Ural – Machačkala 0:1 (kon.) | Spartak – Orenburg 1:0 (kon.) | Rostov – Groznyj 1:0 (kon.)
konec
FK Rostov
1:0 (1:0)
FK Achmat Groznyj
Sobota 28.07.2018, 20:30 • Rostov Arena, Rostov • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (22:26:29)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 8:0. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
     
    Alexej Suchoj naposledy pískl do svého pracovního nástroje a ukončil zápas prvního kola mezi Rostovem a Achmatem za stavu 1:0. Domácí tým měl celé utkání plně pod kontrolou a po vyloučení Semjonova svého soupeře vůbec do ničeho nepustil. Rostov využil svou přesilovku v nastaveném čase prvního poločasu, kdy se přesnou hlavičkou prosadil Sigurdason.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Groznyj se zmohl jen na dva dlouhé nákopy z obrany. Oba ale prosvištěly až k domácímu brankáři Abajevovi, jenž podle všeho udrží čisté konto.
     
    90+2
    Žádný tlak Achmatu se nekoná a podle všeho už ani konat nebude. Hosté si za celý zápas nevytvořili ani jeden náznak šance.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se přidávají další tři minuty.
     
    89
    Ucijev vhazoval z prostoru vedle domácí šestnáctky. Posléze byl k vidění nákop Pljeva, jenže z toho vzešel jen útočný faul Musalova.
     
    87
    Rostovští se nikam neženou a v poklidu kombinují u půlící čáry. Groznyj proti tomuto nemůže nic dělat a čas na vyrovnání se mu rychle krátí.
     
    86
    Achmat už musí riskovat a v jeho defenzivě tak vznikají okénka. Domácí je zatím nepotrestaly, ale aspoň drží míč hodně daleko od Abajeva. Ten v tomto zápase nebyl prakticky vůbec ve hře.
     
    85
    Rizvan Ucijev podklouzl nějaké dva metry před vlastním vápnem a odevzdal míč Ionovovi. Ten neměl komu přihrát, a tak zleva vypálil, jenže branku netrefil.
     
    84
    Pomalu nám končí čtyřiaosmdesátá minuta a obraz hry zůstává stále stejný. Rostov díky přesilovce kontroluje hru a udržuje si územní převahu.
     
    82
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Bernard Beriša, přichází Oleg Ivanov.
     
    81
    Podle hlasatele přišlo na zápas prvního kola přes 27 900 diváků. V Rostově si určitě přejí, aby toto číslo během sezony příliš neklesalo.
     
    80
    Odise Roši dostal možnost rozehrát rohový kop Achmatu. Centr zprava mířil na Antona Švece, ale toho si domácí zadáci pohlídali.
     
    79
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Ismael Silva Lima, přichází Magomed Musalov.
     
    78
    Reziuan Mirzov hned několikrát zasekával míč na levém křídle. Moment pro centr ale prováhal a nakonec trefil jen clonícího protihráče.
     
    77
    Velká příležitost domácích zůstala nezakončena. Šomurodov se během přečíslení tři na jednoho trestuhodně nechal odstavit od balónu Plijevem.
     
    76
    Obrovskou pochvalu si teď zaslouží Jevgenij Gorodov, který skvěle přečetl hru a vyběhl ven z vápna, aby ukopl míč unikajícímu Šomurodovovi.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+1. B. Sigurdarson (Paršivljuk)

    Karty:   25. Semjonov (GRZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 8:0. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
    FK Rostov: Abajev – Wilusz, R. Sigurdsson, Ingason, Paršivljuk – Gaţcan (C), Skopincev (63. Mirzov) – Kalačev (69. Gulijev), Jusupov, Ionov – B. Sigurdarson (75. Šomurodov).
    Náhradníci: Pesjakov – Logašov, Ščadin, Mirzov, Salétros, Zujev, Šomurodov, Gulijev.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Mohammadí – Švec, I. Doumbia – Roši, Silva Lima (79. Musalov), Bernard Beriša (82. Ivanov) – Sadajev (28. Plijev).
    Náhradníci: Gudijev – Plijev, Musalov, Ivanov, Ch. Kadyrov, Gaščenkov, Bacujev, Ravanelli, Mitrišev, A. Kadyrov, Mbengue, Balaj.

    Rozhodčí: Suchoj – Petrosjan, Šalamberidze
    thejrc.org