Hodonín – Uh. Brod 1:0 (kon.) | Vel. Meziříčí – Hlučín 4:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Vyškov 2:0 (kon.)
Prostějov – Rýmařov 5:1 (kon.) | HFK Olomouc – Zlínsko 2:2 (kon.) | Kroměříž – Uničov 1:1 (kon.)
Líšeň – Hulín 3:2 (kon.) | Petřkovice – Mohelnice 6:0 (kon.)
konec
FC Velké Meziříčí
4:0 (0:0)
FC Hlučín
Středa 23.05.2018, 17:00 • Stadion Na Tržnici, Velké Meziříčí • Moravskoslezská fotbalová liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý večer příznivcům Moravskoslezské fotbalové ligy. Soutěž se blíží ke svému konci, ač by se to dle pořadového čísla tohoto kola mohlo zdát jako vtip. Na programu je totiž dohrávané 16. kolo. Zápas, který budeme ve středu od 17:00 sledovat, by se dal označit jako důležitý pro oba týmy a také opět jako šlágr. Velké Meziříčí v honbě za postupem potřebuje každý bod, Hlučín by rád udržel kontakt s první trojkou. Utkáním vás provede Tomáš Kalas, příjemnou zábavu.
     
    FC Hlučín
    5. místo, 44 bodů, skóre 48:29, bilance 13-5-7
    Celek z města poblíž Ostravy patří v posledních sezonách k týmům hrající širší špičku. V předminulém ročníku páté místo, minulou sezonu místo třetí, tentokrát průběžné páté. Za jeho umístění může povedená jarní část sezony. Vyjma jednoho utkání Hlučínští vždy bodovali, ať už za tři, nebo za jeden bod. Především ze svého domácího stadionu, který je také známý divočejší atmosférou na poměry MSFL, si Hlučín udělal tvrz a prohry nerozdává. I venku se hostům daří, jedinou prohru na jaře si připsali v Uherském Brodě (0:1). Zkrátka, podle těchto statistik se bude na co dívat.
     
    FC Velké Meziříčí
    2. místo, 53 bodů, skóre 64:39, bilance 17-2-6
    Velké Meziříčí pokračuje i nadále v konstantních výkonech a díky kompaktním výkonům se drží ve hře o postup do FNL, respektive o výhru ročníku MSFL. Stejně jako v případě Hlučína, domácí stadion platí za místo, odkud se body neodváží. Poslední prohra nastala 12. listopadu s Rýmařovem (1:2), od té doby se doma vždy VelMez radoval z výhry. Poslední utkání Meziříčí zvládlo, porazilo ve šlágru kola Kroměříž 2:1 a díky zaváhání Prostějova s Líšní se hráči z Vysočiny přiblížili na dva body prvnímu místu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Velké Meziříčí: Pokorný – Šimáček (C), Puža, Bouček, Dolejš, Šuta, Simr, Demeter, Berka, Komínek, Mucha
    Náhradníci: Kriegsmann, Vlk, Smejkal, Krejčí, Duba, Kruba

    FC Hlučín: Kolenko – Heiník, Žižka (C), Málek, De Carvalho, Ságner, Foltyn, Hudeczek, Bialek, Mac, Kraut
    Náhradníci: Fojtík, Krejčí, Jančík, Charvát

    Rozhodčí: Petr – Machač, Nováček.
     
    Pod dálničním mostem se schyluje k velmi slušné návštěvě, oba týmy se rozcvičují, počasí dnes bude parádní, slunečno, bezvětří. Podle těchto indicií by to mělo být skvělé středeční odpoledne, tak uvidíme.
     
    Oba týmy sestupují na hrací plochu, v tomto případě doslova, neboť jsou kabiny umístěny zhruba o pět metrů výše, než hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Začínáme, domácí hrají zleva doprava a mají míč.
     
    1
    Dopředu mířil první centr na Dolejše, který ho ale nedoběhl. Domácí přesto v útoku zůstali a Dolejš sám pak mohl nacentrovat z nulového úhlu do vápna, míč ve skluzu zachytil ale až za čárou.
     
    1
    Komínek výborně ubojoval souboj ve středu pole a táhl rychlý útok, nahrál doleva na Demetera, jeho střelu odvrátila hostující obrana na roh. Ten nepřinesl přímé ohrožení branky hostí.
     
    2
    Heiník zkusil dlouhý nákop dopředu, balon skončil v zámezí.
     
    3
    První velká chyba hostující obrany a také šance domácích! Hudeczek prodlužoval hlavou míč za sebe, jenže přímo do běhu Dolejšovi, který z malého vápna zkoušel přehoz Kolenka, míč skončil kousek nad břevnem!
     
    5
    Domácí zatím mnohem aktivněji vstoupili do utkání a hrají častěji na útočné půlce, než jejich soupeř.
     
    5
    Fojtík byl na středovém kruhu přistrčen Komínkem a pískán je faul. Pokus o rychlé rozehrání Hlučínu nevyšel, efekt to mělo přesně opačný a naopak hosté museli faulovat.
     
    6
    Zahranou situaci vyřešili hosté odkopem do zámezí a VelMez zůstane poblíž šestnáctky.
     
    7
    Úvodní minuty hostům nevychází. Snaží se o dlouhé centry na útočníky vepředu, zatím ani jeden balon ale neskončil na nohách hostujícího hráče, vše letělo mimo hřiště.
     
    8
    Demeter si sklepl na zem centr a chtěl přihrát, před ním se ale zjevil Bialek a domácí budou mít vhazování. S jiným míčem, než předtím, ten předchozí letěl až na ulici.
     
    10
    Dolejš spíše z nouze centroval na branku, Kolenko pouze kontroloval. Následně hostující gólman prudce vykopl dopředu, balon přelétl celé hřiště až k Pokornému.
     
    11
    Dolejš v úvodních minutách působí jako tryskáč a pořádně větrá pravou stranu obrany Hlučína. Do vápna poslal dva centry za sebou, ani jeden si ale Simr nedokázal najít. Z toho posledního nákopu nakonec vylezla akce, Demeter zakroutil míč z voleje, hostující gólman se zaskvěl zákrokem!
     
    12
    Další pokus zapojit Simra do hry končí ofsajdem. Hraje se opravdu na jednu branku.
     
    13
    Bialek nepřesvědčivě odkopl míč dopředu a pak se musel strachovat o zárodek brejku, jenže Demeter míč nezpracoval dobře a ukopl si ho dále od těla.
     
    14
    Ságner uklidil míč před nabíhajícím Muchou na levé straně raději do autu a je za to od trenéra Korytáře chválen.
     
    15
    Na Dolejše si tentokrát Hudeczek počíhal a s ledovým klidem donutil domácího šikulu odevzdat míč do zámezí.
     
    16
    Pokorný musel rychle do akce po menší hrozbě hostí, nákop na Simra ale vůbec nevyšel a domácí jsou zase po delší době vytíženi v obraně.
     
    18
    Meziříčí volí momentálně taktiku: kopni to dopředu a doufej. Problém je v tom, že vepředu kromě Simra není žádný jiný hráč a Hlučín se v posledních třech minutách dostal do hry.
     
    19
    Berka dvakrát výborně vyhrál souboj na středu pole a těžili z toho Dolejš se Simrem, chvíli to vypadalo na přečíslení 2 na 1, následně ale obrana hostí dostoupila hráče a zažehnala nebezpečí.
     
    21
    Faul u rohového praporku spáchal Žižka na Simra a něco jako zkrácený rohový kop dostanou domácí k dispozici. Vůbec to nezahráli špatně, Pužovi chybělo na hlavičku pár centimetrů.
     
    21
    Dolejš zleva našel absolutně volného Pužu, který měl na hranici malého vápna možnost na gól, zamířil ale s přispěním teče hostujícího hráče vedle tyče!
     
    23
    Přerušeno kousek za půlící čárou, na zemi se v nefotbalové pozici svíjí Málek a běží k němu pomoc. Paradoxem ale je, že sám Málek fauloval.
     
    24
    Ságner mohl pálit na hranici vápna z relativně nadějné pozice, místo toho nahrával za sebe a to byla chyba, neboť zastavil nadějně vypadající situaci Hlučína, který, upřímně, za 24 minut hry nepředvedl nic.
     
    26
    Na straně hostí se začíná v osobních soubojích projevovat mírná frustrace. Málek po odpískání něco řešil s Komínkem, sudí Petr vše řeší domluvou.
     
    27
    Berka se snažil ještě udržet pro své spoluhráče míč na ploše, ale nepovedlo se mu to. Mrzet ho to však nemusí, hostům se rozehra nezadařila a balon mění majitele.
     
    28
    První náznak šance Hlučína. Na levé straně utekl po souboji dopředu Fojtík a nacentroval nebezpečně do vápna, míč odtud odklidil Puža. U postranní čáry pak musel Berka přizastavit Fojtíka, souboj pokračoval až do zámezí, kde oba zakopli o bidony s vodou a spadli současně na zem. Berka vyvázl bez karty, Fojtík bez zranění.
     
    30
    Míč získal do svého vlastnictví Šuta a rozbíhal brejk 3 na 2, na půlícím kruhu ho bodyčkem zastavil Heiník a dostává žlutou kartu. Hosté reklamují nepotrestaný zákrok předtím, sudí Petr odmítá diskuze.
     
    32
    De Carvalho prohrál souboj u postranní čáry, míč pak ale zakopl dále od místa rozehry, přichází tak druhá žlutá karta.
     
    33
    Hra se s blížícím koncem půle začíná srovnávat, i Hlučínští se dostávají do šancí, nyní dostanou po faulu na De Carvalha zajímavý nepřímý kop.
     
    33
    A mohl to být šok pro domácí, Málek našel hlavu Hudeczka, ten nedoskočil na míč o centimetry!
     
    35
    Šuta vyřadil „z provozu“ na levé straně Fojtíka, ale čistě a vybojoval míč pro domácí, Dolejš pak centroval na Simra ve vápně, během letu byl signalizován ofsajd.
     
    36
    Kraut nezvládl míč udržet na ploše a opět tak mění hrací předmět majitele. Berkovi se následně otevřel prostor na pravém křídle, přihrávku dopředu ale hodně zpozdil a musí vzít zavděk vhazováním.
     
    37
    De Carvalho táhl rychlý útok Hlučína, kolmou přihrávku na Foltyna ale přetáhl a Pokorný se bude moci pomazlit s kulatou věcí.
     
    39
    Demeter nechal na zádech dva obránce hostí a přes Berku s Dolejšem si nechal míč vrátit zpátky, ze vzduchu zkusil pálit z první, nedopadlo to ale nejlépe a Kolenko odkopne od své branky.
     
    41
    Dolejš využil zaváhání pravé strany Hlučína a vybídl poněkolikáté Simra ke hře. Domácí šutér volil řešení zpětnou patičkou, za ním ale stál Hudeczek a míč odkopl do pole.
     
    42
    Demetera zastavil Bialek, sudí Petr byl nejistý v odpískání případného faulu, nakonec se rozhodl nechat ve hře pokračovat, což se domácím moc nelíbilo.
     
    43
    Finišuje nám první poločas, a VelMez mohl vsítit kýžený gól! Dolejš proklouzl mezi obranou a ihned poslal míč na Demetera, ten se nestihl s míčem otočit, a proto nemohl vystřelit s takovou razancí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Bez jediné nastavované minuty se končí první poločas, který herně vyzněl lépe pro domácí celek. Ten si od první minuty tvořil více šancí a svého soupeře přehrával, ale nedosáhl na gól. Šance k tomu přitom byly, nejblíže trefě byl Demeter v 11. minutě, jeho míč ale zastavil Kolenko skvělým zákrokem. Následuje klasické poločasové občerstvení a přestávka, Na Tržnici se vrátíme za 13 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Vlivem technických potíží se omlouvám za sníženou kvalitu přenosu, domácí nicméně vedou 1:0! PETR DOLEJŠ se dostal k míči na hranici vápna a ofsajdu, přehodil vybíhajícího Kolenka a může se radovat!
    47. DOLEJŠ - 1:0
     
    55
    A mohlo to být o dvě branky! Demeter dostal pas do volného pole hřiště, sám před Kolenkem ale trestuhodně selhal, míč nekopl ani na branku!
     
    56
    Střídání v týmu FC Hlučín: ze hřiště odchází Ságner, přichází Jančík.
     
    Budeme vám přinášet alespoň info o důležitých událostech, technické potíže přetrvávájí.
     
    62
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Je to o dvě branky a domácí pokračují ve skvělé hře! Dolejš si poradil na pravé straně s obráncem a nacentroval na hlavu ROBINA DEMETERA, který do prázdné klece dává domácím větší klid.
    62. DEMETER - 2:0
     
    63
    Domácí Dolejš nestihl doběhnout dlouhý centr dopředu a hosté bleskově obrátili hru, ovšem pouze vybojovali autové vhazování.
     
    65
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Berka, přichází Kriegsmann.
     
    65
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop, k míči se dostal Demeter, ale jen napálil zeď místní klubovny za brankou soupeře.
     
    68
    Simr po souboji se Žižkou upadl ve vápně, penalta pro Velké Meziříčí se ovšem kopat nebude.
     
    70
    Nebezpečný balón do vápna dostal hostující Málek, Puža ale balón na poslední chvíli odvrátil na rohový kop.
     
    70
    Hostující Bialek u autové čáry zezadu přetáhl přes nohy Demetera, a může být rád, že dostává "jenom" žlutou kartu.
     
    72
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Hosté se absolutně sesypali a domácí útok si před brankou Hlučína dělá co chce. Dolejš byl sice v tísni, ale stihl míč poslat do vápna na ROBINA DEMETERA, který měl jednoduchou úlohu, a sice poslat balón do prázdné brány – 3:0.
    72. Robin DEMETER - 3:0
     
    72
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Šuta, přichází Duba.
     
    74
    A další žlutá karta pro hosty. Hudeczek přidržel Demeterovi dres a i on inkasuje kartónek žluté barvy.
     
    76
    Jančík dostal míč na hlavu, před domácí brankou ale zamířil vedle. A nakonec byl stejně v ofsajdové pasti.
     
    77
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Půža, přichází Smejkal.
     
    77
    Utkání sleduje 324 diváků.
     
    77
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Simr po poslal balón na úplně volného EDUARDA SMEJKALA, který poté svou střelu umístil z první k levé tyči. Domácí celek jde už do čtyřbrankového náskoku – 4:0.
    77. Eduard SMEJKAL - 4:0
     
    81
    Hraje se bez větších šancí na obou stranách. Domácí se vůbec nikam neženou a zápas se tak už jen prakticky dohrává.
     
    85
    Domácí zahrávali rohový kop. Poté se k míči dostal Komínek a po odhlavičkování napálil břevno hostující branky! Hlučín tak nebyl daleko od pověstného "bůra"!
     
    88
    Jančík se znovu ocitl v ofsajdové pasti, když unikal směrem k domácí brance. Ani z této slibné akce tak nemohlo zapršet.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec, je dobojováno. Domácí celek doslova smetl hosty ve druhém poločase. Po bezbrankové první části hry se nakonec s góly roztrhl pytel a Velké Meziříčí tak po čtyřech přesných trefách vítězí za tři body a domácí hráči tak mohou být spokojeni. Hosté naopak z Velkého Meziříčí odjedou bez jediného bodu.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se zase budu těšit na shledanou. (18:52:36)

    Tomáš Kalas

    Branky: 47. Dolejš, 62. Demeter, 72. Demeter, 77. Smejkal

    Karty:   30. Heiník (HLU), 32. Carvalho (HLU), 70. Bialek (HLU), 74. Hudeczek (HLU)


    FC Velké Meziříčí: Pokorný – Šimáček (C), Puža, Bouček, Dolejš, Šuta, Simr, Demeter, Berka, Komínek, Mucha
    Náhradníci: Kriegsmann, Vlk, Smejkal, Krejčí, Duba, Kruba

    FC Hlučín: Kolenko – Heiník, Žižka (C), Málek, De Carvalho, Ságner, Foltyn, Hudeczek, Bialek, Fojtík, Kraut
    Náhradníci: Mac, Krejčí, Jančík, Charvát

    Rozhodčí: Petr – Machač, Nováček

    Diváci: 324
    bahis siteleri