Del Potro – Simon 3:1 (kon.)
konec
Juan Martín Del Potro
Juan Martín Del Potro (5)
3
7 7 5 7  
Gilles Simon
Gilles Simon
1
61 65 7 65  
Úterý 10.07.2018, 14:15 • Kurt č. 2, All England Club, Londýn (GBR) • Wimbledon - muži - Wimbledon (tráva) • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Všem tenisovým fanouškům přeji krásné pondělní odpoledne. Wimbledon se po dni tradičního nedělního volna přesunuje do své druhé a rozhodující poloviny. Úvodní den týdne nabídne všech šestnáct osmifinálových zápasů ženské i mužské dvouhry, včetně duelu, ve kterém Juan Martín Del Potro vyzve Gillese Simona. Zápas se odehraje na dvorci číslo dva jako třetí v pořadí.
     
    Wimbledon

    Juan Martín Del Potro se nejslavnějšího turnaje světa účastní podeváté v kariéře. Ani jednou zde nevypadl v prvním kole, mezi šestnáctku nejlepších hráčů se probojoval již počtvrté. Nejlepším výsledkem je semifinále z roku 2013, kdy v nádherném duelu nestačil v pěti setech na Novaka Djokoviče.
     
    Wimbledon 2018

    1. kolo vs. Peter Gojowczyk 6:3, 6:4, 6:3
    2. kolo vs. Feliciano López 6:4, 6:1, 6:2
    3. kolo vs.Benoit Paire 6:4, 7:6(4), 6:3
     
    Juan Martín Del Potro

    Argentinský tenista je čtvrtým hráčem tenisového žebříčku dvouhry, kde se už nacházel také před téměř osmi lety. Del Potro začal letošní sezónu finálovou účastí v Aucklandu, po nevydařeném Australian Open (3. kolo) a Delray Beach (osmifinále) však triumfoval v Aucklandu, aby ve finále v Indian Wells utekl z mečbolu Rogeru Federerovi, kterému zastavil neporazitelnost v letošním roce. V Miami dokráčel až do semifinále, před French Open však na Masters v Madridu a Řimě shodně uhrál jediné kolo. Na Roland Garros se devětadvacetiletý tenista dostal do semifinále, Rafaelu Nadalovi ale sebral jen sedm her.
     
    Wimbledon

    Gilles Simon od roku 2006 ani jednou nechyběl v hlavní soutěži dvouhry Wimbledonu. Od té doby včetně letošního ročníku zvládl jen třikrát přejít třetí kolo, před třemi lety dokonce postoupil do čtvrtfinále. V utkání o semifinále však ve třech dějstvích prohrál s Rogerem Federerem.
     
    Wimbledon 2018

    1. kolo vs. Nikoloz Basilašvili 6:1, 7:6(5), 6:1
    2. kolo vs. Matteo Berrettini 6:3, 7:6(4), 6:2
    3. kolo vs. Matthew Ebden 6:1, 6:7(3), 6:3, 7:6(2)
     
    Gilles Simon

    Na tenisovém okruhu není moc hráčů, kteří by dokázali porazit tzv. Velkou čtyřku. Gilles Simon se však mezi ně řadí. Bývalý nejlepší šestý hráč světa se aktuálně ocitá na 53. místě singlového žebříčku, za což může děkovat také vítěznému podniku na úvod sezóny v Pune, kde přehrál i Čiliče, nebo Andersona. Po zbytek halových a betonových turnajů se však trápil, dvakrát skončil hned po úvodním zápase a ani jednou se mu nepovedlo vyhrát dva zápasy na jednom podniku. A to se i dvakrát objevil na Challengeru. Antuková část roku však Simonovi vyšla mnohem lépe, když mimo jiné došel do finále v Lyonu a na French Open postoupil do třetího kola. Třiatřicetiletý hráč se před Wimbledonem zúčastnil tří turnajů na trávě, dosáhl ale jediného vítězství.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenisté se spolu potkali sedmkrát v hlavní části některého z turnajů. čtyřikrát uspěl Del Potro, třikrát Simon. Tři vzájemné duely se odehrály na trávě, všechny ovládl Argentinec. Poprvé se střetli již v roce 2007, na betonu v New Havenu vyhrál Simon 7:6, 6:7, 7:5.
     
    Program na kurtu se dle předpokladů protahuje, začít být se mělo nejdříve v 18:00.
     
    Tenisté jsou už na kurtu, prvního servisu v zápase se ujme Gilles Simon.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    Simon si na úvod zápasu pomáhá prvním servisem a přímým bodem.
     
    0-30
    Následující výměna neměla dlouhého trvání, Del Potro se pár úderů po returnu vyhodil za základní lajnu.
     
    0-40
    Tentokrát to byla již o poznání delší rozehra, argentinský hráč se na její závěr dopustil nevynucené chyby do sítě.
     
    0:1
    Třetí chyba čtvrtého tenisty světa v řadě a čistá hra pro jeho soupeře.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    15-0
    Juan Martín Del Potro na podání začíná servisem na téčko, return doletěl sotva k síti.
     
    15-15
    Až na šestý pokus jsme sledovali druhé podání. Gilles Simon returnoval před protihráče, ten úder se spodní rotací poslal do sítě.
     
    30-15
    Francouzský tenista ovšem podruhé v gemu nepřehrál return přes síť.
     
    30-30
    Del Potro si údery obíhal na forhend a nechal tam až příliš otevřenou pravou stranu, čehož francouzský hráč využil winnerem po čáře.
     
    30-40
    Gilles Simon chvíli po returnu šel na síť, kde byl úspěšný po forhendovém voleji kros, a má brejkbol!
     
    40-40
    Co chybělo! Simon měl mírně navrch a zkoušel to rychlým úderem po lajně, jen trochu zbývalo, aby z toho byl úvodní brejk zápasu!
     
    A-40
    Argentinský tenista se může uklidnit, po výborném servisu doběhl před pásku, před kterou úřadoval winnerem.
     
    1:1
    Juan Martín Del Potro si připravil pozici pro vítězný forhendový úder křížem. Favorit duelu po odvráceném brejkbolu srovnává na 1:1.
     
    0-15
    V delších výměnách je zatím jistější Gilles Simon. Ten drží míček ve hře, zatímco Del Potro se snaží výměnu ukončit. I v této chvíli argentinský hráč chyboval do autu.
     
    0-30
    A podruhé za sebou se opakovala stejná situace.
     
    15-30
    Simon po úderech do forhendu soupeře zvolil razantní úder do bekhendu, míček však zamířil jenom do autu.
     
    15-40
    Druhý servis do bekhendu měl velký odskok, tenista na returnu nebyl schopný balónek vrátit zpátky.
     
    1:2
    Potřetí v gemu se Juan Martín Del Potro dopustil nevynucené chyby, bekhendový úder po lajně doletěl do sítě.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Simon se rozhodl vydat na síť, zde však nezvládl svůj volej. Ten poslal jenom do autu.
     
    30-0
    Nejdelší výměna utkání, celkově 21krát tenisté přehráli míček přes pásku. Víceméně to však byly údery na střed kurtu, aktivnějším hráčem byl Gilles Simon. Francouzský tenista byl také nakonec tím, který pokazil výměnu, když balónek po lajně zahrál do autu.
     
    40-0
    A přichází přímý bod z podání.
     
    40-15
    Simon si zasloužil potlesk diváků. Nejprve vyškrábl těžký return na druhou stranu kurtu, aby z druhé strany předvedl vítězný úder.
     
    2:2
    Del Potro nenechává nic náhodě a připisuje si první eso v utkání.
     
    0-15
    Francouzský hráč získává fiftýn po přímém bodu z podání.
     
    0-30
    Následně zapodával tak, aby z prvního míčku po servisu mohl zahrát winner kros.
     
    0-40
    Gilles Simon na servisu působí velmi jistě a kráčí si za druhou čistou hrou v utkání.
     
    15-40
    To se ale nestane. Zkušený hráč se dostával na síť, před ní ale k velkému překvapení zachyboval do sítě. Stále však má na kontě dva gemboly.
     
    30-40
    Juan Martín Del Potro hned od returnu do toho šel pořádně a agresivně, soupeř jen běhal po kurtu. Z toho také pramenila nevynucená chyba za základní lajnu.
     
    40-40
    Shoda. Del Potro pomalu začal přebírat iniciativu a ačkoliv se Gilles Simon bránil, jak to jen šlo, závěrečný forhendový úder do kurtu již dostat nedokázal. Byl až pod příliš velkým tlakem.
     
    40-A
    Simon byl znovu až příliš pasivní, soupeře nerozhodila ani jeho vlastní páska. Juan Martín Del Potro utíkal na síť, zde však byl parádně prohozený po lajně. Gembol na 3:2.
     
    2:3
    Francouz první komplikace na servisu ustál, protihráče však k brejkbolu nepustil. Del Potro na konec gemu chyboval do sítě.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    0-15
    Juan Martín Del Potro po returnu soupeře musel hrát bekhendové údery se spodní rotací. V momentě, kdy hodlal zvolit přímý úder, se jeho bekhend zastavil na pásce.
     
    0-30
    Argentinec zatím nevypadá ve své kůži. Z jednoduchého úderu nyní pokazil balónek do sítě. Simonovi se nabízí příležitost.
     
    15-30
    Důležitá výměna přichází na konto Del Potra. Ten nejprve byl aktivní, poté začal více hrát jeho soupeř. Čtvrtý tenista světa to však celé nakonec převzal do svých rukou a vykouzlil forhendový winner po čáře. Výměna čítala 31 úderů. Bude dnes ještě překonána?
     
    15-40
    Dva brejkboly! Gilles Simon se ve výměně dokázal po forhendu k lajně dostat na síť, před kterou předvedl vítěznou smeč do protipohybu!
     
    30-40
    Ani druhou šanci na brejk francouzský hráč nevyužívá, Del Potro výborně zapodával a Simon returnoval do míst pro čtyřhru.
     
    40-40
    Třetí příležitost v utkání odvrácena. Juan Martín Del Potro při této hrozbě hrál spíše technicky a snažil se protihráče udržet daleko za základní lajnou. To se mu dařilo, Gilles Simon nakonec poslal míček do sítě.
     
    40-A
    Třetí příležitost v gemu! Gilles Simon se nejprve ocital v obranné fázi, poté ale rychle přešel do ofenzívy, objevil se na síti. Zde si už počkal na pohyb soupeře a forhendem po lajně získal další příležitost!
     
    40-40
    Ohromující kraťas! Juan Martín Del Potro po úderu soupeře do bekhendu zahrál neskutečné zkrácení a ještě za takového stavu! Simon sice dobíhal, míček ale byl stočený do sítě.
     
    40-A
    I přesto je tu čtvrtá šance pro francouzského tenistu v šesté hře! Gilles Simon zaútočil po lajně, na jeho zrychlení Del Potro zareagoval úderem kros. Ale do autu!
     
    40-40
    Výborné podání a poté vítězný úder po lajně. Del Potro má při brejkbolech pevné nervy.
     
    A-40
    Ty nyní už neměl jeho soupeř, který snadno zaslal balónek jenom do sítě. Argentinec si může na chvíli oddechnout, má gembol.
     
    3:3
    A po něm vyrovnal na 3:3. Základem bylo parádní podání a vítězný forhend křížem. Jak předešlé situace zamávají se Simonem?
     
    15-0
    Juan Martín Del Potro se po returnu odhodlal být aktivnějším tenistou a donutil soupeře k chybě mimo kurt.
     
    30-0
    Gilles Simon se brzy po servisu dostal k pásce, zde byl však prostřelený jeho soupeřem.
     
    30-15
    Del Potro si může tuhle nevynucenou chybou z forhendu kros vyčítat, rozhodně se v daný moment nejednalo o nutnost vyhodit míček do autu.
     
    30-30
    Simon se podruhé v gemu dostal na síť. Zde musel až nečekaně působit, neboť Del Potro se nechtěl vzdát. Francouz přesto soupeře nyní udolal.
     
    40-30
    Juan Martín Del Potro poprvé v pondělním klání získává na svoji stranu brejkbol! Argentinský tenista si nechal protihráče rozběhat, na závěr dokázal udeřit rychlým forhendem po čáře!
     
    40-40
    Gilles Simon první hrozbu odvrací, pomohlo mu první podání na kříž. Del Potro returnoval do sítě.
     
    40-A
    Simon naopak bude mít nyní gembol, když u sítě donutil protihráče k riskantnímu úderu, ten ale Del Potrovi nevyšel, doletěl jenom mimo kurt pro dvouhru.
     
    40-40
    Juan Martín Del Potro chce sedmou hru vybojovat a je to znát. Při gembolu soupeře byl trpělivý, nikam se nehnal a na konec zahrál přesný balónek z forhendu, když trefil lajnu.
     
    A-40
    Druhý brejkbol! Čtvrtý hráč žebříčku vrátil podání soupeře na druhou stranu, ten poslal forhend do sítě!
     
    40-40
    Také Gilles Simon při brejkbolech protihráče zůstává stoprocentně úspěšný. V této chvíli se Simon objevil u sítě, Del Potro ho přeloboval a musel se tak vracet k základní lajně. Ani to mu nezabránilo v tom, aby při svém závěrečném úderu zahrál míček kros. Juan Martín Del Potro poté na trávě podklouzl, je však v pořádku.
     
    40-A
    Argentinec v následující výměně svého protihráče nepřehrál, Simon uspěl při práci u sítě. Del Potro mrštil raketou o zem, od začátku zápasu se mu něco nelíbí.
     
    3:4
    Gilles Simon nepříjemnou hru zvládl, při posledním servisu si pomohl přímým bodem.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Simon dokázal vybrat těžké podání na kříž, jeho protihráč však následně získal fiftýn na svoji stranu po razantním forhendu.
     
    30-0
    Gilles Simon vzápětí nečistě trefil return a dostal ho jen před sebe.
     
    40-0
    Nazlobený Juan Martín Del Potro je v ráži, servis na téčko a přímý bod.
     
    4:4
    Čistá hra pro pátého nasazeného, podruhé v utkání zapisuje eso.
     
    15-0
    Del Potro byl po celou výměnu v poklidu, protihráč mu byl vyrovnaným protivníkem do chvíle, než Argentinec odehrál technicky přesný úder na lajnu.
     
    15-15
    Gilles Simon musel druhé podání opakovat kvůli pásce. Nakonec mu to pomohlo, Juan Martín Del Potro po několika úderech od základní lajny vytváří dvanáctou nevynucenou chybu v zápase.
     
    15-30
    Simon podruhé v celém duelu trefuje eso.
     
    30-30
    Juan Martín Del Potro i díky svým přesným forhendům, zvláště posledním do rohu kurtu, však srovnává na 30:30. Bude tu další brejkbol?
     
    40-30
    Skutečně je, především však kvůli nevynucené chybě jeho soupeře, ten po returnu Del Potra zahrál forhend daleko do autu!
     
    40-40
    Ani třetí šance Juana Martína Del Potra není využita, třetí úder po returnu pokazil do autu.
     
    40-A
    Gilles Simon musel čelit útoku soupeře, který se dostal na síť, nadvakrát ho však dokázal prostřelit. Gembol.
     
    4:5
    A hra je ukončena třetím esem Simona v utkání.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro. Na udržení se v setu.
     
    15-0
    Začíná výborně, po servisu na téčko je zde přímý bod.
     
    15-15
    Gilles Simon se ubránil úderům, které soupeř směřoval do jeho forhendu. Když Del Potro odehrál míček na bekhend, přešel na síť a Juan Martín Del Potro v obraně poslal míček jenom do sítě.
     
    15-30
    Simon fantasticky po returnu odehrál bekhendový úder po lajně. Jednalo o krásný winner.
     
    30-30
    Juan Martín Del Potro však setboly nepřipouští, po úderu na přímo protihráč chybuje do míst pro čtyřhru.
     
    40-30
    Třetí eso v utkání přišlo v pravý čas. Přidá další?
     
    5:5
    Nebylo, z druhého podání na téčko však Simon returnoval z forhendové strany jenom do autu. Srovnáno na 5:5. Komu prospěje koncovka? Stále jsme neviděli jediný brejk.
     
    15-0
    Del Potro po většinu rozehry musel hrát bekhendové údery, poté si ale v pravý čas přešel na forhend a odehrál winner křížem.
     
    15-15
    Simon si ale vůbec hlavu neláme, po servisu odehrál vítězný úder také zkušenější tenista.
     
    15-30
    Servis na forhend a return končící za základní lajnou.
     
    15-40
    Juan Martín Del Potro z forhendové strany chyboval do sítě, jeho protihráč získává dva gemboly na 6:5.
     
    30-40
    Juan Martín Del Potro však ještě bojuje o zisk jedenácté hry. Soupeře si dokázal výborně připravit, jeho závěrečný forhend zamířil už do volné poloviny kurtu.
     
    5:6
    Gilles Simon se rozhodit nenechal a v prvním setu bude mít minimálně tiebreak. Nebo se dočká prvního brejku v zápase?
     
    5:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:6
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Druhý servis na tělo Simon dokázal šikovně vrátit nazpět, Del Potro však své forhendy využíval ideálně a Gilles Simon nakonec podlehl, když zahrál balónek do sítě.
     
    15-15
    Juan Martín Del Potro zůstal přikovaný na pravé straně kurtu, protihráč došel k síti a zde už neměl problém odehrát balónek do prázdné části dvorce.
     
    30-15
    A poté přilétne dělová rána ze servisu. Přímý bod.
     
    40-15
    Gilles Simon spíše po podání soupeře uhýbal a nastavil raketu. Míček se přes síť nedostal. Dva gemboly na tiebreak.
     
    6:6
    A ten přichází. Simon výborně returnoval před základní lajnu, rychle se ale dostal pod tlak a Del Potro výměnu chytře ukončil zkrácením.
     
    1-0
    Opatrná výměna, která nebyla úplně nejdelší, ale měla řadu úderu s dolní rotací, končí nevynucenou chybou Simona do autu. Úvodní minibrejk je tu.
     
    2-0
    Juan Martín Del Potro hned po servisu zahrál dlouhý forhend do rohu kurtu, Gilles Simon se bránil jen bekhendem do sítě.
     
    2-1
    Minibrejk je zpátky. Del Potro nedokázal být trpělivý a poté, co si vše přeběhl na forhend, druhý míček z této strany nezahrál čistě.
     
    3-1
    Gilles Simon si vzal jestřábí oko a nevypadal dvakrát přesvědčivě. Vlastní chybou přichází o důležitý bod, míček totiž dopadl na lajnu.
     
    4-1
    Simon nečistě trefuje balónek a také nyní v tiebreaku při vlastním podání přichází o bodík.
     
    5-1
    Juan Martín Del Potro navíc zasílá do kurtu čtvrté eso. Hráči mění strany.
     
    6-1
    Pět setbolů pro argentinského hráče, ten po servisu zaslal míček do protipohybu soupeře. Nechytatelné!
     
    7:6
    Úvodní sadu po více než hodině hry získává Juan Martín Del Potro, Gilles Simon vše pokazil první dvojchybou v zápase!
     
    0:0
    Následuje přestávka po konci úvodního setu.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Ten začíná pátým esem v utkání.
     
    30-0
    Nyní podával na střed, Simon z bekhendu posílá balónek do sítě.
     
    30-15
    Další rána z podání. Hned po ní šel Del Potro na síť, ale jeho útok nebyl připravený a Gilles Simon ho bez větších problémů prohodil z forhendu křížem.
     
    40-15
    Šesté eso v zápase, druhé v gemu.
     
    1:0
    Juan Martín Del Potro si výrazně pomohl servisem, potřetí v jedné hře trefil eso. Jak na tom bude Simon?
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Gilles Simon.
     
    15-0
    Velice opatrná výměna z obou stran. To přerušil Del Potro, ten zahrál výborné zkrácení hry. Simon míček doběhl, ale poslal do přímo na raketu soupeře, který odehrál winner po lajně.
     
    15-15
    Gilles Simon ale reaguje esem.
     
    30-15
    Vzápětí se na sebe velmi zlobí, nevynucená chyba z jeho strany určitě přijít nemusela. Využije Juan Martín Del Potro nadějný stav v brejkboly?
     
    30-30
    Zatím nevyužívá. Soupeř ho ponechal daleko za základní lajnou, poté i zahrál míček do sítě. Důležitá výměna před námi.
     
    30-40
    Del Potro nečistě trefuje forhendový úder a může toho litovat. Simon poletoval z jedné strany na druhou a i když se snažil být razantní, soupeř si to až do nevynucené chyby hlídal.
     
    40-40
    Shoda. Juan Martín Del Potro returnoval křížem, aby mohl předvést famózní zkrácení hry z bekhendu. Simon se po míčku vydal, ale neměl šanci ho vrátit.
     
    40-A
    Juan Martín Del Potro už musí být na sebe velmi naštvaný. Podruhé během velmi krátké doby měl soupeře na lopatě, nyní byl Simon dokonce už mimo kurt, i přesto ale zahrává míček nečistě.
     
    40-40
    Konec druhé hry ale ještě není na programu večera. Také na druhé straně byla k vidění nevynucená chyba.
     
    40-A
    Když má Juan Martín Del Potro příležitost na brejkbol, tak až nebývale chybuje. Stejně jako nyní, kdy forhend odehrál do sítě. Gilles Simon má třetí šanci na ukončení gemu.
     
    1:1
    A ta přichází, Del Potro returnuje pouze do sítě a Simon si může hlasitě zařvat.
     
    0-15
    Juan Martín Del Potro hned po servisu šel na síť, Gilles Simon ale zahrál kros a Argentinci nestačily ani dlouhé paže.
     
    15-15
    Simon se však sám připravuje o slibnou příležitost, jeho úder od základní lajny končí v autu.
     
    30-15
    Servis ven z kurtu a sedmé eso v zápase.
     
    30-30
    Gilles Simon hned po returnu zavítal na síť, Del Potro musel riskovat a balónek z jeho rakety skončil jenom v síti.
     
    40-30
    Znovu podání do forhendu neslo ovoce, return dopadl jen k síti.
     
    2:1
    Juan Martín Del Potro po returnu zkrátil výměnu. Simon balónek doběhl, od sítě ale odehrál za základní lajnu.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Gilles Simon. Na řadu přichází nové míče.
     
    0-15
    A fungují brilantně, Gilles Simon trefuje kříž a Del Potro na balónek sotva dosáhl.
     
    15-15
    Chvíli po returnu ale Del Potro přešel na forhendy do rohu kurtu, aby se mohl prezentovat vítězným úderem k lajně.
     
    30-15
    Gilles Simon se na sebe pořádně zlobí. Del Potro nezahrál příliš razantní return křížem, Simon mu však na raketu připravil míček, ze které Argentinec nemohl minout winner po čáře.
     
    30-30
    A znovu, pokud je tu šance na brejkboly, Juan Martín Del Potro se ustřelí. Nyní to až moc přetáhl za základní lajnu.
     
    30-40
    Del Potro už téměř chce házet raketou, diváci ho však podporují. Opětovně nastala chvíle, kdy pátý nasazený si připravil celou akci parádně, ztroskotal ale na závěrečném balónku po lajně.
     
    2:2
    Gilles Simon uhrává třetí fiftýn za sebou, navíc si zapsal vítězný úder. Ve druhém setu zatím k vidění nebyl jediný brejkbol, v zápase poté dokonce brejk.
     
    0-15
    Simon hned po returnu vyhnal soupeře ven z kurtu. Poté si již pohodlně přešel k síti, kde neměl problém s umístěním svého voleje.
     
    0-30
    Jestřábí oko nejprve vyvrátilo původní eso Del Potra. Následně přišla dvojchyba. První od čtvrtého tenisty světa v utkání. Zajímavý stav pro Simona.
     
    15-30
    Druhé podání ven z kurtu zafungovalo, Gilles Simon returnoval za základní lajnu.
     
    30-30
    Zkušeně i se štěstím Del Potro srovnává na 30:30. Znovu mu nepřišel první servis, forhendem před základní lajnu a následným úderem do volné části kurtu ale zažehnal nebezpečí.
     
    40-30
    Argentinec trefuje první servis a získává fiftýn po přímém bodu z podání.
     
    3:2
    Del Potro získává čtvrtý míček za sebou, podruhé mu výrazně pomohlo první podání.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Gilles Simon.
     
    0-15
    Výborné podání na forhendovou stranu. Del Potro se po servisu natahoval, return ale poslal za základní lajnu. Přesnost servisu potvrdilo až jestřábí oko.
     
    0-30
    Simon zvolil netradiční taktiku v dnešním zápase, tedy servis a následný vítězný úder.
     
    15-30
    Del Potro v následující výměně nedal protihráči žádnou šanci, uzemnil ho svým razantním forhendem k lajně.
     
    30-30
    Juan Martín Del Potro returnoval křížem, Simon se překvapivě vyhodil po čáře za základní lajnu. Komu bude přát další rozehra?
     
    40-30
    První brejkbol ve druhém setu! Del Potro vyzkoušel novou taktiku za důležitého stavu, nikam se nehnal a trpělivě vyčkával. Využíval k tomu bekhendy, i ty se spodní rotací. Gilles Simon vyšel na síť, kde právě zapracoval čopovaný úder Argentince.
     
    40-40
    Šance ale zůstala nevyužita, Simon si vypomohl servisem.
     
    A-40
    Druhý brejkbol po druhé dvojchybě. Jak favorit dokáže zareagovat nyní?
     
    40-40
    Nedokázal zareagovat naprosto stejně, Gilles Simon trefil eso na kříž.
     
    A-40
    Třetí brejkbolová příležitost. Hráči byli až příliš pasivní, využívali bekhendové údery křížem. Simon se nakonec vyhodil do autu!
     
    40-40
    Ani jeden z tenistů se zas původně nikam nehnal, poté Del Potro přešel na silnější forhend. Druhý úder z této strany ale zahrál k lajně do autu. Bylo to velmi těsné.
     
    A-40
    Forhendové údery kros více svědčily pátému nasazenému. Když Gilles Simon chtěl přejít na bekhend, zastavila ho síť! Čtvrtý brejkbol!
     
    40-40
    Číslo čtyři nebylo z řady šťastných. Simon výborně zapodával na kříž, poté se dostal k síti, odkud zasmečoval do volné části kurtu.
     
    40-A
    A rázem je tu gembol. Po dalším servisu na kříž a vítězném úderu z forhendu k lajně.
     
    3:3
    Juan Martín Del Potro to už nevydržel a po opatrných úderech zahrál rychlý forhend. Volba to ale nebyla ideální, Argentinec zahrál míček do autu. Gilles Simon uhájil šestý gem, ve kterém odvrátil čtyři brejkboly.
     
    15-0
    Del Potro vypadá nezlomně, zapodával na kříž a soupeř returnoval jenom mimo kurt.
     
    15-15
    Simon se v prazvláštní výměně od základní lajny dočkal paní štěstěny, když trefil míček před základní lajnu. Soupeř se následně vyhodil do autu.
     
    15-30
    Del Potro to nezvládl. Výborné podání a ještě lepší forhend po lajně však pokazila devátá nevynucená chyba z forhendové strany.
     
    15-40
    Gilles Simon poprvé ve druhém setu získává brejkboly a hned dva! Juan Martín Del Potro po servisu zahrál forhend do sítě!
     
    3:4
    Až po téměř hodině a tři čtvrtě je k vidění vůbec první brejk utkání, který získává Simon! Francouzský tenista za to může vděčit protivníkovi, který na závěr poslal úder ze základní lajny do sítě!
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Gilles Simon.
     
    15-0
    Juan Martín Del Potro se do toho opřel. Returnoval křížem, Simon míček vyškrábl za síť, následný úder kros od Del Potra znamenal již úspěch. Francouz ho dostal jen k síti.
     
    30-0
    Znovu razantní úder po returnu, tentokrát Gilles Simon ani nedokázal odpovědět úderem do kurtu.
     
    40-0
    Tři brejkboly! Juan Martín Del Potro zatím na returnu hraje nejlepší tenis v utkání! Argentinský hráč musel zareagovat na úder soupeře přes pásku, dostat se ke druhé lajně, odkud vytáhl výborný obranný úder! Simon odpověděl jenom míčkem do sítě.
     
    40-15
    Del Potro chtěl až moc. Chvíli po servisu protihráče se snažil o bekhendový kraťas, balónek ale skončil v síti.
     
    40-30
    Až příliš opatrná hra, kterou nyní při brejkbolech favorit praktikuje. Zbytečné využívání bekhendů se spodní rotací, další míček doletěl k pásce.
     
    4:4
    Juan Martín Del Potro slaví rebrejk a vůbec svůj první brejk v utkání! V důležitý okamžik se nebál být aktivní, hrát razantně a to se vyplatilo, neboť hru po úderech k rohu pravého kurtu zakončil winnerem k levé lajně!
     
    15-0
    A do nového gemu vstupuje esem.
     
    30-0
    Podání na kříž, forhendový return nedoletěl ani k síti.
     
    40-0
    Del Potro si začíná více věřit, po returnu soupeře ustupoval, přesto zahrál winner k čáře. Tři gemboly na potvrzení brejku.
     
    5:4
    Čistá hra a suverénní práce argentinského tenisty, který v dalším gemu může ukončit druhou sadu. Podávat ale bude protihráč.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Gilles Simon. Jak se postaví k nepříjemné situaci?
     
    0-15
    Až nadvakrát Gilles Simon zvládl u sítě úspěšně zasmečovat po lajně, v prvním případě trefil raketu protihráče.
     
    15-15
    Od výborného returnu po čáře si Del Potro soupeře rozběhal a nakonec donutil k chybě do autu.
     
    15-30
    Simon ale zasílá parádní servis na kříž, Juan Martín Del Potro se vzmohl jen na bekhend za základní lajnu.
     
    15-40
    Hned na to přilétlo do kurtu eso. Dva gemboly na 5:5.
     
    5:5
    Druhé v řadě, Simon vše ustál a může si na chvíli oddechnout. Nebo půjde po brejku?
     
    0-15
    Juan Martín Del Potro byl od druhého servisu pasivní. Spíše ale jeho soupeř se do toho pořádně opřel, hrál velmi důrazně a po dvou úderech do rohu kurtu si zapsal vítězný fiftýn.
     
    0-30
    A když se k tomu přičte nečistě trefený úder Del Potra, je tu zajímavý stav 30:0 pro Simona na returnu.
     
    15-30
    Může být ale lepší odpověď než eso na kříž?
     
    15-40
    Dva brejkboly! Juan Martín Del Potro se dostal pod tlak, když ke všemu uklouzl a u sítě to již zachránit nedokázal!
     
    30-40
    První hrozba argentinského tenisty je pryč, dva forhendy k pravé lajně byly více než úspěšné. Co druhá příležitost Simona?
     
    40-40
    Eso z druhého podání na kříž? Proč ne.
     
    A-40
    Juan Martín Del Potro možná i trochu nuceně po returnu soupeře zvolil kraťas z bekhendové strany. Simon balónek doběhl a zahrál křížem, Del Potro však odehrál fantastický forhendový volej za síť.
     
    6:5
    Argentinec trefuje eso a zatím z nejhoršího je venku. Ve druhé sadě minimálně dospěje do zkrácené hry.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Gilles Simon.
     
    0-15
    Ten podruhé servíruje na udržení se ve druhém setu. Na úvod si v této chvíli pomohl servisem.
     
    15-15
    Juan Martín Del Potro ale na returnu poslední dobou zlobí. Chvíli po servisu protihráče zahrál balónek do rohu kurtu a Simon už nedokázal přehrát balónek přes síť.
     
    15-30
    Del Potro měl navrch. Soupeře byl téměř mimo hru, při přechodu na síť ale pátý nasazený zvolil bekhend se spodní rotací do protipohybu a Simon zůstal stát, aby Argentince na síti mohl poté prostřelit.
     
    30-30
    Gilles Simon se dopouští chyby a závěr dvanácté hry začíná nabírá na zajímavosti.
     
    40-30
    Setbol! A je to zajímavé ještě více! Simon měl protihráče na lopatkách, jenže nedokázal uspět na síti!
     
    40-40
    První servis byl ale úspěšný, return skončil v síti.
     
    40-A
    Opětovně první podání, po kterém Del Potro jen už téměř zbytečně běžel na druhou stranu. Gembol na tiebreak.
     
    40-40
    Zkrácená hra však ještě nepřichází. Del Potrovi stačilo returnovat, Simon se vyhodil do autu. Z forhendové strany.
     
    A-40
    Druhý setbol! Gilles Simon nebyl až tak rozběhaný, přesto se dopustil snadné chyby do autu!
     
    40-40
    Simon odvrací také druhou hrozbu. Francouzský tenista i jeho soupeř hráli na sebe opatrné bekhendové údery. To změnil až Gilles, ten po úderu po lajně zahrál úder do protipohybu.
     
    A-40
    Třetí setbol! Nenasazený tenista však nyní zachyboval po returnu svého protihráče!
     
    40-40
    I třetí šance Del Potra je už pryč. Argentinec se po výletu soupeře na síť dostal k zajímavé příležitosti, jak Simona přelstít. Nakonec zvolil razantní variantu, Francouz však dokázal nastavit raketu!
     
    40-A
    A bekhendový winner po lajně znamená gembol pro zkušenějšího tenistu.
     
    40-40
    Zápletka stále pokračuje. Del Potro se odhodlal jít na síť, již předtím ale zahrál balónek, po kterém soupeř neměl šanci uspět.
     
    A-40
    Čtvrtý setbol přichází pro Del Potra na returnu! Simon neskutečně dobíhal údery svého protihráče, ten fiftýn získal až u sítě, když fantasticky zkrátil celou výměnu za pásku!
     
    40-40
    Juan Martín Del Potro to riskl a neuspěl. Jeho soupeř byl daleko za základní lajnou a Del Potro zkracoval výměnu, balónek se ale dostal jenom do sítě.
     
    40-A
    Gilles Simon trestá, přichází eso na kříž. Gem trvá již přes deset minut.
     
    40-40
    Trvat bude ještě déle. Del Potro cítí velkou příležitost na důležitý brejk. Svého protihráče nyní nechal rozběhat, aby udeřil po dvou úderech k lajnám.
     
    40-A
    Druhý servis do bekhendu měl větší odskok. Určitě však ne takový, aby Del Potro musel returnovat do sítě.
     
    40-40
    A když nechybuje do sítě Juan Martín Del Potro, udělá to v opačném případě jeho protivník. Ten se nedokázal vypořádat s bekhendovými údery.
     
    40-A
    Šokující volej za základní lajnu od Argentince. Ten měl u sítě forhendovou příležitost na pátý setbol, úder po lajně mu ale vůbec nesedl.
     
    6:6
    Gilles Simon si vypomáhá servisem a po dlouhém zápolení a čtyřech odvrácených brejkbolech si vynucuje tiebreak!
     
    1-0
    Tohle je veliká škoda pro francouzského tenistu. Ten měl ve výměně navrch a přesně umístěný úder do kurtu by mu výrazně pomohl, těsně však zachyboval mimo dvorec.
     
    2-0
    Juan Martín Del Potro naopak po druhém servisu přidal na aktivitě a získává míček po winneru. První minibrejk.
     
    3-0
    Dvojchyba, třetí v zápase, si našla místo ve velmi nevhodnou chvíli pro Simona. Tohle bude mít ve druhé sadě už velmi náročné obrátit.
     
    3-1
    Del Potro se po opatrné výměně plné bekhendů připravuje o jeden z minibrejků úplně sám, svým forhendem až příliš přestřelil do autu.
     
    4-1
    Gilles Simon výborně returnoval těžký servis protihráče za síť, bohužel pro něj však míček dopadl do míst pro čtyřhru.
     
    4-2
    Simon nyní snižuje na 2:4 a vůbec poprvé v zápase získává v tiebreaku míček při vlastním podání. Jeho soupeř v této chvíli poslal balónek do sítě. Tenisté si mění strany.
     
    5-2
    Hrůzná bilance pokračuje. Simon nedokázal ideálně reagovat na bekhendový úder soupeře se spodní rotací a balónek zasílá za základní lajnu.
     
    5-3
    Del Potro v tiebreaku rovněž chybuje, po returnu soupeře kros posílá míček lacino k síti.
     
    6-3
    Tři setboly v řadě pro Del Potra, ten získal důležitý míček po přímém bodu z podání!
     
    6-4
    Juan Martín Del Potro až příliš zkoušel. Soupeř nebyl daleko za základní lajnou, přesto se pokusil o kraťas. Ten navíc skončil v síti. Šestý setbol v druhém setu.
     
    6-5
    A bude tu také sedmý, přímý bod ze servisu pomáhá také Simonovi.
     
    7:6
    Juan Martín Del Potro si pořádně zařval a má důvod proč, po dvou a čtvrt hodinách vede 2:0 na sety! Radost udělal také svým přítomným fanouškům, ti sledovali výborný servis na kříž a nezreturnované podání Simona!
     
    0:0
    Následuje přestávka po konci prvního setu.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Gilles Simon.
     
    15-0
    Hned na úvod tu byla dlouhá výměna od základní lajny, hráči se v ní proháněli ke stranám. Nevydržel to Simon, francouzský hráč, který vypadá fyzicky mnohem znaveněji, poslal balónek do sítě.
     
    15-15
    To mu však nezabránilo v tom, aby následující fiftýn za ním zamířil po vítězném úderu.
     
    15-30
    Servis na kříž a return, který nedoletěl ani k pásce.
     
    15-40
    Juan Martín Del Potro hrál až příliš dlouhý úder po lajně, ten skončil v autu.
     
    0:1
    Gilles Simon je však známý bojovník a utkání bude chtít ještě vybojovat. Soupeř mu přešel na síť, Simon ho ovšem výborně prohodil.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Juan Martín Del Potro začíná nový gem vítězným úderem kros.
     
    30-0
    Následně si vypomáhá výborným servisem na kříž, byl z toho přímý bod.
     
    30-15
    Simon si zasloužil potlesk diváků po forhendovém winneru k lajně.
     
    40-15
    Del Potro však parádně zapodával a získal tak druhý fiftýn v gemu po přímém bodu.
     
    40-30
    Gilles Simon byl úspěšný v krátké výměně. Dospěje gem ke shodě?
     
    40-40
    Simon parádně returnoval, protihráč nenašel recept na tento skvělý úder.
     
    40-A
    Brejkbol! Gilles Simon opětovně parádně returnoval, Del Potro dokázal vrátit míček jenom za základní lajnu!
     
    0:2
    Teprve potřetí v utkání je tu brejk a tenhle přidává zápasu úplně jiný směr! Juan Martín Del Potro do svého protihráče šel pořádně, fungoval mu forhend, přesto se nakonec dopustil nevynucené chyby do sítě!
     
    0-15
    Gilles Simon začíná novou hru výborným podáním a také přímým bodem.
     
    15-15
    Del Potrovi stačilo returnovat na druhou stranu kurtu, Simon při snaze zahrát balónek do protipohybu chyboval do autu.
     
    15-30
    Juan Martín Del Potro si dává hlavu do dlaní, jeho return nenašel kurt pro dvouhru.
     
    30-30
    Ani Gilles Simon po následném returnu Del Potra zachyboval.
     
    30-40
    Simonovi pomáhá servis, je tu gembol na potrvzení brejku.
     
    40-40
    Del Potro se ještě nevzdává a vybojoval shodu.
     
    40-A
    Argentinský hráč však následně kazí míček do autu.
     
    0:3
    Další balónek z raketu Del Potra končí za základní lajnou a poprvé v utkání je tu potvrzený brejk.
     
    0:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:3
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Výměna se nejprve musela opakovat po zásahu jestřábího oka. V té opakované se rychle dopustil nevynucené chyby Gilles Simon.
     
    30-0
    Francouz nezískává ani následující míček, ten se mu nevydařil, když ho poslal po čáře do autu.
     
    30-15
    Nenasazený hráč se však ještě dostává do průběhu čtvrtého gemu.
     
    30-30
    A je to z jeho pozice ještě zajímavější, dokázal se přesně trefit před základní lajnu.
     
    40-30
    Del Potro ale reaguje esem. Argentinec při posledních míčcích vypadá velmi znaveně.
     
    1:3
    Výborná práce čtvrtého tenisty světa. Ten si protihráče přitáhl na síť, aby poté jen lehce povyskočil a nastavil raketu.
     
    15-0
    Juan Martín Del Potro si výborně vyčkával na pohyby Simona, aby poté udeřil winnerem k lajně.
     
    15-15
    Gilles Simon odpověděl vydařeným servisem, po dalším jeho úderu byl konec výměny na světě.
     
    15-30
    Následuje přímý bod ze servisu.
     
    15-40
    Del Potro se rozehru pokoušel ukončit razantně, úder z jeho strany ale skončil v autu.
     
    1:4
    Simon výborně zapodával, Del Potro dokázal vrátit servis jenom do sítě.
     
    1:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:4
    Juan Martín Del Potro si k sobě o pauze zavolal lékaře.
     
    1:4
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Argentinec však do nového gemu vstoupil na výbornou.
     
    30-0
    Také následně jeho podání hrálo při zisku fiftýnu velkou roli.
     
    40-0
    Tři gemboly za sebou, Simon returnoval jenom do sítě.
     
    2:4
    Juan Martín Del Potro získává hru čistou hru, vše bylo víceméně o vydařených servisech.
     
    15-0
    Gilles Simon počtvrté v utkání vytváří dvojchybu.
     
    15-15
    V následující rozehře se však dostal k síti, aby zde úspěšně zasmečoval.
     
    15-30
    Simon měl velké štěstí, při práci na síti se trefil Del Potrovi na raketu, argentinský hráč ovšem slibnou příležitost nezužitkoval.
     
    30-30
    Del Potro se v probíhajícím gemu pohybuje o mnoho lépe a je to znát na jeho hře. Poté, co vyhnal soupeře ven z kurtu, mu zahrál vítězně do protipohybu.
     
    40-30
    Brejkbol! Juan Martín Del Potro je jako znovuzrozený, opětovně soupeři zahrál do bekhendového místa. Ten poslal míček jenom do sítě.
     
    40-30
    Druhé podání.
     
    3:4
    Argentinec je zpátky ve třetím setu! Favorit utkání chvílemi tvořil hru, chvílemi hrál opatrné míče. Poté však nastoupil, Simon mu výborně odolával. Celou výměnu Del Potro ukončil na síti velmi těžkým forhendovým volejem!
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Tenisté předvádějí výborný tenis a oba dva toho mají očividně dost. Novou hru načala velmi dlouhá výměna, v jejímž závěru Gilles Simon došel na síť, forhendový volej kros mu ale vůbec nevyšel.
     
    15-15
    Simon se znovu objevil na síti, Del Potro ho chtěl prostřelit, to se mu ale nepovedlo, neboť pálil jen do sítě.
     
    15-30
    Gilles Simon soupeře vyhnal ven z kurtu, ten chtěl zahrát úder kros, balónek mu ale nevyšel ideálně a skončil v autu.
     
    30-30
    Razantní servis na kříž byl úspěšný, return se k síti sotva dostal.
     
    40-30
    Forhendovou přestřelku od základní lajny vyhrál Juan Martín Del Potro. Ten si došel pro gembol a má šanci potvrdit brejk z předcházející hry.
     
    40-40
    Shoda. Hráči na sebe opětovně vrhali forhendové údery křížem, tentokrát to vyšlo Simonovi, který si vyčkal na chybu soupeře do autu.
     
    A-40
    Juan Martín Del Potro do kurtu zasadil výborný servis. Gilles Simon sice returnoval přes síť, míček ale dopadl k prostoru pro čtyřhru.
     
    40-40
    A gem stále pokračuje. Del Potro při přechodu na síť odehrál forhend kros, Simon ho ale výtečně prohodil. Argentinec byl bez jakékoliv šance.
     
    A-40
    Stejně jako nyní Gilles Simon, ten jen sledoval eso svého protihráče.
     
    4:4
    Přímý bod z podání a srovnáno na 4:4 ve třetím setu!
     
    15-0
    Simon se ocitl na síti, protihráč ho ale úspěšně prohodil.
     
    15-15
    Oba tenisté na závěr rozehry nečistě trefili své údery. Zatímco Simonovi se míček dostal ještě na druhou stranu kurtu, Del Potro už tolik štěstí neměl.
     
    30-15
    Juan Martín Del Potro returnoval křížem, následně zahrál po lajně, aby se prezentoval úderem kros. Na tento míček Gilles Simon dokázal už jen zareagovat obranným úderem do autu.
     
    30-30
    Francouz ovšem trefuje přímý bod z podání. Následuje důležitý fiftýn.
     
    30-40
    A ten jde na stranu Simona, Juan Martín Del Potro returnoval z forhendu pouze do sítě.
     
    4:5
    Gilles Simon získal tři míčky v řadě, ten poslední po výborném bekhendu po lajně, když dokázal zareagovat na return soupeře.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Juan Martín Del Potro byl před začátkem gemu podporován svými fanoušky, tak mi důvěru oplatil patnáctým esem v utkání.
     
    30-0
    Následně potřeboval ještě forhend navíc, ani ten Simon neměl šanci vrátit zpátky do kurtu.
     
    40-0
    Eso číslo šestnáct. Podruhé v utkání ze druhého servisu. Tři gemboly na 5:5.
     
    5:5
    Del Potro bez problémů srovnává na 5:5. Soupeř se chvíli bránil, nakonec závěrečný míček poslal do míst pro čtyřhru.
     
    5:5
    Gilles Simon jde podávat s novými míčky.
     
    0-15
    A začíná novou hru skvělým prohozem po lajně. Del Potro sice dokázal zahrát výborný bekhendový volej pod sítí, nad ten forhendový ale už nedosáhl.
     
    0-30
    Juan Martín Del Potro měl soupeře na lopatě, před síti však hrubě zachyboval, když svůj bekhend až příliš přetáhl za základní lajnu.
     
    0-40
    Gilles Simon míří za čistou hrou, závěrečný úder zahrál fantasticky ven z kurtu.
     
    5:6
    Gem nemohl zakončit lépe než esem, servis letěl na kříž.
     
    5:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:6
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Simon byl pod mírným tlakem. Del Potro po jeho úderu přestal sice hrát, ale nezahlásil, že chce jestřábí oko. Francouz poté poslal balónek do autu.
     
    30-0
    Juan Martín Del Potro utvrzuje své vedení po trefeném esu.
     
    30-15
    Gilles Simon v rozehře od základní lajny byl dostatečně trpělivý, soupeř zachyboval do sítě.
     
    30-30
    Del Potro se vydal na síť, nepůsobil však dvakrát jistě. Simon toho využil úspěšným prohozem. Gembol nebo setbol?
     
    30-40
    Brejkbol, setbol a diváci šílí, mají na dosah čtvrtou sadu! Juan Martín Del Potro to v dané chvíli nevydržel a balónek zaslal za základní lajnu!
     
    5:7
    Gilles Simon si v téhle nádherné bitvě vysloužil čtvrtý set, když Del Potro po returnu soupeře zachyboval do autu! Otázkou zůstává, kdy bude utkání dohráno, nad Londýnem se začíná stmívat a pokud se bude hrát v podobném tempu jako dosud, sada určitě v pondělí dohrána nebude!
     
    Je to potvrzeno, utkání mezi Del Potrem a Simonem bude dohráno až v úterý, pravděpodobně od 11:30!
     
    0-15
    Do dohrávky vstupuje lépe Gilles Simon, který čtvrtou sadu začíná na podání.
     
    0-30
    A také druhý fiftýn úterního klání směřuje na konto Francouze.
     
    0-40
    Ten velice rychle jde do vedení 40:0.
     
    0:1
    A celý gem získává díky čisté hře. To byl velmi rychlý nástup.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Série fiftýnů na podání pokračuje, Del Potro získává první bod v dohrávce.
     
    30-0
    A hned na to vede 30:0.
     
    40-0
    Argentinec nechce svému soupeři zůstat nic dlužný a rád by srovnal po čisté hře.
     
    1:1
    A to se také děje. Na úvod úterního duelu tu jsou dvě čisté hry. Srovnáno na 1:1.
     
    0-15
    Fiftýn na stranu Simona musela potvrdit až jestřábí oko.
     
    15-15
    Juan Martín Del Potro je prvním tenistou v úterý, který vybojoval míč na returnu.
     
    15-30
    Soupeř však parádně zapodával na téčko a získává snadný míč na své konto.
     
    15-40
    Del Potro se po bekhendovém úderu se spodní rotací dopustil nevynucené chyby do sítě.
     
    1:2
    Gilles Simon po úderu k lajně donutil protihráče k vysokému balónku. Simon si na síti poradil smečí po čáře.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0-15
    Začátek čtvrté hry vyšel lépe francouzskému tenistovi.
     
    0-30
    Del Potro se dostal k výbornému podání a rychlému forhendu po lajně, Gilles Simon ovšem zahrál forhend kros. Ten byl vítězný.
     
    15-30
    Juan Martín Del Potro se nebál být aktivní a svého protihráče předčil. Simon už dokázal jen vrátit míček před síť.
     
    15-40
    Dva brejkboly po nevynucené chybě Del Potra za základní lajnu!
     
    1:3
    Argentinský tenista vytváří dvojchybu a jeho soupeř odskakuje na 3:1!
     
    15-0
    Simon na začátek pátého gemu posílá míček jenom do autu.
     
    15-15
    Reaguje však na výbornou, trefuje eso.
     
    15-30
    Bekhendová výměna. Gilles Simon využíval údery s horní rotací, naopak soupeř údery se spodní rotací. To se Del Potrovi nevyplatilo, poslední míček zahrál jenom do sítě.
     
    30-30
    Juan Martín Del Potro si tenhle fiftýn zasloužil. Nejprve parádně returnoval křížem, následně poslal balónek po lajně a zpátky do rohu kurtu, aby se objevil na síti. Gilles Simon se snažil být agresivní, míček ale zahrál jenom do sítě.
     
    30-40
    Stejně jako v tiebreaku druhého setu si Simon vzal jestřábí oko, se kterým si vůbec nebyl jistý. Tentokrát měl ovšem štěstí, soupeř velice těsně zahrál úder do autu. Předtím se jednalo o dlouhou výměnu plnou úderů se spodní rotací.
     
    40-40
    Del Potro se dostává na shodu. Argentinský tenista trochu necitlivě přešel na síť. Zde dvakrát odehrál bekhendový volej, aby poslal do kurtu forhendový volej kros.
     
    A-40
    Brejkbol! Po pomalejším rozjedu obou hráčů přicházejí na řadu dlouhé rozehry, tu tentokrát nevynucenou chybou ukončil Simon!
     
    40-40
    Francouz chvíli po servisu šel na síť a Juan Martín Del Potro ho zkusil přelobovat, balónek ale mířil daleko do autu.
     
    40-A
    Podání ven z kurtu přineslo klid na raketu Simona, ten po chybě soupeře za základní lajnu má gembol.
     
    40-40
    Shoda. Del Potro po celou výměnu svého protihráče proháněl po kurtu chytrými forhendy, do toho se dvakrát zamotala páska. Argentinec musel na síť, kde předvedl smeč na lajnu. Čárový rozhodčí nejprve zahlásil aut, umpirový ho však okamžitě opravil.
     
    40-A
    Gilles Simon servíruje parádně, pomáhá si esem.
     
    40-40
    Del Potro chce vybojovat rebrejk. Po returnu zahrál vítězný forhend k lajně, soupeř byl na odpověď krátký.
     
    A-40
    Všechno bylo provedeno ideálně, i přechod na síť, Gilles Simon však forhendový volej posílá jenom do pásky! Brejkbol!
     
    40-40
    Po druhém podání Del Potro returnoval jenom do autu. Úder to byl velmi těsný a jelikož favorit má poslední možnost jestřábího oka, tak si ji ponechává na další průběh setu.
     
    40-A
    Simon se po více než jedenácti minutovém trvání páté hry vydal na síť, protihráč se bránil jenom úderem od základní lajny do sítě.
     
    40-40
    Juan Martín Del Potro forhendovým winnerem kros prodlužuje velmi dlouhý a ještě o to důležitější gem. Kdo ho nakonec získá?
     
    A-40
    A rázem je tu opětovně brejkbol, bekhend Simona od základní lajny po čáře zastavila páska!
     
    2:3
    Rebrejk! Del Potro výborně returnoval před základní lajnu, Simon dobře ustupoval, balónek však poslal do sítě!
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Servis byl účinný, do kurtu padlo eso.
     
    15-15
    Gilles Simon se rozhodl hrát agresivně a soupeře dostat daleko za základní lajnu. Ten se pomocí obranného úderu z bekhendu prodral na síť, kde však byl parádně prohozený po lajně.
     
    30-15
    Simon se následně ubránil skvělému podání svého protihráče, doběhl i další míčky, po tom posledním ale zahrál úder do sítě.
     
    40-15
    Druhý servis s kickem se pokoušel přelstít rychlým returnem, tento pokus ale zastavila síť.
     
    3:3
    Podání do forhendu bylo ideální, podruhé za sebou skončil forhendový return Simona jenom v síti. Srovnáno na 3:3.
     
    0-15
    Druhé slabší podání letělo do bekhendu, z něho ale Juan Martín Del Potro udělal snadno chybu do sítě.
     
    15-15
    Juan Martín Del Potro se chvíli po returnu i díky pásce dostal na síť, protihráč se ho snažil prohodit. Favorit ale zahrál volej z forhendu křížem.
     
    15-30
    Gilles Simon do toho šel následně velmi agresivně a soupeře přikoval k základní lajně. Ten se nakonec bránil posledním úderem do sítě.
     
    30-30
    Dvojchyba Simona, pátá v utkání, která nepřichází úplně v ideální chvíli.
     
    30-40
    Del Potro se však připravuje o šanci chybou do sítě.
     
    3:4
    Podruhé za sebou končí úder z rakety Del Potra v síti, tentokrát se jednalo o bekhend se spodní rotací, který Argentince neposlechl.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Přesný servis na lajnu znamená fiftýn po přímém bodu.
     
    15-15
    Del Potro se až příliš natahoval ke svému forhendovému úderu v rohu dvorce, míček nakonec skončil v síti.
     
    30-15
    Okamžitě si však díky servisu vypomáhá k zisku snadného fiftýnu.
     
    40-15
    Gilles Simon se vzmohl jenom na return do středu kurtu, Juan Martín Del Potro trestal rychlým forhendem kros.
     
    4:4
    Podání na kříž a return končící za základní čárou. Je to 4:4.
     
    15-0
    Simon se po returnu soupeře dostal na síť pomocí bekhendu kros, Del Potro však při úderu po lajně měl přesnou mušku.
     
    30-0
    Juan Martín Del Potro po druhém servisu protihráče returnoval před základní lajnu, poté zahrál k oběma čarám, aby si Simona přitáhl na síť. Francouz balónek doběhl, míček ale skončil v autu.
     
    30-15
    Gilles Simon si dokázal vypomoci kvalitním prvním servisem a přímým bodem z podání.
     
    40-15
    Dva brejkboly! Juan Martín Del Potro na protihráče nastoupil forhendovými údery a od toho neupustil po celou výměnu. Při svém závěrečném úderu hrál do rohu dvorce, soupeře se vyhodil za základní lajnu!
     
    40-30
    Simon hrozbu odvrací po nevynucené chybě soupeře za základní lajnu. Stále však musí čelit jednomu nepříjemnému míčku.
     
    5:4
    Gilles Simon je na sebe pořádně naštvaný, jelikož před sítí pokazil svůj úder daleko do autu, i když stačilo zahrát snadno k lajně! Del Potro půjde podávat na vítězství v utkání!
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Servis přímo na kříž, precizní práce od čtvrtého hráče žebříčku.
     
    15-15
    Gilles Simon returnoval do bekhendu a dostal se k síti. Del Potro ho lobem vrátil k základní lajně a poté chvíli probíhala výměna, kterou úderem do sítě pokazil pátý nasazený hráč.
     
    30-15
    Výborný servis ven z kurtu, po kterém následoval bezproblémový forhend k lajně.
     
    40-15
    Dva mečboly jsou tu poté, co Simon na podání protihráče do bekhendu stačil raketou jen dosáhnout!
     
    40-30
    Gilles Simon lehce zaslal return doprostřed kurtu, Del Potro balónek trefuje rámem a vytváří tak nevynucenou chybu.
     
    40-40
    Vzápětí jsou tu dvě chyby do sítě a třetí dvojchyba. Jak to s Del Potrem zamává?
     
    40-A
    To jsou věci, brejkbol a hlasitá podpora Simona od diváků, kteří chtějí pokračování zajímavého duelu! Del Potro výměnu od základní lajny pokazil do autu!
     
    40-40
    Obrovské štěstí stálo při Argentinci, ten po returnu soupeře k lajně zahrál přesný úder na čáru! Shoda!
     
    A-40
    Třetí mečbol! Rychlé podání a return jenom v autu!
     
    40-40
    Rovněž ten je odvrácený! Juan Martín Del Potro nepůsobil pasivně a do svého protihráče šel naplno, ten se ubránil a po nepovedeném zkrácení soupeře šel na síť. Del Potro zachyboval do sítě.
     
    40-A
    Brejkbol číslo dvě! Del Potro do kurtu poslal výborné podání, na return Simona zareagoval nečistě trefeným úderem!
     
    40-40
    Důležitá chvíle a první servis, po kterém následuje fiftýn a přímý bod.
     
    A-40
    Mečbol s číslem čtyři, znovu Del Potro získal balónek po přímém bodu ze servisu!
     
    40-40
    Druhé podání a forhendový return po lajně. Simon ho zahrál bez nervů, zasloužil si za to čtvrté odvrácení mečbolu.
     
    40-A
    Gilles Simon hraje se závěrem možného duelu čím dál lépe! Simon se dostal na síť, kde nejprve nechal vyniknout Del Potra vyškrábnutým úderem za pásku, aby Francouz mohl udeřit až napodruhé!
     
    40-40
    Juan Martín Del Potro odpovídá výborným servisem a přímým bodem.
     
    40-A
    Čtvrtý brejkbol pro Simona! Del Potro odehrál forhend se spodní rotací po lajně, Simon trestal rychlým winnerem!
     
    5:5
    Úchvatný duel pokračuje a pokračovat ještě bude! Gilles Simon vybral neskutečně náročný servis protihráče přesně na lajnu. Del Potro chtěl hrát míček křížem, ale balónek poslal do sítě!
     
    15-0
    Del Potro si za nepříznivé situace věřil a zahrál parádní zkrácení hry za síť. Simon ani nemusel balónek dobíhat.
     
    30-0
    Juan Martín Del Potro se v této chvíli mohl spolehnout na bekhendový úder se spodní rotací, který zahrál křížem. Gilles Simon po pár úderech netrefil míček ideálně a poslal jen do autu.
     
    30-15
    Del Potro měl celou situaci parádně rozehranou, využíval tradiční údery z bekhendové strany. Soupeř nepříjemné míče vybíral. Argentinec přešel na forhend a vyhodil se za základní lajnu.
     
    30-30
    Simon po servisu zamířil na síť a Del Potro musel vytáhnout obranný úder po lajně, balónek ale skončil za základní lajnou.
     
    30-40
    Gilles Simon obrací průběh gemu, soupeř se dopouští nevynucené chyby do autu.
     
    5:6
    Parádní servis na kříž a return končící v autu.
     
    5:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:6
    Konec přestávky, podávat bude Juan Martín Del Potro.
     
    15-0
    Juan Martín Del Potro začíná novou hru esem na kříž.
     
    30-0
    A pokračuje úplně ve stejném duchu z druhé strany.
     
    40-0
    Třetí eso v kuse a Simon nevěřícně kouká, co se to děje!
     
    6:6
    V této chvíli sice Gilles Simon vybral razantní podání na kříž, úder po returnu však už neměl nárok uhrát fiftýn na své konto. Tiebreak!
     
    0-1
    Simon začíná skvěle, Del Potro jeho servis nedokázal dostat zpátky do kurtu.
     
    0-2
    Po nedávné čisté hře Del Potro nyní vytváří dvojchybu!
     
    1-2
    Následovalo parádní podání a úspěšný úder do protipohybu.
     
    1-3
    Gilles Simon podruhé ve zkrácené hře nedovolil soupeři úspěšně returnovat do dvorce.
     
    2-3
    Minibrejk je zpátky. Tenisté na sebe hrály údery po lajně, Del Potro odehrál míček na kříž a protihráč se vyhodil do autu.
     
    3-3
    Druhý výborný servis na kříž. Simon dokázal ustoupit a trefit míček, ten ale doletěl hodně daleko za základní lajnu. Výměna stran.
     
    4-3
    Gilles Simon si při returnu chtěl nakročit blíže ke kříži, Del Potro ho ale zmátl a trefil eso do forhendové strany.
     
    4-4
    Přesně trefená lajna Simona srovnává stav tiebreaku na 4:4. Francouz si výborně všiml, jak Del Potro jde na střed.
     
    4-5
    Servis na kříž a dva údery Simona do bekhendu. Po tom druhém musel jeho protihráč lobovat, míček dopadl za základní čáru.
     
    5-5
    Podání na kříž a forhendový smrtící winner od Argentince. Přijde setbol nebo mečbol?
     
    6-5
    Pátý mečbol! Gilles Simon podruhé v tiebreaku zkusil jít ke kříži, soupeř ho ale znovu převezl! Del Potro má první šanci na returnu, uspěje?
     
    7:6
    Ohromná bitva, která trvala více než čtyři hodiny a čtvrt, je u konce, Gilles Simon po rychlém forhendu protihráče křížem zahrál poslední míček jenom do sítě!
     
    Konec zápasu
     
    Juan Martín Del Potro se podruhé v kariéře podívá do čtvrtfinále Wimbledonu. Argentinský tenista ve vyrovnaném duelu přehrál Gillese Simona 3:1 na sety, když před dohrávkou vedl 2:1 na sady. Do úterního dne lépe vstoupil Simon, ten měl brejk a vedl 3:1 na gemy. Del Potrovi se ale povedl rebrejk a za stavu 5:4 dokonce podával na vítězství v zápase. V desáté hře ale Argentinec nevyužil čtyři mečboly při vlastním podání a set tak chvíli poté zamířil do tiebreaku, ve kterém Simonovi nepomohl ani minibrejk na úvod.
     
    Del Potro se o druhé semifinále Wimbledonu potká s Rafaelem Nadalem. (15:25:54)

    Radek Štohl

    Čas utkání: 4:17

    4. set: 1:05

    Del Potro Simon
    4. set Utkání 4. set
    Získané body celkem
    50 189 180 47
    Nejdelší série získaných bodů
    5 7 8 5
    Setboly
    5 13 1 0
    Mečboly
    5 5 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:22 1:21 1:41 0:25
    Esa **
    10 27 13 2
    Dvojchyby **
    3 4 5 1
    Udržená podání
    4 / 6
    67 %
    19 / 24
    79 %
    20 / 24
    83 %
    4 / 6
    67 %
    Odvrácené brejkboly
    3 / 5
    60 %
    10 / 15
    67 %
    16 / 20
    80 %
    3 / 5
    60 %
    Body při vlastním podání
    30 / 47
    64 %
    110 / 169
    65 %
    121 / 200
    61 %
    30 / 50
    60 %
    Body po 1. podání *
    83 / 111
    75 %
    89 / 116
    77 %
    Body po 2. podání *
    27 / 58
    47 %
    32 / 84
    38 %
    Úspěšnost 1. podání *
    111 / 169
    66 %
    116 / 200
    58 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    216 km/h 200 km/h
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 5
    40 %
    4 / 20
    20 %
    5 / 15
    33 %
    2 / 5
    40 %
    Body při soupeřově podání
    20 / 50
    40 %
    79 / 200
    40 %
    59 / 169
    35 %
    17 / 47
    36 %
    Body po příjmu 1. podání *
    27 / 116
    23 %
    28 / 111
    25 %
    Body po příjmu 2. podání *
    52 / 84
    62 %
    31 / 58
    53 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 4. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Juan Martín Del Potro
    Stát: Argentina
    Datum narození: 23.09.1988
    Věk: 35 let
    Držení: pravák
    Výška: 198 cm
    Váha: 97 kg
    Nasazení: 5

    Gilles Simon
    Stát: Francie
    Datum narození: 27.12.1984
    Věk: 39 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm
    Váha: 65 kg
    bahis siteleri