Anglie – Nizozemsko 2:1 (kon.) | Německo – Japonsko 1:3 (kon.)
konec
Anglie
2:1 (2:1)
Nizozemsko
Pátek 17.08.2018, 16:00 • Stade de la Rabine, Vannes • MS U20 ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Včerejším dnem odstartovala na právě probíhajícím Mistrovství světa žen do dvaceti let čtvrtfinále a dnes tomu nebude jinak. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Anglie a Nizozemska.
     
    Anglie

    Anglie postoupila ze skupiny B z prvního místa. Nejprve porazila Severní Koreu 3:1. Poté hráčky této věkové kategorie vybojovaly remízu s Brazílií a v posledním utkání ve skupině pak doslova deklasovaly Mexičanky 6:1. V tabulce tak skončily se sedmi body na nejvyšší příčce. Dnes je čeká duel s Nizozemskem a půjde už o všechno.
     
    Nizozemsko

    Nizozemky hrály skupinu A a také si nevedly vůbec špatně. Skončily na druhém místě se šesti body a také ony si zajistily postup do vyřazovací části šampionátu. Nejprve si poradily s Novým Zélandem poměrem 2:1, poté přišlo vysoké vítězství 4:0 nad Ghanou. Nestačily jen na domácí reprezentantky, s Francií totiž padly 0:4. Dnes budou usilovat stejně jako jejich soupeřky o postup do semifinále MS. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu v posledních letech neutkaly, dnes to tak pro ně bude premiéra. Kdo si povede lépe, nám napoví až samotné utkání.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Maciverová – Pattenová, Fisková, Finniganová, Pachecová – Peplowová, Allenová, Stanwayová – Russová, Hempová, Kellyová
    Náhradníci: Roebucková, Ramseyová – Charlesová, Johnsová, Morganová, Babajideová, Hindsová, Wellingsová, Crossová

    Nizozemsko: Kopová – Dijkstraová, Ypemaová, Nouwenová, Doomová – Pelovaová, van Schoonhovenová, van Deursenová – Smitsová, Kalmaová, Pattiwaelová
    Náhradníci: Weimarová, van Domselaarová – Duppenová, Kuilenburgová, Jansenová, Sabajová, van den Heuvelová, van Weerdenová, van Velzenová

    Rozhodčí: Ri-Hyang Ok – Kum-Nyo Hong (obě Severní Korea), Kyoung-Min Kim (Jižní Korea).
     
    Dozněly hymny obou zemí a za malý okamžik tak bude moci samotné čtvrtfinále mezi Anglií a Nizozemskem začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nizozemky jsou od úvodu utkání na balonu a míří s ním na polovinu Anglie.
     
    1
    Jenže Angličanky je o míč připravily a následně pak velmi rychle otočily hru na opačnou stranu. Russová však musela vrace přihrávku zpět dozadu, mířila k ní totiž jedna z hráček v oranžových dresech.
     
    2
    A zase se snaží Nizozemky dostat se za půlící čáru, přes dobře postavenou obranu Anglie se jim to však nepovedlo.
     
    3
    Volný přímý kop pro Anglii. Z pravé strany pak centrovala míč do pokutového území Anna Pattenová, která ovšem balon poslala jen vedle velkého vápna.
     
    4
    Zatím sledujeme opatrný fotbal. Ani jeden celek nechce udělat chybu, která by ho mohla stát inkasovanou branku. Oba týmy chtějí postoupit do semifinále, a tak se dá očekávat dnes spíše defenzivní bitva.
     
    5
    Victoria Pelovaová, ta poté z pravé strany poslala míč do pokutového území. Jedna z Angličanek ho ale srazila za zadní čáru a Nizozemky budou zahrávat rohový kop.
     
    6
    Z této standardní situace nezapršelo, navíc Dijkstraová zahrála rukou a Nizozemky ztrácejí balon.
     
    7
    Lauren Hempová vyslala nebezpečnou střelu směrem k nizozemské brance, ovšem tam včas zakročila obrana, která nedovolila hráčkám Anglie jakkoli ohrozit branku Kopové.
     
    8
    Pelovaová táhla akci po pravé straně a snažila se uvolnit spoluhráčku. Ta ale na míč nedosáhla a nemohla se tak dostat do žádného zakončení.
     
    9
    Další dobrá akce Nizozemska. Po střele Smitsové zasahovala v obraně Mayumi Pachecová, která tak pomohla vlastní brankářce, jenž nemusela opět zasahovat.
     
    10
    Alessia Russová z pravé strany nacentrovala míč do pokutového území, kde se k němu dostala Chloe Peplowová. Její následný pokus zamířil jen vedle nizozemské branky.
    10. Střela Peplowové zamířila vedle branky.
     
    12
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    A na druhé straně po další kombinaci jdou Nizozemky do vedení. VICTORIA PELOVAOVÁ si dobře naběhla před velké vápno a z jeho hranice pak přesnou placírkou poslala míč k pravé tyči – 0:1.
    12. Victoria PELOVAOVÁ - 0:1
     
    13
    Angličanky se okamžitě dostaly do útoku, kde se snažily bleskově o vyrovnání. Jejich střele ale chybělo více přesnosti.
     
    14
    Nicméně Anglie udržela balon na polovině Nizozemska, kde se ovšem nedokázala dostat až do těsné blízkosti branky Kopové.
     
    15
    A znovu se k míči dostaly Nizozemky, které už se dostaly za půlící čáru. Před velkým vápnem pak vznikl souboj o balon, který vyhrály Angličanky. A hned míří na opačnou stranu.
     
    16
    Anna Pattenová z rohu velkého vápna vyslala dobrý balon, ale ten Kellyovou nenašel. Následně pak na vlastní polovině vybojovaly Nizozemky autové vhazování.
     
    17
    Angličanky dostaly míč do pokutového území. Georgia Allenová se pak snažila o střelu. Jenže ještě předtím ji o míč obrala obránkyně Ypemaová.
     
    19
    Další náznak nizozemské šance. Nicméně Angličanky dokázaly balon získat zpět a míří na druhou stranu.
     
    20
    Anglie právě vstřelila branku!
    Krásná individuální akce v podání anglické hráčky. GEORGIA STANWAYOVÁ si po pravé straně naběhla do pokutového území. Přehodila si míč na levou nohu a poté pěknou střelou trefuje balon ke vzdálenější tyči – 1:1. Je srovnáno a začíná se tedy zase znovu od začátku.
    20. Georgia STANWAYOVÁ - 1:1
     
    21
    No a anglické fotbalistky notně ožily a znovu se natlačily před nizozemskou branku. Jenže tentokráte se ke střele nedostaly.
     
    23
    Anglie právě vstřelila branku!
    A je tu velmi rychlý obrat Angličanek. A znovu v tom měla prsty GEORGIA STANWAYOVÁ. Ta nejprve v úniku trefila pravou tyč, od které se míč odrazil a na druhé straně ho pak stejná hráčka dorazila za pomoci odrazu od levé tyče za záda Kopové – 2:1.
    23. Georgia STANWAYOVÁ - 2:1
     
    24
    A nyní to budou Nizozemky, kdo bude muset dohánět svou ztrátu. Angličanky opět hrají velmi aktivně a obrana hráček v oranžových dresech se tak musí mít na pozoru.
     
    26
    Kalmaová vyslala střelu po zemi, se kterou Maciverová neměla vůbec žádný problém. Následně pak balon odkopla od své branky.
     
    27
    Lauren Hempová si dovolila z velké dálky poslat lob na nizozemskou branku, ovšem míč skončil jen vedle ní. Následuje tak odkop od branky Kopové.
     
    28
    Victoria Pelovaová se snažila u velkého vápna o střelu, jenže v cestě ji stála obránkyně Anglie, která míč odkopla do bezpečí.
     
    30
    Angličanky se opět prezentovaly dobrou obranou, když zastavily další možný průnik Nizozemek. A hned na to otáčejí hru na opačný konec hřiště.
     
    31
    Stanwayová našla přihrávkou Lauren Hempovou, která pak hlavičkovým pokusem trefila náruč Lizy Kopové. Ta už má balon ve své moci a chystá se ho poslat pryč od své branky.
     
    32
    Fenna Kalmaová se dostávala do slibné střelecké pozice. Jenže se vystavila ofsajdové pasti, což postranní sudí neuniklo. Ta zdvihla svůj praporek a akci Nizozemek zastavila.
     
    33
    Angličanky dlouho kombinovaly na polovině Nizozemek, série přihrávek pak zastavila ztráta míče, u kterého jsou opět hráčky Nizozemska.
     
    34
    Jenže dále než před velké vápno se nedostaly, navíc přišly také o míč a do akce jdou zase Angličanky.
     
    36
    Russová trkla do míče a drze vysunula Chloe Peplowovou, ta na levé straně pokutového území chtěla zakončovat. Brankářka Kopová ji však sebrala míč přímo z kopačky. Angličanky tak nebyly daleko od dalšího gólu.
    36. Peplowová málem zakončovala, Kopová ji však míč včas sebrala.
     
    37
    Russová poslala další nadýchaný cent do šestnáctky, jenže se zase vyznamenala nizozemská brankářka Lize Kopová, která vleže zastavila další akci Anglie.
     
    38
    Chloe Kellyová z otočky střílela na nizozemskou branku, kde byla zase připravena Lize Kopová. Ta v posledních chvílích svému týmu notně pomáhá.
     
    39
    Angličanky jsou stále více aktivnějším týmem, před chvílí se opět dostaly na polovinu Nizozemska, ovšem jejich nepřesná střela skončila jen vysoko nad brankou.
     
    40
    Lauren Hempová se chtěla prosmýknout obraně Nizozemska, to se jí ale nepovedlo a před anglickou branku tak míří právě Nizozemky.
     
    41
    Pachecová jistila míč před vlastní brankářkou. Poté jí ho předala a Alexandra Maciverová tak bude mít k dispozici další odkop od svého zařízení.
     
    42
    Nizozemky zakoply míč za postranní čáru a Angličanky tak měly na své polovině autové vhazování. Po něm se tak mohou dostat zase až před branku Kopové.
     
    43
    Jenže se tak nestalo, Nizozemky zapracovaly dobře, sebraly soupeřkám míč a snažily se vydat dopředu. Zase se ovšem dopustily nepřesností, které je stály ztrátu míče.
     
    44
    V závěru prvního poločasu se snaží Nizozemky držet balon na svých kopačkách a také co nejdále od své branky. Zatím se jim to daří.
     
    44
    Následně pak vznikla v pokutovém území Anglie skrumáž, ve které se nejlépe zorientovala Mayumi Pachecová, jenž nedovolila, aby soupeřky jakkoli zakončily.
     
    45
    Nastavovat se bude ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Pachecová chtěla centrovat blíže nizozemské brance, dostala se ale za postranní čáru a z další akce Anglie tak nebylo vůbec nic.
     
    45+1
    Ještě to zkoušely Nizozemky, které se natlačily před velké vápno, ale už to nestihly. Je tu konec první části hry.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Úvod zápasu lépe zvládly Nizozemky, které se ve dvanácté minutě ujaly vedení zásluhou Victorie Pelovaové. Jenže Angličanky se dokázaly vzpamatovat a velmi brzy dokázaly během tří minuty nejen smazat gólové manko, ale také otočit stav zápasu na svou stranu. Dvěma přesnými trefami to zařídila Georgia Stanwayová, díky které tak jdou anglické hráčky do kabin s vedením v zádech. Nizozemky ale své zbraně nesloží a pokusí se s utkáním něco udělat. Mají na to pětačtyřicet minut. Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Stanwayová to zkusila středem hřiště, narazila ale na obranu Nizozemek a ty tak získávají míč na svou stranu.
     
    47
    Chloe Kellyová poslala nadýchaný centr na nabíhající Alessii Russovou, které ale střela pravačkou nesedla. Míč skončil pouze za zadní čárou.
     
    48
    Také Nizozemky byly v dobré kombinaci před anglickou brankou, jejich zakončení však bylo zase velmi nepřesné.
     
    49
    Ypemaová poslala balon na Pelovaovou, která ale poslala svůj střelecký pokus jen do jedné z anglických obránkyň. Ty tak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    50
    Na vlastní polovině si dlouho rozehrávaly míč Nizozemky. Poté přešli za polovinu, kde následně ale přišly o balon.
     
    51
    A do akce se tak řítily Angličanky, které mohly jít do přečíslení, ovšem obrana Nizozemska se stačila vrátit zpátky a hrozbu dalšího inkasovaného gólu tak zastavily.
     
    52
    Na druhé straně se rodila pěkná akce Nizozemek, Pelovaové ale balon utekl z kopačky a mezitím se stihly vrátit zpět dozadu všechny anglické hráčky.
     
    53
    Hempová směřovala sama před branku Nizozemek, ovšem Kopová ji dokázala včas zastavit.
     
    55
    Na druhé straně se zrodila obrovská šance pro Nizozemky. Pattiwaelová se řítila úplně sama na anglickou brankářku, ta snížila střelecký úhel a dokázala ji zastavit!
    55. Pattiwaelová se dostala do úniku, včas ji zastavila Maciverová.
     
    57
    Nizozemky znovu na útočné polovině, Pelovaová však neprošla přes zhuštěnou obranu Angličanek. Navíc pak Nizozemsky přišly o balon a ten se ocitl znovu na jejich území.
     
    59
    Hempová nedosáhla na míč, který pro ni vysunula spoluhráčka a ten tak skončil v moci brankářky Kopové. Ta bude mít k dispozici další odkop od své brány.
     
    60
    Gerogia Stanwayová málem dokonala hattrick. Svou levačkou však orazítkovala břevno nizozemské branky. Moc nechybělo a Anglie mohla vést o dva góly!
    60. Stanwayová nebyla daleko od hattricku. Svou střelou orazítkovala břevno.
     
    61
    Na druhé straně nic nevymyslely před anglickou brankou Nizozemky, které na Maciverovou nevyslaly ani střelu.
     
    63
    Nizozemkám začíná velmi rychle ubíhat čas. Stále ztrácejí jednu branku, zatím se jim však před pevnou anglickou obranou nedaří zakončit.
     
    64
    Agilní Georgia Stanwayová se uvolnila podél levé postranní čáry, nakonec míč nezachytila a blíže nizozemské brance se tak nedostala.
     
    65
    Po další střele Stanwayové tečovala jedna z nizozemských obránkyň míč za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro Anglii.
     
    66
    Z této standardní situace ale nezapršelo a Nizozemky si tak mohly oddychnout. Kopová si přebírá balon a pošle ho odkopem zpět do hry.
     
    67
    Ypemaová vyslala letící střelu na branku Anglie, Maciverová s ní ale neměla sebemenší problém. Ukryla míč do svých rukavic a podržela svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    68
    Kellyová se dostala ke střele z pravé strany, tu zablokovala nizozemská obrana. Nicméně Angličanky ještě vybojovaly další rohový kop.
     
    69
    Navíc byla faulována Allenová, která inkasovala loktem do obličeje. Je potřeba jejího ošetření a uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře.
     
    70
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Pattiwaelová, přichází Jansenová.
     
    71
    Angličanky si rovnají míč a budou zahrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    72
    Georgia Stanwayová se ujala exekuce této standardní situace a opět nebyla daleko od svého třetího gólu. Balon skončil jen těsně vedle pravé tyče.
    72. Stanwayová z volného přímého kopu poslala balon těsně vedle tyče.
     
    73
    Nizozemky tak stále žijí, ale jejich šance se s přibývajícím časem čím dál více snižují.
     
    74
    Pelovaová počkala na spoluhráčku a poté jí poslala míč po zemi. Jenže o ten následně přišla a Angličanky tak předvedly další dobrý obranný zákrok.
     
    75
    Po další akci Angličanek zakoply Nizozemky míč za zadní čáru a následuje tak další rohový kop pro anglické hráčky. Ten rozehraje Mayumi Pachecová.
     
    77
    Grace Fisková se pak dostala k hlavičce v pokutovém území, mezi tři tyče však balon neposlala. Následuje tak jenom odkop od nizozemské branky.
     
    78
    A zase se hráčky Nizozemska nedokázaly dostat přes obranný val z fotbalistek Anglie a hned na to právě Angličanky míří do další akce na opačné straně.
     
    78
    Maciverová nyní ukryla do rukavic lob jedné z Nizozemek, který jí nedělal příliš velké problémy. Brankářka Anglie pak okamžitě míč rozehrála mezi své spoluhráčky a poslala je do útoku.
     
    79
    Grace Fisková se po nepříjemném střetu se soupeřkou ocitla na zemi a dle jejích grimas to s ní nevypadá vůbec dobře.
     
    80
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Doornová, přichází van Weerdenová.
     
    81
    Nebezpečná střela Angličanek končí na pozorné brankářce Kopové, která tak zastavila další akci soupeřek. A dlouhým nákopem pak posílá své spoluhráčky směrem dopředu.
     
    82
    Zase z toho nic nebylo a Angličanky tak stále drží svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    83
    Maciverová znovu vytasila velmi dobrý zákrok proti van Weerdenové, která na ni vyslala prudkou střelu.
     
    84
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Russová, přichází Charlesová.
     
    85
    Další skrumáž před nizozemskou brankou, nakonec to pro Nizozemky dobře dopadlo. Míč se otřel o brankovou konstrukci a stále tak žijí naděje pro hráčky v oranžových dresech.
     
    86
    Jansenová střílela z pravé strany velkého vápna, trefila však pouze Pachecovou, která byla před vlastní brankou dobře postavena.
     
    87
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází van Schoonhovenová, přichází van den Heuvelová.
     
    88
    Pelovaová se obtočila kolem obránkyně Anglie, poté ale její zakončení prošlo jen k Pachecové, která tak balon poslala mimo ohrožení vlastní branky.
     
    89
    Kopová zlikvidovala další šanci Angličanek, když lapila balon ze země. Poté ho odkopla pryč od svého zařízení.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Kellyová, přichází Babajideová.
     
    90+2
    Babajideová se hned zapojila do hry, míč ale nedokázala udržet a ten pak Angličanky ztratily. Musejí se tak vracet zpátky do obrany, kam spěchají už hráčky Nizozemska.
     
    90+2
    Kopová likvidovala další akci, do které se dostala Hempová. Následně pak Angličanky budou zahrávat další rohový kop.
     
    90+3
    Do šance se však nedostaly a je tu ještě únik Nizozemek na polovinu Anglie. Jenže ve středu hřiště je opět soupeřky zastavily a jdeme do čtvrté minuty nastavení.
     
    90+4
    Smitsová se uvolňovala uprostřed hřiště, pak se dostala do ofsajdu, což postranní sudí neuniklo. A to je zřejmě konec nadějím pro nizozemské hráčky.
     
    90+5
    Autové vhazování pro Nizozemsko a po něm už definitivně hlavní rozhodčí ukončí tento zápas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Angličanky nakonec svůj těsný náskok z prvního poločasu uhájily až do konce a slaví tak postup do semifinále Mistrovství světa žen do dvaceti let. Nizozemky se snažily se zápasem něco udělat, ale marně bušily na anglická vrata. Zbyla jim tak jen oči pro pláč. Toužily po postupu dále, nakonec ale končí ve čtvrtfinále. Nedá se nic dělat, postoupit může jen jeden tým a tím je dnes Anglie.
     
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 3:7.
     
    Utkání sledovalo 2 737 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:54:57)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 20. Stanwayová, 23. Stanwayová – 12. Pelovaová


    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 3:7.
    Anglie: Maciverová – Pattenová, Fisková, Finniganová, Pachecová – Peplowová, Allenová, Stanwayová – Russová (84. Charlesová), Hempová, Kellyová (90+1 Babajideová)
    Náhradníci: Roebucková, Ramseyová – Charlesová, Johnsová, Morganová, Babajideová, Hindsová, Wellingsová, Crossová

    Nizozemsko: Kopová – Dijkstraová, Ypemaová, Nouwenová, Doornová (80. van Weerdenová) – Pelovaová, van Schoonhovenová (87. van den Heuvelová), van Deursenová – Smitsová, Kalmaová, Pattiwaelová (70. Jansenová)
    Náhradníci: Weimarová, van Domselaarová – Duppenová, Kuilenburgová, Jansenová, Sabajová, van den Heuvelová, van Weerdenová, van Velzenová

    Rozhodčí: Ri-Hyang Ok – Kum-Nyo Hong (obě Severní Korea), Kyoung-Min Kim (Jižní Korea)

    Diváci: 2 737
    bahis siteleri