Portugalsko – Maroko 1:0 (kon.) | Uruguay – Saúdská Arábie 1:0 (kon.) | Írán – Španělsko 0:1 (kon.)
konec
Portugalsko
1:0 (1:0)
Maroko
Středa 20.06.2018, 14:00 • Lužniki (Moskva) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (16:00:30)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:23.
     
    Je konec! Portugalsko zvládlo utkání s Marokem a vítězí 1:0! O svém vítězství rozhodli Portugalci už po čtyřech minutách, kdy se prosadil Cristiano Ronaldo! Od té doby bylo aktivnější Maroko! Vyrovnat mohl Benatia, ale Patrício jeho hlavičku zneškodnil. Pět minut před přestávkou mohlo Portugalsko navýšit své vedení, ale Guedese vychytal skvělý Munír Mohand!

    Po změně stran se hrálo prakticky na jednu branku. Maročané byli mnohem aktivnější a svému soupeři pořádně zatápěli. Júnis Bilhanda nebezpečně hlavičkoval, ale portugalský brankář předvedl další skvělý zákrok! Nejnebezpečnějším hráčem Maroka byl ve druhé půli Benatia, který měl tři dobré možnosti, ale pokaždé minul branku! Pro Maroko tak letošní šampionát končí už základní skupinou. Svou derniéru sehrají proti Španělsku.
    Ronaldo znovu úřadoval a brankou ze čtvrté minuty zařídil Portugalsku první tři body na šampionátu.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Cristiano Ronaldo vybojoval míč pro Martinse. Portugalci se usadili před pokutovým územím soupeře a nechtějí Maroku půjčit balón. Vypadá to, že Maroko na turnaji končí.
     
    90+4
    Portugalci vybojovali rohový kop. José Fonte se rozhodl pro rozehrávku do kombinace. Hráči v bílých dresech chtějí hlavně našetřit cenné vteřinky.
    90+3. Benatia levačkou zakončil jen těsně nad břevno branky Portugalska.
     
    90+3
    Mohlo být vyrovnáno! Mehdi Benatia se po dalším přímém kopu dostal k míči, zpracoval si jej na levačku, jenže jeho pokus znovu prosvištěl nad břevnem!
     
    90+2
    Také Adrien Silva se ještě zapíše na listinu hříšníků.
     
    90+2
    Mehdi Benatia opět uspěl v hlavičkovém souboji s Ronaldem. Portugalská hvězda poté ještě zabojovala o míč, ale je z toho jen aut pro Maroko.
     
    90+1
    Maroko zahrávalo rohový kop. Míč po něm poskakoval v pokutovém území, ale Mahdí Carcela-González si jej zpracoval jen pomocí ruky.
     
    90
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Maročané znovu kombinují v blízkosti pokutového území soupeře. Portugalci brání v devíti lidech na hranici šestnáctky. Na půlce zůstává pouze Ronaldo.
     
    89
    Poslední střídání také na straně Portugalska. V dnešním utkání končí João Moutinho, nahrazuje ho Adrien Silva.
     
    88
    Cristiano Ronaldo se nyní ani nepustil do hlavičkového souboje. Portugalci se nikam neženou a spíše se snaží kouskovat hru a drží těsné vedení.
     
    87
    Fajsal Fadr se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do útočení. Z těžké pozice si chtěl pomoci přihrávkou na spoluhráče z obrany, ale trefil jen jednoho ze soupeřů.
     
    86
    Maroko naposledy v utkání střídá. Defenzivní záložník El Ahmádí přepouští místo na trávníku Fadrovi.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. Ronaldo (Moutinho)

    Karty:   90+2. Adrien Silva (POR) – 40. Benatia (MRK)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:23.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva (59. G. Martins), W. Carvalho, Moutinho (89. Adrien Silva), Mário (70. B. Fernandes) – Ronaldo (C), Guedes.
    Náhradníci: Beto, A. Lopes – Alves, Rúben Dias, R. Pereira, Rui, B. Fernandes, Manuel Fernandes, Adrien Silva, G. Martins, Quaresma, André Silva.

    Maroko: Mohand – Dirár, Benatia (C), M. da Costa, Hakimí – El Ahmádí (86. Fadr), Busufa – N. Amrabat, Bilhanda (75. Carcela-González), Zijach – Butaíb (70. El Kábí).
    Náhradníci: Bunú, Tadnautí – Mendyl, Saïss, Aït Bennasser, S. Amrabat, Carcela-González, Fadr, Harít, Buhaddúz, El Kábí, Nasjrí.

    Rozhodčí: Geiger – Fletcher, Anderson

    Diváci: 78 011
    ocianews.com