Švýcarsko – Bělorusko 5:2 (kon.) | Německo – J. Korea 6:1 (kon.) | Švédsko – Rakousko 7:0 (kon.)
Finsko – Dánsko 2:3 (kon.)
konec
Švédsko
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Rakousko
Středa 09.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:08
    Unterweger (AUT) hákoval za vlastní brankou Rakella a poslal Rakušany do čtyř.
    53:59 Magnus PÄÄJÄRVI - 7:0
     
    53:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Raffl a Schneider neodehrál kotouč zleva pryč z pásma. Jeden ze Švédů přihrával tak z pravého kruhu na střed a MAGNUS PÄÄJÄRVI zakončoval zápěstím k levé tyči na nataženou vyrážečku Madlenera. Asistence: Johan Larsson, John Klingberg.
     
    59:59
    Při kontru Rakouska dva na jednoho držel Rakell (SWE) zleva Raffla, který si sjížděl na nahrávku Schneidera. Rakušané budou hrát přesilovku pět na čtyři.
    47:50 Mika ZIBANEJAD - 6:0
     
    47:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Janmark vybojoval na pravé straně za brankou kotouč a nahrával na střed přes Heinricha, načež se MIKA ZIBANEJAD stahovačkou zbavil bránícího hráče a poté se zapsal mezi střelce po bekhendovém blafáku na lapačku Madlenera. Asistence: Mattias Janmark, Lias Andersson.
     
    33:48
    Kempe (SWE) jde na trestnou lavici za hákování zřejmě Rauchenwalda.
    29:17 Gustav NYQUIST - 5:0
     
    29:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kempe se z pohledu hry otočil kolem pravé tyče a nahrával na střed GUSTAVU NYQUISTOVI, který si při forhendovém blafáku položil Madlenera a poslal puk pod horní tyč okolo pravé nohy brankáře Rakouska. Asistence: Adrian Kempe.
    28:53 Rickard RAKELL - 4:0
     
    28:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Spannring chyboval zleva bekhendem v rozehrávce. Kotouče se chopil po chybě obránce Rakouska RICKARD RAKELL a zakončil bekhendovým blafákem na lapačku Madlenera. Bez asistence.
     
    23:36
    Kde se zjevil, tu se zjevil. Po chybě Švédska na útočné modré čáře uháněl Schneider zcela sám na Nilssona, ale z rychlosti trefil levý beton brankáře.
    22:42 Rickard RAKELL - 3:0
     
    22:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to klobouček! Janmark nahrával z osy hřiště na levý kruh, kde se Zibanejad položil do přihrávky na hranu brankoviště, kde RICKARD RAKELL zakončoval do prázdné branky. Asistence: Mika Zibanejad, Mattias Janmark.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu Rakousko (Manuel Ganahl – 2 min., podražení).
     
    19:28
    Fatální chyba Rakouska v rozehrávce. O což se přičinil Viveiros, ale posléze nepustil Madlener kotouč do branky, když si pohlídal prostor mezi pravou rukou a tělem.
     
    18:55
    Při nahrávce zleva pod sebe od Backlunda měl na středu tutovku Kempe, mířil k levé tyči, ale Madlener si připravil konec své hole.
    17:11 Mattias JANMARK - 2:0
     
    17:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Teď byla obrana Rakouska hodně průchozí. Rakell při rychlém brejku na sebe natáhl Madlenera a Altmanna, načež naservíroval kotouč bekhendem před prázdnou branku, kam kotouč vzápětí poslal z druhé vlny rozjetý MATTIAS JANMARK. Asistence: Rickard Rakell.
     
    13:58
    Rauchenwald (AUT) podrazil Adama Larssona a dostane dvě minuty.
    09:47 Adrian KEMPE - 1:0
     
    09:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    ADRIAN KEMPE to celé dirigoval z pravého kruhu a ukončil dlouhou kombinaci se svými spoluhráči střelou zápěstím přes Ulmera na zadní tyč, resp. na vyrážečku Madlenera. Asistence: Hampus Lindholm.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Rakousko (Dominic Zwerger – 2 min., hákování).
     
    06:01
    Pääjärvi se zprava dostal před bránícího hráče, ale nedotáhl svůj forhendový blafák okolo pravého betonu Madlenera.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 10. Kempe (H. Lindholm), 18. Janmark (Rakell), 23. Rakell (Zibanejad, Janmark), 29. Rakell, 30. Nyquist (Kempe), 48. Zibanejad (Janmark, L. Andersson), 54. Pääjärvi (Jo. Larsson, J. Klingberg)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson – Janmark, Zibanejad, Rakell – Nyquist, Backlund (C), Kempe – Everberg, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, J. de La Rose.
    Rakousko: Madlener (Kickert) – Unterweger, S. Ulmer, Heinrich, Schumnig, Viveiros, Schlacher, Altmann – Lebler (A), Hundertpfund (C), Ganahl (A) – M. Raffl, Komarek, Schneider – Zwerger, Rauchenwald, Haudum – Spannring, Obrist, Peter.

    Rozhodčí: Kubuš (SVK), Schukies – Kohlmuller (GER), Sormunen (FIN)
    bahis siteleri