Ukrajina – Anglie 1:1 (kon.) | Turecko – Francie 0:5 (kon.)
konec
Ukrajina
1:1 (1:1)
Anglie
Pátek 20.07.2018, 17:30 • OmaSp Stadion (Seinajoki) • Mistrovství Evropy U19 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:15. (19:25:03)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas sice nabídl několik vyložených šancí, žádné branky jsme se ale nedočkali. Mírně aktivnějším celkem tohoto zápasu byla Anglie, která ale nedokázala těžit ze své územní převahy. Obě mužstva si tak připíšou po bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rohový kop v podání Anglie nebyl špatný. Lewis našel na zadní tyči naskakujícího Tangangu, který ale minul branku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Olexij Chachlov, přichází Maxym Čech.
     
    90+1
    Sanders výborně obral soupeře o balón, následně se mu na levé straně podařilo najít Lewise, jehož centr srazil do zámezí Bondar.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Do konce zápasu už nezbývá moc času. Zanedlouho se nám rozběhne nastavený čas, očekávat se dají přibližně tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    87
    Dočkali jsme se zakončení, avšak ze strany Ukrajiny. Zpoza pokutového území to zkoušel Chachlov, který zamířil doprostřed branky.
     
    86
    Právě o jeden z nich se postaral Sterling, avšak v pokutovém území si útočným faulem pomohl Kirby. Kučerjuk bude rozehrávat.
     
    85
    Už poměrně dlouho čekáme na nějakou vyloženou šanci. Anglie to zkouší výhradně po křídle, centrované balóny ale soupeř stačí odvracet.
     
    84
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Kelland Watts, přichází Nya Kirby.
     
    83
    Sanders měl kolem sebe početnou smečku protihráčů, raději tak zvolil přihrávku do strany, odkud ale Tavernier nedokázal odcentrovat.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Zatím to vypadá, že se dočkáme nerozhodného výsledku.
     
    81
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází George Hirst, přichází Ben Morris.
     
    80
    Po hodně dlouhé době se hrací předmět dostal do moci brankáře Balcombeho, který na nic nečekal a okamžitě vyhodil do strany.
     
    79
    A nakonec další zákrok pro Kučerjuka. Byl to právě Lewis, kdo vyzkoušel brankářovu pozornost z třiceti metrů. Výsledkem je vyražení míče do zámezí.
     
    78
    Sterling si vyměnil míč s Tangangou, následně ve vlastní šestnáctce zakročil Bondar. Následovat bude rohový kop z pravé strany, u míče se nachází Lewis.
     
    77
    Nyní si s neposedným míčem nebral servítky Bondar, který ho pro jistotu poslal dobrých čtyřicet metrů od vlastní branky.
     
    76
    Fantastická kolmice směřovala na Lewise, který se mohl dostat do zajímavé šance. Nakonec se jednalo o opravdu těsný ofsajd levého obránce.
     
    75
    Brereton byl ihned po zpracování míče v obležení napadajícího Kornijenka, kterému se nakonec povedlo alespoň odkopnout balón.
     
    74
    Rozehrávky od své branky se ujal Kučerjuk, kterému se ale odkop absolutně nepovedl. Míč totiž putoval do území, které patřilo hráčům soupeře.
     
    73
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Denys Popov, přichází Ihor Snurnicy.
     
    73
    Máme přes sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Stále sledujeme vyrovnanou podívanou, oba celky jsou směrem dopředu nebezpečné.
     
    72
    Hlavní sudí nařídil další potřebnou přestávku na doplnění potřebných tělních tekutin.
     
    71
    Hodně nebezpečným centrem to zamýšlel Mykolenko, jehož prudký střílený míč prosvištěl kolem branky. Balcombe si určitě oddychl.
     
    70
    Chalobah se vzorně vrátil s Buletsou, který po kontaktu s prvně jmenovaným skončil na zemi. Nedovolený zákrok se ale nepíská.
     
    69
    Obrázek hry se nám nikterak nemění. Stále je to reprezentace Anglie, která je častěji na míči, soupeř čeká na vhodnou příležitost ke kontru.
     
    64
    Hirst si navedl míč na levačku a poté pořádně protáhl brankáře Kučerjuka. Následoval rohový kop, naskakující Tanganga ale fauloval protihráče.
     
    63
    Na opačné straně byl hodně blízko Konoplia, který ale nedokázal zasunout neposedný balón za Balcombeho. Anglie měla velké štěstí.
    62. Brereton mířil vedle.
     
    62
    Až nyní přišla šance! Brereton se celkem kostrabým způsobem dostal do palebné pozice, míč ale stočil kousek vedle branky.
     
    62
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Giorgi Citaišvili, přichází Andrij Remenjuk.
     
    61
    Máme za sebou více než hodinu hry. Druhé dějství je o poznání záživnější, nicméně na vyloženou šanci stále čekáme.
     
    60
    Ukrajina chtěla podniknout rychlý kontr, s dobrým zákrokem ale přispěchal Chalobah, jenž Supriahu čistým zákrokem obral o balón.
     
    59
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Sanders výborně zabojoval v souboji o míč, posléze se ale neodvážil vypálit ze třiceti metrů.
     
    58
    Kornijenko to vyřešil prudkým nákopem na levou stranu, kde po souboji se Sterlingem skončil na zemi Supriaha. Faul se nakonec nepíská.
     
    57
    Nakonec tu byl rohový kop pro reprezentaci Anglie. K míči se opět postavil Lewis, který sice našel Sanderse, jeho hlavička ale mířila nad.
     
    56
    Už se zdálo, že se Citaišvili dostane do sólového nájezdu, na poslední chvíli ale vyletěl nahoru praporek pomezního – těsný ofsajd.
     
    55
    Ukrajina má v úvodních vteřinách více ze hry, což je celkem překvapivý jev. Tentokráte si při napadání pomohl faulem Brereton.
     
    54
    Překvapivým způsobem to zamýšlel Kornijenko, jehož střela měla překvapit brankáře. To se nepovedlo, míč navíc putoval hodně vedle.
     
    53
    Supriaha pracoval v tak trochu nezvyklém postavení, a sice u rohového praporku. Nakonec to vzduchem zkoušel Konoplija, jehož centr nebyl přesný.
     
    52
    Buletsovi se v pokutovém území podařilo nasadit jesličky Lewisovi, posléze před ním stále přesila protihráčů, která odrazila prudký centr.
     
    51
    Na druhé straně se Lewis postaral o autové vhazování, kterým našel na levém křídlo Beretona. Druhý jmenovaný ale záhy přišel o balón.
     
    50
    Velice pohotovým zákončením to zkoušel Citaišvili, jehož rána směřovala pod břevno. Tam se ale nacházel Balcombe, jenž vyrazil míč před sebe.
     
    49
    Poprvé ve druhém poločase se s míčem pomazlil brankář Kučerjuk, který ho zanedlouho poslal na druhou stranu hrací plochy.
     
    48
    Ihned v úvodu si nedovoleným zákrokem pomohl Popov, který poslal k zemi Hirsta. Angličané okamžitě rozehráli volný kop.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Ukrajiny. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní poločas, který moc fotbalové krásy nepobral. Na úvodní branku dnešního zápasu jsme sice nemuseli dlouho čekat, posléze se ale hra dostala do hodně nezáživné pasáže, která dost možná uspala nejednoho fanouška. I tak jsme ke konci poločasu viděli vyrovnávací branku, na světelné tabuli tak svítí výsledek 1:1.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ke konci poločasu měl vyloženou šanci Chalobah, který ale napálil pouze tyč.
     
    45+2
    Angličané měli k dispozici další rohový kop, tentokráte z kopačky Lewise. Míč směřoval na hlavu Sanderse, který nakonec na padající balón nedosáhl.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    43
    I posléze je pískáno. Tentokráte to pořádně schytal Čitaišvili, kterého kousek od středového kruhu fauloval Tavernier.
     
    42
    Za nakopávaným míčem se pokoušel přiběhnout Sterling, který si ale pomáhal rukama. Na zeleném pažitu skončil obránce Popov.
     
    41
    No vida, máme opět vyrovnáno. Ukrajina sice nebyla nebezpečná, stačila ale jedná vyložená šance a skóre je opět srovnané.
    40. SUPRIAHA - 1:1
     
    40
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! VLADYSLAV SUPRIAHA si v souboji s Chalobahem počínal patřičně důrazně, následně si míč přehodil na pravačku a z velkého úhlu propálil brankáře Balcombeho.
     
    39
    Hirst sice uspěl ve vzdušném prostoru, míč ale prodloužil úplně mimo dosah Embletona. Včas ze své branky vyběhl brankář Kučerjuk.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, uvidíme zda se bude nastavovat.
     
    34
    Momentálně sledujeme velice nudnou pasáž utkání, která nenabízí nic moc zajímavého. Oba týmy se nemohou dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    33
    Po delší době se k míči dostal také brankář Kučerjuk, který si došel pro nepovedený centr od Embletona. Směrem dopředu to zkouší Ukrajina.
     
    32
    Nakonec z toho byl zisk dalšího volného kopu, který si vzal na starost Sanders. Střílená nabídka ale trefila hned prvního hráče.
     
    31
    Máme za sebou více než třicet minut. Poslední minuta patří reprezentaci Anglie, která se hodně pomalu posouvá k brance soupeře.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Denys Popov (Ukrajina).
     
    29
    Nyní měl Kučerjuk hodně práce, nakonec ale nebezpečnou střelu zpoza pokutového území dokázal pokrýt.
     
    29
    Nakonec se k autovému vhazování dostal obránce Lewis, který si vybral vedle stojícího Breretona. Ukrajina vzorně pokrývá svojí polovinu.
     
    28
    Už se opět hraje, míč mají na kopačkách hráči Ukrajiny, kteří se snaží neudělat chybu. Naopak Anglie čeká, co s čím soupeř přiběhne.
     
    27
    Nyní hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění potřebných tělních tekutin.
     
    26
    Posléze jsme se už dočkali zakončení, Supriaha tlačil míč k zadní tyči, kde se nacházel pozorný Balcombe. První vážnější zakončení Ukrajiny.
     
    25
    Ukrajina vyvezla kulatý nesmysl od svého pokutového území, následně ale nevyšla finální přihrávka na útočníka Supriahu.
     
    24
    Velmi dobře vystoupil z obrany Watts, který raději zahrál na jistotu a míč poslal do autu. Od levé postranní čáry bude vhazovat Popov.
     
    23
    Akci vedenou po pravém křídle dokázal včas zastavit Tanganga, jehož razantní odkop se snesl až ke středovému kruhu.
     
    22
    Sterling si nedokázal zpracovat naprosto jednoduchou přihrávku, posléze ale ještě zabral, a nakonec dokázal přetlačit Konopliu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jedinou branku. Mimo jiné sledujeme velice vyrovnanou podívanou.
     
    20
    Nyní se Tavernierovi podařilo dostat do dobré pozice pro střelu, nakonec ale ještě hledal Sanderse, na kterého byla přihrávka příliš dlouhá.
     
    19
    Anglie zahrávala další rohový kop, který směřoval k zadní tyči. Tam si dělal prostor Watts, kterého ale dokázal ubránit Chachlov.
     
    18
    Stále tentýž obrázek hry. Fotbalisté v červeném se zbytečně nikam neženou, naopak se snaží zpřesnit svoje útočné výpady.
     
    17
    Angličané to nyní zkouší pozvolnou kombinací. Míč se přesouvá z kopačky na kopačku, momentálně s ním hraje Sanders.
     
    16
    Mykolenko poslal polovysokou nabídku na Supriaha, u kterého byl vzorně Tanganga, jehož koleno zablokoval pokus o centr.
     
    15
    Iniciativu převzala Ukrajina, která ale mnohdy volí nevhodné kombinace. Tyto slova potvrdil Popov, jenž bezmyšlenkově odkopl k brankáři.
     
    14
    Posléze už před branku přiletěl nadýchaný centr, na který si naskočil Supriaha. Hlavička z dobré pozice směřovala hodně vedle.
     
    13
    Těžiště hry se nám dostalo k pokutovému území Anglie, kde se do operativní pozice dostal Buletsa, který se ale nerozhodl vypálit.
     
    12
    Další nebezpečný útok táhl po levém křídle Tavernier, jehož centr ale nezamířil na místo určení. Naopak se k míči dostal Kučerjuk.
     
    11
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme dlouho nečekali. Anglie zužitkoval hned svojí první příležitost, na tahu je tak soupeř.
     
    10
    Od postranní čáry vhazoval Lewis, který si vybral pouze hlavu Bondara. Následně to individuálně zkoušel Sterling, jenž neprošel přes Popova.
     
    9
    Pobyt ukrajinské reprezentace na polovině soupeře je u konce, nedovoleným zákrokem si totiž pomohl napadající Chachlov.
    8. TAVERNIER - 0:1
     
    8
    Anglie právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Angličané zahrávali rohový kop, který Kučerjuk vyrazil pouze před sebe, kde číhal MARCUS TAVERNIER, jehož přízemní rána prosvištěla až do sítě.
     
    8
    Supriahovi se podařilo uspět v hlavičkovém souboji, následnou hlavičku ale poslal mimo dosah Kornijenka. Vhazovat tak bude hráč soupeře.
     
    7
    Posléze to pasem napříč pokutovým územím zkoušel Buletsa, jehož centr ale zaplul za brankovou čáru. Balcombe bude vykopávat.
     
    6
    Ukrajina táhla velice nebezpečný útočný výpad po pravé straně, zpětná přihrávka v podání Kornijenka nebyla vůbec přesná.
     
    5
    Hráči v červených dresech si vybojovali první standardku. K míči se postavil Embleton, jehož vysoký centr skončil v náruči Kučerjuka.
     
    4
    Na opačné straně to na jedničku zvládl Tanganga, který si raději nekomplikoval život a míč poslal k brankáři Balcombemu.
     
    3
    Ihned v úvodu jsme sledovali velice dlouhou kombinaci Anglie, načež se dalekonosný nákop snášel k Hirstovi, který si s míčem ale neporozuměl.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si Angličané, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ukrajina: Kučerjuk – Mykolenko, Bondar (C), Popov – Kornijenko, Chachlov, Dryšljuk, Konplija – Buletsa, Citaišvili – Supriaha
    Náhradníci: Riznyk – Čech, Kulakov, Bjeljajev, Musolitin, Veremijenko, Remenjuk, Snurnicy, Safronov

    Anglie: Balcombe – Sterling, Tanganga, Watts, Chalobah (C), Lewis – Embleton, Sanders, Tavernier, Brereton – Hirst
    Náhradníci: Cumming – Bayliss, Ennis, Ferguson, Francis, Gallagher, Kirby, Lamptey, Morris

    Rozhodčí: Schuettengruber.
     
    Anglie

    Na opačné straně stojí Angličané, kteří si v úvodní fázi počínali podobným způsobem, a sice třemi vítězstvími a pouze jednou inkasovanou brankou. Ta další byla rovněž napínavá až do konce, o jediném postupujícím nakonec rozhodlo až lepší skóre, což hrálo do karet právě Anglii. Angličané se rovněž v prvním zápase tohoto mistrovství předvedli v plné své kráse, a sice když porazili reprezentaci Turecka 3:2. První branka tohoto zápasu přišla hned po dvou minutách hry, avšak ještě do poločasu dokázala Anglie otočit stav. Z kraje druhého dějství přišla třetí branka do sítě Turecka, následné snížení od Guclua body nepřineslo.
     
    Ukrajina

    Fotbalisté Ukrajiny bezpečně zvládli první skupinovou fázi, ve které navíc zvítězili ve všech zápasech. Ba co víc, Ukrajina dohromady inkasovala jedinou branku, a sice v zápase proti Norsku. Následná druhá fáze byla o poznání vyrovnanější, o postupujícím nakonec rozhodly poslední zápasy, které lépe zvládla právě Ukrajina, jenž odsunula na druhé místo Rumunsko. Ukrajina vstoupila na letošní mistrovství senzačním způsobem, když v úvodním zápase překvapila reprezentaci Francie. Samotné rozuzlení tohoto zápasu přišlo pár minut před koncem, úspěšným střelcem byl Buletsa.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Ukrajinou a Anglií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky: 40. Supriaha – 8. Tavernier

    Karty:   30. Popov (UKR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:15.
    Ukrajina: Kučerjuk – Mykolenko, Bondar (C), Popov (73. Snurnicy) – Kornijenko, Chachlov (90+2. Čech), Dryšljuk, Konoplija – Buletsa, Citaišvili (62. Remenjuk) – Supriaha
    Náhradníci: Riznyk – Čech, Kulakov, Bjeljajev, Musolitin, Veremijenko, Remenjuk, Snurnicy, Safronov

    Anglie: Balcombe – Sterling, Tanganga, Watts (84. Kirby), Chalobah (C), Lewis – Embleton, Sanders, Tavernier, Brereton – Hirst (81. Morris)
    Náhradníci: Cumming – Bayliss, Ennis, Ferguson, Francis, Gallagher, Kirby, Lamptey, Morris

    Rozhodčí: Schuettengruber
    bahis siteleri