herbiers VF: Pichot – Marie, Fofana, Dequaire, Pagerie – Flochon (C), Eickmayer – Bongongui, Germann, Rocheteau – Vanbaleghem
    Náhradníci: Salles – Hery, David, Couturier, Ba, Gboho, Dabasse

    Paris Saint-Germain FC: Trapp – Alves, Silva (C), Marquinhos, Berchiche – Lo Celso, Motta, Rabiot – Mbappé, Cavani, Di María
    Náhradníci: Aréola – Diarra, Draxler, Kimpembe, Kurzawa, Meunier, Pastore

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard.
     
    Trenér Les Herbiers Stéphane Masala nominoval k největšímu zápasu kariéry zkušenou jedenáctku. Nejmladším je jednadvacetiletý útočník Valentin Vanbaleghem, v roli kapitána povede do boje jasného outsidera Sébastien Flochon, v základní sestavě je také jediná zahraniční posila Kamerunec Louis Bongongui.

    Také Unai Emery nasadil osvědčenou sestavu pro finálový zápas. Trojici Brazilců v obraně doplňuje na levém kraji Berchiche, také v útoku je vše při starém, s Cavanim a Di Maríou bude nejvíce trápit obranu soupeře stále teprve devatenáctiletý Kylian Mbappé.
    Půlhodinu před úvodním hvizdem je Stade de France již téměř zaplněno

    Zahajovací ceremoniál je v plném proudu

     
    Hlavní rozhodčí Mikael Lesage již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Finálový zápas Francouzského poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Oba kapitáni představují své celky prezidentovi Francie. Emmanuel Macron postupně prohodí několik slov s každým hráčem základní sestavy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku v elektrizující atmosféře měli k dispozici hráti třetiligového Les Herbiers. Outsideři finále nikam nespěchají, dokázali se zbavit napadajících hráčů, následně přišla první střela, která je ale zblokována Marquinhosem.
     
    2
    Les Herbiers pokračují rohovým kopem. Přetažený centr na zadní tyč dokázal odhlavičkovat do bezpečí Motta, následně se ale balon vrátil na kopačku Flochona, který však pálil ze střední vzdálenosti jen mimo tři tyče.
     
    3
    Až ve třetí minutě se dostalo ke slovu také PSG. Silva nespěchal s rozehrávkou, nakonec po dlouhém rozmýšlení našel Alvese, který ale balon příliš dlouho neudržel.
     
    4
    Thiago Motta si vyšlápl u středové lajny na Louise Bongonguie a je pískán také první nedovolený zákrok. Po rychlé rozehrávce se hnal za míčem právě Kamerunec, ale Trapp zareagoval včas a došel si pro míč na hranici vápna.
     
    5
    PSG vytáhlo napadání až k vápnu soupeře. Mbappé vybojoval míč, poté se pokoušel centrovat na Cavaniho Alves, ale Uruguayec byl pokryt. Balon se odrazil přesně proti noze Lo Celsovi, který ale trefil z nadějné pozice jen levou tyč.
     
    6
    Pařížský velkoklub se začíná pomalu rozjíždět. Motta spolupracoval na středu hřiště s Rabiotem, posléze se dostal míč na pravou stranu, kde byl připravený Alves. Krajního obránce PSG však dokázal vytlačit s míčem za postranní lajnu Pagerie.
     
    7
    PSG pokračuje v obléhání pokutového území soupeře. Lo Celso si ale ukrojil až příliš velkou porci, proti Eickmayerovi neuspěl, ale pro Pařížany dokázal rychle vybojovat míč Motta. Následně končí míč po teči Germanna mimo hru.
     
    8
    Motta měl po přihrávce od Berchicheho trochu prostoru, k přihrávku na Cavaniho se ale nepřemluvil. Velký favorit raději pokračuje v postupné kombinaci.
     
    9
    Thiago Motta zničehonic našel lehkým centrem za obranu Mbappého, který z prvního doteku usměrnil míč znovu jen do levé tyče. Pichot byl znovu bez větší šance na zásah.
    9. Kylian Mbappé našel umístěnou střelou jen levou tyč
     
    10
    Di María se sice kolem bránícího soupeře neprocpal k centru, ale nakonec vybojoval pro PSG rohový kop. Ten končí jen obrannou hlavičkou stopera Fofany.
     
    11
    Akce před vápnem Les Herbiers ještě pokračovala. Po odraženém míči se zmocnil balonu Motta, který ale vysokým obloučkem našel jen připravené rukavice Matthieua Pichota.
     
    12
    Les Herbiers se po delším čase dostalo znovu na útočnou polovinu. Germann ale neměl komu nahrát a tak jen nakopl balon za obranu na rozběhnutého Vanbaleghema, který byl ale skvěle pokryt Silvou.
     
    14
    Třetiligový tým stále pokračuje v sympatickém výkonu. Lo Celso nyní hledal na levé straně Di Maríu, který se ale k prudké přihrávce nedokázal dostat včas. Míč tak projel vápnem až za brankovou lajnu.
     
    15
    PSG pokračuje v obléhání stažené obrany soupeře. Cavani si došel pro balon až téměř ke středovému kruhu, ale ani uruguayský střelec se v kombinaci příliš neprosadil.
     
    16
    Tentokrát si Edinson Cavani zpracoval míč na hranici vápna, ale zády k brance a s dvěma obránci za sebou nedokázal nic vymyslet. Následně po rychlém přechodu do útoku musel Berchiche hasit nebezpečnou situaci ve středu trávníku. Španělský obránce PSG je prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    17
    Les Herbiers se nedaří držet balon déle. Ihned po zisku se pokoušel Di María hledal nakopnutý balon mezi obránce. To se mu podařilo, ale Argentince zklamal první dotek, který se okradl o velkou šanci.
     
    18
    Tlak Pařížanů se stupňuje. Lo Celso centroval po trávníku do vápna na nabíhajícího Mbappého. Toho lehce potáhl za dres Fofana, ale hlavní rozhodčí nic neviděl a tak se pokračuje ve hře.
     
    19
    Ángel Di María pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Nejvýše se tentokrát dostal do vzduchu Thiago Silva, ale kapitán již jistých mistrů Ligue 1 hlavičkoval jen vysoko nad.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla strhující podávanou. Po přetaženém centr na zadní tyč se dostal do nadějné pozice Di María, ale skákavý míč nedokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče. Pichot ve snaze zabránit nebezpečné situaci narazil nepříjemně do své levé tyče.
     
    21
    Alves si narazil na pravém kraji s Mbappém, následně přišla další kombinace ve středu trávníku. Pichot má dnes skvěle postavené tyče. Lo Ceslo ze stoje poslal míč znovu jen do levé konstrukce.
    21. Lo Celsova rána ze stoje lízla znovu brankovou konstrukci
     
    23
    Tlak PSG znovu stoupá. Motta zkoušel prostrčit míč skrz zhuštěný střed až do vápna na Cavaniho. Míč ale nemohl v žádném případě projít a Les Herbiers se po dlouhém čase opět dostávají alespoň na chvíli k míči.
     
    24
    Ángel Di María kouzlil s míčem u levé postranní lajny, poté si to argentinský reprezentant namířil k ose trávníku, ale střela zpoza vápna neprošla až k brankáři. Následně ještě pálil Rabiot, ale ani jeho pokus nezamířil mezi tři tyče.
     
    25
    Tým ze třetí ligy se stále statečně brání. Dani Alves si pohrál s Eickmayerem, poté ale předal míč jen k Silvovi. Kapitán PSG uklidnil hru, ale následnou přihrávkou našel jen vyběhnutého Pichota.
     
    26
    Tentokrát byl na útočné polovině faulován Lo Celso. Záložník PSG se sesunul k zemi po souboji s Vanbaleghem, který je hlavním rozhodčí důrazně napomínán.
     
    27
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG využívá ohromný tlak a dostává se do zaslouženého vedení. Pařížané rychle po odpískání faulu rozehráli do kombinace, míč se po krátkém čase dostal znovu k GIOVANIMU LO CELSOVI, který zatočil střelu svou levačkou mimo dosah brankáře Les Herbiers.
    27. Giovani LO CELSO - 0:1
     
    29
    Sébastien Flochon sestřelil ve středu pole Di Maríu a hra je znovu přerušena. Kapitán Les Herbiers vyvázl také jen s napomenutím.
     
    30
    Po půlhodině hry vede PSG o jedinou branku. Louis Bongongui se dostal s míčem těsně za půlící lajnu, ale poté byl osamocen proti trojici bránících hráčů PSG a proti ní neměl šanci míč udržet.
     
    31
    Rabiot si narazil na pravé straně s Alvesem, poté se balon dostal do středu, kde ordinoval Thiago Motta. Zkušený Ital zkoušel překvapit staženou obranu vysokým centrem do vápna, ale Pichot si došel pro balon a sebral ho ze vzduchu do rukavic.
     
    32
    Ani po vstřelené brance tlak pařížského celku neopadává. Lo Celso si došel pro balon až na vlastní polovinu, poté hledal nabíhajícího Mbappého, ale devatenáctiletý francouzský talent se přes Pagerieho k míči nedostal.
     
    33
    PSG pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Di María nejprve rozehrál jen do kombinace, ale po narážečce s Alvesem přece jen posílal míč do vápna. Balon ale jen prosvištěl šestnáctkou a skončil za brankovou lajnou.
     
    34
    Tentokrát se již Mbappé k balonu dostal. Byl však již ve velkém úhlu a tak zkoušel spíše centrovat. Balon ale skončil jen v moci obránců Les Herbiers.
     
    35
    Rabiot byl faulován na třiceti metrech od branky Les Herbiers. K rozehrávce se postavil Dani Alves a nebylo to vůbec špatná střela z velké dálky. Míč lízl boční síť, Pichot ale hlídal roh své branky.
     
    37
    Obléhání nekončí. Mbappé si nyní zaběhl za obranu, ale přihrávka Alvese šla jen k rohovému praporku. Následně se již tým z hlavního města k centru nedostal. Les Herbiers se však s míčem na dlouho nesetkali, hned ve středu pole byl faulován Alves.
     
    38
    Alves obdržel nepříjemný zásah do kotníku a musel být ošetřen na hrací ploše. Po chvíli ale sám odchází na postranní lajnu a bude pokračovat ve finálovém zápase.
     
    39
    Rabiotova přihrávka na Alvese nebyla dokonale přesná, ale Brazilec si míč pokryl tělem a mohl pokračovat v náporu. Do kombinace se zapojil také Thiago Silva, který našel na levém kraji Rabiota. Ten byl ale vytlačen za postranní lajnu.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. PSG stále vede jen o jednu branku. Nyní hlavičkoval po centru Rabiota Kylian Mbappé. Devatenáctiletý útočník přeskočil bránícího Dequaireho, ale míč do sítě o kousek nedostal.
     
    41
    Ángel Di María našel Berchicheho, ale ten byl stažen za dres k zemi. PSG rychle rozehrálo, ale o míč přišlo. Rocheteau se dostal s balonem až k centru, ale na zadní tyči dokázal Bongonguie pokrýt Marquinhos.
     
    42
    Mbappé byl s míčem v pokutovém území, ale zády k brance se k zakončení neprotlačil. Po zblokovaném pasu ale odvracel míč jen na rohový kop Pagerie.
     
    43
    Ángel Di María znovu kroutil míč od rohového praporku do šestnáctky, ale pro prudký pas si došel Pichot. Ten byl navíc následně faulován a brankář velkého outsidera tak může rozehrávat z klidové pozice.
     
    44
    Minutu před pauzou se pokoušel překvapit rychlou přihrávkou na Di Maríu Lo Celso. Balon skončil na kopačkách hráčů Les Herbiers, ale Fofana chyboval při rozehrávce a tak může PSG opět zatlačit.
     
    45
    Di María je v prvním poločase hodně vidět. Nyní byl v dobrém náběhu na levém kraji, chtěl ještě cpát míč před Pichota na nabíhajícího Cavaniho, ale skvěle bránící Marie se stáhl s Argentincem a zblokoval přihrávku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí Mikael Lesage nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    Již v nastaveném čase měl ještě nadějnou šanci Edinson Cavani. Po šťastném odrazu se dostal k míči na levé straně vápna, ale jeho prudká přihrávka napříč šestnáctkou jen proletěla bez doteku hráčů.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a s nimi také celý první poločas. PSG mělo obrovskou převahu, ale prosadit se dokázalo jen jedinkrát a ve druhém dějství je tak stále o co hrát.

    Pařížský gigant začal ve velkém stylu, dokázal třetiligového soupeře ždímat v obraně. Nejprve pálil do tyče Lo Celso, poté usměrňoval balon do konstrukce také Kylian Mbappé. Až v sedmadvacáté minutě rozvlnil síť Giovani Lo Celso. Po rychlé rozehrávce volného přímého kopu se dostal k míči na dvaceti metrech od branky Matthieua Pichota. Střelu levačkou zakroutil přesně k tyči a Pichot marně plachtil vzduchem. I nadále mělo PSG hrozivou převahu, ale druhou branku již před odchodem do šatem dát nedokázalo.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:12.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jako první se ve druhém poločase dotkl míče Edinson Cavani. PSG zahajuje druhou část zápasu rychlou kombinací na pravé straně, ale Mbappého nabídku nedokázal Cavani zasáhnout.
     
    47
    Matthieu Pichot vykopl ze svého vápna až za půlící lajnu, ale jediný vysunutý hráč Les Herbiers hlavičkový souboj nevyhrát a tak se hra opět stěhuje na polovinu třetiligového týmu.
     
    48
    Nyní už to vypadalo nadějněji. Outsideři zápasu jsou po pauzu znovu plní sil. Po odraženém míči se odhodlal ke střele Sébastien Flochon, kapitán Les Herbiers ale poslal dělovku jen vysoko nad branku PSG.
     
    49
    Di María byl v prvním poločase hodně u balonu, ale nyní zkazil jednoduchou přihrávku na Cavaniho a PSG muselo rychle do obrany. Přihrávka Germanna na Vanbaleghema šla ale jen do ofsajdu.
     
    50
    Mbappé si dával s Cavanim přednost na hranici vápna. Toho dokázal využít Dequaire, který na malý moment poslal míč do bezpečí. Poté ale přišla narážečka patou a velká šance Cavaniho zlikvidoval Pichot.
     
    51
    Po rozehrávce rohového kopu šlo PSG do dvoubrankového vedení. Cavani přetáhl míč na zadní tyč, kde předskočil obránce Marquinhos. Ten ale balon ještě do sítě nedostal, od břevna se ale míč odrazil přesně proti noze Kylianu Mbappému, který už z metru přidal druhý gól v dnešním finále!

    Hlavní rozhodčí si ale vzal na pomoc videorozhodčího, který viděl Marquinhosovu ruku a branka tak neplatí!
    51. Neuznaná branka hostů
     
    53
    Les Herbiers se snažilo využít rozhození PSG po neuznané brance rychlým protiútokem. Na pravém kraji ale centroval jen do náruče Trappa Marie.
     
    54
    Ani nyní nedokázal Cavani proměnit velkou šanci. Berchiche našel parádním pasem po trávníku naběhnutého Cavaniho, který ale z blízkosti Pichota neprostřelil.
     
    56
    Nadějná akce Les Herbiers končí až na hranici pokutového území soupeře. Trapp lehce sebral míč ze země a rozehrál smrtící protiútok. Rabiot nejprve pálil jen do obránce, poté se pokoušel lobovat přes brankáře také Cavani, ale přehodil celou branku.
     
    57
    Strhující finále pokračuje. Tým ze třetí ligy to rozhodně ještě nezabalil. Po aktivní napadání ve středu pole dokonale brzdí rozehrávku velkého favorita.
     
    58
    Di María kouzlil s míčem na levém kraji, poté poslal velmi prudký pas do vápna na Cavaniho, ale ten dokázal tečovat balon jen vysoko do vzduchu. Pichot si došel pro odražený balon a drží outsidera zápasu ve hře.
     
    59
    Smyčka se stahuje. Mbappé byl velmi blízko pokutovému území, ale Fofana proti němu dokázal vystoupit a na krátkou dobu osvobodil své spoluhráče. Vše se ale přesunulo znovu před Pichota, který musel následně řešit Di Maríovu střelu do středu.
     
    60
    Po hodině hry je stále stav pouze 1:0 pro PSG. Pařížané ale ždímají soupeře co to jen jde. Berchiche se pokoušel prudkou přihrávkou najít Cavaniho, ale uruguayský snajpr dnes zatím nemá střeleckou formu.
     
    61
    Lo Celso zbrzdil útočné snažení lídra Ligue 1. PSG si znovu posouvalo míč ze strany na stranu. Před vápnem dokázal vystihnout přihrávku Motty Germann, nejstarší hráč Les Herbiers se dostal až k půlící lajně, ale tam je faulován.
     
    62
    Střídání v týmu Les Herbiers VF: ze hřiště odchází Vanbaleghem, přichází Dabasse.
     
    63
    Střídání v týmu Les Herbiers VF: ze hřiště odchází Germann, přichází Gboho.
     
    64
    Dvě střídání nyní nabourala tlak PSG. Di María chtěl centrovat, ale jeho pokus srazil jen k vlastnímu brankáři Fofana. Pichot byl ale u své tyče včas.
     
    65
    Naplněný Stade de France žene při Les Herbiers při každém doteku míče. Dlouhé vhazování mělo najít ve středu pole střídajícího Gboha, ale Motta byl v souboji mnohem stabilnější a získává míč.
     
    67
    Rabiot spolupracoval na levé straně s Berchichem. Na poslední chvíli vložil do centr svou kopačku Pagerie a PSG mělo k dispozici rohový kop. Ten ale končí jen u Silvy, který netrefil míč ideálně.
     
    68
    Di María se uvolnil na levé straně, poté předal míč na osu trávníku Mbappému, který se dokázal obtočit kolem obránce, ale svou střelu poslal jen mimo tři tyče.
     
    69
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Motta, přichází Draxler.
     
    70
    Argentincova další nabídka od rohového praporku mířila ke vzdálenější tyči. Pichot si ale došel pro balon a velmi snadno ho sebral před hlavičkujícím Marquinhosem.
     
    71
    Další obrovská šance je neproměněna! PSG hazarduje s finálovým duelem.Di María jak je jeho zvykem posílal nebezpečný centr do vápna, balon tečoval Cavani, poté se dostal také k Mbappému, ale ten nedokázal dva metry před brankovou lajnou dostat míč do sítě.
    71. Kylian Mbappé zahodil velkou šanci
     
    72
    Les Herbiers se ale nemůže s míčem dostat ani na útočnou polovinu. Dani Alves velmi rychle sebral balon Bongonguiovi, následně hledal Mbappému, ale tomu přihrávka projela kolem kopačky za postranní lajnu.
     
    73
    Pokutový kop pro pařížský celek! Cavani dostal ideální nahrávku za obranu, dokázal si píchnout kolem brankáře a ten už neměl jinou šanci.
    73. Penaltový zákrok
     
    74
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu sám faulovaný EDINSON CAVANI. Pomalý rozběh Uruguayce ale Pichota nerozhodil, brankář třetiligového týmu si sáhl na střelu k levé tyči, ale už jí nedokázal vyrazit.
    74. Edinson CAVANI - 0:2
     
    76
    Také Adrien Rabiot se nyní skácel v pokutovém území po souboji s Fofanou, ale hlavní rozhodčí ukazuje jen na rohový kop.
     
    77
    PSG rozehrálo jen do kombinace. Di María proklouzl kolem Marieho, ale následně si dal míč až příliš daleko od kopačky a ten mu ujel až za brankovou lajnu.
     
    78
    Les Herbiers se snaží o odpověď. Nyní byli v pokutovém území PSG hned čtyři hráči soupeře, ale Eickmayer prohrál klíčkovou hlavičku se Silvou.
     
    79
    Marquinhos si nyní počínal neobratně na vlastní polovině a pod tlakem musel faulovat Flochona. Les Herbiers bude rozehrávat volný přímý kop.
     
    80
    Centr do vápna ale bleskově odvrátil Thiago Silva a PSG šlo do smrtícího protiútoku čtyř útočníků proti dvěma obráncům. Di María však celou situaci zazdil mizernou přihrávkou na Cavaniho.
     
    81
    Dani Alves má problémy s pravým kolenem a musí být ošetřen na hrací ploše. Tentokrát to s Brazilcem nevypadá nejlépe.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením ve druhém poločase. Les Herbiers nyní rozehrálo povedený signál po rozehrávce volného přímého kopu, ale pro balon si dojel po trávníku Kevin Trapp.
     
    84
    PSG se nyní muselo vypořádat s vysunutým napadajícím blokem soupeře. Berchiche ale dokázal projít po levém kraji až na útočnou polovinu, poté předal míč střídajícímu Draxlerovi, který ale namazal jen soupeřícímu hráči.
     
    85
    Po Draxlerově ztrátě musel pořádně přidat do obrany Marquinhos. Po centru do vápna se svalil po souboji se Silvou Dabasse. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat.
     
    86
    Rabiot s Di Maríou uklidňují hru postupnou rozehrávkou. Nakonec byl přistrčen Mbappé, ale ani jeho protesty k odpískání faulu nevedou.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mbappé, přichází Pastore.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Alves, přichází Meunier.
     
    88
    Les Herbiers otvírají více a více svou obranu, ale nyní toho nedokázal využít Di María. Naopak outsideři dnešního utkání se mohli vydat do útoku. Ještě před Trappem ale dokázal získat míč Silva.
     
    88
    Střídání v týmu Les Herbiers VF: ze hřiště odchází Eickmayer, přichází Couturier.
     
    89
    Pařížský velkoklub kontroluje závěr zápasu. Draxler si narazil s Meunierem, poté přišla přihrávka na Cavaniho, ale v obraně skvěle zapracoval osmadvacetiletý Fofana.
     
    90
    Kevin Trapp si připsal vůbec první zákrok. Proti střele Gboha musel rychle ke své bližší tyči, ale míč se mu podařilo jen vyrazit na rohový kop. Ten ale končí nezdarem pro Les Herbiers.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Mikael Lesage nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Edinson Cavani se vydal za nakopnutým balonem, poté se otočil v pokutovém území, ale z blízkosti napálil jen bránícího Pagerieho. Následně se postaral o mizernou střelu také Pastore, který trefil diváky možná ve dvacáté řadě.
     
    90+3
    Třetiligový tým chce vyšperkovat svůj sympatický výkon vstřelenou brankou. Gboho si počínal sebevědomě na pravém kraji, ale přesný centr na dalšího střídajícího hráče Dabasseho nepřidal.
     
    90+4
    Místo sníženo se ale PSG dostalo do rychlého protiútoku. Di María si pomohl narážečkou s Cavanim, poté uruguayský útočník dostal míč do běhu, ale z úhlu Pichota nepřekonal.
     
    90+5
    Teď nebylo Les Herbiers daleko od první branky. Flochon poslal míč na levou stranu, kde nebyl nikdo z bránících hráčů PSG. Naopak do útoku se hnal Couturier, který si ale neporadil dostatečně rychle s vyběhnutým Trappem, ztratil stabilitu a následně už neusměrnil míč do sítě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Paris Saint-Germain FC přidává k zisku ligového titulu také ten pohárový, Francouzský pohár bere PSG již počtvrté v řadě!

    Pařížský gigant začal ve velkém stylu, dokázal třetiligového soupeře ždímat v obraně. Nejprve pálil do tyče Lo Celso, poté usměrňoval balon do konstrukce také Kylian Mbappé. Až v sedmadvacáté minutě rozvlnil síť Giovani Lo Celso. Po rychlé rozehrávce volného přímého kopu se dostal k míči na dvaceti metrech od branky Matthieua Pichota. Střelu levačkou zakroutil přesně k tyči a Pichot marně plachtil vzduchem. Také ve druhém poločase se hrálo převážně na jednu branku. Ofenzivní hvězdy PSG si dlouho nedokázaly pojistit vedení. Když už Mbappé dostal míč po rohovém kopu do sítě, tak tomu předcházela ruka Marquinhose a branka nemohla být uznána. Pojistku přidal až z pokutového kopu Edinson Cavani, který napálil míč k levé tyči. V závěru se Les Herbiers snažilo alespoň o zdramatizování zápasu, ale Kevina Trappa překonat nedokázalo.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:13. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:9. (23:08:53)

    Vít Schück

    Branky: 27. Lo Celso, 74. Cavani (pen.)

    Karty:   73. Pichot (LHE) – 16. Berchiche (PSG)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:13. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:9.
    Les Herbiers VF: Pichot – Marie, Fofana, Dequaire, Pagerie – Flochon (C), Eickmayer (88. Couturier) – Bongongui, Germann (63. Gboho), Rocheteau – Vanbaleghem (62. Dabasse)
    Náhradníci: Salles – Hery, David, Couturier, Ba, Gboho, Dabasse

    Paris Saint-Germain: Trapp – Alves (87. Meunier), Silva (C), Marquinhos, Berchiche – Lo Celso, Motta (69. Draxler), Rabiot – Mbappé (86. Pastore), Cavani, Di María
    Náhradníci: Aréola – Diarra, Draxler, Kimpembe, Kurzawa, Meunier, Pastore

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard
    bahis siteleri