Schwartzman – Anderson 3:2 (kon.) | Nadal – Marterer 3:0 (kon.)
Čilić – Fognini 3:2 (kon.) | Isner – Del Potro 0:3 (kon.)
konec
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman (11)
3
1 2 7 7 6  
Kevin Anderson
Kevin Anderson (6)
2
6 6 5 60 2  
Pondělí 04.06.2018, 11:13 • Court Suzanne-Lenglen - Stade Roland-Garros, Paříž (FRA) • French Open - muži - Roland Garros (antuka) • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    6:2
    Diego Sebastian Schwartzman zakončil zápas stylově esem a po fantastickém obratu postupuje do čtvrtfinále Roland-Garros!
     
    40-0
    Diego Sebastian Schwartzman po dobrém podání zahrál vítězný forhend k pravé postranní čáře a má v rozhodujícím pátém setu tři mečboly!
     
    5:2
    Kevin Anderson dobře zariskoval po druhém podání ven z kurtu a vydal se k síti, kde zahrál bekhendový volej, po kterém ho Diego Sebastian Schwartzman fantasticky prohodil ke vzdálenější levé postranní čáře a půjde podávat na postup do čtvrtfinále Roland-Garros!
     
    40-30
    Kevin Anderson čelil další delší výměně, v jejímž závěru otřel bekhendový úder o síť a míč poté skončil za základní čárou. Diego Sebastian Schwartzman má brejkbol!
     
    4:2
    Diego Sebastian Schwartzman běhal ze strany na stranu, nakonec ale slavil úspěch, protože Kevin Anderson od pravé postranní čáry poslal míč z forhendu do sítě. Argentinec jako první potvrdil brejk a vede v rozhodujícím setu 4:2!
     
    3:2
    Kevin Anderson musel jít přes druhé podání, přesto se dostal k bekhendu, který kopíroval levou postranní čáru a znamenal vítězný míč, nakonec byl ale ohlášen aut! Další brejk – 3:2!
     
    A-40
    Kevin Anderson se dostal po druhém podání do ofenzivy, jenže jeho druhý forhend skončil v autu, čímž Schwartzmanovi daroval brejkbol!
     
    40-40
    Diego Sebastian Schwartzman oplatil svému soupeři drop shot a Kevin Anderson se ho poté snažil prohodit, jenže argentinský tenista ho z forhendu dokázal obelstít a byl to nakonec sám Anderson, kdo byl prohozen!
     
    2:2
    Kevin Anderson v úvodu druhého setu dvakrát přišel o podání, jenže i podruhé ho dokázal získat rychle zpět a předvedl rebrejk! Diego Sebastian Schwartzman se hodně rozčiluje.
     
    40-A
    Diego Sebastian Schwartzman běhal ze strany na stranu, bránil se, co to šlo, nakonec ale míč nezískal. Kevin Anderson zahrál fantastický diagonální forhend, který z pravého rohu kurtu zamířil přesně do vzdálenějšího levého a byl vítězný! Brejkbol!
     
    15-40
    Diego Sebastian Schwartzman chtěl zahrát forhend podél pravé postranní čáry, jenže ji po rychlém returnu soupeře minul. Kevin Anderson má dva brejkboly!
     
    2:1
    Diego Sebastian Schwartzman zvládl return po vysokém odskoku míče, zatímco Kevin Anderson vyhodil míč do autu! Argentinský tenista předvedl úžasný comeback a pracuje na tom, aby zápas otočil! Diego Sebastian Schwartzman vede v rozhodujícím pátém setu s brejkem v zádech 2:1.
     
    40-30
    Kevin Anderson se vyhodil po krátké výměně. Diego Sebastian Schwartzman má brejkbol!
     
    1:1
    Diego Sebastian Schwartzman udělal dvojchybu v nejméně vhodný okamžik a daroval soupeři rebrejk!
     
    40-A
    Kevin Anderson předvedl skvělý bekhendový return na tělo soupeře a poté zahrál vítězný forhendový úder přesně ke vzdálenější pravé čáře a navíc pod ostrým úhlem. Jihoafrický tenista má brejkbol!
     
    1:0
    Diego Sebastian Schwartzman druhý nabídnutý brejkbol využil a vede hned v úvodu rozhodujícího pátého setu 1:0! Kevin Anderson zbytečně vyhodil míč do autu.
     
    40-0
    Diego Sebastian Schwartzman navíc vzápětí vytáhl parádní obranný lob, který dopadl přesně k základní čáře a zároveň z něho byl vítězný úder. Tři brejkboly!
     
    7:6
    Kevin Anderson má za sebou katastrofální zkrácenou hru, kterou zakončil navíc dvojchybou! Diego Sebastian Schwartzman vyhrál dva sety v řadě a poslal zápas do rozhodujícího pátého setu! Kdo z koho?
     
    6-0
    Kevin Anderson se složil jako domeček z karet, když na podání opět musel čelit delší výměně, v jejímž závěru vyhodil forhend kopírující levou postranní čáru do autu. Diego Sebastian Schwartzman má šest setbolů a příležitostí na to, aby zápas poslal do rozhodujícího pátého setu!
     
    6:6
    Kevin Anderson podal na téčko a po nečistém returnu Diega Schwartzmana nás čeká zkrácená hra!
     
    6:5
    Diego Sebastian Schwartzman bez problému podržel podání a stejně jako ve třetím setu půjde za stavu 6:5 podávat Kevin Anderson. Ustojí tentokrát tlak? Drama vrcholí.
     
    5:5
    A zase! Kevin Anderson to měl skvěle rozehrané, jenže předvedl čopovaný míč z bekhendu podél levé postranní čáry, po kterém ho Diego Sebastian Schwartzman parádně prohodil!
     
    40-0
    Kevin Anderson na síti po dobrém podání ven z kurtu podcenil bekhendový volej, po kterém ho Diego Sebastian Schwartzman parádně přehodil a vypracoval si tři brejkboly!
     
    40-40
    Kevin Anderson po fantastickém returnu zahrál ještě lepší bekhendový úder podél levé postranní čáry, který byl vítězný! Jihoafrického tenistu dělí dva míče od postupu do čtvrtfinále!
     
    1:3
    Diego Sebastian Schwartzman se sice dokázal dostat do výměny, jenže na jejím konci z forhendu trefil síť. Kevin Anderson druhý brejk ve čtvrtém setu potvrdil a vede 3:1!
     
    A-40
    Kevin Anderson předvedl v tomto gemu druhou dvojchybu a Diego Sebastian Schwartzman má druhý třetí brejkbol!
     
    A-40
    Kevin Anderson ovšem po esu předvedl dvojchybu a Diego Sebastian Schwartzman má další brejkbol!
     
    40-30
    Kevin Anderson se po podání opět vydal k síti a Diego Sebastian Schwartzman ho parádním bekhendem podél levé postranní čáry dokázal prohodit! Brejkbol!
     
    1:2
    Kevin Anderson svedl se svým soupeřem na síti krásný souboj, který vyzněl po parádním forhendovém drop shotu v jeho prospěch! Jihoafričan vede s brejkem 2:1!
     
    40-A
    Diego Sebastian Schwartzman nezvládl druhé podání a Kevin Anderson má k dispozici další brejkbol!
     
    1:1
    Kevin Anderson pod tlakem zahrál dobrý a razantní forhend podél levé postranní čáry, po náběhu k síti ale vyhodil poslední úder do autu. Diego Sebastian Schwartzman získal rebrejk!
     
    40-15
    Tenista z Jihoafrické republiky předvedl dvojchybu a Diego Sebastian Schwartzman má dva brejkboly! Rebrejk?
     
    0:1
    Diego Sebastian Schwartzman udělal čtvrtou dvojchybu v zápase a tenista z Jihoafrické republiky o opět v úvodu setu připravuje o podání!
     
    40-A
    Kevin Anderson vytáhl skvělý return a vzápětí hned fantastický diagonální forhend, který skončil v levém rohu a byl vítězný. Další brejkbol pro Kevina Andersona!
     
    40-A
    Kevin Anderson hrál na returnu hodně agresivně a po dlouhé výměně zahrál prudký bekhend podél levé postranní čáry, po kterém se Diego Sebastian Schwartzman sice natáhl, míč do hry ale zády ke kurtu nevrátil. Brejkbol!
     
    7:5
    Diego Sebastian Schwartzman se dostal do hry a pořádně rozběhal Kevina Andersona, který neměl šanci na jeho následný diagonální forhend k pravé postranní čáře dosáhnout!
     
    40-30
    Kevin Anderson je nyní hodně dole a navíc přichází dvojchyba! Diego Sebastian Schwartzman má poprvé v zápase setbol.
     
    5:5
    Diego Sebastian Schwartzman má obrovskou radost, protože poprvé od prvního setu sebral Kevinovi Andersonovi podání a vyrovnal stav třetí sady na 5:5!
     
    40-30
    Kevin Anderson ve výměně ihned po podání opět dominoval, jenže Diego Sebastian Schwartzman vracel míče jako na běžícím páse a jeho soupeř tentokrát z forhendu minul levý roh. Brejkbol!
     
    40-40
    Neskutečná výměna, ale opravdu neskutečná a neopakovatelná! Diego Sebastian Schwartzman ihned po returnu zahrál několik úderů, které už vypadaly jako vítězné. Kevin Anderson se pouze bránil a po posledním forhendu soupeře do levého rohu měl obrovské starosti, nakonec ale ještě sebral zbytky sil po dlouhé výměně na to, aby se po míči natáhl a vykouzlil z forhendu fantastický prohoz! Další brejkbol byl odvrácen.
     
    40-15
    Diego Sebastian Schwartzman na returnu dobře bojuje a je odměněn! Kevin Anderson napálil forhendový úder od základní čáry daleko za základní čáru a daroval soupeři dva brejkboly!
     
    3:4
    Kevin Anderson hned první brejkbol využil a vede 4:3! Diego Sebastian Schwartzman před pár okamžiky nevyužil tři brejkboly, a nyní prohrál své podání, což lze označit za klíčový moment.
     
    15-40
    Pomoc na jedné a vzápětí i druhé straně. Diego Sebastian Schwartzman z forhendu poslal míč do sítě a po krátké výměně daroval Kevinovi Andersonovi dva brejkboly!
     
    A-40
    Diego Sebastian Schwartzman se zdravě naštval a hrál údery s velkou rychlostí a navíc ideální délkou. Kevin Anderson situaci neustál a vyhodil bekhend za základní čáru. Další brejkbol!
     
    40-15
    Kevin Anderson chtěl po svém druhém podání zahrát z levého rohu diagonální forhend do vzdálenějšího pravého rohu kurtu, jenže byl příliš prudký a Diego Sebastian Schwartzman má dva brejkboly!
     
    15-40
    Neskutečná hra Kevina Andersona, který posílá z forhendu na polovinu soupeře jeden dynamit za druhým. Poslední byl vítězný, když opět lemoval levou postranní čáry. Dva brejkboly!
     
    2:6
    Kevin Anderson ukončil druhý set fantastickým podáním ven z kurtu a ujímá se v osmifinále Roland-Garros vede 2:0!
     
    15-40
    Diego Sebastian Schwartzman byl ve výměně a chytře se snažil změnit tempo výměny, jenže jeho bekhendový čopavaný míč podél levé postranní čáry byl příliš krátký a skončil v síti!
     
    40-30
    Diego Sebastian Schwartzman má brejkbol po zbytečné chybě Kevina Andersona, který zahrál po returnu svého soupeře riskantní forhend a vyhodil ho těsně za základní čáru!
     
    1:4
    Jihoafrický tenista nabídnutými šancemi nepohrdá. Kevin Anderson zahrál vítězný bekhend podél levé čáry a vede 4:1!
     
    40-A
    Diego Sebastian Schwartzman se toho nebál a sebral odvahu na čopovaný míč, který byl příliš krátký a dopadl těsně před síť. Kevin Anderson tak má k dispozici brejkbol!
     
    40-A
    Kevin Anderson přidává další skvělý forhend ze své rakety a v tomto gemu má k dispozici svůj čtvrtý brejkbol!
     
    40-40
    Argentinský tenista se začal hrabat ze dna vzhůru a po třech dobrých podáních vymazal tři brejkboly soupeře!
     
    0-40
    Kevin Anderson po podání svého soupeře zahrál vítězný forhend a má k dispozici tři brejkboly! Využije jeden z nich?
     
    0:2
    Kevin Anderson potvrdil brejk a vede ve druhém setu 2:0!
     
    0:1
    Kevin Anderson hned v úvodu druhého setu sebral svému soupeři podání a ujal se vedení 1:0. Argentinec musí jednoznačně zabrat.
     
    30-40
    Nádhernou a dlouho bitvu obou tenistů ukončila chyba Diega Schwartzmana, který diagonální forhend z pravého rohu zahrál těsně vedle levé postranní čáry. Brejkbol pro Andersona!
     
    1:6
    Kevin Anderson na druhý pokus fantasticky podal ven z kurtu a poté zahrál u sítě smeč, po které získal první set snadno 6:1!
     
    0-40
    Kevin Anderson fantasticky podal z pravé strany ven z kurtu a vypracoval si tři setboly! Jihoafričan dominuje.
     
    1:5
    Kevin Anderson jednoznačně dominuje. Jihoafrický tenista si vypracoval pozici a zahrál vítězný forhend do pravého rohu. Diego Sebastian Schwartzman potřetí v zápase přišel o podání!
     
    40-A
    Diego Sebastian Schwartzman udělal další nevynucenou chybu, když míč vyhodil do autu. Kevin Anderson má brejkbol!
     
    1:4
    Kevin Anderson sice musel bojovat, nakonec ale podání udržel a druhý brejk v zápase tentokrát potvrdil.
     
    30-40
    Kevin Anderson po razantním podání zahrál ještě tvrdší forhend do pravého rohu kurtu, jenže Diego Sebastian Schwartzman se ubránil, stejně jako následnému bekhendovému voleji soupeře. Navíc zahrál obranný lob s ideální délkou, po kterém následoval vítězný forhend podél pravé čáry! Výměna zápasu.
     
    1:3
    Kevin Anderson zahrál fantastický čopavaný bekhend, který dopadl těsně za síť, a získal ztracený brejk rychle zpět!
     
    0-40
    Další delší výměna, na jejímž konci Diego Sebastian Schwartzman napálil diagonální forhend do sítě. Kevin Anderson má také k dispozici tři brejkboly a šanci na rebrejk!
     
    1:2
    Kevin Anderson čistou hrou přišel o podání a vybudovaný brejk poté, co razantní forhend vyhodil za základní čáru!
     
    40-0
    Diego Sebastian Schwartzman zahrál další fantastický úder hned po returnu a má k dispozici hned tři brejkboly!
     
    0:2
    Jihoafrický tenista hrál na returnu hodně agresivně a došel si do středu kurtu pro vítězný nabíhaný forhend! Brejk – 0:2!
     
    40-A
    Kevin Anderson předvedl kvalitní return a dostal svého soupeře pod tlak, který ho neustál a vyhodil míč mimo kurt. Brejkbol!
     
    40-40
    Diego Sebastian Schwartzman dobře podal na druhý pokus ven z kurtu a Kevin Anderson na returnu poslal bekhend vedle levé postranní čáry. Argentinec odvrátil dva brejkboly!
     
    15-40
    Už to vypadalo, že se Diego Sebastian Schwartzman ubrání, jenže Kevin Anderson v těžké pozici uprostřed kurtu zahrál fantastický vítězný bekhend k levé postranní čáře. Navíc pod ostrým úhlem. Dva brejkboly pro jihoafrického tenistu!
     
    40-30
    Oba hráči kombinovali forhend s bekhendem a poslední úder jihoafrického tenisty skončil v autu. Diego Sebastian Schwartzman má brejkbol!

    Tomáš Reiner

    Čas utkání: 3:51

    5. set: 0:39

    Schwartzman Anderson
    5. set Utkání 5. set
    Získané body celkem
    33 161 158 23
    Nejdelší série získaných bodů
    6 10 9 4
    Setboly
    1 3 2 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    31 69
    Nevynucené chyby *
    37 93
    Úspěšnost na síti *
    5 / 9
    56 %
    27 / 43
    63 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:11 1:15 1:39 0:20
    Esa **
    1 2 19 1
    Dvojchyby **
    2 8 8 0
    Udržená podání
    1 / 3
    33 %
    12 / 22
    55 %
    15 / 25
    60 %
    0 / 4
    0 %
    Odvrácené brejkboly
    2 / 4
    50 %
    11 / 21
    52 %
    12 / 21
    57 %
    1 / 5
    20 %
    Body při vlastním podání
    13 / 25
    52 %
    85 / 154
    55 %
    89 / 165
    54 %
    11 / 31
    35 %
    Body po 1. podání *
    61 / 101
    60 %
    64 / 94
    68 %
    Body po 2. podání *
    25 / 54
    46 %
    25 / 71
    35 %
    Úspěšnost 1. podání *
    101 / 155
    65 %
    94 / 165
    57 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    158 km/h 197 km/h
    Průměrná rychlost 2. podání *
    130 km/h 166 km/h
    Nejrychlejší podání *
    190 km/h 218 km/h
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    4 / 5
    80 %
    10 / 21
    48 %
    10 / 21
    48 %
    2 / 4
    50 %
    Body při soupeřově podání
    20 / 31
    65 %
    76 / 165
    46 %
    69 / 154
    45 %
    12 / 25
    48 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 5. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Diego Schwartzman
    Stát: Argentina
    Datum narození: 16.08.1992
    Věk: 31 let
    Držení: pravák
    Výška: 170 cm
    Váha: 64 kg
    Nasazení: 11

    Kevin Anderson
    Stát: Jihoafrická republika
    Datum narození: 18.05.1986
    Věk: 38 let
    Držení: pravák
    Výška: 203 cm
    Váha: 94 kg
    Nasazení: 6
    Marijana Veljovićová (SRB)
    bahis siteleri