Zagłębie S. – Karviná 2:2 (kon.) | Jablonec – Varnsdorf 5:0 (kon.) | Teplice – Jihlava 1:0 (kon.)
Slovácko – Piast Gliwice 1:1 (kon.) | Poprad – Michalovce 1:1 (kon.) | Třinec – Hlučín 7:1 (kon.)
Tychy – Vítkovice 1:1 (kon.) | Honvéd – Nitra 2:0 (kon.) | Trnava – Ostrava 0:1 (kon.)
Rapid – Slavia 0:2 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
0:2 (0:2)
SK Slavia Praha
Středa 04.07.2018, 18:00 • Mauthstadion, Wels • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u přípravného zápasu mezi dvěma celky z hlavních měst sousedních států. Na stadionu ve Welsu přivítá Rapid Vídeň hosty Slavii Praha. Přeji příjemnou fotbalovou zábavu.
     
    SK Rapid Vídeň

    Vídeňané mají za sebou již dvě přípravná utkání v rámci letního kempu. V prvním zápase zavítali do sportovního areálu týmu ASK Ebreichdorf. O vítězi tohoto utkání rozhodl již první poločas, v němž Rapid vstřelil dva góly. Postupně se prosadili Gashi a Kostic. V druhém poločase vídeňský tým proměňoval sestavu a vedení již navýšit nedokázal.

    Druhý přípravný zápas byl typický "Torfestival" v podáni Rapidu. Na hřišti v Hausmeningu si s chutí zastříleli. Soupeř, Mostviertel-Auswahl, musel čelit hned čtrnácti gólovým trefám, sám přitom nevstřelil jediný. Hattrick zaznamenal Malicsek, po dvou gólech se prosadili Knasmüllner, Murg, Bersiha a Martic, jeden gól vstřelili Bolingoli, Thurnwald a Ivan.
     
    SK Slavia Praha

    Tři přípravné souboje má za sebou sešívaný celek. Svůj střelecký trénink si Slavia odbyla v exhibici proti Chotěboři. V rámci oslavy 100 let existence týmu z krajského přeboru nasázela za záda gólmana Dobrovolného devět gólů. Postupně se prosadili Bořil dvěma góly, Baluta, Souček, Tecl, Stoch, Kuchta, Musa a Frydrych. Ke konci zápasu ale přišel gólman sešívaných Lisa o čisté konto, když se prosadil Janda.


    Zbylé dva zápasy odehrála Slavia v domácím stadionu v Edenu. V rámci malého pražského derby přivítala na svém pažitu Viktorii Žižkov. Druholigový celek musel čelit čtyřbrankovému střeleckému náporu, sám svého soupeře nedokázal prostřelit ani jednou. Za záda exslávistického gólmana Karla Hrubeše postupně poslali míč Musa, Freit, Kuchta a Šilhan.

    Dosud poslední zápas odehrála Slavia jako náhradu za federální superpohár proti bratislavskému Slovanu. Speciálně pro tuto příležitost vzniklý Daučíkův pohár jen velmi těsně ovládl celek ze slovenského hlavního města. Jedinou trefu utkání vyslal za záda Přemysla Kováře útočník Slovanu Šporar.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Knoflach – Potzmann, Dibon, Müldür, Bolingoli – Ljubicić, Schwab, Murg, Knasmüllner – Ivan, Berisha

    SK Slavia Praha: Kolář – Zelený, Ngadeu, Jugas, Coufal – Kúdela – Zmrhal, Sýkora. Hušbauer, Van Buren – Tecl
    Náhradníci: Frydrych, Pokorný, Valenta, Souček, Auer, Musa, Bořil, Škoda.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Do první rozehrávky se dostali fotbalisté Slavie. Šance, rozehraná od Hušbauera ale skončila za autovou čárou, odkud vracel míč do hry Coufal.
     
    1
    Odkop Ondřeje Koláře nenašel své místo určení na hrací ploše. Následně se dostali k míči hráči Rapidu, jejichž akce také nebyla dotažena do prostoru před gólmana sešívaných.
     
    3
    Boli Bolingoli nedokázal obehrát Jaroslava Zeleného. Ten se následně utrhl po křídle směrem k Tobiasu Knoflachovi. Ovšem daleko před velkým vápnem o míč přišel.
     
    4
    Slavia se pomalu dostává do hry. Z pravé strany vyslal celkem povedený centr Vladimír Coufal. Jeho zpracování v podání Tecla ale již tak úspěšné nebylo. Slávistický útočník jej nechal odpadnout na opačnou stranu hřiště.
     
    6
    Mert Müldür zahájil celkem povedenou kombinaci svého týmu. Postupný přechod Rapidu musel hasil až v poslední chvíli Přemysl Kovář, který ve velkém náběhu zachytil střelu Vetona Berishy.
     
    7
    Rapid se stále drží u míče. Svou kombinaci ale nemůže přetavit v přechod do útoku. Malý náznak se objevil díky dlouhému nákopu na Andreie Ivana, se kterým se ale obrana sešívaných dokázala víceméně bez obtíží poradit.
     
    8
    Rapid drží Slavii v sevření její vlastní poloviny. Ovšem díky velmi nahuštěnému obrannému bloku Pražanů se nemůže vídeňský tým od kombinace mezi obránci přesunout dále.
     
    9
    Do slibné šance se dostal Mick van Buren. Jeho průnik z pravé strany po křídle, kdy se utrhl, vedl následně pouze k passu na Hušbauera do středu pole. Ten však míč nedokázal míč úplně přesně převzít.
     
    13
    Slavii se daří držet Rapid v sevření vlastní poloviny. Přesto sešívaní trpí častými ztrátami míčů, zejména na samotných krajích hrací plochy.
     
    14
    Slavii se podařilo ubránit tlak před brankou Kováře. Do brejku byl následně vyslán Vladimír Coufal, který ale mířil z lajny směrem do středu. Následný přímý pass blíže k brance na útočníky již přesně nezvládl.
     
    15
    Na opačné straně se do průniku po levé straně odhodlal Veton Berisha. Při vystřelení z levé hranice velkého vápna ale narazil na výrazného Ngadeua.
     
    16
    Rapid kombinuje podél středové čáry. Slavia opět zahustila prostor těsně za ní, tudíž Vídeňané nemohou najít žádný volný prostor k postupu směrem vpřed.
     
    17
    Další úprk van Burena! Tentokrát však byl ještě méně úspěšný než ten předchozí. Díky dvojnásobnému sevření volil křižnou přihrávku za sebe, kde ale van Buren nenašel přesně žádného ze svých spoluhráčů.
     
    19
    Zřejmě největší akce sešívaných v dosavadním průběhu zápasu. V první chvíli se za obranu dostal Stanislav Tecl, který vypálil přímo na branku. Ovšem gólman Knoflach vyrazil. Následného odraženého míče si všiml Josef Hušbauer, který velmi rychle dorážel. Ani on však na připraveného brankáře Rapidu nevyzrál.
    19. Ani Tecl ani Hušbauer Knoflacha nepřekonali
     
    19
    Žlutou kartu dostává Hušbauer (SK Slavia Praha).
    19. Žlutá karta
     
    22
    Slavia se dostala k rozehrávce přímého kopu. Dlouhý Hušbauerův nákop ale nedokázal Jaroslav Zelený zpracovat ještě na hrací ploše. Tobias Knoflach se tedy dostal k rozehrávce.
     
    23
    Stanislav Tecl vyslal obloučkovitý centr napříč malým vápnem. Ve volném prostoru na zemi se ale nevyskytoval žádný z jeho spoluhráčů. Obrana Rapidu pak ve snaze zastavit míč před dotírajícími slávisty poslala míč zpět k brankáři.
     
    25
    Kolem středního pásma Vídeňané znovu kombinovali. Trochu překvapivý Berishův výpad ale dokázal Kolář svým rychlým výběhem zastavit.
     
    25
    Slavia právě vstřelila branku!
    A máme tu první gól dnešního zápasu! Z pravé strany obdržel centr STANISLAV TECL, který, i přes sevření několika obránců v zeleném, uklidil míč celkem bez obtíží do branky Tobiase Knoflacha.
    25. TECL - 0:1
     
    28
    Velké Knoflachovy chyby se snažil využít Tecl! Gólman Rapidu si vyběhl celkem daleko od své branky. U hraniční čáry mu ukořistil Stanislav Tecl míč a chystal se s ním pronikat směrem k otevřenému prostoru branky. Ovšem brankář vídeňského celku rychle zareagoval a po míči skočil Teclovi pod nohy.
    28. Tecl málem překvapil špatně vyběhnuvšího Knoflacha
     
    30
    První rohový kop dnešního zápasu. Celkem nízký centr Rapidu ale obrana sešívaných bez obtíží a ještě před vápnem vyrazila mimo ohrožení. Blíže ke středu musel balon vracet až Tobias Knoflach.
     
    31
    Vladimír Coufal neustál rychlostní souboj s Ivanem. Díky nedovolenému zákroku útočníka Rapidu se ale sešívaní dostali k rozehrávce. Tu využili k návratu ke Kolářovi.
     
    33
    Jaroslav Zelený svým autovým vhazováním bez obtíží našel Jana Sýkoru. Ten se poté pokusil prostrčit míč na Tecla, stojícího před bránou. Míč ale po cestě nabral příliš vysokou rychlost, což recipročně vyrovnal i brankář Knoflach. Místem zakončení dráhy letu se tak staly jeho rukavice.
     
    35
    Vladimír Coufal si znovu vyběhl velmi vysoko. Znovu se pokusil o centr. Ten ale nyní nenasměroval vůbec přesně, neboť míč pouze přelétl branku Rapidu.
     
    36
    Jaromír Zmrhal vyslal zprava povedenou nahrávku na Josefa Hušbauera. Od něj pak mělo v ideálním případě dojít k naražení míče kolmo, přímo do běhu Teclovi. Ovšem i tento míč byl na zatím jediného dnešního střelce příliš rychlý.
     
    37
    Van Burenův centr zprava dokázal obránce Rapidu odhlavičkovat do zámezí. Slavia poté zahrozila z rohového kopu. Ale i Hušbauerův centr nenašel ideální místo určení a po krátkém boji o míč před zraky Tobiase Knoflacha hráči Rapidu sešívané vytlačili mimo ohrožení vlastní branky.
     
    39
    Další gólovka sešívaných! Mick van Buren přízemním krátkým centrem našel velmi přesně Jana Sýkoru. Záložník Slavie z první vypálil po zemi prudce směrem na Knoflacha, který měl s jeho střelou co dělat, ovšem zastavit ji dokázal.
    39. Sýkora spálil jasnou tutovku
     
    41
    Po nedovoleném zákroku Michaela Ngadeua se dostal Rapid k rozehrávce z celkem slibné vzdálenosti. Ve vápně míč Slavii propadl až na osamoceného Stefana Schwaba, který ihned vyslal kolmici směrem k brance. Tu bez obtíží lapil do svých rukavic Ondřej Kolář.
     
    43
    Slibně se vyvíjející průnik Rapidu dostál svého vyústění ještě před velkým vápnem. Centr Thomase Murga z levé strany ke středu vytušil Jakub Jugas, který míč také zachytil.
     
    44
    Slavia právě vstřelila branku!
    JAN SÝKORA krátce před koncem první půle posílá svůj tým do dvoubrankového vedení. Vzduchem na něj letěl dlouhý nákop až od Koláře, přímo do vápna. Po zpracování zamířil Sýkora velmi přesně a precizně ke vzdálenější tyči.
    44. SÝKORA - 0:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Přestože se Rapid během poločasu celkem dost snažil, Slavia po krátkém rozkoukání ukázala, kdo je na hřišti pánem. Sešívaný tým si vytvořil několik slibných šancí, z nichž dvakrát dokázal skórovat, zásluhou Stanislava Tecla a Jana Sýkory.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou půli začali aktivněji fotbalisté Rapidu. Dlouhou kombinaci kolem středu využili k následnému přesunu směrem ke Kovářovi. Zde ale o míč přišli a o akci se přihlásila Slavia.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ngadeu, přichází Pokorný.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jugas, přichází Valenta.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Hušbauer, přichází Souček.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Sýkora, přichází Musa.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Zmrhal, přichází Bořil.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Buren, přichází Auer.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tecl, přichází Škoda.
     
    46
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Gibon, přichází Sonnleiter.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Müldur, přichází Hofmann.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Bolingoli, přichází Auer.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Ljubicić, přichází Bosnjak.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Schwab, přichází Martic.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Murg, přichází Arase.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Knasmüllner, přichází Malicsek.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Ivan, přichází Gashi.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Berisha, přichází Sobczyk.
     
    59
    Sešívaní po krátké kombinaci odevzdali míč soupeři. Po křídle se k šanci odhodlal Alex Sobczyk. Jeho centr zprava ale nenašel přímo některého z jeho spoluhráčů. Stoperské dvojici Slavie se navíc podařilo míč odrazit.
     
    60
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Auer, přichází van Buren.
     
    62
    Postupným průnikem se sešívaní dostávají blíže k brance Knoflacha. Jejich cestu se částečně daří hráčům Rapidu přerušovat, a to díky pohybu Slavie poblíž autové čáry.
     
    64
    Rapid se dostal ke kombinaci těsně za středovým kruhem. Z něho vyšel do postupného útoku směrem na Ondřeje Koláře. I tentokrát však narazil na dobře organizovaný blok sešívaných.
     
    67
    Jan Bořil zahájil další akci slávistického týmu. Křižným passem se pokusil najít na pravé straně některého ze svých spoluhráčů. Jeho akci ale obránci Rapidu přečetli a míč odklidili za autovou čáru.
     
    69
    Musův průnik po křídle nevedl k povedenému zakončení. Ještě před vstupem do velkého vápna přišel Petar Musa o míč v souboji poblíž autové čáry. Do protiútoku se tak přesunuli hráči Rapidu, i jejich šance však rychle skončila.
     
    70
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Zelený, přichází Deli.
     
    70
    Mario Sonnleiter ubránil slibnou akci slávistického týmu. U míče byl rychleji než dobíhající Milan Škoda, načež vyslal malou domů na gólmana Knoflacha.
     
    72
    Slavia se stále tlačí více do vápna. O další rozehrávku se postaral po autovém vhazování teprve sedmnáctiletý Matěj Valenta, který má navíc na sobě kapitánskou pásku. Celá akce však vedla k zakončení Manuela Martiće na opačné straně.
     
    73
    Mick van Buren ubránil na autové čáře svého soupeře. Následně Rapid o míč přišel jeho zakopnutím do zámezí. Což přineslo další akci sešívaných.
     
    75
    Roh v podání Tomáše Součka nebyl ani na podruhé úspěšný. Naopak z druhé akce se k samostatnému průniku přes celou délku hrací plochy vydal Philipp Malicsek. Jeho akci Kolář vyrazil na rohový kop.
    75. Malicsek svůj rychlý protiútok nezakončil podle představ
     
    76
    Rapid se snaží ještě zmírnit nepříznivý stav. Dostal se do kombinace hluboko v útočné zóně pražského týmu. Sešívaní ale i tentokrát prokázali organizovanost v obraně a donutili soupeře odevzdat míč do outu.
     
    77
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Kúdela, přichází Coufal.
     
    78
    Litý boj o míč probíhá na úrovni středového kruhu. Dosavadním jeho vítězem je Slavia, která ale nedokáže přejít na soupeřovu polovinu.
     
    79
    Hráči Rapidu ukořistili míč před vlastní brankou. Příliš daleko od ní se ale neodhodlali. Slavia svůj blok vysunula velmi vysoko.
     
    81
    Do poslední desetiminutovky zápasu vstoupila opět Slavia svou rozehrávkou. Dlouhý nákop přes celou šířku hrací plochy od Coufala k Delimu dokázali Slávisté využít a i díky nedovolenému zákroku hráčů v zeleném se na malý moment přesunout přímo před branku Rapidu.
     
    82
    Marvin Potzmann zahájil kombinaci Rapidu, která se přesunula záhy ke gólmanovi. Od něho se ale její průběh začal velmi rychle posouvat.
     
    83
    Phillipp Malicsek nedoskočil těsně před Ondřejem Kolářem míč. Naopak strážce svatyně sešívaných si se vzniklou situací dokázal poradit a nasměroval zbytek svého týmu velmi daleko od sebe.
     
    85
    Michal Frydrych se snažil vybojovat rohový kop, i přes sevření dvěma protihráči. Ve svém snažení byl úspěšný. V samotné exekuci rohového kopu již Slavia nikoliv.
     
    86
    O celkem povedenou akci se postaral Gashi. Útočící hráč vídeňského Rapidu se prosmýkl přes několik hráčů Slavie, načež téměř z mrtvého úhlu z levé strany prověřil gólmana Koláře. Ten se ale rozhodit nenechal a nadále drží čisté konto.
    86. Gashi na Koláře z velkého úhlu nevyzrál
     
    87
    Matěj Valenta proběhl křižmo středem hrací plochy. Poté, co se k němu seběhlo několik hráčů Rapidu, volil přihrávku na celkem vzdáleného Milana Škodu. Toho ale střela přeletěla a musel si pro ní doběhnout. Mezitím se k němu seběhli protihráči.
     
    90
    Rapid se v posledních momentech odhodlal k dalšímu útoku, vycházejícímu z hlubokého prostoru u vlastní branky. Velmi rychle jej ale sešívaní narušili.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnaná druhá půle mnoho pohledných akcí na obou stranách nepřinesla. Oba celky během ní vyměnily téměř celou jedenáctku, ovšem ani jeden z nich nedokázal upravit gólový stav. Slavia tak po celkem povedené první půli odchází do kabin s výhrou 2:0.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Těším se u dalších online přenosů, na počtenou! (19:53:33)

    Vít Trubička

    Branky: 25. Tecl, 44. Sýkora

    Karty:   19. Hušbauer (SLA)


    SK Rapid Vídeň: Knoflach – Potzmann, Dibon, Müldür, Bolingoli – Ljubicić, Schwab, Murg, Knasmüllner – Ivan, Berisha
    SK Slavia Praha: Kolář – Zelený, Ngadeu, Jugas, Coufal – Kúdela – Zmrhal, Sýkora. Hušbauer, Van Buren – Tecl
    Náhradníci: Frydrych, Pokorný, Valenta, Souček, Auer, Musa, Bořil, Škoda
    bahis siteleri