Švýcarsko – Česko 3:6 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:6 (2:1, 0:4, 1:1)
Česko
Sobota 21.07.2018, 11:30 • Eissportzentrum Oberthurgau, Romanshorn • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Čeští hokejisté do 17 let zvládli první akci sezony na jedničku. V Romanshornu porazili domácí Švýcary postupně 4:2, 5:2 a 6:3. Na poslední vítězství stačily góly tří střelců, dvakrát se totiž prosadili jak Jan Myšák, tak Sebastián Malát a vůbec poprvé v reprezentaci taky Michal Rouha.

    Už příští týden se u Bodamského jezera představí také česká osmnáctka, devatenáctka zase zamíří do Curychu a dvacítka už je na cestě do finského Vierumäki. Takže určitě budete mít pořád co sledovat na Onlajnech i na webu hokej.cz. Příjemný zbytek víkendu! (13:54:21)
     
    Pozápasové samostatné nájezdy se rovněž staly českou kořistí, ve čtvrté sérii je rozhodl jediný úspěšný střelec Michal Gut. Znovu musím vyzdvihnout Jana Bednáře, který ve dvou zápasech nepustil z dvanácti nájezdů ani jeden gól. Úžasná bilance!
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně poslední gól trojzápasu střílí domácí hokejisté. V závěrečné minutě se prosazuje VALENTIN HOFER – 3:6. Asistence: Fabian Ritzmann.
     
    54:00
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Joshua Fahrni – 2 min., hákování).
     
    45:51
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Konečný – 2+2 min., bodnutí koncem hole + 10 min. osobní trest, bodnutí koncem hole).
     
    44:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dál navyšují skóre. Rovněž SEBASTIÁN MALÁT dnes slaví svou druhou trefu a je to už o čtyři góly – 2:6! Asistence: Josef Koláček, Tomáš Pánek.
     
    40:01
    Švýcaři do třetí části vystřídali brankáře, Andriho Henauera nahradil Noah Patenaude.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina tedy naší sedmnáctce vyšla na výbornou. Vyhrála ji 4:0 a i ve třetím utkání v Romanshornu míří za vítězstvím! Zatím čeští hokejisté vedení v poslední části vždy bez větších potíží udrželi, dohrají to i dneska spolehlivě?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec je z toho fantastická třetina české reprezentace! Půl minuty před odchodem do kabin jásá střídačka znovu, nyní díky SEBASTIÁNU MALÁTOVI – 2:5. Asistence: Lukáš Stehlík, Michal Gut.
     
    34:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Češi už vedou o dvě branky! Našli i druhého dvougólového střelce, po jedenácti minutách se znovu prosadil JAN MYŠÁK – 2:4. Asistence: Ondřej Baláž, Dominik Vacík.
     
    31:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    A teď už je vedení zpátky v českých rukou! Znovu se prosazuje čtvrtá lajna, která ukazuje, že na pořadí formací v českém týmu vůbec nezáleží. Skóre otáčí svou druhou trefou MICHAL ROUHA – 2:3. Asistence: Lukáš Stehlík, Michal Simon.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Bláha – 2 min., držení hole).
     
    23:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Naši hokejisté přišli po přestávce s rychlou odpovědí a po čtyřech minutách je díky elitnímu komandu na světě nerozhodný stav. Postaral se o to JAN MYŠÁK, navrátilec do sestavy – 2:2. Asistence: Jan Cikhart, Ondřej Baláž.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pět ze šesti předchozích třetin v Romanshornu čeští mladíci vyhráli, v jedné remizovali, až teď poprvé dvacetiminutovku prohráli. Neudrželi totiž vedení po gólu Michala Rouhy a pak se zrcadlově opakoval vývoj ze včerejška, Švýcaři skóre otočili. Věřme, že to tak Beranovi svěřenci dlouho nenechají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:56
    Vyloučení v týmu Česko (Josef Koláček – 2 min., hákování).
     
    14:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je tady první přesilovkový gól zápasu a Švýcaři ním bohužel otáčejí vývoj utkání ve svůj prospěch. Úspěšným střelcem je KEANU DERUNGS – 2:1. Asistence: Santiago Näf, Rémy Von Allmen.
     
    13:05
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Binias – 2 min., faul loktem).
     
    11:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Národní tým nevyužil obrovskou možnost v podobě dlouhé přesilovky pět na tři a vzápětí naopak inkasuje. Po trefě REICHLEHO LIEKITA se pojede zase od nuly – 1:1. Bez asistence.
     
    08:46
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Christophe Cavalleri – 2 min., vražení na hrazení).
     
    08:08
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Luca Wenger – 2 min., podražení).
     
    06:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi první oslabení přestáli a o minutu později se ujímají vedení! Čtvrtý útok byl produktivní už včera a teď na to navazuje, o první trefu utkání se postaral MICHAL ROUHA – 0:1. Asistence: Michal Simon, Lukáš Stehlík.
     
    03:59
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Cikhart – 2 min., držení).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už nastupují na led, takže zápas snad bude moci co nevidět začít. Zdá se, že to sudí zatím zvládnou ve dvou.
     
    Na stadion už dorazili dva rozhodčí.
     
    Rozhodčí prý dostali pozvánku až na 15. hodinu, kdy se začínalo v předchozích dvou dnech. Tolik k tématu pověstné "přesnosti jako švýcarské hodinky".
     
    Začátek duelu se zjevně opozdí z trochu kuriózního důvodu – zatím nedorazili rozhodčí.
     
    Dobrá zpráva, Jan Myšák je po drobném zranění z prvního utkání zpátky v sestavě na centru elitní formace. Čeští trenéři nejen kvůli tomu přeskládali i složení druhého a třetího útoku, pohromadě zůstal jen ten čtvrtý. Třináctým útočníkem je pro dnešek Václav Adamec.

    Oba brankáři v prvních dvou duelech pustili po dvou gólech, dnes ukázal Karel Beran na karlovarského Jana Bednáře, jenž chytal včera. Na druhé straně Švýcaři nasadí zase nového gólmana, což bývá na akcích pro domácí tým obvyklé.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Henauer (Patenaude) – Von Allmen, Nussbaumer, Chanton, Maurer, Cantin, Guignard, Helfer – Näf, Bieri, Wenger (C) – Bärtschi, Lindemann, Derungs – Campagna, Fahrni, Reichle – Hofer, Cavalleri, Ritzmann – Dufey. Trenér: Martin Höhener.

    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Malát, Myšák, Cikhart – Chlubna, Gut (C), Koláček – Binias, Konečný, Malý – Simon, Rouha, Stehlík – Adamec. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Fluri, Leimgruber – Bürgi, Nater (všichni SUI).
     
    Poslední ze tří zápasů české reprezentace do 17 let na švýcarském území v Romanshornu je tady! Naši mladíci si zatím vedou výtečně, v obou dosavadních utkáních měli horší úvod, ale postupně si vždy vypracovali převahu a nakonec s jistotou vyhráli – nejdřív 4:2, pak 5:2. Navážou dneska třetím korálkem?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Liekit, 15. Derungs (Näf, Von Allmen), 60. Hofer (Ritzmann) – 7. Rouha (Simon, Stehlík), 24. Myšák (Cikhart, Baláž), 32. Rouha (Stehlík, Simon), 35. Myšák (Baláž, Vacík), 40. Malát (Stehlík, Gut), 45. Malát (Koláček, Pánek)


    Švýcarsko: Henauer (41. Patenaude) – Von Allmen, Nussbaumer, Chanton, Maurer, Cantin, Guignard, Helfer – Näf, Bieri, Wenger (C) – Bärtschi, Lindemann, Derungs – Campagna, Fahrni, Reichle – Hofer, Cavalleri, Ritzmann – Dufey. Trenér: Martin Höhener.
    Česko: Bednář (Čajan) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Malát, Myšák, Cikhart – Chlubna, Gut (C), Koláček – Binias, Konečný, Malý – Simon, Rouha, Stehlík – Adamec. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Fluri, Leimgruber – Bürgi, Nater (všichni SUI).

    Diváci: 121
    bahis siteleri