Belgie – Kostarika 4:1 (kon.)
konec
Belgie
4:1 (2:1)
Kostarika
Pondělí 11.06.2018, 20:45 • King Baudouin Stadium (Brusel) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa v Rusku se neúprosně blíží, nicméně ještě před ním si to v přátelském zápase rozdá Belgie a Kostarika.
     
    Belgie

    Belgičané budou patři mezi černé koně letošního MS. Tomuto celku se v posledních letech sešla neskutečně talentovaná generace, která však na svůj úspěch čeká. Belgie si před samotným šampionátem naplánovala několik přátelských zápasů, během kterých ani jednou neprohrála. Jednalo se o tři vítězství a dvě remízy. Nejdříve se po divoké přestřelce udála remíza mezi Mexikem a Belgií, ta další přišla v souboji s Portugalskem. První vítězství se konalo hned v druhém přátelském zápase, kdy si Belgie poradila s Japonskem rozdílem jediné branky. Posléze si Belgičané spravili chuť na Saúdské Arábii, a aby toho nebylo málo, tak tři branky obdržel také Egypt.
     
    Kostarika

    Kostaričané se rovněž podívají na nadcházející šampionát, svojí skupinovou fázi zvládli ze druhého místa. Tento tým se ale ke konci kvalifikace nenacházel v optimálně formě, neboť nezvítězil ani v jednom z posledních tří zápasů. Kostarika má za sebou šestici přátelských zápasů, hned čtyři z nich ale skončily nepříznivým výsledkem. V úvodu si na Kostariku vyšlápli Španělé, které jí nasázeli hned pět branek. Posléze si vítězství připsalo také Maďarsko, avšak poté se Kostarika konečně radovala z výhry. Jako poražený ze zápasu odešlo Skotsko, v dalším zápase ale přišla další porážka. Předposlední utkání přineslo pro změnu jednostrannou záležitost, Kostarika si hravě poradila se Severním Irskem poměrem 3:0. Následně byla velmi těžkým kalibrem Anglie, která dokázala zvítězit 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, E. Hazard (C)
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Batshuayi, Ciman, Dembélé, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Januzaj, Tielemans

    Kostarika: Navas – Gamboa, Duarte, Acosta, González, Oviedo – Bolaňos, Tejeda, Borges, Ruiz (C) – Ureňa
    Náhradníci: Pemberton, Moreira – Azofeifa, Calvo, Campbell, Colindrés, Guzmán, Matarrita, Smith, Venegas, Wallace, Waston.
     
    Stadionem zní hymny obou celků, za pár okamžiků se začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodních vteřinách se za dalekonosným pasem řítil hostující Bolaňos, avšak patřičně důrazně si v souboji počínal Vertonghen.
     
    4
    Duarte byl zahnán daleko k postranní čáře, odkud vykouzlil skákavou přihrávku ke středovému kruhu. Tam se ale nacházel důrazný středopolař Witsel.
     
    5
    Alderweireld nakopával míč na Lukakua, který ale v hlavičkovém souboji proti Gonzálezovi neuspěl. Nakonec z toho bude autové vhazování pro Belgii.
     
    6
    Úvodní rohový kop obstarala Kostarika. Konkrétněji to byl velezkušený Bolaňos, jehož centr cvičeným signálem dopadl přesně na hlavu Lukakua.
     
    7
    Belgie poprvé zahrozila. Hazard operoval na hodně malém prostoru, i tak se dokázal natlačit před Navase, avšak v poslední fázi ho stačil zastavit González.
     
    8
    Posléze to vzal sám na sebe Meuiner, jehož úprk podél pravé postranní čáry neměl dlouhého trvání. Bude se vykopávat od hostující svatyně.
     
    9
    Také Belgie měla k dispozici první rohový kop. K rozehrávce se postavil technicky velmi dobře vybavený Mertens, který ale nenašel nikoho ve stejném dresu.
     
    10
    Lukaku se chystal k otočce kolem své osy, když tu náhle ho hodně podezřelým zákrokem zastavil Borges. Pokutový kop se ale konat nebude!
     
    11
    Domácí začínají dominovat. Favorit zápasu se konečně dostal ke souvislejší kombinaci, stále se jedná o práci s míčem v bezpečném prostoru pro soupeře.
     
    12
    Mertens nejdříve naznačil centr, posléze si počkal na náběh rychlonohého Meuniera, před kterým stačil odehrát kulatý nesmysl do autu Oviedo.
     
    13
    Snad poprvé se dostal k míči nenápadný Carrasco, který okamžitě pořádně zaměstnal obranu. Nakonec ránu zpoza šestnáctky musel zablokovat Acosta.
     
    14
    Aby toho nebylo málo, tak se po rohovém kopu natlačil do zakončení Boyata. Tento urostlý zadák poslal kulatý nesmysl zhruba dva metry nad.
     
    15
    Parádní přenesení hry putovalo na Hazarda, kterému ale netradičně uskočil balón od kopačky. Následně domácí kapitán neuspěl ani s centrem z pravé strany.
     
    16
    Před malým momentem to pro změnu zkoušel De Bruyne, jenž si všiml náběhu Lukakua. Pomezní rozhodčí nakonec odhalil opravdu těsný ofsajd domácího forvarda.
     
    17
    Kostarika se už delší dobu nedostala z vlastní obranné poloviny, což není zrovna dobré znamení. Naopak domácí začínají svírat svého soupeře.
     
    18
    Meuiner si dokázal obhodit Ovieda, jenomže posléze mu cestu vpřed zakřižoval další obránce. Nakonec z toho bude autové vhazování.
     
    19
    Hosté předvádějí obrovskou bojovnost. Nyní se snad pět hráčů Kostariky doslova vrhlo pod balón, výsledkem je rohový kop pro soupeře.
     
    20
    Třetí rohový kop obstaral De Bruyne, který ani v tomto případě neodcentroval špatně. Vertonghenova hlavička ze záklonu ale neměla dobré parametry.
     
    21
    Obrovská šance domácích! Hazard poslal z pravé strany střílenou přihrávku na Lukakua, který ale selhal v šanci. Nakonec se ale pískal ofsajd.
     
    22
    Máme za sebou více než dvacet minut hry. Kostarika se snaží číhat na vhodnou dobu k protiútokům, naopak Belgie se postupně tlačí do zakončení.
     
    23
    Tejeda se vydal podél pravé autové čáry, kde ho ale nedovoleným zákrokem zastavil Boyata. Kostaričané okamžitě rozehráli.
     
    24
    Až nyní se outsider tohoto klání dostává k pohodlné kombinaci v oblasti středového kruhu. Jakoby Belgičané čekali, s čímž soupeř přijde.
     
    24
    Mertens to nemyslel vůbec špatně, avšak přízemní kolmice směřující na Lukakua byla o něco delší. Navas v poklidu sevřel balón do náruče.
     
    24
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Tak pozor, hosté se dostávají do vedení! Dloubáček směřující na Ureňu byl odvrácen pouze k volnému BRYANU RUIZOVI, který parádním nártem nedal Courtoisovi šanci. Kostarika jde překvapivě do vedení, domácí musí zabrat.
    24. RUIZ - 0:1
     
    25
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut. Nakonec se do vedení dostává velký outsider tohoto utkání.
     
    26
    Téměř ihned po rozehrávce se na zemi ocitl Hazard. Belgičané budou mít k dispozici zajímavou standardku, kterou si vezme na starost De Bruyne.
     
    27
    Záložník Manchesteru City to zkoušel polovysokým centrem, který se stal snadnou kořistí Borgese. Domácí ale zůstávají nastěhováni před pokutovým územím.
     
    28
    Nakonec se těžiště hry dostalo na druhou stranu, kde obraně zkoušel pláchnout Gamboa. Hostující rychlík si ale nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    29
    Hazard vylepšil pozici pro Mertense, který se ale ze značného úhlu pouze vyprášil Navasovy rukavice. Kostarika to nyní nesehrála vůbec dobře.
     
    31
    Belgie právě vstřelila branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Bránění Hazarda bylo nyní hodně laxní, čehož domácí využili na jedničku. Tahoun londýnské Chelsea totiž střílenou nabídku našel DRIESE MERTENSE, kterému stačilo pouze nastavit kopačku.
    31. MERTENS - 1:1
     
    34
    Lukaku selhal v šanci! Hazard ho totiž našel parádní kolmicí, avšak robustní forvard ve službách Manchesteru United, trefil pouze brankáře.
     
    35
    Akce ještě pokračovala a Navas si připsal další zákrok. Tentokráte to technickou střelou zkoušel Hazard, který ale mířil pouze doprostřed branky.
     
    36
    Kostarický brankář ale po jednom ze soubojů ulehl na zem, čímž si vynutil péči lékařského personálu. Ostatní hráči můžou nabrat čerstvé síly.
     
    37
    Brankář Realu Madrid potřeboval více než minutové ošetření. Nakonec se ale může pokračovat ve hře, hosté budou rozehrávat od své branky.
     
    38
    Hazard je evidentně při chuti. Domácí štírek to zkoušel drzým průnikem až do pokutového území, kde ale číhala mohutná přesila protihráčů.
     
    39
    Domácí se sice dočkali vstřelené branky, avšak té předcházelo ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel zakončující Vertonghen.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Mertens měl na pravém křídle hodně prostoru na ideální centr, který i přesto poslal pouze do území, ve kterém se nacházel hostující Duarte.
     
    42
    Duarte musel řešit hodně těžkou situaci u postranní čáry, nakonec se nedovoleným zákrokem prezentoval jeho obranný kolega González.
     
    42
    De Bruyne vymyslel další famózní přihrávku na Lukakua, který si ani tentokráte nepohlídal ofsajd. Kostarika si pořádně koleduje.
     
    42
    Belgie právě vstřelila branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo! Mertens postupoval směrem do pokutového území, načež na samotné hranici vápna oslovil ROMELUA LUKAKUA. Tento robustný forvard si tentokráte pohlídal ofsajdovou lini a s přehledm zakončil pod břevno.
    42. LUKAKU - 2:1
     
    44
    Po delší době se k práci s míčem dostal také Navas, který musel urychleně jednat. Nakonec nákop ke středovému kruhu skončil pouze u Witsela.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Geancarlo González (Kostarika).
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Ke konci poločasu to ještě zkoušel De Bruyne, avšak trefil pouze hruď protihráče.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám přineslo celkem zajímavou podívanou. Belgie si totiž vytvořila velký tlak, avšak do vedení se dostal soupeř. Na vyrovnávací branku jsme ale nečekali dlouho, ke konci poločasu se navíc domácí dostali do vedení. Na světelné tabuli tedy svítí stav 2-1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Marcos Ureňa, přichází Johan Venegas.
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Bryan Oviedo, přichází Francisco Calvo.
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Nacer Chadli.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách se Belgičané dostali k velice zdlouhavé kombinaci na vlastní polovině. Posléze se k míči dostal také soupeř.
     
    49
    Poprvé se s míčem seznámil také střídající Chadli, který ale už nedostihl prudký pas. Balón tak skončil za brankovou čárou, Navas bude vykopávat.
     
    50
    Venegas byl okamžitě po zisku míče napadán domácím středopolařem Witselem. Nakonec Venegas skončil na zemi, avšak v rámci pravidel.
     
    51
    Acosta se podíval vpřed, načež vyslal dalekonosnou kolmici na Calva. I tentokráte přihrávce chyběla větší přesnost, u míče je Courtois.
     
    51
    Belgie právě vstřelila branku!
    Další smrtící akce domácích končí třetí brankou! Chadli měl na pravém křídle hodně prostoru na centr, který poslal přesně na hlavu ROMELUA LUKAKUA. Domácí forvard se nemýlil ani v tomto případě.
    51. LUKAKU - 3:1
     
    52
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Driest Mertens, přichází Michy Batshuayi.
     
    53
    Vzápětí je pískáno ve prospěch Belgie. Nedovoleným zákrokem se při snaze zachytit míč prezentoval Tejeda, domácí okamžitě rozehráli.
     
    54
    Carrasco byl bohužel pro domácí pozdě u balónu, k němu se tak dostal soupeř. Venegas měl před sebou velkou přesilu, kterou nikterak neohrozil.
     
    55
    Také Navas si vyzkoušel práci s kulatým nesmyslem, načež ho po jeho odkopu tvrdě fauloval Gamboa. Carrasco se ihned skácel k zemi.
     
    56
    Carrasco je zpět na nohou a může se pokračovat ve hře. Mezitím Kostarika sportovně odevzdala balón, se kterým momentálně pracuje Courtois.
     
    57
    Witsel měl kolem sebe početnější smečku protihráčů, která nakonec vydolovala kulatý nesmysl. Hosté si s ním ale moc neužili.
     
    58
    Carrasco našel za pokutovým územím zcela volného De Bruyneho, který na nic nečekal a okamžitě vypálil. Střela skončila pár centimetrů vedle.
     
    59
    Batshuayi byl donucen odehrát míč až ke Courtoisovi, který okamžitě roztáhl hru na pravou stranu. Kostarika je pod drtivým tlakem.
     
    60
    Boyata měl nyní obrovské problémy s dotírajícím Venegasem, který byl rychlejší, avšak domácí zadák celou situaci zvládl na jedničku.
     
    61
    Máme za sebou více než hodinu hry. Druhý poločas nabízí jednostrannou záležitost, Kostaričané jsou směrem dopředu naprosto bezradní.
     
    62
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Christian Bolaňos, přichází David Guzmán.
     
    63
    Aby toho nebylo málo, tak se do kombinace zapojil také znuděný Courtois. Domácí strážce tyčí neměl ve druhém poločase téměř žádnou práci.
     
    64
    Hazard si gestem ruky chtěl říct o faul, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Alderweireld posílal centr ke vzdálenější tyči, kde se ale nenacházel nikdo ve žlutém.
     
    64
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Nejdříve Lukakovi nevyšla přihrávka na útočného parťáka MICHYHO BATSHUAYIE, avšak poté se akce těchto dvou forvardů opakovala, přičemž druhý jmenovaný stál na konci pohledné akce.
    64. BATSHUAYI - 4:1
     
    65
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Romelu Lukaku, přichází Thorgan Hazard.
     
    66
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Dedryck Boyata, přichází Leander Dendoncker.
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Christian Gamboa, přichází Ian Smith.
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Bryan Ruiz, přichází Joel Campbell.
     
    67
    Momentálně sledujeme lehce poklidnější pasáž utkání. Belgie spíše nechává hrát svého protivníka, který se ale i nadále plácá na vlastní polovině.
     
    68
    Na hrací ploše je k vidění velká řada nových hráčů. Poprvé se k míči dostal Ian Smith, který ho spíše odevzdal domácí obraně.
     
    69
    Z obrany vystoupil důrazný stoper González, který za cenu nedovoleného zákroku zastavil Edena Hazarda. Belgičané okamžitě rozehráli.
     
    70
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Moussa Dembélé.
     
    71
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Youri Tielemans.
     
    72
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. V posledních minutách jsme sledovali velkou řadu střídání, nyní se ale může pokračovat ve hře.
     
    73
    Navíc přibývá nedovolených zákroků. Ten další byl spáchán na Dembélého, který okamžitě po svém příchodu na hrací plochu, pocítil agresivitu soupeře.
     
    74
    Tielemans hodně zahnal Vertonghena, který si to nechtěl ještě více komplikovat a raději poslal přihrávku až ke Courtoisovi.
     
    75
    Směrem dopředu to zkoušel Smith, jenomže hodně rychle zjistil, že u sebe nemá potřebnou podporu spoluhráčů. Kostarika absolutně zapomíná na ofenzívu.
     
    76
    Střídání v týmu Kostarika: ze hřiště odchází Celso Borges, přichází Randall Azofeifa.
     
    77
    Carrasco z první přeposlal na Thorgana Hazarda, před kterým ale včas zakročil González. Rohového kopu se ujme sám mladší z bratrů Hazardů.
     
    78
    Z hodně vzdálenosti zkusil své štěstí Witsel. Vlasatý středopolař to nemyslel vůbec špatně, míč ale skončila zhruba třicet centimetrů nad brankou.
     
    79
    Souboj na polovině hrací plochy nakonec skončil nedovoleným zákrokem Tejedy. Naopak na zemi skončil Witsel, o nic vážného se ale nejedná.
     
    80
    Obrovská šance Thorgana Hazarda! Domácí křídelník se brilantně uvolnil k zakončení, které ale z hranice malého vápna poslal nad branku.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Belgičané opět zvýšili aktivitu, což dělá soupeři velké starosti. Naopak hosté jsou směrem dopředu katastrofální.
     
    84
    Batshuayi dokázal vysunout Tielemanse, který měl na zakončení příliš málo času. Naopak proti němu velmi rychle vyběhl brankář Navas.
     
    85
    Osmý rohový kop v podání Belgie nebyl dobrý, odvrátil ho totiž hned první bránící hráč. Thorgan Hazard se pro změnu ujme autového vhazování.
     
    86
    Tielemans si gestem ruky řekl o autové vhazování pro svůj celek. Pomezní rozhodčí byl stejného názoru, domácí okamžitě poslali míč zpět do hry.
     
    87
    Jenomže poslední minuty nám přináší nezáživnou podívanou. Belgičané se snaží tento zápas dohrát bez větších chyb v obraně.
     
    89
    Kostarika se pustila do neúnavného napadání rozehrávky, které přineslo útočný faul soupeře. Hosté ale s rozehrávkou zbytečně čekají.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    Belgie dohrává dnešní zápas na útočné polovině, avšak do žádného ofenzivního výpadu se jí už nechce.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Belgičané potvrdili roli velkého favorita tohoto zápasu a s přehledem zvítězili 4:1. Kostarika se sice dostala do vedení, avšak to bylo z její strany vše. Otěže zápasu naopak převzala Belgie, která si vytvořila velkou řadu velkých šancí. Navas se v hostující svatyni určitě nenudil, to stejné se ale rozhodně nedá říct o Courtoisovi.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 5:12.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:41:02)

    David Suchý

    Branky: 31. Mertens, 42. Lukaku, 51. Lukaku, 64. Batshuayi – 24. Ruiz

    Karty:   45. González (CRC)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 7:5. Fauly: 5:12.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, Boyata (66. Dendoncker), Vertonghen – Meunier (46. Chadli), De Bruyne (71. Tielemans), Witsel, Carrasco – Mertens (52. Batshuayi), Lukaku (65. T. Hazard), E. Hazard (C) (70. Dembélé)
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Batshuayi, Ciman, Dembélé, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Januzaj, Tielemans

    Kostarika: Navas – Gamboa (66. Smith), Duarte, Acosta, González, Oviedo (46. Calvo) – Bolaňos (62. Guzmán), Tejeda, Borges (76. Azofeifa), Ruiz (C) (66. Campbell) – Ureňa (46. Venegas)
    Náhradníci: Pemberton, Moreira – Azofeifa, Calvo, Campbell, Colindrés, Guzmán, Matarrita, Smith, Venegas, Wallace, Waston
    bahis siteleri