Chrudim – Živanice 2:0 (kon.) | Frýdlant n/O – Vítkovice 1:0 (kon.) | Pardubice – Zápy 4:0 (kon.)
Frýdek-Místek – Havířov 1:3 (kon.) | Varnsdorf – Oberlausitz 4:0 (kon.) | Ústí n/O – Hr. Králové 1:3 (kon.)
Karviná – Opolí 1:0 (kon.) | Jihlava – Vrchovina 3:0 (kon.) | Ostrava – FC Rostov 0:0 (zruš.)
Bielefeld – Jablonec 0:1 (kon.) | Plzeň – Dynamo Kyjev 0:2 (kon.) | Zlín – Zlaté Moravce 3:0 (kon.)
Teplice – Sokolov 3:0 (kon.) | Aue – Mladá Boleslav 3:3 (kon.) | Slovácko – Haladás 1:1 (kon.)
Sparta – Zagłębie 1:2 (kon.) | Wisla Krakov – Žilina 1:2 (kon.) | Táborsko – Slavia B 3:2 (kon.)
Vlašim – Vltavín 1:0 (kon.) | Skalica – Opava 2:0 (kon.) | Prostějov – Uničov 0:0 (kon.)
Rostov – Slavia 1:2 (kon.) | Ružomberok – Třinec 1:1 (kon.) | Brno – Vyškov 2:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:2 (0:0)
Dynamo Kyjev
Sobota 14.07.2018, 15:30 • Schwaz, Rakousko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (17:28:31)
     
    Je dobojováno! Svěřencům Pavla Vrby poslední generálka na start ligové sezóny nevyšla. Plzeň byla dobrou hodinu hry lepším týmem, ale ze svých možností braknáře Bojka nepřekonala. To Dynamo bylo v koncovce mnohem efektivnější, když z první šance skóroval Bujalskyj. Od této chvíle už byl ukrajinský tým na míči mnohem častěji a v závěru zvýšil svůj náskok na konečných 2:0, o což se postaral střídající Smirnij.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jan Kovařík si na levé straně několikrát vyměnil míč s Martinem Zemanem, ale nakonec odcentroval jen do zámezí. V tomto duelu se už nic nestane!
     
    89
    Viktoriáni po ztrátě míče začali presovat a trochu rozhodili poklidnou rozehrávku Dynama, které už jenom čeká na závěrečný hvizd.
    88. Jevhen SMIRNIJ - 0:2
     
    88
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Zhruba tři minuty před koncem zápasu je asi definitivně rozhodnuto! Defenziva Plzně si znovu nepohlídala bleskový přechod Dynama do útoku. Nenápadný pas ze středového kruhu zužitkoval rychlonohý JEVHEN SMIRNIJ a pod mírným tlakem Kovaříka vystřelil placírkou podél vybíhajícího Hrušky k jeho pravé tyči.
     
    86
    Smirnij se na pravém křídle neprodral přes Kovaříka a fauloval. Západočeši však u míče dlouho nevydrželi, neboť Chorý si v souboji o letící míč taktéž pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    85
    Dynamo žádné komplikace v obraně nepřipustilo a záhy vytlačilo útočící hráče Viktorie až k pokutovému území Aleše Hrušky.
     
    84
    Kádar se vedle vlastního vápna trochu lekl obrovitánského stínu Chorého, díky jehož napadání získala Plzeň jeden z mnoha rohových kopů.
     
    82
    Artem Bjesjedin nabíral nebezpečnou rychlost po kolmici ze středového kruhu. Hruška proti němu včas vyběhl a navíc byl máván ofajd.
     
    81
    Viktoriáni málem prohrávali už o dva góly. Smirnij rozjel akci pro Kędzioru, který zprava centroval. Bjesjedin si zaběhl za Hájka, ale zblízka nedokázal uklidit míč mezi tři tyče!
     
    80
    Velké množství střídání hru hodně rozkouskovalo. V posledních minutách se moc nehraje a Kyjev se tak blíží cennému vítězství.
     
    79
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Tchê Tchê, přichází Smirnij.
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Cyhankov, přichází Harmaš.
     
    78
    Na posledních dvanáct minut jde oživit zálohu Viktorie Pavel Bucha, který dokonce dostal od Patrika Hrošovského kapitánskou pásku.
     
    76
    Zeman se sice jako první dostal k centru z pravého křídla, ale u druhé tyče jenom sklepl míč do rukavic dosud nepřekonaného Denyse Bojka.
     
    75
    A další hráč Kyjeva, který byl tvrdým zákrokem poslán na zem. Dynamo tak rozehrává ze středu hrací plochy.
     
    74
    Havel se okamžitě po svém příchodu dostal ke střele, kterou jenom rozšířil už tak dost početnou sbírku nepovedených pokusů, proti kterým Bojko nemusel zasahovat.
     
    73
    Cyhankov upaloval za nákopem z půlící čáry, nově příchozí Kovařík ho k míči ale nepustil a naopak ho nechal projít k vybíhajícímu Hruškovi.
     
    72
    Krmenčík, Kopic, Limberský a Řezník mají v tomto zápase splněno. Novými tvářemi na trávníku jsou Kovařík, Havel, Zeman a Chorý.
     
    71
    Český zástupce v příštím ročníku Ligy mistrů výrazně přitvrdil hru a na vlastní kůži to pocítil další hráč v bílém, který potřebuje ošetření.
     
    70
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Bujalskyj, přichází Sydorčuk.
     
    69
    Západočeši rohový kop ubránili, ale kvůli nedovoleném zákroku Ekpaie je čeká další defenzivní činnost při standardní situaci.
     
    68
    Kyjevští v posledních minutách mnohem jednodušeji přechází do útoku. Na pravé straně teď nabral rychlost Cyhankov a Hájek měl co dělat, aby jeho centr srazil na roh.
     
    67
    Levý kotník jediného úspěšného střelce si vyžádal rychlý obstřik. Pár desítek vteřin se proto nehrálo.
     
    66
    Kalitvincev, Morozjuk a Šepelev přenechali svá místa Šaparenkovi, Šabanovovi a Andrijevskému.
     
    66
    Mezitím, co s balónem postupoval Besjedin, Hořava fauloval u středové čáry Bujalského a vyfasoval žlutou kartu.
     
    65
    Tchê Tchê se zaskvěl perfentním nákopem z vlastní poloviny. Kalitvincev se jednoduše dostal za plzeňskou obranu, jenže levačkou vystřelil z hranice vápna přesně do místa, které Hruška kryl.
     
    64
    Po centru ze standardní situace se ve vápně octl zcela nepokrytý Řezník. Jeho hlavička ale nebyla moc povedené a Bojko ji snadno chytil.
     
    63
    Trojité střídání Plzně: Ekpai, Hájek a Řezníček nahrazují Hubníka, Čermáka a Petrželu.
     
    62
    Autor předchozího gólu Bujalskyj fauloval Čermáka, který se s problémy staví zpět na nohy. Kopat se bude proti brance Denyse Bojka.
    61. Vitalij BUJALSKYJ - 0:1
     
    61
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je tady úvodní gól zápasu, ze kterého se raduje ukrajinský vícemistr! Klíčovou chybu na vlastní polovině udělal Hrošovský, který neustál velký tlak napadajících protihráčů. Dynamo se okamžitě dostalo do přečíslení tři na dva a přízemní střela VITALIJE BUJALSKÉHO prošla skrz nohy Romana Hubníka až do sítě.
     
    60
    Dvě třetiny zápasu jsou minulostí. Viktoria také po změně stran kontroluje hru a v ofenzivě je mnohem aktivnějším týmem.
     
    59
    Plzeňané si museli vystačit s rohovým kopem, který z pravé strany rozehrál Aleš Čermák, avšak Bojko balón částečně vyboxoval do bezpečí.
     
    58
    Znovu v akci zkušený veterán Limberský, jenž nechal balón Kopicovi. Muž s desítkou na dresu si navedl míč na střed, ovšem střelou z hranice vápna trefil jen prvního obránce.
     
    57
    Limberský se dostal ke svému tradičnímu centru šajtlí. Míč poslal přesně na čelo Krmenčíka, jenže hlavičkový pokus urostlého útočníka měl hodně daleko ke gólovým parametrům.
     
    56
    První žlutou kartu dostává Tamás Kádár, který u středového kruhu držel Michaela Krmenčíka.
     
    55
    Poměrně intenzivní přeháňka, která začala v závěru první půle, je podle všeho u konce. Pokračuje se v naprosto ideálních fotbalových podmínkách.
     
    54
    Tchê Tchê přijal aut od Kędziory a vzápětí byl faulován Čermákem. Za následným centrem zprava se dral Burda, ale ve vzduchu balón minul.
     
    52
    A po faulu na půlící čáře zase přišel odmávaný ofsajd jednoho z Viktoriánů.
     
    51
    Úvodní branku zápasu nepřinesl ani rohový v podání Aleše Čermáka. Krmenčíkova hlavička totiž směřovala nad břevno Bojkovy brány.
     
    50
    Začátek druhého poločasu se odehrává v poměrně klidném duchu. Ani jeden z týmů zatím nevymyslel nic, co by výrazněji ohrozilo branky soupeřů.
     
    48
    Kyjevští si museli poradit s trvajícím napadáním Viktoriánů. Dopadlo to dalším autem z obranné poloviny ukrajinského mužstva.
     
    47
    Milan Petržela dělal co mohl, ale ani jeho rychlé nohy už balón ve hřišti nedostihly. Pokračuje se autovým vhazováním Morozjuka.
     
    46
    Pavel Vrba udělal během pauzy dvě změny v sestavě. Za Matúše Kozáčika si stoupl před brankovou čáru Aleš Hruška. Skončil také Procházka, kterého nahradil jiný středopolař Hořava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém měla Plzeň výrazně více ze hry, ale gólově se prosadit nedokázala. Západočeši často zkouší hrozit z centrovaných balónů, nicméně stopeři Kádár s Burdou většinu z nich před útočícími hráči odvrátili. Tak se nestalo snad jenom v jednačtyřicáté minutě, kdy se k hlavičce zblízka dostal aktivní Roman Procházka, ale Bojkovu branku netrefil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Limberský přiběhl z poslední vlny a zleva centroval, jenže Morozjuk u vzdálenější tyče odehrál balón do autu. Následoval ještě jeden roh, se kterým si kyjevská obrana zkušeně poradila.
     
    45
    Zřejmě poslední akce prvního poločasu. Viktoriáni se dostali až k vápnu soupeře, ale těsná obrana je donutila ke zpátečce do hloubi vlastní poloviny.
     
    44
    Pernica odvrátil kyjevský centr z pravé strany jen kousek před vápno, kde si míč zpracoval Vitalij Bujalskyj. Jeho okamžitá střela letěla přesně doprostřed branky, kde Kozáčik nechyběl.
     
    43
    Petržela elegantně zpracoval míč pro Řezníka, jehož nákop z poloviny hřiště letěl před Krmenčíka, ale ten byl přistižen v ofsajdu.
     
    42
    Luděk Pernica viděl nabíhajícího Limberského, jenže dlouhou diagonálou nasměroval balón do autu.
     
    41
    Po faulu v blízkosti levé autové čáry Západočeši rozehráli standardní situaci. Centr doprava sklepl Pernica na Procházku, jenž si v zahuštěném prostoru udělal prostor k hlavičce, ovšem ani ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    40
    Tým z Kyjeva ho ale snadno ubránil a nechybělo moc, aby se dostal do rychlého protiútoku.
     
    39
    Jediná přihrávka vzduchem přesunula Viktoriány do útoku a byla z toho první střela tohoto zápasu. Postaral se o ní Kopic, nicméně pozorný Bojko jeho pokus z levého konce pokutového území vytáhl na roh.
     
    38
    Radim Řezník narazil na Kalitvinceva, který zleva dával míč na osu hřiště. Hubník si při jednom ze zákroků trochu ublížil a nyní výrazně kulhá. Doufejme, že nepůjde o nic vážného.
     
    37
    Ofenziva Dynama je do této chvíle naprosto bezzubá. Většina akcí ukrajinského vícemistra končí nepřesnou přihrávkou.
     
    36
    Petržela si navedl míč na levačku a přenesl hru na opačné křídlo. Limberský se u levé autové čářy ale neprosadil a míč získal Cyhankov.
     
    35
    Viktoria rychlou akcí po levém křídle získala rohový kop. Kopicův centr byl u první tyče ještě prodloužen, ale na malém vápně se žádný z hráčů v modročerveném k hlavičce nedostal.
     
    34
    Jeden z hráčů Dynama byl na pravé straně zdvojený, i tak si pokryl míč a zastavil jej až faul. Následoval Cyhankovův centr z pravé strany, který skončil v rukavicích plzeňského gólmana.
     
    33
    Pernica dobře reagoval na pohyb Kalitvinceva, kterého stihl zakřižovat. Nakonec se nekoná ani roh, nýbrž rozehrávka Kozáčika.
     
    32
    Jan Kopic to vzal na sebe, jenže u levého okraje velkého vápna o balón přišel. Dynamo se rychle vydalo do kontru, nicméně Kalitvincev zleva odcentroval do autu.
     
    31
    Pernicův nákop na vzdálenost pětadvaceti metrů soupeři odehráli ven z pokutového území a Roman Procházka si pak pomohl rukou.
     
    30
    Milan Petržela nevyužil menšího zaváhání Morozjuka a poté, co absolvoval několik desítek metrů dlouhý sprint, poslal přízemní přihrávku jen na kopačky Dynama.
     
    29
    Plzeňané dobře pokrývají prostory na vlastní polovině a vůbec nepouští soupeře k brance Matúše Kozáčika. Zcela mimo hru tak zůstává kyjevský útočník Tchê Tchê.
     
    27
    Tamás Kadár si počínal hodně důrazně v souboji s Krmenčíkem. Ten se odehrál ještě v pokutovém území, ale rozhodčí jej přešli bez odezvy. Hrotový útočník Plzně utrpěl nějakou bolístku na noze, ale ta by mu neměla zabránit v pokračování ve hře.
     
    26
    Během pauzy se zabavili také skalní příznivci Viktorie, kteří jednou dýmovnicí malinko zkazili vzduchu v blízkosti rozehrávajícího Denyse Bojka.
     
    25
    Krajní obránce Dynama Kyjev potřeboval rychlé ošetření, během kterého se všichni ostatní stáhli ke střídačkám, aby se trochu osvěžili.
     
    24
    Limberského krátká přihrávka na Kopice byla odkopnuta na další roh. Dobrou práci po něm udělal Morozjuk, jenž získal míč pro Kyjev a k tomu byl faulován.
     
    23
    Napadání Plzeňanů poněkolikáté přineslo kýžené ovoce v podobě zisku balónu. Západočeši tak krouží kolem šestnáctky soupeře.
     
    22
    Kopicův centr z levé strany prodloužil Hubník do klubka těl v dresech Dynama. Byl z toho ještě jeden roh, ale ani ten moc povedený nebyl.
     
    21
    Čermák se pomalinku přesouval z křídelního prostoru na střed a vnějším nártem hledal někoho u vzdálenější tyče. Tam byl Kádár a pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    20
    Roman Procházka nechal kopnout standardku Čermáka, jenže jeho levačka poslala míč z nějakých dvaceti metrů vysoko nad břevno Bojkovy brány.
     
    19
    Procházka přihrával po ose hřiště kousek před pokutové území, kde fauloval Kádár. Je z toho nebezpečný přímý kop pro Plzeň.
     
    18
    Volodimir Šepelejev pravděpodobně centroval zpoza rohu velkého vápna, ale míč poslal mimo dosah všech spoluhráčů do autu.
     
    17
    Jednoznačný faul Viktoriánů na Cyhankova rozhodčím neušel. Kyjevští pokračují v kombinaci okolo půlící čáry.
     
    16
    Kapitán Dynama Viktor Cyhankov svůj centr hodně přetáhl a vysoko letící míč neměl šanci žádný z jeho kolegů zastavit. Kozáčik z klidu vykopává.
     
    15
    Cyhankov mohl jít s míčem do vápna, místo toho ale zvolil přihrávku k pravé autové čáře a po zablokovaném centru se bude konat premiérový rohový kop.
     
    14
    Mykola Morozjuk se znovu zastavil a zvolil zpětnou přihrávku do obranné linie. S kombinací Kyjeva pomohl i Denys Bojko.
     
    12
    Většina akcí Dynama je vedena po levé straně. Řezník se svými spoluhráči ji i v tomto případě ale nenechal rozvinout do nebezpečné podoby a sám může vhazovat.
     
    11
    Tomasz Kędziora se prezentoval hodně nepřesným centrem z pravého křídla, zpět do hry uvede míč Matúš Kozáčik.
     
    10
    Morozjuk nechal míč Kalitvincevovi, jehož centr se malinko zamotal mezi nohy Pernicy, ale i ten nakonec poradil bez větších problémů.
     
    9
    Kopic chtěl přenést těžiště hry z osy hřiště do pravého křídla, ale přihrávku úspěšně zastavili obránci Dynama.
     
    8
    Bojko si pohlídal další náběh Krmenčíka a u letícího balónu byl s menším přispěním Burdy jako první.
     
    7
    Územní převahu českého mistra ukončil až nedovolený zákrok na Tamáse Kádara. Maďarský stoper Kyjeva se jen hodně pomalu vrací na nohy.
     
    5
    Dlouhý nákop za obranu Krmenčíka nenašel. Plzeňští tak alespoň aktivně napadali a donutili brankáře Bojka odkopnout míč do zámezí.
     
    4
    Dynamo má zatím velké problémy s kombinací, ani teď se daleko nedostalo a Viktoriáni se po autu Petržely mohli v poklidu vrátit až ke Kozáčikovi.
     
    3
    Milan Petržela okamžitě přistoupil k Morozjukovi, který bude vhazovat. Musí si však delší dobu počkat na míč.
     
    2
    Západočeši se poprvé nastěhovali k pokutovému území soupeře. Petržela zprava centroval k vzdálenějšímu konci velkého vápna a po šikovném sklepnutí se do akrobatického zakončení tlačil Čermák, ovšem Bojkovu branku v nelehké pozici netrefil.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali fotbalisté Viktorie Plzeň, kteří nastupují v klasických modročervených, zatímco Kyjevští v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Petržela, Čermák, Kopic – Krmenčík.

    FC Dynamo Kyjev: Bojko – Morozjuk, Kádár, Burda, Kędziora – Kalitvincev, Cyhankov, Bujalskyj, Šepelev – Tchê Tchê, Bjesjedin.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy na sebe naráží po třech letech. V zimní přípravě na startu roku 2015 se urodila remíza 1:1. Jediný gól Plzeňanů tehdy z penalty vstřelil Franšitek Rajtoral. V nastavení druhého poločasu pak na poslední chvíli vyrovnal Miguel Veloso.
     
    FC Dynamo Kyjev

    Posledním plzeňským soupeřem v končícím přípravném období bude ukrajinský velkoklub z Kyjeva. Dynamo v historii získalo osmadvacet mistrovských titulů, ovšem v posledních letech k němu na špičce tamní ligy přibyl Šachtar Doněck. Právě s ním v minulé sezóně prohrál závod o titul, když tým z hlavního města ztratil na první místo dva body. Oba týmy se potkaly také ve finále ukrajinského poháru, jenomže ani v něm se Kyjevští ze zisku titulu radovat nemohli. Také Dynamo má za sebou už šest přípravných zápasů, ve kterých ani jednou neprohrálo. Nutno však dodat že proti němu nestáli žádní věhlasní soupeři, naposledy Kyjevští porazili 9:0 rakouský Telfs.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Západočeši se před těžkými boji v Lize mistrů rozrostli o Ubonga Ekpaie, Romana Procházku, Luďka Pernicu a před pár dny také o mladého záložníka Pavla Buchu, jenž rozvázal smlouvu s pražskou Slavií. V právě vrcholící přípravě svěřenci Pavla Vrby odehráli šest zápasů a všechny z nich pro ně dopadly vítězně. Po prvenstvích nad Doubravkou, Klatovy, Sokolovem a Českými Budějovicemi se Viktoria vydala na soustředění do Rakouska, kde nejprve přejela ruský Achmat Groznyj 4:0 a naposledy si poradila 2:0 i s rakouským Innsbruckem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 61. Bujalskyj, 88. Smirnij

    Karty:   66. Hořava (PLZ) – 56. Kádár (DKY)


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik (46. Hruška) – Řezník (72. Kovařík), Pernica, Hubník (C) (63. Hájek), Limberský (72. Havel) – Procházka (46. Hořava), Hrošovský (78. Bucha) – Petržela (63. Ekpai), Čermák (63. Řezníček), Kopic (72. Zeman) – Krmenčík (72. Chorý).
    Náhradníci: Hruška – Havel, Hájek, Hejda, Bucha, Ekpai, Hořava, Kolář, Kovařík, Štursa, Zeman, Chorý, Bakoš, Řezníček.

    Dynamo Kyjev: Bojko – Morozjuk (66. Šabanov), Kádár, Burda, Kędziora – Kalitvincev (66. Šaparenko), Cyhankov (C) (79. Harmaš), Bujalskyj (70. Sydorčuk), Šepelev (66. Andrijevskyj)– Tchê Tchê (79. Smirnij), Bjesjedin.
    Náhradníci: Mahankov – Smirnij, Šabanov, Andrijevskyj, Sydorčuk, Harmaš, Šaparenko, Rusin.

    Rozhodčí: Taletovic – Filo, Koll
    thejrc.org