Finsko – Švédsko 2:1 (po pr.) | Rusko – Česko 2:6 (kon.)
po prodl.
Finsko
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Švédsko
Čtvrtek 23.08.2018, 15:30 • Zimní stadión Václava Nedomanského, Hodonín • Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Dnes jsou na programu první zápasy žen na Turnaji čtyř, který se bude konat v Hodoníně. A my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Finska a Švédska.
     
    Finsko

    Finské hráčky jdou po přípravě poprvé do soutěžního utkání. Naposledy se představily na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde skončily na třetím místě a získaly tak cenné bronzové medaile. V boji o bronz porazily výběr Ruska těsně 3:2. Dnes zahajují sezónu na tomto turnaji, kde budou chtít hned v prvním utkání proti Švédsku uspět.
     
    Švédsko

    Stejně tak Švédky hrály naposledy v rámci reprezentace na olympijských hrách v Pchjongčchangu. A vedly si hůře, než jejich dnešní soupeř. Skončily totiž na sedmém místě. V souboji o tuto pozici porazily Koreu poměrem 6:1 a turnaj tak zakončily sice bez medailové pozice, ale s výhrou. Reprezentační sezónu by rády zahájily také vítězstvím, ovšem proti finskému výběru je nic jednoduchého nečeká.
     
    Vzájemná utkání

    Na letošní olympiádě spolu svedly oba celky duel ve čtvrtfinále a Finky jednoznačně dominovaly. Švédky porazily vysoko 7:2 a definitivně tak pohřbily naděje pro Tre kronor, jenž tak ztratily šance na medailová umístění. O to více švédský tým prahne po odvetě.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Rätyová (Silvonenová) – Savolainenová, Tuominenová, Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Vitasuová, Lindstedtová, Karppinenová – Nilssonová, Välimäkiová, Hoviová (A) – Tulusová, Väliläová (A), Holopainenová – Karjalainenová, Tapaniová, Nieminenová – Rakkolainenová, Niskanenová, Rajahuhtaová, Hakalaová

    Švédsko: Grahnová (Ombergová) – Nylénová-Perssonová, Fällmanová, Holmgrenová (A), Berglundová, Ramboldtová, Waximová, Anderssonová – Östenssonová, Nordinová (C), Olssonová H. – Johanssonová L., Grahmová (A), Rasková – Winbergová, Lundinová, Ljungblomová – Fernová, Olssonová M., Carlssonová, Johanssonová W.

    Rozhodčí: Novotná, Růžičková – Dopitová, Šťastná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Finky se hned dostaly do útoku, jejich snaha před brankou Švédek ale byla marná. Jejich soupeřky jsou tak u puku a míří na opačnou stranu.
     
    03:10
    Ronja Savolainenová vyslala střelu z pravého kruhu, kterou ovšem srazila obrana do bezpečí.
     
    03:45
    Finky opět obléhaly pásmo Švédek, zblízka střílela Karjalainenová, na Grahnovou však nevyzrála. Hned na to Švédky otáčejí hru na druhou stranu.
     
    04:38
    Vyloučení v týmu Finsko (Tanja Niskanenová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:24
    Švédky se až nyní dostaly do útočného pásma, moc dlouho se tam ale nezdržely. Finky se okamžitě osvobozují a posílají puk až před švédskou brankářku Grahnovou.
     
    06:14
    Na pravém kruhu se zjevila zcela osamocená Grahmová, ale než se stačila zorientovat, ke střele se nakonec nedostala. Další osvobození Finek.
     
    06:38
    A ty jsou už nyní navíc v plném počtu.
     
    07:25
    Hned potom se natlačila finská reprezentace před švédskou klec, Matilda Nilssonová ale nedokázala protlačit puk přes dvě švédské obránkyně.
     
    07:56
    Matilda Nilssonová se obtočila na pravém kruhu, poté napřáhla ke střele, puk ovšem skončil jen těsně vedle branky Grahnové. Ta ho okamžitě předává spoluhráčkám.
     
    09:05
    Emilia Ramboldtová na modré čáře našla spoluhráčku, ta z první pálila jen vysoko nad finskou branku. Znovu se tak skóre nemění.
     
    10:06
    Skrumáž před švédskou klecí zvládla obrana dobře a po zisku kotouče pak znovu švédský tým míří dopředu. Pokusí se tak zase ohrozit finskou branku.
     
    10:58
    Nic z toho ale nebylo a Švédky se samy vykázaly z útočného pásma. A musí se vracet zpátky do obrany.
     
    11:13
    Vyloučení v týmu Finsko (Minnamari Tuominenová – 2 min., držení).
     
    11:48
    Další přesilovku Švédky nezačaly vůbec dobře a nedostaly se ještě pořádně ke střele před brankou Finska. Obránkyně pak vyhazují puk až na opačnou stranu kluziště.
     
    12:28
    A opět stejná situace. Finky zatím své oslabení zvládají velmi dobře a znovu se dokázaly osvobodit. Puk tak letí zase až před Grahnovou.
     
    13:13
    Další osvobození finský celek zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    13:21
    Nahozený kotouč před branku od Švédek sebraly Finky a hned se ho snaží vyvézt na opačnou stranu. Předtím je ale ještě signalizované vyloučení, tentokráte budou pykat Švédky, pokud Finky nevyužijí výhodu.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu Švédsko (Fanny Rasková – 2 min., držení).
     
    14:13
    Finky posilněné dvěma ubráněnými oslabeními zahajují svou přesilovou hru a už jsou nastěhovány v útočném pásmu.
     
    14:25
    Vyloučení v týmu Švédsko (Emilia Ramboldtová – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Finsko (Linda Välimäki – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:25
    Vyloučení na obou stranách. Pokračuje přesilovka Finek.
     
    15:14
    A trvalo to dlouhou dobu, nakonec si brankářka Švédska připsala důležitý zákrok a podržela svůj tým. Poté se hra přerušila a vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    16:25
    Švédky jsou v plném počtu. Také ony své oslabení zvládly.
     
    16:47
    Rosa Lindstedtová si nabruslila na levý kruh, poté přenechala puk Nilssonové a ta pálila na švédskou branku. Grahnová se opět vyznamenala dobrým zákrokem a přerušuje hru.
     
    17:02
    Dobrá střela z prostoru mezi kruhy z hokejky Rosy Lindstedtové. Jenže obrana Tre kronor byla na svém místě a nebezpečnou akci finského týmu zastavila dalším zákrokem.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu Švédsko (Maja Nylén-Perssonová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:24
    Annina Rajahuhtaová se natlačila až před švédskou klec, kde zblízka trefila jen betony Sary Grahnové. Ani z této situace se skóre stále nemění.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Švédsko je už v plném počtu.
     
    19:38
    Susanna Tapaniová střílela dobře zblízka na švédskou branku, trefit ji ale nedokázala. Hned na to vyrazily do rychlého protiútoku také Švédky, ale zastavila je znovu pozorná finská obrana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní jsme branku neviděli. Aktivnější jsou zatím Finky, které ale nedokázaly zúročit svou převahu na ledě. Uvidíme, co nám přinese další třetina, která začne přibližně v 16:15.
     
    Aktérky zápasu se už vrací na hrací plochu a za malý okamžik tak začne druhá třetina. Dočkáme se branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Po změně stran se hned do útočného pásma natlačily Švédky. Zblízka vyslala přízemní střelu Emma Nordinová, ovšem Rätyová sklapla betony a nedovolila úvodní branku zápasu.
     
    20:35
    Na druhé straně pak zahrozil také finský celek, střela Jenni Hiirikoskiové však zamířila mimo tři tyče. Nakonec raději kotouč ukryla pod svojí lapačkou Grahnová a přerušuje hru.
     
    21:13
    Skrumáž před švédskou brankou znovu vyřešila bravurně Sara Grahnová, jenž si připisuje další zákrok a drží svůj tým. Následně po přerušení hry se bude vhazovat po její pravé ruce.
     
    21:35
    Další možnou akci Finek Švédky zvládly a bleskově se přemístily na druhou stranu. Jenže ani ony před finskou gólmankou příliš nezahrozily.
     
    21:56
    Akce střídala akci a v té další se ocitly opět finské hráčky. Jenže přízemní střela Rajahuhtové zamířila jen do lapačky Sary Grahnové. Ta okamžitě přenechává puk svým spoluhráčkám.
     
    22:31
    K odraženému puku se dostala na pravé straně Mina Waximová, sjela si blíže Rätyové. Finská brankářka však potáhla svoji hůl a poslala kotouč do bezpečí.
     
    23:27
    Vzápětí se do prostoru mezi kruhy dostala Venla Hoviová a její pohotová střela skončila těsně vedle švédské klece.
     
    23:35
    Na pravý kruh dostala přihrávku Hanna Olssonová, která okamžitě bez čekání pálila na Rätyovou. Ta ale vytasila efektní semafor a zastavila další švédskou akci.
     
    23:40
    Vyloučení v týmu Finsko (Matilda Nilssonová – 2 min., hákování).
     
    25:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky svou přesilovou hru využívají a otevírají účet dnešního utkání. V prostoru mezi kruhy dostala nabito LINA LJUNGBLOMOVÁ a svou střelou pak nedala brankářce Finska žádnou šanci – 0:1. Asistence: Hanna Olssonová.
    25:54 Lina LJUNGBLOMOVÁ - 0:1
     
    26:05
    Vyloučení v týmu Švédsko (Nathalie Fernová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:28
    Švédky své oslabení dobře brání a zatím nepustily finský tým k pořádné střele. Vypadá to, že další oslabení zvládnou a udrží tak své těsné vedení, kterého před malou chvilkou dosáhly.
     
    28:05
    Švédsko je v plném počtu.
     
    28:09
    Po zákroku švédské brankářky se vhazuje po její levé ruce. Finky tak zůstávají v útočném pásmu.
     
    28:34
    Vyloučení v týmu Finsko (Rosa Lindstetdtová – 2 min., hákování).
     
    28:56
    Další početní výhodu mají k dispozici Švédky a už se stěhují před finskou branku. Kde roztáčejí svůj přesilovkový kolotoč.
     
    29:21
    Z pravého kruhu se snažila vystřelit Lisa Johanssonová, ale v cestě jí stála hokejka soupeřky. Finky se poté dokázaly osvobodit a poslaly puk na opačnou stranu.
     
    30:04
    Další vyhození kotouče až před finskou klec a to znamená jediné, Finky se opět osvobodily.
     
    30:29
    Vyloučení v týmu Švédsko (Erika Grahmová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:34
    Finsko je kompletní a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    31:29
    Vyloučení v týmu Finsko (Rosa Lindstetdtová – 2 min., podražení).
     
    31:29
    Po další vyloučené hráčce vidíme hru ve čtyřech hráčkách na obou stranách. U puku jsou Švédky a míří před finskou branku.
     
    32:29
    Švédsko je kompletní a ještě si zahraje zkrácenou přesilovou hru.
     
    33:03
    Opět se Švédky dostaly před finskou branku, kde střílela Emma Nordinová, ovšem Rätyová si připsala další přesný zákrok. Následně po něm je hra přerušena a vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    33:29
    Finsko je kompletní.
     
    33:43
    Do akce se řítila Riikka Väliläová, jenže obránkyně Švédska dokázala její šanci vystihnout a vyrazila puk do bezpečí.
     
    33:55
    Po levé straně pláchla do útočného pásma Sofie Lundinová, poté naservírovala přihrávku Melindě Olssonové. Druhá jmenovaná však napálila puk jen do připravené finské brankářky Rätyové.
     
    34:44
    Aino Karppinenová se dostala před modrou čáru a na pravé straně viděla volnou spoluhráčku, které předložila puk. Jenže Nieminenová střílela jen mimo tři tyče. Finky se tak stále marně snaží o vyrovnání.
     
    35:46
    Velká šance Švédek. Do prostoru mezi kruhy si sjela Linnéa Anderssonová a střelou švihem střílela na branku Finska. Rätyová však předvedla další přesný zákrok!
    35:46 Střela Anderssonové byla pokryta.
     
    37:29
    Na druhé straně se o další pokus marně snažily Finky, které puk ztratily a rychle se musejí vracet zpět do obrany. Míří na ně hned trojice švédských hráček.
     
    38:15
    Finky opět propadly v útočném pásmu a toho Švédky opět využily k dalšímu úniku. Tentokráte ale finskou branku vůbec neohrozily.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Švédský celek se ještě dostal do útočného pásma, kde zahrozila přízemní střelou Fanny Rasková, ale Rätyová byla připravena. Pouští puk spoluhráčkám, které už to ale zřejmě nestihnou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm jsme se už dočkali úvodní branky, o kterou se postarala Lina Ljungblomová, jenž využila přesilovou hru Švédska. Od té chvíle byly Švédky lepším týmem a v závěru třetiny ještě zahrozily dalším pokusem, ten už ale mezi tři tyče nezaplul. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 17:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Finky hned na úvod třetí třetiny vybojovaly útočné pásmo, samy se z něj však vlastní chybou vykázaly. Na opačnou stranu tak míří Švédsko.
     
    40:50
    Těsně před švédskou svatyní střílela nenápadnou střelou Tanja Niskanenová, ovšem její pokus byl nakonec hodně nepřesný.
     
    41:41
    Agilní Linnéa Anderssonová si sjela do těsné blízkosti Rätyové, ta ale předvedla dobrý zákrok a další střelu ukryla ve své lapačce.
     
    42:35
    Švédky si nyní dobře zorganizovaly obranu a nepustili své soupeřky do žádného zakončení. Finky se tak opět marně snažili o střelu, která by mohla vést k vyrovnání.
     
    43:23
    A ani tentokráte se hráčky Finska nedostaly do ohrožení branky Grahnové, ta se tak ve svém brankovišti nemusela moc otáčet. Její celek jde následně do útoku.
     
    44:06
    Po nepřesné střele Tanji Niskanenové sebrala puk jedna ze švédských obránkyň a poslala ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    45:02
    Fanny Rasková se dostala tváří v tvář Rätyové, ale byla bez puku. O ten se pak marně snažila vést souboj s obránkyní Finska. Ta posílá kotouč do bezpečí.
     
    45:57
    To, co Finky zdobilo v první třetině, nyní zdobí Švédky. Ty se opět dostaly snadno do útočného pásma. Jejich následné střele ale zabránila pozorná finská obrana.
     
    46:46
    Riikka Väliläová unikla středem hřiště a dostala se do útočného pásma. Ovšem vystavila se ofsajdové pasti a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma.
     
    47:18
    Po dalším obléhání švédské branky už Grahnová zasáhla a přerušila hru. Vhazovat se tak bude po její levé ruce.
     
    47:35
    Do samostatného úniku se hnala jedna ze Švédek, ale její zakončení skončilo přímo na brankářce Rätyové. Ta si tak připsala další zákrok a podržela svůj tým.
     
    48:15
    Finský celek pak střílel na druhé straně. Jenže přízemní střela Grahnové nenadělala větší potíže. Přesto raději přerušila hru před dotírajícími finskými hráčkami. Vhazuje se znovu po její levici.
     
    48:56
    Finky ztratily znovu puk ve středním pásmu, následně ho ale vybojovaly na svou stranu a zakládají tak další útočnou akci. Obrana Švédska se tak musí mít na pozoru.
     
    50:00
    V polovině třetí třetiny stále drží Švédky svůj těsný náskok, kterého dosáhly ve druhém dějství. Finky tak mají ještě deset minut na to, aby se zápasem něco udělaly a alespoň si vynutily prodloužení.
     
    50:34
    Vyloučení v týmu Švédsko (Lisa Johanssonová – 2 min., hákování).
     
    50:34
    Nyní budou mít Finky velkou šanci srovnat stav zápasu. Budou hrát přesilovou hru.
     
    50:56
    A už se uhnízdily v pásmu Švédska, kde se snaží o nějakou akci, které by mohla vést k brankové příležitosti.
     
    51:16
    Jenže Švédky získaly puk a hned ho vyhodily až na opačnou stranu. Čtveřice Tre kronor tak odchází rychle střídat.
     
    51:51
    Nyní už finská střela ohrozila branku Švédska, ale Sara Grahnová dokázala zakročit a po svém úspěšném zákroku přerušila hru. Vhazování proběhne po její levé ruce.
     
    52:34
    Švédský celek se ubránil a nyní je už v plném počtu. Stále tak hájí svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    53:15
    Nicméně finský tým se stále drží v útočném pásmu a po další střele musela zasahovat obrana. Ta srazila puk mimo ohrožení vlastní branky a následně pak ho dostala i ven z obranného pásma.
     
    53:50
    A po nepřesné střele se pak do úniku dostal finský celek, který ovšem před brankou Švédska nic nevymyslel.
     
    54:25
    Finky vrhají své poslední síly do útoku a mají něco přes pět minut na vyrovnání. To se zatím nedaří a Švédky vyhazují kotouč do bezpečné vzdálenosti.
     
    55:17
    Před finskou klecí napřáhla ke střele Melinda Olssonová, ta byla sražena mimo a hned na to se musely Švédky zase vracet zpět do obrany. Finky totiž založily bleskurychlý útok na opačné straně.
     
    55:34
    Ebba Berglundová chtěla vyvézt kotouč z obranného pásma, to se jí ale nepovedlo a puk získala Elisa Holopainenová, která se dostala do zakončení. Chybělo tomu ale více přesnosti.
     
    56:55
    Noora Rätyová musela čelit dalšímu útoku soupeřek, ty se dostaly před její brankou ke střele, kterou však dokázala pokrýt. A hned míří její spoluhráčky na opačnou stranu.
     
    57:19
    Jedna z hlavních sudích ztratila puk z dohledu a je nařízeno vhazování ve středním pásmu.
     
    57:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finkám se nakonec podařilo srovnat stav a vypadá to, že se dočkáme nastaveného hracího času. SUSANNA TAPANIOVÁ se těsně před švédskou brankářkou nemýlila a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Riikka Väliläová.
    57:59 Susanna TAPANIOVÁ - 1:1
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:11
    Oba celky urputně bránily tento výsledek, nikdo nechce udělat chybu. Zatím to vypadá, že základní hrací doba vítěze nepřinese.
     
    59:45
    V závěru třetiny to ještě zkoušely Finky před brankou Švédek, ale jejich pokus zamířil mimo tři tyče.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to tak. Základní hrací doba vítězky neurčila a na řadu tak přichází pětiminutové prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Švédky se hned dostaly do úniku před branku Finek, zakončení Emmy Nordinové však mezi tři tyče nezaplulo. Rodí se tak akce také na druhé straně.
     
    60:57
    Petra Nieminenová se dostala na pravém kruhu ke střele, kterou ale lapila Grahnová.
     
    61:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto. O bonusovém bodu navíc rozhoduje svou střelou v těsné blízkosti Grahnové MINNAMARI TUOMINENOVÁ, která prostřelila její betony a zařídila tak Finkám první výhru na nově vzniklé ženské Euro Hockey Tour – 2:1. Asistence: Petra Nieminenová.
    61:14 Minnamari TUOMINENOVÁ - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Finky nakonec dokázaly dvě minuty před koncem třetí třetiny dorovnat své manko a vynutily si prodloužení. V něm už v jeho druhé minutě dokázaly rozhodnout, když Minnamari Tuominenová střelou mezi betony Grahnové rozhodla o bonusovém bodu navíc pro Finsko.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:40:05)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 58. Tapaniová (Väliläová), 62. Tuominenová (Nieminenová) – 26. Ljungblomová (Olssonová)


    Finsko: Rätyová (Silvonenová) – Savolainenová, Tuominenová, Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Vitasuová, Lindstedtová, Karppinenová – Nilssonová, Välimäkiová, Hoviová (A) – Tulusová, Väliläová (A), Holopainenová – Karjalainenová, Tapaniová, Nieminenová – Rakkolainenová, Niskanenová, Rajahuhtaová, Hakalaová
    Švédsko: Grahnová (Ombergová) – Nylénová-Perssonová, Fällmanová, Holmgrenová (A), Berglundová, Ramboldtová, Waximová, Anderssonová – Östenssonová, Nordinová (C), Olssonová H. – Johanssonová L., Grahmová (A), Rasková – Winbergová, Lundinová, Ljungblomová – Fernová, Olssonová M., Carlssonová, Johanssonová W.

    Rozhodčí: Novotná, Růžičková – Dopitová, Šťastná

    Diváci: 58
    bahis siteleri