Znojmo – Příbram 2:0 (kon.) | Pardubice – Olympia Radotín 2:0 (kon.) | Táborsko – Hr. Králové 0:2 (kon.)
Opava – Frýdek-Místek 7:0 (kon.) | Ústí n. L. – Vítkovice 4:0 (kon.) | Sokolov – Vlašim 2:0 (kon.)
Žižkov – Č. Budějovice 1:2 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 2:2 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:2 (0:2)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pátek 25.05.2018, 17:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! České Budějovice si nakonec pohlídaly nadějný výsledek z prvního poločasu a z dnešního zápasu berou plný počet bodů. Žižkov se sice dostal na dostřel jediné brance, avšak žádná vyložená šance nepřišla. Poslední ligové kolo tak dopadlo lépe pro celek z Jihočeského kraje. (18:45:49)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Filip Hašek, přichází Erik Puchel.
     
    90+1
    Sukisa chtěl střílenou přihrávkou najít volného Táborského, před kterým se štěstím zasáhl Jelínek.
     
    90
    Parádní rána v podání domácích nakonec přinesla pohotový zákrok Křížka. Rohový kop pro domácí, v šestnáctce je také brankář Soukup.
     
    89
    Po faulu na domácí obranné polovině se k rozehrávce standardky postavil Kladrubský. Jeho přenesení hry našlo přesně kopačku Čavoše.
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Patrik Švantner.
     
    87
    Hned nadvakrát se pokoušel zakončit hostující Hašek, avšak ani v jednom případě se nejednalo o kloudnou hlavičku.
     
    86
    Volek chtěl přes celou osu hrací plochy najít Jelínka, na kterého byla přihrávka příliš dlouhá. Vhazovat tak budou hosté.
     
    85
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Václav Pardubský, přichází Zdeněk Volek.
     
    84
    Utkání se nám dostalo do závěrečných minutek. Žižkov chce za každou cenu vstřelit vyrovnávací branku, soupeř ale střeží svojí šestnáctku.
     
    79
    Až posléze se ke střele dostal Kladrubský, který ale pouze prověřil dnes dobře chytajícího Soupa. Žižkov se žene na druhou stranu.
     
    78
    Pešek to zkusil na volného Sukisu, který posléze ještě hledal prvně jmenovaného. Ani jeden z hostujících hráčů se ale nedostal do zakončení.
     
    77
    Čermák šel hodně odhodlaným způsobem do Táborského, což přineslo zisk míče. Následně ale u své šestnáctky zasáhl Havel.
     
    76
    Kladrubský se ujal autového vhazování od levé autové čáry. Hostující kapitán si nakonec vybral vedle stojícího Táborského.
     
    75
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Miroslav Podrazký, přichází Denis Frimmel.
     
    74
    Soukup drží svůj celek ve hře o body! Domácí opět zaspali při bránění, tentokráte se sám před brankáře dostal Hašek, který ale trefil pouze Soukupa.
     
    74
    A nakonec to bylo s faulem. Provinil se jeden z hostů, naopak Viktorka má k dispozici další standardku. Bude to z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    73
    Nitrianský zkoušel najít své spoluhráče na přední tyči, kde ale zasáhl pozorný Mareš. Soukup okamžitě přenesl hru na pravou stranu.
     
    72
    Hezká akce v podání Dynama přinesla přihrávku na Peška, který ale z úhlu nevyzrál na Soukupa. Hosté budou zahrávat roh.
     
    71
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Žižkov se snaží i nadále útočit, avšak nesmí zapomínat na zadní vrátka.
     
    70
    Javorek se opět dostal do velké šance, ani tentokráte se neodvážil vystřelit. Znovu hledal Táborského, který ale neměl potřebný prostor na zakončení.
     
    69
    Javorek měl před sebou hodně volného prostoru, místo střely ale ještě hledal Táborského. S tímto úmyslem počítal také Dressler.
     
    68
    Samotný centr nepřinesl žádné zakončení, akce ale ještě pokračovala a k ráně z velké dálky se dostal Toml. Míč ale mířil vysoko nad.
     
    67
    Kladrubský si v souboji s Čermákem pomohl faulem a domácí budou zahrávat standardku. Tu si bere na starost Podrazký.
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Michal Řezáč, přichází Ivo Táborský.
     
    65
    Netrvalo dlouho a hostující strážce tyčí musel opět k zemi. Tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného, nýbrž o nepovedený centr.
     
    64
    Střídající Jelínek se okamžitě zapojil do útočného manévru a ihned se mohl stát vyrovnávacím střelcem. V osobním souboji byl nakonec přehlavičkován.
     
    63
    Čermák se nevydržel dívat na bezúspěšné útočení svého celku a situaci vzal sám na sebe. Svojí navštívenku ale poslal vedle brány.
     
    62
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází , přichází Jan Jelínek.
     
    62
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně dostali do velké šance, která končí brankou! Urbanec vyškolil Kladrubského a poté naservíroval centr do vápna. Tam se nejlépe zorientoval PETAR MUSA, který prostřelil Křížka.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry. Dynamo je i ve druhém poločase aktivnější, naopak domácí se stále nemohou dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    61
    Pardubský se chtěl ve spolupráci se Čmelíkem doslova prokousat podél postranní čáry, nakonec ale zasáhl pozorný Nitrianský.
     
    60
    Netrvalo dlouho a další střelu obstaral Řezáč. Hostující forvard měl hodně místa, i tak zamířil pouze do ochranné sítě za bránou.
     
    59
    Dressler vyslal před brankáře velice zajímavý centr, po kterém se málem do zakončení dostal Čmelík. Hostující obrana ale stačila zasáhnout.
     
    58
    Podrazký dlouho hledal vhodného adresáta míče, nakonec poslal prudkou kolmici na Čermáka, u které byl ale dřív brankář Křížek.
     
    57
    Důležitý zákrok v podání Soukupa! Finální přihrávka totiž mířila na Sukisu, před kterým se po míči vrhl domácí brankář. Ten nakonec s vypětím všech sil a také zdraví zabránil třetí brance.
     
    56
    Taktickým nedovoleným zákrokem se prezentoval Čavoš, který lehce zatáhl za dres Tomla. Domácí okamžitě rozehráli.
     
    55
    Co chybělo! Pešek na hranici ofsajdu vysunul Haška, který ale sám před Soukupem zamířil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    54
    Čmelík se chtěl na levém křídle zbavit Kladrubského, který ale neúnavně napadal. Nakonec se domácí ujmou autového vhazování.
     
    53
    Javorek se ujal rozehrávky volného kopu z vlastní poloviny. Ten sice směřoval na Mashikeho, jeho zpracování ale nebylo ideální.
     
    52
    Hašek se za pokutovým územím dostal ke střele, které ale chyběla větší přesnost. Míč tak skončil pouze na reklamním banneru.
     
    51
    Čavoš to ve středu hrací plochy nevyřešil moc dobře, přihrávkou totiž pouze vrátil míč soupeři. Žižkov tak rozjíždí další akci.
     
    50
    Poprvé ve druhém poločase se s hracím předmětem seznámil brankář Křížek, který ho po chvilce odkopl na druhou stranu.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Pavel Novák (SK Dynamo Č. Budějovice).
     
    48
    Žlutou kartu dostává Jakub Urbanec (FK Viktoria Žižkov).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které naprosto ovládlo Dynamo. České Budějovice byly od samotného úvodu výrazně aktivnější, nakonec se dostaly hned do dvoubrankového vedení. Žižkov je směrem dopředu bezradný, Křížek si připsal pouze jeden ostrý zákrok.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Až teď přichází první zákrok hostujícího brankáře. Do zakončení se na hranici malého vápna dostal Musa, jehož ránu musel Křížek krotit nadvakrát.
     
    43
    Nyní je hra přerušena, neboť se srazila dvojice protihráčů. Na scénu přiběhl také lékařský personál.
     
    42
    No, těžko říct. Domácí obrana naprosto zaspala a do sólového úprku se mohl řítit Pešek. Pomezní rozhodčí ale zřejmě uviděl hodně těsný ofsajd.
     
    41
    Nitrianský odehrál míč před Čermákem pouze do prostoru, kde se nacházeli protihráči. Následně se útočným faulem provinil Sukisa.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Viktorka zvýšila aktivitu a výsledkem je zisk dalšího rohu. Košťál zkoušel ze zadní tyče vrátit míč před bránu, kde ale číhal pouze protihráč.
     
    38
    Odražený míč se jako první dostal k Mashikemu, který se ale dopustil laciné ztráty. Po ní se do hlavičky dostal Čmelík, jenž zamířil vedle brány.
     
    37
    Čermák si hodil míč kolem Čavoše, následně ho poslal zpět k obranným kolegům. Ti nyní dlouho kombinují s balónem.
     
    36
    Dressler vybojoval na pravé straně autové vhazování. Následně se hra přenesla na druhou stranu, kde si Pardubský neporozuměl s míčem.
     
    35
    Balón se snášel ke vzdálenější tyči, kde se do zakončení pokoušel dostat zřejmě Mareš. Jeho hlavička ale nebyla nikterak důrazná.
     
    34
    Musa si na pravém křídle narazil s Urbancem, načež druhý jmenovaný posílal do šestnáctky střílený centr. Nitrianský nakonec poslal míč na roh.
     
    29
    Směrem dopředu to prostě nejde. Žižkov i nadále hledá cestičku k brance soupeře, Křížek se v hostující svatyni hodně nudí.
     
    28
    Velmi dobře hrající Nitrianský si opět splnil své obranné povinnosti a zkušeně nepustil za volným míčem Čmelíka.
     
    27
    Jen, co domácí začali trochu hrát, ihned je tu druhá inkasovaná branka. Žižkov to bude mít složité, prohrává už o dvě branky.
     
    26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Rázem je tu druhá branka v domácí síti! Kladrubský operoval s míčem u levé autové čáry, načež poslal před Soukupa velice nebezpečný centr. Na ten si naskočil ELVIS MASHIKE SUKISA, jehož hlavička skončila až v síti.
     
    26
    Nejdříve Nitrianský pomohl svým kolegům při bránění centrovaného balónu, posléze sám chtěl založit protiakci. Svůj pas ale poslal ven ze hřiště.
     
    26
    Soukup se po delší době seznámil s kulatým nesmyslem, který pouze přeposlal vedle stojícímu Marešovi. Žižkov to zkouší pozvolnou kombinací.
     
    25
    Série autových vhazování pokračuje. Tentokráte se o něj přihlásil Pardubský, po jehož autu nestřílel vůbec špatně forvard Musa.
     
    24
    Naběhnuvší Řezáč obdržel velmi složitou přihrávku, kterou nedokázal ideálně zpracovat. Navíc neměl kolem sebe potřebnou podporu.
     
    23
    Nitrianský vhazoval od pravé autové čáry, načež si vybral Mashikeho. Ten ale operoval zády k brance, načež o kulatý nesmysl přišel.
     
    22
    Až nyní jsme se dočkali trochu nudnější pasáže hry. Budějovice totiž nikam nespěchají a pouze kombinují v blízkosti středového kruhu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Žižkov se snaží alespoň trochu vyrovnat hru, hosté jsou ale výrazně aktivnější.
     
    20
    Mashike se zapojil do napadání soupeře, čímž založil akci svého celku. Přihrávka na Řezáče ale mířila do ofsajdového postavení.
     
    19
    Pešek byl v obležení hned několika bránících hráčů, což přineslo zisk míče pro Viktorku. Domácí tak budou zahrávat aut.
     
    18
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nečekali ani dvacet minut. V tuto chvíli jsou na tahu domácí, kteří jsou s míčem na útočné polovině.
     
    17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají zaslouženě do vedení! Nitrianský si navedl míč na levačku a poté šajtlí posílal míč do šestnáctky. Tam se na hranici ofsajdu dostal k hlavičce LUKÁŠ HAVEL, jehož střelu nedokázal Soukup udržet před brankovou čárou.
     
    17
    Nitrianský měl na pravém křídle hodně prostoru na centr, i tak ale nedokázal najít Peška. Hosté budou i přesto zahrávat rohový kop.
     
    17
    Nakonec se nejednalo o nic vážného a může se tak pokračovat ve hře. Čermák chtěl procedit přihrávku na Musu, zasáhl ale pozorný Novák.
     
    17
    Kladrubský si počkal na náběh Mashikeho, který měl ale k míči příliš daleko. Zároveň má zdravotní problémy domácí brankář, na hrací plochu přispěchal lékařský tým.
     
    16
    Na opačné straně si nechtěl komplikovat život Nitrianský a přetažený centr nakonec poslal pouze za sebe. Pardubský se ujme autového vhazování.
     
    15
    Velká šance na straně Dynama! Mashike ještě vyšperkoval akci přihrávkou na Peška, jehož ránu dokázal Soukup vykopnout.
     
    14
    Bývalý hráč pražské Slavie Milan Nitrianský se odhodlal ke střele z obrovské vzdálenosti, míč se ale stočil hodně vedle tyče.
     
    13
    Dynamo dostalo ještě šanci z rohového kopu, který ale bezpečně odklidil do bezpečnějšího prostoru stoper Košťál.
     
    12
    Mashike pokračoval v akci svého celku, nakonec se ke střele zpoza šestnáctky dostal Hašek. Jeho ránu musel Soukup vyrazit do zámezí.
     
    11
    První střelecký pokus dnešního zápasu obstaral Urbanec, jehož rána levačkou skončila vysoko nad. Křížek nemusel zasahovat.
     
    10
    Javorek posílal zajímavý pas na Peška, avšak velmi dobře zasáhl vracející se Dressler. Žižkov se ale míče hodně rychle zbavil.
     
    9
    Havel šel do souboje s Čermákem natolik agresivně, že mu musel být odpískán faul. Viktorka vrátil míč k Soukupovi.
     
    8
    Domácí brankář poslal kulatý nesmysl pouze na kopačku Haška, který okamžitě spolupracoval s Nitrianským.
     
    7
    Úvodní rohový kop dnešního zápasu se kroutil na přední tyč, kde ho naposledy tečoval jeden z hostů. Soukup bude rozehrávat.
     
    6
    Javorek se podíval vpřed a okamžitě dalekonosným pasem hledal Peška. Ten se drze dostával do šestnáctky, nakonec z toho bude roh.
     
    5
    Čermák roztáhl hru na levou stranu, odkud to Mareš zkoušel nakopávaným míčem za polovinu hřiště. Zde uspěl v hlavičkovém souboji Havel.
     
    4
    Mashike postupoval po pravém křídle, kde ale narazil na přesily bránících protihráčů. Posléze si Žižkov vybojoval standardku.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také domácí, kteří okamžitě rozjeli kombinaci na své polovině. Následovala ale nepřesná přihrávka na Pardubského.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Dressler, Košťál, V. Mareš, Pardubský – Podrazký (C), Toml – Urbanec, M. Čermák, Čmelík – Musa.
    Náhradníci: Konečný – Švejdík, Pavlata, Jelínek, Volek, Frimmel, Zeman.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský (C) – Čavoš, Javorek – Řezáč, Hašek, Pešek – Mashike Sukisa.
    Náhradníci: Dubljanić – Vondra, Puchel, Táborský, Švantner, Čermák.

    Rozhodčí: Rejžek – Ratajová, Černý.
     
    Vzájemná utkání

    Budějovice
    – Žižkov 4:1 (2018 – přátelský zápas)
    Budějovice – Žižkov 1:1 (2017 – FNL)
    Žižkov – Budějovice 3:1 (2017)
    Budějovice – Žižkov 4:1 (2017 – přátelský zápas)
    Budějovice – Žižkov 4:1 (2016 – FNL)
     
    SK Dynamo Č. Budějovice

    Na opačné straně stojí ambiciózní Budějovice, kterým snaha o postup do první ligy nevyjde ani v letošním ročníku. Dynamo se před posledním kolem nachází na šesté pozici, na které také s vysokou pravděpodobností zůstane. Hostující tým dnešního zápasu se rovněž nepotýká s optimální formou, nepodařilo se mu vyhrát v posledních čtyřech ligových zápasech v řadě. Poslední vítězství přišlo téměř před měsícem, kdy si Dynamo poradilo se Znojmem. České Budějovice se opírají o jednu z nejlepších obran ligy. Ta totiž inkasovala dvaatřicet branek, což je třetí nejlepší počin v rámci FNL.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Fotbalisté Žižkova navázali na loňskou sezónu, neboť i v té letošní se nacházejí ve spodní polovině tabulky. Viktoria má na kontě pětatřicet bodů, což stačí na dosavadní devátou pozici. Situace ale může být podstatně horší, v případě prohry se Žižkov může sesunout až na poslední nesestupové místo. Domácí tým dnešního střetnutí konečně ukončil třízápasovou šňůru bez výhry, v minulém kole totiž zvítězil na hřišti Vlašimi, čímž si zajistil prvoligovou příslušnost i do další sezóny. Zároveň se ale Viktorii absolutně nedaří na vlastním stadionu. V tabulce domácích zápasů jí patří až předposlední pozice, neboť z odehraných čtrnácti zápasů zvítězila pouze v pěti případech.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Fortuna národní liga má před sebou poslední kolo letošní sezóny, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Viktoria Žižkov a SK Dynamo Č. Budějovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 62. Musa – 17. Havel, 26. Mashike Sukisa

    Karty:   48. Urbanec (ZIZ) – 49. P. Novák (CEB)


    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Dressler, Košťál, V. Mareš, Pardubský (85. Volek) – Podrazký (C) (75. Frimmel), Toml – Urbanec, M. Čermák, Čmelík – Musa.
    Náhradníci: Konečný – Švejdík, Pavlata, Jelínek, Volek, Frimmel, Zeman.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský (C) – Čavoš, Javorek – Řezáč (66. Táborský), Hašek (90+1. Puchel), Pešek (88. Švantner) – Mashike Sukisa.
    Náhradníci: Dubljanić – Vondra, Puchel, Táborský, Švantner, Čermák.

    Rozhodčí: Rejžek – Ratajová, Černý
    thejrc.org