Rumunsko – Chile 3:2 (kon.) | Lucembursko – Senegal 0:0 (kon.) | Maroko – Ukrajina 0:0 (kon.)
Slovensko – Nizozemsko 1:1 (kon.)
konec
Lucembursko
0:0 (0:0)
Senegal
Čtvrtek 31.05.2018, 20:00Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Lucemburskem a Senegalem. Výkop je stanoven na 20 hodin.
     
    Senegal dnes čeká příprava před blížícím se světovým šampionátem. Africký celek se v Rusku střetne s Polskem, Kolumbií a Japonskem. Africký celek má ve svém kádru kvalitní fotbalisty a bude se snažit o postup do osmifinále. Poslední duel sehrál v březnu, kdy s Bosnou a Hercegovinou uhrál bezbrankovou remízu.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Lucembursko bude hrát v bílém, zatímco Senegal přijel v zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Senegal obstaral výkop do dnešního utkání. Africký celek se v úvodu prvního přípravného duelu vydal do útoku, ale Keita raději vrátil balón obráncům.
     
    2
    Keita se nyní dostal k odraženému míči, přehodil si jej na pravačku, nicméně místo zakončení odevzdal balón obráncům soupeře.
     
    3
    Lucemburský brankář musel vyrazit ven z branky, aby před napadajícím Sarrem odkopl míč do bezpečí. Balón poslal jen do autu. Vhazovat bude Senegal.
     
    4
    Senegalcům se v úvodních minutách nedaří při kombinaci. Další přihrávka mezi stopery Lucemburska prosvištěla do autu. Moris bude vykopávat.
     
    5
    Gueye vyslal krásný oblouček do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v zeleném dresu. Nadýchaný centr tak opět proskákal pouze do autu.
     
    6
    Senegal zahrával první rohový kop dnešního utkání. Jeho exekuce se zhostil Sarr, jenže jeho centr skončil na hlavě připraveného obránce v bílém.
     
    7
    Jans rozjel ojedinělou akci Lucemburska. Krajní zadák evropského výběru potáhl míč na půlící čáru, ale tam už nestačil vyslat přesnou přihrávku.
     
    8
    Lucembursko se dostalo k míči a zadáci si na polovině hrací plochy vyměňují krátké přihrávky. Nikdo v zeleném dresu jejich kombinaci neatakuje.
     
    9
    Martins dostal prudkou přihrávku k postranní čáře, jenže patičkou nedokázal přihrát a odevzdal balón Senegalcům. Afričané budou vhazovat.
     
    10
    Turpel obdržel krásnou přihrávku do běhu, tlačil se s míčem u nohy do pokutového území, ale Koulibaly se s ním stačil vrátit a odkopl balón do bezpečí.
     
    11
    Lucemburský kapitán Mutsch se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, jenže v náběhu nedokázal srovnat svůj pohyb a vůbec netrefil branku.
     
    12
    Wague vhazoval na pravé straně. Úvodní minuty dnešního utkání jsou zatím velice opatrné. Senegalu se nedaří při přechodu na polovinu Lucemburska.
     
    13
    Niang si v blízkosti pokutového území přehodil míč na levačku, nicméně zakončení se mu vůbec nepovedlo a jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    14
    Sarr spěchal za prudkou přihrávkou na pravé křídlo, nicméně fotbalista s pořádnou dávkou zkušeností z francouzské ligy nebyl dostatečně rychlý.
     
    15
    Tohle už ze strany Senegalu bylo o něco lepší. Niang si na hranici pokutového území naběhl na krásnou přihrávku, ale pravačkou daroval zákrok domácímu brankáři.
     
    16
    Wague dlouhým sprintem podpořil ofenzívu Senegalu, jenže dostal příliš prudkou přihrávku a balón už neudržel na trávníku.
     
    17
    Ciss operoval s míčem u nohy na opačné straně trávníku, jenže vinou špatného zpracování se připravil o možnost odcentrovat před branku.
     
    18
    Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů Senegalu zůstává po souboji s obráncem ležet u reklamního baneru a musí být ošetřen.
     
    19
    Niang se po rohovém kopu dostal k odraženému míči, připravil si jej na pravačku, ale pozorný Moris jeho pokus vyrazil mimo tři tyče!
    19. Niangův pokus
     
    20
    Senegal v posledních minutách zařadil vyšší rychlostní stupeň. Africký celek se nyní tlačí do útoku a nedává hráčům Lucemburska příliš prostoru.
     
    21
    Snad poprvé v utkání si na míč sáhl senegalský brankář. N´Diaye nechtěl volit dlouhý výkop, položil si míč na zem a roztáhl hru na levou stranu.
     
    22
    Sarr se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území, jenže neustál souboj s Martinsem. Sudí zákrok domácího hráče posoudil jako dovolený.
     
    23
    Senegal přesto zahrával přímý kop. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, kde byli tři fotbalisté v zeleném, ale ani jeden nedosáhl na míč.
     
    24
    Senegalský rychlích Keita si posunul míč kolem soupeře a ten jej ostrým skluzem poslal k zemi. Keita zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    25
    Keita je v posledních minutách otloukánkem. Záložník Senegalu si posunul míč po levé straně, nicméně domácí Martins jej opět poslal k zemi.
     
    26
    Keita poslal krásnou přihrávku na levou stranu. Martins se ale skvěle stačil vrátit a zakopl míč na boční tribunu.
     
    27
    Malget rozjel útok Lucemburska z vlastní poloviny. Stoper Lucemburska hledal dlouhou přihrávkou Turpela, jenže ten se neodpoutal od obránce.
     
    28
    Moris vystartoval z branky na hranici pokutového území. Brankář Lucemburska před rozběhnutým Konatem schoval balón do rukavic.
     
    29
    Keita zůstal zcela osamocený v pokutovém území, dostal prudkou přihrávku z pravé strany, jenže nestačil seřídit svá mířidla!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a Senegal si zatím vypracoval dvě vyložené šance. Hráčům v zelených dresech zatím dělá největší problém trefit branku.
     
    31
    Rodrigues potáhl míč po levém křídle až na hranici pokutového území, kde se rychlou kličkou zbavil obránce, ale už nestačil přesně odcentrovat.
     
    32
    Moris vyslal prudkou přihrávku na levou stranu. Mutsch prošel až na polovinu Senegalu, kde jej nedovoleným zákrokem zastavil Kouyate.
     
    33
    Koulibaly vystoupil proti domácímu útočníkovi a v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území jej nepustil k míči. Vhazovat bude Lucembursko.
     
    34
    Moris se znovu zapojil do rozehrávky Lucemburska. Brankář evropského celku poslal dlouhý nákop na levé křídlo, kde uspěl jen obránce Wague.
     
    35
    Sarr se znovu odpoutal od obránce na pravém křídle, připravil si míč na levačku, jenže jeho centr skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    36
    Keita bojoval o míč v blízkosti rohového praporku, jenže v souboji s Jansem neměl šanci na úspěch. Lucembursko bude znovu rozehrávat.
     
    37
    Niang zůstává po jednom ze soubojů ležet v blízkosti vlastní šestnáctky a drží se za zadní stehenní sval. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    38
    Turpel si naběhl na centr vnějším nártem, jenže hlavičkoval zády k brance a z úctyhodné vzdálenosti. Jeho pokus hlavou tak proletěl mimo tři tyče.
     
    39
    Mutsch si pohlídal náběh rychlonohého Wagueho a nechal míč propadnout do zámezí. Lucembursko po celou dobu první půle skvěle brání.
     
    40
    Ciss se vrátil k odraženému míči a z otočky jej napálil do dobíhajícího Rodriguese. Od lucemburského záložníka se balón odrazil do autu.
     
    41
    Niang si na polovině hrací plochy pokryl míč tělem a Gerson jej zatažením za dres poslal na trávník. Senegal bude pro změnu zahrávat přímý kop.
     
    42
    Kouyate si naběhl na parádní centr do pokutového území, jenže ve skluzu netrefil míč podle svých představ a špičkou kopačky jej usměrnil mimo branku.
     
    43
    A právě Koulibaly zůstává ležet na vlastní polovině. Stoper Senegalu si v souboji s Rodriguesem přivodil nějaký šrám. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    44
    Keita se na levé straně snažil ošálit svého obránce, nicméně pozorný Jans se nenechal rozhýbat a špičkou kopačky odkopl balón do autu.
     
    45
    Moris v závěru první půle podržel svou zem! Lucemburský brankář dokázal v pokutovém území vyřešit situaci, kdy mu pomohla tyč a následně zlikvidoval Konateho dorážku!
    45. Závar před lucemburskou brankou
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali nadvládu Senegalu, ale africký celek nenašel recept na pevnou obranu Lucemburska. V největší šanci se ocitl Niang, ale jeho krásnou ránu domácí brankář skvělým zákrokem vyrazil. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Keita, přichází Diouf.
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Koulibaly, přichází Sané.
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Gueye, přichází Ndiaye.
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Ciss, přichází Gassama.
     
    47
    Turpel napadal rozehrávku Senegalu na polovině hrací plochy, nicméně lucemburský útočník nedosáhl na prudkou přihrávku na pravou stranu.
     
    49
    Rodrigues si na polovině hrací plochy naskočil na míč z autového vhazování, jenže jeho hlavička skončila u připravených obránců.
     
    50
    Diouf také uspěl v hlavičkovém souboji, jenže nikdo v zeleném dresu mu nepřišel pomoci a od senegalského hráče se míč odrazil do autu.
     
    51
    Niang sprintoval za přihrávkou do pokutového území, jenže při obhození zatáhl Carlsona za dres a poslal jej k zemi.
     
    52
    Wague kouzlil v blízkosti rohového praporku. Senegalský obránce se dostal k odcentrování před branku Lucemburska, ale obrana si jeho nákop pohlídala.
     
    53
    Senegalci se opět usadili na polovině soupeře a trpělivou kombinací hledají cestičku do pokutového území. Obrana Lucemburska jim nenechává prostor.
     
    54
    Niang si naběhl na prudký přízemní centr do pokutového území, ale míč zasáhl jen špičkou kopačky a balón se od něj odrazil do zámezí.
     
    55
    Diouf zastavil nedovoleným způsobem rozběhnutého soupeře. Lucembursko tak bude rozehrávat a může uklidnit průběh úvodních minut druhé půle.
     
    56
    Senegal bleskově vybojoval míč zpět a africký celek opět kombinuje v blízkosti pokutového území soupeře.
     
    57
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Mutsch, přichází da Mota.
     
    58
    Střídající da Mota se ihned ujal exekuce přímého kopu z hranice pokutového území. Jeho pokus však zablokoval jeden z obránců.
     
    59
    Diouf táhl rychlý protiútok Senegalu po pravém křídle. S rychlonohým fotbalistou se skvěle vrátil právě da Mota, který jej ostrým skluzem připravil o míč.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hned dva fotbalisté Senegalu zůstávají s bolestivou grimasou ležet na trávníku. Tohle pro trenéra není příjemný pohled.
     
    61
    Sarr táhl útok Senegalu po pravém křídle, nicméně pozorná obrana Lucemburska se stačila srovnat a připravila rychlonohého fotbalistu o míč.
     
    62
    Kouyate diriguje rozehrávku Senegalu na polovině hrací plochy. Stoper afrického týmu chtěl rozjet útok, ale nikdo ze spoluhráčů se mu nenabídl.
     
    63
    Lucembursko se po změně stran prakticky pouze brání. Evropský celek hraje v deseti lidech na hranici pokutového území a nedává ofenzivním hráčů Senegalu prostor.
     
    64
    Gassama podpořil senegalskou ofenzívu dlouhým náběhem, jenže jeho centr z pravé strany doletěl jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    65
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Sarr, přichází Sakho.
     
    66
    Moris si dal pozor na náběh aktivního Konateho, vystartoval ven z brankové čáry a schoval míč do rukavic. Lucembursko si může na chvíli oddechnout.
     
    67
    Da Mota poslal prudký centr na malé vápno, kde stál senegalský stoper Kouyate, který chtěl balón odehrát do bezpečí, ale málem si jej srazil do sítě.
     
    68
    Střídající Sakho sprintoval za skákavou přihrávkou na pravé křídlo, jenže míč se před ním odrazil a proskákal do zámezí.
     
    70
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Momar, přichází N´Doye.
     
    71
    N´Doye se ihned po svém příchodu na trávník dostal k odraženému míči, přehodil si jej na pravačku, ale ze záklonu vůbec netrefil zařízení.
     
    72
    Rodrigues operoval s míčem na pravé straně hrací plochy, jenže nikdo v bílém mu nepřišel pomoci. Senegal může znovu zaútočit.
     
    73
    Po delší době si na míč sáhl také senegalský brankář. Gólman afrického celku přenesl hru na levou stranu. Senegal bude znovu hledat cestičku do vápna.
     
    74
    Další zranění! Na trávníku nyní zůstává sedět jeden z hráčů v bílém dresu, který se drží za levé rameno. Podle všeho však bude nadále pokračovat.
     
    75
    Defenzíva Lucemburska dnes hraje opravdu skvělé utkání. Zadáci v bílých dresech si nyní vyměňují krátké přihrávky a sbírají cenné vteřinky.
     
    76
    Niang diriguje rozehrávku Senegalu na polovině soupeře. Obránci Lucemburska bleskově přistupují k volným soupeřům.
     
    77
    Wague zahrával rohový kop Senegalu. K odraženému míči se v pokutovém území dostal Sané, jenže jeho pokus proletěl nad břevno.
     
    78
    Wague je znovu v hlavní roli. Krajní obránce Senegalu si v hlavičkovém souboji přivodil bolestivý šrám.
     
    80
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Carlson, přichází Janisch.
     
    81
    Da Mota se skvěle vrátil a včasným skluzem srazil prudký centr z pravé strany na rohový kop.
     
    83
    Senegalci se nastěhovali před pokutové území soupeře, ale nikdo v zeleném si zatím netroufl na zakončení ze střední vzdálenosti.
     
    84
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Martins, přichází Skenderovic.
     
    85
    Senegal zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde kralovali jen stopeři v bílých dresech.
     
    86
    Brankář Lucemburska přečetl prudkou přihrávku mezi stopery, vyrazil ven z branky a před dotírajícím Konatem schoval míč do rukavic.
     
    87
    Lucembursko se snaží hrát s míčem. Evropský celek už chce dnešní duel dohrát na bezbrankovou remízu. Pro Senegal by tento výsledek byl zklamáním.
     
    88
    Senegal ještě zahrával přímý kop z blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, kde kraloval jen připravený brankář.
     
    89
    Senegal se v závěru usadil na polovině soupeře a ze všech sil se snaží najít cestičku do zakončení. Afričané zatím hrají čtyřicet metrů od branky.
     
    90
    Další zranění na straně Lucemburska. Da Mota zůstává po souboji u postranní čáry ležet na trávníku a drží se za koleno.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu Lucembursko: ze hřiště odchází Turpel, přichází Mahmutovic.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Senegal nezvládl první z trojice přípravných duelů před světovým šampionátem. Senegalci si dnes vylámali zuby s houževnatou obranou Lucemburska. V první půli si Senegal vypracoval několik šancí, jenže Niang krásnou střelou nechyl vyniknout brankáře Morise! V závěru první půle Senegalci vytvořili před brankou Lucemburska závar, ale ani z něj gól nedali. Po přestávce už jsme se dalších možností nedočkali.
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:12.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (22:03:53)

    Tomáš Kubečka

    Branky:


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:12.
    Lucembursko: Moris – Jans, Malget, Joachim, Carlson (80. Janisch), Mutsch (57. da Mota) – Martins (84. Skenderovic), Gerson, Barreiro, Rodrigues – Turpel (90+2. Mahmutovic)
    Náhradníci: Bohnert, Czekanowicz, da Mota, Janisch, Mahmutovic, M. Martins, Ostrowski, Schon, Sinani, Skenderovic, O. Thill, V. Thill

    Senegal: N´Diaye – Ciss (46. Gassama), Kouyate (46. Sané), Koulibaly, Wague – Sarr (65. Sakho), Momar (70. N´Doye), Gueye (46. Ndiaye), Keita (46. Diouf) – Konate, Niang
    Náhradníci: Diallo, Diouf, Gassama, Gomis, Kara, N´Doye, Ndiaye, Sabaly, Sakho, Sane, Sow
    bahis siteleri