Lille – Guingamp 3:0 (kon.) | Bordeaux – Monaco 2:1 (kon.) | Marseille – Rennes 2:2 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:2 (0:2)
Stade Rennes
Neděle 26.08.2018, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:15. (22:58:10)
     
    Pět nastavených minut velmi rychle uplynulo a Marseille si tak s Rennes připisují do tabulky Ligue 1 po bodu po remíze 2:2.

    Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný. Ani jeden z týmů nechtěl udělat fatální chybu, která by mohla dostat soupeře do sedla. Ve 38. minutě ale fauloval v pokutovém území zkušený Adil Rami Ismaïlu Sarra a Rennes mělo k dispozici penaltu. Benjamin Bourigeaud si poradil s nabídnutou šancí jako starý mazák a uklidil míč do sítě. Už v nastaveném čase ještě více potopil svůj tým brankář Yohann Pelé, který neudržel lehký centr a toho využil Ismaïla Sarr doklepnutým do odkryté branky. Ve druhé části netrvalo dlouho a Marseille snížilo po rohovém kopu. Luis Gustavo ještě hlavičkoval do tyče, ale následná dorážka Lukase Ocampose už skončila v síti. Dvacet minut před koncem zápasu si nebezpečný centr srazil do vlastní sítě Ramy Bensebaini a Tomáš Koubek zahal míč z branky podruhé. Následně už si ani jeden z týmů nevypracoval další brankovou šanci a tak zápas skončil nerozhodně 2:2.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Obrana Rennes se musela činit. Payetův centr se nebezpečně kroutil na Mitrogla, ale těsně před střídajícím hráčem byla dvojice hostů Da Silva – Mexer.
     
    90+3
    Bouna Sarr si narazil s Lópezem, ale ten zaváhal při zpracování a poté musel zabrat směrem dozadu. Další šanci na rozehrání klíčové akce bude mít Adil Rami.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Clinton N'Jie.
     
    90+1
    Benjamin André trefil kopačkou do hlavu Amaviho a také on je potrestán žlutou kartou.
     
    90
    Ismaïla Sarr statečně držel míč proti dvěma obráncům na zádech. Luis Gustavo se nakonec provinil faulem a již v devadesáté minutě se bude rozehrávat z blízkosti vápna domácího celku.
     
    89
    Střídající Del Castillo měl dostatek sil na protiútok po levé straně. Ještě nabídl míč Sarrovi, který ale zazmatkoval před vápnem a ke střele ani nedošlo.
     
    88
    Už už to vypadalo, že se po dlouhé době zjevil u balonu hrotový útočník Rennes Ismaïla Sarr. Dlouhý pas sice našel senegalského hráče, ale ten si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    87
    Marseille se znovu nastěhovalo do blízkosti vápna hostujícího celku. Kostas Mitroglu vybojoval pro svůj tým autové vhazování, které uskutečnil Amavi, ale ve vápně viděl hlavní rozhodčí faul a Rennes má další sekundy na oddech.
     
    86
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Romain Del Castillo.
     
    86
    Bourigeaud je zpět na hrací ploše. Ihned se zapojil do rozehrávky, ale míč skončil po dlouhém nákopu jen u Pelého. Domácí mají další možnost k útoku.
     
    85
    Benjamin Bourigeaud je aktuálně za postranní lajnou u lékařů a Rennes tak pokračuje v deseti. Sarr však míč na hrací ploše neudržel.
     
    84
    Rennes se už téměř vůbec nesnaží útočit a nechává všechnu aktivitu domácích. Thauvinova nabídka do vápna skončila u Mexera. Následně se skácel k zemi Bourigeaud, který byl nepříjemně zasažen Mitroglem.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Marseille režíruje druhý poločas, ale třetí gól v síti Tomáše Koubka je zatím v nedohlednu.
     
    82
    Po několika zbytečných zákrocích musel hlavní rozhodčí odpískat faul. Ocampo si chtěl vymodlit pokutový kop, ale hlavní rozhodčí jeho pád hvizdem neocenil.
     
    81
    Florian Thauvin nebyl téměř celý zápas vidět, ale nyní pořádně protáhl Tomáše Koubka. Zcela nebráněn si kličkou do středu vytvořil prostor ke střele, ale jeho pokus neměl dostatečnou razanci.

    Vít Schück

    Branky: 55. Ocampos, 73. Bensebaini (vla.) – 39. Bourigeaud (pen.), 45+1. Sarr

    Karty:   21. Kamara (OMA) – 90+1. André (REN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:15.
    Olympique Marseille: Pelé – B. Sarr, Rami, Kamara (46. Maxime López), Amavi – M. Sanson, Gustavo – Thauvin (90+1. N'Jie), Payet (C), Ocampos – Germain (64. Mitroglu).
    Náhradníci: Escales – Sakaj, Mitroglu, N'Jie, Ćaleta-Car, Sertic, Maxime López.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Mexer, Bensebaini – Gelin – Siliki (69. Siebatcheu), Grenier, André (C), Bourigeaud (86. Del Castillo) – Sarr.
    Náhradníci: Diallo – Siebatcheu, Nyamsi, Del Castillo, D. Sakho, Poha, Danzé.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    thejrc.org