Brazílie – Kostarika 2:0 (kon.) | Nigérie – Island 2:0 (kon.) | Srbsko – Švýcarsko 1:2 (kon.)
konec
Nigérie
2:0 (0:0)
Island
Pátek 22.06.2018, 17:00 • Volgograd Arena (Volgograd) • Mistrovství světa • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze světového šampionátu. Společně se podíváme na duel mezi Nigérií a Islandem. Výkop je stanoven na 17 hodin.
     
    Island

    Pro malou ostrovní zemi se jedná o první světový šampionát. Island se do Ruska probojoval ze silné kvalifikační skupiny, ve které hrálo třeba Chorvatsko nebo Turecko. Země, kde se fotbal dá hrát jen čtyři měsíce v roce, udělala úspěch už na posledním evropském mistrovství, kde došla do čtvrtfinále. Svou premiéru v Rusku si Islanďané odbyli v sobotu, kdy čelili silné Argentině. Na zápas dorazila desetina islandské populace a bojovníci ze severu dokázali s Messiho výběrem uhrát remízu 1:1.

    Nominace Islandu na MS:

    Brankáři: Hannes Halldórsson, Rúnar Rúnarsson, Frederik Schram.

    Obránci: Kári Árnason, Ragnar Sigurdsson, Sverrir Ingason, Birkir Sävarsson, Ari Skúlason, Hördur Magnússon, Hólmar Eyjólfsson, Samúel Fridjónsson.

    Záložníci: Gylfi Sigurdsson, Aron Gunnarsson, Jóhann Gudmundsson, Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason, Arnór Traustason, Ólafur Skúlason , Rúrik Gíslason.
    Útočníci: Alfred Finnbogason, Jón Bödvarsson Björn Sigurdarson, Albert Gudmundsson.
     
    Nigérie

    Pro Nigérii se jedná už o šesté mistrovství světa, na kterém se africký celek představí. Letos Nigejci disponují velice kvalitním celkem. Ve výběru figuruje například Iwobi z Arsenalu nebo Iheanacho z Manchesteru City. Zkušenost má německý trenér v Johnu Obim Mikelovi, který během své kariéry působil třeba v londýnské Chelsea. V přípravě odehrála Nigérie tři zápasy. Po remíze 1:1 s Demokratickou republikou Kongo padla ve Wembled s Anglií. V posledním duelu před šampionátem navíc brankou Tomáše Kalase padla s českou reprezentací. Do turnaje Nigerijci také nevstoupili vůbec dobře. Chorvatsku v úvodním duelu chudém na šance podlehli 0:2.

    Nominace Nigérie

    Brankáři: Daniel Akpeyi (Chippa United/RSA), Ikechukwu Ezenwa (Enyimba/NGA), Francis Uzoho (La Coruňa/ESP)

    Obránci: Brian Idowu (Perm/RUS), Elderson Echiéjilé (Cercle Bruggy/BEL), Kenneth Omeruo (Kasimpasa/TUR), William Troost-Ekong (Bursaspor/TUR), Leon Balogun (Brighton/ENG), Shehu Abdullahi (Bursaspor/TUR), Chidozie Awaziem (Nantes/FRA), Tyronne Ebuehi (Benfica/POR)

    Záložníci: Oghenekaro Etebo (Stoke City/ENG), John Obi Mikel (Tchien-ťin Teda/CHN), Victor Moses (Chelsea/ENG), Wilfred Ndidi (Leicester/ENG), Ogenyi Onazi (Trabzonspor/TUR), John Ogu (Hapoel Be'er Sheva/ISR), Joel Obi (Turín/ITA)

    Útočníci: Ahmed Musa (CSKA Moskva/RUS), Odion Ighalo (Čchang-čchun Ja-tchaj/CHN), Kelechi Iheanacho (Leicester/ENG), Simeon Nwankwo (Crotone/ITA), Alex Iwobi (Arsenal/ENG)
     
    Úvodní sestavy:

    Nigérie: Uzoho – Omeruo, Troost-Ekong, Balogun – Moses, Etebo, Obi Mikel, Ndidi, Idowu – Musa, Iheanacho.
    Náhradníci: Ezenwa, Akpeyi – S. Abdullahi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Obi, Ogu, Onazi, Ighalo, Iwobi, Nwankwo.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Magnússon – Gíslason, Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Bödvarsson, Finnbogason.
    Náhradníci: Rúnarsson, Schram – Eyjólfsson, Ingason, A. Skúlason, Fridjónsson, A. Gudmundsson, Gudmundsson, Hallfredsson, Ó. Skúlason, Traustason, B. Sigurdarson.

    Rozhodčí: Conger – Lount, Makasini.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Nigérie bude hrát v zeleném, zatímco Island dnes oblékne modrou sadu.
    Na utkání se velmi těší i nigerijští fanoušci.

     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nigérie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Africký celek se ihned vydal do útoku, jenže Kelechi Iheanacho neměl šanci dosáhnout na vysokou přihrávku.
     
    2
    Kári Árnason ve výskoku na hranici pokutového území zahrál rukou, jenže podle sudího jej Brian Idowu atakoval nedovoleným způsobem. Island bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    3
    A přímý kop se severské zemi vydařil! K míči se postavil Gylfi Sigurdsson, který zvolil krátký rozběh a technickou střelou pořádně protáhl soupeřova brankáře!
    3. Gylfi Sigurdsson (ISL)
     
    4
    Gylfi Sigurdsson pro změnu rozehrával rohový kop. Nigerijský brankář Francis Uzoho vystartoval ven z branky a na malém vápně schoval balón do rukavic.
     
    5
    Rúrik Gíslason se po levém křídle dral do pokutového území. Důrazný islandský fotbalista svedl souboj s dvojicí nigerijských fotbalistů, ale podle rozhodčího byl odstaven čistým způsobem.
     
    6
    Gylfi Sigurdsson měl další možnost! Islandský středopolař dostal krásnou přihrávku od Finnbogasona, nicméně následná střela pravačkou se mu nepovedla a Francis Uzoho si připsal zákrok.
    6. Další příležitost Gylfiho Sigurdssona.
     
    7
    Svůj první rohový kop zahrávala také Nigérie. Kelechi Iheanacho vyslal prudký centr na přední tyč, kde kralovala obrana hráčů v modrých dresech.
     
    8
    Jón Bödvarsson na pravé straně napadal rozehrávku Nigérie. William Troost-Ekong si nechtěl přidělávat práci a z otočky raději odkopl míč do bezpečí.
     
    9
    Hannes Halldórsson si počkal na pohyb dotírajícího Musy a schoval míč do rukavic. Island vstoupil do dnešního utkání o něco aktivněji. Další přechod do útoku seveřanům zkazila nepřesná přihrávka.
     
    10
    Leon Balogun si pomohl malou domů. Nigérie se nyní snaží uklidnit hru a zadáci afrického výběru kombinují na vlastní polovině. Island soupeře zatím neatakuje.
     
    11
    Rúrik Gíslason na polovině hrací plochy sice zasáhl míč, ale do souboje vlétl hodně ostrým způsobem a rozhodčí musel odpískat přímý kop pro Nigérii.
     
    12
    Po dlouhé době se do hry zapojil také Victor Moses. U postranní čáry k němu přistoupili hned dva fotbalisté v modrém a nenechali Mosese přihrát někomu ze spoluhráčů.
     
    13
    Severský válečník Aron Gunnarsson zůstává ležet na trávníku a drží se za žebra, do kterých dostal loktem od Iheanacha. Kapitán Islandu dává jasným gestem najevo, že bude pokračovat.
    Fanoušci Argentiny fandí Nigérii. Výhra afrického týmu by zvýšila nevelké postupové naděje týmu kolem Lea Messiho.

     
    14
    Islanďané se přibližují k brance soupeře pomocí dlouhých autů. Obránci v zelených dresech se zatím zmohli pouze na odklizení míče do zámezí.
     
    15
    Gylfi Sigurdsson si na polovině Nigérie skvěle pokryl míč tělem a nenechal se od něj odstavit. Navíc se prosmýkl kolem svého strážce a byl faulován. Island bude rozehrávat.
     
    16
    Kelechi Iheanacho dohnal dlouhou přihrávku na pravou stranu. Fotbalista Leicesteru musel dlouho čekat na podporu spoluhráčů. Nakonec dostal míč na Musu, kterého na poslední chvíli zastavil Ragnar Sigurdsson.
     
    17
    Oghenekaro Etebo na pravé straně ustál souboj s Ragnarem Sigurdssonem a vybojoval pro Nigérii autové vhazování. Islanďané v pokutovém území brání v devíti lidech.
     
    18
    Nigérie se nastěhovala na polovinu soupeře. Gylfi Sigurdsson však skvěle dostoupil Musu a Islanďané bez větších problémů odkopli míč pryč z vlastní poloviny.
     
    19
    Victor Moses se z pravé strany řítil do pokutového území. Rychlostně skvěle vybavený fotbalista si chtěl narazit s Musou, ale nigerijský útočník obdržel přihrávku na paty.
     
    20
    Gylfi Sigurdsson se krásnou kličkou ve středu hřiště zbavil soupeře a přenesl hru na pravé křídlo. Birkir Sävarsson se snažil obejít Omerua, ale nigerijský hráč mu míč vypíchl do autu.
     
    21
    Aron Gunnarsson odcentroval z pravé strany do pokutového území. Francis Uzoho míč pouze přizvedl na zadní tyč, odkud pálil Birkir Bjarnason, ale od nigerijského obránce se míč odrazil na roh.
    21. Bjarnason neprocedil svoji střelu k nigerijské brance.
     
    22
    Gylfi Sigurdsson tentokrát zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam vyrazil brankář Francis Uzoho a na poslední chvíli centr přizvedl na další roh.
     
    23
    Až nyní si Nigérie může oddechnout. Ahmed Musa si na polovině hřiště pokryl míč tělem a Hördur Magnússon jej zastavil nedovoleným zákrokem. Africký celek bude rozehrávat.
     
    24
    Kenneth Omeruo doslova vyšplhal na záda svého soupeře a poslal jej k zemi. Nigerijský obránce se sice zlobí, nicméně v souboji si ještě pomohl loktem.
     
    25
    Rozehrávky přímého kopu se tradičně chopil Gylfi Sigurdsson. Islandský záložník tentokrát odcentroval na vzdálenější tyč, kde kraloval jen obránce William Troost-Ekong.
     
    26
    John Obi Mikel odcentroval do pokutového území. Centr zkušené fotbalisty se snesl na zadní tyč, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Nejmladší tým šampionátu si musí počkat na další možnost.
     
    27
    V hlavičkované na polovině Nigérie nakonec uspěli Islanďané. William Troost-Ekong odpálil míč na tribunu mezi diváky a Islanďané mohou pokračovat v kombinaci.
     
    28
    Nigérijci kombinují na polovině hrací plochy a snaží se najít cestičku skrz pevnou obranu Islandu. Zadáci v modrých dresech zatím nenechávají soupeřům prostor.
     
    29
    Hördur Magnússon nakopl míč po levé straně na polovinu Nigérie. Nikdo v modrém dresu na jeho prudkou pobídku nedosáhl. Zaútočit může pro změnu Nigérie.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme taktický boj. Nigérijci jsou v posledních minutách aktivnějším týmem, ale pevná obrana Islandu africký celek nepouští do šancí.
     
    31
    Kelechi Iheanacho na polovině narazil do Ragnara Sigurdssona. Podle rozhodčího se islandský fotbalista provinil proti pravidlům. Nigérie může ohrozit soupeřovu branku.
     
    32
    Jenže exekuce přímého kopu se Nigérii vůbec nepovedla. Oghenekaro Etebo odcentroval na zadní tyč, kde se přes islandské obránce nikdo v zeleném neprobil k hlavičce.
     
    33
    Ahmed Musa při napadání soupeřovy rozehrávky fauloval. Gylfi Sigurdsson dnes hraje opravdu skvěle a ve středu hrací plochy neztrácí míče.
     
    34
    Birkir Bjarnason se bez přípravy opřel do padajícího míče. Jeho rána z pokutového území sice byla velmi razantní, ale postrádala potřebnou přesnost. Francis Uzoho situaci pouze kontroloval.
    34. Nepřesná střela Bjarnasona.
     
    35
    Dnešní utkání doprovází parádní kulisa! Fanoušci Islandu opět zaplnili stadion a ženou své oblíbence do útoku. Nigérie zatím působí hodně ospalým dojmem.
     
    36
    Jón Bödvarsson a Birkir Bjarnason si v pokutovém území brousili zuby na prudký centr z pravé strany. První jmenovaný se k hlavičce nedostal kvůli obrannému zákroku Baloguna.
     
    37
    Alfred Finnbogason se v hlavičkovém souboji se stopery Nigérie dopustil nedovoleného zákroku. Zadáci afrického výběru tak mohou rozjet další útok.
     
    38
    Kelechi Iheanacho rozehrával přímý kop z pravé strany hracího pole. Hráč z anglické ligy odcentroval na přední tyč, kde kraloval Birkir Sävarsson. Bude z toho roh.
     
    39
    Před branku Islandu přiletěl další nadýchaný centr z pravé strany hřiště. Proti urostlým zadákům ze severu mají Nigerijci v hlavičkových soubojích velmi těžkou práci.
     
    40
    Hannes Halldórsson si snad poprvé v utkání sáhl na míč. Wilfred Ndidi totiž bez přípravy odcentroval do pokutového území, kde nebyl nikdo v zeleném a brankář Islandu si došel pro míč.
     
    41
    Birkir Bjarnason se krásnou kličkou uvolnil v pokutovém území a poslal prudkou přihrávku na malé vápno. Alfred Finnbogason na přihrávku nedosáhl a nikdo v modrém útok z druhé vlny nepodpořil.
     
    42
    Ahmed Musa při náběhu za obranu Islandu fauloval vyběhnutého Halldórssona. Islandský brankář zatím na turnaji podává dobré výkony. Dnes zatím nemusel zasahovat.
     
    43
    Nigérie měla k dispozici další rohový kop Kelechi Iheanacho kroutil míč na zadní tyč. Zadáci Islandu si dali na centr pozor a nechali míč propadnout do zámezí.
     
    44
    Jón Bödvarsson si krásně obhodil Idowa. Nigerijský fotbalista byl v souboji pozdě a za svůj ostrý zákrok dostává žlutou kartu.
     
    45
    Island se mohl dostat do vedení! Gylfi Sigurdsson vyslal krásný centr z přímého kopu. V náběhu se do zakončení dostal Alfred Finnbogason, který těsně minul vzdálenější tyč!
    45. Finnbogason byl blízko úvodní brance.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    Na druhé straně se do pokutového území prodíral Victor Moses, jenže proti trojici fotbalistů ze severu Evropy neměl volnou cestičku. Island brání na podtrženou jedničku.
     
    45+2
    Další šance pro Island! Po rohovém kopu zůstal na zadní tyči zcela osamocený Birkir Sävarsson, který měl dostatek času na zamíření, ale branku Nigérie netrefil!
    45+2. Nehlídaný Sävarsson nevměstnal svoji hlavičku na branku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce! V úvodní pětačtyřicetiminutovce byla aktivnějším celkem Nigérie, ale africký celek ani jednou nevystřelil! Obrana Islandu zkrátka pracuje na jedničku s hvězdičkou. Naopak Island si vypracoval několik možností. Už v úvodu utkání hrozil z přímého kopu Gylfi Sigurdsson, proti jehož přímému kopu vytáhl skvělý zákrok Francis Uzoho. Seveřané poté hrozili až v závěru poločasu. Alfred Finnbogason v náběhu netrefil branku a Birkir Sävarsson hlavou po rohovém kopu rovněž minul branku. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Nigerijský trenér udělal změnu už o přestávce. Brian Idowu končí, nahradí jej Tyronne Ebuehi.
     
    46
    Oghenekaro Etebo dostal pěknou přihrávku před pokutové území a pohotově vyslal přízemní střelu. Hannes Halldórsson byl připraven a schoval soupeřův pokus do rukavic.
    46. První nigerijská střela v dnešním zápase.
     
    47
    Nigérie nadále pokračuje v kombinaci s míčem na kopačkých. Musa si řekl o přihrávku mezi islandské stopery, jenže jeden z nich mu včasným skluzem ukopl míč od nohy.
     
    48
    Poprvé po změně stran se do útoku vydali také Islanďané. Jón Bödvarsson chtěl prodloužil míč na Gylfigo Sigurdssona, před kterým obránce odkopl míč do autu.
     
    49
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Nigérie se dostává do vedení! Africký celek se dostal do rychlého přechodu do útoku. Moses potáhl míč po pravém křídle, odcentroval do šestnáctky, kde si míč zpracoval AHMED MUSA a dělovkou pod břevno vstřelil první nigerijský gól na letošním mistrovství!
    49. Ahmed MUSA - 1:0
     
    50
    Jeden z islandských fotbalistů navíc zůstává ležet na trávníku s krvavým šrámem. Islandský fotbalista musí být ošetřen. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat ve hře.
    50. Nešťastná srážka střílejícího Musy se Sigurdssonem.
     
    51
    Zraněným hráčem je Ragnar Sigurdsson, který si šrám odnese z předchozího souboje s Musou. Podle všeho bude potřebovat také šití.
     
    53
    Ošetřování islandského obránce se pořádně protahuje. Už nyní je jasné, že se dnes bude nastavovat opravdu pořádná porce času.
     
    54
    Ragnar Sigurdsson bude pokračovat ve hře! Zadák Islandu si doběhl převléci dres a dává jasným gestem najevo, že ještě zkusí zabojovat.
     
    55
    Islandu se snaží pomoci také fanoušci. Početná skupinka příznivců ze severu Evropy hlasitým skandováním žene fotbalisty v modrých dresech do útoku.
     
    56
    Gylfi Sigurdsson místo centru do pokutového území zvolil kličku a odevzdal míč soupeři. Fotbalisté Nigérie vybojovali míč a mohou si na malou chvíli oddechnout.
    56. Sigurdsson se dožadoval odpískání penalty za ruku, tu si Ebuehi nastřelil sám.
     
    57
    Wilfred Ndidi mohl přidat druhou branku Nigérie! Záložník Leicesteru napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a Hannes Halldórsson musel vytáhnout míč nad břevno!
    57. Ndidiho nepříjemná tečovaná střela.
     
    58
    Island se už znovu nastěhoval do blízkosti pokutového území soupeře. Hördur Magnússon odcentroval z levé strany, ale hned první hráč v zeleném odkopl míč do bezpečí.
     
    59
    Gylfi Sigurdsson opět rozehrával rohový kop Islandu. Šikovný záložník vyslal nadýchaný centr na malé vápno, kde se k míči tlačil Hördur Magnússon, ale Moses balón stihl odkopnout.
     
    60
    Rúrik Gíslason se v souboji na hranici pokutového území dopustil útočného faulu. Island po obdržené brance zvýšil svou aktivitu. Obranu Nigérie čeká těžká půlhodina.
     
    61
    Gylfi Sigurdsson upadl po souboji s Mikelem na polovině hrací plochy. Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře. Nigérie tak může podržet míč na kopačkách.
    Ahmed Musa se stal prvním nigerijským fotbalistou historie, který skóroval na dvou různých světových šampionátech.

     
    62
    Nigérijci kombinují s míčem v zadních řadách. Nikdo v modrém dresu jejich postupnou rozehrávku neatakuje. Island ale potřebuje hrát na opačné straně hřiště.
     
    63
    Island vybojoval další přímý kop ze zajímavé pozice. Rozehrávky se tradičně chopil Gylfi Sigurdsson, jehož přetažený centr skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    64
    Nigérie si je vědoma svého vedení a kombinuje s míčem na polovině soupeře. Hráči v zelených dresech přenášejí hru z jedné strany hrací plochy na druhou.
     
    65
    Island bude poprvé střídat. Válečník Ragnar Sigurdsson dnešní duel vinou zranění nedohraje. Na hřišti jej nahradí Sverrir Ingason.
     
    66
    Victor Moses dostal přihrávku na pravou stranu hřiště. Rychlou kličkou si připravil míč na pravačku a parádní střelou jen o kousek minul islandskou branku!
    66. Victor Moses nebezpečně střílel od rohu pokutového území.
     
    67
    Jón Bödvarsson kouzlil s míčem na levém křídle, jenže vinou špatné kličky se sám vyhnal do zámezí. Na hráčích Islandu se projevují známky nervozity.
     
    68
    Rúrik Gíslason středem hrací plochy prošel až na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku a vypálil. Rána islandského hráče prosvištěla nad břevnem.
    68. Gíslason po individuálním průniku přestřelil branku.
     
    69
    Oghenekaro Etebo měl kolem sebe moře volného prostoru. Nigerijský fotbalista prošel až na hranici pokutového území, odkud vypálil placírkou, ale jeho ránu zablokoval hned první obránce.
     
    70
    Nigérie zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde kraloval obránce Kári Árnason. Nigérie však zůstává u míče.
     
    70
    William Troost-Ekong se v pokutovém území položil do stříleného centru z pravé strany hrací plochy. Nigerijský fotbalista dokázal trefit míč, jenže netrefil branku.
     
    71
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Jón Bödvarsson, přichází Björn Sigurdarson.
     
    72
    Nigérie znovu rozehrávala od rohového praporku. Na nádherný centr si na malém vápně naskočil Leon Balogun, jehož hlavička jen těsně minula břevno islandské branky!
    72. Hlavičce Baloguna moc nescházelo.
     
    73
    Island se po delší době dostal k balónu a kombinuje na vlastní polovině. Islanďané však potřebují hrát v opačném pokutovém území. Nigérie po přestávce skvěle brání.
     
    74
    Victor Moses na pravé straně rozkmital své rychlé nohy. Nigerijský fotbalista chtěl projít do šestnáctky, ale kvůli obrannému zákroku soupeře musel svůj průnik zastavit.
     
    74
    Ahmed Musa mohl přidat svůj druhý zásah! Autor úvodní branky dnešního utkání vypálil z kroku z hranice pokutového území a jeho ránu zastavilo až břevno!
    74. Parádní rána Musy do břevna.
     
    75
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Tentokrát už to Nigérii vyšlo! AHMED MUSA se dočkal své druhé branky v zápase! Rychlonohý útočník afrického výběru předběhl obránce soupeře, vlétl do pokutového území, kde obešel i Halldórssona a s přehledem dopravil míč do sítě!
    75. Ahmed MUSA - 2:0
     
    77
    Island se ihned tlačil do útoku s pokusem o rychlou odpověď. Rúrik Gíslason hlavou prodloužil míč do pokutového území. K míči měl nejblíže brankář Francis Uzoho.
     
    78
    Po souboji s Bjarnasonem zůstává na trávníku ležet jeden z obránců Nigérie. Islandský fotbalista na něj upadl. Oba hráči jsou v pořádku a mohou pokračovat.
     
    79
    Nigérie nadále pokračuje v aktivitě. Africký celek zahrával rohový kop. Oghenekaro Etebo vyslal centr na přední tyč, odkud balón odhlavičkoval Hördur Magnússon.
     
    80
    Alfred Finnbogason vybojoval míč v pokutovém území, posunul si jej kolem obránce a Tyronne Ebuehi jej poslal k zemi! Island bude zahrávat pokutový kop!
    80. Penaltový faul Ebuehiho.
     
    80
    Hlavní rozhodčí si ještě celý incident prohlédl na videu a penaltu potvrdil! Naděje Islandu ještě žije!
     
    83
    Neuvěřitelné! K exekuci pokutového kopu se postavil Gylfi Sigurdsson, který zvolil krátký rozběh a pravou nohou poslal míč nad břevno nigerijské branky!
    83. Penalta
     
    84
    Birkir Sävarsson táhl další akci Islandu po pravé straně. Seveřané celou akci zbytečně zbrzdili a přišli o míč. Na druhé straně dostal přihrávku Kelechi Iheanacho, ale zpoza pokutového území minul branku.
     
    85
    Kelechi Iheanacho v dnešním utkání dohrál. Na závěrečné minuty jej nahradí Odion Ighalo.
     
    86
    Alfred Finnbogason napadal rozehrávku Nigérie na hranici pokutového území. Brankář Francis Uzoho vyrazil ven z branky a před rozběhnutým útočníkem odkopl míč do bezpečí.
     
    87
    Čerstvý Odion Ighalo pelášil z levé strany sám na branku soupeře, ale míč si ukopl daleko od nohy. Hannes Halldórsson vyběhl z branky a schoval míč do rukavic.
     
    87
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Aron Gunnarsson, přichází Ari Skúlason.
     
    88
    Alfred Finnbogason pálil v pokutovém území z ostrého úhlu. Nigerijský brankář předvedl dobrý zákrok a dobře postavený stoper William Troost-Ekong odkopl míč před dobíhajícími Islanďany!
    88. Finnbogason nevyzrál na devatenáctiletého brankáře Uzoha.
     
    89
    Wilfred Ndidi dostal prostor na polovině soupeře, spěchal s míčem do pokutového území a vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho pokus zablokoval hned první obránce v modrém dresu.
     
    90
    Rúrik Gíslason se po centru z pravé strany dostal k zakončení hlavou. Fotbalista Islandu musel hlavičkovat v těžké pozici a poslal míč vysoko nad břevno.
     
    90
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Oghenekaro Etebo, přichází Alex Iwobi.
     
    90
    Nastavuje se šest minut!
     
    90+1
    Victor Moses vypomohl defenzívě afrického celku a odkopl míč pryč od pokutového území. Nigérie dnešní výhrou pořádně oživí své šance na postup.
     
    90+2
    Kenneth Omeruo otálel s rozehrávkou z vlastní poloviny. Island soupeře neatakuje. Zdá se, že o osudu dnešního utkání je rozhodnuto.
     
    90+3
    Birkir Sävarsson dostal krásnou přihrávku do pokutového území, jenže místo zakončení ještě přihrával na značku pokutového kopu, kde stál jen obránce.
     
    90+4
    Francis Uzoho znovu ukázal skvělé čtení hry. Brankář Nigérie vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic. Na trávníku navíc zůstává ležet John Obi Mikel, který musí být ošetřen.
     
    90+5
    John Obi Mikel zůstává v předklonu. Kapitán Nigérie dnes svedl spoustu soubojů a schytal spoustu šrámů.
     
    90+6
    Gylfi Sigurdsson ještě vyslal jeden centr do pokutového území. Islandský záložník dnes nehraje povedené utkání. Obrana Nigérie znovu odolala.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Nigérie zvládla utkání s Islandem a po nevýrazném prvním poločasu zvítězila 2:0! V první půli byl lepším celkem Island, který si vypracoval několik slibných příležitostí. V největší šanci první půli selhal Alfred Finnbogason, který těsně minul branku! Po přestávce nastoupila na hřiště mnohem aktivnější Nigérie! Už ve 49. minutě si Ahmed Musa zpracoval střílený centr a překonal Halldórssona! Nigérie nadále hrozila, ale Leon Balogun hlavou těsně minul branku! V 75. minutě utekl islandské obraně Ahmed Musa, který s přehledem přidal svou druhou branku v utkání! Evropský celek mohl závěr duelu zdramatizovat, ale Gylfi Sigurdsson v 83. minutě neproměnil pokutový kop! Nigérie si už závěrečné minuty pohlídala a oživila své šance na postup ze skupiny.
    Podobně mohl Diego Maradona oslavit nigerijské vítězství, které zvýšilo argentinské šance na postup ze skupiny.

     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:10.
     
    Situace ve skupině D po dvou odehraných duelech

    1. Chorvatsko 6 bodů
    2. Nigérie 3 body
    3. Island 1 bod
    4. Argentina 1 bod
    Francis Uzoho je nejmladším brankářem za posledních 52 let, který udržel čisté konto na mistrovství světa.

     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:01:10)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 49. Musa (Moses), 75. Musa (Omeruo)

    Karty:   44. Idowu (NIG)

    Neproměněná penalta: 83. G. Sigurdsson (ISL), mimo


    Rohy: 6:5.
    Nigérie: Uzoho – Omeruo, Troost-Ekong, Balogun – Moses, Etebo (90. Iwobi), Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu (46. Ebuehi) – Musa, Iheanacho (85. Ighalo).
    Náhradníci: Ezenwa, Akpeyi – S. Abdullahi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Obi, Ogu, Onazi, Ighalo, Iwobi, Nwankwo.

    Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson (65. Ingason), Magnússon – Gíslason, Gunnarsson (C) (87. A. Skúlason), G. Sigurdsson, B. Bjarnason – Bödvarsson (71. B. Sigurdarson), Finnbogason.
    Náhradníci: Rúnarsson, Schram – Eyjólfsson, Ingason, A. Skúlason, Fridjónsson, A. Gudmundsson, Gudmundsson, Hallfredsson, Ó. Skúlason, Traustason, B. Sigurdarson.

    Rozhodčí: Conger – Lount, Makasini
    bahis siteleri