Orlová – Havlíčkův Brod 0:5 (kon.) | Opava – Osvětim 4:1 (kon.)
konec
MSK Orlová
0:5 (0:3, 0:2, 0:0)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 18.08.2018, 14:30 • Zimní stadion města Opavy • Slezský pohár
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to ode mne vše a prozatím vám děkuji za pozornost. Už od 18:00 budeme ovšem pokračovat dalším utkáním Slezského poháru, ve kterém se střetne Opava s Osvětimí. (16:32:55)
     
    Ve třetí třetině pokračoval tlak Havlíčkova Brodu, který měl vývoj utkání pevně ve svých rukou. Další branku už ale nepřidal, připisuje si tak pětibrankové vedení, zatímco Orlová na první úspěch stále čeká.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    V poslední minutě se snaží projít dopředu Orlová, aby vstřelila alespoň čestnou branku. Vhazovat se teď bude před Čeňkem Novákem po hře vysokou holí.
     
    58:16
    Filip Beneš u pravého mantinelu šikovně zpracoval skákavý kotouč, vjel do útočného pásma a hledal před bránu sjíždějícího Martina Kříže, přihrávka byla ale příliš dlouhá.
     
    56:23
    David Ballner proklouzl havlíčkobrodské obraně a postupoval sám na bránu, střeleckou smůlu svého celku ale neprolomil! Čeněk Novák si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    56:06
    Havlíčkův Brod propadl ve středním pásmu a Orlová již poněkolikáté jela do přečíslení dvou na jednoho. Daniel Szturc vzal situace na sebe, Čeněk Novák jeho pokus vytěsnil.
     
    55:34
    Jan Milfait si přihrával u hrazení s Vojtěchem Pražákem. Kotouč nakonec vyplaval na Martina Nepokoje, který se z první opřel do puku a René Svoboda musel rychle zareagovat, aby puk vyrazil.
     
    54:01
    Tomáš Chlubna středním pásmem neprošel, po něm ale hrál ještě Vojtěch Veverka. Ten přistrčil kotouč Luboši Voříškovi, ten byl ale od puku odstaven.
     
    52:29
    Radim Pejchal ještě před střídáním založil útočnou akci přihrávkou na Jana Milfaita. Ten z pravé strany nahazoval puk před brankoviště, Filip Beneš měl k němu ale daleko.
     
    51:32
    Vojtěch Veverka objel celé útočné pásmo kolem do kola, jeho přihrávce na Kryštofa Kulhánka ale scházela přesnost.
     
    50:30
    Čeněk Novák si po delší době připisuje sérii zákroků. Naposledy vyrazil pokus Marka Karocha od modré čáry, před tím si poradil s ránou Tomáše Vilčeka hned po buly.
     
    49:02
    Sergej Golev přihrávkou přes brankoviště hledal Michala Danga, který mohl jenom doklepnout puk do odkryté části klece, jenže přihrávku promáchl! Tato situace asi nejlépe vystihuje aktuální rozpoložení mužstva Orlové.
     
    48:26
    Orlová chybovala v rozehrávce. Puk jí ukradl Vojtěch Holenda, vrátili jej za sebe Davidu Kozlíkovi, jenž ale narazil na obrnou zeď, která se stačila zpátky zformovat.
     
    47:30
    Radim Pejchal nahodil puk na bránu od modré čáry, Luboš Voříšek ale na dorážku nedosáhl. Následná rána Tomáše Chlubny letěla mimo.
     
    46:38
    Kryštof Kulhánek vyslal od modré čáry ránu skrz klubko těl, René Svoboda nejprve vyrazil puk před sebe, pak se ale dobře zorientoval a dorážky nepovolil.
     
    45:58
    David Michálek se vyhnul bránícímu hráči, po něm přebral kotouč Filip Beneš, který se dostal až před brankoviště, zblízka ale bekhendem Reného Svobodu neprostřelil.
     
    45:14
    Vojtěch Holenda předal puk Vojtěchu Veverkovi, jenž z rohu kluziště vybruslil na pravý kruh, jeho bekhendové zakončení se ale na bránu nedostalo.
     
    44:12
    Bruslaři kombinují v útočném pásmu, hra ale musí být přerušena. Marek Karoch natlačil Vojtěcha Pražáka na brankovou konstrukci, která vypadla ze svého postavení.
     
    43:24
    Jan Milfait prošel středem hřiště až do útoku, přihrál doleva Davidu Michálkovi, ten ale při střele schytal nepříjemnou sekyru. Za sekání je vyloučen Petr Wolf (ORL).
     
    42:42
    Filip Beneš si na útočné modré hlasitě žádal přihrávku. Tu mu ale Jiří Kopic adresoval ve chvíli, kdy už se havlíčkobrodský útočník vracel zpátky.
     
    41:28
    Vojtěch Pražák ve spolupráci s Lubošem Voříškem přešel modrou čáru, pak poslal puk za bránu, kam sjížděl Tomáš Chlubna, kotouč ale vybojovala obrana Orlové.
     
    40:47
    Tomáš Chlubna dostal nabito na levý kruh. René Svoboda se přemístil a efektně i efektivně máchl lapačkou, do které po pohledném zákroku ukryl kotouč.
     
    40:11
    Havlíčkův Brod se hned z kraje závěrečné části hry dostal do šance, když David Michálek vyzval ke střele Filipa Beneše, ten ale zblízka ztroskotal na Reném Svobodovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda byla mnohem jednoznačnější, než ta první. Na kasu Orlové se valil jeden útok za druhým. Ze dvou z nich vykrystalizoval gól, mezi střelce druhé třetiny se zapsali Tomáš Chlubna a Jiří Kopic. Orlová se do šancí dostávala jen příležitostně, od vstřelené branky ale nebyla daleko. Jenže v havlíčkobrodské svatyni dnes čaruje Čeněk Novák. Třetí dvacetiminutovka začne přibližně v 16:03.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Orlová ždíme soupeře v jeho pásmu, ale obětavé bloky Havlíčkova Brodu puk na Čeňka Nováka nepouští. Nápor domácích definitivně zastavil Vojtěch Pražák, který získal kotouč a dokonce jej zavezl do útočného pásma. Tam se snažil přihrát přes brankoviště a René Svoboda měl štěstí, že si puk nesrazil sám do brány.
     
    37:59
    Orlové se znovu podařilo přečíslit Bruslaře. Tentokrát se jí podařilo i přihrát před bránu, kde byl úplně nekrytý David Ballner, jeho blafák do forhendu ale zlikvidoval neuvěřitelný Čeněk Novák!
     
    36:42
    Jan Milfait teď svým pohybem zamotal hlavy domácí obraně, přihrál Filipu Benešovi, který se srdnatě pustil mezi beky v prostoru mezi kruhy, tam ale o kotouč přišel.
     
    35:27
    Vojtěch Holenda svým mrštným pohybem zavařil soupeři. Za domácí klecí vybojoval kotouč a směřoval ho před brankoviště, kam už si sjížděl David Kozlík, hráč Orlové měl ale k puku blíž.
     
    35:01
    Hráči v modrém si vůbec nevěděli rady s napadajícími protihráči. Ze svízelné situace se dostali jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:19
    Orlová se žene do útoku i po vystřídání, na pravém křídle měl dobrou rychlost Sergej Golev. Jeho střelecký pokus byl ale zablokován a skončil v ochranné síti.
     
    33:19
    Orlová teď svírá Bruslaře a snaží se pálit ze všech pozic. Jejich rány ale končí na chráničích bránicích hráčů, zadním plexisklu nebo Čeňku Novákovi.
     
    32:11
    Orlová mířila do přečíslení dvou na jednoho. Michal Dang vedl útok po pravé straně, jeho přihrávku ale jemně tečoval Vojtěch Pražák, čímž domácí připravil o šanci.
     
    31:24
    Filip Beneš se dostal do ideální palebné pozice mezi kruhy, jeho střela mu ale nevyšla úplně podle jeho představ a René Svoboda vyrazil puk betony.
     
    30:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři využívají další přesilovou hru a vedou již o pět branek! Vojtěch Holenda posunul puk pod modrou čáru JIŘÍMU KOPICOVI, jehož rána se zastavila až v síti. Asistence: Vojtěch Holenda, Tomáš Ludvík.
     
    30:00
    Luboš Voříšek při signalizované výhodě vybruslil před brankoviště, odtud ale trefil jen připraveného Svobodu. Na trestnou lavici usedne Sergej Golev (ORL) za sekání.
     
    29:03
    Mužstvo v modrém synchronně nabralo rychlost a vrhlo se do útoku, tuto rozjetou mašinu ale brzdí svým hvizdem čárový sudí – ofsajd.
     
    28:19
    Jan Milfait se uvolnil na okraji levého kruhu, odkud dvakrát prověřil postřeh Reného Svobody. Orlová následně odpálila puk na zakázané uvolnění.
     
    27:23
    Orlová bude už těžko hledat síly, aby s vývojem utkání něco provedla.Bruslaři se drží na kotouči a dál dobývají prostor kolem domácí svatyně.
     
    26:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři vyčíslili svoji aktuální převahu i gólově! Jan Milfait uvolnil TOMÁŠE CHLUBNU, který se dokázal prosadit a teď může zvedat ruce nad hlavu. Asistence: Jan Milfait.
     
    25:55
    David Michálek se protlačil před brankoviště, kde se nadvakrát snažil dorazit kotouč za Reného Svobodu, ten ale oba pokusy zastavil betony.
     
    25:19
    Michal Dang se natlačil přes obránce a zblízka se snažil zakončit. Byl ale tísněn, navíc mu Čeněk Novák snížil střelecký úhel, z této akce tak nic nebylo.
     
    24:52
    Havlíčkův Brod se stále drží i proti pětici soupeřů v útočném pásmu. A bude tomu tak i nadále, Orlová se provinila zakázaným uvolněním.
     
    24:33
    René Svoboda střelu Patrika Přidala z levé strany jenom vyrazil a dorážet mohl Tomáš Chlubna. Ten ale kotouč bekhendem netrefil ideálně a brankář Orlové tak raději nechá přerušit hru.
     
    23:54
    Luboš Voříšek kombinoval s Patrikem Přidalem, jejich akci ale zmařil skokem po kotouči René Svoboda. Vojtěch Pražák ještě zkontroloval, jestli z brankáře puk nevypadne, to se ale nestalo.
     
    22:49
    Tečovaná rána od modré čáry letěla těsně vedle, následně se Orlová osvobodila. Havlíčkův Brod tak musí útočné pásmo získávat znovu.
     
    22:13
    Tomáš Vilček (ORL) se provinil proti pravidlům faulem vysokou holí, Bruslaři tak budou mít k dispozici přesilovou hru.
     
    21:54
    Patrik Přidal našel z levé strany přihrávkou přes šířku pásma Tomáše Chlubnu. Ten se snažil zakončit, byl ale v nevýhodném úhlu a těsně minul vzdálenější tyč.
     
    21:08
    Do útoku se dostala Orlová, ale ani domácí hokejisté soupeřova brankáře neprověřili. Navíc se s pukem dostali za modrou čáru a píská se ofsajd.
     
    20:44
    Bruslaři začali náporem. Dlouho se drželi v útočném pásmu, nemohli se ale přes defenzivu Orlové propracovat do střelecké pozice a René Svoboda tak zasahovat nemusel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Orlová v průběhu první periody získávala převahu, Havlíčkovu Brodu ovšem vyšel geniální tah s oddechovým časem. Svěřenci Jiřího Čelanského po něm nasázeli tři branky a do kabiny jdou s vysokým vedením. To ale mohlo být mnohem těsnější, nebýt Čeňka Nováka. Orlová měla minimálně dvě gólové šance, havlíčkobrodský gólman se ale v obou případech rychle přemístil a zabránil téměř jistému gólu. Druhá třetina začne přibližně v 15:19.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Kuriózní situace za brankou Orlové, kde chtěl Tomáš Chlubna odehrát kotouč. Jenže jeho hokejka se zasekla ve škvíře mezi mantinely, a havlíčkobrodský útočník tak přišel nejen o puk, ale i o hůl.
     
    18:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Znovu se potvrdilo otřepané pravidlo nedáš – dostaneš! Radim Pejchal trefil od modré čáry jednoho bránících hráčů. Dobře se zorientoval Filip Beneš, od kterého se puk dostal k JANU MILFAITOVI, jenž už jen pohodlně doklepl puk do odkryté části klece. Asistence: Filip Beneš, Radim Pejchal.
     
    17:33
    Teď se ovšem Orlová dostala do přečíslení dvou na jednoho a byla blízko snížení! Jan Šmíd přihrál Sergeji Golevovi, kterého ovšem vychytal betony famózní Čeněk Novák!
     
    17:21
    Dvě vstřelené branky a obrázek hry se změnil. Lepším pohybem míří Bruslaři a hráči v modrém se jen těžko dostávají přes střední pásmo.
     
    15:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři početní převahu využili a rázem vedou o dvě branky! Filip Beneš uvolnil KRYŠTOFA KULHÁNKA, jehož rána se zastavila až v síti! Asistence: Filip Beneš, David Kozlík.
     
    14:52
    Marek Karoch (ORL) za vlastní bránou podrazil protihráče a domácí se tak budou bránit ve čtyřech.
     
    13:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Orlová svých nevyužitých šancí teď může litovat. Třetí útok Havlíčkova Brodu se dostal do šance, po které zásluhou VOJTĚCHA HOLENDY otevírá skóre! Asistence: Tomáš Ludvík, Vojtěch Veverka.
     
    13:06
    Jan Šmíd byl blízko gólu, když po přihrávce přes brankoviště zakončoval do odkryté části klece, Čeněk Novák se ale stačil přesunout a puk vyrazil betonem! Následně si poradil i se střelou soupeře z pravého kruhu.
     
    12:18
    Bruslařům se podařilo přerušit nápor soupeře a sami se dostali do útoku, za krátko však po levém křídle pelášil dopředu Sergej Golev, proti kterému havlíčkobrodský brankář znovu dobře zakročil.
     
    11:17
    K další střele z pravého kruhu se dostal Radim Štěpánek, ale ani on Čeňka Nováka nepokořil! Jiří Čelanský reaguje na rostoucí aktivitu Orlové a bere si pro Havlíčkův Brod oddechový čas.
     
    10:34
    Tohle byl důležitý zákrok havlíčkobrodského brankáře! David Ballner su šikovně uvolnil u levé tyče Novákovy svatyně a snažil se přehodit brankářovo rameno, to se mu ale nepodařilo.
     
    09:51
    Tuto pasáž hry oživil svým průnikem Luboš Voříšek, který zavezl puk do útoku po pravé straně a vybízel spoluhráče před brankovištěm, tam ale kraloval René Svoboda.
     
    09:28
    V těchto chvílích sledujeme hlušší část hry Oba týmy se sice střídají v útočení, jejich akce ale pravidelně končí už ve středním pásmu.
     
    08:24
    Martinu Křížovi na útočné modré utekl kotouč, za kterým spěchal Tomáš Vilček. Do úniku se ale nedostal, protože Čeněk Nová vyjel daleko z brány a volný kotouč rozehrál.
     
    07:43
    V těchto chvílích jsou aktivnější hokejisté Orlové. Znovu se po levé straně tlačili až do brankoviště, jejich akci zastavil Čeněk Novák úspěšným zákrokem.
     
    07:03
    V době, kdy už hraje Havlíčkův Brod v plném počtu, se po levé straně dopředu dral Marek Smrčka, jeho pokus z prostoru kruhu hostující gólman vyrazil.
     
    06:17
    Orlová se stále drží v útočné třetině a úspěšně kombinuje. Domácí zovu vystřelili od modré čáry, pokus Marka Karocha na bránu ale neprošel.
     
    05:23
    Bruslaři se osvobodili, teď už se ale musí znovu bránit. Tečovaná střela Daniela Szturce mířila mimo, pokus Radima Štěpánka od modré čáry skončil v lapačce Čeňka Nováka.
     
    04:41
    Kamil Klíma nabral rychlost na levém křídle a dostal se za obránce, Martin Kříž (HBR) si tak při bránění pomohl podražením, za což vyfasoval dvouminutový trest.
     
    04:04
    David Ballner se natahoval po dlouhé přihrávce, k té měl ale blíž Jiří Kopic, jenž kotouč zpracoval a pak si ho pokryl tělem, aby mohl v klidu rozehrát.
     
    03:29
    Orlová odrazila útočnou akci Havlíčkova Brodu, bude se ale znovu vhazovat před její bránou. Hráči v modrém se totiž dopustili zakázaného uvolnění.
     
    03:00
    Čeněk Novák poprvé zasahuje. Střelu z levého kruhu ještě zablokoval Filip Beneš, o střelu z pravé strany se už ale musel postarat havlíčkobrodský brankář.
     
    02:20
    Filip Beneš si neporozuměl v rohu útočného pásma s Kryštofem Kulhánkem a puku se zmocnila Orlová. Její útočná akce ale skončila ještě dříve, než vlastně začala.
     
    01:43
    Havlíčkův Brod začal lépe a znovu se tlačí do útoku. David Vala vystřelil od levého mantinelu, René Svoboda měl co dělat, aby udržel kotouč mezi rukou a tělem.
     
    01:09
    Tomáš Chlubna vybojoval v útočné třetině kotouč. Ten mu ale poskakoval kolem hole a následná rána tak neměla příliš šancí na úspěch.
     
    00:21
    Bruslaři měli po vyhrané buly při rozehrávce problémy, přesto se jim podařilo založit útočnou akci. Tu ale na modré čáře zastavuje ofsajd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na zimním stadionu v Opavě dozněla státní hymna a pomalu se schyluje k úvodní buly. Orlová, která je v zápisu o utkání vedena jako domácí, bude hrát v modrých dresech, hostující Havlíčkův Brod pak v bílých.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Orlová: Svoboda (Ovčaří) – Štěpánek, Szturc, Kropka, Karoch, Janiczek, Frojda, Hladil – Ballner, Smrčka, Dang – Akhmetianov, Golev, Klíma – Vilček, Ferletjak, Šmíd – Wolf, Tvrdík, Pacoň

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Pejchal, Pražák, Vala (C), Kopic, Kříž, Nepokoj – Beneš, Milfait, Michálek – Chlubna, Voříšek, Přidal – Holenda, Ludvík, Kozlík – Veverka.
     
    BK Havlíčkův Brod pak vyzval pořadatelskou Opavu. V první třetině si celek z Vysočiny vytvořil řadu příležitostí, které ale nedokázal proměnit. Od druhé periody se hra vyrovnala, přesto se nakonec Bruslaři dostali do vedení. Na prahu třetího dějství se Slezan dočkal vyrovnání, netrvalo ale dlouho a Havlíčkův Brod znovu vedl. Těsný náskok udržel až do konce a přispal si první vítězství na turnaji.

    BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava 2:1

    Branky a nahrávky: 28. Kulhánek (Veverka, Milfait), 44. Veverka (Třetina, Přidal) – 41. Herman (Slavík)
     
    HC Orlová vstoupila do turnaje zahajovacím utkáním proti polské Osvětimi. V zápase vedla už po 18 sekundách a po vyrovnání soupeře z Polska se krátce před koncem první třetiny dostala znovu do vedení, pak se ale mužstvo Osvětimi prosadilo čtyřikrát v řadě a dokráčelo si pro vítězství.

    Aksam Unia Oświęcim – HC Orlová 6:3

    Branky a nahrávky: 15. Maciejewski (Tabaček, Themar), 33. Kowalowka (Wojtarowicz, Martinka), 37. Semorád (Adamus, Piotrowicz), 38. Piotrowicz, 44. Kowalowka (Dudkiewicz, Paszek), 57. Haas (Gabrys, Themar) – 1. Trška (Ballner), 20. Golev (Moravčík), 51. Kropka (Kysučan)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu dalšího utkání Slezského poháru, ve kterém změří síly HC Orlová a BK Havlíčkův Brod. Utkání začíná v 14:30.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 14. Holenda (Ludvík, Veverka), 16. Kulhánek (Beneš, Kozlík), 19. Milfait (Beneš, Pejchal), 27. Chlubna (Milfait), 31. Kopic (Holenda, Ludvík)


    MSK Orlová: Svoboda (Ovčaří) – Štěpánek, Szturc, Kropka, Karoch, Janiczek, Frojda, Hladil – Ballner, Smrčka, Dang – Akhmetianov, Golev, Klíma – Vilček, Ferletjak, Šmíd – Wolf, Tvrdík, Pacoň
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Pejchal, Pražák, Vala (C), Kopic, Kříž, Nepokoj – Beneš, Milfait, Michálek – Chlubna, Voříšek, Přidal – Holenda, Ludvík, Kozlík – Veverka
    bahis siteleri