Ural – Machačkala 0:1 (kon.) | Spartak – Orenburg 1:0 (kon.) | Rostov – Groznyj 1:0 (kon.)
konec
FK Rostov
1:0 (1:0)
FK Achmat Groznyj
Sobota 28.07.2018, 20:30 • Rostov Arena, Rostov • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    FK Rostov

    Klub z jihozápadu Ruska v sezóně 2013/14 zvítězil v národním poháru a o dva roky později dokonce usiloval o ligový titul, jenž mu utekl pouze o dva body. Posléze se představil i ve slavné Lize mistrů, jenomže poslední dva roky už byly mnohem slabší. Rostov po šestém místu z ročníku 2016/17 bojoval ve spodní části tabulky a skončil až na jedenáctém místě, jen dva body nad příčkami znamenající účast v baráži. V přípravě na novou sezónu se svěřenci Valerije Karpina příliš nezářili, mimo jiné narazili i na pražskou Slavii, se kterou prohráli 1:1. V generálce pak jednoznačně padli s Hajdukem Split 0:4.
     
    FK Achmat Groznyj

    Celek, který je pojmenovaný podle bývalého čečenského vůdce Achmata Kadyrova, v minulé sezóně nedokázal zopakovat předchozí páté místo a přes solidní závěr obsadil devátou příčku, ze které ztratil na pohárovou Evropu čtyři body. Vedení Grozného přivedlo v letní přestávce pouze jedno zbrusu nové jméno, když z belgického Anderlechtu získalo záložníka Idrissu Doumbiu. Zároveň ale nemuselo řešit žádnou větší vlnu odchodů, trenér Ledjachov přišel jen brazilského útočníka Jabu, který zvolil angažmá v PAOKu Soluň. V přípravě pak Achmat zaznamenal čtyři prohry a tři vítězství. Přitom se potkal i s českým mistrem z Plzně, na kterou nestačil jasně 0:4.
     
    Vzájemné zápasy

    04.11.2017 Achmat – Rostov 1:0
    23.07.2017 Rostov – Achmat 0:1
    12.03.2017 Rostov – Achmat 0:0
    28.08.2016 Achmat – Rostov 2:1
    21.05.2016 Achmat – Rostov 0:2.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Abajev – Wilusz, R. Sigurdsson, Ingason, Paršivljuk – Gaţcan (C), Skopincev – Kalačev, Jusupov, Ionov – B. Sigurdarson.
    Náhradníci: Pesjakov – Logašov, Ščadin, Mirzov, Salétros, Zujev, Šomurodov, Gulijev.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Mohammadí – Švec, I. Doumbia – Roši, Silva Lima, Bernard Beriša – Sadajev.
    Náhradníci: Gudijev – Plijev, Musalov, Ivanov, Ch. Kadyrov, Gaščenkov, Bacujev, Ravanelli, Mitrišev, A. Kadyrov, Mbengue, Balaj.

    Rozhodčí: Suchoj – Petrosjan, Šalamberidze.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Před startem zápasu ještě přichází na řadu ruská hymna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v tradičních žlutomodrých dresech.
     
    3
    Stadion, na kterém se před pár týdny konalo pět zápasů světového šampionátu, rozhodně není zaplněný. Přesto není návštěva vůbec špatná, pětačtyřicetitisícové ochozy jsou obsazené zhruba z poloviny.
     
    4
    První minuty tohoto střetnutí jsou hodně opatrné, ani jeden z týmů se s balónem zatím nepřiblížil k pokutovému území soupeře.
     
    5
    Mohammadí uhlídal Paršivljuka, před kterým sice míč poslal na domácí kopačky, ale další obránci Achmatu si i vzápětí rychle poradili.
     
    7
    Stále to není žádný světoborný fotbal, sledujeme akorát obrovský počet soubojů v prostřední třetině hrací plochy.
     
    8
    Rostovští fotbalisté včas zastavili akci hostů a nyní sami rozjíždění vlastní útok z obranné poloviny.
     
    9
    A to samé se teď děje i v obranné linii Grozného...
     
    10
    Až na konci desáté minuty se diváci mohli poprvé lehce zvednout ze sedaček. Po hostující ztrátě na obranné polovině se do velké šance dostal Skopincev a zleva trefil břevno!
    10. Dmitrij Skopincev (RTV)
     
    12
    Kalačev se vrátil s rychlým Bernardem Berišou a srazil mu míč na rohový kop.
     
    13
    Silva Lima zleva centroval jen do místa, ve kterém vládl Sigurdsson. Rohový kop se po jeho zásahu ještě jednou opakoval, ale ani tentokrát nepřinesl nic nebezpečného.
     
    14
    Netrvalo to dlouho a hosté vyprodukovali další tři centry. Ani jeden z nich ale u hráčů v bílých dresech neskončil.
     
    15
    Domácí získali míč na půlící čáře. Jusupov si poté netroufl na střelu z dvaadvaceti metrů a musel bojovat o balón, se kterým se Rostov do vápna nedostal.
     
    17
    Rizvan Ucijev čtyřikrát za sebou vhazoval z místa vedle pokutového území. Ani jeden případ hosty k šanci ale nedovedl.
     
    18
    Gaţcanův dloubák k pravé postranní čáře byl pro jeho kolegu těžko zpracovatelný. Domácí přesto míč udrželi a pokračují v tlaku.
     
    19
    Ionov se zastavil na pravém křídle a přenechal míč Paršivljukovi, jehož centr nenadělal obraně Achmatu žádné starosti.
     
    20
    Alexej Ionov se prezentoval krásným zakončením z prvního doteku, kterým dostal míč do branky. Žádná gólová radost ale nenásledovala, protože Paršivljuk zprava centroval po signalizovaném ofsajdu.
     
    22
    Björn Sigurdarson se malinko unáhlil a vypálil z dobrých třiceti metrů. Gorodova tím ale nezaskočil, protože balón letěl vysoko nad.
     
    23
    Držení míče: 59% – 41%.
     
    25
    Přesilovka pro Rostov! Andrej Semjonov nestíhal Ionova, kterého nepustil do úniku jen díky faulu. Hlavní sudí mu ukázal jen žlutou kartu, ale po konzultaci s videorozhodčím vytáhl i tu červenou!
     
    27
    Následovala standardní situace, kterou vzal na sebe Timofej Kalačev. Ten se ale vůbec nepohodl se spoluhráči a přihrávku poslal do autu.
     
    28
    Na vyloučení Semjonova doplatil Zaur Sadajev, který musí přenechat své místo obránci Plijevovi.
     
    29
    I v deseti se hosté na chvíli usadili na útočné polovině. Vymysleli však pouze centr z pravého křídla, který sebral brankář Abajev.
     
    31
    Teď už jsou na míči domácí a dobývají zataženou obranu soupeře, který má všech deset hráčů u vlastní šestnáctky.
     
    32
    Wilker Ángel přihrával po zemi z vlastního vápna a našel jen nohu Jusupova. Trest se ale nekonal, neboť rostovský záložník po prvním doteku podklouzl.
     
    33
    Dmitrij Skopincev neodevzdal souboj o míč a otravoval Silvu Limu, který měl u koncové čáry co dělat, aby nepustil balón do rostovského držení.
     
    34
    Skopincevův centr do šestnáctky neprošel. Achmat pak čelil presinku a odevzdal míč odkopem do prostoru nikoho.
     
    36
    Po rohovém kopu Grozného byl míč odvrácen kousek před pokutové území, odkud jeden z hostů tvrdě vypálil do pevného bloku Rostova.
     
    38
    Domácí dlouhé desítky vteřin kombinují u půlící čáry a zatím marně se snaží najít recept na defenzivu Achmatu.
     
    39
    Kalačev si připravoval míč ke střele zpoza vápna a levačkou nepříjemně napálil hlavu vlastního spoluhráče Sigurdasona.
     
    40
    Tentokrát Kalačev centroval z pravého křídla, ale míč letěl do díry, ve které nebyl žádný z dalších domácích fotbalistů.
     
    41
    Wiluszův dlouhý aut doletěl až do šestnáctky, ale obrana Grozného si před Gorodovem znovu poradila.
     
    42
    Dmitrij Skopincev dostal trošku času a prostoru k centru z levé strany. Míč přistál na hlavě Sigurdasona, ale nedůrazná hlavička nenadělala Gorodovovi žádné větší potíže.
    42. Björn Sigurdarson (RTV)
     
    43
    Kalačev na rohu šestnácky bojoval o skákající míč a svou střelou trefil jen jednoho ze soupeřů. Další z domácích sražený balón zkrotil a vypálil mimo tři tyče.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Rostov právě vstřelil branku!
    Domácí v nastaveném čase otevírají skóre! Na konci rychlé akce byl Paršivljukův centr z pravé strany. Obrana Grozného tentokrát nebyla ve vápně vůbec připravená a to nekompromisně potrestal hlavičkující BJORN SIGURDARSON, který byl trestuhodně volný.
    45+1. Björn SIGURDARSON - 1:0
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Domácí měli v první půli více ze hry. Jejich převahu pak ještě podtrhlo vyloučení Semjonova, po němž Groznyj hraje v oslabení. To Rostovští využili v minutovém nastavení, když po centru Paršivljuka udeřil Sigurdason. Do šaten se tedy odchází za stavu 1:0 a Achmat to bude mít po změně stran hodně těžké, neboť v deseti bude dohánět manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Žádný z trenérů neudělal během pauzy změnu v sestavě. Jediným střídáním tak zůstává vynucený příchod Plijeva za Sadajeva.
     
    48
    Kalačev tradičně posílá do vápna velký počet centrů. Teď hledal Sigurdasona a po zásahu Švece se bude konat roh.
     
    49
    Groznyj rohový kop snadno ubránil. Poté přišel dlouhý nákop na Berišu, který trochu potrápil vracející se hráče Rostova, ale zároveň si pomohl faulem na Sigurdssona.
     
    50
    Hosté si nepočínali příliš důrazně a několikrát nedokázali dostat míč z vlastní obranné poloviny. Tlak Rostova tedy může pokračovat.
     
    51
    Milád Mohammadi bolestivě šlápl na lýtko ležícího Kalačeva. Ten by rád kartu pro soupeře, ale pan Suchoj ji ponechal v kapse.
     
    52
    Sigurdarsonovi nevyšla klička proti stoperské dvojici Achmatu a míč dostal jen do moci hostujícího brankáře Gorodova.
     
    54
    Švec nešikovně posunul míč do běh Ionov, který si naštěstí pro něj pomohl při zpracování rukou. Následný centr stejně směřoval mimo dosah domácích útočníků.
     
    55
    Odise Roši se bolestivě srazil hlavou se Skopincevem. Oba hráči zůstávají ležet a budou potřebovat ošetření.
     
    57
    Po krátké pauze se už znovu hraje. Hosté nyní mají poměrně velké starosti s rozehrávkou, neboť čelí nepříjemnému presinku.
     
    58
    Rostov využil početní převahy při bránění autového vhazování z místa vedle pokutového území. Domácí zahustili prostor na křídle a míč rychle získali.
     
    59
    Sergej Paršivljuk se tradičně vydal podpořit útok a s míčem se dostal až ke koncové čáře vedle Gorodova. Centr z časové tísně mu však vůbec nevyšel.
     
    60
    Kalačev znovu skončil na zemi a v následné akci si předkopl míč až do autu.
     
    61
    Po hodině hry se chystá první střídání, ze hry půjde Skopincev, který dal o sobě vědět hlavně trefeným břevnem.
     
    63
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Dmitrij Skopincev, přichází Reziuan Mirzov.
     
    64
    Držení míče: 62% – 38%.
     
    65
    Ionov si doběhl pro nákop ze středu hřiště a při obcházení Wilusze se snažil vymodlit penaltu. Hlavní rozhodčí zůstal v klidu a stejně tak pánové u videa.
     
    66
    Mirzov využil čerstvých sil a přes Silvu Limu prolétl do pokutového území. Přihrávku z koncové čáry pak srazil do autu Ángel a pokračuje se rohovým kopem.
     
    67
    První šance v rámci druhého poločasu! Rohový kop z levé strany propadl přes chumel hráčů k Ingasonovi, který si hrudníkem zpracoval míč ke střele a tou trefil spojnici tyče a břevna!
    67. Sverrir Ingason (RTV)
     
    69
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Timofej Kalačev, přichází Ajaz Gulijev.
     
    70
    Nově příchozí Gulijev se okamžitě uvedl ambiciózní ranou z nějakých pětadvaceti metrů, jenomže pravačkou branku Gorodova minul.
     
    71
    Berisha se do hry moc nedostává. A když už se tak stane, tak fauluje, jako teď v souboji s Paršivljukem.
     
    73
    Rostov si po celý druhý poločas hlídá svůj těsný náskok a v obraně nemusí řešit sebemenší potíže. Stále se tak přibližuje vítěznému vstupu do sezony.
     
    75
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Björn Sigurdarson, přichází Eldor Šomurodov.
     
    76
    Obrovskou pochvalu si teď zaslouží Jevgenij Gorodov, který skvěle přečetl hru a vyběhl ven z vápna, aby ukopl míč unikajícímu Šomurodovovi.
     
    77
    Velká příležitost domácích zůstala nezakončena. Šomurodov se během přečíslení tři na jednoho trestuhodně nechal odstavit od balónu Plijevem.
     
    78
    Reziuan Mirzov hned několikrát zasekával míč na levém křídle. Moment pro centr ale prováhal a nakonec trefil jen clonícího protihráče.
     
    79
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Ismael Silva Lima, přichází Magomed Musalov.
     
    80
    Odise Roši dostal možnost rozehrát rohový kop Achmatu. Centr zprava mířil na Antona Švece, ale toho si domácí zadáci pohlídali.
     
    81
    Podle hlasatele přišlo na zápas prvního kola přes 27 900 diváků. V Rostově si určitě přejí, aby toto číslo během sezony příliš neklesalo.
     
    82
    Střídání v týmu FK Achmat Groznyj: ze hřiště odchází Bernard Beriša, přichází Oleg Ivanov.
     
    84
    Pomalu nám končí čtyřiaosmdesátá minuta a obraz hry zůstává stále stejný. Rostov díky přesilovce kontroluje hru a udržuje si územní převahu.
     
    85
    Rizvan Ucijev podklouzl nějaké dva metry před vlastním vápnem a odevzdal míč Ionovovi. Ten neměl komu přihrát, a tak zleva vypálil, jenže branku netrefil.
     
    86
    Achmat už musí riskovat a v jeho defenzivě tak vznikají okénka. Domácí je zatím nepotrestaly, ale aspoň drží míč hodně daleko od Abajeva. Ten v tomto zápase nebyl prakticky vůbec ve hře.
     
    87
    Rostovští se nikam neženou a v poklidu kombinují u půlící čáry. Groznyj proti tomuto nemůže nic dělat a čas na vyrovnání se mu rychle krátí.
     
    89
    Ucijev vhazoval z prostoru vedle domácí šestnáctky. Posléze byl k vidění nákop Pljeva, jenže z toho vzešel jen útočný faul Musalova.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se přidávají další tři minuty.
     
    90+2
    Žádný tlak Achmatu se nekoná a podle všeho už ani konat nebude. Hosté si za celý zápas nevytvořili ani jeden náznak šance.
     
    90+3
    Groznyj se zmohl jen na dva dlouhé nákopy z obrany. Oba ale prosvištěly až k domácímu brankáři Abajevovi, jenž podle všeho udrží čisté konto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Alexej Suchoj naposledy pískl do svého pracovního nástroje a ukončil zápas prvního kola mezi Rostovem a Achmatem za stavu 1:0. Domácí tým měl celé utkání plně pod kontrolou a po vyloučení Semjonova svého soupeře vůbec do ničeho nepustil. Rostov využil svou přesilovku v nastaveném čase prvního poločasu, kdy se přesnou hlavičkou prosadil Sigurdason.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 8:0. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (22:26:29)

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+1. B. Sigurdarson (Paršivljuk)

    Karty:   25. Semjonov (GRZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 8:0. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
    FK Rostov: Abajev – Wilusz, R. Sigurdsson, Ingason, Paršivljuk – Gaţcan (C), Skopincev (63. Mirzov) – Kalačev (69. Gulijev), Jusupov, Ionov – B. Sigurdarson (75. Šomurodov).
    Náhradníci: Pesjakov – Logašov, Ščadin, Mirzov, Salétros, Zujev, Šomurodov, Gulijev.

    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev (C), Semjonov, Ángel, Mohammadí – Švec, I. Doumbia – Roši, Silva Lima (79. Musalov), Bernard Beriša (82. Ivanov) – Sadajev (28. Plijev).
    Náhradníci: Gudijev – Plijev, Musalov, Ivanov, Ch. Kadyrov, Gaščenkov, Bacujev, Ravanelli, Mitrišev, A. Kadyrov, Mbengue, Balaj.

    Rozhodčí: Suchoj – Petrosjan, Šalamberidze
    bahis siteleri