Eindhoven – Feyenoord 0:0 (5:6 po pen.)
po penal. (5:6)
PSV Eindhoven
0:0 (0:0)
Feyenoord Rotterdam
Sobota 04.08.2018, 18:00 • Philips Stadion • Nizozemský superpohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám vás u nizozemského Superpoháru, v němž se představí vítěz Eredivisie PSV Eindhoven a vítěz poháru KNVB Beke Feyenoord Rotterdam. Mírným favoritem je PSV, které hraje na vlastní půdě, tedy na Philips Stadion.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Cesta do Superpoháru byla pro Feyenoord přes nizozemský pohár. Dnes hostující celek musel postupně vyřadit Den Haag, Swift, PSV, Williem II. Ve finále KNVB Bekeru vyzval Rotterdam velkého soupeře z Alkmaaru. Cesta za trofejí byla ovšem pro Feyenoord celkem jednoduchá, když vyhrál s přehledem 3:0. Branky stříleli Jorgensen, van Persie a v nastaveném času Toornstra.
     
    PSV Eindhoven

    Zatímco se Feyenoord probojoval do Superpoháru přes pohár,tak cesta PSV byla mnohem delší a možná i o něco složitější. Eindhoven totiž zvedl po posledním kole nad hlavu pohár pro vítěze Eredivisie. Nizozemský velikán vyhrál soutěž o čtyři body před Ajaxem.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba kluby jsou tradičními účastníky Eredivisie, a tak spolu sehrály mnoho vzájemných střetnutí. V roce 2018 se již utkaly dvakrát a oba zápasy se odehrály na půdě Feyenoord. Zatímco z výhry v poháru se radoval Rotterdam, ligové utkání zvládlo lépe PSV.

    Feyenoord – PSV 1:3
    Feyenoord – PSV 2:0 pohár
    PSV – Feyenoord 1:0
    Feyenoord – PSV 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, Pereiro, Hendrix – Bergwijn, de Jong, Malen
    Náhradníci: Room – Lozano, Mauro Júnior, Gudmundsson, Ramselaar, Luckassen, Romero, Gakpo, Isimat-Mirin, Teze, Sadílek

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Toornstra, Clasie, Vilhena – Berghuis, van Persie, Larsson
    Náhradníci: ten Hove, Vermeer – Burger, Kökçü, Nieuwkoop, van Beek, Malacia, Amrabat, Vente, Geertruida, El Hankouri, Boëtius

    Rozhodčí: Gözübüyük – van de Ven, Schaap.
     
    Oba celky jsou na travnaté ploše a utkání o první pohár v Nizozemsku v této sezóně brzy začne. Přejeme příjemnou zábavu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání odstartovalo pyrem na hrací ploše, a tak se hned přerušuje. Fanoušci Feyenoordu naházeli pár světlic na hřiště... Nehraje se a čeká se, co bude.
     
    3
    Mlha zahalila Philips Stadion, domlouvat se vydal fanouškům hned Robin van Persie. Vše nejspíše zabralo a utkání se konečně rozjelo.
     
    4
    PSV mělo hned standardní situaci z pravé strany, která byla zakončena přihrávkou na hranici vápna, kde jeden z hráčů střílel do bránících hráčů. Následně hlavičkoval po centru z levé strany de Jong do rukavic připraveného Bijlowa.
     
    5
    Domácí celek je na startu duelu aktivnějším a lepším celkem. Feyenoordští se zatím pouze brání a čekají na to, co domácí celek vymyslí. PSV je favoritem duelu.
     
    6
    Nyní ovšem hosté zastihli rozehrávku domácích z obrany a hnali se po levé straně do útoku. Zakončení sice nepřišlo, ale i tak uvidíme aut od rohového praporku.
     
    8
    Hosté se dostali do vápna a na pravé straně šestnáctky dostával dobrý balon Sven Berghuis. Hostujícího forvarda ovšem zklamal první dotek a ke střele se nizozemský borec nedostal.
     
    9
    Snad první faul přišel až nyní. Luuk de Jong byl ve vzdušném souboji poslán k zemi a pokračovat se bude rozehrou ze středového kruhu. Zatím sledujeme vyrovnaný duel.
     
    10
    Pokračovalo se aktivní kombinací PSV, která byla ovšem ukončena útočným faulem. Feyenoord se dostal do útoku, kde se ale provinil obdobně.
     
    12
    Robin van Persie dostal nadýchaný centr za obranu a bravurně si míč zpracoval. Do zakončení se ovšem již nedostal, zastavil jej totiž praporek hlavního sudího. Ofsajd!
     
    13
    Steven Bergwijn motal hlavu bránícím hráčům na hranici vápna, z pravé strany se mu ovšem nakonec odcentrovat nepovedlo a bránící hráči míč dostali do své moci.
     
    14
    Dobrá atmosféra a aktivní fotbal napomáhá parádnímu duelu o první trofej v ročníku. Jde vidět, že hrají jedny z nejlepších celků v Evropě...
     
    15
    Jeremiah St. Juste šel do rychlostního souboje v obraně a místo míče přišlápl nohu jednomu z útočících hráčů. PSV tak bude mít k dispozici standardní situaci z levé strany.
     
    16
    Joritt Hendrix se dostal k míči na hranici vápna a levačkou pálil. Trefil pouze bránícího hráče, který míč srazil mimo ohrožení branky. Videorozhodčí situaci ještě přehodnocovali, ale ruka tam nebyla.
     
    18
    Parádně se vrátil Robin van Persie a předvedl suprový obranný zákrok. Na levé straně obral o míč čistě útočícího hráče tak, že z toho bude odkop od branky.
     
    19
    Blíží se konec první dvacetiminutovky a mimo pyrotechniky na hřišti jsme toho moc neviděli. PSV je aktivnější na míči, ale do zakončení se nedostává.
     
    21
    PSV to nyní táhlo po levé straně, kde s míčem kouzlil Angeliño. Ten následně odcentroval na malé vápno, kde ale našel jen nohu bránícího hráče Feyenoordu. Ten míč odkopl do bezpečí.
     
    23
    Aktuálně probíhá menší přestávka, kde se hráči občerstvují a odpočívají. Mark van Bommel je aktivní v rozhovorech se svými svěřenci. Uvidíme, zda jim nějak cenně poradí.
     
    24
    Slušná akce PSV. Po centru z pravé strany se před brankou dostával k hlavičce Steven Bergwijn, jenž do míče naletěl a ten nakonec skončil jen nad brankou.
     
    25
    Následně se Feyenoord dostal do vápna, kde již zakončoval u levé tyčky Sam Larsson. Do skluzu šel ovšem bránící hráč, který mu na poslední chvíli zamezil skórovat!
     
    27
    Hosté se hnali do útoku, ale na polovině hřiště bylo jejich snažení ukončeno. Hendrix zahrál rukou a píská se proti domácímu celku, Feyenoord u míče.
     
    28
    Zatím je to hodně taktický boj, ani jeden celek nechce udělat chybu. Oba trenéři přemýšlí, co udělat. O něco aktivnější je stále PSV, ale Feyenoord je rychlý v přechodu do útoku.
     
    29
    Následně celek z Eindhovenu vymyslel centrovaný míč z levé strany. Pokus byl tečovaný a padal do branky, Bijlow se tak musel vracet a zachraňovat celou situaci. Nakonec to ovšem vyřešil pohodově.
     
    31
    Červenobílí se hnali směrem na branku Feyenoordu a jeden z hráčů ve sprinterském souboji zakončoval levačkou. Pokus to špatný nebyl, ale balon skončil jen na nohách obránců.
     
    32
    Ve vzdušném souboji se následně střetly hlavy dvou borců, které jsou aktuálně ošetřovány. V obličeji domácího borce byla krev, hostující Clasie dokonce odběhl do šatny.
     
    34
    Clasie je zpátky na hřišti a jeho celek aktuálně kombinuje na vlastní polovině. Blíží se nám poslední desetiminutovka prvního poločasu, na branku stále čekáme.
     
    35
    Robin van Persie nyní dostal přihrávku k pravé lajně, kde obhodil hráče, ale míč skončil v autu. Nepovedlo se mu rozjet akci a nikoho ve svém okolí neměl.
     
    36
    Hosté měli k dispozici rohový kop, ale zakončit se jim ho nepovedlo. Míč vletěl sice do vápna, ale bylo to poté, co rozhodčí viděli ofsajd. Pitomá chybička Feyenoordu.
     
    37
    Nebezpečný míč vletěl do šestnáctky Feyenoordu, kde se pokoušeli zakončit fotbalisté PSV. Balon sice mířil na branku hostů, Bijlow ale zasahovat nemusel.
     
    39
    Gastón Pereiro mohl dostat super přihrávku do vápna, ale dvojice bránících hráčů pas zastavila. Pokračovalo se protiakcí Feyenoordu, postupující hráč byl ovšem faulován.
     
    40
    Pro změnu čekal rohový kop také na PSV, ale ani ten nebyl zakončen. Míč vletěl na hranici vápna, kde si ale jeden z domácích borců počínal nedovoleně. Pokračovat se bude odkopem od branky Bijlowa.
     
    41
    Naivně to zkoušel z pravé strany Steven Bergwijn. Domácí křídelník z nějakých třiceti metrů zkoušel zakončovat, Bijlowa ovšem nepřehodil a míč skončil vysoko nad brankou.
     
    42
    Tohle vypadalo slušně. Van Persie našel na pravé straně Berghuise, jenž přihrával do vápna na lépe postaveného spoluhráče. Ten ovšem na penaltě nakonec nezakončil.
     
    43
    V posledních chvilkách prvního poločasu sledujeme kombinaci Feyenoordu. Dá se očekávat kvůli pyru na začátku utkání a ošetřování nějaká minutka navíc.
     
    44
    Vilhena vybojoval míč na levé straně a předložil na penaltu parádní míč pro Van Persieho. Ten šel do skluzu, ale míč nakonec jen lehce líznul. To by byla šance jako fík...
     
    45+1
    Feyenoord následně čekala standardní situace z pravé strany. Sven Berghuis našel hlavu vysokého obránce St. Justeho, který ale mířil jen vysoko nad.
     
    45+2
    Hraje se druhá minuta z celkových tří nad rámec prvního poločasu. PSV kontroluje hru a přihrává si na vlastní polovině. Čeká nás maximálně jedna akce...
     
    45+3
    Ta ale nepřišla... Domácí kombinovali a téměř z poloviny jen odevzdali míč k brance Bijlowa. Ten jej ukryl v rukavicích a rozjel rychlý protiútok, jenž byl ale téměř hned ukončen.
     
    45+4
    Již se hraje nad rámec nastavení a domácí se hnali do slušné akce. Pereiro se už mohl hnát sám na branku, ale skluzem jej do ničeho nepustil bránící borec Feyenoordu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase se nakonec hrálo hned padesát minut. Utkání začalo odhozeným pyrem na hřiště z rukou fanoušků Feyenoordu. Následně se už jen hrálo, ale ani jeden tým nám vyloženou šanci nenabídl. Hraje se hodně opatrně a nikdo nechce udělat chybu. Uvidíme, zda se bude více útočit ve druhé části.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Utkání pokračuje! Feyenoord se dostal hned k míči a pokouší se něco vymyslet. Ani jeden z koučů nemusel sáhnout ke změně, pokračuje se tedy s identickými jedenáctky.
     
    47
    Pohledná akce PSV. Dumfries zakončoval akci svého celku přízemním centrem do vápna. Na penaltě hledal spoluhráče, ale ani jeden se ke střele nakonec nedostal.
     
    49
    Domácí brankář Zoet aktuálně nerozehrál ideálně a hosté aktivně napadali a dostali se k míči. Akci ovšem zabili a nedostali se k ničemu, jeden z hráčů pak střílel z dálky hodně vedle branky.
     
    50
    Jeremiah St. Juste je prvním potrestaným hráčem utkání. Hostující obránce zastavoval skluzem průnik Hendrixe, pokračovat se bude standardní situací PSV.
     
    51
    Ze standardky přišla branka PSV, která ale neplatí! Domácí fotbalisté se dostali před brankou do závaru a míč do branky dopravil de Jong rukou, navíc tam přišel i atak na brankáře.
    51.
     
    52
    Domácí borci pokračovali v útoku a přihrávka z levé strany šla do vápna, kde se ale k balonu nikdo v červenobílém nedostal. Biljow je u míče a rozehrává.
     
    53
    To byla super šance hostů! Robin Van Persie dostal míč do vápna, kde se do zakončení nedostal, ale pozičně vše zvládl parádně. Calvin Verdonk dostal nabito na hranici vápna a branku jen těsně minul!
    53.
     
    54
    Pokračovat se bude po faulu na Dumfriese. Ten byl povalen na své oblíbené pravé straně, záda mu nastavoval jeden z vracejících se beků. Nebezpečná situace z pohledu PSV.
     
    55
    Eindhoven rozehrál situaci nakrátko a nabito dostal z nějakých pětadvaceti metrů obránce Angeliño. Jeho dělovka ale skončila minimálně v patnácté řadě arény.
     
    56
    A právě španělský defenzivní borec následně inkasuje žlutou kartu. Angeliño mimo hru podrazil nabíhajícího St. Justeho a je odměněn žlutě. Standardka pro Feyenoord.
     
    57
    Standardka ale rotterdamskému mužstvu nevyšla. Míč byl odvrácen, a tak vidíme borce v modrých dresech kombinovat na vlastní polovině. Téměř hodinu čekáme na první zásah.
     
    59
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Hirving Lozano.
     
    60
    Hodina hry právě uběhla. Jeden z hostů nyní ležel na hřišti a následně s bolestivou grimasou opustil travnatou plochu. Pokračovat se bude nejspíše bez něj.
     
    61
    Steven Bergwijn se agresivně prokličkoval do vápna, kde se mu ale nepovedlo zakončit. Bránící hráči zakročili na jedničku a pokračuje se autem PSV.
     
    62
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Sofyan Amrabat.
     
    63
    Feyenoordští se nikam neženou a na své polovině vytrvale kombinují. Uvidíme, zda se hosté následně dokáží dostat do útoku a něco vymyslet. Stále hrajeme bez branek.
     
    64
    Zajímavě to hosté zkoušeli před vápnem Zoeta, ale provedení nakonec nebylo ideální. Jeden z hráčů dával míč do šestnáctky, kde se ale nikdo k míči nedostal.
     
    65
    Angeliño zachytil na levém křídle míč a rychle rozjel protiakci. Joritt Hendrix vedl míč až před branku, kde hledal centrem de Jonga. Před ním ovšem míč zachytil Justin Bijlow.
     
    67
    Jeden z hráčů PSV se dostal až do vápna, ale místo střeleckého pokusu míč zasekl a počkal na náběh spoluhráčů. Ti míč dostali až do obrany, kde vidíme kombinaci.
     
    68
    Pěkná střela Sofyana Amrabata! Marocký fotbalista dostal nabito před vápno a svižně zakončoval. Jeho pokus ovšem skončil těsně nad brankou PSV.
     
    69
    Po této akci byl z hřiště odveden jeden z domácích, jenž se poranil v osobním souboji. Ve stejnou chvilku vidíme občerstvovací pauzu a nějaké masérské služby.
     
    70
    Hra byla nyní přerušena kvůli druhému míči na hrací ploše. V ten moment se ale nic nedělo, a tak se hned pokračovalo. Začíná poslední dvacetiminutovka druhého poločasu.
     
    71
    Pěkná akce PSV. Luuk de Jong se dostal k hlavičce po nadýchaném centru z levé strany. Domácí forvard šel do rybičky, ale Bijlow na jeho pokus naprosto pohotově zareagoval.
    71.
     
    72
    Po rohovém kopu z levé strany, který zahrával hostující celek, se k míči ve vápně dostával jeden z hráčů v modrém. Ten střílel, ale bránící hráč k němu hned přistoupil.
     
    74
    Další branka nejspíše rozhodne. Oba celky jsou si toho moc dobře vědomy a podle toho také hrají. V podobném tempu půjde duel do prodloužení.
     
    75
    Lozano dostával míč za obranu a z hranice vápna zakončoval. Mexický útočník ale nedal míči pořádnou razanci a Justin Bijlow zakročil pohotově!
     
    76
    Po menším faulu hostů se bude pokračovat standardní situací PSV. Čas v základní hrací době se neúprosně blíží ke svému konci a stále je stav bezbrankový.
     
    78
    Mužstvo z Eindhovenu kombinuje na vlastní polovině a pokouší se unavit bránící hráče Feyenoordu. Zatím nastavená taktika moc nefunguje.
     
    79
    Hosté se pokoušeli něco vymyslet na útočné polovině a pronikající hráč Feyenoordu si tělem odstavil napadajícího hráče. Sudímu se to moc nelíbilo a pískl útočný faul.
     
    81
    Finále superpoháru se překlenulo do poslední desetiminutovky. Po faulu na jednoho z hostů se hra přerušuje a uvidíme dvojité střídání.
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Sven Bergwijn, přichází Mauro Júnior.
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Robin van Persie, přichází Dylan Vente.
     
    83
    Tonny de Vilhena měl na kopačce rozhodující branku, obrovská šance! Hostující hráč prostřelil z penalty Zoeta mezi nohy, míč se ale nakonec dokutálel jen těsně vedle branky!
     
    83
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jeremiah St. Juste, přichází Bart Nieuwkoop.
     
    85
    Poslední minutky druhého poločasu probíhají a už nyní je jasné, že následující branka bude rozhodující. Uvidíme, kdo se o ni postará. Sledujeme vyrovnané utkání.
     
    86
    Bijlow zachytil centr z levé strany a hned rozjel protiakci. Feyenoord se dostal do útoku a vybojoval rohový kop z pravé strany. Parádně rozjetá akce.
     
    88
    Rotterdamský mančaft se snaží a je aktivní, jde vidět touha vstřelit rozhodující branku již ve druhém poločase. Zatím se jim to ovšem nepovedlo, ačkoliv měli i dost smůly.
     
    89
    Po menším faulu na polovině hřiště se k míči dostávají fotbalisté PSV. Ti mohou zakombinovat a dostat se do nějakého tlaku. Moc riskovat ale nejspíše nebudou.
     
    90+1
    Hosté se po chybě domácí obrany dostali do útoku a Sam Larsson hledal postavené spoluhráče ve vápně. Důležitý zákrok ovšem předvedl jeden z obránců PSV.
     
    90+2
    Na druhé straně zakončovala akci také jedenáctka. Hirving Lozano střílel z nějakých pětadvaceti metrů, ale svůj pokus nakonec nevměstnal mezi tři tyče. Odkop od branky Bijlowa.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Druhý poločas je u konce, o vítězi utkání bude muset rozhodnout nastavený čas ve formě penalt! I druhý poločas nabídl vyrovnanou podívanou v aktivním tempu. Rozhodnout mohli v závěru utkání hosté, ale Vilhena měl v obrovské šanci obří smůlu. O držiteli superpoháru se tak rozhodne v penaltách.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Jde se na penalty, jako první začne hostující Feyenoord!
     
    1. série
    0:1
    První šel obránce van der Heijden a pokusem po zemi k pravé tyčce překonal bezmocného Zoeta!
     
    1. série
    1:1
    Za domácí se rozeběhl Pereiro, který stejně jako van der Heijden zamířil k pravé tyči. Se štěstím dává.
     
    2. série
    1:1
    Nyní se pořadí otočilo a Joritt Hendrix mířil k levé tyčce. Justin Bijlow ale vytáhl skvělý zákrok!
     
    2. série
    1:2
    Sven Berghuis hodně parádně. Panenkou přehodil brankáře a zakončením do středu branky dává svému celku vedení.
     
    3. série
    1:3
    Denyll Vente navyšuje dobře kopnutou penaltou vedení svého celku o dvě branky!
     
    3. série
    2:3
    Daniel Schwaab se zhostil těžké situace a pokusem k levé tyči překonal hostujícího brankáře. Se štěstím!
     
    4. série
    3:3
    Luuk de Jong zahrál na nervy domácím fanouškům. Zastavil se a zakončil k levé tyčce. Nakonec ale uspěl!
     
    4. série
    3:3
    Sam Larsson mohl přiblížit svůj celek k titulu, ale zakončil do brankáře a PSV je zpátky ve hře!
     
    5. série
    3:4
    Tonny de Vilhena měl těžkou pozici a musel vstřelit branku. V utkání mířil těsně vedle, nyní se prosadil a uklidnil fanoušky svého celku.
     
    5. série
    4:4
    Domácí museli dát a k penaltě se postavil Lozano. Mexický útočník mířil k pravé tyčce a uspěl!
     
    6. série
    5:4
    Mauro JÚNIOR proměňuje.
     
    6. série
    5:5
    Nůž na krku měl také Verdonck, ale i on uspěl a je vyrovnáno – 5:5!
     
    7. série
    5:5
    Sonya Amrabat neuspěl! Marocký hráč mířil k levé tyčce, ale Zoet skvěle zakročil. Domácí mohou vyhrát.
     
    7. série
    5:5
    Angeliño mohl být hrdinou, dokonce odhadl stranu. Španělský bek ale nakonec minul branku!
     
    8. série
    5:5
    Pablo Rosario šel jako další borec na penaltu. Nizozemský středopolař ale nevstřelil branku, šance pro Feyenoord!
     
    8. série
    5:6
    JORDY CLASIE je hrdinou, Feyenoord vyhrává nizozemský superpohár! Mladý záložník nezpanikařil a zakončením k pravé tyčce rozhoduje.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo! V dlouhém penaltovém rozstřelu mohli rozhodnout domácí, ale neproměnili dvě penalty za sebou. Jordy Clasie poté nezaváhal a pohár putuje do Rotterdamu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (20:22:35)

    David Panuška

    Branky:

    Karty:   56. Angeliño (PSV) – 50. St. Juste (FEY)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   van der Heijden (FEY)
    1:1   Pereiro (PSV)
    2. série:
    1:1   Hendrix (PSV)
    1:2   Berghuis (FEY)
    3. série:
    1:3   Vente (FEY)
    2:3   Schwaab (PSV)
    4. série:
    3:3   de Jong (PSV)
    3:3   Sam Larsson (FEY)
    5. série:
    3:4   Tonny de Vilhena (FEY)
    4:4   Lozano (PSV)
    6. série:
    5:4   Mauro Júnior (PSV)
    5:5   Verdonck (FEY)
    7. série:
    5:5   Amrabat (FEY)
    5:5   Angeliño (PSV)
    8. série:
    5:5   Rosario (PSV)
    5:6   Clasie (FEY)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:15.
    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, Pereiro, Hendrix – Bergwijn (82. Mauro Júnior), de Jong, Malen (59. Lozano)
    Náhradníci: Room – Lozano, Mauro Júnior, Gudmundsson, Ramselaar, Luckassen, Romero, Gakpo, Isimat-Mirin, Teze, Sadílek

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste (83. Nieuwkoop), Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Toornstra (62. Amrabat), Clasie, Vilhena – Berghuis, van Persie (82. Vente), Larsson
    Náhradníci: ten Hove, Vermeer – Burger, Kökçü, Nieuwkoop, van Beek, Malacia, Amrabat, Vente, Geertruida, El Hankouri, Boëtius

    Rozhodčí: Gözübüyük – van de Ven, Schaap
    bahis siteleri